Πώς να ελέγξετε τους κύκλους θερμότητας των αιλουροειδών με οξική μεγεστρόλη;

Για να ελέγξετε τους κύκλους θερμότητας των αιλουροειδών με το Megestrol Acetate, συναντήστε τον κτηνίατρό σας για να συζητήσετε το ιατρικό ιστορικό της γάτας σας, την τρέχουσα κατάσταση της υγείας και εάν αυτό το φάρμακο είναι κατάλληλο για αυτό. Θα θελήσετε επίσης να μιλήσετε για τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με το Megestrol Acetate, όπως η ηπατική βλάβη και ο διαβήτης. Εάν εσείς και ο κτηνίατρός σας συμφωνείτε να δοκιμάσετε μια συνταγή, επιλέξτε τη χαμηλότερη δυνατή δόση, καθώς αυτό είναι ένα ισχυρό φάρμακο με δυνητικά σοβαρές παρενέργειες. Λόγω των κινδύνων για την υγεία, θα πρέπει να θεωρήσετε το Megestrol Acetate ως βραχυπρόθεσμη λύση στις ανησυχίες του κύκλου θερμότητας. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου αναγνώρισης των παρενεργειών της Megestrol Acetate, συνεχίστε να διαβάζετε!

Το Megestrol acetate (MA) είναι ένα φάρμακο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση των κύκλων
Το Megestrol acetate (MA) είναι ένα φάρμακο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση των κύκλων θερμότητας των αιλουροειδών.

Το Megestrol acetate (MA) είναι ένα φάρμακο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση των κύκλων θερμότητας των αιλουροειδών. Πριν συνεχίσετε τη θεραπεία με ΜΑ, είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον κτηνίατρο της γάτας σας και να κατανοήσετε τον υψηλό κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών που σχετίζονται με τη χρήση ΜΑ. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε MA για τον έλεγχο των κύκλων θερμότητας της γάτας σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει το φάρμακο σύμφωνα με τις οδηγίες και επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες.

Μέθοδος 1 από 3: ακολουθώντας κτηνιατρικές συμβουλές

 1. 1
  Κάντε ραντεβού με τον κτηνίατρό σας. Καλέστε τον κτηνίατρο και εξηγήστε ότι θα θέλατε να συζητήσετε πιθανές επιλογές για τη συζήτηση των κύκλων θερμότητας της γάτας σας. Το MA απαιτεί συνταγή, οπότε θα πρέπει να συναντηθείτε με τον κτηνίατρο πριν προχωρήσετε με προσοχή. Να είστε προετοιμασμένοι να μιλήσετε για το ιατρικό ιστορικό της γάτας σας καθώς και για την τρέχουσα κατάσταση της υγείας τους.
 2. 2
  Διερευνήστε άλλες επιλογές θεραπείας. Πριν δώσετε στη γάτα σας φάρμακο, ο κτηνίατρός σας πιθανότατα θα θέλει να εξετάσετε άλλους τρόπους φροντίδας, συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής επέμβασης ψεκασμού. Ή, μπορεί να προτείνουν μια λιγότερο επεμβατική διαδικασία, όπως μια ωοθηκτομή, η οποία είναι η χειρουργική αφαίρεση μόνο των ωοθηκών. Ένα πλάνο αντισύλληψης θα μπορούσε να είναι μια άλλη προσέγγιση.
 3. 3
  Μάθετε τους κινδύνους για την υγεία. Υπάρχουν σοβαρές πιθανές παρενέργειες και κίνδυνοι που σχετίζονται με τη γάτα σας που παίρνει MA Ορισμένες γάτες αναπτύσσουν ηπατική βλάβη, σακχαρώδη διαβήτη ή υπερτροφία μαστού από τη λήψη ΜΑ. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για όλες αυτές τις δυνατότητες πριν ξεκινήσετε την πορεία της θεραπείας.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά κάθε τεκμηρίωση που συνοδεύει το ίδιο το φάρμακο, καθώς και πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία ενδέχεται να αναφέρονται σε αυτή τη βιβλιογραφία.
  Εξηγήστε ότι θα θέλατε να συζητήσετε πιθανές επιλογές για τη συζήτηση των κύκλων θερμότητας της γάτας σας
  Καλέστε τον κτηνίατρο και εξηγήστε ότι θα θέλατε να συζητήσετε πιθανές επιλογές για τη συζήτηση των κύκλων θερμότητας της γάτας σας.
 4. 4
  Πηγαίνετε με τη χαμηλότερη δυνατή δόση. Το MA είναι ένα πολύ ισχυρό φάρμακο με δυνητικά σοβαρές παρενέργειες. Ως εκ τούτου, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για να ξεκινήσετε τη γάτα σας με τη μικρότερη δυνατή δόση και να την αυξήσετε, εάν χρειαστεί, με την πάροδο του χρόνου. Η χαμηλότερη δόση είναι συνήθως 0,625 mg / kg την εβδομάδα. Η δοσολογία μπορεί επίσης να εξαρτάται από το βάρος, την ηλικία και την κατάσταση της υγείας της γάτας σας.
 5. 5
  Χρησιμοποιήστε το μόνο ως βραχυπρόθεσμο αντισυλληπτικό. Λόγω των κινδύνων για την υγεία, η ΜΑ θα πρέπει να θεωρείται προσωρινή λύση σε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τον κύκλο θερμότητας σχετικά με τη γάτα σας. Η επέκταση του φαρμάκου μετά από λίγες μόνο εβδομάδες χρήσης μπορεί να φορολογήσει το σύστημα της γάτας σας και να οδηγήσει σε λοιμώξεις της μήτρας και σε άλλα προβλήματα. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τη χρήση MA σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.
  • Για παράδειγμα, ορισμένοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων συνδυάζουν μια συνταγή ΜΑ με μια πολιτική να κρατούν τη γάτα τους περιορισμένη κατά τις περιόδους θερμότητας.
  • Εάν λάβετε μια ένδειξη ότι η ΜΑ έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία της γάτας σας, ενημερώστε τον κτηνίατρό σας και συζητήστε αμέσως την πιθανότητα διακοπής της θεραπείας.
 6. 6
  Μην το χρησιμοποιείτε για νεότερες ή έγκυες γάτες. Εάν υποψιάζεστε ότι η γάτα σας είναι έγκυος σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της θεραπείας με ΜΑ, καλέστε αμέσως τον κτηνίατρό σας. Πιθανότατα θα σας συμβουλεύσουν να σταματήσετε να χορηγείτε στη γάτα σας τα φάρμακά τους έως ότου μπορεί να γίνει μια δοκιμή. Είναι επίσης καλή ιδέα να καθυστερήσετε τη χρήση MA εάν η γάτα σας δεν είχε τον πρώτο της κύκλο θερμότητας.

Μέθοδος 2 από 3: παρακολούθηση της υγείας της γάτας σας

 1. 1
  Προγραμματίστε τακτικές εξετάσεις με τον κτηνίατρό σας. Τη στιγμή του αρχικού ραντεβού σας, προχωρήστε και κάντε μια σειρά μελλοντικών. Αυτές οι πρόσθετες συναντήσεις θα είναι ευκαιρίες για τον κτηνίατρό σας να ελέγξει τη φυσική κατάσταση της γάτας σας και να συζητήσει μαζί σας τυχόν αλλαγές συμπεριφοράς. Εάν το βάρος της γάτας σας αλλάξει, η δοσολογία μπορεί να χρειαστεί επίσης να προσαρμοστεί.
  • Η προσεκτική παρακολούθηση που απαιτεί η ΜΑ σημαίνει ότι δεν είναι μια καλή επιλογή θεραπείας για άγριες αποικίες ή άλλες γάτες ελεύθερης βοσκής.
 2. 2
  Προσέξτε για πιθανές φυσικές παρενέργειες. Παρακολουθήστε προσεκτικά τις συνήθειες φαγητού, ποτού και απορριμμάτων της γάτας σας. Βεβαιωθείτε ότι συνεχίζουν να καλλωπίζουν. Μερικές από τις πιθανές μακροχρόνιες ανεπιθύμητες ενέργειες από το ΜΑ περιλαμβάνουν την πυομέτρα (λοίμωξη της μήτρας), τον καρκίνο του μαστού και τον διαβήτη. Οι βραχυπρόθεσμες παρενέργειες περιλαμβάνουν απώλεια βάρους, λήθαργο και έμετο.
  • Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν αμέσως μετά την έναρξη της θεραπείας από τη γάτα σας.
  Να κατανοήσετε τον υψηλό κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών που σχετίζονται με τη χρήση ΜΑ
  Πριν συνεχίσετε τη θεραπεία με ΜΑ, είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον κτηνίατρο της γάτας σας και να κατανοήσετε τον υψηλό κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών που σχετίζονται με τη χρήση ΜΑ.
 3. 3
  Παρακολουθήστε τυχόν πιθανές παρενέργειες συμπεριφοράς. Σημειώστε εάν η γάτα σας αρχίζει να παρουσιάζει καταστροφικές ή προβληματικές συμπεριφορές. Ο συνδυασμός άγχους και ΜΑ μπορεί να κάνει κάποιες γάτες να αρχίσουν να σημειώνουν ούρα ή ξύσιμο επίπλων. Άλλες γάτες εμφανίζουν έντονη επιθετικότητα με δάγκωμα ή ξύσιμο.
 4. 4
  Να γνωρίζετε τις αλληλεπιδράσεις φαρμάκων. Όταν μιλάτε με τον κτηνίατρό σας, φροντίστε να αποκαλύψετε οποιαδήποτε και όλα τα φάρμακα ή τα συμπληρώματα που παίρνει η γάτα σας αυτήν τη στιγμή. Εάν ο κτηνίατρός σας ανησυχεί για πιθανή αλληλεπίδραση με τα ναρκωτικά, τότε μπορεί να ζητήσει να παρακολουθείτε τη γάτα σας ακόμη πιο στενά ή πιο συχνά. Η ΜΑ έχει κάποιες γνωστές αλληλεπιδράσεις με φάρμακα όπως η ριφαμπίνη.
 5. 5
  Παρακολουθήστε τη μελλοντική αναπαραγωγική υγεία της γάτας σας. Όταν ολοκληρώσετε τη χορήγηση MA στη γάτα σας, συνεχίστε να παίρνετε τη γάτα σας για ετήσια ραντεβού. Επίσης, προσέξτε για τυχόν προειδοποιητικά σημάδια πιθανών λοιμώξεων της μήτρας, όπως απώλεια όρεξης. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα από νωρίς, έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί προληπτική θεραπεία.

Μέθοδος 3 από 3: δίνοντας στη γάτα σας ένα χάπι

 1. 1
  Δώστε το φάρμακο σύμφωνα με τις οδηγίες. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του κτηνιάτρου και κοιτάξτε και την ετικέτα συνταγών. Η ΜΑ συνήθως διατίθεται σε μορφή δισκίου σε διάφορες δόσεις. Φροντίστε να δώσετε στη γάτα σας όλη τη διάρκεια του φαρμάκου ή μπορεί να προκαλέσει πρόσθετες παρενέργειες.
  • Μπορεί να είναι ευκολότερο εάν χορηγείτε το φάρμακο την ίδια ώρα κάθε μέρα. Εάν παραλείψετε μια δόση, μην διπλασιάσετε την επόμενη.
 2. 2
  Συνθλίψτε τα χάπια με ένα κουτάλι. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο της γάτας σας ή έναν φαρμακοποιό πριν προχωρήσετε σε αυτό το βήμα. Τότε, βγάλτε δύο κουτάλια. Τοποθετήστε το χάπι στο ένα και τοποθετήστε το άλλο στο πάνω μέρος, ασκώντας πίεση έως ότου το χάπι μειωθεί σε λεπτή σκόνη. Χειριστείτε προσεκτικά τα κουτάλια μέχρι να ξέρετε πού θέλετε να βάλετε τη σκόνη χαπιών. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το φάρμακο το συντομότερο δυνατό μετά τη σύνθλιψη.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κόπτη χαπιών, που πωλείται συχνά στα φαρμακεία, για να το διασπάσετε σε μικρότερα κομμάτια.
  • Είναι επίσης καλή ιδέα να διαβάσετε την ετικέτα φαρμάκων του MA για να βεβαιωθείτε ότι είναι εντάξει να συνθλίψετε ή να κόψετε το χάπι πριν προχωρήσετε προς τα εμπρός.
  Για να ελέγξετε τους κύκλους θερμότητας των αιλουροειδών με το Megestrol Acetate
  Για να ελέγξετε τους κύκλους θερμότητας των αιλουροειδών με το Megestrol Acetate, συναντήστε τον κτηνίατρό σας για να συζητήσετε το ιατρικό ιστορικό της γάτας σας, την τρέχουσα κατάσταση της υγείας και εάν αυτό το φάρμακο είναι κατάλληλο για αυτό.
 3. 3
  Ανακατέψτε το με φαγητό. Τοποθετήστε το κανονικό τμήμα της γάτας σας στο μπολ τους και ανακατέψτε τη σκόνη ή τα κομμάτια του χαπιού σε αυτήν. Ή, πάρτε μερικές μαλακές λιχουδιές γάτας και τοποθετήστε κομμάτια χαπιών στο κέντρο κάθε μιας. Παρακολουθήστε τη γάτα σας να τρώει για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του φαρμάκου.
  • Για να εξαπατήσετε τη γάτα σας να τρώει, δοκιμάστε να της δώσετε μια πρώτη θεραπεία χωρίς κανένα φάρμακο και μετά να ακολουθήσετε αυτό με τα μικτά.
 4. 4
  Τοποθετήστε το χάπι στο στόμα της γάτας σας. Εάν η γάτα σας είναι αρκετά υπάκουη, πιάστε απαλά τα σαγόνια τους και ανοίξτε τα. Κρατήστε τα σε αυτή τη θέση ενώ ρίχνετε το χάπι στο πίσω μέρος του λαιμού τους. Σπρώξτε το σαγόνι κλειστό και προσέξτε για να βεβαιωθείτε ότι το έχουν καταπιεί με επιτυχία.
  • Δοκιμάστε αυτήν τη μέθοδο μόνο εάν νομίζετε ότι μπορείτε να το κάνετε χωρίς να βλάψετε ή να τρομάξετε τη γάτα σας.
 5. 5
  Πρακτική δίνοντας τα χάπια. Μπορεί να είναι δελεαστικό να καθυστερήσετε τη χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής στη γάτα σας, αλλά να τηρείτε το πρόγραμμα δοσολογίας που συμφωνήθηκε με τον κτηνίατρό σας. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για το τι πρέπει να κάνετε εάν η γάτα σας αποφασίσει να φάει μόνο ένα μέρος του χαπιού.

Συμβουλές

 • Φροντίστε να φυλάσσετε το φάρμακο MA σε κατάλληλο μέρος όπου δεν θα εκτίθεται σε ακραίες θερμοκρασίες ή υγρασία.

Προειδοποιήσεις

 • Δώστε μόνο στη ΜΑ της γάτας σας μια συνταγή κτηνιάτρου.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail