Πώς να φροντίσετε μια γάτα με λάπαρο;

Για να φροντίσετε μια γάτα LaPerm, δώστε της ποιοτική τροφή που περιέχει πολλή ζωική πρωτεΐνη μία ή δύο φορές την ημέρα. Επιπλέον, αφήστε τη γάτα σας να παίζει έξω σε κλειστό χώρο ή πάρτε την για περιπάτους, ώστε να ασκεί άφθονη άσκηση και καθαρό αέρα. Όταν είναι μέσα, κρατήστε το απασχολημένο με πύργους γρατσουνιών και διαδραστικά παιχνίδια, όπως τροφοδότες παζλ. Για να καλλωπίσετε τη γάτα σας, βουρτσίστε τα σγουρά μαλλιά της τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να μειώσετε τη ρίψη. Θα πρέπει επίσης να κάνετε τακτικά λουτρά, καθώς τα LaPerm είναι επιρρεπή σε λιπαρό δέρμα. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου καθαρισμού των ματιών του LaPerm, συνεχίστε να διαβάζετε!

Είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας για να προσδιορίσετε την ιδανική τροφή για τη γάτα σας
Είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας για να προσδιορίσετε την ιδανική τροφή για τη γάτα σας.

Η φυλή LaPerm έχει ένα ξεχωριστό παλτό με σγουρά, κυματιστά μαλλιά και μια όμορφη ουρά. Με μακριά πόδια και μακρύ λαιμό, αυτή η φυλή είναι αρκετά αθλητική. Είναι πολύ στοργικό και συχνά θα ζητήσει την προσοχή των μελών της οικογένειας. Τα χρώματα αυτής της φυλής είναι ευρεία, η οποία σχετίζεται με την ιστορία της ως γάτας αχυρώνα. Για να φροντίσετε το LaPerm σας, θα πρέπει να του δώσετε ευκαιρίες άσκησης, φροντίδα για το κυματιστό παλτό του και να παρακολουθείτε το βάρος και τη γενική υγεία του.

Μέθοδος 1 από 3: σίτιση της γάτας σας

 1. 1
  Δώστε τους ποιοτικά τρόφιμα. Τροφοδοτήστε το LaPerm σας με τα καλύτερα τρόφιμα γάτας που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας λαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή. Επιλέξτε ένα κονσερβοποιημένο ή ξηρό φαγητό υψηλής ποιότητας.
  • Διαλέξτε τροφές γάτας που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζωικών πρωτεϊνών και ευθυγραμμίζονται με το στάδιο ζωής της γάτας σας. Αποφύγετε τις τροφές για γάτες που φέρουν την ένδειξη "γεύση" κρέατος, η οποία υποδεικνύει ότι το φαγητό περιέχει μόνο ίχνη του διαφημιζόμενου κρέατος. Είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας για να προσδιορίσετε την ιδανική τροφή για τη γάτα σας.
  • Η ξηρή τροφή είναι συχνά πιο οικονομική και βοηθά στη διατήρηση των δοντιών της γάτας σας καθαρά.
  • Μια επιλογή είναι να ταΐσετε στη γάτα σας ένα μείγμα ξηρών και υγρών τροφών, το οποίο προσφέρει τα οφέλη ενυδάτωσης της υγρής τροφής με τα οδοντικά οφέλη της ξηρής τροφής.
 2. 2
  Παρακολουθήστε το βάρος τους. Τροφοδοτήστε τη γάτα LaPerm με μια συνεπή και μέτρια διατροφή, μία ή δύο φορές την ημέρα. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας σχετικά με την κατάλληλη ποσότητα τροφής για να τους δώσετε. Πρέπει να τους ταΐζετε μια υγιή ποσότητα τροφής και να παρακολουθείτε το βάρος τους.
  • Το μέσο βάρος για τις γάτες LaPerm κυμαίνεται μεταξύ 8 και 5 κιλών (3,5 - 5,5 κιλά). Τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα από τα θηλυκά.
  • Η γάτα σας θα πρέπει να έχει λίγο ή καθόλου λίπος στην κοιλιά και θα πρέπει να μπορείτε να αισθανθείτε, αλλά όχι να δείτε, τα πλευρά της γάτας σας. Εάν πιστεύετε ότι η γάτα LaPerm σας είναι λιποβαρή ή υπέρβαρη, ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να πραγματοποιήσει ανάλυση της κατάστασης του σώματος.
 3. 3
  Βεβαιωθείτε ότι έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Θα πρέπει να ανανεώνετε τακτικά το μπολ με πόσιμο νερό. Εάν φαίνεται βρώμικο, πρέπει να το αδειάσετε και να ρίξετε λίγο γλυκό νερό για αυτά.
Οπότε ήταν συχνά γάτα σε εξωτερικούς χώρους
Η φυλή LaPerm προέρχεται από αγροικίες και αχυρώνες, οπότε ήταν συχνά γάτα σε εξωτερικούς χώρους.

Μέθοδος 2 από 3: διατήρηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης

 1. 1
  Δώστε τους αρκετή άσκηση. Η φυλή LaPerm προέρχεται από αγροικίες και αχυρώνες, οπότε ήταν συχνά γάτα σε εξωτερικούς χώρους. Συνήθως, είναι αρκετά δραστήριο και απαιτεί τακτική άσκηση. Εάν ζείτε στην πόλη, θα πρέπει να το κάνετε για καθημερινές βόλτες. Εάν έχετε εσωτερική αυλή ή κλειστό εξωτερικό χώρο, μπορείτε να το αφήσετε να παίξει έξω για περιόδους της ημέρας.
  • Το να αφήνετε τη γάτα σας να περιφέρεται έξω χωρίς επίβλεψη μπορεί να είναι επικίνδυνο. Οχήματα, άλλα ζώα και τοξικές ουσίες αποτελούν απειλές για την ασφάλεια.
 2. 2
  Δώστε τους παιχνίδια για να παίξετε. Για να διασφαλίσετε ότι η γάτα σας ασκεί άσκηση, μπορείτε να σκεφτείτε να δώσετε στη γάτα άφθονα παιχνίδια για χρήση στο σπίτι, όπως ξύστρες και πύργους. Υπάρχουν πολλά διαδραστικά παιχνίδια για να διαλέξετε:
  • Δοκιμάστε παιχνίδια κυνηγιού, τα οποία δίνουν στη γάτα σας την ευκαιρία να κυνηγήσει μικρές μπάλες γύρω από ένα κομμάτι.
  • Ένα παιχνίδι ποντικιού θα κινείται μόνος του γύρω από το σπίτι. Μοιάζει με πραγματικό ποντίκι, οπότε το LaPerm σας θα το κυνηγήσει ενώ βρίσκεστε στη δουλειά.
  • Χρησιμοποιήστε τη γάτα γοητεία, την οποία η γάτα σας θα χορέψει για διασκέδαση.
 3. 3
  Πάρτε τα στον κτηνίατρο για τακτικές εξετάσεις. Το LaPerm είναι γενικά μια ανθεκτική γάτα. Δεν υπάρχουν γνωστές ασθένειες που να σχετίζονται με αυτήν τη φυλή. Ωστόσο, όπως και κάθε γάτα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνει ετήσιους εμβολιασμούς, οδοντιατρικές εξετάσεις και αφυδάτωση.
  • Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για να προσδιορίσετε τους εμβολιασμούς που χρειάζεται η γάτα σας. Συχνά, τα εμβόλια θα χορηγούνται σε πολλαπλές δόσεις με την πάροδο του χρόνου.
 4. 4
  Διατηρήστε καθαρά τα απορρίμματα γατών. Οι γάτες LaPerm έχουν ιδιαίτερη σημασία για την καθαριότητα του μπάνιου τους. Έτσι, πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τα απορρίμματα γατών. Χρησιμοποιήστε μια σέσουλα για να αφαιρέσετε τυχόν συσσωματώματα και στη συνέχεια προσθέστε μερικά φρέσκα απορρίμματα. Η συχνότητα καθαρισμού εξαρτάται από το εάν έχετε ένα ή δύο κουτιά απορριμμάτων στο σπίτι, καθώς και τη συχνότητα χρήσης κάθε ενός από αυτά:
  • Δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε κάθε δεύτερη μέρα.
  • Δύο φορές την εβδομάδα είναι το ελάχιστο.
Αλλά πιο συχνά εάν η γάτα σας έχει μακρύτερο παλτό
Χτενίστε το παλτό της γάτας σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αλλά πιο συχνά εάν η γάτα σας έχει μακρύτερο παλτό.

Μέθοδος 3 από 3: περιποίηση της γάτας σας

 1. 1
  Βουρτσίστε τα σγουρά μαλλιά τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Χρησιμοποιήστε μια χτένα με περιστρεφόμενα δόντια, τα οποία ταιριάζουν καλύτερα στα σγουρά μαλλιά αυτής της φυλής. Χτενίστε το παλτό της γάτας σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αλλά πιο συχνά εάν η γάτα σας έχει μακρύτερο παλτό. Εάν έχετε μια μακρυμάλλη γάτα LaPerm, μπορείτε να τη χτενίζετε τρεις φορές την εβδομάδα. Η γάτα μπορεί ακόμη και να ζητήσει μια χτένα, αφού αγαπά την αγάπη.
  • Μπορείτε να ψεκάσετε λίγο υδρονέφωση στο παλτό για να το διατηρήσετε φρέσκο.
  • Η τακτική βούρτσισμα θα μειώσει την απόρριψη, αν και αυτή η φυλή δεν ρίχνει πάρα πολύ.
 2. 2
  Κάντε ένα λουτρό στο λουτρό σας. Οι γάτες με σγουρά παλτά όπως το LaPerm είναι επιρρεπείς σε λιπαρό δέρμα. Αυτό το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με τακτικό μπάνιο. Τοποθετήστε μια αντιολισθητική επιφάνεια στο κάτω μέρος της μπανιέρας, η οποία θα βοηθήσει τη γάτα σας να αισθανθεί λίγο πιο άνετα. Στη συνέχεια, γεμίστε τη μπανιέρα ή το νεροχύτη με χλιαρό νερό. Λούστε απαλά τη γάτα σας. Στεγνώστε το παλτό με μια καθαρή πετσέτα και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.
  • Θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση στεγνωτήρα μαλλιών για να στεγνώσετε το παλτό, καθώς θα οδηγήσει σε φριζάρισμα των μαλλιών.
 3. 3
  Κόψτε τα νύχια τους κάθε εβδομάδα. Η απόρριψη της γάτας σας αποθαρρύνεται. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να κόβετε τα νύχια της κάθε εβδομάδα. Κρατήστε τη γάτα σας στην αγκαλιά σας σε ένα ήσυχο δωμάτιο. Κάντε μασάζ σε κάθε δάχτυλο ώσπου να επεκταθεί το νύχι και, στη συνέχεια, ψαλιδίστε μόνο το λευκό μέρος του νυχιού με κουρευτές νυχιών γάτας. Κόψτε μόνο ένα καρφί κάθε φορά.
  • Η γάτα σας μπορεί να είναι επιδέξια στην αρχή. Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να συνηθίσετε τη γάτα σας με τον ήχο των κουρευτών και την αίσθηση να κάνετε μασάζ στα πόδια της.
  • Δώστε στη γάτα σας μια θεραπεία ως ανταμοιβή για μια επιτυχημένη συνεδρία.
  • Εάν δυσκολεύεστε να κόψετε τα νύχια της γάτας σας μόνοι σας, ζητήστε βοήθεια από τον κτηνίατρό ή τον γαμπρό σας.
 4. 4
  Βουρτσίστε τα δόντια τους. Πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια της γάτας σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αλλά κατά προτίμηση κάθε μέρα. Χρησιμοποιήστε οδοντόβουρτσα γάτας και οδοντόκρεμα, η οποία δεν απαιτεί ξέπλυμα. Διατηρώντας τα δόντια της γάτας σας καθαρά, μπορείτε να αποτρέψετε την περιοδοντική νόσο.
  • Μην χρησιμοποιείτε ανθρώπινη οδοντόκρεμα για να καθαρίσετε τα δόντια της γάτας σας - το φθόριο μπορεί να βλάψει τη γάτα σας.
  Για να φροντίσετε μια γάτα LaPerm
  Για να φροντίσετε μια γάτα LaPerm, δώστε της ποιοτική τροφή που περιέχει πολλή ζωική πρωτεΐνη μία ή δύο φορές την ημέρα.
 5. 5
  Αφαιρέστε την απόρριψη από τα μάτια τους. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε τυχόν εκκένωση από τη γωνία των ματιών τους. Σε περίπτωση λοίμωξης, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ξεχωριστό πανί για κάθε μάτι.
 6. 6
  Καθαρίζετε τα αυτιά μία φορά την εβδομάδα. Ξεκινήστε ρίχνοντας μια ματιά για να δείτε αν είναι βρώμικο. Εάν φαίνεται ότι χρειάζονται καθαρισμό, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από μισό ξύδι μηλίτη και μισό ζεστό νερό. Βρέξτε ένα καθαρό πανί με αυτό το διάλυμα καθαρισμού και σκουπίστε τα αυτιά τους.
  • Πρέπει να αποφύγετε τη χρήση βαμβακερών επιχρισμάτων, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο εσωτερικό των αυτιών της γάτας.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Κουτί απορριμμάτων γατακιών
 • Διαδραστικά παιχνίδια γάτας
 • Καλής ποιότητας τροφή για γάτες
 • Καθαριστικό πανί ή πανιά
 • Ξίδι μηλίτη
 • Χτένα γάτας με περιστρεφόμενα δόντια
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail