Πώς να αναπαραγάγετε ταραντούλες;

Πώς μπορώ να ξέρω πότε το αρσενικό έδωσε το λίπασμα του στο θηλυκό κατά την αναπαραγωγή ταραντούλας;
Πώς μπορώ να ξέρω πότε το αρσενικό έδωσε το λίπασμα του στο θηλυκό κατά την αναπαραγωγή ταραντούλας;

Παρόλο που υπάρχουν πάνω από 800 είδη ταραντούλας που μπορείτε να διατηρήσετε ως κατοικίδιο, όλα έχουν πολύ παρόμοιες συνήθειες ζευγαρώματος, πράγμα που σημαίνει ότι η αναπαραγωγή τους είναι στην πραγματικότητα πολύ εύκολη. Για να αναπαραγάγετε επιτυχώς ταραντούλες, πρέπει να έχετε 2 από τα ίδια είδη. Πρέπει να φροντίζονται καλά και να τρέφονται καλά, ώστε να είναι πιο δεκτικοί στο ζευγάρωμα μεταξύ τους. Αφού ζευγαρώσουν, πρέπει επίσης να είστε έτοιμοι να συλλάβετε και να αφαιρέσετε το αρσενικό ταραντούλα προτού το θηλυκό προσπαθήσει να τον φάει!

Μέθοδος 1 από 2: φροντίδα ταραντούλας

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε ένα terrarium 10 US gal (38 L) με καπάκι. Οι ταραντούλες είναι πολύ καλοί στο να ξεφύγουν από τους βιότοπους τους, οπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτός που επιλέγετε έχει καπάκι που μπορεί να σφραγιστεί για να τους αποτρέψει να βγουν. Το καπάκι πρέπει επίσης να αερίζεται για να επιτρέπεται η είσοδος καθαρού αέρα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδρείο ως βιότοπο, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχει ένα καπάκι που κλείνει.
  • Μπορεί να βοηθήσει να τοποθετήσετε ένα βιβλίο ή κάτι βαρύ πάνω από το καπάκι του οικοτόπου για να βεβαιωθείτε ότι η ταραντούλα δεν μπορεί να βγει.
  • Οι ταραντούλες είναι πολύ εδαφικοί, οπότε μην κρατάτε ποτέ 2 στον ίδιο βιότοπο, εκτός από την αναπαραγωγή τους. Αυτό το terrarium θα φιλοξενήσει κυρίως τη γυναικεία ταραντούλα σας και θα εισαγάγετε το αρσενικό ταραντούλα αμέσως πριν την αναπαραγωγή.
 2. 2
  Προσθέστε ένα στρώμα 2 ιντσών (5,1 cm) στο κάτω μέρος του οικοτόπου. Σχηματίζουν ένα ομαλό στρώμα από βερμικουλίτη 4 εκατοστά (3,8 cm) σε πάχος και καλύψτε το με ένα λεπτό, 1/2 σε (1,3 cm) στρώμα πελεκημένη φλοιό ή ίνες κακάο. Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να υγράνετε ελαφρά το υλικό για να διατηρήσετε τα επίπεδα υγρασίας στο περιβάλλον.
  • Μπορείτε να αγοράσετε βερμικουλίτη και πελεκημένο φλοιό ή ίνες κακάου σε καταστήματα ειδών κατοικίδιων ζώων ή ακόμη και σε καταστήματα ειδών κήπου.
  • Μην χρησιμοποιείτε βρωμιά ή κομπόστ γιατί δεν μπορεί να είναι υγιεινή για την ταραντούλα σας.
  • Εάν έχετε ένα είδος ταραντούλας που του αρέσει να σκάβει ή να τρυπάει, ίσως χρειαστεί να φτιάξετε ένα στρώμα βάθους περίπου 15 εκατοστών (15 cm).
 3. 3
  Τοποθετήστε ένα κοίλο κούτσουρο, μικρά κλαδιά και βράχους στο βιότοπο. Οι Ταραντούλες χρειάζονται μια περιοχή για να κρυφτούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τοποθετήστε ένα κοίλο μισό κορμό στη δεξαμενή έτσι ώστε οι ταραντούλες σας να έχουν καταφύγιο και προσπαθήστε να τους κάνετε να νιώσουν περισσότερο στο σπίτι προσθέτοντας μερικά μικρά κλαδιά, βράχια και φύλλα. Όσο πιο άνετα είναι τα ταραντούλα σας, τόσο πιο πιθανό είναι να αναπαραχθούν.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοίλο ημερολόγιο που βρίσκετε έξω, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό και στεγνό, ώστε να μην σαπίζει στον οικότοπο. Θα μπορούσατε επίσης να αγοράσετε ένα από ένα κατάστημα προμηθειών κατοικίδιων ζώων.
  • Χρησιμοποιήστε ένα σπασμένο κεραμικό δοχείο ως καταφύγιο θάβοντας τις άκρες στο κάλυμμα του εδάφους, ώστε να είναι ωραίο και σκοτεινό στο εσωτερικό του.
  • Βεβαιωθείτε ότι η είσοδος στο καταφύγιο είναι αρκετά μεγάλη για να ταιριάζει η ταραντούλα.

  Συμβουλή: Εάν έχετε ταραντούλες που κατοικούν σε δέντρα, θα θελήσουν να φτιάξουν μια φωλιά σε κλαδιά. Κλίνετε μερικά κλαδιά και κλαδιά στον τοίχο του οικοτόπου ώστε να μπορούν να τα ανεβούν και να φτιάξουν μια φωλιά. Μην προσθέτετε κλαδιά εάν έχετε ταραντούλες που ζουν στο έδαφος ή μπορεί να πέσουν και να τραυματιστούν.

  Όσο πιο άνετα είναι τα ταραντούλα σας
  Όσο πιο άνετα είναι τα ταραντούλα σας, τόσο πιο πιθανό είναι να αναπαραχθούν.
 4. 4
  Εγκαταστήστε ένα θερμόμετρο για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας στο περιβάλλον. Οι περισσότεροι ταραντούλες πρέπει να ζουν σε περιβάλλον με θερμοκρασία μεταξύ 70-24°C (21-24°C). Προσθέστε ένα θερμόμετρο στον τοίχο στο εσωτερικό του οικοτόπου, ώστε να έχετε ακριβή ένδειξη θερμοκρασίας. Εάν έχετε το βιότοπό σας σε ένα δωμάτιο που παραμένει σταθερά γύρω από αυτήν τη θερμοκρασία, τότε δεν χρειάζεστε επιπλέον εξοπλισμό θέρμανσης.
  • Εάν ο βιότοπός σας είναι πιο κρύος, τότε χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό θερμαντικό στρώμα για να θερμάνετε το μισό της δεξαμενής, έτσι ώστε οι ταραντούλες σας να μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους μεταβαίνοντας στη θερμή ή στην πιο κρύα πλευρά του οικοτόπου.
  • Μην αφήσετε το βιότοπο να ζεσταθεί από τους 30°C ή μπορεί να βλάψει τις ταραντούλες σας.
 5. 5
  Τοποθετήστε ένα μετρητή υγρασίας στον τοίχο μέσα στο περιβάλλον. Οι ταραντούλες απαιτούν επίπεδο υγρασίας 50% στο περιβάλλον τους για να επιβιώσουν. Ψεκάστε λίγο νερό στο κάλυμμα του εδάφους με ένα μπουκάλι ψεκασμού για να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας εάν χρειαστεί.
  • Προσέξτε για μούχλα στο εσωτερικό του οικοτόπου.
  • Εάν η υγρασία υπερβεί το 80%, αερίστε το περιβάλλον ανοίγοντας το κάλυμμα για να αφήσετε λίγο την υγρασία. Μετακινήστε τα ταραντούλα σας σε άλλο βιότοπο ή κρατήστε τα στα χέρια σας μέχρι να μειωθεί το επίπεδο υγρασίας.
 6. 6
  Τροφοδοτήστε τα ταραντούλα σας 1-2 κρίκετ την εβδομάδα Τα περισσότερα ταραντούλα απαιτούν μόνο 1 ή 2 γρύλους την εβδομάδα, αλλά μερικά μεγαλύτερα είδη μπορούν να φάνε έως και 6 γρύλους. Βεβαιωθείτε ότι οι γρύλοι που ταΐζετε με ταραντούλες σας είναι « εντερικοί » ή τρώγονται καλά για να παρέχουν καλύτερη διατροφή.
  • Μπορείτε να αγοράσετε ζωντανούς γρύλους σε καταστήματα εφοδιασμού κατοικίδιων ζώων ή να τα παραγγείλετε online.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να αυξήσετε τους δικούς σας γρύλους, ώστε να έχετε μια συνεχή προσφορά υγιών, ζωντανών γρύλων για ταραντάλου σας.
 7. 7
  Γεμίστε ένα μικρό πιάτο με γλυκό νερό. Βάλτε ένα μικρό δοχείο στο κάτω μέρος του οικοτόπου και διατηρήστε το γεμάτο με φιλτραρισμένο νερό χωρίς χλώριο. Τοποθετήστε ένα βράχο στο κέντρο του πιάτου, ώστε τυχόν γρύλοι που μπαίνουν στο νερό να μην παγιδευτούν και να αποσυντεθούν στο νερό.
  • Αλλάξτε το νερό εάν αρχίσει να συσσωρεύει τυχόν σκουπίδια στην επιφάνεια.
Για να αναπαραγάγετε επιτυχώς ταραντούλες
Για να αναπαραγάγετε επιτυχώς ταραντούλες, πρέπει να έχετε 2 από τα ίδια είδη.

Μέθοδος 2 από 2: ζευγάρωμα δύο ταραντούλας

 1. 1
  Ξεκινήστε να ταΐζετε τη γυναικεία ταραντούλα περισσότερο φαγητό πριν την αναπαραγάγετε. Οι γυναικείες ταραντούλες είναι πιο πιθανό να είναι δεκτές στην αναπαραγωγή εάν υπάρχει αφθονία τροφής. Λίγες εβδομάδες πριν σκοπεύετε να την αναπαραγάγετε, πρέπει να της δώσετε όσα τρόφιμα θέλει.
  • Δώστε της όσους τριζόνια μπορεί να φάει και καθαρίστε ό, τι φαγητό δεν τρώει.
  • Μια γυναικεία ταραντούλα δεν θα ζευγαρώσει αν δεν έχει μολυνθεί τους τελευταίους 6 μήνες. Το molting είναι όταν ένα ταραντούλα ρίχνει το δέρμα του. Εάν βρείτε ένα ξηρό, φλοιώδες κέλυφος ταραντούλας στο βιότοπο, τότε ξέρετε ότι έχουν λιώσει.
 2. 2
  Εισαγάγετε ένα αρσενικό του ίδιου είδους στο βιότοπο των θηλυκών. Τοποθετήστε ένα αρσενικό ταραντούλα του ίδιου είδους στο αντίθετο άκρο του θηλυκού στο βιότοπό της. Στη συνέχεια, αφήστε τους ανενόχλητοι για να επιτρέψετε στο αρσενικό να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει τη διαδικασία ερωτοτροπίας του.
  • Ποτέ μην εισάγετε μια γυναίκα στο βιότοπο ενός αρσενικού αλλιώς θα σκοτώσει και θα φάει το αρσενικό.
 3. 3
  Σώστε το αρσενικό όταν τρέχει μακριά μετά το τέλος του ζευγαρώματος. Η αναπαραγωγή μπορεί να διαρκέσει οπουδήποτε από λίγα λεπτά έως μερικές ώρες, οπότε παρακολουθήστε προσεκτικά τις 2 ταραντούλες για να βεβαιωθείτε ότι το θηλυκό δεν προσπαθεί να σκοτώσει το αρσενικό. Μόλις το αρσενικό αφήσει το θηλυκό, θα προσπαθήσει να φύγει. Πρέπει να τον πιάσεις και να τον αφαιρέσεις προτού το θηλυκό μπορέσει να τον πιάσει και να τον σκοτώσει.
  • Εάν το θηλυκό πιάσει το αρσενικό προτού μπορέσετε να τον αφαιρέσετε, χρησιμοποιήστε ένα ραβδί ή ένα μικρό πινέλο για να τα διαχωρίσετε. Μην χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας ή θα μπορούσατε να δαγκωθείτε!
  • Μπορείτε να επιστρέψετε το αρσενικό στο βιότοπό του. Μπορεί να αναπαραχθεί ξανά αργότερα ή απλά να επιστρέψει στο να είναι κατοικίδιο!

  Συμβουλή: Όταν αγγίξουν για πρώτη φορά, θα φαίνεται σαν να παλεύουν καθώς το αρσενικό δουλεύει να βάλει τα άγκιστρα του κάτω από τα κυνόδοντά του, ώστε να μην μπορεί να τον δαγκώσει. Αυτό είναι φυσιολογικό!

  Τα περισσότερα ταραντούλα απαιτούν μόνο 1 ή 2 γρύλους την εβδομάδα
  Τα περισσότερα ταραντούλα απαιτούν μόνο 1 ή 2 γρύλους την εβδομάδα, αλλά μερικά μεγαλύτερα είδη μπορούν να φάνε έως και 6 γρύλους.
 4. 4
  Βεβαιωθείτε ότι το θηλυκό τρέφεται καλά. Αφού αφαιρέσετε το αρσενικό από το βιότοπο της γυναίκας, το θηλυκό πρέπει να τρέφεται καλά ώστε να μπορεί να παράγει τους σάκους των αυγών. Όταν είναι έτοιμη, θα σκάψει λίγο από το κάλυμμα του εδάφους και θα αρχίσει να γεννά τα αυγά της. Εάν δεν τρέφεται καλά, μπορεί να φάει μερικά ή ακόμη και όλα τα αυγά.
  • Ο μόνος τρόπος για να μάθετε αν το ζευγάρι ζευγαρώθηκε με επιτυχία είναι να περιμένετε να δείτε αν το θηλυκό γεννά αυγά.
  • Τελικά, θα σταματήσει να τρώει ενώ φρουρεί και περιστρέφει τα αυγά. Μπορείτε να σταματήσετε να της δίνετε φαγητό όταν σταματά να τρώει, αλλά πρέπει να συνεχίσετε να της δίνετε νερό.
 5. 5
  Περιμένετε περίπου 10 εβδομάδες για να εμφανιστούν οι νύμφες. Μετά από μερικούς μήνες, μικροσκοπικές αράχνες ή νύμφες, θα αρχίσουν να αναδύονται από τα αυγά. Μετά από περίπου 3-4 ημέρες, θα γίνουν σκοτεινά και θα αρχίσουν να περνούν από το πρώτο τους molt. Αφήστε τα μόνα τους μέχρι να τελειώσουν και μετά αφαιρέστε τη μητέρα, ώστε να μην τρώει κανένα από αυτά.
  • Διαχωρίστε τα αράχνη σε μεμονωμένους οικότοπους ή δοχεία. Θα αρχίσουν να τρέφονται λίγες μέρες αφού λιώσουν και μπορούν να φάνε θήραμα όπως μύγες φρούτων ή μικρά τριζόνια.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Ένα terrarium 10 US gal (38 L)
 • Κοίλο αρχείο καταγραφής
 • Μικρά κλαδιά ή κλαδιά
 • Βερμικουλίτης
 • Πελεκημένο φλοιό ή ίνες κακάου
 • Μπουκάλι ψεκασμού
 • Θερμόμετρο
 • Μετρητής υγρασίας

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τι είδους έντομα πρέπει να ταΐσω με ταραντούλα μωρού;
  Κρίκετ και μικροσκοπικά ζωύφια, όπως τσίκα, ακρίδες, ζωοτροφές, κάμπιες και σκαθάρια.
 • Έχει σημασία αν οι δεξαμενές ταραντούλας βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο;
  Όχι, δεν έχει σημασία αν τα κρατάτε σε ξεχωριστές δεξαμενές. Εάν θέλετε να τα αναπαραγάγετε, εισαγάγετε το αρσενικό κάτω από το ρολόι σας. εάν κάτι πάει στραβά, αφαιρέστε το αρσενικό. Εάν ζευγαρώσουν, αφαιρέστε το αρσενικό μόλις τελειώσει.
 • Τι συμβαίνει όταν ένα ζευγαρωμένο θηλυκό ταραντούλα λιώνει;
  Δεν θα είναι πλέον σε θέση να παράγει έναν βιώσιμο σάκο αυγών. το χάνει όταν λιώνει.
 • Πώς μπορώ να ξέρω πότε το αρσενικό έδωσε το λίπασμα του στο θηλυκό κατά την αναπαραγωγή ταραντούλας;
  Τείνει να ξεφύγει μετά, πρέπει να το προσέξετε, καθώς προσπαθεί να ξεφύγει.
 • Πόσα αυγά μπορεί να βάλει μια γυναικεία ταραντούλα μετά από μια επιτυχημένη σύζευξη;
  Αυτό εξαρτάται από το είδος. Κάποιοι μπορεί να είναι 20 έως 40, ενώ άλλα μπορεί να είναι 200 έως 400. Και έπειτα μερικά είδη μπορεί να είναι έως 1000. Θα πρέπει να καθορίσετε σε ποιο ταραντούλα αναφέρεστε για να είναι πιο ακριβής αυτή η απάντηση.
 • Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω για να μάθω εάν η ταραντούλα είναι έγκυος; Και πώς ξέρω αν είναι έγκυος;
  Εξαρτάται από το είδος αλλά συνήθως μπορεί να διαρκέσει από μερικές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες, τότε η αράχνη θα γεννήσει αυγά μετά από αυτό το σημείο.
 • Πρέπει να ταΐσω και το αρσενικό πριν από τη συνάντηση;
  Δεν είναι απαραίτητο, αλλά μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας.
 • Πόσο σύντομα μετά την τοποθέτηση ενός εύφορου σάκου μπορώ να ξαναζεύξω το θηλυκό με ένα άλλο αρσενικό; Πρέπει να περιμένω μέχρι το θηλυκό να λιώσει ξανά;
  Ναί. Πρέπει να περιμένετε έως ότου το θηλυκό λιώσει ξανά για να ζευγαρώσει. Δεν θα συνιστούσα να το κάνω αμέσως αφού το θηλυκό έβαλε τον εύφορο σάκο.
 • Τι γίνεται αν η γυναίκα πεθάνει;
  Τότε χρειάζεστε μια άλλη γυναίκα για να μπορέσετε να κάνετε πολύ αναπαραγωγή.
 • Οι τροχαλίες μου δεν τρώνε για σχεδόν ένα μήνα και παρατήρησα κάποια φαλακρά σημεία που δεν είναι μαύρα. Ποιος θα μπορούσε να είναι ο πιθανός λόγος;
  Προ-μοριακό. Μην ανησυχείτε, απλώς βεβαιωθείτε ότι έχει πάντα νερό. Θα βρίσκεται στην πλάτη του όταν είναι έτοιμο να λιώσει. Μην το αναστρέψετε και μην το ενοχλείτε. Μην ταΐζετε τις ταραντούλες σας για λίγο μετά την τήξη. είναι ακόμα εύθραυστο και το θήραμα μπορεί να το βλάψει.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail