Πώς να φροντίσετε τους πράσινους βατράχους;

Για να φροντίσετε ένα πράσινο δέντρο βάτραχος, δώστε στον βάτραχο σας ζωντανά έντομα όπως γρύλοι, σκώροι, μεταξοσκώληκες ή κεριά. Στη συνέχεια, επικάλυψη περιστασιακά το θήραμά του με σκόνη ασβεστίου, ώστε να παίρνει αρκετές βιταμίνες και μέταλλα. Όταν ρυθμίζετε το βιότοπό του, καλύψτε το κάτω μέρος ενός γυάλινου ενυδρείου με ένα υπόστρωμα αστροτρόφου και προσθέστε ξύλο από ξύλο, φλοιό και τεχνητούς βράχους για να ανεβεί ο βάτραχος σας. Επιπλέον, για να διατηρήσετε τον βάτραχο σας υγιή, τοποθετήστε ένα μπολ με νερό στο κλουβί που είναι αρκετά μεγάλο για να βάψει ο βάτραχος σας αλλά αρκετά μικρό ώστε να μην χτυπιέται συχνά. Επιπλέον, φροντίστε να ψεκάζετε το βάτραχο σας με νερό καθημερινά, ώστε να παραμένει υγρό. Για να μάθετε γιατί πρέπει να αγοράσετε αιχμάλωτους βατράχους και γιατί πρέπει να κρατάτε μόνο ένα είδος, συνεχίστε να διαβάζετε!

Αν ψάχνετε για ένα απλό κατοικίδιο που είναι εύκολο να το φροντίσετε ή ένα κατοικίδιο ζώο "εκκίνησης"
Αν ψάχνετε για ένα απλό κατοικίδιο που είναι εύκολο να το φροντίσετε ή ένα κατοικίδιο ζώο "εκκίνησης" για ένα μεγαλύτερο παιδί, οι πράσινοι βάτραχοι είναι ένα εξαιρετικό στοίχημα.

Εάν σας ενδιαφέρει βάτραχοι, ο Ευρωπαϊκός Βάτραχος Πράσινου Δέντρου (Hyla cinerea) μπορεί να είναι ένα καλό κατοικίδιο για εσάς. Αν και δεν πρέπει να τα χειρίζεστε, οι βάτραχοι δέντρων είναι χαριτωμένοι και διασκεδαστικοί. Προτιμούν να ζουν μόνοι, οπότε θα χρειαστείτε μόνο ένα. Με σωστή φροντίδα και σίτιση, μπορείτε να ελπίζετε να απολαύσετε τον μικρό βάτραχο σας για πέντε χρόνια. Εάν ψάχνετε για ένα απλό κατοικίδιο που είναι εύκολο να το φροντίσετε ή ένα κατοικίδιο ζώο "εκκίνησης" για ένα μεγαλύτερο παιδί, οι πράσινοι βάτραχοι είναι ένα εξαιρετικό στοίχημα.

Μέθοδος 1 από 3: Αγορά του βατράχου σας

 1. 1
  Ψωνίστε. Πριν αγοράσετε βατράχους, ελέγξτε τα δείγματα σε πολλά καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Διαφορετικά καταστήματα έχουν διαφορετικά πρότυπα ποιότητας σχετικά με τους βατράχους που προέρχονται και πόσο καλά τους φροντίζουν όταν βρίσκονται στο κατάστημα. Ένας ευτυχισμένος, υγιής βάτραχος θα είναι ευκολότερος να διατηρηθεί και θα έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
  • Αναζητήστε ένα έντονο πράσινο χρώμα. Ένας υγιής ευρωπαϊκός βάτραχος δέντρου θα είναι ένας ελαφρύς πράσινος ασβέστης έως μια σκούρα ελιά ή σμαραγδένιο πράσινο, με μια κρεμώδη λευκή έως κίτρινη λωρίδα στις πλευρές τους και κρεμώδη λευκή κοιλιά. Θα αλλάξουν ελαφρώς το χρώμα ως μέσο καμουφλάζ και θα δείξουν αλλαγές στη διάθεση.
  • Ψάξτε για βατράχια που έχουν φωτεινά μάτια και φαίνονται άγρυπνα.
  • Αποφύγετε τους βατράχους με καφέ κηλίδες, θαμπό δέρμα ή ξηρό δέρμα. Οι ακραίες αλλαγές στο χρώμα, όπως το κίτρινο-πράσινο ή το σκούρο καφέ, μπορεί να υποδηλώνουν άγχος ή ασθένεια.
 2. 2
  Πάντα να αγοράζετε βατράχια σε αιχμαλωσία. Οι άγριοι βάτραχοι (WC) είναι πιθανό να φέρουν ασθένεια, η οποία θα εξαπλωθεί και στους άλλους βατράχους σας. Οι άγριοι βάτραχοι πάσχουν επίσης από άγχος κατά την αιχμαλωσία, οπότε είναι σκληρό να τα διατηρείτε. Οι άγριοι βάτραχοι μπορεί επίσης να είναι πολύ μεγάλοι, οπότε η εναπομένουσα διάρκεια ζωής τους θα είναι αρκετά μικρή.
 3. 3
  Διατηρήστε μόνο ένα είδος βατράχου σε κάθε βιότοπο. Εάν θέλετε να αγοράσετε έναν νέο τύπο βατράχου, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν εντελώς διαφορετικό βιότοπο για αυτό. Διαφορετικά είδη βατράχων έχουν επίσης διαφορετικές ανάγκες φροντίδας.
  • Ορισμένες ποικιλίες βατράχων είναι επικίνδυνες όταν στεγάζονται με άλλους τύπους, κάτι που θα είναι πολύ αγχωτικό για το βάτραχο σας.
  • Οι βάτραχοι είναι επίσης κανιβαλιστικοί, έτσι ένας μικρός βάτραχος θα μπορούσε να είναι μεσημεριανό για έναν μεγαλύτερο βάτραχο.
 4. 4
  Να φοράτε πάντα γάντια. Ο βάτραχος δεν χρειάζεται αγάπη και στοργή. Αυτά είναι ζώα παρατήρησης και έτσι δεν τους αρέσει να κρατούνται. Το δέρμα ενός βατράχου είναι πολύ ευαίσθητο και τα έλαια στο δέρμα σας μπορεί να είναι πολύ επιβλαβή για αυτά.
 5. 5
  Προσδιορίστε το φύλο του βατράχου σας. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το φύλο του βατράχου σας, αλλά τα αρσενικά τείνουν να είναι πολύ πιο θορυβώδη από τα θηλυκά. Εάν θα κρατάτε τον βάτραχο στην κρεβατοκάμαρά σας, προσπαθήστε να αγοράσετε ένα θηλυκό βάτραχο.
  • Τα αρσενικά είναι συνήθως μικρότερα από τα θηλυκά και έχουν κίτρινο ή πρασινωπό-κίτρινο λαιμό.
  • Σε ηλικία περίπου 1 έτους, τα αρσενικά θα αρχίσουν να καλούν. Η κλήση γίνεται σταδιακά πιο δυνατά και διαρκεί περίπου 20 δευτερόλεπτα.
  • Τα θηλυκά είναι συνήθως μεγαλύτερα από τα αρσενικά και έχουν λευκούς κρεμώδεις λαιμούς.
  • Τα θηλυκά δεν καλούν όλη την ώρα, αν και θα κάνουν μια σύντομη σύντομη κλήση απάντησης σε έναν άνδρα. Μερικές φορές θα καλούν σε κίνδυνο όταν ενοχλούνται από το χειρισμό τους ή από άλλο βάτραχο που κάθεται πάνω τους.
 6. 6
  Καραντίνα νέοι βάτραχοι. Πριν προσθέσετε ένα νέο βάτραχο σε ένα περίβλημα με τα υπάρχοντα, θα πρέπει να το διατηρήσετε στο δικό του περιβάλλον για τουλάχιστον τρεις μήνες. Εάν ο βάτραχος σας δεν εμφανίζει σημάδια ασθένειας, λοίμωξης ή παρασίτων μετά από τρεις μήνες, μπορείτε να τον εισαγάγετε στους άλλους βατράχους σας.
  • Απαιτείται μεγάλος χρόνος καραντίνας επειδή τα συμπτώματα της ασθένειας ή των παρασίτων δεν εμφανίζονται πάντα αμέσως.
Καθώς μερικοί πράσινοι βάτραχοι δεν θέλουν τα σκουλήκια γεύματος
Ίσως θελήσετε να έχετε μια εφεδρική πηγή τροφής, καθώς μερικοί πράσινοι βάτραχοι δεν θέλουν τα σκουλήκια γεύματος.

Μέθοδος 2 από 3: ρύθμιση του οικοτόπου του βατράχου σας

 1. 1
  Αγοράστε ένα γυάλινο ενυδρείο. Ο βάτραχος σας είναι εγγενής σε ένα ημι-τροπικό κλίμα, οπότε χρειάζεται μια ημι-τροπική εγκατάσταση. Τα γυάλινα ενυδρεία λειτουργούν καλύτερα επειδή είναι εύκολο να καθαριστούν και οι βάτραχοι είναι καθαρά ορατοί από έξω.
  • Θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα ενυδρείο χωρητικότητας τουλάχιστον 10 γαλονιών. Εάν θέλετε να πάτε μεγαλύτερα, ο βάτραχος σας θα το εκτιμήσει.
  • Προσπαθήστε να βρείτε ένα περίβλημα που είναι ψηλότερο από το πλάτος, επειδή οι βατράχοι δεν προτιμούν να έχουν κάθετη κινητικότητα.
  • Προσθέστε ένα προστατευμένο καπάκι στην κορυφή για καλό εξαερισμό. Εάν έχετε άλλα ζώα στο σπίτι, πάρτε ένα που μπορείτε να κλειδώσετε για να διατηρήσετε τους βατράχους σας ασφαλείς.
 2. 2
  Τοποθετήστε μια επένδυση (υπόστρωμα) πάνω από το κάτω μέρος του περιβλήματος. Το τεχνητό υπόστρωμα λειτουργεί καλύτερα, επειδή δεν υπάρχει κίνδυνος κατάποσης βατράχου κατά τη σίτιση. Ευθυγραμμίστε προσεκτικά το κάτω μέρος του κλουβιού, φροντίζοντας να μην αφήνετε ανοιχτές περιοχές στις άκρες όπου ο βάτραχος σας μπορεί να παγιδευτεί και να τραυματιστεί.
  • Ένα καλό υπόστρωμα είναι το Astroturf, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα υλικού και μερικές φορές σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χαλιά ερπετών, που βρίσκονται στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων.
 3. 3
  Προσθέστε τεχνητά έπιπλα κλουβιού. Αυτό είναι το σπίτι του βατράχου σας και θα θέλει πράγματα να σκαρφαλώνουν όπως κορμοί, βράχια και κλαδιά. Τακτοποιήστε τα ξύλινα κομμάτια σας στη διαγώνια, από γωνία σε γωνία, και κλίστε τα προς τα πάνω από χαμηλά σε ψηλά, ώστε ο βάτραχος σας να μπορεί να τα ανεβάσει.
  • Τα έπιπλα τεχνητού κλουβιού είναι εύκολο να καθαριστούν και μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία εξειδικευμένων ειδών στο διαδίκτυο ή στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας.
 4. 4
  Προσθέστε φυσικά έπιπλα κλουβιού από εξωτερικούς χώρους, εάν το επιθυμείτε. Οι καλύτερες επιλογές σας είναι ξύλο από ξύλο, φελλός, ραβδιά και κλαδιά. Εάν συλλέγετε αντικείμενα από έξω, πρέπει να τα απολυμάνετε πριν τα βάλετε στο βιότοπο του βατράχου σας.
  • Βυθίστε τα είδη εξωτερικού χώρου σε ένα ήπιο διάλυμα χλωρίνης και νερού όλη τη νύχτα (ένα μέρος λευκαντικό σε τρία μέρη νερού).
  • Αφαιρέστε τα αντικείμενα από το λευκαντικό και τα εμποτίστε με καθαρό νερό για μια επιπλέον νύχτα.
  • Αφήστε τους να στεγνώσουν καλά πριν τον προσθέσετε στο ενυδρείο. Αυτό θα πρέπει να σκοτώνει τυχόν βακτήρια ή σφάλματα που μπορεί να βλάψουν τον βάτραχο σας
  • Μυρίστε κάθε αντικείμενο πριν το τοποθετήσετε στο περίβλημα, για να βεβαιωθείτε ότι τα αντικείμενα δεν απελευθερώνουν καπνούς.
 5. 5
  Προσθέστε φύλλωμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωντανά φυτά ή τεχνητά. Τα ζωντανά φυτά μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθούν ζωντανά σε εσωτερικούς χώρους, οπότε είναι συνήθως καλύτερο να πάτε με πλαστικό φύλλωμα. Τα τεχνητά φυτά είναι επίσης ευκολότερα στον καθαρισμό και μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από αυτά στο διαδίκτυο ή στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε φυτά αέρα, ζωντανά φυτά που δεν χρειάζονται έδαφος ή νερό - ευδοκιμούν με μια περιστασιακή ομίχλη. Απλά φροντίστε να τα προστατεύσετε από το σκληρό, άμεσο ηλιακό φως ή τις λάμπες θερμότητας, ώστε να μην στεγνώσουν.
  • Το επαρκές φύλλωμα παρέχει "κάλυψη" για το βάτραχο σας, βοηθώντας το να αισθάνεται ασφαλής και ασφαλής.
 6. 6
  Παρέχετε ένα κατάλληλο μπολ νερού. Ο βάτραχος σας θα χρειαστεί ένα μπολ με νερό που είναι αρκετά μεγάλο για να αναρριχηθεί μέσα, γιατί θα θέλει να μουλιάσει και να αφόδευση στο μπολ του. Επιλέξτε ένα μπολ που είναι αρκετά βαρύ ώστε ο βάτραχος σας να μην το χτυπήσει. Τα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων ζώων φέρουν κύπελλα ειδικά σχεδιασμένα για μικρά αμφίβια, που έχουν σχήμα μικρών λιμνών για να φαίνονται φυσικά στο ενυδρείο σας.
  • Φροντίστε να καθαρίζετε το μπολ του βατράχου σας καθημερινά - ή όποτε παρατηρείτε ότι είναι βρώμικο - για την πρόληψη βακτηριακών λοιμώξεων.
 7. 7
  Προσθέστε μια πηγή θερμότητας. Εάν έχετε γυάλινο terrarium, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμαντήρα κάτω από τη δεξαμενή που βρίσκεται κάτω από το ένα άκρο του ενυδρείου (ποτέ στο κέντρο.) Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε μια νυχτερινή λάμπα θερμότητας (όχι ισχυρότερη από 15 watt) πάνω από τη δεξαμενή, πάνω το υψηλότερο σημείο στο βιότοπο του βατράχου σας.
  • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε θερμαντήρα κάτω από το ρεζερβουάρ με ξύλινο περίβλημα, καθώς μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.
  • Δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα βράχο πάνω από τη θερμαινόμενη περιοχή του δαπέδου του τεράριου, ο οποίος θα απορροφήσει τη θερμότητα. Ο βάτραχος σας μπορεί να αρέσει να κάθεται πάνω στο θερμό βράχο.
  • Εάν χρησιμοποιείτε μια γενική πηγή θερμότητας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα κάλυμμα οθόνης στη δεξαμενή μεταξύ του βατράχου σας και του λαμπτήρα θέρμανσης.
 8. 8
  Ρυθμίστε τη θερμοκρασία και την υγρασία. Τα πράσινα βατράχια δεν είναι νυχτερινά, οπότε δεν χρειάζονται ειδικό φωτισμό. Ωστόσο, θα πρέπει να προσαρμόσετε τη θερμοκρασία και την υγρασία για να διατηρήσετε τον βάτραχο σας υγιές και άνετο.
  • Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας του βιότοπου στο θερμότερο σημείο (δίπλα στη θερμάστρα) πρέπει να είναι περίπου 26°C το χειμώνα και περίπου 80 βαθμοί το καλοκαίρι.
  • Το υπόλοιπο της δεξαμενής (οι περιοχές που δεν περιβάλλουν αμέσως τη θερμάστρα) πρέπει να είναι περίπου 76 βαθμοί Φαρενάιτ το χειμώνα, 78 βαθμοί το καλοκαίρι.
  • Τη νύχτα, θα πρέπει να διατηρείτε το περιβάλλον περίπου 70 βαθμούς το χειμώνα, 75 μοίρες το καλοκαίρι.
  • Διατηρήστε την υγρασία στη δεξαμενή περίπου 30% το χειμώνα και 35% το καλοκαίρι.
  • Κρεμάστε τις λωρίδες θερμοκρασίας και τους μετρητές υγρασίας στο terrarium για να διατηρήσετε τα κατάλληλα επίπεδα.
 9. 9
  Αποφύγετε την τοποθέτηση της δεξαμενής στο υπνοδωμάτιο σας. Τα αρσενικά «χτυπούν» πολύ δυνατά τη νύχτα και θα σας ξυπνήσουν. Εάν οι θόρυβοι τείνουν να σας κρατούν ξύπνιοι, ίσως θελήσετε να κρατήσετε τον βάτραχο σας σε ένα δωμάτιο όπου δεν θα προσπαθήσετε να κοιμηθείτε.
  • Τα θηλυκά είναι πιο ήσυχα από τα αρσενικά, αλλά είναι καλύτερο να προετοιμαστείτε για τον βάτραχο σας να κάνει θόρυβο μερικές φορές.
  • Οι βάτραχοι μπορεί επίσης να χτυπήσουν σε ηλεκτρικές σκούπες, τρεχούμενο νερό, χλοοκοπτικά και ορισμένες τηλεοπτικές διαφημίσεις.
  • Τα αρσενικά μπορεί να κάνουν δυνατές κλήσεις κατά τη διάρκεια ενός βαρόμετρου που πέφτει, οπότε ο βάτραχος σας μπορεί να σας προειδοποιήσει όταν πρόκειται να βρέξει.
Για να φροντίσετε ένα πράσινο δέντρο βάτραχος
Για να φροντίσετε ένα πράσινο δέντρο βάτραχος, δώστε στον βάτραχο σας ζωντανά έντομα όπως γρύλοι, σκώροι, μεταξοσκώληκες ή κεριά.

Μέθοδος 3 από 3: φροντίδα του βατράχου σας

 1. 1
  Νερό και ψεκάστε το βάτραχο σας καθημερινά. Βεβαιωθείτε ότι το πιάτο νερού του βατράχου σας είναι καθαρό και γεμάτο γλυκό νερό. Ψεκάστε τον βάτραχο και το περίβλημά του καθημερινά με νερό για να διατηρήσετε τα πάντα υγρά και να βοηθήσετε με τη συνολική υγρασία στο περιβάλλον.
  • Οι βάτραχοι έχουν διαπερατό δέρμα - πίνουν νερό και αναπνέουν από το δέρμα τους.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα Reverse Osmosis (RO) ή αποσταγμένο νερό για τους βατράχους σας.
  • Το τυπικό νερό της βρύσης, ακόμη και αν είναι αποχλωριωμένο, θα εξακολουθεί να έχει βαρέα μέταλλα και άλλους μολυσματικούς παράγοντες που μπορούν να βλάψουν τους υπηρέτες σας.
 2. 2
  Τροφοδοτήστε τους γρύλους βάτραχου και άλλα έντομα. Ο βάτραχος σας θα απολαύσει πολλούς τύπους εντόμων, συμπεριλαμβανομένων γρύλων, σκώρων, μαξιλαριών και μικρών ντάμπια ή κατσαρίδων αστακών. Τα τροφοδοτικά έντομα μπορούν να αγοραστούν διαδικτυακά ή σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων.
  • Προσπαθήστε να ταΐσετε τα έντομα βατράχου σας που δεν είναι μεγαλύτερα από το πλάτος μεταξύ των ματιών του.
  • Μην ταΐζετε τα ζωύφια βατράχου που πιάνετε σε εξωτερικούς χώρους, επειδή μπορεί να είναι μολυσμένα με παράσιτα ή γεμάτα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα.
  • Μερικά έντομα είναι τοξικά για τους βατράχους. Ποτέ μην ταΐζετε τις πασχαλίτσες των βατράχων κατοικίδιων ζώων σας, τα stinkbugs, τις millipedes ή τα μύδια που προσεύχονται.
 3. 3
  Τροφοδοτήστε τον βάτραχο σας με μια μεγάλη ποικιλία από αρπακτικά τρόφιμα. Η σωστή διατροφή προέρχεται από μια στρογγυλή διατροφή - αυτό θα επιμηκύνει τη ζωή του βατράχου σας και θα βελτιώσει την αντοχή του στην ασθένεια. Εκτός από τα σφάλματα και άλλα έντομα, ο βάτραχος σας θα απολαύσει άλλα μικρά θηράματα που είναι αρκετά μικρά ώστε να χωράνε εύκολα στο στόμα του. Αυτά πρέπει να τα αγοράσετε σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή στο διαδίκτυο - μπορεί να είναι επιβλαβές για το βάτραχο σας να το ταΐσετε άγρια σφάλματα και σκουλήκια από την πίσω αυλή σας.
  • Λάβετε υπόψη ότι οι βάτραχοι τρώνε ζωντανά λεία. Εάν θέλετε να βάζετε ζωντανά έντομα στο βιότοπο του βατράχου σας, ίσως θελήσετε να εξετάσετε έναν διαφορετικό τύπο κατοικιδίου.
  • Δοκιμάστε να τροφοδοτήσετε τις προνύμφες της κάμπιας του βατράχου, όπως σκουλήκια κεριού, σκουλήκια κέρατων και μεταξοσκώληκες.
  • Μπορείτε επίσης να τροφοδοτήσετε τον βάτραχο σας με τον περιστασιακό μικρό γαιοσκώληκα ή τον κόκκινο wiggler.
 4. 4
  Συμπληρώστε τη δίαιτα του βατράχου σας με βιταμίνες και μέταλλα. Επικαλύψτε ελαφρά τα θηράματά τους με σκόνη ασβεστίου με D3, σκόνη πολυβιταμίνης και μέταλλα. Όλα αυτά είναι εύκολα διαθέσιμα, διαρκούν πολύ καιρό και δεν είναι πολύ ακριβά. Σκουπίστε τα τρόφιμα ενός ενήλικα βατράχου κάθε δύο έως τέσσερις τροφές, πιο συχνά για νεαρούς βατράχους.
 5. 5
  Καθαρίζετε τακτικά το περίβλημα του βατράχου σας. Μία φορά το μήνα, φροντίστε να καθαρίσετε εντελώς το ενυδρείο και να πλύνετε σχολαστικά τα αντικείμενα στο εσωτερικό με ζεστό νερό και να τα κρυώσετε πριν επιστρέψετε τα αντικείμενα στο περίβλημα. Επίσης, συνιστάται τακτική (καθημερινή) επιθεώρηση και καθαρισμός για την απομάκρυνση των περιττωμάτων, των κατεστραμμένων φυτικών υλών και των νεκρών θηραμάτων.
  • Εάν πρέπει να χειριστείτε τον βάτραχο σας για να καθαρίσετε το βιότοπό του, βρέξτε πάντα τα χέρια σας με αποχλωριωμένο νερό (νερό από ένα μπουκάλι νερό.) Τα φυσικά έλαια στο δέρμα σας μπορεί να είναι τοξικά για τους βατράχους.
  • Αποφύγετε τη χρήση χημικών για καθαρισμό. Όταν καθαρίζετε το περίβλημα του βατράχου, μην χρησιμοποιείτε ποτέ χημικά. Ακόμη και ίχνη χημικών ουσιών μπορεί να κάψει το δέρμα του βατράχου σας ή ακόμα και να τον σκοτώσει.
Τα σφάλματα του Ιουνίου (ή τα σκαθάρια του Ιουνίου) δεν συνιστώνται ως τροφή για βατράχια κατοικίδιων ζώων
Μπορώ να ταΐσω τα δέντρα μου βατραχοπέδιλα, τα σφάλματα του Ιουνίου (ή τα σκαθάρια του Ιουνίου) δεν συνιστώνται ως τροφή για βατράχια κατοικίδιων ζώων, επειδή έχουν λαβίδες και σκληρούς εξωσκελετούς.

Συμβουλές

 • Οι πράσινοι βάτραχοι σε αιχμαλωσία έχουν συνήθως διάρκεια ζωής 2 έως 5 ετών.
 • Εάν κρατάτε σαύρες ή άλλους βατράχους, αγοράστε μια νέα δεξαμενή για το νέο σας βάτραχο. Ποτέ μην βάζετε σαύρες στη δεξαμενή με βάτραχο γιατί τα δύο ζώα έχουν εντελώς διαφορετικές ανάγκες.

Προειδοποιήσεις

 • Αποφύγετε το χειρισμό βατράχων όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό προκαλεί πολύ άγχος στον βάτραχο και το δέρμα τους είναι πολύ ευαίσθητο. Τα λάδια, τα λοσιόν, τα σαπούνια κ.λπ. που αφήνονται στο δέρμα σας είναι δηλητηριώδη για το βάτραχο. Είναι επίσης πολύ νευρικό, οπότε προσέξτε!
 • Τα αναλώσιμα δεν είναι φθηνά. Να είστε έτοιμοι να ξοδέψετε πολλά χρήματα.
 • Μη χρησιμοποιείτε ποτέ σαπούνι ή χημικά όταν καθαρίζετε το δοχείο. Οι βάτραχοι απορροφούν εύκολα χημικές ουσίες μέσω του δέρματος τους.
 • Εάν είστε σικεμίσκος, αυτό μπορεί να μην είναι το κατοικίδιο ζώο για εσάς, καθώς θα πρέπει να ταΐσετε τα έντομα του βατράχου σας.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Υγιείς βάτραχοι
 • Γυάλινη δεξαμενή
 • Υπόστρωμα
 • Τεχνητά / Πραγματικά φυτά
 • Ασπόνδυλα (τρόφιμα)
 • Μπουκάλι ψεκασμού
 • RO ή απεσταγμένο νερό
 • Καπάκι για δεξαμενή
 • Συμπληρώματα σε σκόνη για το φαγητό τους

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τι πρέπει να βάλω στη δεξαμενή με το βάτραχο;
  Βράχια, νερό, βλαστοί μπαμπού, τρόφιμα βατράχων κ.λπ. Μπορείτε να κοιτάξετε στον Ιστό για περισσότερες λεπτομέρειες ή να ρωτήσετε έναν υπάλληλο στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων.
 • Πόσο καιρό ζουν οι βάτραχοι δέντρων;
  Ένας ευρωπαϊκός βάτραχος πράσινου δέντρου έχει μέση διάρκεια ζωής αιχμαλωσίας 3-5 ετών, υπό την προϋπόθεση ότι είναι υγιείς και καλά φροντισμένοι.
 • Τι γίνεται αν είναι βάτραχος που έπιασα έξω; Ή κάποιον που τραυματίστηκε που προσπαθώ να βοηθήσω;
  Στη συνέχεια, πρέπει να ερευνήσετε τον συγκεκριμένο τύπο βατράχου. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε τα πάντα σωστά για να βεβαιωθείτε ότι ο βάτραχος σας θα είναι εντάξει.
 • Τι είδους ζωντανά φυτά θα ήταν κατάλληλα για μια δεξαμενή βατράχου;
  Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ένα Miltonia, αλλά θα χρειαστείτε ένα καλά αεριζόμενο περίβλημα (νερό από κάτω προς τα πάνω), ή θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ένα Spider Plant.
 • Εάν τα χάσετε μετά το φαγητό θα ξανασυμβούν;
  Αποφύγετε να χειριστείτε το βάτραχο σας αφού μόλις φάει. Η ανθρώπινη επαφή είναι αγχωτική για τους βατράχους, οπότε είναι καλύτερο να καθαρίσετε το κλουβί τους πριν τα ταΐσετε.
 • Ξάφνωσα το βάτραχο μου μόνο μία φορά με νερό βρύσης. Θα είναι εντάξει; Σταμάτησα μόλις το θυμήθηκα! Ήταν μόνο λίγο.
  Ο βάτραχος σας πιθανότατα θα είναι καλά. Μερικοί άνθρωποι ψεκάζουν τα ερπετά τους με νερό βρύσης πάντα και είναι εντάξει, αλλά αυτό πιθανώς εξαρτάται από την παροχή νερού. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι εάν δώσετε στους βατράχους ένα μπολ με νερό, να χρησιμοποιείτε μόνο αποσταγμένο νερό.
 • Μπορώ να ταΐσω τα σκουλήκια μου για το πράσινο δέντρο βάτραχος;
  Ναι, μπορείτε να ταΐσετε τα σκουλήκια γεύματος βάτραχου. Ίσως θελήσετε να έχετε μια εφεδρική πηγή τροφής, καθώς μερικοί πράσινοι βάτραχοι δεν θέλουν τα σκουλήκια γεύματος.
 • Μήπως το κράτημα / το άγγιγμα ενός βατράχου δεν προκαλεί βλάβη;
  Τα έλαια στο ανθρώπινο δέρμα μπορεί να είναι επιβλαβή για τους βατράχους δέντρων. Αν και σύντομη, η τυχαία επαφή πιθανότατα δεν θα σκοτώσει τον βάτραχο σας, θα πρέπει να τα χειρίζεστε όσο το δυνατόν λιγότερο και να φοράτε πάντα γάντια.
 • Μπορώ να θρέψω τα δέντρα μου βάτραχος
  Τα σφάλματα του Ιουνίου (ή οι σκαθάρια του Ιουνίου) δεν συνιστώνται ως τροφή για βατράχια κατοικίδιων ζώων, επειδή έχουν λαβίδες και σκληρούς εξωσκελετούς. Επιπλέον, δεν πρέπει ποτέ να ταΐζετε βατράχους τυχόν σφάλματα που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, επειδή συχνά περιέχουν φυτοφάρμακα και παράσιτα που μπορούν να σκοτώσουν τον βάτραχο σας.
 • Πώς μπορώ να ξέρω αν έφαγε ο βάτραχος μου;
  Συνήθως θα υπάρχει μια μικρή διόγκωση στην κοιλιά του βατράχου μετά το φαγητό ενός κρίκετ ή μερικές μύγες, σκουλήκια κ.λπ.

Σχόλια (25)

 • neva60
  Φροντίζουμε καλά τους βατράχους και όλα τα κατοικίδια ζώα μας, τους αγαπάμε. Θέλουμε να τα φροντίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε, οπότε η λήψη αυτών των πληροφοριών ήταν πραγματικά καλή!
 • petewunsch
  Αυτό το άρθρο με βοήθησε πολύ. Πήρα το πράσινο δέντρο βάτραχος μου στην πίσω αυλή μου. Χωρίς να ξέρω πώς να φροντίζω τον νέο μου φίλο, αυτό το άρθρο μου έδωσε όλα όσα έπρεπε να ξέρω για το πώς να φροντίζω τον βάτραχο μου.
 • grantdagmar
  Πολύ χρήσιμο. Λατρεύω τα ζώα και ήθελα ένα βάτραχο για το guppy tank μου, και σήμερα τυχαία ήταν η τυχερή μου μέρα. Βρήκα ένα στο φίλτρο της θείας μου και ήταν σαν να το κρατάω. Ήρθα σε αυτό το άρθρο και τώρα είμαι έτοιμος να καλωσορίσω ένα νέο μέλος της οικογένειας. Ευχαριστώ, οδηγός!
 • galanebalentino
  Αυτό που δεν πρέπει να ταΐζετε βατράχους ήταν πολύ χρήσιμο και ότι μπορεί να τους αρέσουν τα σκουλήκια γεύματος. Ευχαριστώ.
 • theotokestheolo
  Έπιασα μερικούς γυρίνους που ζούσαν στην πισίνα μου και τους έφεραν μέσα. Τους είδα να μεγαλώνουν σε μικρά πράσινα βατράχια και όταν χτύπησε αυτό το στάδιο, χάθηκα. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες εδώ που ελπίζω να δώσουν μεγάλη διάρκεια ζωής στους βατράχους μου.
 • cormierhubert
  Χαίρομαι που ανακαλύπτω τα γεγονότα για το δέντρο βάτραχος που θέλει να διατηρήσει η μεγάλη εγγονή μου. Ελπίζουμε ότι όλες οι πληροφορίες θα κρατήσουν τον μικρό βάτραχο ευτυχισμένο.
 • cheyennelowe
  Πήρα 2 βατράχια στον κήπο μου, τα οποία ετοίμασα πολύ! Αυτό είναι το καλύτερο άρθρο που έχω διαβάσει ποτέ.
 • abraam77
  Αυτό με βοήθησε να στήσω τη δεξαμενή και να μάθω τι προμήθειες να πάρω.
 • dietrichleonel
  Διασωθήκαμε πολλούς γυρίνους από την πισίνα μου και τους έφερα σε εσωτερικό χώρο όταν έπληξε τον κρύο καιρό. Αυτό το άρθρο βοήθησε πάρα πολύ να ετοιμαστεί όταν μεγαλώνουν τα «πόδια της γης». Ευχαριστώ!
 • karelle65
  Βοήθησε τι να ταΐσω και τι να μην ταΐσω τους πράσινους βατράχους μου.
 • colindavies
  Ο πράσινος βάτραχος μου κάνει υπέροχα! Λατρεύει το φαγητό που προτείνατε εσείς!
 • jknight
  Υπέροχες πληροφορίες. Πολύ χρήσιμο!
 • aribernhard
  Έμαθε τι να ταΐσω το βάτραχο του δέντρου μου και πώς να φτιάξω το περιβάλλον του και να το συντηρώ.
 • franeckiloma
  Ο τρόπος με τον οποίο βάζετε τα πράγματα ήταν κατανοητός και βοήθησε να απαντήσετε στην ερώτησή μου.
 • davisalan
  Αυτό το άρθρο με βοήθησε να μάθω περισσότερα για τη φροντίδα και τι να αγοράσω για να στεγάσω τα βατράχια μου. Η παρουσίαση του βίντεο ήταν καλή. Θα ελέγξω τα άλλα βίντεό σας. Σας ευχαριστώ.
 • rhianna37
  Η φροντίδα του βατράχου σας ήταν πολύ χρήσιμη. Ευχαριστώ.
 • bauchesteban
  Αυτό το άρθρο είναι καταπληκτικό για τις πληροφορίες που δίνει στους βατράχους δέντρων. Σας ευχαριστούμε που απαντήσατε σε τόσες πολλές ερωτήσεις.
 • archie86
  Μόλις πήραμε έναν βάτραχο, οπότε είναι πολύ ωραίο που βρήκαμε έναν ιστότοπο για να μας βοηθήσει.
 • rgalane
  Με ενδιέφερε ο χειρισμός, η σίτιση και η στέγαση. Το άρθρο αναφέρεται στο Ευρωπαϊκό GTF (Hyla cinerea) και με βοήθησε κάπως, αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο ο ευρωπαϊκός βάτραχος (Hyla arborea). Χρειάζομαι βοήθεια με αυτό. Έχετε γνώσεις για αυτά έξω;
 • foxshannon
  Βρέθηκαν μερικοί γυρίνοι που είναι πράσινοι βάτραχοι δέντρων. Τώρα δημιουργώντας ένα σπίτι, ώστε ο γιος μου να μπορεί να συνεχίσει να τους παρακολουθεί να μεγαλώνουν.
 • ltriantaphyllid
  Αγοράζω δύο βατράχια δέντρων αυτήν την εβδομάδα και αυτό το άρθρο ήταν πολύ χρήσιμο και ενημερωτικό.
 • prudence68
  Πόσο ζεστό πρέπει να διατηρείτε τη δεξαμενή το χειμώνα και το καλοκαίρι. Θα πω στη μαμά μου ότι πρέπει να αγοράσουμε μια λάμπα θερμότητας πολύ σύντομα. Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου!
 • hkretikos
  Ως κατοικίδια ζώα πώς να φροντίζετε, να ταΐζετε, δυνατά πάρτι κλπ...
 • sdickens
  Βοηθήθηκε με το χρόνο να θερμανθεί η δεξαμενή. Βοηθήθηκε να μην αγοράσετε επιπλέον πράγματα, π.χ. φώτα και ζωντανά φυτά.
 • celinejohnston
  Πολύ χρήσιμο.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail