Πώς να βάλετε ένα κολάρο στο πόνυ;

Βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος του καλύμματος (κολάρο κεφαλής) ταιριάζει στο μέγεθος του κεφαλιού του πόνυ σας
Βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος του καλύμματος (κολάρο κεφαλής) ταιριάζει στο μέγεθος του κεφαλιού του πόνυ σας.

Έχεις ένα πόνυ που σου δίνει δυσκολία όταν προσπαθείς να το βάλεις; Εδώ είναι μερικά βασικά βήματα για να σας βοηθήσουν να σταματήσετε το πόνυ σας. Το να βάζεις ένα αλογάκι σε άλογο ή πόνυ είναι σημαντικό για την ασφαλή οδήγηση του ζώου, τη δέσμευση του ζώου με ασφάλεια, καθώς και τον κατάλληλο έλεγχο του ζώου για την αποφυγή τραυματισμού σε εσάς ή το ζώο.

Βήματα

 1. 1
  Βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος του καλύμματος (κολάρο κεφαλής) ταιριάζει στο μέγεθος του κεφαλιού του πόνυ σας. Εάν πάτε σε ένα κατάστημα που πουλάει καρφίτσα και προμήθειες αλόγων, μπορείτε να ρωτήσετε έναν υπάλληλο και θα σας βοηθήσει να βρείτε το σωστό μέγεθος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ακριβείς μετρήσεις του κεφαλιού του αλόγου σας προτού μπείτε. Επιλέξτε το καπάκι που ταιριάζει με το μέγεθος του πόνυ σας. Υπάρχουν ακινητοποιημένα φτιαγμένα ειδικά για άλογα, τα οποία είναι μεγαλύτερα και αυτά που γίνονται για πόνι, τα οποία είναι μικρότερα.
 2. 2
  Σταθείτε στην αριστερή πλευρά του πόνυ σας. Μην στέκεστε μπροστά στο πόνυ. Αυτό είναι το τυφλό σημείο τους, όπου δεν μπορούν να σας δουν και μπορεί να τους φοβίσετε. Τα περισσότερα αγκίστρι έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται από την αριστερή πλευρά του αλόγου. Κρατήστε το καπάκι στο αριστερό σας χέρι και σταθείτε στην αριστερή πλευρά τους.
 3. 3
  Αφήστε το πόνυ να μυρίζει τα χέρια σας, καθώς και το καπάκι. Αυτό θα ενημερώσει το πόνυ ότι δεν σκοπεύετε να τον τραυματίσετε και ότι το εμπόδιο δεν είναι κακό.
 4. 4
  Βάλτε ένα σχοινί μολύβδου πάνω από το λαιμό του πόνου, έτσι ώστε αν αρχίσει να περιπλανιέται πριν ανοίξει το καπάκι, μπορείτε να τον κρατήσετε πίσω. Τοποθετήστε το μολύβι γύρω από το λαιμό πίσω από τα αυτιά. Αυτό θα εμποδίσει το πόνυ να γυρίσει ή να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για να αποφευχθεί η ανατροπή. Μην δέσετε ή αγκιστρώνετε το μολύβι γύρω από το λαιμό του πόνυ. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμό σε εσάς ή το πόνυ εάν το πόνυ προσπαθούσε να ξεφύγει.
 5. 5
  Ξεκινήστε με το καπάκι έτοιμο να το τοποθετήσετε στο άλογο. Το κομμάτι της κορώνας, ή ο ιμάντας που θα πήγαινε πίσω από τα αυτιά του αλόγου σου, πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Εάν σκοπεύετε να οδηγήσετε το άλογο αμέσως, μπορείτε να έχετε το σχοινί μολύβδου ήδη κομμένο στο καπάκι. Απλά βεβαιωθείτε ότι το σχοινί μολύβδου δεν παρεμποδίζει.
  Στερεώστε ένα σχοινί μολύβδου σε έναν από τους δακτυλίους του καλύμματος
  Για να οδηγήσετε το πόνυ, στερεώστε ένα σχοινί μολύβδου σε έναν από τους δακτυλίους του καλύμματος.
 6. 6
  Κρατήστε τη ζώνη της μύτης με το ένα χέρι. Κρατήστε το μέρος του καλύμματος που περνά από τα αυτιά τους στο άλλο σας χέρι.
 7. 7
  Βάλτε το ρύγχος του πόνου μέσα από το βρόχο που προορίζεται για τη μύτη, φροντίζοντας να μην αφήσετε το καπάκι να στρίψει. Τοποθετήστε τη ζώνη της μύτης στη μύτη του πόνυ σας. Δεν πρέπει να κρέμεται πολύ χαμηλά και να ξεκουράζεται λίγο χαμηλότερα από το μέσο του ρύγχους του πόνου και να στηρίζεται στη γέφυρα της μύτης.
 8. 8
  Βάλτε προσεκτικά την κορυφή του καλύμματος πάνω από τα αυτιά του πόνυ. Μην τραβάτε τα αυτιά και μην τα λυγίζετε πάρα πολύ. Αγκράφα το λουράκι από τα αυτιά του αλόγου. Βεβαιωθείτε ότι η αγκράφα του καλύμματος είναι πάντα στραμμένη προς το σαγόνι του πόνου, οπότε όταν βγάζετε το καπάκι, το ανοίγετε από το εσωτερικό του καλύμματος δίπλα στο κεφάλι του πόνυ. Επαινέψτε το πόνυ σας για συνεργασία.
 9. 9
  Για να οδηγήσετε το πόνυ, στερεώστε ένα σχοινί μολύβδου σε έναν από τους δακτυλίους του καλύμματος.
 10. 10
  Για να δέσετε ένα πόνυ, χρησιμοποιήστε έναν κόμπο ολίσθησης ή έναν κόμπο γρήγορης απελευθέρωσης. Ποτέ μην τυλίγετε το καλώδιο μολύβδου γύρω από το χέρι σας, το πηνίο υπερβολικού μήκους και κρατήστε το στο εξωτερικό χέρι ενώ το εσωτερικό χέρι κρατά κάτω από το δαχτυλίδι halter στο πηγούνι.

Συμβουλές

 • Ορισμένοι ιδιοκτήτες αλόγων / πόνυ έχουν διαφορετικούς τρόπους που προτιμούν να φοριέται το halter. Μιλήστε στον ιδιοκτήτη πριν σταματήσετε το πόνυ για να δείτε πώς το κάνει ο ιδιοκτήτης.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail