Πώς να κάνετε τα βασικά dressage με επιτυχία;

Για να πετύχετε το βασικό dressage, δουλέψτε ψηλά στη σέλα με τα τακούνια σας πίσω για καλή στάση. Στη συνέχεια, εξασκηθείτε στον περίπατο, το τρέξιμο και το ποτήρι, που είναι οι τρεις βασικές ενδυμασίες στο dressage. Μόλις αισθανθείτε άνετα με κάθε ταχύτητα, εργαστείτε για την ομαλή μετάβαση μεταξύ τους, όπως η μετάβαση από το περπάτημα στο canter. Όταν θέλετε να γυρίσετε, γυρίστε τους γοφούς σας και σπρώξτε τους προς την κατεύθυνση που θέλετε να πάτε. Για συμβουλές για το πώς να δείξετε το άλογό σας, διαβάστε!

Για να πετύχετε το βασικό dressage
Για να πετύχετε το βασικό dressage, δουλέψτε ψηλά στη σέλα με τα τακούνια σας πίσω για καλή στάση.

Το άθλημα της εκπαίδευσης αλόγου έχει υπάρξει για όσο διάστημα οι άνθρωποι έβαζαν άλογα. Πολύ απλά, είναι η τέχνη της εκπαίδευσης του αλόγου σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Σήμερα, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σύνθετους κλάδους στον κόσμο των αλόγων. Το Dressage είναι μια σειρά κινήσεων που εκτελούνται από τον αναβάτη δίνοντας βοηθήματα στο άλογό τους για να εκτελέσει προηγμένες κινήσεις, δίνοντας την εντύπωση ότι το άλογο «χορεύει» με τον αναβάτη του. Στην εκπομπή USDF (Europe Dressage Federation), το dressage χωρίστηκε σε πέντε επίπεδα, με το "Basic dressage" να θεωρείται το εισαγωγικό ή εκπαιδευτικό dressage.

Μέρος 1 από 3: προετοιμασία του αλόγου σας

 1. 1
  Γνωρίστε το άλογό σας. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξοικειωθεί με το άλογό σας και ότι το άλογό σας σας γνωρίζει. Πριν ξεκινήσετε να συμμετέχετε σε αγώνες ή απλά να κάνετε dressage για διασκέδαση, βεβαιωθείτε ότι το άλογό σας γνωρίζει ποιος είστε και ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε πίστη στο άλογό σας. Εάν δεν νομίζετε ότι εσείς ή το άλογό σας μπορείτε να το κάνετε, δεν θα μπορείτε.
  • Η εκμάθηση της εκπαίδευσης αλόγου εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ικανότητα δημιουργίας ισχυρού δεσμού με το άλογό σας. Το άλογό σας πρέπει να σας εμπιστευτεί για να του δώσει τις κατάλληλες εντολές και πρέπει να το εμπιστευτείτε για να κάνετε ό, τι το ζητάτε.
  • Για να συνδεθείτε με το άλογό σας, προσπαθήστε να ξοδέψετε πολύ χρόνο μεταξύ τους με έναν τρόπο που ενισχύει το γεγονός ότι είστε ο ηγέτης. Πάρτε το άλογό σας για βόλτες και οδηγήστε το από το χαλινάρι.
  • Γαμπρός και λούστε το άλογό σας και μιλήστε σε αυτό με απαλούς τόνους. Το να περνάς χρόνο με το άλογό σου ενώ βόσκει, το τρέφεις με το χέρι και το ιππασία είναι άλλοι τρόποι για να κολλήσεις.
 2. 2
  Συγκεντρώστε τα απαραίτητα υλικά. Για να εξασκηθείτε σε dressage, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα εφόδια που θα χρειαστείτε και το άλογό σας. Αυτό περιλαμβάνει μια σέλα εκπαίδευσης αλόγου, μια επένδυση σέλας, συνδετήρες, ένα χαλινάρι και ηνία.
  • Εάν μπορείτε, βρείτε έναν μέντορα για βοήθεια. Κάποιος που έχει ήδη αγωνιστεί σε dressage μπορεί να βεβαιωθεί ότι έχετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για εσάς και το άλογό σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε επίσης ένα καλό ζευγάρι μπότες για να φορέσετε ενώ εξασκείτε το dressage σας. Τα ακατάλληλα ποδαράκια μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό.
  • Υπάρχουν και άλλες προμήθειες που μπορεί να απαιτούνται για διαγωνισμούς - όπως μια ουρά για εσάς ή μια κουκούλα για το άλογό σας.
 3. 3
  Εργαστείτε στη θέση σας στη σέλα. Κρατήστε τα τακούνια σας ανά πάσα στιγμή. Αυτό διατηρεί το βάρος σας πίσω και το σώμα σας σταθερά τοποθετημένο στη σέλα. Ρυθμίστε τους συνδετήρες σας έτσι ώστε το γόνατό σας να έχει γωνία ογδόντα μοιρών περίπου. Οι μπάλες των ποδιών σας πρέπει να στηρίζονται στα σίδερα. Καθίστε ψηλά στη σέλα χωρίς να στηρίξετε την πλάτη σας. Αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση της ισορροπίας σας στη σέλα.
  • Κρατήστε τη μπάλα του ποδιού σας στο σίδερο ανά πάσα στιγμή. Εάν βάλετε τα δάχτυλα των ποδιών σας μόνο, τα πόδια σας θα γλιστρήσουν από τα σίδερα εάν το άλογό σας τρομάξει και δεν θα έχετε καμία πιθανότητα να μείνετε.
  Για να εξασκηθείτε σε dressage
  Για να εξασκηθείτε σε dressage, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα εφόδια που θα χρειαστείτε και το άλογό σας.
 4. 4
  Μπείτε σε φόρμα. Το Dressage είναι ένα άθλημα που απαιτεί μεγάλη φυσική κατάσταση τόσο από το άλογο όσο και από εσάς. Θα πρέπει να εργαστείτε σταδιακά για να ανεβάσετε το άλογο στο απαραίτητο επίπεδο άσκησης. Επίσης, δεν θέλετε να πιέσετε το ζώο πάρα πολύ, καθώς μπορεί να τραυματιστεί από την υπερβολική εργασία και να τραυματίσετε έναν τένοντα ή έναν σύνδεσμο.
  • Για να πάρει τη φόρμα του, το άλογό σας θα πρέπει να εκπαιδεύεται 3 έως 5 ημέρες την εβδομάδα για 30 λεπτά έως μία ώρα την ημέρα. Το πόσο δουλεύεις το άλογο εξαρτάται από το αρχικό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Μέρος 2 από 3: εξάσκηση των βασικών κινήσεων

 1. 1
  Εργαστείτε για τις βασικές ενδυμασίες του αλόγου σας. Οι τρεις πρώτες ενδυμασίες - περπάτημα, τρέξιμο και τροχίσκος - πρέπει να είναι εμπρός και συνεπείς. Τόσο εσείς όσο και το άλογό σας θα πρέπει να αισθάνεστε σίγουροι ότι ταξιδεύετε και στις τρεις ενδυμασίες σε όλες τις περιστάσεις. Το να νιώσετε άνετα με διάφορες ταχύτητες απαιτεί υπομονή και εξάσκηση.
  • Η εκμάθηση των διαφορών στα gaits πρέπει να είναι το θεμέλιο της προπόνησής σας με το άλογό σας. Ο έλεγχος αυτών των δεξιοτήτων απαιτεί πολλή εξάσκηση και πιθανότατα θα πάρει μήνες συνεχούς εργασίας. Όμως, θα είναι η βάση για όλη την περαιτέρω εκπαίδευση που κάνετε με το άλογο.
  • Όταν δείχνετε το άλογό σας σε αγώνες εκπαίδευσης αλόγου σε περιστροφές, θα πρέπει να επιδείξετε την κυριότητα των διαφόρων ενδυμάτων.
 2. 2
  Πρακτική μετάβαση. Το άλογο πρέπει να έχει ομαλές μετακινήσεις προς τα εμπρός, προς τα πάνω και προς τα κάτω. Το άλογό σας πρέπει να διατηρήσει την ισορροπία, αντί να πέσει στο μπροστινό μέρος του, και δεν πρέπει να τραβήξει ενάντια στον έλεγχο. Στην ιδανική περίπτωση, οι μεταβάσεις πρέπει να οδηγούνται κυρίως από το πόδι και το κάθισμα, με ελάχιστες οδηγίες χειρός / συγκράτησης.
  • Στο dressage, ο συντονισμός είναι απολύτως απαραίτητος. Επομένως, οι μεταβάσεις πρέπει να είναι γρήγορες και να πραγματοποιούνται την ακριβή στιγμή που ο αναβάτης επιθυμεί να αλλάξει το βάδισμα.
  • Για να βελτιώσετε τις μεταβάσεις του αλόγου σας, πρέπει να αφιερώσετε πολύ χρόνο στην εξάσκηση. Δοκιμάστε τη μετάβαση από το περπάτημα στο trotting και στη συνέχεια από το trotting στο cantering. Μπορείτε επίσης να κάνετε πρακτική μετάβαση από ακινησία στο περπάτημα. Η μετάβαση μεταξύ αυτών των διαφορετικών κινήσεων θα βοηθήσει το άλογό σας να μάθει, με την πάροδο του χρόνου, πώς να μεταβείτε επιτυχώς κατά τη διάρκεια μιας παράστασης εκπαίδευσης αλόγου.
  • Προσπαθήστε να αφιερώσετε τουλάχιστον 30 λεπτά έως μία ώρα την ημέρα για να εξασκηθείτε στις μεταβάσεις σας και να παίξετε με το άλογο.
 3. 3
  Βεβαιωθείτε ότι το άλογό σας κινείται στην επαφή με το κομμάτι. Στο επίπεδο εκπαίδευσης, οι κριτές δεν ψάχνουν τόσο πολύ για τη συλλογή που πολλοί άνθρωποι θεωρούν χαρακτηριστικό του dressage. Αντ 'αυτού, αναζητούν τον προκάτοχο της συλλογής, η οποία είναι η προθυμία να δεχτεί την επαφή και να επεκταθεί στο χαλινάρι.
  • Πώς μπορείτε να πείτε ότι ένα άλογο τεντώνεται στο χαλινάρι; Όταν κρατάτε τα ηνία σας ακίνητα, θα πρέπει να μπορείτε να αισθανθείτε το στόμα του αλόγου χωρίς να κρέμεται στα ηνία σας.
  • Εάν μαλακώνετε τα ηνία σας προς τα εμπρός, πρέπει να ακολουθεί την επαφή προς τα κάτω, ούτε να τραβάει τα ηνία ούτε να αφήνει την επαφή.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να ζητήσετε από έναν έμπειρο οδηγό εκπαίδευσης ή εκπαιδευτή να σας παρακολουθήσει από το έδαφος, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή επαφή. Εάν αγωνίζεστε, θα μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να επιτύχετε λίγο επαφή.
  Πώς να μεταβείτε επιτυχώς κατά τη διάρκεια μιας παράστασης εκπαίδευσης αλόγου
  Η μετάβαση μεταξύ αυτών των διαφορετικών κινήσεων θα βοηθήσει το άλογό σας να μάθει, με την πάροδο του χρόνου, πώς να μεταβείτε επιτυχώς κατά τη διάρκεια μιας παράστασης εκπαίδευσης αλόγου.
 4. 4
  Χρησιμοποιήστε τους γοφούς σας για να γυρίσετε το άλογο. Όταν θέλετε το άλογό σας να γυρίζει, τραβήξτε τη μέση σας πάνω στη σέλα κάθε φορά. Γυρίστε ελαφρώς τους γοφούς σας προς την κατεύθυνση που θέλετε να πάει το άλογό σας. Σπρώξτε ευθεία με τους γοφούς σας προς την κατεύθυνση που θέλετε να πάτε.
  • Όσο περισσότερο εξασκείστε αυτή τη μέθοδο με το άλογό σας, τόσο πιο αντιληπτό το άλογό σας θα γίνει στις κινήσεις και τις προβλεπόμενες εντολές σας. Τελικά, θα πρέπει μόνο να περιστρέψετε τους γοφούς σας τόσο ελαφρά ώστε το άλογό σας να ερμηνεύσει την απάντηση που περιμένετε από αυτό.
  • Ζητήστε από το άλογό σας να λυγίσει το σώμα του για να ακολουθήσει οποιαδήποτε καμπύλη υποστηρίζοντάς τον με το εσωτερικό πόδι και το εσωτερικό οστό του καθίσματος. Προσέξτε να μην τον υπερβάλλετε. Αν κοιτάξετε προς τα κάτω, η καμπύλη του σώματός της πρέπει να ταιριάζει με την καμπύλη της στροφής ή του κύκλου.
  • Ένας άλλος τρόπος να το σκεφτείτε είναι να χρησιμοποιήσετε ήπια πίεση με το εσωτερικό πόδι και το οστό του καθίσματος. Στη συνέχεια, ελευθερώστε με το εξωτερικό πόδι ενώ γυρίζετε τους γοφούς σας. Αυτές οι ενδείξεις μαζί θα πουν στο άλογο που θέλετε να πάει.

Μέρος 3 από 3: προετοιμασία για παραστάσεις εκγύμνασης

 1. 1
  Λάβετε επαγγελματικές οδηγίες εκπαίδευσης αλόγου. Εάν θέλετε να δείξετε το άλογό σας σε έναν διαγωνισμό εκπαίδευσης αλόγου, πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να λάβετε επαγγελματική κατάρτιση εκ των προτέρων. Μια επαγγελματική εξωτερική άποψη θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει τυχόν λάθη που μπορεί να παραβλέψετε σε μορφή, τεχνική ή εντολές.
  • Θα πρέπει να μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν τοπικό σύλλογο ιππασίας (ή ακόμη και τον κτηνίατρό σας ή άλλους λάτρεις της εκπαίδευσης αλόγου) για προτάσεις σχετικά με το ποιος να ζητήσει ιδιωτικά μαθήματα εκπαίδευσης αλόγου για εσάς και το άλογό σας.
  • Προσπαθήστε να παρακολουθήσετε μια κλινική για αρχάριους με το άλογό σας εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά έναν επαγγελματία εκπαιδευτή. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εκπαιδευτικά DVD ή βιβλία που απεικονίζουν τι να κάνετε.
 2. 2
  Εξασκηθείτε στις δοκιμές USDF. Απομνημονεύστε και εξασκήστε τις δοκιμές επιπέδου εκπαίδευσης USDF. Οδηγήστε τους για έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή και ζητήστε τους μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να εργαστείτε. Όταν κάνετε τις εξετάσεις, ένας κριτής θα σας δώσει μια κάρτα αποτελεσμάτων με πληροφορίες για το πόσο καλά έχετε και το άλογό σας κατά τη διάρκεια της δοκιμής.
  • Κάθε δοκιμή διεξάγεται σε ατομική βάση - με ένα άλογο (και τον αναβάτη) να εκτελεί μόνος του για κάθε επίπεδο της δοκιμής.
  • Το USDF δοκιμάζει τις δεξιότητές σας σε μερικούς από τους ακόλουθους τομείς: παρακολούθηση δεξιά ή αριστερά, ελεύθερο περπάτημα, χαλάρωση και χαιρετισμό, αλλαγή ηνιών και κύκλο δεξιά ή αριστερά
  Με το "Basic dressage" να θεωρείται το εισαγωγικό ή εκπαιδευτικό dressage
  Στην εμφάνιση του USDF (Europe Dressage Federation), το dressage χωρίστηκε σε πέντε επίπεδα, με το "Basic dressage" να θεωρείται το εισαγωγικό ή εκπαιδευτικό dressage.
 3. 3
  Δείξτε το άλογό σας. Εδώ είναι το διασκεδαστικό μέρος. Ερευνήστε τυχόν σχολικές παραστάσεις στην περιοχή σας και εισαγάγετε το άλογό σας σε αυτές. Αφού προχωρήσετε στη δοκιμασία σας για τον κριτή, θα λάβετε ένα φύλλο βαθμολογίας με μια αξιολόγηση για το τι κάνατε καλά και τι σκοράρατε. Προσπαθήστε να πάρετε καλά όλη την κριτική, καθώς ο δικαστής πήρε το χρόνο να γράψει το φύλλο αποτελεσμάτων για εσάς.
  • Θυμηθείτε ότι η πρώτη σας εκπομπή είναι πραγματικά μια δοκιμαστική διαδρομή, καθώς δεν το έχετε κάνει ποτέ πριν. Δώστε στον εαυτό σας άδεια να κάνει κακά, επειδή μαθαίνετε πώς λειτουργεί το σύστημα και τι αναμένεται σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς.
  • Υπάρχουν πολλοί εθνικοί και διεθνείς διαγωνισμοί εκπαίδευσης αλόγου σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Τελικών Dressage των ΗΠΑ, του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Great European Insurance Group / USDF και των Πρωταθλημάτων Junior και Young Riders της Βόρειας Ευρώπης.

Συμβουλές

 • Σκεφτείτε να προσλάβετε έναν εκπαιδευτή για να βοηθήσετε εσάς και το άλογό σας να πετύχουν.
 • Ζητήστε από έναν φίλο να σας καταγράψει, ώστε να μπορείτε να δείτε πόσο καλά / κακά κάνετε κατά τη διάρκεια της πρακτικής και να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε.

Προειδοποιήσεις

 • Να φοράτε πάντα σωστά εργαλεία ασφαλείας κατά την οδήγηση ή το χειρισμό αλόγων. Αυτό περιλαμβάνει κράνος, μπότες με τακούνια και μακρύ παντελόνι.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πόσο παλιά είναι πολύ παλιά για το άλογο;
  Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το dressage είναι ότι αφορά περισσότερο το συγχρονισμό με το άλογό σας παρά τη φυσική αντοχή. Ένα άλογο 15 ετών μπορεί να είναι καλύτερο από ένα νεαρό, γιατί συνήθως είναι πιο ήρεμο και ακολουθεί καλύτερα τις εντολές.
 • Πώς θυμάμαι το τεστ;
  Πρακτική. Ακούγεται απλό, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να θυμάστε το τεστ είναι να εξασκηθείτε πολύ.
 • Πώς μπορώ να λυγίσω το άλογό μου;
  Χρησιμοποιήστε τα πόδια σας για να κάνετε το άλογο ελαστικό και προσαρμόσιμο. Για παράδειγμα, εάν κάνετε έναν κύκλο και το άλογο δεν πηγαίνει στις γωνίες, χρησιμοποιήστε το εσωτερικό πόδι σας για να τον ωθήσετε - πρέπει να ακούσει τα πόδια σας.
 • Πώς μπορώ να επεκτείνω το άλογό μου;
  Για να επεκταθεί ένα άλογο, πρέπει να αφήσετε το άλογό σας να τεντώσει το λαιμό του. Για να τεντώσετε το λαιμό του, πρέπει να είστε σε θέση να δώσετε ένα άλογο σε μεγάλο βάθος χωρίς να τον επιβραδύνετε. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο. Η πρακτική κάνει τέλεια!
 • Μπορεί ένα Palomino να κάνει dressage;
  Ναι φυσικά. Το Palomino και εγώ κάνουμε dressage όλη την ώρα, και παίρνουμε συχνά φιλοφρονήσεις και περισσότερους πόντους επειδή η φυλή είναι τόσο όμορφη!
 • Πώς παίρνετε το άλογό σας στο κομμάτι;
  Πάρτε το άλογό σας ωραίο και προχωρήστε, ώστε να είναι ευκολότερο να δεχτεί το κομμάτι. Εφαρμόστε το εσωτερικό πόδι σας για να τον ωθήσετε στο κομμάτι. Κρατήστε ένα σταθερό εξωτερικό στήριγμα και κάμψτε και κάμψτε με το εσωτερικό στήριγμα (χωρίς να τραβήξετε) Κρατήστε τα χέρια σας κάτω και χαμηλά εάν προσπαθείτε να πάρετε την αποδοχή του bit νωρίς, αλλά τελικά θα έχετε τους αγκώνες σας λυγισμένους 90 μοίρες, με το χέρι σας προς τα εμπρός, ωθώντας τον στο χαλινάρι / bit.
 • Πώς μπορώ να ανεβάσω το άλογό μου στο κεφάλι του;
  Σηκώστε ελαφρά τα χέρια σας και τραβήξτε προς τα πάνω και ελαφρώς πίσω (αλλά όχι πολύ πίσω γιατί μπορεί να σταματήσει).
 • Πώς μπορώ να πάρω το λαιμό του αλόγου σε μια ωραία στροφή;
  Επικεντρωθείτε στο να συλλέξετε το άλογο από πίσω και να χρησιμοποιήσετε το πίσω μέρος του. Έχετε ελαφριά επαφή και σκεφτείτε να τον ωθήσετε στο κομμάτι. Εάν γίνει σωστά, θα πρέπει να έχει ένα ωραίο, στρογγυλεμένο πίσω και ένα ωραίο ακουστικό επίσης. Μην υπερβάλλετε - το άλογο πρέπει να βρίσκεται πάνω ή λίγο μπροστά από την κατακόρυφο.
 • Πώς μπορώ να ξέρω πότε το άλογο βρίσκεται στο δεξί πόδι;
  Μπορεί να είναι δύσκολο να πει κανείς ανάλογα με την κίνηση, αλλά κοιτάξτε τους ώμους τους και μερικές φορές μπορείτε να πείτε ποιος οδηγεί το βήμα. Εάν όχι, ζητήστε από κάποιον να παρακολουθήσει ενώ εκπαιδεύετε και να σας πει σε ποιο πόδι οδηγεί το κάντερ, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μάθετε να πείτε σε ποιο πόδι είστε.
 • Υπάρχει μια συγκεκριμένη φυλή που πρέπει να κάνετε για να κάνετε dressage;
  Όχι. Εφόσον έχετε εκπαιδευμένο άλογο που μπορεί να ολοκληρώσει καλά τη δοκιμή, τότε μπορεί να κάνει αλόγου.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail