Πώς να βάλετε το κομμάτι στο στόμα ενός αλόγου;

Για να βάλετε το κομμάτι στο στόμα του αλόγου σας, ξεκινήστε εισάγοντας τον αντίχειρά σας στην περιοχή πίσω από τα δόντια του. Αυτό θα πει στο άλογό σας να ανοίξει το στόμα του, αλλά φροντίστε να κρατήσετε τα δάχτυλά σας μακριά από το δόντι του για να αποφύγετε το δάγκωμα. Μόλις το στόμα του αλόγου σας είναι ανοιχτό, καθοδηγήστε το κομμάτι ανάμεσα στα δόντια του. Καθώς μετακινείτε το κομμάτι στο πίσω μέρος του στόματος, τραβήξτε το στέμμα του χαλιού πάνω από το κεφάλι του αλόγου σας. Στη συνέχεια, μετακινήστε απαλά τα αυτιά του αλόγου σας, καθώς τραβάτε το στέμμα πάνω τους. Το μόνο που μένει είναι να στερεώσετε τις πόρπες γύρω από το λαιμό και το πηγούνι. Θα θελήσετε να χωρέσετε 4 δάχτυλα κάτω από την πόρπη του λαιμού και 2 δάχτυλα κάτω από την πόρπη του λαιμού. Για περισσότερη βοήθεια, όπως πώς να αφαιρέσετε το κομμάτι, διαβάστε!

Τραβήξτε το στέμμα του χαλιού πάνω από το κεφάλι του αλόγου σας
Καθώς μετακινείτε το κομμάτι στο πίσω μέρος του στόματος, τραβήξτε το στέμμα του χαλιού πάνω από το κεφάλι του αλόγου σας.

Το κομμάτι είναι το μέρος ενός χαλινάρι που πηγαίνει στο στόμα του αλόγου. Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του αλόγου όταν το οδηγείτε. Κατά την τοποθέτηση του bit, πρέπει επίσης να παλέψετε με το υπόλοιπο χαλινάρι, ώστε να ξεκινήσετε έχοντας το χαλινάρι έτοιμο να το φορέσετε.

Μέρος 1 από 4: να πάρει το χαλινάρι στη θέση του

 1. 1
  Ετοιμάστε το χαλινάρι. Το χαλινάρι πρέπει να ντύνεται πάνω από το μη κυρίαρχο χέρι σας, έτοιμο να το φοράτε στο άλογο. Το χαλινάρι κρατά το κομμάτι στη θέση του. Το χαλινάρι περιλαμβάνει τα ηνία, που χρησιμοποιείτε για να καθοδηγήσετε το άλογο, τραβώντας τα για να μετακινήσουν το κομμάτι.
  • Ανάλογα με τον τύπο του χαλινάρι που έχετε, ίσως χρειαστεί να ξεκολλήσετε τον ιμάντα της μύτης για να το κάνετε πιο εύκολο. Για παράδειγμα, θα πρέπει να ξεχάσετε τα αγγλικά χαλινάρια.
 2. 2
  Βγάλτε το καπάκι. Το πρώτο μέρος ενός αλόγου που αγκαλιάζει το αλογάκι. Το halter είναι αυτό που ταιριάζει στο πρόσωπο του αλόγου, ώστε να μπορείτε να το οδηγήσετε όταν δεν το οδηγείτε. Συνήθως το βγάζεις για οδήγηση, αν και μερικοί άνθρωποι εφαρμόζουν λίγο και χαλάνε πάνω από το halter.
  • Ξεβιδώστε τον ιμάντα και τραβήξτε το καπάκι από το πρόσωπο του αλόγου.
  • Εάν το άλογό σας έχει συνηθίσει να αγκαλιάζει, μπορείτε να αφαιρέσετε το καπάκι εντελώς. Εάν δεν είναι, πρέπει να αγκράφετε μόνο το λουράκι στο λαιμό του αλόγου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κρατήσετε το άλογο αν προσπαθήσει να απομακρυνθεί.
 3. 3
  Κατεβάστε το κεφάλι του αλόγου. Για να βάλετε το χαλινάρι, θα πρέπει να κατεβάσετε το κεφάλι του αλόγου. Για να κατεβάσετε το κεφάλι του προς τα κάτω, χρησιμοποιήστε το χέρι σας ανάμεσα στα αυτιά του για να οδηγήσετε το κεφάλι κάτω. Θέλετε επίσης να μετακινήσετε το κεφάλι σας προς εσάς αν είναι δυνατόν.
  • Μερικές φορές, το άλογο θα χρειαστεί κάποιο πειστικό ή θα φαίνεται νευρικό. Μην προσπαθήσετε να σπρώξετε το κεφάλι προς τα κάτω. Αντίθετα, κρατήστε απαλή πίεση στο κεφάλι του έως ότου χαλαρώσει το κεφάλι του και το μετακινεί προς τα κάτω.
 4. 4
  Τραβήξτε τα ηνία πάνω από το άλογο. Βεβαιωθείτε ότι το χαλινάρι πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, στραμμένο προς τα έξω. Όταν αντιμετωπίζει τον σωστό τρόπο, βάλτε τα ηνία πάνω από το άλογο για να τα βγείτε εκτός δρόμου. Το ντύσιμο τους είναι πιο εύκολο από το να τους σύρετε στο έδαφος.
 5. 5
  Αλλάξτε τα χέρια με το χαλινάρι. Τώρα, βάλτε το χαλινάρι στο κυρίαρχο χέρι σας. Το κυρίαρχο χέρι σας πρέπει να είναι δίπλα στο άλογο, και θα πρέπει να κοιτάτε προς την ίδια κατεύθυνση με το άλογο, εκτός αν ίσως στρέψατε ελαφρώς προς το άλογο. Το πάνω κομμάτι (στέμμα) πρέπει να είναι στο κυρίαρχο χέρι σας, ώστε να μπορείτε να το τραβήξετε πάνω από το κεφάλι του αλόγου.
 6. 6
  Διαχωρίστε την αλυσίδα συγκράτησης. Καθώς τραβάτε το στέμμα στο κεφάλι του αλόγου, βεβαιωθείτε ότι η αλυσίδα ή ο ιμάντας συγκράτησης είναι ξεχωριστά από το κομμάτι. Μόνο συγκεκριμένοι τύποι χαλινών έχουν αλυσίδες συγκράτησης, επομένως οι δικοί σας ενδέχεται να μην έχουν. Η αλυσίδα συγκράτησης πηγαίνει κάτω από το πηγούνι του αλόγου, γι 'αυτό πρέπει να τη διαχωρίσετε από το κομμάτι. Μην χτυπάτε τα δόντια του αλόγου με το λουράκι.
Το κομμάτι είναι το μέρος ενός χαλινάρι που πηγαίνει στο στόμα του αλόγου
Το κομμάτι είναι το μέρος ενός χαλινάρι που πηγαίνει στο στόμα του αλόγου.

Μέρος 2 από 4: εισαγωγή του κομματιού και ασφάλιση του χαλινιού

 1. 1
  Ζητήστε από το άλογο να ανοίξει το στόμα του. Όχι, δεν ρωτάς το άλογο με λόγια. Λέτε στο άλογο ότι θέλετε να ανοίξει το στόμα του εισάγοντας τον αντίχειρά σας στο στόμα του, πίσω από τα δόντια. Τα δόντια κάθονται στο μπροστινό μέρος του στόματος του αλόγου, αφήνοντας ένα χώρο πίσω τους για λίγο. Βασικά, θέλετε να στοχεύσετε στο πίσω άκρο του στόματος, κατά μήκος της πλευράς του κεφαλιού του αλόγου.
  • Χρησιμοποιήστε το μη κυρίαρχο χέρι σας για να κολλήσετε έναν αντίχειρα στο στόμα του αλόγου, καθώς κρατάτε το στέμμα με το κυρίαρχο χέρι σας.
  • Εάν το άλογο φαίνεται απρόθυμο, δοκιμάστε να μετακινήσετε τον αντίχειρά σας. Αγγίξτε ελαφρά τα ούλα του αλόγου. Κάτι τέτοιο θα πει στο άλογο ότι πρέπει να ανοίξει το στόμα του.
 2. 2
  Βάλτε το κομμάτι μέσα. Μόλις ανοίξει το στόμα του αλόγου, σύρετε το κομμάτι μέσα. Όπως κάνετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε καθοδηγήσει το κομμάτι μεταξύ των δοντιών του αλόγου. Προσέξτε τα δόντια του αλόγου. Προσπαθήστε να μην τα αγγίζετε καθόλου με το κομμάτι. Συνεχίστε να το μετακινείτε απαλά μέχρι το κομμάτι να είναι στο πίσω μέρος του στόματος του αλόγου. Ταυτόχρονα, τραβήξτε το στέμμα του χαλιού πάνω από το κεφάλι του αλόγου, σύροντας το κομμάτι στη θέση του.
  • Η πίεση πρέπει να προέρχεται από το στέμμα που κινείται προς τα πάνω, όχι να πιέζετε το κομμάτι με το αριστερό σας χέρι.
  • Εάν το χαλινάρι έχει ιμάντα συγκράτησης, φροντίστε να το καθοδηγήσετε και με το αριστερό σας χέρι.
  • Το κομμάτι πηγαίνει πάνω από τη γλώσσα του αλόγου, όχι κάτω από αυτό.
  ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΟΥ

  Ειδικό τέχνασμα: Όταν βάζετε λίγο και χαλινάρι σε ένα άλογο, το κομμάτι πρέπει να κάθεται έτσι ώστε να υπάρχουν περίπου 2-3 ρυτίδες στις γωνίες του στόματος του αλόγου. Μην το ανεβείτε τόσο ψηλά που το άλογο μοιάζει να χαμογελά και μην το αφήνετε να κρέμεται πολύ χαμηλά. Εάν η εφαρμογή δεν είναι σωστή, θα μπορούσε να κάνει τα δόντια του αλόγου να έρθουν σε επαφή με το κομμάτι, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει το άλογο.

 3. 3
  Τραβήξτε την κορώνα πάνω από τα αυτιά. Φροντίστε να μετακινήσετε πρώτα τα αυτιά προς τα εμπρός. Μην τους συνθλίβετε, απλώς χρησιμοποιήστε το χέρι σας για να τα μετακινήσετε ένα κάθε φορά. Καθώς το κάνετε, τραβήξτε την κορώνα από κάθε πλευρά έως ότου το χαλινάρι είναι στη θέση του για να ολοκληρώσετε τη θέση του.
  • Μερικά χαλινάκια έχουν μια ζώνη φρυδιών που μένει στο μέτωπο. Άλλοι έχουν βρόχους που ξεπερνούν τα αυτιά του αλόγου.
 4. 4
  Στερεώστε τις πόρπες. Στερεώστε την πόρπη γύρω από το λαιμό, που ονομάζεται λαιμός. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να βάλετε περίπου τέσσερα δάχτυλα κάτω από αυτό. Μετά από αυτό, αγκράφα το λουράκι του πηγουνιού, αφήνοντας χώρο κάτω από αυτόν δύο δάχτυλα. Επιπλέον, ίσως χρειαστεί να αγκιστρώσετε το λουρί συγκράτησης.
  • Εάν έχετε αγγλικό χαλινάρι, θα χρειαστεί να κουμπώσετε τη μύτη στη θέση της.
Τραβήξτε το στέμμα του χαλιού πάνω από το κεφάλι του αλόγου
Ταυτόχρονα, τραβήξτε το στέμμα του χαλιού πάνω από το κεφάλι του αλόγου, σύροντας το κομμάτι στη θέση του.

Μέρος 3 από 4: βγάζοντας το κομμάτι

 1. 1
  Τοποθετήστε το καπάκι στο λαιμό του αλόγου. Για άλλη μια φορά, θα χρησιμοποιήσετε το καπάκι για να κρατήσετε το άλογο, δένοντας το καπάκι γύρω από το λαιμό του. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι εντελώς ενεργοποιημένο. Απλώς το χρησιμοποιείτε ως τρόπο σταθεροποίησης του αλόγου καθώς βγάζετε το χαλινάρι.
 2. 2
  Ξεβιδώστε τους ιμάντες. Τώρα, κάντε όλα τα λουριά αντίστροφα. Αποσυνδέστε τον ιμάντα πηγούνι και τον ιμάντα συγκράτησης, εάν το χαλινάρι έχει ένα. Αποσυνδέστε το κομμάτι της μύτης, εάν το χαλινάρι έχει ένα. Επίσης, αναιρέστε το λαιμό. Με άλλα λόγια, βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρπες έχουν αφαιρεθεί εν αναμονή της αφαίρεσης του χαλιού.
 3. 3
  Τραβήξτε το χαλινάρι. Χρησιμοποιώντας το κυρίαρχο χέρι σας, κρατήστε το στέμμα και τραβήξτε το πάνω από τα αυτιά του αλόγου. Προσπαθήστε να μην σπάσετε τα αυτιά του αλόγου καθώς το τραβάτε. Το άλογο θα πρέπει φυσικά να απελευθερώσει το κομμάτι, αλλά καθώς τραβάτε το χαλινάρι, χρησιμοποιήστε το μη κυρίαρχο χέρι σας για να καθοδηγήσετε το κομμάτι στα δόντια του αλόγου.
 4. 4
  Φορέστε το καπάκι. Μόλις τραβήξετε το χαλινάρι μακριά και μακριά, ξεβιδώστε το καπάκι από το λαιμό. Το halter συνεχίζει να μοιάζει με το χαλινάρι, εκτός από το κομμάτι. Αντ 'αυτού, έχετε απλώς το στήριγμα κεφαλής αντί για το στέμμα και μια ζώνη μύτης αντί για λίγο. Σύρετε το στήριγμα του κεφαλιού πάνω από το κεφάλι του αλόγου καθώς τραβάτε τη ζώνη της μύτης πάνω από τη μύτη του αλόγου, φροντίζοντας να μην σπάσετε τα αυτιά του αλόγου ή να τρυπήσετε το άλογο στο μάτι. Αγκυρώστε ή στερεώστε το λαιμό στη θέση γύρω από το κεφάλι του αλόγου.
  • Η γραμμή του καλύμματος πρέπει να είναι προσαρτημένη στο καπάκι, ώστε να μπορείτε να οδηγήσετε το άλογο πίσω στο στάβλο ή οπουδήποτε θέλετε.
Χρησιμοποιήστε το μη κυρίαρχο χέρι σας για να καθοδηγήσετε το κομμάτι στα δόντια του αλόγου
Το άλογο πρέπει φυσικά να απελευθερώσει το κομμάτι, αλλά καθώς τραβάτε το χαλινάρι, χρησιμοποιήστε το μη κυρίαρχο χέρι σας για να καθοδηγήσετε το κομμάτι στα δόντια του αλόγου.

Μέρος 4 από 4: επίλυση προβλημάτων bit

 1. 1
  Ελέγξτε το άλογο για ιατρικά προβλήματα. Εάν το άλογο δεν θέλει να πάρει το κομμάτι ή φαίνεται άβολο με το κομμάτι, θα πρέπει να ελέγξετε το άλογο από κτηνίατρο. Προβλήματα με το στόμα, τη γλώσσα ή τα δόντια, συμπεριλαμβανομένων των ελκών, μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα με το κομμάτι επειδή θα κάνουν το κομμάτι άβολο για το άλογο. Εάν ο κτηνίατρος δεν βρει τίποτα, δοκιμάστε έναν οδοντίατρο αλόγων.
 2. 2
  Εκπαιδεύστε το άλογο για να σταματήσετε να μασάτε. Εάν το άλογό σας μασάει πάντα, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το χαλινάρι, απλώνοντας το δέρμα, μεταξύ άλλων ζητημάτων. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε το άλογό σας είναι να το εκπαιδεύσετε αργά για να συνηθίσετε το κομμάτι χωρίς να μασάτε αφήνοντας το άλογο να το φοράει για μια συγκεκριμένη περίοδο κάθε μέρα.
  • Ξεκινήστε βάζοντας το κομμάτι και το χαλινάρι στο άλογο ενώ βρίσκεται στο στάβλο του, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε αυτό που μπορεί να πιάσει πράγματα στο στάβλο. Επίσης, βγάλτε τα ηνία και τη ζώνη της μύτης πριν τα βάλετε. Μείνετε με το άλογο που θα έχει το χαλινάρι. Αφήστε το για περίπου μία ώρα. Συνεχίστε αυτήν την προπόνηση καθημερινά μέχρι το άλογο να φαίνεται άνετο και να μην μασάει πια.
  • Στη συνέχεια, δοκιμάστε το στη μακρά γραμμή με ένα χαλί πάνω από το χαλινάρι. Εργαστείτε με το άλογο λίγο καθημερινά μέχρι να φαίνεται άνετο χωρίς να μασάτε το κομμάτι.
  • Μετά από αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε το άλογο.
 3. 3
  Δοκιμάστε ένα διαφορετικό κομμάτι εάν το άλογό σας φαίνεται άβολο. Μερικά άλογα δεν τους αρέσουν ορισμένα κομμάτια, και δεν θα ανταποκριθούν στο πώς θα θέλατε στην κίνηση του ελέγχου. Τα κομμάτια ασκούν πίεση στη γλώσσα, οπότε μερικές φορές λίγο που δεν ασκεί τόσο μεγάλη πίεση στη γλώσσα μπορεί να είναι χρήσιμο εάν το άλογό σας είναι ευαίσθητο. Για παράδειγμα, κάποια καμπύλη κατά μήκος της γλώσσας αντί να πηγαίνει ευθεία.
  • Δείτε αν κάποιος που γνωρίζετε έχει bits μπορείτε να δανειστείτε για να δοκιμάσετε το άλογό σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε ποιο λειτουργεί καλύτερα.
  • Ένα διαφορετικό κομμάτι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επανεκπαίδευση του αλόγου σας για να μην βάλει τη γλώσσα του πάνω από το κομμάτι εάν έχει πάρει αυτή τη συνήθεια.
 4. 4
  Δοκιμάστε μια θύρα γλώσσας για προβλήματα γλώσσας. Εάν το άλογό σας συνεχίζει να βάζει τη γλώσσα του λίγο και έχετε δοκιμάσει άλλες επιλογές, μπορείτε να προσθέσετε μια θύρα γλώσσας. Ταιριάζει πάνω από το κομμάτι, και ένα λαστιχένιο μέρος κρέμεται προς τα κάτω. Το ελαστικό κομμάτι καθιστά πιο δύσκολο για το άλογό σας να μετακινεί τη γλώσσα του πάνω από το κομμάτι.

Συμβουλές

 • Να είσαι ευγενικός. Μην πιέζετε το άλογό σας στο κομμάτι.
 • Η διδασκαλία του αλόγου σας να χρησιμοποιεί λίγο μπορεί να είναι ένα σημαντικό πρώιμο βήμα στην εκπαίδευση του αλόγου σας, ανεξάρτητα από το αν σας ενδιαφέρει η ιππασία αναψυχής ή οι ιπποδρομίες.

Προειδοποιήσεις

 • Κρατήστε τα δάχτυλά σας μακριά από δαγκωτικά σημεία! Εάν βάζετε το δάχτυλό σας στο στόμα του αλόγου για να το ανοίξετε, προσέξτε να μείνετε μακριά από τα δόντια του αλόγου.

Σχόλια (1)

 • iasonpapazoglou
  Πολύ ενημερωτικό. Σας ευχαριστώ.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail