Πώς να φτιάξετε μια βάση ενυδρείου;

Για να δημιουργήσετε μια βάση ενυδρείου, ξεκινήστε προσθέτοντας 1,30 cm στο μήκος και το πλάτος του ενυδρείου σας για να λάβετε το μήκος και το πλάτος της βάσης σας. Στη συνέχεια, κόψτε 2 κομμάτια ξύλου στο επιθυμητό μήκος, 4 τεμάχια στο επιθυμητό πλάτος και 8 τεμάχια στο επιθυμητό ύψος, που μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα. Στη συνέχεια, συναρμολογήστε το πλαίσιο προσαρτώντας τα τεμάχια πλάτους 4 στα κομμάτια 2 μήκους και συνδέοντας τα κομμάτια ύψους σε κάθε γωνία. Τέλος, καλύψτε το κάτω μέρος της βάσης με κόντρα πλακέ και τοποθετήστε ξύλινες επενδύσεις στις πλευρές. Για να μάθετε πώς να βάψετε και να βάψετε τη βάση του ενυδρείου σας, κάντε κύλιση προς τα κάτω!

Για να δημιουργήσετε μια βάση ενυδρείου
Για να δημιουργήσετε μια βάση ενυδρείου, ξεκινήστε προσθέτοντας 1,30 cm στο μήκος και το πλάτος του ενυδρείου σας για να λάβετε το μήκος και το πλάτος της βάσης σας.

Έχοντας μια βάση ενυδρείων μπορεί πραγματικά να ανεβάσει τη δεξαμενή ψαριών σας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, τόσο από άποψη ύψους όσο και από αισθητικής. Οι προκατασκευασμένες βάσεις που αγοράζονται από το κατάστημα μπορεί να είναι πολύ ακριβές. Ευτυχώς, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα, μπορείτε πραγματικά να φτιάξετε το δικό σας ενυδρείο στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι περίπου 2x4s, τρυπάνι, βίδες, κόλλα ξύλου, ξύλινα φύλλα και η προθυμία να κάνετε λίγη δουλειά σε αυτό! Στη συνέχεια, θα έχετε ένα σπιτικό ενυδρείο με βάση το κόστος ενός από το κατάστημα.

Μέρος 1 από 3: κατασκευή πλαισίου βάσης ενυδρείου

 1. 1
  Προσδιορίστε τις διαστάσεις της βάσης σας με βάση το μέγεθος του ενυδρείου σας. Περιπτέρου σας μπορεί άνετα να κατασκευαστεί μέχρι 3 μέτρα (0,91 m) υψηλό, ενώ το μήκος και το πλάτος του πλαισίου θα πρέπει να είναι ίσο με το μέγεθος του ενυδρείου σας με 1/2 ίντσας (1,3 cm) προστίθενται σε κάθε πλευρά.
  • Για παράδειγμα, εάν το ενυδρείο σας έχει διαστάσεις 25 εκατοστά (25 εκατοστά) επί 51 εκατοστά (51 εκατοστά), τότε οι πλευρές της βάσης σας πρέπει να είναι 27 εκατοστά (27 εκατοστά) και 52 εκατοστά (52 εκατοστά).
 2. 2
  Κόψτε τα κομμάτια ξύλου σας ώστε να ταιριάζουν με τις διαστάσεις της βάσης σας. Χρησιμοποιήστε ένα κυκλικό πριόνι για να κόψετε 2 2x4s στο επιθυμητό μήκος, 4 2x4s στο επιθυμητό πλάτος και 8 2x4s στο επιθυμητό ύψος.
  • Για παράδειγμα, για μια βάση ενυδρείου που θέλετε να έχει ύψος 3 μέτρα (0,91 μέτρα), μήκος 3 μέτρα (0,91 μέτρα) και πλάτος 1,5 μέτρα (0,46 μέτρα), θα πρέπει να κόψετε 2 2x4s να είναι 93 εκατοστά (93 cm), 4 2x4s να είναι 47 εκατοστά (47 cm) και 8 2x4 να είναι 91 εκατοστά (91 εκατοστά).
 3. 3
  Συνδέστε τα 4 μικρότερα 2x4s σε 1 πλευρά ενός μήκους 2x4. Τοποθετήστε 2 από τα μικρότερα 2x4s στο πάνω και κάτω μέρος της λεπτής πλευράς του μακρύτερου 2x4 και τοποθετήστε τα 2 άλλα μικρότερα κομμάτια στη μέση. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι για να συνδέσετε τα μικρότερα 2x4s στο μεγαλύτερο κομμάτι χρησιμοποιώντας βίδες κατασκευής 2,5 in (6,4 cm).
  • Βεβαιωθείτε ότι τα 4 μικρότερα 2x4s (τα οποία θα χρησιμεύσουν ως εγκάρσια στηρίγματα για το πλαίσιο) είναι τοποθετημένα σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους.
  • Ίσως θελήσετε επίσης να χρησιμοποιήσετε κόλλα ξύλου για να βεβαιωθείτε ότι τα 2x4 συνδέονται με ασφάλεια μεταξύ τους.
  Πώς δημιουργείτε μια βάση ενυδρείου 55 λίτρων;
  Πώς δημιουργείτε μια βάση ενυδρείου 55 λίτρων;
 4. 4
  Τοποθετήστε το άλλο μήκος 2x4 κατά μήκος του σκελετού και συνδέστε το με τα μικρότερα κομμάτια. Χρησιμοποιήστε το τρυπάνι για να συνδέσετε αυτό το 2x4 στο τμήμα του πλαισίου που έχετε ήδη κατασκευάσει με βίδες κατασκευής 2,5 in (6,4 cm). Βεβαιωθείτε ότι όλα τα 2x4 στερεώνονται με ασφάλεια μεταξύ τους πριν προχωρήσετε.
 5. 5
  Συνδέστε ένα κομμένο ύψος 2x4 σε κάθε γωνία και διασταυρώστε τη θέση στήριξης στο πλαίσιο σας. Θα πρέπει να εγκαταστήσετε και τα 8 από τα 2x4 δευτερόλεπτα σας, χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι ισχύος και βίδες κατασκευής για να τρυπήσετε τα 2x4 μαζί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φινίρισμα καρφιών ή κόλλα ξύλου για να ασφαλίσετε αυτά τα 2x4s στο πλαίσιο.
  • Εγκαταστήστε αυτές τις κατακόρυφες θέσεις έτσι ώστε οι μακρές πλευρές τους να τρέχουν παράλληλα με τα εγκάρσια στηρίγματα στο πλαίσιο σας.
 6. 6
  Κόψτε και τοποθετήστε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ στο κάτω μέρος του πλαισίου. Εντοπίστε το ακριβές σχήμα και τη μέτρηση του πλαισίου σας σε ένα μεγάλο κομμάτι κόντρα πλακέ και χρησιμοποιήστε ένα παζλ για να κόψετε αυτό το σχήμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε κόλλα ξύλου για να στερεώσετε αυτό το κάτω κομμάτι στις κορυφές των κάθετων στύλων σας. Μόλις στεγνώσει αυτή η κόλλα, γυρίστε το πλαίσιο έτσι ώστε το κόντρα πλακέ να βρίσκεται στο κάτω μέρος.
  • Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τα νύχια φινιρίσματος για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.
  • Αφήστε την κόλλα ξύλου να στεγνώσει για τουλάχιστον 2 ώρες πριν προχωρήσετε. Αν όμως έχετε τον επιπλέον χρόνο, ίσως θελήσετε να περιμένετε 24 ώρες μόνο για να βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς συνδεδεμένο.

Μέρος 2 από 3: κάλυψη του πλαισίου με φύλλα

 1. 1
  Κόψτε 4 κομμάτια από ξύλο για να ταιριάζει με κάθε πλευρά της βάσης σας Μετρήστε την μπροστινή και τις δύο πλευρές της βάσης του ενυδρείου σας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για να εντοπίσετε 3 ορθογώνια που ταιριάζουν με αυτές τις μετρήσεις σε ένα κομμάτι ξύλινου φύλλου. Στη συνέχεια, κόψτε αυτά τα σχήματα με το παζλ σας. Φροντίστε να κόψετε χώρους στο μπροστινό κομμάτι ξύλινου φύλλου για τυχόν πόρτες που σκοπεύετε να εγκαταστήσετε στη βάση σας.
  • Δεν χρειάζεται να επισυνάψετε φύλλα στο πίσω μέρος της βάσης, εκτός εάν θα είναι ορατό ή σκοπεύετε να αποθηκεύσετε πολλά αντικείμενα στη βάση που ενδέχεται να πέσουν από την εκτεθειμένη πλάτη.
  Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να το φτιάξετε ώστε να ταιριάζει στη συγκεκριμένη δεξαμενή σας
  Ενώ φτιάχνετε ένα ενυδρείο, λάβετε υπόψη ότι πρέπει να το φτιάξετε ώστε να ταιριάζει στη συγκεκριμένη δεξαμενή σας.
 2. 2
  Συνδέστε με ασφάλεια κάθε κομμάτι φύλλου στις πλευρές της βάσης. Χρησιμοποιήστε κόλλα ξύλου για να κολλήσετε κάθε κομμάτι φύλλου ξύλου στην αντίστοιχη πλευρά του. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα σφυρί και καρφιά φινιρίσματος για να βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι στερεώνεται με ασφάλεια στο πλαίσιο.
  • Εάν τα ορατά κεφάλια των νυχιών είναι αντιαισθητικά, μπορείτε να τα σπρώξετε βαθύτερα στο ξύλο με μια γροθιά αντίστροφης μέτρησης και στη συνέχεια να γεμίσετε τις τρύπες με στόκο από ξύλο.
 3. 3
  Προσθέστε επένδυση στις πλευρές του πλαισίου εάν θέλετε να το κάνετε να φαίνεται πιο όμορφο. Αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο για να είναι η στάση σας λειτουργική, αλλά σίγουρα θα την κάνει να φαίνεται λιγότερο τραχιά. Μετρήστε και κόψτε τα κομμάτια σας με ένα παζλ για να ταιριάζει σε κάθε γωνία της βάσης του ενυδρείου. Στη συνέχεια, συνδέστε τους σε κάθε γωνία χρησιμοποιώντας κόλλα ξύλου.

Μέρος 3 από 3: χρώση και ολοκλήρωση της βάσης ενυδρείου

 1. 1
  Τρίψτε μέχρι τώρα όλες τις περιοχές της βάσης σας για να τις εξομαλύνετε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για να κάνετε το τελικό σας κάθισμα πιο ομαλό και λιγότερο οδοντωτό στην εμφάνιση, αλλά θα κάνει και το φινίρισμα πιο όμορφο. Χρησιμοποιήστε ένα λεπτό γυαλόχαρτο (περίπου 220) για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ένα χοντρό ή μεσαίο τρίψιμο γυαλόχαρτο για να τρίψετε τη βάση σας, καθώς αυτά μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσουν κάποια ζημιά στο ξύλο σας.
 2. 2
  Χρωματίστε ή βάψτε την τελική σας βάση στο χρώμα που επιθυμείτε. Χρησιμοποιήστε ένα λεκέ που έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε τύπο ξύλου χρησιμοποιήσατε για να χτίσετε το σκελετό σας. Εφαρμόστε τουλάχιστον 2 στρώσεις λεκέ με μια βούρτσα λεκέδων και αφήστε την να στεγνώσει εντελώς. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να βάψετε τη βάση σας στο επιθυμητό χρώμα.
  • Θα πρέπει να εφαρμόσετε τουλάχιστον 1 στρώση βαφής στη βάση σας (εάν σκοπεύετε να το βάψετε), αλλά δεν υπάρχει βλάβη στην εφαρμογή 2 στρώσεων συνολικά.
  Τις δύο πλευρές της βάσης του ενυδρείου σας και
  Μετρήστε την μπροστινή και τις δύο πλευρές της βάσης του ενυδρείου σας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για να εντοπίσετε 3 ορθογώνια που ταιριάζουν με αυτές τις μετρήσεις σε ένα κομμάτι ξύλινου φύλλου.
 3. 3
  Συνδέστε τις πόρτες στο μπροστινό μέρος της βάσης σας, εάν θέλετε. Ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης του κατασκευαστή όταν συνδέετε τις πόρτες στη βάση. Εκτός αν δοθεί διαφορετική εντολή, συνδέστε πρώτα τους μεντεσέδες στο μπροστινό μέρος της βάσης και, στη συνέχεια, συνδέστε τις πόρτες σας σε αυτούς τους μεντεσέδες. Βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες σας έχουν χρωματιστεί και βαφτεί πριν τις συνδέσετε.
  • Οι πόρτες που αγοράστηκαν από το κατάστημα πιθανότατα έχουν ήδη χρωματιστεί και χρωματιστεί, οπότε πρέπει να ανησυχείτε μόνο αν φτιάξετε τις πόρτες μόνοι σας.

Συμβουλές

 • Ενώ φτιάχνετε ένα ενυδρείο, λάβετε υπόψη ότι πρέπει να το φτιάξετε ώστε να ταιριάζει στη συγκεκριμένη δεξαμενή σας. Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα προσαρμόζοντας το μήκος και το πλάτος στις ανάγκες σας.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • 14 ξύλινα 2x4s
 • Κυκλικό πριόνι
 • Λεπτό πριόνι
 • Ηλεκτρικό τρυπάνι
 • Βίδες κατασκευής 6 εκατοστών (6,4 cm)
 • Ξυλόκολλα
 • Φινίρισμα καρφιών
 • Σφυρί
 • Ξύλινα φύλλα
 • Χρώμα και πινέλο
 • Βούρτσα λεκέδων και λεκέδων

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πώς ενισχύω τη βάση του ενυδρείου μου;
  Προσπαθήστε να προσθέσετε περίπου 2 με 4 εγκάρσια τεμάχια στο τμήμα του πλαισίου που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη δεξαμενή ψαριών, παράλληλα με τις κοντές άκρες του πλαισίου.
 • Πού μπορώ να αγοράσω ξύλο;
  Δοκιμάστε το τοπικό σας κατάστημα υλικού.
 • Πώς δημιουργείτε μια βάση ενυδρείου 55 λίτρων;
  Θα χρειαστεί να μετρήσετε τις διαστάσεις της δεξαμενής και να χτίσετε τη βάση σας ελαφρώς μεγαλύτερη, ώστε η δεξαμενή να υποστηρίζεται πλήρως. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικό ξύλο και τοποθετήστε σταυρωτά κομμάτια κατά μήκος της κορυφής για να στηρίξετε το βάρος της δεξαμενής όταν είναι γεμάτο με νερό.
 • Πώς μπορώ να βάλω τις πόρτες;
  Τρυπήστε μεντεσέδες στη βάση και συνδέστε τους με αυτό το μέσο.
 • Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος ξύλου για χρήση;
  Η βαλανιδιά είναι ένα πολύ ανθεκτικό και καλής ποιότητας ξύλο για αυτό το έργο.
 • Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ενυδρείο;
  Ναι, αλλά θα χρειαστείτε ειδικά εργαλεία για να κόψετε το γυαλί και ένα ισχυρό σφραγιστικό για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές. Θα χρειαστεί επίσης να κάνετε πολύ ακριβείς μετρήσεις για να βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια ταιριάζουν σωστά.
 • Δόθηκε αυτή η ρύθμιση για ενυδρείο με θαλασσινό νερό;
  Ναι, θα λειτουργήσει. Μπορείτε να έχετε οποιοδήποτε είδος φιλτραρίσματος με αυτό, συμπεριλαμβανομένου ενός κάρτερ (το αγαπημένο μου), λόγω όλων των δωματίων κάτω από αυτό.
 • Πού μπορώ να αγοράσω ένα σφυρί;
  Μπορείτε να αγοράσετε ένα σφυρί σε ένα κατάστημα υλικού ή σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Στη Βόρεια Ευρώπη, οικιακό υλικό, Home Depot, Lowes, ακόμη και Walmart πωλούν σφυριά.
 • Πού μπορώ να αγοράσω γυαλί;
  Μπορείτε να αγοράσετε γυαλί στο διαδίκτυο ή από ένα κόφτη γυαλιού στην περιοχή σας.

Σχόλια (7)

 • newtonschowalte
  Δεν χτίζω ένα περίπτερο ενυδρείου, αλλά το βίντεο ήταν εξαιρετικά ενημερωτικό. Έχω περάσει τις τελευταίες τρεις μέρες αναζητώντας αυτό το ακριβές μοντέλο πλαισίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σχέδιο για πολύ περισσότερα από απλά ενυδρεία! Σας ευχαριστώ!
 • selinathomas
  Με βοήθησε να βρω το σταντ για βάση ενυδρείου 250 γαλονιών.
 • uallen
  Ακολούθησε τα βασικά βήματα και κατέληξε σε ένα πολύ ανθεκτικό πλαίσιο.
 • edach
  Το βίντεο DIY king ήταν πολύ χρήσιμο.
 • gmorgan
  Ψάχνω για απλή, ισχυρή διάταξη βάσης, και αυτό ήταν. Σας ευχαριστώ.
 • cstrosin
  Με βοήθησε να μάθω πώς να χτίζω.
 • elizabethpalmer
  Μια εικόνα αξίζει 1000 λέξεις! Εξαιρετικό περίγραμμα!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail