Πώς να αναγνωρίσετε ένα Selkirk Rex;

Για να αναγνωρίσετε ένα Selkirk rex, αναζητήστε μια μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους γάτα με ένα παχύ, σγουρό παλτό γούνας που είναι απαλό και βελούδινο. Το Selkirk rexes μπορεί να έχει κοντή ή μακριά γούνα και έρχονται σε διάφορα χρώματα, αλλά η γούνα τους είναι πάντα σγουρή. Ακόμα και τα μουστάκια είναι σγουρά, οπότε αναζητήστε και αυτά. Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε μεγάλα, στρογγυλά, εκφραστικά μάτια και αυτιά που απέχουν πολύ το ένα από το άλλο. Για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να αναγνωρίσετε το σχήμα του προσώπου ενός Selkirk rex, συνεχίστε να διαβάζετε!

Για να αναγνωρίσετε ένα Selkirk rex
Για να αναγνωρίσετε ένα Selkirk rex, αναζητήστε μια μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους γάτα με ένα παχύ, σγουρό παλτό γούνας που είναι απαλό και βελούδινο.

Το Selkirk rex - μια φυλή γάτας - είναι σχετικά εύκολο να αναγνωριστεί, αν και δεν είναι μία από τις πιο κοινές ευρωπαϊκές φυλές κατοικίδιων ζώων. Μια σχετικά νέα φυλή, το Selkirk Rex γεννήθηκε για πρώτη φορά στη Μοντάνα και αναγνωρίστηκε μόνο ως φυλή για 25 χρόνια. Το Selkirk rexes έχει διασταυρωθεί με Πέρσες, Βρετανικά στεφάνια και ευρωπαϊκά στεφάνια. Κατά τον προσδιορισμό της φυλής, το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι το παλτό της. Σε αντίθεση με τη γούνα των περισσότερων εξημερωμένων γατών, το Selkirk Rex έχει ένα παχύ, σγουρό παλτό.

Μέθοδος 1 από 3: επιθεώρηση του παλτού της γάτας

 1. 1
  Κοιτάξτε τη γούνα της γάτας. Εύκολα το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του Selkirk rex είναι το παχύ, σγουρό τρίχωμα τους. Το σγουρό παλτό του Selkirk θα έχει μια απαλή, βελούδινη εμφάνιση και θα είναι επίσης απαλό στην αφή. Τα κατσαρά μαλλιά θα είναι πιο έντονα γύρω από την ουρά και το λαιμό της γάτας, όπου τα μαλλιά μπορεί να συσσωρευτούν μαζί.
  • Το χρώμα και το μοτίβο των παλτών Selkirk rex μπορεί να διαφέρουν από τη μία γάτα στην άλλη. Τα μαύρα, μπλε, κόκκινα και κρεμ παλτά είναι κοινά. Δεν υπάρχει τρόπος να αναγνωρίσετε ένα Selkirk rex με βάση το χρώμα ή το μοτίβο της γούνας του.
 2. 2
  Ελέγξτε το μήκος του παλτού της γάτας. Οι γάτες Selkirk rex μπορούν να έχουν κοντό ή μακρύ παλτό. Και με τα δύο, το παλτό θα είναι παχύ και σγουρό, παρόλο που οι τύποι του παλτού κυρτώνουν διαφορετικά. Το κοντό τρίχωμα θα κυρτώσει ομοιόμορφα σε ολόκληρο το σώμα και θα έχει την τυπική βελούδινη εμφάνιση. Το παλτό με μακριά μαλλιά Selkirk rexes θα κρεμαστεί από το σώμα της γάτας και θα αναπτυχθεί σε μεμονωμένα δαχτυλίδια.
  • Το παλτό θα αλλάξει κάπως καθώς ένα γατάκι Selkirk rex αναπτύσσεται. Ενώ το γατάκι γεννιέται με σγουρό παλτό, τα μαλλιά ισιώνουν γρήγορα και δεν ξανακάνουν τη μπούκλα του έως ότου η γάτα είναι 8-10 μηνών. Αυτό μπορεί να κάνει την αναγνώριση ενός νεαρού Selkirk rex δύσκολη.
  Δεν υπάρχει τρόπος να αναγνωρίσετε ένα Selkirk rex με βάση το χρώμα ή το μοτίβο της γούνας του
  Δεν υπάρχει τρόπος να αναγνωρίσετε ένα Selkirk rex με βάση το χρώμα ή το μοτίβο της γούνας του.
 3. 3
  Κοιτάξτε τα μουστάκια της γάτας. Όπως και το παλτό του, τα μουστάκια ενός Selkirk rex είναι σγουρά. Αυτό ισχύει τόσο για γατάκια όσο και για ενήλικες γάτες Selkirk rex. Σε αντίθεση με άλλα χαρακτηριστικά της γάτας (για παράδειγμα, το χρώμα των ματιών), τα μουστάκια ενός Selkirk rex θα κυρτώ σε όλη τη ζωή του.
  • Τα κατσαρωμένα μουστάκια ενός Selkirk rex μπορεί να είναι εύθραυστα σε σύγκριση με τα μουστάκια άλλων φυλών γάτας και μπορούν ακόμη και να σπάσουν. Όταν χτυπάτε ένα Selkirk, μην παίζετε ή τραβάτε τα μουστάκια.

Μέθοδος 2 από 3: προσδιορισμός άλλων φυσικών χαρακτηριστικών

 1. 1
  Επιθεωρήστε το κεφάλι. Εάν προσπαθείτε να προσδιορίσετε εάν μια γάτα είναι Selkirk rex, κοιτάξτε προσεκτικά το κεφάλι του ζώου. Τα Selkirks έχουν μεγάλα κεφάλια σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες φυλές γατών. το κεφάλι τους θα είναι στρογγυλό και φαρδύ σχήμα, με αισθητά εμφανή μάγουλα.
  • Εάν είστε αρκετά κοντά στη γάτα για να την αγγίξετε, τρέξτε το χέρι σας ελαφρά πάνω από το κεφάλι. Λόγω των μαλλιών στα κεφάλια των γατών, μπορεί να είναι δύσκολο να πει κανείς το μέγεθος του ίδιου του κεφαλιού. Μην πιέζετε το κρανίο της γάτας, αλλά χρησιμοποιήστε το χέρι σας για να μετρήσετε το κατά προσέγγιση μέγεθος του κεφαλιού της.
 2. 2
  Κοιτάξτε τα αυτιά και τα μάτια της γάτας. Τα αυτιά ενός Selkirk rex είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του. Τα αυτιά της γάτας θα είναι φαρδιά στη βάση και θα ξεχωρίζουν σχετικά μεταξύ τους στο κεφάλι του ζώου. Τα μάτια της γάτας είναι στρογγυλεμένα, μεγάλα και εκφραστικά.
  • Ένα Selkirk rex θα έχει συχνά μια έκφραση που φαίνεται περίεργη, άγρυπνη ή περίεργη.
  Εύκολα το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του Selkirk rex είναι το παχύ
  Εύκολα το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του Selkirk rex είναι το παχύ, σγουρό τρίχωμα τους.
 3. 3
  Κοιτάξτε το σώμα της γάτας. Μαζί με τα μεγάλα, ευρύχωρα κεφάλια και τα πρόσωπά τους, οι γάτες Selkirk rex θα έχουν επίσης ένα μεσαίο έως μεγάλο σώμα. Ο κορμός ενός Selkirk rex θα είναι καλά καθορισμένος και μυώδης, και η ουρά τους θα είναι επίσης παχιά και βαριά.
  • Η φυλή είναι μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους γενικά. Το Selkirk rexes ζυγίζει συνήθως μεταξύ 10 και 7 kg.
  • Το Selkirk rexes πρέπει να έχει ουρές μεσαίου μήκους. Οι πλάτες τους είναι ευθείες (παράλληλα με το πάτωμα όταν στέκονται), με μια μικρή κλίση προς τους γοφούς και την ουρά τους.

Μέθοδος 3 από 3: αλληλεπίδραση με ένα selkirk rex

 1. 1
  Ρωτήστε τον κτηνοτρόφο ή τον ιδιοκτήτη της γάτας για την ιδιοσυγκρασία της. Οι Selkirk rexes είναι γνωστό ότι έχουν ισχυρές προσωπικότητες και είναι περίεργοι για το περιβάλλον τους. Η φυλή τείνει να είναι περίεργη και πολύ κοινωνική. Δεδομένου ότι αυτές οι ιδιότητες είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτές όταν αλληλεπιδράτε με τη γάτα, ρωτήστε τον κτηνοτρόφο ή τον ιδιοκτήτη εάν έχουν παρατηρήσει αυτούς τους τύπους ιδιοσυγκρασίας.
  • Εάν η εν λόγω γάτα ζει σε καταφύγιο κατοικίδιων ζώων, μιλήστε με τους ιδιοκτήτες ή το προσωπικό του καταφυγίου. Θα πρέπει να είναι σε θέση να σας δώσουν κάποια ένδειξη ως προς την προσωπικότητα της γάτας.
 2. 2
  Παίξτε με τη γάτα. Για να εξακριβώσετε την προσωπικότητα της γάτας για τον εαυτό σας, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο παίζοντας με τη γάτα, ή τουλάχιστον κατοικίδιο ζώο και να παρατηρήσετε τη συμπεριφορά της. Το Selkirk rexes είναι παιχνιδιάρικο ως γατάκια και διατηρεί αυτήν την ποιότητα έως την ενηλικίωση. Θα απολαύσετε ενεργά παιχνίδια και μπορεί ακόμη και να παίξει την ευρύτητα, έτσι ώστε να ρίξει ένα παιχνίδι γάτας για την Selkirk ή αφήστε το να κυνηγήσει ένα παιχνίδι φτερό.
  • Όπως και με οποιαδήποτε άλλη φυλή γάτας, ένα Selkirk rex θα χρειαστεί χρόνο για να αισθανθεί άνετα γύρω από ένα νέο άτομο. Καθίστε ήσυχα σε ένα δωμάτιο με τη γάτα. Αφήστε το να σας πλησιάσει και αφήστε το να σας μυρίσει πριν φτάσετε να αγγίξετε τη γάτα.
  Δεδομένου ότι το Selkirk rex είναι μια φιλική
  Δεδομένου ότι το Selkirk rex είναι μια φιλική, κοινωνική φυλή γάτας, μπορεί να γίνει δυστυχισμένη εάν δεν λαμβάνει αρκετή προσοχή.
 3. 3
  Ακούστε τα γαμήλια γάτα. Το Selkirk rexes είναι μια φωνητική φυλή. Εάν μιλάτε με τη γάτα ή παίζετε με αυτήν για αρκετό καιρό, μπορεί να ανταποκριθεί με απαλούς ήχους και παιχνιδιάρικους ήχους. Ίσως χρειαστεί να ακούσετε προσεκτικά, ειδικά αν βρίσκεστε σε μια δυνατή περιοχή, καθώς οι Selkirk rexes δεν προβάλλουν τους φωνητικούς τους ήχους πολύ δυνατά.
  • Δεδομένου ότι το Selkirk rex είναι μια φιλική, κοινωνική φυλή γάτας, μπορεί να γίνει δυστυχισμένη εάν δεν λαμβάνει αρκετή προσοχή. Εάν συμβαίνει αυτό, η γάτα πιθανότατα θα διαμαρτυρηθεί με το να κουνάει ή να κλαίει με ήσυχο τόνο.

Συμβουλές

 • Λόγω της φιλικής, εξερχόμενης φύσης του Selkirk rex, είναι σε θέση να ταιριάζει όμορφα με φιλικά παιδιά και σκυλιά.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail