Πώς να επιλέξετε ένα ορτύκι;

Μερικές συμβουλές για να πείτε ποια ορτύκια είναι υγιή
Μερικές συμβουλές για να πείτε ποια ορτύκια είναι υγιή και ποια ορτύκια δεν φαίνονται παρακάτω: Τα ορτύκια δεν πρέπει να συσσωρεύονται.

Τα ορτύκια κάνουν υπέροχα κατοικίδια. Μπορείτε να τα εξημερώσετε, είναι υπέροχα να τα παρακολουθήσετε, γεννούν αυγά και μπορούν επίσης να διατηρηθούν για κρέας. Όταν πρόκειται για την επιλογή του τέλειου ορτυκιού για εσάς, θα πρέπει να επιλέξετε ένα υγιές, ενεργό και χαρούμενο ορτύκι που φροντίζεται σωστά. Μπορείτε να μάθετε τα βασικά ενός υγιούς, τυπικού ορτυκιού διαβάζοντας παρακάτω.

Βήματα

 1. 1
  Ερευνήστε τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς σας. Υπάρχει μια κοινή διαφωνία για την κατηγορία των ορτυκιών. Ορισμένες πολιτείες θεωρούν ζώα ορτυκιού, ενώ άλλα θεωρούν τα πουλιά θηραμάτων ή πουλιά. Ανάλογα με την πράξη που υπόκεινται, μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσετε εξουσιοδότηση για να διατηρήσετε τα ορτύκια στο σπίτι σας. Οι προαστιακές περιοχές μπορεί να έχουν αυστηρότερους κανόνες και προσεγγίσεις σχετικά με τον τρόπο διατήρησης των ορτυκιών, ενώ οι αγροτικές περιοχές είναι πιο επιεικείς.
  • Δεν είναι τόσο μεγάλα ή τόσο θορυβώδη όσο τα κοτόπουλα, αλλά τα αρσενικά ορτύκια εξακολουθούν να δημιουργούν πολλά φωνητικά και συνεπή λεκτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν τους γείτονές σας εάν τοποθετηθούν κοντά στο φράχτη σας.
  • Παρόλο που τα ορτύκια ενδέχεται να μην απαγορεύονται στην περιοχή σας, το συμβούλιο σας θα μπορούσε να έχει ορισμένους αυστηρούς κανόνες που υπαγορεύουν το πώς φροντίζετε τα ορτύκια σας. Αυτό περιλαμβάνει πόσα ορτύκια μπορείτε να κρατήσετε και ποιες απαιτήσεις στέγασης χρειάζεστε.
  • Εάν βρίσκεστε σε ενοικιαζόμενο σπίτι, είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον ιδιοκτήτη σας ότι διατηρείτε ορτύκια. Ίσως χρειαστεί να καταθέσετε μια κατάθεση κατοικίδιων ζώων και μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο εάν ο ιδιοκτήτης σας δεν το γνωρίζει.
 2. 2
  Προϋπολογισμός τα χρήματά σου. Τα ορτύκια είναι φθηνά και εύκολα κατοικίδια ζώα, ωστόσο, κοστίζουν ακόμα χρήματα και έχουν μερικά μηνιαία έξοδα. Αυτό περιλαμβάνει χρήματα για τα τρόφιμα, τα κλινοσκεπάσματα, τα είδη καθαρισμού και το σύστημα στέγασης. Μην ξεχνάτε ότι απαιτούν επίσης πολύ χρόνο και προσοχή.
 3. 3
  Σκεφτείτε το σκοπό των ορτυκιών σας. Είτε μεγαλώνετε τα ορτύκια σας για αυγά, κρέας και αναπαραγωγή ή ως απλό κατοικίδιο ζώο, υπάρχουν διάφορες φυλές ανάλογα με το σκοπό που επιλέγετε.
  • Τα ορτύκια Coturnix είναι η καλύτερη φυλή εκκίνησης, καθώς είναι εύκολο να περιποιηθούν. Επίσης, το jumbo coturnix γεννά μεγάλα αυγά.
  • Τα κουμπιά ορτυκιού κάνουν υπέροχα κατοικίδια ζώα, αλλά γεννούν μικρά αυγά που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θεωρούν ότι αξίζουν να τρώνε λόγω του μικρού μεγέθους τους. Αν και είναι υπέροχοι κτηνοτρόφοι και μερικοί έχουν φωτεινά και πολύχρωμα φτερά που είναι υπέροχα για εμφάνιση.
  • Τα ορτύκια Bobwhite είναι μια κοινή φυλή ορτυκιού που διατηρείται και συνήθως διατηρείται για αναπαραγωγή ή κρέας. Είναι επίσης διασκεδαστικά πουλιά που φροντίζουν και μπορούν να εξημερωθούν.
  Τα ορτύκια Bobwhite είναι μια κοινή φυλή ορτυκιού που διατηρείται
  Τα ορτύκια Bobwhite είναι μια κοινή φυλή ορτυκιού που διατηρείται και συνήθως διατηρείται για αναπαραγωγή ή κρέας.
 4. 4
  Αποφασίστε εάν θα θέλατε νεοσσούς μωρού ή ορτύκια ενηλίκων. Μπορείτε να αγοράσετε γόνιμα αυγά για να επωάσετε τη δική σας παρτίδα νεοσσών ή μπορείτε να αγοράσετε νεοσσούς μιας ημέρας από έναν κτηνοτρόφο. Εάν θέλετε αυγά το συντομότερο δυνατό, αγοράστε πουλάκια ηλικίας έξι εβδομάδων. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε επίσης να προσδιορίσετε το φύλο των ορτυκιών σας.
 5. 5
  Μάθετε πού μπορείτε να αγοράσετε υγιή ορτύκια στην περιοχή σας. Μπορείτε κανονικά να αγοράσετε ορτύκια από έναν κτηνοτρόφο, online ή πιθανώς από ένα τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων.
  • Λάβετε υπόψη ότι πρέπει πάντα να αγοράζετε από έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο ή ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Είναι επίσης καλό να γνωρίζετε πώς να πείτε τη διαφορά μεταξύ υγιών και ανθυγιεινών ορτυκιών.
 6. 6
  Σκεφτείτε να αγοράσετε τουλάχιστον δύο ορτύκια. Τα ορτύκια είναι κοινωνικά πουλιά που θα γίνουν μοναχικά, γι 'αυτό είναι πολύ πιο ευτυχισμένα όταν στεγάζονται με έναν φίλο. Ακόμα κι αν σκοπεύετε να αλληλεπιδράτε με τα ορτύκια σας αρκετά συχνά, τα ορτύκια σας δεν μπορούν να επικοινωνούν μαζί σας με τον ίδιο τρόπο που επικοινωνούν σε ένα κοπάδι.
 7. 7
  Ρυθμίστε το σπίτι των ορτυκιών προτού τα φέρετε σπίτι. Ενώ τα ορτύκια έχουν μια μεγάλη επιλογή στέγασης όπως καλύβες κουνελιών, κλουβιά τρωκτικών και τρεξίματα, έχουν μερικές απαιτήσεις, αλλά μετά τη δημιουργία του περιβλήματος μπορείτε να φέρετε τα ορτύκια σας σπίτι!
  • Κάθε ορτύκι θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα m2 εμβαδού ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο μπορείτε ή θέλετε να τους δώσετε. Θυμηθείτε, όσο μεγαλύτερο είναι το κλουβί, τόσο πιο ευτυχισμένοι είναι τα ορτύκια!
  • Τοποθετήστε τα κλινοσκεπάσματα στο σπίτι των ορτυκιών. Τα περισσότερα υφάσματα είναι κατάλληλα για ορτύκια, αλλά χρειάζονται σανό ή άχυρο για να φτιάξουν φωλιές.
  • Δώστε ένα δοχείο νερού και έναν τροφοδότη για τα ορτύκια σας. Γεμίστε τον τροφοδότη με υψηλής ποιότητας τροφοδοσία και προμηθεύστε φρέσκο και καθαρό νερό έτοιμο για τα ορτύκια σας να επιστρέψουν στο σπίτι.
  • Τοποθετήστε μερικά επιπλέον αντικείμενα στο περίβλημα για τα ορτύκια σας, όπως καλύβες χάμστερ, φυτά και μπανιέρα με άμμο. Μετά από αυτό, τα ορτύκια σας θα είναι σίγουρα χαρούμενα!
 8. 8
  Βεβαιωθείτε ότι τα ορτύκια που επιλέγετε είναι υγιή και χαρούμενα. Εάν πρόκειται να φροντίσετε τα ορτύκια, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να περάσετε από το πρόβλημα της φροντίδας ενός άρρωστου ορτυκιού και να προσπαθήσετε να το επαναφέρετε στην υγεία. Μερικές συμβουλές για να πείτε ποια ορτύκια είναι υγιή και ποια ορτύκια δεν φαίνονται παρακάτω:
  • Τα ορτύκια δεν πρέπει να συσσωρεύονται. Εάν είναι έτσι, αυτό σημαίνει ότι τα ορτύκια είναι πολύ κρύα ή άρρωστα.
  • Τα ορτύκια πρέπει να έχουν καθαρά και άγρυπνα μάτια. Εάν τα μάτια των ορτυκιών είναι θολά ή θαμπά, τότε τα ορτύκια έχουν κάτι λάθος.
  • Τα ορτύκια πρέπει να είναι ενεργά. Τα ορτύκια είναι προσεκτικά και περίεργα πλάσματα που θα πρέπει επίσης να σας φοβούν, εκτός εάν εξημερωθούν. Η μόνη φορά που τα ορτύκια πρέπει να κοιμούνται είναι όταν είναι νύχτα, ή όταν το δωμάτιο είναι πολύ σκοτεινό.
  • Τα ορτύκια δεν πρέπει να κοιμούνται. Εάν συμβεί αυτό, αυτό σημαίνει ότι τα ορτύκια είναι ζεστά ή αφυδατωμένα.
  • Τα ορτύκια δεν πρέπει να είναι αργή ή αργή. Εάν τα ορτύκια κοιμούνται τη νύχτα (ή το δωμάτιο είναι σκοτεινό) θα πρέπει να κινούνται με κανονικό ρυθμό και πολύ ξύπνιοι.
  • Τα ορτύκια πρέπει να έχουν φτερά στην πλάτη, το λαιμό και το σώμα. Εάν τα ορτύκια δεν έχουν φτερά στην πλάτη, το λαιμό ή το σώμα, αυτό σημαίνει ότι είναι άγχος ή αγωνίζονται. Λάβετε υπόψη ότι εάν τα ορτύκια είναι φαλακρά στο κεφάλι τους, αυτό δεν σημαίνει ότι παλεύουν ή έχουν στρες, σημαίνει επίσης ότι έχουν ζευγαρώσει που είναι συνήθως κοινό κατά τη διάρκεια της εποχής ζευγαρώματος.
  • Τα ορτύκια πρέπει να είναι απαλλαγμένα από ακάρεα. Τα ακάρεα είναι μικρά μαύρα σφάλματα που ζουν σε ορτύκια. Συνήθως φαίνονται στο κεφάλι ή κάτω από τα φτερά. Εάν τα ορτύκια έχουν ακάρεα, αυτό σημαίνει ότι δεν φροντίζονται σωστά ή το κλουβί δεν καθαρίζεται συχνά.
  • Τα ορτύκια δεν πρέπει να αιμορραγούν, να τραυματίζονται ή να κινούνται αστεία. Αυτό σημαίνει ότι ο κτηνοτρόφος είναι προφανώς πολύ κακός στη φροντίδα των ορτυκιών και δεν τους προσέχει πολύ. Επίσης, δεν θέλετε να αγοράσετε ένα τραυματισμένο ορτύκι που κινείται αστεία.
  Θα πρέπει να επιλέξετε ένα υγιές
  Όταν πρόκειται για την επιλογή του τέλειου ορτυκιού για εσάς, θα πρέπει να επιλέξετε ένα υγιές, ενεργό και χαρούμενο ορτύκι που φροντίζεται σωστά.
 9. 9
  Παρατηρήστε το περίβλημα των ορτυκιών. Το στρωμνή, το περίβλημα και το δοχείο τροφοδοσίας και νερού πρέπει να είναι καθαρά. Τα ορτύκια πρέπει επίσης να τρέφονται με υψηλής ποιότητας τροφή και το νερό να είναι καθαρό και καθαρό.
 10. 10
  Τοποθετήστε τα ορτύκια που έχετε αγοράσει στο σπίτι τους. Λάβετε υπόψη ότι κάθε ορτύκι χρειάζεται τουλάχιστον ένα m2 ορόφου και ότι τα αρσενικά δεν πρέπει να διατηρούνται μαζί λόγω μάχης. Χρειάζονται επίσης χρόνο για να εγκατασταθούν, οπότε αν δεν παίρνετε αυγά από τις κότες σας και τα ορτύκια κυνηγούν το ένα και το άλλο, αυτό είναι φυσικό και θα πρέπει σύντομα να τελειώσει σε περίπου μία ή δύο εβδομάδες.

Συμβουλές

 • Τα ορτύκια δεν τα πάνε καλά με ανοιχτά κλουβιά από όλες τις πλευρές, καθώς τους αρέσουν οι γωνίες όταν φοβούνται. Μπορούν επίσης να αγχωθούν και να φοβούνται εύκολα αν δεν έχουν κάλυμμα στο πάνω μέρος του κλουβιού τους, καθώς πολλά από τα λεία τους τα αρπάζουν από ψηλά.
 • Βεβαιωθείτε ότι το ορτύκι σας παρέχει καταφύγιο από τον άνεμο, τη βροχή, το χαλάζι και το χιόνι. Θα πρέπει επίσης να είναι δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα.
 • Τα ορτύκια θα πετάξουν μακριά όταν φοβούνται ή εάν έχουν διαφύγει. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, είναι καλύτερο να κόψετε τα φτερά τους.
 • Κρατήστε τις γάτες, τους σκύλους, τα μεγάλα πουλιά, τα φίδια και άλλους θηρευτές μακριά από τα ορτύκια, καθώς ενδέχεται να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν τα ορτύκια, εάν έχουν την ευκαιρία.
  Το συμβούλιο σας θα μπορούσε να έχει ορισμένους αυστηρούς κανόνες που υπαγορεύουν το πώς φροντίζετε
  Παρόλο που τα ορτύκια ενδέχεται να μην απαγορεύονται στην περιοχή σας, το συμβούλιο σας θα μπορούσε να έχει ορισμένους αυστηρούς κανόνες που υπαγορεύουν το πώς φροντίζετε τα ορτύκια σας.
 • Μια τροφή για πουλιά θηραμάτων πρέπει να τροφοδοτείται στα ορτύκια σας για να διασφαλίζεται ότι λαμβάνουν μια ισορροπημένη διατροφή. Τα ορτύκια μπορούν επίσης να τρέφονται με φρούτα, λαχανικά, θραύσματα, τρίψιμο και θρυμματισμένα κελύφη αυγών ή στρειδιών.
 • Τα ορτύκια ζουν για περίπου τέσσερα χρόνια ή λιγότερο / περισσότερο ανάλογα με τη φυλή που έχετε.
 • Τα ορτύκια έρχονται με το χρόνο καθώς και με οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο. Αν και δεν χρειάζεται να αλληλεπιδράσετε μαζί τους, πρέπει να τρέφονται, το νερό τους πρέπει να ξαναγεμίζεται, το σαλόνι τους να καθαρίζεται, το κρεβάτι τους να αντικαθίσταται συχνά και χρειάζεστε χρόνο για να μαζέψετε τα αυγά τους.

Προειδοποιήσεις

 • Προσπαθήστε να μην στεγάζετε περισσότερα από ένα αρσενικά ορτύκια μαζί, καθώς μπορούν να τραυματίσουν σοβαρά ή να σκοτώσουν κάθε ένα.
 • Μην δίνετε στα ορτύκια ένα μπολ με βαθύ νερό, καθώς μπορούν να πέσουν και πιθανώς να πνιγούν.
 • Για κλινοσκεπάσματα, μην χρησιμοποιείτε ξέσματα κέδρου, σκουπίδια γάτας, αλεσμένα κελύφη καρυδιάς ή καλαμπόκι, καθώς αυτά περιέχουν τοξίνες και μπορεί να σκοτώσουν τα ορτύκια.
 • Μην ταΐζετε αβοκάντο ορτυκιού, μίσχους ντομάτας, μαϊντανό ή ραβέντι. Τέτοια τρόφιμα είναι τοξικά για αυτά.
 • Επειδή τα ορτύκια έχουν τόσο μικρά πόδια, δεν το κάνουν τόσο καλά με πλέγματα δαπέδου από σύρμα όπως τα πόδια τους. μπορούν να περάσουν από τα κενά και να προκαλέσουν δυσφορία και πιθανό τραυματισμό.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πόσο σύντομα πρέπει να ταΐσω μωρά ορτύκια μετά την εκκόλαψη σε επωαστήρα;
  Παρέχετε τροφή και νερό για τους νεοσσούς σας μια ώρα μετά τη γέννηση

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail