Πώς να κρατήσετε τα μυρμήγκια από τους τροφοδότης κολιβρίων;

Για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από τους τροφοδότες κολιβρίων, ξεκινήστε σκουπίζοντας τους τροφοδότες με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα ζάχαρης που μπορεί να προσελκύουν τα μυρμήγκια. Στη συνέχεια, επικαλύψτε το εξωτερικό των τροφοδοτών με μια κολλώδη ουσία όπως η βαζελίνη για να δυσκολευτείτε τα μυρμήγκια να σέρνονται μέσα. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να κρεμάσετε τους τροφοδότες στη γραμμή ψαρέματος, η οποία είναι ολισθηρή και δύσκολο για τα μυρμήγκια να μετακινηθούν. Επιπλέον, εξετάστε το ενδεχόμενο να μεταφέρετε τον τροφοδότη σε διαφορετική τοποθεσία κάθε 2 εβδομάδες για να αποτρέψετε την εγκατάσταση των αποικιών μυρμηγκιών σε κοντινή απόσταση. Για περισσότερες συμβουλές, συμπεριλαμβανομένου του πώς να φτιάξετε το κολίβριο που χρησιμοποιείτε λιγότερο ελκυστικό για τα μυρμήγκια, συνεχίστε να διαβάζετε.

Για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από τους τροφοδότες κολιβρίων
Για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από τους τροφοδότες κολιβρίων, ξεκινήστε σκουπίζοντας τους τροφοδότες με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα ζάχαρης που μπορεί να προσελκύουν τα μυρμήγκια.

Τα μυρμήγκια συρρέουν συχνά σε τροφοδότες κολιβρίων καθώς προσελκύονται στο ζάχαρη νέκταρ. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά. Προσθέστε πράγματα όπως τάφρους και κολλώδεις ουσίες για να απωθήσετε τα μυρμήγκια. Ρυθμίστε τον τροφοδότη για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές, οι οποίες θα μπορούσαν να προσελκύσουν μυρμήγκια. Αλλάζετε τακτικά την τοποθεσία του τροφοδότη για να πετάξετε τα μυρμήγκια στο ίχνος.

Μέθοδος 1 από 3: απωθούν τα μυρμήγκια

 1. 1
  Επενδύστε σε μια τάφρο μυρμηγκιών. Μια τάφρος μυρμηγκιών είναι ένα μικρό φλιτζάνι. Το τοποθετείτε ανάμεσα στον τροφοδότη και το κλαδί δέντρου από τον οποίο κρέμεται ο τροφοδότης. Τα μυρμήγκια δεν μπορούν να περάσουν από το νερό και να μπουν στον τροφοδότη. Μπορείτε να αγοράσετε τάφρο και να το επισυνάψετε στον τροφοδότη σας, ακολουθώντας τις οδηγίες. Εάν δεν έχετε ήδη τροφοδοσία κολιβρίων, αγοράστε μία με ήδη εγκατεστημένη τάφρο μυρμηγκιών.
 2. 2
  Προσθέστε λιπαρές ουσίες έξω από τον τροφοδότη. Πάρτε μια κολλώδη ουσία, όπως βαζελίνη, και απλώστε την στο εξωτερικό του τροφοδότη. Τα μυρμήγκια δεν θα μπορούν να σέρνονται μέσα από αυτήν την ουσία για να φτάσουν στο νέκταρ.
 3. 3
  Κρεμάστε τον τροφοδότη στη γραμμή αλιείας. Η πετονιά τείνει να είναι πολύ ολισθηρή. Τα μυρμήγκια δυσκολεύονται να μετακινηθούν στα σύρματα ψαρέματος. Το κρέμασμα του τροφοδότη κολιβρίων από τη γραμμή αλιείας θα δυσκολέψει την είσοδο των μυρμηγκιών στον τροφοδότη.

Μέθοδος 2 από 3: προσαρμογή του τροφοδότη

 1. 1
  Ελέγξτε για διαρροές. Ελέγξτε προσεκτικά τον τροφοδότη από όλες τις πλευρές. Δείτε αν παρατηρήσετε ρωγμές που προκαλούν διαρροές. Οι διαρροές είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προσελκύσετε μυρμήγκια. Εάν παρατηρήσετε διαρροές, πάρτε έναν τροφοδότη αντικατάστασης.
 2. 2
  Καθαρίστε τον τροφοδότη. Κάθε φορά που προσθέτετε νέα τροφοδοσία στον τροφοδότη κολιβρίων, σκουπίστε το εξωτερικό για να αφαιρέσετε τυχόν συσσωρευμένα υπολείμματα ζάχαρης. Τα μυρμήγκια προσελκύονται από κατάλοιπα ζάχαρης, οπότε ο καθαρισμός του τροφοδότη μπορεί να τους κρατήσει μακριά.
  • Σκουπίστε τον τροφοδότη προς τα κάτω χρησιμοποιώντας πολύ ζεστό νερό, αλλά βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι αρκετά ζεστό για να κάψετε τα χέρια σας.
  • Συνεχίστε να σκουπίζετε τον τροφοδότη έως ότου εξαφανιστούν όλα τα υπολείμματα ζάχαρης.
 3. 3
  Ρυθμίστε το φαγητό που χρησιμοποιείτε. Το σπιτικό νέκταρ κολιβρίων είναι γενικά ένα μέρος ζάχαρης έως τέσσερα μέρη νερού. Ωστόσο, για να αποτρέψετε τα μυρμήγκια, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λίγο λιγότερο από ένα μέρος ζάχαρη. Τα κολίβρια θα τρέφουν ακόμα το νέκταρ, αλλά λιγότερη ζάχαρη θα τραβάει λιγότερα μυρμήγκια.
Πάρτε μια τάφρο τροφοδοσίας πουλιών σε ένα τοπικό κατάστημα που πουλά τους τροφοδότες
Όσον αφορά τα μυρμήγκια, πάρτε μια τάφρο τροφοδοσίας πουλιών σε ένα τοπικό κατάστημα που πουλά τους τροφοδότες, όπως το Walmart.

Μέθοδος 3 από 3: αλλαγή της θέσης του τροφοδότη

 1. 1
  Μετακινείτε συχνά τον τροφοδότη. Τα μυρμήγκια χτίζουν ενδιαιτήματα γύρω από πηγές τροφίμων. Η περιοδική μετακίνηση του τροφοδότη θα αποτρέψει την αποικία των μυρμηγκιών να εγκατασταθούν κοντά στον τροφοδότη. Κάθε δύο εβδομάδες, μεταφέρετε τον τροφοδότη σε διαφορετική τοποθεσία στην αυλή σας.
 2. 2
  Κρεμάστε τον τροφοδότη στη σκιά. Τα μυρμήγκια ενδέχεται να είναι λιγότερο πιθανό να εισβάλουν σε έναν τροφοδότη που βρίσκεται σε μια σκιασμένη περιοχή. Ωστόσο, μια πλήρως σκιασμένη περιοχή δεν θα προσελκύσει τα κολίβρια. Αναζητήστε μια περιοχή που είναι μερικώς σκιασμένη, ώστε τα κολίβρια να μπορούν ακόμα να έχουν πρόσβαση στον τροφοδότη.
 3. 3
  Τοποθετήστε τον τροφοδότη πάνω από νερό. Εάν έχετε μια πηγή ή άλλο σώμα νερού στην αυλή σας, κρεμάστε τον τροφοδότη πάνω από αυτό. Αυτό θα αποτρέψει τα μυρμήγκια να σέρνονται προς τον τροφοδότη καθώς τα μυρμήγκια θα μείνουν μακριά από το νερό.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς μπορώ να κρατήσω τις μέλισσες μακριά από τροφοδότες κολιβρίων;
  Αποφύγετε το κίτρινο. Το κόκκινο προσελκύει τα κολίβρια ενώ το κίτρινο προσελκύει σφήκες και μέλισσες. Αποφύγετε τους τροφοδότες με κίτρινα προστατευτικά εντόμων ή τόνους λουλουδιών και ο τροφοδότης σας θα είναι λιγότερο ελκυστικός για τα έντομα. Εάν έχετε ένα με κίτρινες πινελιές, βάψτε ξανά με κόκκινο, μη τοξικό χρώμα.
 • Γιατί φτιάχνουν τροφοδότες με μικρά ανοίγματα; Είναι δύσκολο να γεμίσουν και δεν μπορώ να βρω μια βούρτσα αρκετά μικρή για να τις καθαρίσω.
  Πιθανότατα να κρατήσει έξω τους σκίουρους κ.λπ. Οι περισσότεροι τραγουδιστές πουλιών διαχωρίζονται, ώστε να μπορείτε να τα καθαρίσετε και να τα γεμίσετε. Όσον αφορά τα μυρμήγκια, πάρτε μια τάφρο τροφοδοσίας πουλιών σε ένα τοπικό κατάστημα που πουλά τους τροφοδότες, όπως το Walmart.

Σχόλια (11)

 • paolo10
  Εμαθα πολλά. Ο σύζυγός μου χρησιμοποιεί βαζελίνη για χρόνια, λειτουργεί πραγματικά. Μου αρέσουν τα άρθρα σας.
 • ferne42
  Αυτό ήταν ακριβές, τα μυρμήγκια δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στον τροφοδότη. Τέλειος! Έφτιαξα τη τάφρο μου από ένα πλαστικό καπάκι από ένα κουτί βαφής, το σφράγισα, κρέμασα και voila.
 • alexiouphrantze
  Η ιδέα της τάφρου λειτούργησε τέλεια!
 • reynoldsdave
  Πολύ χρήσιμο στο να κρατάτε τα μυρμήγκια μακριά από τον τροφοδότη.
 • leejoel
  Μου είπε σχεδόν όλα όσα πρέπει να ξέρω, εκτός από το πόσο ψηλά πρέπει να είναι ο τροφοδότης.
 • seminamakres
  Μόλις αρχίζουμε, καθώς βλέπουμε τα κολίβρια στην αυλή μας και θέλουμε να τα ταΐσουμε και να μην τα βλάψουμε. Έμαθα πολλές πολύτιμες πληροφορίες που δεν ήξερα πότε προσπάθησα να τα ταΐσω στο παρελθόν.
 • hannah12
  Πώς να κρατήσετε τα μυρμήγκια και τις μέλισσες μακριά από τον τροφοδότη, αυτό ήταν πολύ χρήσιμο.
 • xschaefer
  Εξαιρετικές συμβουλές. Στην πραγματικότητα εκπλήσσομαι που βρήκα προτάσεις. Ευχαριστώ πολύ!
 • glenna58
  Δεν ήξερα για το βαζελίνη και το χυμό λεμονιού για να κρατήσουμε τα μυρμήγκια και τις μέλισσες μακριά από τους τροφοδότης κολιβρίων. Θα δοκιμάσω φέτος, καθώς παίρνω τακτικά κολίβρια σε τροφοδότες και μικρή κρήνη λιμνούλας. Ο ιστότοπός σας είναι πολύ χρήσιμος με άλλα είδη πουλιών που με ενδιαφέρει να προσελκύσω την αυλή μου.
 • xokeefe
  Μου αρέσει αυτή η καθοδήγηση.
 • nehahomenick
  Η διατήρηση των μυρμηγκιών και των ληστών σφήκας / λάσπης από τον τροφοδότη ήταν πολύ χρήσιμη. Ευχαριστώ.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail