Πώς να βοηθήσετε μια γάτα με σπασμένο ώμο;

Εάν πιστεύετε ότι η γάτα σας έχει σπασμένο ώμο, προσπαθήστε να τη διατηρήσετε σε κουτί ή κιβώτιο και να τη διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο ακίνητη και να την πάρετε στον κτηνίατρο αμέσως. Ο αντίκτυπος που οδήγησε στον σπασμένο ώμο μπορεί να είχε οδηγήσει σε άλλους τραυματισμούς, όπως εσωτερική αιμορραγία. Ακολουθήστε τυχόν οδηγίες περίθαλψης που σας παρέχει ο κτηνίατρός σας, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης φαρμάκων και προσπαθήστε να κρατήσετε τη γάτα σας περιορισμένη σε ένα κλουβί ή ένα κλουβί για περίπου ένα μήνα ή για όσο διάστημα ο κτηνίατρός σας λέει ότι είναι απαραίτητο. Συνεχίστε να διαβάζετε για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε εάν μπορείτε να δείτε το κόκαλο από τον ώμο της γάτας σας!

Μια γάτα με σπασμένο ώμο θα είναι πολύ κουτσός επειδή το βάρος της ανεβαίνει προς τα πάνω μέσω της περιοχής
Μια γάτα με σπασμένο ώμο θα είναι πολύ κουτσός επειδή το βάρος της ανεβαίνει προς τα πάνω μέσω της περιοχής κατάγματος καθώς περπατά.

Ένας σπασμένος ώμος είναι σχετικά σπάνιος στις γάτες, αλλά όταν συμβαίνει κάποιος, είναι ένας σοβαρός τραυματισμός που απαιτεί την προσοχή ενός κτηνιάτρου το συντομότερο δυνατό. Ένας τραυματισμός στον ώμο, τραυματισμός στα πόδια και ακόμη και τραυματισμός στο στήθος μπορεί να εμφανιστεί με παρόμοιους τρόπους, οπότε πρέπει να εξετάσετε τη γάτα σας από τον κτηνίατρο και θα χρειαστούν ακτινογραφίες για να ελέγξετε για κατάγματα και ολόκληρη την έκταση του τραυματισμού. Θα πρέπει να κρατήσετε τη γάτα σας όσο το δυνατόν πιο ακίνητη έως ότου μπορέσετε να την πάρετε στον κτηνίατρο και να παρέχετε την κατάλληλη φροντίδα παρακολούθησης για οκτώ εβδομάδες ή περισσότερο μετά. Με την κατάλληλη φροντίδα, οι περισσότερες γάτες θα αναρρώσουν καλά από έναν σπασμένο ώμο.

Μέρος 1 από 3: αναγνώριση συμπτωμάτων σπασμένου ώμου

 1. 1
  Προσέξτε για σημάδια ότι η γάτα σας πονάει. Ο πόνος είναι η πρώτη ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με τη γάτα σας. Οι γάτες θα προσπαθήσουν να κρύψουν τον πόνο τους, αλλά μπορείτε να πείτε ότι η γάτα σας πονάει εάν ξέρετε τι να ψάξετε:
  • Κλάμα, ουρλιαχτό, γκρίνια ή γρυλίσματα, ειδικά όταν το αγγίζεις
  • Αποτυχία φαγητού
  • Αποτυχία περιποίησης
  • Ωχρά ούλα ή ταχεία αναπνοή (μπορεί να υποδηλώνει ότι η γάτα σας είναι σε κατάσταση σοκ)
 2. 2
  Ψάξτε για σημάδια χωλότητας. Όταν η γάτα σας κάθεται, στέκεται, ή περπατά, μεταφέρει το βάρος της από το μπροστινό μέρος στον ώμο. Μια γάτα με σπασμένο ώμο θα είναι πολύ κουτσός επειδή το βάρος της ανεβαίνει προς τα πάνω μέσω της περιοχής κατάγματος καθώς περπατά. Ψάχνω:
  • Χωλότητα
  • Κρατώντας το προσβεβλημένο άκρο
  • Μη φυσιολογική κίνηση
 3. 3
  Εξετάστε τον τραυματισμένο ώμο και άκρο. Εάν δείτε το κόκαλο να κολλάει στο δέρμα, η γάτα σας έχει υποστεί σύνθετο κάταγμα και θα πρέπει να μεταφερθεί αμέσως στον κτηνίατρο για να αποφευχθεί η μόλυνση των οστών. Άλλα σημάδια τραυματισμού που πρέπει να αναζητήσετε είναι:
  • Μώλωπες ή εκδορές γύρω από τον τραυματισμένο ώμο (ιδιαίτερα συχνές μετά από σύγκρουση αυτοκινήτου)
  • Γδαρμένα νύχια (υποδηλώνει ότι μπορεί να έχει συμβεί τραύμα)
  • Οίδημα του ώμου και του ποδιού
  • Η γάτα σας κρατά το πόδι της σε μια περίεργη γωνία (μπορεί να υποδηλώνει τραυματισμό στο πόδι ή στον ώμο)
 4. 4
  Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας δεν έχει δαγκωθεί. Ένα δάγκωμα στο μέρος του ποδιού της γάτας σας μπορεί να προκαλέσει χωλότητα και πρήξιμο ιστών - παρόμοια συμπτώματα με αυτά που εμφανίζονται με σπασμένο ώμο. Πάντα να ελέγχετε τη γάτα σας για σημάδια δαγκώματος πριν βεβαιωθείτε ότι ο ώμος είναι σπασμένος.
  • Εάν βρείτε μια πληγή δαγκώματος, πλύνετε το με αλατόνερο και απολυμάνετε πριν τοποθετήσετε έναν επίδεσμο πάνω του. Πάρτε τη γάτα σας στον κτηνίατρο αφού βρείτε το σημάδι δαγκώματος.
Πάντα να ελέγχετε τη γάτα σας για σημάδια δαγκώματος προτού διαπιστώσετε ότι ο ώμος είναι σπασμένος
Πάντα να ελέγχετε τη γάτα σας για σημάδια δαγκώματος προτού διαπιστώσετε ότι ο ώμος είναι σπασμένος.

Μέρος 2 από 3: μεταφορά της γάτας σας στον κτηνίατρο

 1. 1
  Πάρτε τη γάτα σας στον κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό. Οι τραυματισμοί στον ώμο χρειάζονται επείγουσα προσοχή. Αν και δεν είναι απειλητική για τη ζωή, η γάτα σας θα έχει έντονο πόνο και θα χρειαστεί ανακούφιση. Ένα σοκ αρκετά ισχυρό για να σπάσει τα οστά μπορεί να έχει προκαλέσει άλλες βλάβες που δεν είναι άμεσα εμφανείς, όπως η εσωτερική αιμορραγία, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα. Τα περισσότερα σπασίματα ώμων θα χρειαστούν χειρουργική επέμβαση για την επισκευή και την ακινητοποίηση της άρθρωσης. Ο στόχος σας πρέπει να είναι η σταθεροποίηση της γάτας σας, ώστε να μπορείτε να την μεταφέρετε στον κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό.
  • Τα σύνθετα κατάγματα απαιτούν χειρουργική επέμβαση εντός οκτώ ωρών. Εάν υπάρχει κόκκαλο που προεξέχει από τη γούνα της γάτας σας, τότε έχει υποστεί ένωση ή ανοιχτό κάταγμα. Αυτό είναι σχετικά σπάνιο.
  • Τα περισσότερα κλειστά κατάγματα πρέπει να αντιμετωπίζονται εντός δύο έως τεσσάρων ημερών, αλλά καθώς τα κατάγματα στον ώμο είναι σπάνια χωρίς σχετικό τραύμα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να πάρετε τη γάτα σας νωρίτερα.
  • Η θεραπεία εξαρτάται από το πού βρίσκεται το κάταγμα. Εάν η άρθρωση σπάσει, θα πρέπει να επισκευαστεί για να αποφευχθεί η κακή επούλωση και η πρώιμη αρθρίτιδα. Αυτό μπορεί να γίνει με ορθοπεδικό σύρμα, βίδες ή συνδυασμό και των δύο. Εάν η ωμοπλάτη είναι σπασμένη, τότε η γάτα σας μπορεί να χρειαστεί να ξεκουραστεί μόνο για έναν έως δύο μήνες.
  • Εάν δεν μπορείτε να μεταφέρετε αμέσως τη γάτα σας στον κτηνίατρο, θα πρέπει να καλέσετε για να λάβετε οδηγίες.
 2. 2
  Τοποθετήστε τη γάτα σας σε ένα κουτί ή κιβώτιο για να περιορίσετε την κίνησή της έως ότου μπορείτε να την πάρετε στον κτηνίατρο. Είτε πρόκειται για ανοιχτό ή κλειστό κάταγμα, η κίνηση θα προκαλέσει πόνο στη γάτα σας και μπορεί να επιδεινώσει τη ζημιά. Θέλετε να την κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο ακίνητη έως ότου μπορείτε να την πάρετε στον κτηνίατρο.
 3. 3
  Κρατήστε τη γάτα σας στο μικρό κουτί ή το μεταφορέα για το ταξίδι στον κτηνίατρο. Και πάλι, ο στόχος είναι να κρατήσετε τη γάτα σας όσο το δυνατόν πιο ακίνητη. Βάλτε μια πετσέτα στο κουτί ή το φορέα για να σας κρατήσει άνετη τη γάτα κατά τη μεταφορά.
 4. 4
  Μην επιχειρήσετε να επιδέσετε τον ώμο της γάτας σας. Ο επίδεσμος (κάλυμμα με καθαρό πανί ή γάζα) είναι απαραίτητος για σύνθετο κάταγμα, αλλά δεν πρέπει να προσπαθήσετε να επιδέσετε τον ώμο της γάτας σας για να το ακινητοποιήσετε, είτε το κάταγμα είναι ανοιχτό είτε κλειστό. Η ακινητοποίηση των ώμων είναι πολύ δύσκολη και η τραυματισμένη γάτα σας είναι απίθανο να είναι σε διάθεση συνεργασίας. Οι αγώνες κατά την επίδεση πιθανότατα θα κάνουν περισσότερο κακό από οποιοδήποτε καλό που μπορεί να κάνει ο επίδεσμος.
 5. 5
  Ντύστε το σύνθετο κάταγμα της γάτας σας με έναν καθαρό επίδεσμο πριν την πάρετε στον κτηνίατρο. Στην απίθανη περίπτωση που ο ώμος της γάτας σας έχει σύνθετο κάταγμα, ο στόχος είναι να καλύψετε το εκτεθειμένο άκρο του οστού για να αποτρέψετε τη μόλυνση και όχι να δημιουργήσετε έναν τέλειο επίδεσμο. Μπορείτε να χαλαρώσετε χαλαρά την αποστειρωμένη γάζα γύρω από τη γάτα σας για να καλύψετε το κόκκαλο, ή απλά να τυλίξετε τη γάζα ή ένα καθαρό πανί πάνω της. Προσπαθήστε να διαταράξετε το οστό όσο το δυνατόν λιγότερο.
  • Μην προσπαθήσετε να ωθήσετε το οστό πίσω κάτω από το δέρμα.
  • Πάρτε τη γάτα σας στον κτηνίατρο αμέσως μετά την κάλυψη της πληγής. Το οστό και το τραύμα θα πρέπει να αποστειρωθούν, να επανατοποθετηθούν χειρουργικά και να συρραφθούν.
Τότε η γάτα σας μπορεί να χρειαστεί να ξεκουραστεί μόνο για έναν έως δύο μήνες
Εάν η ωμοπλάτη είναι σπασμένη, τότε η γάτα σας μπορεί να χρειαστεί να ξεκουραστεί μόνο για έναν έως δύο μήνες.

Μέρος 3 από 3: φροντίδα της γάτας σας μετά από χειρουργική επέμβαση

 1. 1
  Βεβαιωθείτε ότι η πληγή θεραπεύεται καλά. Μια λοίμωξη στο χειρουργικό σημείο μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη από το ίδιο το διάλειμμα. Ακόμα κι αν η γάτα σας δεν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, πρέπει να την προσέξετε προσεκτικά. Εάν φαίνεται ασυνήθιστα κουρασμένη, παράξενα ταραγμένη ή δεν τρώει ή πίνει, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας. Καλέστε επίσης τον κτηνίατρό σας εντός τεσσάρων έως έξι ωρών εάν βρείτε:
  • Οίδημα του άκρου ή του χειρουργικού σημείου
  • Ένα δερματικό εξάνθημα κοντά στο σημείο του τραυματισμού
  • Διαρροή ή άσχημη μυρωδιά στο χειρουργικό σημείο
  • Ο επίδεσμος πάνω από τη χειρουργική περιοχή βραχεί
  • Ο επίδεσμος γλιστρά από τη θέση του
 2. 2
  Ελέγχετε καθημερινά το χειρουργικό σημείο για να βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας δεν γρατσουνίζει ή μασάει τα ράμματα ή τον επίδεσμο. Το μάσημα ή το ξύσιμο στο τραύμα μπορεί να ξανανοίξει ή να οδηγήσει σε λοίμωξη. Εάν η γάτα σας ενοχλεί τη χειρουργική περιοχή, μιλήστε στον κτηνίατρό σας για να αποκτήσετε ένα κολάρο Ελισάβετ (κώνος) για να την αποτρέψετε να φτάσει στην περιοχή.
 3. 3
  Δώστε τα φάρμακα για τον πόνο που σας έχει συνταγογραφηθεί από τον κτηνίατρο. Ο κτηνίατρός σας πιθανότατα θα συνταγογραφήσει ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο όπως η μελοξικάμη για την αντιμετώπιση του πόνου της γάτας σας, καθώς και ίσως ένα οπιοειδές για την άμεση μετεγχειρητική περίοδο. Δώστε τα φάρμακα σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Μην χορηγείτε ποτέ ανθρώπινα φάρμακα στη γάτα σας, καθώς πολλά, όπως το Tylenol, είναι τοξικά για τις γάτες και μπορεί να αποβούν μοιραία.
 4. 4
  Χρησιμοποιήστε ψυχρή θεραπεία για να μειώσετε το πρήξιμο για την πρώτη εβδομάδα. Εφαρμόστε κρύα πακέτα ή σακούλες πάγου τυλιγμένα σε ύφασμα στον τραυματισμένο ώμο για την πρώτη εβδομάδα μετά τον τραυματισμό για να μειώσετε τη φλεγμονή, το πρήξιμο και τον πόνο.
 5. 5
  Περιορίστε τη γάτα σας σύμφωνα με τις οδηγίες. Συνήθως, αυτό σημαίνει "ανάπαυση κλουβιού" - περιορίζοντας τη γάτα σας σε ένα κλουβί με φαγητό και σκουπίδια μέχρι να επουλωθεί το οστό. Τα περισσότερα σπασίματα ώμων θα χρειαστούν τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες για να επουλωθούν, αν και οι νέες γάτες μπορεί να επουλωθούν πιο γρήγορα. Η γάτα σας πιθανότατα θα πρέπει να περιοριστεί σε ξεκούραση στο κλουβί για τουλάχιστον ένα μήνα και συνήθως για τις οκτώ εβδομάδες.
  • Για να διασκεδάσετε τη γάτα σας, δώστε της πολλά παιχνίδια και την περιστασιακή απόλαυση με χαμηλές θερμίδες. Μπορείτε επίσης να την βγάλετε από το κλουβί για καθημερινή περιποίηση.
  • Η γάτα σας θα θέλει να αφήσει το κλουβί για να περπατήσει πριν τελειώσει ο χρόνος. Θα θελήσετε να την αφήσετε. Όχι. Το να αφήσετε τη γάτα σας να χρησιμοποιήσει το τραυματισμένο άκρο της προτού να επουλωθεί πλήρως μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση, να προκαλέσει εκ νέου τραυματισμό ή να οδηγήσει σε μόνιμο χτύπημα. Συνεχίστε να περιορίζετε τη γάτα σας σύμφωνα με τις οδηγίες έως ότου επιβεβαιωθεί η επούλωση με ακτινογραφία.
 6. 6
  Αγοράστε ένα κλουβί κατάλληλου μεγέθους για τη γάτα σας εάν απαιτείται ανάπαυση κλουβιού. Το κλουβί που επιλέγετε πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε η γάτα σας να έχει τρεις έως τέσσερις ίντσες πάνω από το κεφάλι της και να είναι τρεις έως τέσσερις ίντσες μακρύτερη από τη γάτα όταν απλώνεται σε όλο το μήκος της. Αυτές οι μετρήσεις θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τη γάτα σας άνετη ενώ αναρρώνει. Ωστόσο, το κλουβί δεν πρέπει να είναι τόσο μεγάλο ώστε η γάτα να μπορεί να περπατάει, καθώς αυτό θα χάσει τον σκοπό του κλουβιού.
  • Το κλουβί πρέπει επίσης να έχει αρκετό χώρο για ένα μικρό δίσκο απορριμμάτων, καθώς και μπολ με φαγητό και νερό.
 7. 7
  Αλλάξτε τη διατροφή της γάτας σας. Εάν η γάτα σας ηρεμήθηκε για χειρουργική επέμβαση, πρέπει να ταΐσετε το ήπιο κρέας της - φρέσκο μαγειρεμένο κοτόπουλο ή λευκό ψάρι - για τα επόμενα τρία γεύματά της. Μετά από αυτό, επιλέξτε κονσερβοποιημένα κρέατα πλούσια σε πρωτεΐνες για να προωθήσετε την ταχύτερη επούλωση. Αποφύγετε τις τροφές για γάτες με βάση το ζελέ και τη σάλτσα, οι οποίες είναι χαμηλότερες σε πρωτεΐνες και οι οποίες μπορεί να διαταράξουν το στομάχι της γάτας σας.
  • Επίσης, φροντίστε να μειώσετε την ποσότητα τροφής που λαμβάνει η γάτα σας κάθε μέρα για να αποφύγετε την αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης στο κλουβί. Το να της δοθεί η ίδια ποσότητα τροφής μπορεί να της προκαλέσει αύξηση του βάρους.
 8. 8
  Εκτελέστε φυσική θεραπεία με τη γάτα σας. Εάν η γάτα σας δεν χρησιμοποιήσει το τραυματισμένο άκρο της για αρκετές εβδομάδες, οι μύες θα ατροφούν και η επούλωση θα καθυστερήσει. Για τη βελτιστοποίηση της ανάρρωσης, η γάτα σας θα χρειαστεί φυσική θεραπεία τόσο με κτηνίατρο όσο και στο σπίτι. Ορισμένες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι περιλαμβάνουν:
  • Εύρος θεραπείας κίνησης - Για τον πρώτο μήνα μετά τον τραυματισμό, θα θελήσετε να κάμψετε και να επεκτείνετε τις αρθρώσεις του τραυματισμένου ποδιού για να διατηρήσετε την υγεία των αρθρώσεων. Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας δείξει πώς. Ο στόχος είναι η άσκηση της άρθρωσης χωρίς πόνο, οπότε στην αρχή αυτές οι κινήσεις θα είναι μικρές. Καθώς η γάτα σας θεραπεύεται, θα μπορείτε να μετακινείτε το τραυματισμένο άκρο όλο και περισσότερο.
  • Θεραπεία μασάζ - Μετά την πρώτη εβδομάδα, όταν το μεγαλύτερο μέρος της φλεγμονής έχει υποχωρήσει, κάντε μασάζ στο δέρμα και τους μύες γύρω από το τραυματισμένο οστό για να αποτρέψετε τη συσσώρευση ουλώδους ιστού και να μειώσετε τον πόνο. Ο κτηνίατρός σας θα σας προτείνει πόσο συχνά κάνετε μασάζ στη γάτα σας.
 9. 9
  Παρακολουθήστε όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού παρακολούθησης με τον κτηνίατρό σας. Εάν η γάτα σας είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ο κτηνίατρος μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσει τα ράμματα. Τουλάχιστον, αυτός ή αυτή θα θέλει να κάνει ακτινογραφίες για να αξιολογήσει την επούλωση, ώστε να γνωρίζετε πότε η γάτα σας μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια σε κανονικές δραστηριότητες.
Μεταφέρει το βάρος της από το μπροστινό μέρος στον ώμο
Όταν η γάτα σας κάθεται, στέκεται, ή περπατά, μεταφέρει το βάρος της από το μπροστινό μέρος στον ώμο.

Συμβουλές

 • Μια γάτα με οποιοδήποτε τραυματισμό θα πονάει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ακόμη και την πιο ήρεμη γάτα να χτυπήσει όταν το χειριστείτε, ώστε να αντιμετωπίζετε πάντα μια τραυματισμένη γάτα απαλά και να είστε έτοιμοι να σταματήσετε αμέσως εάν αναστατωθεί.
 • Μην αφήνετε τη γάτα σας έξω αφού τελειώσει η περίοδος θεραπείας των οκτώ εβδομάδων. Επειδή η γάτα σας βρισκόταν σε κλουβί, θα είναι αδύναμη και θα χρειαστεί να ξανακερδίσει τη δύναμή του. Αφήστε την να τρέξει γύρω από το σπίτι σας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την αφήσετε να πάει έξω.
 • Όταν είναι σε θέση να κινηθεί με ευκινησία, αφήστε την έξω (αν είναι εξωτερική γάτα), αλλά την κρατήστε υπό στενή επίβλεψη.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί το σπασμένο πόδι μιας γάτας;
  Οι νεαρές γάτες επουλώνονται πιο γρήγορα από τις παλιές. Μια νεαρή, αναπτυσσόμενη γάτα μπορεί να επουλωθεί σε περίπου 4 - 6 εβδομάδες, ενώ μια μεγαλύτερη γάτα μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον 12 εβδομάδες.
 • Δεν μπορώ να πω αν το γατάκι μου έχει πληγωθεί. Περπατάει αστεία και όταν το είπα στους γονείς μου η μαμά μου είπε ότι δεν ήταν τίποτα, αλλά δεν την πιστεύω. Έτσι, όταν πηγαίνει στη βεράντα όταν τον ταΐζω, τον κουβαλάω. Τι να κάνω?
  Ελέγξτε για «αδύνατα σημεία» στο πόδι του. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πιέσετε απαλά από το πόδι μέχρι τις πλάκες ώμων και να παρακολουθήσετε την αντίδρασή του. Εάν αρχίσει να υποχωρεί, σφύριγμα, νιαούρισμα / κλαψούρισμα ή τα αυτιά του γυρίσουν πίσω / πάει επίπεδη, σταματήστε αμέσως. Αυτά τα σημάδια δείχνουν δυσφορία και / ή πόνο και θα πρέπει να προσπαθήσετε να τον αξιολογήσετε από τον κτηνίατρό σας. Εάν η μαμά σας επιμένει να μην το κάνει, ίσως να της πείτε τους κινδύνους μιας γάτας με τραυματισμένο πόδι. Εάν το πρόβλημα είναι πρόβλημα, είμαι βέβαιος ότι έχετε κτηνιατρικές υπηρεσίες όπου ζείτε, οι οποίες ενδέχεται να κοστίζουν λίγο λιγότερο ή δοκιμάστε να αναζητήσετε κτηνίατρους για κινητά (γνωστά και ως «αναδυόμενα παράθυρα»).
 • Χρειάζεται να πάρω τη γάτα μου στον κτηνίατρο εάν σέρνει το χέρι του;
  Ναι, θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο το συντομότερο δυνατόν. Η γάτα σας πιθανότατα έχει πόνο.
 • Ο ώμος του γατακιού μου είναι πληγωμένος, δεν θα περπατήσει πάνω του και δεν θα φάει ούτε θα πιει. Δεν έχω χρήματα για να πάω στον κτηνίατρο, τι πρέπει να κάνω;
  Το γατάκι σου υποφέρει. Πηγαίνετε στον κτηνίατρο ούτως ή άλλως και εξηγήστε την κατάσταση. Οι περισσότεροι κτηνίατροι προσφέρουν ευέλικτα προγράμματα πληρωμής και άλλες επιλογές για άτομα με περιορισμένα μέσα. ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ να σας βοηθήσουν.
 • Τι μπορώ να δώσω στη γάτα μου για ανακούφιση από τον πόνο;
  Δυστυχώς, τα περισσότερα αναλγητικά στον άνθρωπο είναι τοξικά για τις γάτες, γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να βλέπεις έναν κτηνίατρο. Είναι σημαντικό να ανακουφίσετε τον πόνο της γάτας, αλλά η χρήση οικιακού φαρμάκου κινδυνεύει να δηλητηριάσει κατά λάθος τη γάτα.
 • Η γάτα μου έσπασε τον μπροστινό ώμο της. Ήταν αρκετά πρησμένο, αλλά έκτοτε έχει πέσει. Δεν θα δει κτηνίατρο μέχρι αύριο, τρώει και ακόμη και χρησιμοποιεί το πόδι μερικές φορές. Τι πρέπει να κάνετε μέχρι αύριο για να αποτρέψετε τη μόλυνση;
  Απομονώστε την, περιορίστε την κίνησή της, χρησιμοποιήστε καθαρά τα πάντα! Χρησιμοποιήστε γάζα σε τυχόν ανοιχτές πληγές και αν μπορείτε να την πάρετε σε κτηνίατρο έκτακτης ανάγκης, κάντε το!
 • Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανακάμψει μια γάτα από διάστρεμμα;
  Οι γάτες μπορούν να αναρρώσουν από διάστρεμμα σε περίπου 5 - 14 ημέρες. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από τη γάτα που αναπαύεται. Εάν η γάτα παραμείνει ενεργή, αυτό θα παρατείνει σημαντικά την περίοδο ανάρρωσης.

Σχόλια (1)

 • stephen34
  Οι οδηγίες βήμα προς βήμα είναι πολύ χρήσιμες. Πιστεύω επίσης ότι οι οδηγίες για το τι δεν πρέπει να γίνει σε αυτήν την κατάσταση είναι πολύ χρήσιμες.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail