Πώς να ταΐσετε μια πράσινη σαύρα Anole;

Για να ταΐσετε μια πράσινη σαύρα anole, δώστε 2 έως 3 ζωντανά θηράματα, όπως γρύλοι, κατσαρίδες ή μύγες φρούτων, όλη την ημέρα. Κατά το χρόνο σίτισης, τοποθετήστε το θήραμα στο κλουβί της anole και αφήστε τη σαύρα σας να τρέξει και ασκηθείτε καθώς κυνηγά. Μπορείτε να προσθέσετε κάποια ποικιλία στη διατροφή του anole τοποθετώντας μερικά σκουλήκια σε ένα ρηχό πιάτο, το οποίο θα τους εμποδίσει να διαφύγουν. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν ταΐζετε την anole σας με σούπερ-σκουλήκια ή βασιλιά σκουλήκια, επειδή οι εντολές τους μπορούν πραγματικά να βλάψουν τη σαύρα σας καθώς μασά. Μερικές φορές η ανοχή σας δεν θα φάει το φαγητό της αμέσως, οπότε θα πρέπει να τοποθετήσετε ψιλοκομμένα φρέσκα χόρτα για να φάει το θήραμα, αλλιώς μπορεί να γυρίσουν τα τραπέζια και να επιτεθούν στη σαύρα σας όταν πειναστούν! Για περισσότερες συμβουλές, όπως πώς να φροντίζετε τους γρύλους πριν τους χρησιμοποιήσετε ως τροφή, μετακινηθείτε προς τα κάτω!

Είναι εντάξει να ταΐζω απλά anole γρύλοι ή είναι καλύτερα να έχω μια ποικιλία τροφίμων όταν το ταΐζω;
Είναι εντάξει να ταΐζω απλά anole γρύλοι ή είναι καλύτερα να έχω μια ποικιλία τροφίμων όταν το ταΐζω;

Οι πράσινες ανόλλες είναι κοινές σαύρες που βρίσκονται στη νότια Ευρώπη, αλλά απλώς και μόνο επειδή είναι κοινές δεν σημαίνει ότι είναι βαρετές! Τα πράσινα anoles είναι συναρπαστικά ζώα και το να έχεις ένα κατοικίδιο μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητικό. Είναι σημαντικό να ενημερώνεστε και να είστε προετοιμασμένοι όταν ταΐζετε το anole σας για να διασφαλίσετε ότι ο πράσινος φίλος σας θα ζήσει μια μακρά και υγιή ζωή.

Μέρος 1 από 3: λήψη προμηθειών

 1. 1
  Αγοράστε ζωντανό θήραμα. Τα Anoles είναι εντομοκτόνα και οι γρύλοι και άλλα έντομα αποτελούν μεγάλο μέρος της διατροφής του anole. Οι γρύλοι είναι το πιο συνηθισμένο γεύμα για την anole, αλλά είναι σημαντικό να παρέχετε μια ποικιλία ζωντανών θηραμάτων, συμπεριλαμβανομένων μικρών σκουληκιών, μικρών κατσαρίδων, αρχείων φρούτων και άλλων μικρών εντόμων για να διασφαλίσετε ότι ο πράσινος φίλος σας θα έχει μια ολοκληρωμένη διατροφή. Επισκεφτείτε το τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας ή παραγγείλετε online για να αποθηκεύσετε το ντουλάπι τροφίμων της anole.
  • Τα άγρια έντομα, χωρίς φυτοφάρμακα μπορούν να τροφοδοτηθούν και στον ανόλο σας.
  • Αποφύγετε να ταΐσετε τα anole superworms ή τα king worms Οι κάτω γνάθοι σε αυτά τα σκουλήκια μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό στην anole.
 2. 2
  Μεγέθη το θήραμα. Βεβαιωθείτε ότι τα έντομα δεν είναι μεγαλύτερα από το κεφάλι της ανόλης, ώστε να είναι εύκολο να πιάσει και να αφομοιώσει η ανόλη.
 3. 3
  Παρέχετε νερό. Χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάστε τους εσωτερικούς τοίχους και τα φυτά στο terarium του anole. Οι Anoles συχνά περιβάλλουν τη δροσιά στα φύλλα των φυτών. Κάποιοι θα βάλουν νερό σε ένα ρηχό πιάτο.
  • Εάν τοποθετήσετε ένα δοχείο νερού στο περίβλημα, βεβαιωθείτε ότι είναι ρηχό πιάτο και ότι τοποθετείται στο νερό ένα στέλεχος ή κλαδί φυτού, έτσι ώστε η ανόη να μπορεί να ξεφύγει από το πιάτο εάν χρειαστεί.

Μέρος 2 από 3: προετοιμασία του γεύματος του anole

 1. 1
  Φτιάξτε ένα καταφύγιο κρίκετ. Οι γρύλοι είναι το πιο κοινό γεύμα σαύρας. Δεδομένου ότι οι anoles τρώνε ζωντανό θήραμα, είναι απαραίτητο να φροντίζουμε τους γρύλους και να τους παρέχουμε έναν υγιή βιότοπο. Στερεώστε τους γρύλους σε ένα πλαστικό, καλά αεριζόμενο δοχείο και τοποθετήστε ένα άδειο κιβώτιο αυγών ή ρολά χαρτοπετσέτας στο δοχείο έτσι ώστε οι γρύλοι να μην πνίγονται μεταξύ τους.
  • Διατηρήστε το δοχείο κρίκετ σε ξηρό μέρος και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται στο σκοτάδι για τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα.
  • Τοποθετήστε τα κιβώτια αυγών ή ρολά χαρτοπετσέτας κάθετα στο περίβλημα, έτσι ώστε οι γρύλοι να έχουν ψηλές δομές για να ανέβουν.
  • Αφαιρέστε τους νεκρούς γρύλους το συντομότερο δυνατό. Οι γρύλοι τρώνε, μερικές φορές, τους νεκρούς, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες.
 2. 2
  Ζωντανό θήραμα. Είστε αυτό που τρώτε και το ίδιο ισχύει για τους anoles! Το Gut-loading περιγράφει τη διαδικασία σίτισης των γρύλων σας και άλλων ζωντανών θηραμάτων που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, ώστε το κατοικίδιο ζώο σας να αποκομίσει τα οφέλη.
  • Τα ξηρά τρόφιμα όπως η βρώμη, οι μικτοί σπόροι και οι ξηροί καρποί, το πίτουρο σίτου, η αλφάλφα και η τροφή για ψάρια αποτελούν εξαιρετικές βάσεις για τη διατροφή του κρίκετ.
  • Φροντίστε να παρέχετε ψιλοκομμένα φρέσκα χόρτα και ψιλοκομμένες πατάτες και καρότα για να εξασφαλίσετε μια υγιεινή διατροφή κρίκετ.
  • Τα μήλα και τα πορτοκάλια είναι υπέροχα για ενυδάτωση. Τοποθετήστε μερικά κομμένα κομμάτια αυτών των φρούτων για να αποφύγετε την αφυδάτωση και τον κανιβαλισμό του κρίκετ.
 3. 3
  Σκόνησε το θήραμα. Για να διασφαλιστεί ότι οι ανόλοι λαμβάνουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, η σκόνη ζει λεία με ένα συμπλήρωμα σκόνης που περιέχει ασβέστιο και βιταμίνη D3. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της μεταβολικής ασθένειας των οστών, η οποία είναι μια σοβαρή ασθένεια αποδόμησης των οστών. Όπως η φόρτωση του εντέρου, το ξεσκόνισμα του θηράματος με αυτά τα επιπλέον συμπληρώματα θα ωφελήσει τη συνολική υγεία του anole.
Τροφοδοτήστε τους μικρούς σας γρύλους ή τα φαγητά σας
Τροφοδοτήστε τους μικρούς σας γρύλους ή τα φαγητά σας.

Μέρος 3 από 3: διατροφή anole

 1. 1
  Τροφοδοτείτε anole καθημερινά ή κάθε δεύτερη μέρα. Στα νεαρά anoles πρέπει να χορηγούνται 2-3 είδη τροφίμων κάθε μέρα. Οι ενήλικοι ανολ πρέπει να λαμβάνουν 2-3 είδη τροφίμων κάθε δεύτερη μέρα.
 2. 2
  Σερβίρετε γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα Anoles είναι ημερήσια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο δραστήρια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να κυνηγήσουν αποτελεσματικά το θήραμά τους και να ασκηθούν.
 3. 3
  Αφήστε τους γρύλους χαλαρούς. Όταν ταΐζετε το anole σας, τοποθετήστε το θήραμα στο περίβλημα της anole ρίχνοντάς τα απαλά από ένα φλιτζάνι φαγητού ή απελευθερώνοντας απαλά το θήραμα ξεχωριστά με λαβίδα τροφοδοσίας στα κλαδιά και τα φύλλα της βλάστησης του περιβλήματος.
 4. 4
  Τοποθετήστε σκουλήκια σε ρηχά πιατάκια. Όταν ταΐζετε σκουλήκια στο anole σας, είναι σημαντικό να τα βάλετε σε ένα ρηχό πιάτο, ώστε η anole να φτάσει στο θήραμα. Αυτό αποτρέπει επίσης τη διαφυγή του θηράματος.
 5. 5
  Παρακολουθήστε το θήραμα. Εάν το anole δεν τρώει αμέσως το θήραμα, τοποθετήστε λίγο φαγητό για το θήραμα στο περίβλημα. Χωρίς δική τους τροφή, το θήραμα μπορεί να προσπαθήσει να φάει το μόνο πράγμα που μπορεί να βρει - το anole σας!
Για να ταΐσετε μια πράσινη σαύρα anole
Για να ταΐσετε μια πράσινη σαύρα anole, δώστε 2 έως 3 ζωντανά θηράματα, όπως γρύλοι, κατσαρίδες ή μύγες φρούτων, όλη την ημέρα.

Συμβουλές

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει το καπάκι του περιβλήματος αφού τοποθετήσετε τα έντομα μέσα, ώστε να μην ξεφύγουν (και η anole!).
 • Τα κάθετα τοποθετημένα ρολά χαρτοπετσέτας μπορούν να είναι εξαιρετικά εργαλεία κατά τη συγκομιδή γρύλων για το γεύμα της σαύρας σας. Αφαιρέστε το ρολό και ανακινήστε απαλά το ρολό για να αφαιρέσετε το θήραμα.

Προειδοποιήσεις

 • Προσέξτε για σημάδια πείνας. Εάν η ανόλη σας γίνει άγρυπνη, τρεμοπαίζει τη γλώσσα του, σηκώνει το κεφάλι του όταν πλησιάζετε στο περίβλημα ή προσπαθείτε να σας δαγκώσει ή να σας χτυπήσει, η ανόλη σας μπορεί να είναι πεινασμένη και να απαιτεί περισσότερο φαγητό.
 • Εάν η ανόλη σας δεν τρώει σωστά και αρχίζει να χάνει βάρος, μεταφέρετε το κατοικίδιο ζώο σας σε κτηνίατρο. Η ανόλη σας μπορεί να έχει λοίμωξη, απόφραξη, παράσιτο ή άλλη ασθένεια.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πόσο τα ταΐζω;
  Γενικά, τέσσερις μύγες κάθε μέρα για ένα μωρό και ένα μεγάλο κρίκετ κάθε μέρα για έναν ενήλικα.
 • Οι γρύλοι τσακίζουν στο δοχείο;
  Εξαρτάται από το μέγεθος. Οι μεγαλύτεροι γρύλοι πιθανότατα θα χτυπήσουν ενώ οι μικρότεροι πιθανότατα όχι.
 • Είναι κακό να τρέφω με το χέρι τη σαύρα μου;
  Όχι, βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά.
 • Είναι εντάξει να ταΐζω απλά anole γρύλοι ή είναι καλύτερα να έχω μια ποικιλία τροφίμων όταν το ταΐζω;
  Είναι πολύ καλύτερο να ταΐζετε επίσης τα σκουλήκια και τα σούπερ-σκουλήκια της σαύρας σας. Απλά μην τους δώσετε κηρώδη διότι δεν είναι καλά για το anole σας.
 • Έπιασα την ανόλη μου στην πίσω αυλή και δεν ξέρω αν είχε αρκετό φαγητό. Μπορώ να τον ταΐσω 2-4 εκείνη την ημέρα;
  Εάν τα τρώει όλα, τότε πεινάει γι 'αυτό, και πρέπει επομένως να το ταΐσετε σε αυτόν.
 • Η ανόλη μου έφαγε ένα μικρό σκώρο και δεν αισθάνεται καλά. Απλώς κρύβεται στο μισό κρησφύγετο του. Γιατί;
  Είναι ωραίο να τρώει σκώρο. Τα Anole είναι πολύ ευαίσθητα στις αλλαγές.
 • Μπορούν τα πράσινα anoles να τρώνε κουτιά ηλικιωμένων κουτιών;
  Όχι. Τροφοδοτήστε τους μικρούς γρύλους σας ή την τροφή των Anole.
 • Μπορώ να ταΐσω τους γαιοσκώληκες των πράσινων ανόλων μου;
  Ναι, αλλά πρέπει να κοπούν σε μικρότερα κομμάτια για να είναι ασφαλή.
 • Δίνω μόνο ένα κρίκετ ταυτόχρονα, και όχι άλλο φαγητό για το υπόλοιπο της ημέρας; Μπορώ να δώσω τις λιχουδιές μου στο anole;
  Μπορείτε να του δώσετε ό, τι αισθάνεται σαν να τρώει. Θα σταματήσει να τρώει όταν είναι γεμάτος. Μπορείτε να του δώσετε λιχουδιές.
 • Όταν προσπαθώ να πιάσω το anole μου, θα γίνει αμυντικό και θα επιτεθεί, ή θα φύγει;
  Δραπετεύω. Όσο χειρίζεστε ένα ερπετό τόσο πιο άνετα γίνονται μαζί σας και πιο ήρεμα. Τούτου λεχθέντος, μερικές σαύρες δεν θα σας επιτρέψουν ποτέ να τις χειριστείτε, και θα τοποθετούσα anoles σε αυτήν την κατηγορία. Οι Κινέζοι Δράκοι Νερού είναι συνήθως μια φθηνή και εύκολα διαθέσιμη και ως επί το πλείστον φιλική σαύρα, η δική μου κάθισε στο καπέλο μου και απλά παρέα Οι γενειοφόροι δράκοι κάνουν επίσης ένα υπέροχο κατοικίδιο ζώο, είναι ευκολότερο να φροντίζονται από τον δράκο του νερού, αλλά συνήθως είναι πιο ακριβό. Οι Ιγκουάνα μπορούν να είναι φιλικές, αλλά γίνονται πολύ μεγάλες.

Σχόλια (2)

 • bayerdevan
  Μόλις πήραμε ένα, οπότε αυτό ήταν πολύ χρήσιμο. Ευχαριστώ για τη συμβουλή.
 • allenimogen
  Το να ξέρω να ξεσκονίζω το γεύμα και να μην ταΐζω τα σούπερ σκουλήκια από την anole ήταν πολύτιμα μαθήματα που θα χρησιμοποιήσω.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail