Πώς να υπνωτίσετε ένα κοτόπουλο;

Για να υπνωτίσετε ένα κοτόπουλο, ξεκινήστε κρατώντας το σε επίπεδη επιφάνεια με το ένα χέρι να στηρίζει το στήθος του. Στη συνέχεια, μετακινήστε ένα δάχτυλο στο άλλο σας χέρι προς τα πίσω και προς τα εμπρός μπροστά από το ράμφος του κοτόπουλου, ξεκινώντας κοντά στο ράμφος του και μετακινώντας περίπου 10 εκατοστά μακριά. Κάνετε αυτό επανειλημμένα, έως ότου το κοτόπουλο υπνωτιστεί και σταματήσει να κινείται ή να τσακίζει. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να σχεδιάσετε μια γραμμή στο έδαφος με το δάχτυλό σας, ξεκινώντας κοντά στο ράμφος του κοτόπουλου και μετακινώντας αργά προς τα έξω μπροστά από το κεφάλι του. Όταν ήρθε η ώρα να ξυπνήσετε το υπνωτισμένο κοτόπουλο σας, απλά χτυπήστε τα χέρια σας. Για συμβουλές σχετικά με τη χρήση της ύπνωσης για τη μείωση του στρες στα κοτόπουλα, συνεχίστε να διαβάζετε!

Για να υπνωτίσετε ένα κοτόπουλο
Για να υπνωτίσετε ένα κοτόπουλο, ξεκινήστε κρατώντας το σε επίπεδη επιφάνεια με το ένα χέρι να στηρίζει το στήθος του.

Όποιος ξοδεύει πολύ χρόνο σε μια φάρμα με κοτόπουλα είναι πιθανώς εξοικειωμένος με αυτό το κόλπο. Εκείνοι που δεν το έχουν ακούσει ποτέ θα εκπλαγούν όταν βλέπουν ένα κοτόπουλο να βρίσκεται ακόμα πολύ μετά την τήρηση αυτών των οδηγιών. Οι βιολόγοι πιστεύουν ότι ο φόβος προκαλεί αυτήν την «ύπνωση», η οποία μπορεί να είναι μια προσπάθεια να «παιχτεί νεκρός» για να ξεγελάσει τους αρπακτικούς.

Μέθοδος 1 από 2: ύπνωση του κοτόπουλου

 1. 1
  Κρατήστε το κοτόπουλο κάτω σε μια επίπεδη επιφάνεια. Κρατήστε το κοτόπουλο με το ένα χέρι που στηρίζει το στήθος. Τοποθετήστε το έτσι ώστε το στήθος του να φέρει το βάρος του και να ακουμπά στο έδαφος. Συνεχίστε να κρατάτε τα πόδια του, ώστε το μεγάλο πείραμα να μπορεί να συνεχιστεί.
  • Μπορείτε να τοποθετήσετε το κοτόπουλο στο στήθος του αντ 'αυτού. Πιέστε απαλά προς τα κάτω στην πλάτη του και μετακινήστε απαλά τα πόδια του πίσω αν προσπαθήσει να σηκωθεί.
 2. 2
  Κουνήστε το δάχτυλό σας. Κρατήστε το πουλί προς τα κάτω απαλά με το ένα χέρι. Βάλτε ένα δάχτυλο στο άλλο σας χέρι ακριβώς μπροστά από το άκρο του ράμματος, χωρίς να το αγγίξετε. Μετακινήστε το δάχτυλο προς τα πίσω σε απόσταση περίπου 10 εκατοστών (10 cm) και, στη συνέχεια, επιστρέψτε ξανά. Επαναλάβετε έως ότου το κοτόπουλο σταματήσει να κινείται ή να τσακίζει.
 3. 3
  Αφήστε τα πόδια του. Το κοτόπουλο πρέπει να είναι «υπνωτισμένο» και να παύσει να αγωνίζεται. Θα βρίσκεται εκεί για οπουδήποτε από 30 δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά.
  Πώς θα έπαιρνα το κοτόπουλο πριν το τοποθετήσω στην επιφάνεια;
  Πώς θα έπαιρνα το κοτόπουλο πριν το τοποθετήσω στην επιφάνεια;
 4. 4
  Αντ 'αυτού, σχεδιάστε μια γραμμή μπροστά από το ράμφος. Εάν το κοτόπουλο δεν ήταν υπνωτισμένο, δοκιμάστε αυτήν την εναλλακτική λύση. Χρησιμοποιώντας κιμωλία, ραβδί ή το δάχτυλό σας, σχεδιάστε μια γραμμή στο έδαφος μήκους 12" (30 cm). Ξεκινήστε κοντά στο ράμφος του κοτόπουλου και τραβήξτε τη γραμμή αργά προς τα έξω, μπροστά από το κεφάλι του.
  • Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μια οριζόντια γραμμή μπροστά από το κοτόπουλο. Τα κοτόπουλα φοβούνται τις γραμμές; Υπάρχει κάποιος λόγος που θα λειτουργούσε καλύτερα από το να κουνάτε τα δάχτυλά σας; Τα μεγάλα μυαλά εξακολουθούν να αναζητούν μια απάντηση.
 5. 5
  Ξυπνήστε με χειροκρότημα. Να είστε ευγενικοί με τον φτερωτό φίλο σας και αφήστε τον να επιστρέψει στην επιχείρησή του. Χτυπήστε τα χέρια σας ή δώστε μια απαλή ώθηση μέχρι να πηδήξει και να φύγει μακριά.

Μέθοδος 2 από 2: μείωση του στρες στο κοτόπουλο

 1. 1
  Κατανοήστε το υπνωτικό αποτέλεσμα. Οι ερευνητές αποκαλούν αυτό το φαινόμενο «τονική ακινησία». Όταν ένα κοτόπουλο ή άλλο ζώο με αυτή την τάση φοβίζεται, ο καρδιακός ρυθμός του μειώνεται και σταματά να κινείται. Αυτό μπορεί να είναι μια προσπάθεια να παίξετε νεκρούς, αποθαρρύνοντας τους αρπακτικούς που προτιμούν τα ζωντανά θηράματα. Σε αντίθεση με ένα opossum, το κοτόπουλο δίνει μια πειστική πράξη, καθώς συνεχίζει να αναβοσβήνει και να αναπνέει με έναν προφανή τρόπο.
 2. 2
  Κρατήστε το κοτόπουλο όρθιο ή στο πλάι του. Αν και δεν είναι ασυνήθιστο να μεταφέρετε ένα κοτόπουλο με τα πόδια του, αυτή η ανάποδη λαβή κινδυνεύει να σπάσει το γοφό του κοτόπουλου. Οι τεχνικές ύπνωσης που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ενός κοτόπουλου στην πλάτη του μπορεί να «πετύχει» με τη διακοπή της παροχής αέρα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσφορία στο κοτόπουλο, οδηγώντας σε λιποθυμία ή ακόμη και σπάνια θάνατο.
 3. 3
  Διατηρήστε την ύπνωση σύντομη και σπάνια. Δεν είναι απολύτως σαφές πόση πίεση προκαλεί αυτή η ύπνωση. Ακόμα κι αν το κάνει, το κοτόπουλο δεν πρέπει να υποφέρει όσο το αφήνεις λίγο αργότερα. Οι ώρες άγχους ή η τακτική έκθεση σε αγχωτικές καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
  Καθώς μπορεί να προκαλέσει πνιγμό στο κοτόπουλο
  Αποφύγετε να πιέζετε πολύ σκληρά το κοτόπουλο, καθώς μπορεί να προκαλέσει πνιγμό στο κοτόπουλο.
 4. 4
  Εξοικειωθείτε με τα κοτόπουλα σας με τους ανθρώπους και την καινοτομία. Τα κοτόπουλα αντιμετωπίζουν καλύτερα το άγχος εάν χρησιμοποιούνται για επαφή με ανθρώπους. Ακόμη και η παρατεταμένη επαφή με τα μάτια φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Το να ζεις σε περιβάλλοντα με νέα αντικείμενα μπορεί επίσης να βοηθήσει. Οι όρνιθες που αυξάνουν στα κλουβιά της μπαταρίας παραμένουν «υπνωτισμένοι» περισσότερο, πιθανώς λόγω του μεγαλύτερου φόβου.
 5. 5
  Προσέξτε για σημάδια άγχους. Το μη φυσιολογικό φτερό, το συνεχές πρόγευμα ή οι καθυστερήσεις στην ωοτοκία είναι όλα σημάδια ενός στρες κοτόπουλου. Ενώ η ύπνωση είναι απίθανο να προκαλέσει σοβαρή βλάβη, κάθε είδος στρες είναι πιο επιζήμιο για ένα κοτόπουλο σε αυτήν την κατάσταση.

Συμβουλές

 • Εάν είναι απαραίτητο, κρατήστε το λαιμό του κοτόπουλου ώστε να μπορείτε να το κοιτάξετε στη γραμμή ή στο δάχτυλό σας.
 • Δοκιμάστε αυτό εάν πρέπει να επιθεωρήσετε το κοτόπουλο για ιατρικούς λόγους. Το να το τοποθετήσετε στο πλάι του δίνει συνήθως την καλύτερη θέα.

Προειδοποιήσεις

 • Αυτό το αποτέλεσμα προκαλείται από φόβο. Η επαναλαμβανόμενη χρήση μπορεί να τονίσει το κοτόπουλο και να προκαλέσει απώλεια φτερών, προβλήματα ωοτοκίας ή άλλα προβλήματα υγείας.
 • Αποφύγετε να πιέζετε πολύ σκληρά το κοτόπουλο, καθώς μπορεί να προκαλέσει πνιγμό στο κοτόπουλο.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Κιμωλία και πεζοδρόμιο
 • ή Γυμνή γη και ραβδί ή δάχτυλο
 • Κοτόπουλο

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πότε θα χρειαστεί ποτέ να το κάνει αυτό;
  Η ύπνωση ενός κοτόπουλου δεν είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζετε, αλλά είναι διασκεδαστικό να δοκιμάσετε.
 • Λειτουργεί σε όλα τα κοτόπουλα;
  Εάν γίνει σωστά, αυτές οι τεχνικές λειτουργούν τις περισσότερες φορές.
 • Μπορεί η ύπνωση ενός κοτόπουλου να προκαλέσει άμεσο θάνατο μερικές φορές;
  Όχι, είναι εντελώς ακίνδυνο.
 • Γιατί να το κάνω αυτό;
  Υπάρχουν λόγοι υγείας. Θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό εάν χρειαζόταν να κουρέψετε τα άκρα ενός κόκορα ή να ελέγξετε για παράσιτα ή άλλες καταστάσεις.
 • Είναι φυσιολογικό τα κοτόπουλα να λιποθυμούν όταν τονίζονται;
  Όχι, θα πήγαινα το κοτόπουλο σας σε κτηνίατρο των πτηνών για να μάθω την αιτία της λιποθυμίας.
 • Είναι ένα κοτόπουλο υγιές εάν δεν έχει φτερά σε ορισμένα μέρη του σώματός του;
  Εάν λείπουν κηλίδες φτερών, είναι πιθανότατα να λιώσει. Τα σημάδια της κοπής μπορεί επίσης να είναι έλλειψη κίνησης και υπνηλία.
 • Πώς θα έπαιρνα το κοτόπουλο πριν το τοποθετήσω στην επιφάνεια;
  Γνωρίστε πρώτα το κοτόπουλο μιλώντας σε αυτό και χαϊδεύοντας το λαιμό του - με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο άνετο να έρθετε σε εσάς. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να το παγιδεύσετε ή να το γλιστρήσετε.
 • Έχω ένα ολλανδικό μικρόσωμο και το κοράκι του είναι πολύ δυνατό για ένα μικρό κοτόπουλο. Πρέπει να με ανησυχεί;
  Όχι. Τα μικρά θα έχουν πάντα το μεγαλύτερο κοράκι. Αυτό είναι καλό για αυτόν και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.
 • Μπορεί η ύπνωση να προκαλέσει βλάβη σε ένα κοτόπουλο;
  Οχι.
 • Πώς μπορώ να ανοίξω το ράμφος του κοτόπουλου μου;
  Μπορείτε να προσπαθήσετε να βάλετε το δάχτυλό σας μέσα, αλλά αποφύγετε να ανοίξετε το ράμφος ανοιχτό καθώς είναι πολύ άβολο για το κοτόπουλο.

Σχόλια (4)

 • natalie85
  Ο τρόπος με τον οποίο τα βήματα ρυθμίστηκαν.
 • amandamatthews
  Μου είπε πώς να φροντίζω τα κοτόπουλα.
 • trever82
  Είμαι επαγγελματίας wrangler πουλιών και αυτό με βοήθησε να ξεκινήσω την καριέρα μου!
 • freemanlarson
  Η τέχνη των κοτόπουλων ήταν απλώς υπέροχη.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail