Πώς να μεγαλώσετε ένα δεσμό με τα ψάρια Betta σας;

Για να κολλήσετε με τα ψάρια betta σας, ετοιμάστε ένα άνετο σπίτι σε μια καθαρή δεξαμενή που κρατά τουλάχιστον τρία γαλόνια νερού. Βάλτε τη δεξαμενή σε μια ενεργή περιοχή, ώστε να μην βαρεθεί ή να μείνει μόνη της, και αφιερώστε πολύ χρόνο παίζοντας και μιλήστε μαζί της. Μπορείτε να παίξετε με το betta σας εντοπίζοντας το δάχτυλό σας κατά μήκος του γυάλινου τοιχώματος της δεξαμενής, τοποθετώντας μια πλωτή μπάλα πινγκ πονγκ στην επιφάνεια του νερού και χρησιμοποιώντας τρόφιμα για να την εκπαιδεύσετε να τρώει από το χέρι σας και ακόμη και να κολυμπήσετε μέσα σε στεφάνες. Για τις συμβουλές του Κτηνιατρικού αναθεωρητή μας για τη διατροφή των ψαριών σας, συνεχίστε να διαβάζετε!

Για πολλές χρήσιμες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να παίξετε με τα ψάρια betta σας
Για πολλές χρήσιμες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να παίξετε με τα ψάρια betta σας, ανατρέξτε στον οδηγό Πώς να παίξετε με τα ψάρια betta σας.

Τα ψάρια Betta, που ονομάζονται επίσης σιαμέζα ψάρια μάχης, είναι δημοφιλή κατοικίδια λόγω των φωτεινών χρωμάτων τους και των εξέχοντων πτερυγίων. Αν και συνήθως προτιμούν να ζουν μόνοι τους, τα bettas είναι κοινωνικά πλάσματα που μπορούν εύκολα να βαρεθούν και να είναι ανθυγιεινά χωρίς τακτική διέγερση. Επομένως, τα bettas μπορούν και πρέπει να γίνουν περισσότερο σύντροφοι από ένα όμορφο αντικείμενο σε ένα tank. Με τη σωστή φροντίδα και την τακτική αλληλεπίδραση, μπορείτε να αναπτύξετε έναν υγιή δεσμό με τα ψάρια betta σας.

Μέρος 1 από 2: επιλογή και φροντίδα για το betta σας

 1. 1
  Επιλέξτε ένα υγιές betta. Με την κατάλληλη φροντίδα, τα ψάρια betta ζουν τακτικά για δύο έως τέσσερα χρόνια και περιστασιακά μπορεί να φτάσουν τα δέκα χρόνια. Η επιλογή ενός υγιούς ψαριού και η σωστή φροντίδα είναι η καλύτερη ευκαιρία για μια διαρκή σχέση.
  • Τα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων ζώων έχουν πολύ περισσότερα αρσενικά από τα θηλυκά bettas, επειδή τα πρώτα είναι πιο πολύχρωμα και έχουν μεγαλύτερα πτερύγια. Είτε επιλέξετε αρσενικό είτε θηλυκό, αναζητήστε ένα ψάρι με έντονο (όχι θαμπό) χρωματικό ουρανίσκο και υγιή, μη κατεστραμμένα πτερύγια.
  • Μπορεί να υποθέσετε ότι πρέπει να επιλέξετε ένα ενεργό, ενθουσιασμένο ψάρι σε αντίθεση με ένα πιο ώριμο, αλλά η συμπεριφορά στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων δεν είναι απαραίτητα προάγγελος της προσωπικότητας του betta. Μπορεί να φθαρεί μετά από μια μέρα ανθρώπων που χτυπούν πάνω στο ποτήρι.
  • Αυτές και άλλες συμβουλές επιλογής, μαζί με πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα των betta, παρέχονται λεπτομερώς στο Πώς να φροντίσετε ένα ψάρι betta.
 2. 2
  Παρέχετε ένα κατάλληλο σπίτι. Μπορεί να έχετε δει ένα betta στο σπίτι ή στο γραφείο κάποιου να κολυμπά σε ένα βάζο ή ακόμα και ένα ποτήρι. Επειδή τα bettas προτιμούν συχνά να ζουν μόνα τους, πολλοί άνθρωποι υποθέτουν λανθασμένα ότι δεν χρειάζονται ή θέλουν πολύ νερό για να καλέσουν σπίτι.
  • Μπορεί να ακούσετε τους ανθρώπους να λένε ότι τα bettas αρέσουν σε μικρούς χώρους, επειδή ο φυσικός τους βιότοπος είναι μικρές λακκούβες που αφήνονται από τα ίχνη των βουβάλων στη μητρική τους Νοτιοανατολική Ασία. Ενώ τα bettas βρίσκονται μερικές φορές σε τόσο άνετα σώματα νερού, αυτό είναι περισσότερο απόδειξη της ανθεκτικότητάς τους κατά τη διάρκεια της ξηρασίας από μια ένδειξη του προτιμώμενου τρόπου ζωής τους.
  • Στην πραγματικότητα, τα bettas αρέσουν πολύ χώρο για να περιπλανηθείτε, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε μια δεξαμενή που κρατά τουλάχιστον τρία γαλόνια, ακόμη και έως και δέκα. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μεγάλη δεξαμενή για ένα μικρό ψάρι, αλλά είναι πιο πιθανό να έχετε ένα χαρούμενο και υγιές betta με αυτόν τον τρόπο.
  • Η δεξαμενή πρέπει επίσης να θερμαίνεται μεταξύ 76° και 27°C, και να έχει ένα απλό φίλτρο που δεν αναβλύζει υπερβολικά το νερό (τα bettas προτιμούν το νερό). Διατηρήστε τη δεξαμενή καθαρή και αλλάξτε το νερό σε κανονικό πρόγραμμα.
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία και τη συντήρηση της δεξαμενής, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να φροντίσετε ένα ψάρι betta.
 3. 3
  Περιμένετε έναν μοναχικό. Ενώ ορισμένα bettas δεν πειράζουν να μοιράζονται ένα tank, πολλά, ειδικά τα αρσενικά, γίνονται ανήσυχα, ταραγμένα και επιθετικά όταν αντιμετωπίζουν άλλα ψάρια που εισβάλλουν στο χώρο τους.
  • Ενώ έχουν κερδίσει το όνομα "μάχη ψαριών", τα αρσενικά betta ενδιαφέρονται περισσότερο να αποκτήσουν κυριαρχία παρά να βλάψουν ο ένας τον άλλον. Αλλά οι τραυματισμοί και η γενική δυσφορία συμβαίνουν συχνά όταν δύο ή περισσότερα αρσενικά, ή πραγματικά ένα αρσενικό betta και οποιοδήποτε άλλο ψάρι, τοποθετούνται μαζί σε μια δεξαμενή. Επομένως, είναι καλύτερο να υποθέσετε ότι το αρσενικό σας betta θα ζήσει μόνο του.
  • Ένα ζευγάρι θηλυκά bettas επίσης δεν θα ταιριάζει, αλλά ένα μεγαλύτερο γκρουπ, έως και δέκα, μπορεί να κάνει καλά μαζί. (Αυτό ονομάζεται «πόνος» των bettas.) Αφήστε λοιπόν τη γυναίκα σας είτε να κολυμπήσει σόλο είτε σε ένα κοπάδι.
  Ανατρέξτε στο θέμα Πώς να φροντίσετε ένα ψάρι betta
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία και τη συντήρηση της δεξαμενής, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να φροντίσετε ένα ψάρι betta.
 4. 4
  Τροφοδοτήστε το σωστά. Τα ψάρια Betta γενικά ταιριάζουν καλύτερα με μια αρκετά συγκεκριμένη διατροφή, που αποτελείται από τρία βασικά τρόφιμα: σφαιρίδια ψαριών betta, σκουλήκια αίματος και γαρίδες άλμης (τα δύο τελευταία συνήθως σε λυοφιλιωμένη μορφή).
  • Πρέπει να αρκούν δύο τροφές με τρία έως τέσσερα σφαιρίδια (χωρισμένα εάν τα ψάρια σας είναι μικρά) ή έξι έως επτά σκουλήκια / γαρίδες. Ο Μπέτας θα τρώει υπερβολικά εάν του δοθεί η ευκαιρία, εις βάρος της υγείας τους. Μπορούν επίσης να υποφέρουν από δυσκοιλιότητα (υποδεικνύεται από φούσκωμα), την οποία ορισμένοι λένε ότι μπορούν να ανακουφιστούν με τη σίτιση του betta ενός αποψυγμένου, παγωμένου μπιζελιού.
 5. 5
  Ανακαλύψτε περισσότερα για το είδος του νέου σας φίλου. Οι Bettas είναι επίσης γνωστοί ως σιαμέζα μάχες ψαριών επειδή προέρχονται από τη Νοτιοανατολική Ασία και τα αρσενικά είναι γνωστό ότι ενεργούν επιθετικά μεταξύ τους.
  • Οι Bettas είναι προσαρμόσιμοι επιζώντες. Πληθώνουν τους ορυζώνες της Νοτιοανατολικής Ασίας και προσαρμόζονται εύκολα στους κύκλους των πλημμυρών και της ξηρασίας.
  • Τα μπετά είναι επίσης ένα από τα σπάνια παραδείγματα ενός «λαβύρινθου ψαριού», που σημαίνει ότι μπορούν να αναπνέουν οξυγόνο τόσο από τον αέρα όσο και από το νερό. Έτσι, όσο παραμένουν υγρά, μπορούν να επιβιώσουν από το νερό για σύντομα χρονικά διαστήματα, και μπορούν να ζήσουν σε μικρές, υφάλμυρες λίμνες (όπως βρίσκονται κατά την περίοδο της ξηρασίας) για μεγαλύτερες περιόδους.

Μέρος 2 από 2: σύνδεση με το betta σας

 1. 1
  Κρατήστε το σε μια ενεργή περιοχή. Οι Bettas συνήθως επιθυμούν να ζουν μόνοι τους, αλλά επίσης βαριούνται εύκολα και προτιμούν να βρίσκονται κοντά στο "όπου είναι η δράση" διατηρώντας ταυτόχρονα το δικό τους καθορισμένο "χλοοτάπητα".
  • Τοποθετήστε τη δεξαμενή του betta σας σε ένα μέρος με μεγάλη κίνηση, τακτικά κατειλημμένα, όπως στο σαλόνι ή κοντά στην κουζίνα. Οι Bettas συμπαθούν την κίνηση και τη δράση, ακόμα και όταν δεν αλληλεπιδρούν άμεσα.
  • Μετεγκαταστήστε τη δεξαμενή μέσα στο δωμάτιο περιστασιακά, για να παρέχετε στο betta μια αλλαγή τοπίου. Νέα πράγματα που θα δουν θα προσελκύσουν την προσοχή του και θα τον κρατήσουν αφοσιωμένο και ενδιαφερόμενο για τις εξελίξεις σας.
 2. 2
  Ονομάστε το betta σας και μιλήστε σε αυτό. Είναι δύσκολο να δημιουργήσετε έναν δεσμό με ένα ανώνυμο πλάσμα οποιουδήποτε τύπου, οπότε βρείτε ένα όνομα που ταιριάζει στην προσωπικότητα του νέου σας μικρού φίλου. Όπως οι λίστες των ονομάτων μωρών που συμπληρώνουν το Διαδίκτυο, μπορείτε επίσης να βρείτε προτάσεις για ονόματα betta εάν χρειάζεστε βοήθεια.
  • Τα Bettas είναι ευαίσθητα στις δονήσεις στο νερό που προκαλούνται από ήχους όπως οι ανθρώπινες φωνές, που ορισμένοι θεωρούν ότι τα ψάρια σας μπορούν να μάθουν να αναγνωρίζουν τη φωνή σας και το όνομά της. Δείτε αν μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια τακτική απάντηση λέγοντας το όνομα του betta σας κάθε φορά που επισκέπτεστε.
  • Τουλάχιστον, η συνομιλία με το betta σας παρέχει ευκαιρίες αλληλεπίδρασης, τις οποίες λαχταρά, και βοηθά στη δημιουργία του δεσμού στο τέλος σας. Σε τελική ανάλυση, ποιος δεν θέλει έναν καλό ακροατή για έναν φίλο;
  Μπορείτε να παίξετε με ένα ψάρι betta προσθέτοντας παιχνίδια εμπλουτισμού
  Μπορείτε να παίξετε με ένα ψάρι betta προσθέτοντας παιχνίδια εμπλουτισμού και αντικείμενα στη δεξαμενή ψαριών.
 3. 3
  Δώστε του οπτική διέγερση. Η μετεγκατάσταση της δεξαμενής, όπως σημειώνεται, είναι ένας τρόπος για να αλλάξετε το τοπίο, αλλά ακόμη και αν κοιτάζετε τα ψάρια σας τακτικά, σας δίνει κάτι νέο για να εστιάσετε και τελικά να αναγνωρίσετε.
  • Τα αρσενικά bettas είναι διάσημα για το «φλεγόμενο» των πτερυγίων τους - την απάντησή τους στο να συναντήσουν άλλο betta - όταν βλέπουν τον προβληματισμό τους σε έναν καθρέφτη. Υπάρχει συζήτηση σχετικά με το εάν η συχνή "καθάρισμα καθρέφτη" είναι καλή (ως διέγερση) ή κακή (ως άγχος) για το betta σας, οπότε ίσως να το χρησιμοποιήσετε με μέτρο ή να παραμείνετε ασφαλές, μην χρησιμοποιείτε καθρέφτη. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα bettas μπορεί να είναι συνεσταλμένα και μπορεί να φοβούνται με τη σκέψη τους.
  • Εκτός από τον περιστασιακό καθρέφτη (αν θέλετε), μπορείτε επίσης να σκετσάρετε στη δεξαμενή με δείκτες στεγνής διαγραφής ή να εφαρμόσετε κολλώδεις νότες κομμένες σε διαφορετικά σχήματα ή απλά να τοποθετήσετε νέα και ενδιαφέροντα αντικείμενα ακριβώς έξω από τη δεξαμενή. Παρακολουθήστε το betta σας να ερευνά και να αντιδρά σε αυτά τα νέα φαινόμενα.
 4. 4
  Παίξτε με το betta σας. Ενώ το χτύπημα μιας δεξαμενής ψαριών είναι μια φυσική ανθρώπινη αντίδραση, ορισμένοι εμπειρογνώμονες λένε να το αποφύγουν επειδή μπορεί να προκαλέσει ένα ανθυγιεινό σοκ στο απροετοίμαστο betta σας. Αντίθετα, εντοπίστε το δάχτυλό σας κατά μήκος του ποτηριού και προσέξτε να αντιδράσουν τα ψάρια.
  • Το betta σας πιθανότατα θα αρχίσει να έρχεται στο δάχτυλό σας, και ακόμη και να το ακολουθεί καθώς γλιστρά κατά μήκος του τοίχου της δεξαμενής. Ίσως να μπορείτε να κάνετε τα ψάρια σας να στρίβουν και να κυκλώνονται στην προσπάθειά του.
  • Οι Bettas θέλουν να έρθουν στην επιφάνεια, επομένως τα bobbing παιχνίδια και άλλα αντικείμενα μπορούν να είναι μια καλή ιδέα και για το παιχνίδι. Οι πλωτές μπάλες πινγκ πονγκ μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικές - απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρές πρώτα.
  • Ρίξτε μια ματιά Πώς να παίξετε με τα ψάρια betta σας για πολύ περισσότερες ιδέες παιχνιδιού.
 5. 5
  Εκπαιδεύστε το betta σας. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων για αυτό το θέμα, η υπόσχεση μιας τροφής μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για την προπόνησή σας. Με λίγη υπομονή και πρακτική, ο ψαράς φίλος σας μπορεί να μάθει μερικά διασκεδαστικά κόλπα.
  • Μπορείτε να μάθετε το betta σας να τρώει από τα δάχτυλά σας τοποθετώντας τα ψηφία σας όλο και πιο κοντά στα σφαιρίδια τροφίμων που τοποθετείτε στο νερό, έως ότου τα ψάρια πάρουν το φαγητό από αυτά. Το betta σας μπορεί ακόμη και να μπορεί να πηδήξει από το νερό για να πάρει φαγητό από τα δάχτυλά σας.
  • Η δελεαστική τροφή μπορεί επίσης να διδάξει τα bettas να κολυμπούν, ή μερικές φορές ακόμη και να πηδούν, μέσα από στεφάνες (τις οποίες μπορείτε να διαμορφώσετε από καθαριστές σωλήνων, για παράδειγμα). Μπορεί επίσης, με την εξάσκηση, να μπορείτε να μάθετε τα ψάρια σας να σπρώχνουν την μπάλα του πινγκ πονγκ που παίζει με ένα δίχτυ.
  • Πώς να παίξετε με τα ψάρια betta σας είναι επίσης ένας καλός πόρος για την εκπαίδευση ιδεών και μεθόδων.
  Παρέχονται λεπτομερώς στο Πώς να φροντίσετε ένα ψάρι betta
  Αυτές και άλλες συμβουλές επιλογής, μαζί με πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα των betta, παρέχονται λεπτομερώς στο Πώς να φροντίσετε ένα ψάρι betta.
 6. 6
  Να είσαι φίλος. Ο καλύτερος τρόπος να συνδεθείτε με ένα betta είναι να το αντιμετωπίζετε όπως κάθε άλλος αληθινός φίλος. Επισκεφθείτε όταν ένας ή και οι δύο είστε χαρούμενοι ή λυπημένοι, αγχωμένοι ή πετώντας ψηλά, υγιείς ή άρρωστοι. Η ανάπτυξη δεσμού με οποιοδήποτε είδος πλάσματος απαιτεί προσπάθεια, υπομονή, ανοιχτότητα και φροντίδα.

Προειδοποιήσεις

 • Πάντα να πλένετε και να ξεπλένετε καλά τα χέρια σας πριν αγγίξετε το εσωτερικό της δεξαμενής του betta σας.
 • Αποκτήστε ένα "κιτ πρώτων βοηθειών betta" ώστε να είστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε ασθένεια που μπορεί να προσβληθεί από το betta.
 • Ερευνήστε πριν από την προσθήκη οποιουδήποτε άλλου συντρόφου δεξαμενών και βεβαιωθείτε ότι η δεξαμενή σας είναι αρκετά μεγάλη για να έχει συντρόφους.
 • Μην κουνάτε τη δεξαμενή της betta. Αυτό θα τον αναγκάσει να τονίσει.
 • Εάν δεν χρησιμοποιήσετε ένα κλιματιστικό, το betta σας μπορεί να αρρωστήσει και να πεθάνει πολύ εύκολα.
 • Μην έχετε περισσότερα από ένα αρσενικά betta σε μια δεξαμενή. Κάντε έρευνα πριν στεγάσετε πολλά θηλυκά μαζί. Μην στεγάζετε αρσενικά και θηλυκά μαζί.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Μπορεί ένα ψάρι betta να με ακούσει να τους μιλάω;
  Ναι, ο Μπέτας έχει εξαιρετική ακοή.
 • Πώς μπορώ να βγάλω τα ψάρια μου περισσότερο;
  Τα ψάρια betta σας μπορεί να σας φοβούνται, οπότε δοκιμάστε να περάσετε λίγο χρόνο μαζί του - αλλά μην αγγίξετε τη δεξαμενή του.
 • Πώς μπορείτε να εμπιστευτείτε τα ψάρια betta σας;
  Ένας βασικός τρόπος για να εμπιστευτείτε τα ψάρια betta σας είναι να αφιερώσετε χρόνο γύρω από αυτό και να το αφήσετε να σας γνωρίσει καλά. Τοποθετήστε τη δεξαμενή κοντά στο σημείο όπου κάνετε δραστηριότητες τακτικά, όπως εργασία στο σπίτι, ανάγνωση ή χόμπι, έτσι ώστε τα ψάρια betta να μπορούν να σας παρακολουθούν καθώς κάνετε τις εργασίες σας. Μιλήστε με τα ψάρια σας, αφιερώστε χρόνο γύρω από αυτό και πάντα να είστε αυτός που τα ταΐζει. Με τον καιρό, θα σας εμπιστευτεί. Απλά μην κάνετε το λάθος να προσπαθήσετε να αγγίξετε τα ψάρια γιατί αυτό θα το τρομάξει.
 • Τα ψάρια betta αναγνωρίζουν τους ιδιοκτήτες τους;
  Τα ψάρια Betta μπορούν σίγουρα να μάθουν να αναγνωρίζουν τους ιδιοκτήτες τους. Είναι ένα έξυπνο ψάρι που μπορεί να εκπαιδευτεί για να αναγνωρίζει τους ανθρώπους, ειδικά το άτομο που τους ταΐζει τις περισσότερες φορές. Μόλις σας βλέπουν τακτικά, θα μεγαλώνουν για να σας γνωρίζουν και θα ενθουσιαστούν με την προσέγγισή σας.
 • Πώς μπορώ να παίξω με τα ψάρια betta μου;
  Μπορείτε να παίξετε με ένα ψάρι betta προσθέτοντας παιχνίδια εμπλουτισμού και αντικείμενα στη δεξαμενή ψαριών. Είναι επίσης καλή ιδέα, αν έχετε χρόνο, να εκπαιδεύσετε τα ψάρια betta σας και να το διδάξετε μερικά κόλπα. Για πολλές χρήσιμες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να παίξετε με τα ψάρια betta σας, ανατρέξτε στον οδηγό Πώς να παίξετε με τα ψάρια betta σας.
 • Πόσο μεγάλο παίρνει ένα ψάρι Betta;
  Συνήθως, το μέσο ψάρι Betta μεγαλώνει σε μήκος περίπου 6 έως 8 εκατοστά.
 • Μπορώ να αγγίξω το betta μου;
  Συνιστάται ιδιαίτερα να μην αγγίζετε το betta σας. Το άγγιγμα μπορεί να τρομάξει ένα ψάρι betta και να το κάνει να σας δαγκώσει ή να κολυμπήσει και να κρυφτεί από εσάς. Το άγγιγμα των ψαριών μπορεί επίσης να αφαιρέσει μέρος της προστατευτικής του επικάλυψης, αφήνοντάς το πιο ευάλωτο σε ασθένειες. Και μπορεί επίσης να μεταφέρετε ακούσια βακτήρια στα ψάρια από το να το αγγίξετε. Οπότε όχι, μην αγγίζετε το betta σας. υπάρχουν πολλοί άλλοι ασφαλείς τρόποι αλληλεπίδρασης.
 • Μπορώ να παρακολουθήσω βίντεο / ταινίες / τηλεόραση με το betta μου;
  Σίγουρα, αλλά αν η τηλεόραση είναι πολύ δυνατή ή φωτεινή, θα φοβηθεί.
 • Μπορούν τα ψάρια Betta να ζήσουν με χρυσόψαρο;
  Τα ψάρια Betta είναι εξαιρετικά εδαφικά και είναι πιθανό να προσβάλουν άλλα είδη. Περισσότερο από αυτό, οι ανάγκες φροντίδας των ψαριών Betta διαφέρουν από το χρυσόψαρο. Ενώ τα πρώτα είναι τροπικά και ευδοκιμούν σε νερό πάνω από 78F, το χρυσόψαρο κάνει καλύτερα σε κρύο νερό, κάτω από 74F. Έχουν επίσης διαφορετικές ανάγκες όσον αφορά τη συχνότητα αλλαγής του νερού και το μέγεθος της δεξαμενής, οπότε η διατήρησή τους δεν είναι καλή ιδέα.
 • Μπορούν τα ψάρια να σας ακούσουν να τους μιλάτε;
  Τα ψάρια μπορούν να ακούσουν, αλλά αυτό που ακούνε θα μοιάζει περισσότερο με δονήσεις και δεν είναι πιθανό να διακρίνουν μια ανθρώπινη φωνή από άλλους ήχους που προέρχονται έξω από τη δεξαμενή. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι χρήσιμο για εσάς να μιλάτε με τα ψάρια σας καθώς σας κάνει να αισθάνεστε δεμένοι και σας κρατά κοντά στα ψάρια, ώστε να μεγαλώνει για να αναγνωρίζει την παρουσία σας και το γεγονός ότι κάνετε θόρυβο!

Σχόλια (20)

 • xernser
  Έχω ένα betta και άρχισε να γυρίζει ανάποδα αλλά το έσωσα.
 • pappaspanoraia
  Αυτό ήταν φανταστικό! Αυτό που βοήθησε περισσότερο στο άρθρο, κατά τη γνώμη μου, ήταν το όνομα και η συζήτηση σε αυτό, γιατί τώρα το κάνω κάθε μέρα μαζί τους. Το συγκεκριμένο βήμα που μου άρεσε ήταν η υπόδειξη δόνησης. Δεν το ήξερα ποτέ! Ευχαριστώ, οδηγός.
 • nikolakosemmano
  Σας ευχαριστώ για την πληροφορία αυτή. Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι είναι εδαφικά και να τα διατηρείτε ξεχωριστά. Είναι επίσης εκπληκτικό να γνωρίζουμε πόσο μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε με τα bettas μας. Δεν κατάλαβα πόσο έξυπνα είναι αυτά τα μικρά ψάρια!
 • kohlerdesmond
  Ήθελα να μάθω πώς να αλληλεπιδράσω με το σύντομο beta ζώο μου, οπότε αυτές ήταν εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές.
 • tara22
  Με βοήθησε όταν παίρνω τα ψάρια μου.
 • rknight
  Δεδομένου ότι έχω 4 bettas, 1 γυναίκα και άλλα αρσενικά, αλλά τα αγαπώ τόσο πολύ. Πάντα τα σκέφτομαι, αν είναι καλά, υγιή και χαρούμενα. Ήθελα να με αναγνωρίσουν. Αυτό το άρθρο ήταν πολύ ωραίο και χρήσιμο.
 • xgreen
  Αυτό είναι φοβερό, βοήθησε πραγματικά! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
 • athenodora66
  Το λατρεύω! Μόλις πήρα το δικό μου σήμερα. Είναι πολύ δραστήριος και αστείος. Το όνομά του είναι Bubbles.
 • zcrist
  Μόλις πήρα μια όμορφη, κόκκινη αρσενική ουρά πέπλου την Κυριακή. Τον ονόμασα "Kenshin" μετά τον τίτλο του "Rurouni Kenshin". Ήξερα μερικά πράγματα για τα bettas πριν τον πήρα από τον αρραβωνιαστικό μου, ο οποίος έχει ένα μπλε αρσενικό Veil Tail (Ezra). Αυτό το άρθρο μου δίδαξε ότι όπως και κάθε άλλο κατοικίδιο ζώο, μπορούν να διδαχθούν πράγματα. Ήξερα ότι θα μπορούσες να τους διδάξεις να τρώνε τα δάχτυλά σου, βλέποντας τον Έζρα να τρώει τα δάχτυλά του αρραβωνιαστικιού μου, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να τους διδάξω να παίζουν μαζί σου. Ευχαριστώ στον συγγραφέα!
 • koromelasloukas
  Εύκολες οδηγίες και πολύ ενημερωτικές. Σας ευχαριστώ.
 • hcollier
  Βρήκα το γεγονός ότι μπορώ να εκπαιδεύσω τα ψάρια μου Betta, πολύ ενημερωτικό!
 • lspencer
  Χαίρομαι που άκουσα το betta μου να μου μιλάει. Είχα ήδη ξεκινήσει και έρχεται στην πλευρά του ενυδρείου στο οποίο είμαι.
 • efeest
  Μόλις πήρα ένα betta και είμαι τόσο ενθουσιασμένος που δοκιμάζω αυτές τις συμβουλές!
 • papadopoulossta
  Μόλις αγόρασα το πρώτο μου ψάρι betta και με εξέπληξε όταν έβλεπα πολλούς ανθρώπους που, σε αντίθεση με εμένα, τους θεωρούσαν διακοσμητικό στοιχείο. Αυτό το άρθρο με βοήθησε πραγματικά να αλληλεπιδράσω σωστά με το κατοικίδιο ζώο μου. Σας ευχαριστώ!
 • elwin60
  Τώρα ξέρω πώς να φροντίζω τα ψάρια betta μου, το Bumblebee, με τον σωστό τρόπο, με τη βοήθεια αυτού του άρθρου. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
 • alisonrobertson
  Αυτή ήταν πολύ βοήθεια, ευχαριστώ πολύ.:)
 • nettiedamore
  Όλα αυτά με βοήθησαν και τα ψάρια betta μου έχουν έναν καλό δεσμό.
 • terrill92
  Λατρεύω αυτό το άρθρο! Τώρα που το διάβασα, παρατήρησα τα ψάρια betta μου να κάνουν το ίδιο! Είναι τόσο αγχωμένη και τρελή και ενθουσιώδης, και θα ακολουθήσει το δάχτυλό μου! Έχω άλλο ένα, και θα μιλήσω και θα παίξω με το ίδιο.
 • amaliaschmitt
  Αυτές ήταν μερικές καλές πληροφορίες.
 • luettgenroselyn
  Θα πάρω ένα ψάρι betta σε μια εβδομάδα, και έχω ερευνήσει. Έχω βρει γεγονότα και συμβουλές για την υγεία ενός betta. Αυτό το άρθρο ήταν πολύ χρήσιμο.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail