Πώς να βρείτε ασφαλή τοποθέτηση για τη γάτα σας μετά τον αποκλεισμό;

Για να βρείτε ασφαλή τοποθέτηση για τη γάτα σας μετά τον αποκλεισμό, ξεκινήστε ζητώντας από φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας να φροντίσουν τη γάτα σας και προσφέρετε να πληρώσετε τα έξοδα. Εάν οι φίλοι και η οικογένειά σας δεν είναι διαθέσιμοι, μιλήστε στον κτηνίατρό σας σχετικά με την επιβίβαση χαμηλού κόστους. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε με καταφύγια ζώων και οργανισμούς διάσωσης, καθώς πολλά από αυτά θα κρατήσουν ένα κατοικίδιο για έως και 60 ημέρες σε χαμηλό ή χωρίς κόστος. Εάν έχετε εξωτική φυλή, σκεφτείτε να πουλήσετε τη γάτα σε έναν έμπειρο ιδιοκτήτη γάτας. Ως έσχατη λύση, παραδώστε την κυριότητα του κατοικίδιου ζώου σας σε ένα καταφύγιο ή οργανισμό διάσωσης με πολιτική απαγόρευσης της θανάτωσης. Με αυτόν τον τρόπο, το γατάκι σας θα είναι ασφαλές και φροντίδα μέχρι να το υιοθετήσει μια άλλη οικογένεια. Για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας σχετικά με τη μετάβαση της γάτας σας σε ένα νέο σπίτι, διαβάστε!

Ο κτηνίατρός σας μπορεί να προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εύρεσης ασφαλούς τοποθέτησης για τη
Ο κτηνίατρός σας μπορεί να προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εύρεσης ασφαλούς τοποθέτησης για τη γάτα σας μετά τον αποκλεισμό.

Η εύρεση ασφαλούς τοποθέτησης για τη γάτα σας μετά τον αποκλεισμό μπορεί να είναι δύσκολη. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορείτε να βρείτε ασφαλή τοποθέτηση σε μια προσωρινή συμφωνία όπως με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας. Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τη γάτα σας με κάποιον κοντά σας, επικοινωνήστε με κτηνιατρικές κλινικές, οργανισμούς διάσωσης και καταφύγια ζώων που μπορεί να προσφέρουν μακροχρόνια φροντίδα και επιβίβαση. Ως έσχατη λύση, παραδώστε το κατοικίδιο ζώο σας για υιοθεσία σε ένα άτομο ή σε καταφύγιο ή διάσωση χωρίς σκοτώσεις.

Μέθοδος 1 από 3: Διατήρηση της γάτας σας ασφαλούς

 1. 1
  Ζητήστε από φίλους ή συγγενείς να πάρουν τη γάτα σας. Εάν έχετε αποκλειστεί, τα πρώτα άτομα που πρέπει να ζητήσετε να πάρουν τη γάτα σας είναι εκείνα που είναι πιο κοντά σας. Εφόσον νοιάζονται για εσάς και κατανοούν καλύτερα τι περνάτε, οι φίλοι και η οικογένειά σας θα είναι πιθανώς πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να φροντίσετε τη γάτα σας. Προσφέρετε να πληρώσετε τα έξοδα της γάτας σας.
  • Για παράδειγμα, μπορείτε να ρωτήσετε τη μητέρα σας, "Μητέρα, θα θέλατε να φροντίσετε τη γάτα μου; Νομίζω ότι σας αρέσει πολύ."
  • Θα μπορούσατε να ρωτήσετε έναν φίλο, "Μιχαήλ, επειδή το σπίτι μου βρίσκεται σε αποκλεισμό, θα θέλατε να φροντίσετε τη γάτα μου; Μπορώ να πληρώσω τα έξοδά της."
  • Στενοί, αξιόπιστοι συνεργάτες μπορεί επίσης να είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν εάν η γάτα σας χρειάζεται ένα σπίτι λόγω του αποκλεισμού σας.
 2. 2
  Εξετάστε την επιβίβαση στη γάτα σας στον κτηνίατρο Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας εάν μπορείτε να πάρετε χαμηλό κόστος επιβίβασης για τη γάτα σας. Εναλλακτικά, ρωτήστε εάν μπορείτε να ρυθμίσετε ένα πρόγραμμα πληρωμών για να καλύψετε τα έξοδα επιβίβασης για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Εάν δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε στη γάτα σας στον κτηνίατρο, ζητήστε συστάσεις από τον κτηνίατρο. Ο κτηνίατρός σας ενδέχεται να μπορεί να προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εύρεσης ασφαλούς τοποθέτησης για τη γάτα σας μετά τον αποκλεισμό.
 3. 3
  Επικοινωνήστε με καταφύγια ζώων και οργανισμούς διάσωσης. Ορισμένα καταφύγια και οργανισμοί διάσωσης κρατούν κατοικίδια ζώα για έως και 60 ημέρες σε χαμηλό ή χωρίς κόστος. Αφού παρέλθει η καθορισμένη περίοδος, η γάτα σας μπορεί να τοποθετηθεί για υιοθεσία. Ρωτήστε για τις επιλογές σας και διευκρινίστε το πρωτόκολλο του οργανισμού πριν αφήσετε τη γάτα σας σε καταφύγιο ζώων.
  • Ως έσχατη λύση, παραδώστε την ιδιοκτησία του κατοικίδιου ζώου σας σε καταφύγιο ή οργανισμό διάσωσης με πολιτική απαγόρευσης της δολοφονίας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η γάτα αντιμετωπίζεται σωστά και θα παραμείνει ασφαλής έως ότου επιθυμεί να υιοθετήσει μια άλλη οικογένεια ή έως ότου έχετε τα μέσα να δώσετε ξανά στη γάτα ένα σταθερό σπίτι.
  Η εύρεση ασφαλούς τοποθέτησης για τη γάτα σας μετά τον αποκλεισμό μπορεί να είναι δύσκολη
  Η εύρεση ασφαλούς τοποθέτησης για τη γάτα σας μετά τον αποκλεισμό μπορεί να είναι δύσκολη.
 4. 4
  Δώστε τη γάτα σας σε ένα καλό σπίτι. Εάν δεν έχετε άλλη επιλογή, μπορείτε να επιλέξετε να πουλήσετε ή να παραδώσετε τη γάτα σας σε ένα άτομο ή - κατά προτίμηση - σε μια οικογένεια. Φροντίστε να ερευνήσετε διεξοδικά όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει ή να αποκτήσει τη γάτα σας. Ζητήστε από το άτομο που ενδιαφέρεται να αποκτήσει τη γάτα σας για αναφορές από τον κτηνίατρό του. Καλέστε τον κτηνίατρο για να βεβαιωθείτε ότι το άτομο αντιμετωπίζει καλά τα κατοικίδια ζώα του και τα παίρνει για τακτικές (εξαμηνιαίες) εξετάσεις.
  • Αποφύγετε να δώσετε μια γάτα σε κάποιον που δεν είχε ποτέ μια γάτα ή σκύλο. Μπορεί να μην κατανοούν πλήρως το επίπεδο ή την επένδυση (τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα) που συνεπάγεται η ιδιοκτησία της γάτας.
  • Διαφημίστε τη γάτα σας προς πώληση στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δικτυωθείτε με άλλους με τους οποίους μοιράζεστε αμοιβαίους φίλους και συγγενείς.
  • Βεβαιωθείτε ότι το νέο σπίτι είναι κατάλληλο για τις ανάγκες και την προσωπικότητά σας. Για παράδειγμα, μια σκίτσα γάτα μπορεί να μην τα πάει καλά σε μια οικογένεια με παιδιά. Μια ηλικιωμένη γάτα μπορεί να χρειαστεί κάποιον που να πληρώνει τους ιατρικούς λογαριασμούς της.
 5. 5
  Ζητήστε βοήθεια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λάβετε βοήθεια όταν προσπαθείτε να βρείτε ασφαλή τοποθέτηση για τη γάτα σας μετά τον αποκλεισμό. Για παράδειγμα, μπορεί να συγκεντρώσετε πόρους για να πληρώσετε για μια μακροχρόνια υπηρεσία επιβίβασης γάτας μέσω του GoFundMe ή παρόμοιου ιστότοπου. Εναλλακτικά, ενδέχεται να μπορείτε να λάβετε βοήθεια για την εύρεση ασφαλούς τοποθέτησης για τη γάτα σας μέσω ενός οργανισμού που παρέχει προσωρινή οικονομική βοήθεια για άτομα που έχουν αποκλειστεί.
  • Τα τοπικά καταφύγια ζώων προσφέρουν συχνά δωρεάν ή χαμηλού κόστους τροφή για γάτες σε άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Μέθοδος 2 από 3: βοηθώντας τη γάτα σας να προσαρμοστεί σε ένα νέο σπίτι

 1. 1
  Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας είναι υγιής. Δεν θέλετε η γάτα σας να επιβαρύνει το άτομο ή τα άτομα με τα οποία το αφήνετε. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι οι εμβολιασμοί και οι έλεγχοι του είναι ενημερωμένοι. Εάν δεν αφήνετε τη γάτα σας στη φροντίδα του κτηνιάτρου σας, δώστε στο άτομο ή στα άτομα που θα φροντίζουν τη γάτα σας το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας του κτηνιάτρου σας και ενημερώστε τον κτηνίατρό σας ότι κάποιος άλλος θα φροντίζει τη γάτα σας για αόριστη περίοδο.
  • Ψεκάστε ή στειρώστε το κατοικίδιο ζώο σας πριν το παραδώσετε σε φίλο ή μέλος της οικογένειας. Οι γάτες που έχουν στειρωθεί / στειρωθεί είναι πολύ πιο φιλικές και τείνουν να ζουν πιο υγιείς.
  • Ίσως θελήσετε να συμπληρώσετε μια φόρμα απελευθέρωσης ιατρικής που εξουσιοδοτεί τον φροντιστή του κατοικίδιου ζώου σας να μεταφέρει τη γάτα σας στον κτηνίατρο εάν είναι απαραίτητο.
  • Εάν η γάτα σας απαιτεί φαρμακευτική αγωγή, δώστε και τις οδηγίες προς τον φροντιστή σας. Εξηγήστε πόσο και πόσο συχνά η γάτα απαιτεί το φάρμακο.
 2. 2
  Μοιραστείτε πληροφορίες για τη γάτα σας με τον φροντιστή της. Μην ρίχνετε απλώς την γάτα σας στην αγκαλιά κάποιου άλλου χωρίς να την εκπαιδεύσετε λίγο για την προσωπικότητα και τις συνήθειες της γάτας σας. Για παράδειγμα, είναι η γάτα σας στοργική και παιχνιδιάρικη ή προτιμά τη μοναξιά; Έχει ένα αγαπημένο παιχνίδι; Σας αρέσει να παρακολουθείτε τηλεόραση; Μοιραστείτε τις ιδιοσυγκρασίες και τις συνήθειες της γάτας σας με τον φροντιστή της γάτας σας πριν φύγετε.
  Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λάβετε βοήθεια όταν προσπαθείτε να βρείτε ασφαλή τοποθέτηση για τη γάτα σας
  Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λάβετε βοήθεια όταν προσπαθείτε να βρείτε ασφαλή τοποθέτηση για τη γάτα σας μετά από αποκλεισμό.
 3. 3
  Δώστε στον φροντιστή της γάτας σας τα απαραίτητα. Φέρτε ό, τι φαγητό και παιχνίδια αρέσει στη γάτα σας σε άτομο ή οργανισμό που θα φροντίζει τη γάτα σας. Η διατήρηση της διατροφής της γάτας και η συνεχιζόμενη πρόσβαση στα αγαπημένα της παιχνίδια θα ελαχιστοποιήσουν τη διαταραχή και το άγχος στη γάτα. Για τον ίδιο λόγο, φέρτε και το κρεβάτι της γάτας σας, το κιβώτιο, τα μπολ με φαγητό και νερό και τα κουτιά απορριμμάτων.
  • Εάν η γάτα σας έχει ένα λουρί ή ένα δέντρο γάτας, φέρετε και αυτό.
 4. 4
  Ενθαρρύνετε τον φροντιστή της γάτας σας να επικοινωνήσει μαζί σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Εάν η γάτα σας αρρωστήσει ή έχει προβλήματα, ο φροντιστής της γάτας σας θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί σας. Αφήστε τον αριθμό σας εάν δεν τον έχετε ήδη και δώστε ώρες για τη διαθεσιμότητά σας.

Μέθοδος 3 από 3: αποφυγή κινδύνου

 1. 1
  Αποφύγετε να μεταφέρετε τα κατοικίδια ζώα σας σε καταφύγιο ζώων ανοιχτής εισόδου. Τα καταφύγια ζώων ανοιχτής εισδοχής δέχονται όλα τα κατοικίδια ζώα, αλλά δεν εγγυώνται ότι τα ζώα που βρίσκονται στη φροντίδα τους θα υιοθετηθούν. Το πιο σημαντικό, αυτός ο τύπος καταφυγίου θα ευθανατίζει τα εισερχόμενα ζώα όταν εξαντλούνται.
  Για να βρείτε ασφαλή τοποθέτηση για τη γάτα σας μετά τον αποκλεισμό
  Για να βρείτε ασφαλή τοποθέτηση για τη γάτα σας μετά τον αποκλεισμό, ξεκινήστε ζητώντας από φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας να φροντίσουν τη γάτα σας και προσφέρετε να πληρώσετε τα έξοδα.
 2. 2
  Μην αφήνετε τη γάτα σας στο σπίτι σας. Εάν επιλέξετε να αφήσετε τη γάτα σας πίσω όταν εγκαταλείπετε το σπίτι σας, πιθανότατα θα εξαντληθεί το φαγητό και το νερό πριν από την ανάκτηση του σπιτιού. Αυτό θα κάνει τη γάτα σας να αντιμετωπίσει έναν αργό και απάνθρωπο θάνατο από την πείνα. Ακόμα κι αν το σπίτι ανακτηθεί γρήγορα και ανακαλυφθεί η γάτα σας, σε πολλές δικαιοδοσίες, η παράδοση της γάτας σας είναι παράνομη.
 3. 3
  Μην πετάτε τη γάτα σας στην άγρια φύση. Μερικοί άνθρωποι υποθέτουν ότι όταν κάνουν τη γάτα τους χαλαρή στο δάσος ή στο δρόμο, τα ένστικτα κυνηγιού και επιβίωσης θα κλωτσούν. Αλλά στην πραγματικότητα, οι γάτες (μαζί με τα περισσότερα ζώα) που εκτρέφονται σε οικιακά περιβάλλοντα συχνά δεν μπορούν να προσαρμοστούν αποτελεσματικά στη ζωή στην άγρια φύση. Η γάτα σας κινδυνεύει να δεχτεί επίθεση από μεγαλύτερα ζώα ή να χτυπηθεί από ένα αυτοκίνητο εάν την αφήσετε χαλαρή. Επιπλέον, κάτι τέτοιο μπορεί να είναι παράνομο στη δικαιοδοσία σας.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail