Πώς να μεγαλώσετε τα ορτύκια;

Για να αυξήσετε τα ορτύκια από τους νεοσσούς, ξεκινήστε να τα ταΐζετε με τροφή εκκίνησης με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μέχρι να είναι περίπου 6 έως 8 εβδομάδων. Περίπου την εβδομάδα 5 ή 7, προσθέστε ωοτοκία στα γεύματά σας εάν αυξάνετε ορτύκια για αυγά και τελειώστε τη διατροφή εάν τα μεγαλώνετε για κρέας. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα ορτύκια σας έχουν πρόσβαση σε φρέσκο πόσιμο νερό ανά πάσα στιγμή. Για να διατηρήσετε τα ορτύκια σας υγιή, βεβαιωθείτε ότι κάθε πουλί έχει περίπου 3 μέτρα χώρο στο κλουβί τους και προσθέστε ένα στρώμα αχύρου κάτω από τα κλουβιά τους για να συλλέξετε τα απόβλητα, τα οποία πρέπει να αλλάζονται καθημερινά. Για να μάθετε πώς να μεγαλώνετε ορτύκια από αυγά, διαβάστε!

Τα μεγαλύτερα ορτύκια είναι τα ορτύκια Jumbo Coturnix
Τα μεγαλύτερα ορτύκια είναι τα ορτύκια Jumbo Coturnix, δεν μπορείτε να μεγαλώσετε κανένα ορτύκι.

Τα ορτύκια είναι μικρά άγρια πτηνά που μπορούν να εκτραφούν σε ένα κλουβί αυλής. Σε αντίθεση με τα κοτόπουλα, τα περισσότερα διατάγματα της πόλης δεν περιορίζουν ή απαγορεύουν την εκτροφή ορτυκιών. Είναι ήσυχα, μικρά, ομοιόμορφα πουλιά που μπορούν να παράγουν περίπου πέντε έως έξι αυγά την εβδομάδα. Βεβαιωθείτε ότι τα μεγαλώνετε σε υγειονομικές συνθήκες με άφθονο φως, νερό και φαγητό.

Μέρος 1 από 3: προετοιμασία για την εκτροφή ορτυκιών

 1. 1
  Πάρτε λίγη σκέψη για την ορτύκια. Τα ορτύκια είναι μικρά και αρκετά εύκολα πουλιά, αλλά χρειάζονται χρόνο για σίτιση, ξαναγέμισμα δοχείων νερού, καθαρισμό του κλουβιού, έλεγχος καθημερινά και συλλογή αυγών. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα ενώ αυξάνετε τα ορτύκια για πρώτη φορά.
 2. 2
  Βρείτε ένα χώρο στην αυλή σας ή στο μπαλκόνι σας όπου μπορείτε να κρεμάσετε ένα κλουβί ορτυκιού. Καθαρίστε το χώρο κάτω από το οποίο θα τοποθετήσετε άχυρο. Αυτό θα σας βοηθήσει να συλλέξετε και να αφαιρέσετε τα απόβλητα.
  • Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε εάν θα στεγάσετε τα ορτύκια σας σε ένα διαφορετικό είδος στέγασης όπως ένα κουνέλι ή κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, το παραπάνω κλουβί έχει δημιουργηθεί με τρόπο ώστε να αποτρέπονται ασθένειες, καθώς τα απόβλητα ορτυκιών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αμμωνία.
 3. 3
  Αγοράστε ένα μακρύ, στενό κλουβί και κρεμάστε το από μια προεξοχή στο σπίτι, το γκαράζ ή το μπαλκόνι σας. Επιλέξτε κάπου που έχει πρόσβαση στο φως, αλλά αποκλείεται από δυνατούς ανέμους. Τα περισσότερα κλουβιά ορτυκιού είναι κατασκευασμένα από σύρμα ανοιχτού πλέγματος, καθώς τα πουλιά χρειάζονται καταφύγιο, αλλά άφθονο αέρα.
  • Θα πρέπει να στεγάζονται μακριά από αρπακτικά ζώα, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων ζώων και το δωμάτιο δεν πρέπει να έχει διαταραχές.
 4. 4
  Κρεμάστε μερικά φώτα γύρω από το κλουβί. Αυτό θα σας επιτρέψει να αυξήσετε την παραγωγή αυγών το φθινόπωρο και τους χειμερινούς μήνες. Τα πουλιά χρειάζονται 15 ώρες φωτός την ημέρα για να παράγουν αυγά, αλλά περισσότερο και θα αγχωθούν από την έλλειψη ύπνου.
 5. 5
  Αποφασίστε εάν θέλετε να αγοράσετε πουλιά ζευγαρώματος ή αυγά επώασης. Ένα ώριμο πουλί μπορεί να κοστίσει περίπου 3,70€, ενώ μπορείτε να πάρετε 50 αυγά για περίπου 15€ Μαζί με τα αυγά θα πρέπει να προετοιμαστείτε για να περάσετε πολύ χρόνο φροντίζοντας ένα μάτσο νεοσσών και θα πρέπει επίσης να αγοράσετε μερικά επιπλέον εξοπλισμός. Εάν είναι η πρώτη φορά που μεγαλώνετε ορτύκια, ίσως θελήσετε να αγοράσετε μερικά ώριμα πουλιά αντί να εκκολαφθούν νεοσσοί.
 6. 6
  Αποφασίστε πόσα πουλιά χρειάζεστε με βάση την κατανάλωση αυγών σας. Προσδιορίστε την εβδομαδιαία κατανάλωση αυγών κοτόπουλου. Χρειάζονται πέντε αυγά ορτυκιού για να ισούται με ένα αυγό κοτόπουλου και τα ώριμα θηλυκά σας πρέπει να γεννούν ένα αυγό κάθε μέρα.
  • Σχεδιάστε να πάρετε ένα θηλυκό πουλί (μέσω αυγών επώασης ή ζευγαριών πουλιών) για κάθε αυγό κοτόπουλου που τρώτε.
  • Τα αυγά ορτυκιού μπορούν να καταναλωθούν όπως τα αυγά κοτόπουλου. Ωστόσο, απαιτεί περισσότερα πουλιά να παράγουν την ίδια ποσότητα.
Χρειάζονται πέντε αυγά ορτυκιού για να ισούται με ένα αυγό κοτόπουλου
Χρειάζονται πέντε αυγά ορτυκιού για να ισούται με ένα αυγό κοτόπουλου και τα ώριμα θηλυκά σας πρέπει να γεννούν ένα αυγό κάθε μέρα.

Μέρος 2 από 3: αγορά και εκκόλαψη πτηνών

 1. 1
  Αναζητήστε μια καλή φυλή ωοτοκίας. Το Coturnix συνιστάται να διατηρείτε πουλιά. Δεν είναι μόνο καλοί παραγωγοί αυγών, αλλά μπορούν επίσης να διατηρηθούν ως κρέας και είναι πολύ εύκολο να φροντιστούν. Αν ψάχνετε για ορτύκια που γεννούν μεγαλύτερα αυγά θα πρέπει να πάτε για το jumbo Coturnix.
  • Τα ορτύκια Coturnix είναι επίσης γνωστά ως ιαπωνικά ορτύκια. Θα λάβετε επίσης διάφορα χρωματιστά ορτύκια Coturnix, όπως το σμόκιν ορτύκια που είναι λευκό και καφέ χρώμα.
  • Το Coturnix αρχίζει συνήθως να γεννά 6-8 εβδομάδες όταν ωριμάσουν. Από τότε θα γεννούν 1 αυγό κάθε μέρα.
  • Εάν δεν είστε σίγουροι για το Coturnix, μπορείτε να αγοράσετε άλλες δημοφιλείς φυλές, όπως το Scaled Quail, το Gambel's Quail ή το Bobwhite Quail. Ωστόσο, τα ορτύκια Coturnix είναι η συνιστώμενη φυλή εκκίνησης.
 2. 2
  Μεταβείτε στη λίστα craigslist ή κοιτάξτε πρώτα στην τοπική σας εφημερίδα. Η καλύτερη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε επαφές στην τοπική κοινότητα κτηνοτροφίας ή αστικής κτηνοτροφίας για να πάρετε πουλιά που έχουν εγκλιματιστεί στο κλίμα σας.
 3. 3
  Ελέγξτε στο ebay για να βρείτε αυγά επώασης. Μπορούν να σταλούν μέσω ταχυδρομείου. Ωστόσο, μπορεί να υποφέρετε υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από ό, τι εάν αγοράζετε τοπικά.
 4. 4
  Δοκιμάστε τοπικά καταστήματα αγροτικών ειδών ή προμηθειών και ζωοτροφών. Εάν δεν παίρνουν ορτύκια κάθε άνοιξη με τα κοτόπουλα και τα φραγκόκοτα, μπορεί να είναι σε θέση να τα παραγγείλουν ειδικά για εσάς.
 5. 5
  Αγοράστε τουλάχιστον δύο γυναίκες για κάθε αρσενικό, αλλά κρατήστε τα αρσενικά χωριστά. Η υπεροχή των θηλυκών θα εξασφαλίσει άφθονη παραγωγή αυγών στο κοπάδι σας. Ταυτόχρονα, πιθανότατα θα μπορείτε να στεγάσετε μόνο ένα αρσενικό σε κάθε κλουβί. Εάν δύο ή περισσότερα αρσενικά διατηρηθούν σε ένα κλουβί, το κυρίαρχο αρσενικό μπορεί να προσπαθήσει να σκοτώσει όλα τα άλλα αρσενικά για να διασφαλίσει ότι μόνο αυτός θα είναι σε θέση να ζευγαρώσει με τα θηλυκά ορτύκια.
 6. 6
  Αγοράστε έναν επωαστήρα στο κατάστημα τροφοδοσίας ή στο κατάστημα προμηθειών ράντσο εάν σκοπεύετε να μεγαλώσετε αυγά επώασης. Μπορείτε επίσης να τα παραγγείλετε εκ των προτέρων στο διαδίκτυο. Το θερμοκοιτίδα σας πρέπει να περιλαμβάνει ένα κουτάλι αυγών.
 7. 7
  Διατηρήστε την υγρασία στο 45 έως 50 τοις εκατό κατά τη διάρκεια της επώασης και στο 65 έως 70 τοις εκατό κατά τη διάρκεια της 23ης ημέρας εκκόλαψης. Κρατήστε έναν υγραντήρα ή αφυγραντήρα κοντά για να ρυθμίσετε την υγρασία. Η υγρασία ελέγχει την περιττή απώλεια υγρασίας στο αυγό.
 8. 8
  Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του επωαστήρα έτσι ώστε να είναι 38°C (40 Κελσίου). Είναι σημαντικό να το διατηρήσετε ακόμη και σε αυτήν τη θερμοκρασία. Θα χρειαστεί ένα αυγό Couternix περίπου 16 έως 18 ημέρες για να εκκολαφθεί σε αυτήν τη θερμοκρασία, ενώ άλλες φυλές χρειάζονται 22 έως 25 ημέρες.
 9. 9
  Μην ενεργοποιήσετε το διακόπτη αυγών έως τρεις ημέρες μετά την τοποθέτηση των αυγών. Στη συνέχεια, ο δίσκος πρέπει να περιστρέφεται 30 μοίρες κάθε μέρα για να μην κολλήσει τα έμβρυα στο κέλυφος.
Θα λάβετε επίσης διάφορα χρωματιστά ορτύκια Coturnix
Θα λάβετε επίσης διάφορα χρωματιστά ορτύκια Coturnix, όπως το σμόκιν ορτύκια που είναι λευκό και καφέ χρώμα.

Μέρος 3 από 3: εκτροφή ορτυκιών

 1. 1
  Κρατήστε τα ορτύκια σε μικρό χώρο μόλις εκκολαφθούν. Σταδιακά χαμηλώστε τη θερμοκρασία από 38°C σε θερμοκρασία δωματίου κατά τρεις βαθμούς κάθε μέρα. Οι κρύοι νεοσσοί θα συσσωρεύονται το ένα πάνω στο άλλο, ενώ οι καυτοί νεοσσοί θα κυλούν.
 2. 2
  Κρατήστε έως και 100 νεοσσούς ορτυκιού σε χώρο δύο με τρία πόδια για τις πρώτες δέκα ημέρες. Στη συνέχεια, δώστε τους περισσότερο χώρο καθώς μεγαλώνουν.
 3. 3
  Δώστε στους νεοσσούς ένα νεοσσό που τρέφεται μέχρι να είναι ηλικίας έξι έως οκτώ εβδομάδων. Το Chick starter παρέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά για το νεοσσό σας που είναι αυτό που χρειάζονται και όταν μεγαλώνουν δεν χρειάζονται πλέον αυτήν τη δίαιτα. Μπορείτε να αγοράσετε κάποια μύτη γαλοπούλας ή κάποια μίζα κοτόπουλου και να τα αλέσετε σε μικρότερα κόκκους, ώστε οι νεοσσοί ορτυκιών να μπορούν να το φάνε. Κάθε τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες θα πρέπει να είναι εντάξει.
 4. 4
  Βεβαιωθείτε ότι κάθε πουλί έχει τρία έως 4ft 2 (1 m2) του χώρου στο κλουβί.
 5. 5
  Παρέχετε ορτύκια με καθαρό πόσιμο νερό. Καθαρίζετε και γεμίζετε τα δοχεία νερού καθημερινά.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι νεοσσοί δεν μπορούν να πνίγονται στο δοχείο νερού και να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι θα βάλουν μάρμαρα στο δοχείο νερού για να αποτρέψουν τον πνιγμό των ορτυκιών.
 6. 6
  Αλλάζετε το άχυρο κάτω από τα κλουβιά καθημερινά. Μπορείτε να προσθέσετε μέρος αυτού στο κομπόστ σας. Τα απόβλητα ορτυκιών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αμμωνία, επομένως πρέπει να αλλάζονται συχνά.
 7. 7
  Καθαρίστε το κλουβί εάν αρχίσει να δημιουργείται απόβλητο. Πλύντε το μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγετε ασθένειες και ασθένειες.
 8. 8
  Ξεκινήστε να προσαρμόζετε τις συνθήκες και να αλλάζετε το φαγητό σε ένα μείγμα πτηνών στις πέντε έως έξι εβδομάδες. Ειδικό φαγητό ωοτοκίας διατίθεται στα περισσότερα καταστήματα ζωοτροφών. Ρωτήστε αν είναι καλό για τα πουλιά πριν τα αγοράσετε. Εάν μεγαλώνετε ορτύκια για κρέας, αλλάξτε το φαγητό τους σε μια τελική διατροφή αντί για ένα μείγμα πουλερικών.
 9. 9
  Παρέχετε θρυμματισμένα κελύφη στρειδιών και τρίψτε για τα ορτύκια σας. Το τρίξιμο θα βοηθήσει στην άλεση του φαγητού και τα κελύφη στρειδιών παρέχουν ασβέστιο στα ορτύκια για να γεννήσουν ισχυρά, υγιή αυγά.
 10. 10
  Κρατήστε τα ζώα ανενόχλητα μετά από έξι εβδομάδες. Τα θηλυκά θα αρχίσουν να γεννούν και θα έχουν χαμηλά επίπεδα παραγωγής αυγών εάν εκτίθενται σε άλλα ζώα, θόρυβο ή άλλες διαταραχές.
 11. 11
  Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε φρέσκα χόρτα, σπόρους και μικρά έντομα στη διατροφή των ορτυκιών σας.
Για να αυξήσετε τα ορτύκια από τους νεοσσούς
Για να αυξήσετε τα ορτύκια από τους νεοσσούς, αρχίστε να τα ταΐζετε με τροφή εκκίνησης με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες έως ότου είναι περίπου 6 έως 8 εβδομάδων.

Συμβουλές

 • Εάν είστε αρχάριος στην εκτροφή ορτυκιών, ζητήστε τη συμβουλή άλλων ατόμων. Η αύξηση των ορτυκιών για πρώτη φορά δεν είναι εύκολη, επομένως είναι καλή ιδέα να ζητήσετε από τους άλλους τη συμβουλή τους με βάση την εμπειρία τους με τα ορτύκια. Μπορείτε να ρωτήσετε άτομα που έχουν μεγαλώσει ορτύκια γύρω από τη γειτονιά ή να ρωτάνε στο διαδίκτυο

Προειδοποιήσεις

 • Μην ταΐζετε στους νεοσσούς μια φαρμακευτική τροφή, αυτό μπορεί να σκοτώσει τους νεοσσούς σας εάν τρέφονται με αυτό.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Γόνιμα αυγά ορτυκιού
 • Ζευγάρι αναπαραγωγής ορτυκιών.
 • Εκκολαπτήριο
 • Υγραντήρας
 • Αφυγραντήρας
 • Πηγή θερμότητας
 • Θερμόμετρο
 • Μικρό κουτί για νεοσσούς
 • Πλέγμα κλουβί
 • Αχυρο
 • Νερό
 • Πηγή ποτίσματος / φιάλες
 • Μίγμα ζωοτροφών ορτυκιού
 • Γκόμενα φαγητό
 • Σπόροι
 • Χόρτα
 • Έντομα
 • Φώτα
 • Απολυμαντικό για τον καθαρισμό κλουβιών

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τι απορρίμματα μπορώ να ταΐσω τα ορτύκια;
  Σχεδόν τίποτα! Τα ορτύκια είναι ακριβώς όπως τα κοτόπουλα, ώστε να μπορούν να φάνε οποιοδήποτε από τα συνηθισμένα απορρίμματα τραπεζιού σας. Μην ανησυχείτε για «ανθυγιεινά» τρόφιμα για ορτύκια - οτιδήποτε είναι κακό για αυτούς που δεν θα πλησιάσουν. Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε να τα δώσετε είναι αβοκάντο, ζαχαρούχα ή αλμυρά τρόφιμα, σοκολάτα, καφεΐνη, φλούδες πατάτας, μίσχοι ντομάτας κ.λπ.
 • Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για τα μικροσκοπικά ορτύκια κουμπιών;
  Οχι ακριβώς. Αν και τα κουμπιά ορτύκια είναι ορτύκια, η συμπεριφορά και οι ανάγκες τους διαφέρουν. Τα ορτύκια δεν μπορούν να εξημερωθούν ή να διατηρηθούν για κρέας / αυγά. Φυλάσσονται καλύτερα σε μικρότερο κλουβί και χρησιμοποιούνται για εταιρεία και όχι για παραγωγή.
 • Γιατί τα ορτύκια μου χάνουν τα φτερά τους στο κεφάλι και την πλάτη τους;
  Φαίνεται ότι έχετε φοβερό στο κοπάδι. Ορτύκια ραμφίζουν / αποπτέρωση στα φτερά για να δείξουν κυριαρχία Εάν το ράμφισμα είναι σοβαρό, πιθανότατα έχετε περισσότερα από ένα αρσενικά ορτύκια στο κοπάδι. Τα αρσενικά πρέπει να χωρίζονται για να αποφευχθεί η σύγκρουση. Ένας άλλος λόγος είναι η έλλειψη θρεπτικών ουσιών στις ζωοτροφές τους, εάν νομίζετε πραγματικά ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ τους.
 • Τι είδους τροφή δίνω στα ορτύκια ενώ κάθονται σε αυγά;
  Τα ορτύκια δεν χρειάζονται αλλαγή τροφής όταν κάθονται σε αυγά, η συνήθης τροφή θα κάνει τέλεια. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν ένα συμπλήρωμα ασβεστίου και πρωτεΐνης για να παραμείνουν υγιείς!
 • Οι λαμπτήρες θερμότητας ενοχλούν τα ορτύκια;
  Εάν είναι πολύ ζεστό, τότε ναι και επίσης εάν είναι όλη τη νύχτα και τη μέρα. Η ενημέρωση της θερμοκρασίας των ορτυκιών σας είναι εύκολη. Εάν τα ορτύκια σας είναι κρύα, θα συσσωρευτούν σε μια γωνία και θα φουσκωθούν επάνω ή δεξιά στη μέση της λάμπας θερμότητας. Εάν τα ορτύκια είναι πολύ ζεστά, θα απομακρυνθεί από τη λάμπα θερμότητας και θα κρεμάσει το ράμφος του. Επίσης, αν αφήσετε το φως όλη τη νύχτα και την ημέρα θα προκαλέσετε άγχος. Σβήστε τη λάμπα θερμότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας ή λίγο πριν / μετά το ορτύκι για να κοιμηθείτε.
 • Πόσες ημέρες και σε ποια θερμοκρασία μπορώ να αποθηκεύσω τα αυγά πριν τα βάλω στον επωαστήρα;
  Τα εύφορα αυγά μπορούν να αποθηκευτούν για έως και μία εβδομάδα πριν τα τοποθετηθούν στον επωαστήρα, και στη συνέχεια ο ρυθμός εκκόλαψης μειώνεται. Είναι καλύτερο να συλλέξετε έναν πλήρη συμπλέκτη αυγών, ώστε να μην εκκολάπτονται σε διαφορετικές τιμές. Τα αυγά πρέπει να διατηρούνται στη μέση θερμοκρασία δωματίου και να τοποθετούνται το σημείο προς τα κάτω.
 • Γιατί χρειάζεστε καλώδιο οθόνης κάτω από το κλουβί των ορτυκιών;
  Το καλώδιο της οθόνης είναι να αφήσει τα περιττώματα των ορτυκιών να πέσουν στο κάτω μέρος. Είναι ένας τρόπος πρόληψης της μόλυνσης και της ασθένειας, αλλά μπορεί να προκαλέσει δυσφορία ή ακόμη και τραυματισμό στα πόδια ή στα πόδια εάν τα κενά στην καλωδίωση είναι πολύ μεγάλα. Εάν θέλετε να στεγάσετε τα ορτύκια σας με διαφορετικό τρόπο, μπορείτε, αλλά να γνωρίζετε ότι πρέπει να γίνει πολύ συχνότερος καθαρισμός.
 • Ποια είναι η μεγαλύτερη φυλή ορτυκιών;
  Τα μεγαλύτερα ορτύκια είναι τα ορτύκια Jumbo Coturnix, δεν μπορείτε να μεγαλώσετε κανένα ορτύκι. Αυτά τα ορτύκια είναι το καλύτερο στοίχημά σας εάν θέλετε να διατηρήσετε τα ορτύκια για αυγό ή κρέας. Είναι φυλή διπλής χρήσης και παράγουν καλά, μεγάλα αυγά και θα σας προμηθεύσουν επιπλέον κρέας πέρα από τα κανονικά ορτύκια Coturnix. Αυτά είναι τα ορτύκια που πρέπει να φυλάξετε εάν θέλετε λίγο κρέας και αυγά.
 • Τα ορτύκια είναι εύκολο να αναπαραχθούν;
  Η απάντηση στην ερώτησή σας είναι, δυστυχώς, όχι. Τα ορτύκια είναι σκληρά πουλιά για αναπαραγωγή, τα οποία πολλοί πιστεύουν ότι οφείλεται στα «χρόνια εξημέρωσης». Υπήρξαν περιστατικά ορτυκιών που εκκόλαψαν τα δικά τους κοτόπουλα και αυτό μπορεί να γίνει. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι ο καλύτερος τρόπος για να προκαλέσετε γενναία ορτύκια είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα φυσικό περιβάλλον με υλικό φωλιάσματος και πολλά κρυμμένα σημεία. Υπάρχουν άλλες μέθοδοι που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εκκολάψετε μερικούς νεοσσούς ορτυκιού. Εάν έχετε μαζί αρσενικά ορτύκια και θηλυκά ορτύκια, θα πάρετε μερικά εύφορα αυγά. Συλλέξτε αυτά και μπορείτε να τα επωάσετε, κάτι που θα εγγυηθεί μια καταπακτή. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε μερικά γόνιμα αυγά κάτω από μια γενναία μικρόσωμη κότα.
 • Τα ορτύκια πρέπει να λούζονται;
  Τα ορτύκια δεν κολυμπούν στο νερό όπως μερικά πουλιά. Όπως τα κοτόπουλα, τα ορτύκια κολυμπούν σε λεπτή ξηρά βρωμιά. Μπορείτε να παρέχετε σε ένα δοχείο είτε λεπτό ξηρό μη αμμώδες ρύπο (κατά προτίμηση καφέ ή μαύρο) είτε λεπτή σκόνη πριονιού για να καθαριστούν τα ορτύκια.

Σχόλια (13)

 • nakiadicki
  Ευχαριστώ για τα δεδομένα των ορτυκιών. Οι ερωτήσεις που είχα απαντήσει.
 • breichert
  Πρόκειται να αρχίσω να εκτρέφω ορτύκια και αυτές οι πληροφορίες είναι πολύ χρήσιμες.
 • ellaknight
  Παίρνω το πρώτο μου ορτύκι αύριο.
 • xmoraite
  Το άρθρο μου είπε τις σωστές απαιτήσεις θερμοκρασίας και κλουβιού.
 • aristoteleskret
  Ξεκινά από την πλατεία 1 και είναι ένας πολύ καλός οδηγός για να ξεκινήσετε.
 • lou87
  Ένας φίλος μου δεν μπορεί πλέον να φροντίσει τα ορτύκια του, οπότε σήμερα τα πήρα. Έχω 22 γυναίκες και 1 αρσενικό, και έπρεπε να έχω τουλάχιστον μια βασική γνώση της φροντίδας τους. Σας δώσατε αυτό, ευχαριστώ.
 • lloydben
  Ήταν πολύ χρήσιμο, δεδομένου ότι είναι η πρώτη μου φορά που πηγαίνω στη γεωργία ορτυκιών.
 • maxime39
  Είναι ενδιαφέρον.
 • jsanford
  Ήταν τόσο χρήσιμο που δεν μπορούσα να πιστέψω τα μάτια μου. Ψάχνω για τέτοια βοήθεια για πάντα και τελικά το βρίσκω σαν νερό στην έρημο. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Συνεχίστε την καλή δουλειά. Ο Θεός να ευλογεί!
 • andersonneil
  Ήταν απλό και κατανοητό. Βοήθησε πολύ. Τώρα, μπορώ να αρχίσω να μεγαλώνω ορτύκια. Ευχαριστώ.
 • ykyriakopoulou
  Μου άρεσε πολύ που άκουσα τα πράγματα που είναι τοξικά για τα ορτύκια.
 • clarkeemily
  Το εκτίμησα πολύ.
 • greenfeldereste
  Είναι η πρώτη μου προσπάθεια να μεγαλώσω ορτύκια, οπότε όλες οι πληροφορίες ήταν καταπληκτικές! Ευχαριστώ.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail