Πώς να προσδιορίσετε το φύλο των ορτυκιών;

Για να προσδιορίσετε το φύλο των ορτυκιών, πρώτα κοιτάξτε τα φτερά του μαστού των ορτυκιών. Τα αρσενικά συνήθως έχουν σκούρο χρώμα κοκκινωπό-καφέ στήθος, ενώ τα θηλυκά έχουν πολύ ανοιχτόχρωμο ανοιχτό καφέ στήθη. Στη συνέχεια, εάν μπορείτε να παραλάβετε τα ορτύκια, γυρίστε προσεκτικά τα ορτύκια ανάποδα. Φυσήξτε λίγο αέρα στην κάτω πλευρά των ορτυκιών για να εκθέσετε την κλοάκα ή την οπή εξόδου. Χρησιμοποιώντας 2 δάχτυλα, πατήστε πάνω και κάτω από το άνοιγμα. Εάν εμφανιστεί μια μικρή διόγκωση, είναι αρσενικό. Αν όχι, είναι γυναίκα. Για να μάθετε πώς να πείτε το φύλο των ορτυκιών παρακολουθώντας τη συμπεριφορά του, συνεχίστε να διαβάζετε!

Για να προσδιορίσετε το φύλο των ορτυκιών
Για να προσδιορίσετε το φύλο των ορτυκιών, πρώτα κοιτάξτε τα φτερά του μαστού των ορτυκιών.

Ο προσδιορισμός του φύλου των ορτυκιών μπορεί να γίνει και ευτυχώς είναι αρκετά απλό. Θα μπορείτε να ανακαλύψετε γρήγορα το φύλο των ορτυκιών σας χρησιμοποιώντας μία από τις παρακάτω μεθόδους.

Μέθοδος 1 από 4: εξετάστε το στήθος

Εάν έχετε ορτύκια άγριου χρώματος, όπως ορτύκια Ιαπωνικά, Ιταλικά και Κόκκινο Καπέλο, είναι πολύ απλό να πείτε τη διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών.

 1. 1
  Εξετάστε το χρώμα και τα στίγματα του μαστού των ορτυκιών. Τα θηλυκά θα έχουν ανοιχτόχρωμο στήθος (όπως κρέμα ή ανοιχτό καφέ) με καφέ στίγματα. Τα αρσενικά, ωστόσο, θα έχουν σκούρο χρώμα στηθών (όπως κοκκινωπό καφέ) και δεν θα έχουν στίγματα.

Μέθοδος 2 από 4: εξετάστε την κάτω πλευρά

Ορισμένοι πιστεύουν ότι τα ορτύκια τείνουν να γίνουν γεννημένα κατά τη διάρκεια του Μαρτίου
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή αναπαραγωγής για τα οικόσιτα ορτύκια, αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι τα ορτύκια τείνουν να γίνουν γεννημένα κατά τη διάρκεια του Μαρτίου.

Εάν έχετε μικτά φυτά / μικτά ορτύκια (όπως το Texas Quail), δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα και το μοτίβο στο στήθος για να προσδιορίσετε το φύλο του. Αντ 'αυτού, πρέπει να εξετάσετε το κάτω μέρος του.

 1. 1
  Κρατήστε με ασφάλεια το σώμα των ορτυκιών. Βεβαιωθείτε ότι δεν κρατάτε τα ορτύκια από τα πόδια του, καθώς τα πόδια είναι πολύ εύθραυστα. Έχετε ένα απαλό αλλά σταθερό κράτημα στα ορτύκια σας και, στη συνέχεια, γυρίστε το ανάποδα.
 2. 2
  Εξετάστε την κλοάκα. Φυσήξτε τα φτερά κάτω από την ουρά για να εκθέσετε την κλοάκα. Ίσως έχετε ήδη τη δυνατότητα να δείτε μια μικρή διόγκωση (αν ναι, είναι αρσενικό).
 3. 3
  Πατήστε το cloaca. Εάν δεν μπορείτε να δείτε μια διόγκωση μόνο κοιτάζοντας το cloaca, τοποθετήστε ένα δάχτυλο πάνω από το άνοιγμα της cloaca και βάλτε ένα άλλο δάχτυλο κάτω από το άνοιγμα. Πιέστε απαλά προς τα κάτω. Εάν εμφανιστεί μια διόγκωση, τότε είναι αρσενικό. Λευκός αφρός μπορεί επίσης να βγει από την κλοάκα όταν το πιέζετε, πράγμα που δείχνει επίσης ότι είναι αρσενικό. Εάν δεν υπάρχει διόγκωση και αφρός όταν πατάτε το cloaca, τα ορτύκια είναι θηλυκά.

Μέθοδος 3 από 4: παρατήρηση συμπεριφοράς

Το μοτίβο στο στήθος για να προσδιορίσετε το φύλο του
Εάν έχετε μικτά φυτά / μικτά ορτύκια (όπως το Texas Quail), δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα και το μοτίβο στο στήθος για να προσδιορίσετε το φύλο του.

Τα αρσενικά και τα θηλυκά ορτύκια έχουν συχνά μια διαφορά στη συμπεριφορά είτε είναι προς το καθένα, κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος είτε από μια κοινή προσωπικότητα.

 1. 1
  Παρατηρήστε τη συμπεριφορά των ορτυκιών. Τα αρσενικά ορτύκια τείνουν να είναι πιο επιθετικά απέναντι σε κάθε ένα, ενώ το θηλυκό είναι πιο ήρεμο.
  • Τα αρσενικά ορτύκια θα επιτεθούν κάθε ένα εκτός αν βρίσκονται σε μεγάλο χώρο με πολλά κρυμμένα σημεία. Για να δείτε εάν επιτίθενται, τοποθετήστε τα σε ένα μικρό κουτί (αλλά αρκετά μεγάλο για να μετακινηθούν) και παρακολουθήστε τα για ένα ή δύο λεπτά. Εάν είναι άνδρες, θα πρέπει να επιτεθεί στον άλλο, αν ναι, αφαιρέστε τα αμέσως για να αποφύγετε σοβαρούς τραυματισμούς.
 2. 2
  Ακούστε τα ορτύκια σας. Τα αρσενικά ορτύκια συχνά καλούν στα θηλυκά ορτύκια, αλλά μερικές φορές το θηλυκό έχει μια κλήση που ακούγεται παρόμοια σε ορισμένες φυλές ορτυκιών (συνήθως να καλεί τους νεοσσούς της).
  • Τα αρσενικά ορτύκια θα είναι δυνατά και θα καλούν πολύ κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος. Ενώ καλείτε το αρσενικό θα φτάσει σαν να τεντώνεται και στη συνέχεια να καλεί. Τα αρσενικά ορτύκια λέγονται ακόμη και «γρυλίζουν» κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος.
 3. 3
  Παρακολουθήστε τα ορτύκια σας κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος. Το θηλυκό χτίζει συχνά τη φωλιά και ταΐζει τους νεοσσούς ανάλογα με τη φυλή ορτυκιών που έχετε. Μερικές φορές το αρσενικό θα φτιάξει τη φωλιά και θα ταΐσει τους νεοσσούς, οπότε δεν πρέπει να βασίζεστε σε αυτήν τη μέθοδο.

Μέθοδος 4 από 4: εξετάστε τα φτερά

Μερικές φορές το φύλο των ορτυκιών σας μπορεί εύκολα να προσδιοριστεί από τα φτερά τους και αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες φυλές ορτυκιών.

 1. 1
  Εξετάστε τα φτερά κατά την περίοδο ζευγαρώματος. Τα θηλυκά ορτύκια έχουν συνήθως απώλεια φτερών στο κεφάλι και την πλάτη τους λόγω ζευγαρώματος.
 2. 2
  Κοιτάξτε τη διαφορά μεταξύ κάθε ορτυκιού. Τα αρσενικά ορτύκια έχουν συνήθως φωτεινότερα και πιο πολύχρωμα φτερά γύρω από την πλάτη, το λαιμό και το κεφάλι τους, ενώ τα θηλυκά ορτύκια είναι συνήθως απλού χρώματος.

Συμβουλές

 • Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο στίγματος / χρωματισμού μόνο εάν τα ορτύκια είναι 2-3 εβδομάδων ή περισσότερο, διαφορετικά δεν θα είναι αρκετά φτερωτά.
 • Η μέθοδος της κάτω πλευράς μπορεί να γίνει μόνο αν είναι σεζόν ζευγαρώματος που είναι συνήθως την άνοιξη ή το καλοκαίρι.
 • Εάν ο αφρός βγαίνει από την κλοάκα, αλλά δεν βλέπετε μια διόγκωση, είναι πιθανό να έχετε ένα θηλυκό ορτύκι που πρόσφατα ζευγαρώθηκε και εξακολουθεί να έχει υπολείμματα αφρού από το αρσενικό μέσα στην κλοάκα της.
 • Τα αρσενικά ορτύκια φωνάζουν πολύ, ενώ τα θηλυκά είναι ήσυχα και σπάνια κάνουν ποτέ θόρυβο.
 • Συνειδητοποιήστε ότι τα θηλυκά ορτύκια έχουν συνήθως απώλεια φτερών όχι μόνο λόγω του ζευγαρώματος αλλά και λόγω του άγχους. Οι αιτίες του στρες είναι συνήθως η έλλειψη χώρου, πάρα πολλές διαταραχές ή πάρα πολλά ορτύκια που στεγάζονται μαζί.
 • Τα αρσενικά ορτύκια μπορεί μερικές φορές να έχουν φαλακρό κεφάλι λόγω μάχης. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι έχετε ένα άλλο αρσενικό στο κλουβί σας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Για πόσο καιρό τα ορτύκια γεννούν αυγά;
  Τα ορτύκια αρχίζουν να γεννούν αυγά ηλικίας 6-8 εβδομάδων και μετά σταματούν σε ηλικία περίπου ενός έτους.
 • Πώς ξεχωρίζω τα παλιά από τα νεαρά ορτύκια;
  Τα νεότερα ορτύκια πρέπει να έχουν ακόμα χνούδι και όχι φτερά. Τα μεγαλύτερα ορτύκια έχουν όλα τα φτερά τους.
 • Μπορώ να προσδιορίσω το σεξ από πόσα λοφία είναι στο κεφάλι τους;
  Τα ορτύκια της Καλιφόρνιας είναι ευκολότερα σεξουαλικά με τη σήμανση και το χρώμα τους παρά τα λοφία τους. Τα ενήλικα αρσενικά είναι πλούσια σε γκρι και καφέ με μαύρο πρόσωπο με λευκές ενδείξεις προσώπου. Το θηλυκό, από την άλλη πλευρά, δεν έχει τα σημάδια του προσώπου και είναι ένα πιο απλό καφέ χρώμα. Το θηλυκό μπορεί επίσης να έχει μικρότερο φτέρωμα, αλλά αυτό δεν είναι εμφανές σε όλα τα πουλιά.
 • Ποιο φαγητό είναι πιο κατάλληλο για ινδικά ορτύκια;
  Μια τροφή για τα πουλιά είναι πιο κατάλληλη για ορτύκια.
 • Ένα αρσενικό θα επιτεθεί σε άλλα αρσενικά όταν υπάρχουν δύο θηλυκά στο κλουβί μαζί τους;
  Εξαρτάται πραγματικά. Πιθανότατα ναι, αλλά είναι πιθανό να είναι φιλικοί. Δοκιμάστε να τα βάλετε στο ίδιο κλουβί και να παρακολουθήσετε τη συμπεριφορά τους. Εάν δεν φαίνεται να ενεργούν βίαια ο ένας στον άλλο, συνεχίστε να το κάνετε κάθε μέρα και σιγά-σιγά αυξάνετε το χρόνο τους μαζί μέχρι να είναι μαζί 20,57. Αλλά φροντίστε να τους παρακολουθείτε.
 • Πότε είναι η εποχή αναπαραγωγής ορτυκιών;
  Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή αναπαραγωγής για τα οικόσιτα ορτύκια, αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι τα ορτύκια τείνουν να γίνουν γεννημένα κατά τη διάρκεια του Μαρτίου. Τα ορτύκια αναπαράγονται όλο το χρόνο και γεννούν αυγά όλο το χρόνο. Όλα τα αυγά είναι γόνιμα όσο αρσενικό διατηρείται με θηλυκό.
 • Πόσο χρονών πρέπει να είναι τα ορτύκια πριν τα απελευθερώσουν;
  Πρέπει να φτάσουν στην ωριμότητα, δηλαδή στις 6 - 8 εβδομάδες.
 • Πώς μπορώ να ξεχωρίσω τα ορτύκια όταν είναι νεότερα;
  Δεν μπορείς πραγματικά. Πρέπει να είναι τουλάχιστον έξι εβδομάδων.
 • Τα ορτύκια θα κάνουν ακόμα φωλιές και θα αναπαράγονται όταν υπάρχουν άλλα ορτύκια;
  Πιθανότατα, αλλά τα ορτύκια σπάνια γέρνουν
 • Πόσα θηλυκά / αρσενικά χρειάζομαι μαζί για να κάνω γονιμοποιημένα αυγά;
  Μπορείτε εύκολα να κρατήσετε ένα αρσενικό με ένα θηλυκό και θα γεννήσουν ωάρια. Αλλά πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να διατηρήσουν μια αναλογία ενός άνδρα προς κάθε τρία ή περισσότερα θηλυκά για να μειώσουν το άγχος της υπερβολικής αναπαραγωγής.

Σχόλια (6)

 • wcox
  Καταπληκτική δουλειά εξηγώντας όλες τις βασικές λεπτομέρειες που απαιτούνται για τη διατήρηση των ορτυκιών υγιή. Σας ευχαριστούμε που τα συνδυάσατε όλα αυτά!
 • pauline01
  Ήταν πολύ περιεκτικό και σαφές.
 • larue63
  Είμαι νέος στην αναπαραγωγή ορτυκιών. Το βρήκα αυτό πολύ ενημερωτικό και μου έδωσε την εμπιστοσύνη να προχωρήσω στην αναπαραγωγή.
 • stefan48
  Όλες οι πληροφορίες βοήθησαν. Ευχαριστώ.
 • laurianepadberg
  Πρόσφατα αγόρασα είκοσι ορτύκια Τέξας, όλα πανομοιότυπα. Οι συμβουλές για τη συμπεριφορά των ανδρών έλυσαν αμέσως το πρόβλημα. Πολλά ευχαριστώ.
 • ben10
  Ακριβώς στο σημείο με όλες τις συμβουλές, ευχαριστώ!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail