Πώς να δημιουργήσετε ένα βιότοπο για μια λεοπάρδαλη γκέκο;

Για να δημιουργήσετε έναν βιότοπο για ένα γκέκο λεοπάρδαλης, ξεκινήστε με να αποκτήσετε ένα ενυδρείο ή τεράριο 10 λίτρων εάν έχετε γκέκο μωρού ή ένα που είναι 20 γαλόνια εάν το γκέκο σας είναι ενήλικας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα θερμαντήρα κάτω από το ρεζερβουάρ για να θερμάνετε περίπου 0,33 από το κάτω μέρος της δεξαμενής, έτσι ώστε το γκέκο σας να μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του μετακινώντας από τη θερμή πλευρά στη δροσερή πλευρά. Μετά από αυτό, βάλτε πλακάκια και επίπεδες πέτρες από το τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας ή χρησιμοποιήστε εφημερίδες ως δάπεδο και κλινοσκεπάσματα. Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε φυτά, πετρώματα και κορμούς για να παρέχετε μέρη για να παίζετε και να κρύβετε το γκέκο σας. Για περισσότερες πληροφορίες από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου δημιουργίας ενός ζεστού, υγρού κρυψώνα για το γκέκο σας, διαβάστε!

Ξεκινήστε με να αποκτήσετε ένα ενυδρείο ή τεράριο 10 λίτρων εάν έχετε γκέκο μωρού ή ένα που είναι 20 γαλόνια
Για να δημιουργήσετε έναν βιότοπο για ένα γκέκο λεοπάρδαλης, ξεκινήστε με να αποκτήσετε ένα ενυδρείο ή τεράριο 10 λίτρων εάν έχετε γκέκο μωρού ή ένα που είναι 20 γαλόνια εάν το γκέκο σας είναι ενήλικας.

Τα λεοπάρδαλα γκέκο είναι νυχτερινά και θα περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στα κλουβιά τους. Αυτά τα γκέκο είναι δημοφιλή ερπετά κατοικίδια ζώα λόγω της αποδοχής χειρισμών, διακριτών προσωπικοτήτων και άνεσης σε ένα μετριοπαθές terrarium. Ο φυσικός βιότοπος του Leopard gecko είναι τα ερημικά τοπία του Αφγανιστάν, της δυτικής Ινδίας, του Πακιστάν, του Ιράκ και του Ιράν, ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από βράχια, σκληρά χόρτα και χαμηλούς θάμνους. Όταν δημιουργείτε ένα βιότοπο για το Leopard gecko σας, πρέπει να προσπαθήσετε να μιμηθείτε το φυσικό του περιβάλλον όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μέρος 1 από 3: επιλογή ενός terrarium

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε ένα μακρύ και ευρύ ενυδρείο, terarium ή vivarium. Το vivarium είναι μια ξύλινη δεξαμενή με γυάλινη πρόσοψη, η οποία θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας σας κάτω.
  • Οι λεοπάρδαλοι είναι αλεσμένα ζώα, οπότε σπάνια ανεβαίνουν, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια γυάλινη δεξαμενή ώστε η λεοπάρδαλη να μην μπορεί να ανέβει στα τοιχώματα της δεξαμενής. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε συρματόσχοινο ή πλέγμα για το γκέκο σας, καθώς τα συρμάτινα κλουβιά δεν συγκρατούν τη θερμότητα πολύ καλά, είναι εύκολο για το γκέκο σας να ξεφύγει και το γκέκο σας μπορεί να τραυματιστεί εάν το πόδι ή το δάχτυλό του πιάσουν στο καλώδιο.
 2. 2
  Δώστε στο γκέκο σας άφθονο χώρο. Τα σαύρα Leopard δεν είναι πολύ ενεργές σαύρες, αλλά πρέπει να τους δοθεί αρκετός χώρος για να μετακινηθούν. Ωστόσο, αποφύγετε να πάρετε μια δεξαμενή που είναι πολύ μεγάλη για νέους γκέκο, καθώς μια δεξαμενή που είναι πολύ μεγάλη μπορεί να δυσκολεύσει το γκέκο σας να βρει την πηγή θερμότητας στη δεξαμενή και να κρυφτεί. Οι ενήλικες δεν έχουν όριο μεγέθους, αλλά οι μεγαλύτερες δεξαμενές πρέπει να περιλαμβάνουν πολλά δέρματα. Τα συνιστώμενα μεγέθη είναι 20 γαλόνια (75,7 L) για ένα γκέκο λεοπάρδαλης ενηλίκων και 10 γαλόνια (37,9 λίτρα) για ένα γκέκο λεοπάρδαλης μωρού.
  • Ένα μεμονωμένο γκέκο Leopard για ενήλικες θα χρειαστεί μια δεξαμενή 10 γαλονιών (20 γαλόνια θα ήταν καλύτερα), δύο γκέκο θα χρειαστούν μια δεξαμενή 15-20 γαλλονιών (56,8-75,7 L) και τρία γκέκο θα χρειαστούν ένα 20-30 γαλόνι (75,7-114 L) δεξαμενή. Μέχρι τρία γκέκο Leopard μπορούν να διατηρηθούν στο ίδιο κλουβί, αν και πρέπει να έχουν παρόμοιο μέγεθος και τα αρσενικά πρέπει να διατηρούνται μόνα τους. Μόνο γυναίκες που έχουν παρόμοιο μέγεθος μπορούν να φιλοξενηθούν μαζί, και ακόμη και τότε μπορούν να πολεμήσουν. Κρατήστε μια επιπλέον δεξαμενή σε περίπτωση που παλεύουν.
 3. 3
  Καλύψτε τη δεξαμενή σας με καπάκι από σύρμα ή πλέγμα. Αν και το γκέκο σας δεν θα μπορεί να ανέβει τα γυάλινα τοιχώματα της δεξαμενής του, θα πρέπει πάντα να καλύπτετε τη δεξαμενή σας με σύρμα ή καπάκι ματιών για να αποφύγετε έντομα, άλλα κατοικίδια ζώα ή παιδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συρόμενη πόρτα στο μπροστινό μέρος, η οποία θα λειτουργήσει καλύτερα με το εξημέρωση.
  • Αποφύγετε πλαστικό, γυαλί ή οποιοδήποτε άλλο καπάκι από στερεά υλικά. Τα στερεά καπάκια μπορεί να προκαλέσουν αύξηση της θερμοκρασίας της δεξαμενής σε μη ασφαλή επίπεδα για το γκέκο σας.
Πρέπει να προσπαθήσετε να μιμηθείτε το φυσικό του περιβάλλον όσο το δυνατόν περισσότερο
Κατά τη δημιουργία ενός βιότοπου για το Leopard gecko σας, πρέπει να προσπαθήσετε να μιμηθείτε το φυσικό του περιβάλλον όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μέρος 2 από 3: ρύθμιση της θέρμανσης και του φωτισμού

 1. 1
  Διατηρήστε μια κλίση θερμοκρασίας στη δεξαμενή. Θα πρέπει να δημιουργήσετε μια ζεστή και δροσερή πλευρά της δεξαμενής, ώστε το γκέκο σας να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του μετακινώντας από ζεστό σε κρύο. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία. είναι σωστό για το γκέκο σας. Τα καλύτερα θερμόμετρα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι ένα ψηφιακό με ανιχνευτή ή όπλο θερμοκρασίας.
  • Χρησιμοποιήστε θερμαντήρα κάτω από το ρεζερβουάρ στο κάτω μέρος της ζεστής πλευράς. Θα πρέπει να είναι το ένα τρίτο της περιοχής του πυθμένα. Ένας λαμπτήρας πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο εάν το θερμαντικό στρώμα δεν έχει αρκετή θερμότητα μόνο του. Οι λεκέδες δεν είναι σαύρες και παίρνουν τη θερμότητα τους από την κοιλιά τους για να τους βοηθήσουν να αφομοιώσουν τα τρόφιμα. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε πετρώματα. Ένα φως UVB επειδή αυτοί οι γκέκοι είναι ανατριχιαστικοί (ενεργοί κατά την αυγή και το σούρουπο). Ωστόσο, η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να είναι επωφελής καθώς το leis δεν μπορεί να υπερδοσολογηθεί σε d3 που λαμβάνουν από αυτό. Μπορεί να πάρει τη θέση εάν ένα συμπλήρωμα d3. Απαιτείται φως μόνο εάν δεν υπάρχει παράθυρο ή άλλες πηγές φωτός στο δωμάτιο.
  • Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η δροσερή πλευρά πρέπει να έχει θερμοκρασία περιβάλλοντος 27°C και η θερμή πλευρά πρέπει να είναι περίπου 32°C.
  • Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 27°C και στις δύο πλευρές της δεξαμενής.
Τα συνιστώμενα μεγέθη είναι 20 γαλόνια (75,7 λίτρα) για ένα γκέκο λεοπάρδαλης ενηλίκων
Τα συνιστώμενα μεγέθη είναι 20 γαλόνια (75,7 λίτρα) για ένα γκέκο λεοπάρδαλης ενηλίκων και 10 γαλόνια (37,9 λίτρα) για ένα γκέκο λεοπάρδαλης μωρού.

Μέρος 3 από 3: προσθήκη υποστρώματος και διακόσμηση

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε ξηρό οικολογικό χώμα ή υφή πλακιδίων ως υπόστρωμα στη δεξαμενή. Το υπόστρωμα είναι το κρεβάτι ή το δάπεδο στη δεξαμενή του γκέκο που περπατά. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε καθόλου άμμο. Ο φυσικός βιότοπος αυτών των γκέκο έχει πέτρα και σκληρά βρωμιά. Η άμμος μπορεί να οδηγήσει σε πρόσκρουση.
  • Τα πλακάκια και οι επίπεδες πέτρες είναι φθηνά, έχουν καλή θερμότητα, είναι ευχάριστο να φαίνονται, εύκολο να καθαριστούν και δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία του γκέκο σας. Ένα λεπτό στρώμα άμμου ή Eco Earth θα πρέπει να βρίσκεται κάτω και μεταξύ των πλακιδίων. Το πλακίδιο πρέπει να έχει υφή, ώστε ο Λέων να μην έχει κανένα πρόβλημα να περπατήσει πάνω του. Μπορείτε να πάρετε πλακάκια και επίπεδες πέτρες από το τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Αυτό το υπόστρωμα είναι επίσης μόνιμο.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφημερίδα, κρεοπωλείο ή ράφι ως υπόστρωμα στη δεξαμενή. Ένα υπόστρωμα με βάση το χαρτί είναι εύκολο στη συντήρηση και εύκολο στην αντικατάστασή του. Αυτό θα κάνει τον καθαρισμό της δεξαμενής πολύ γρήγορη, καθώς συχνά χρειάζεται να αντικαταστήσετε μόνο το υπόστρωμα χαρτιού. Ωστόσο, τα έντομα μπορούν να πέσουν κάτω από αυτό.
  • Ορισμένοι ιδιοκτήτες και κτηνίατροι συνιστούν τη χρήση χαλιών ερπετών, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για δεξαμενές ερπετών. Φαίνεται ωραίο στη δεξαμενή και δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία του γκέκο σας. Μπορείτε να το βρείτε στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας. Ωστόσο, τα νύχια και τα δόντια του γκέκο σας μπορεί να πιαστούν. Τα έντομα μπορούν επίσης να υποστούν κάτω από αυτό.
 2. 2
  Δημιουργήστε μια ζεστή απόκρυψη και μια δροσερή απόκρυψη για το γκέκο σας. Η απόκρυψη του γκέκο σου είναι βασικό μέρος του περιβάλλοντος διαβίωσής του. Θα χρησιμοποιήσει την κρυψώνα του για να προστατευτεί από το φως, τη ζέστη και οτιδήποτε τον τρομάζει, όπως άλλα κατοικίδια ζώα ή άτομα κοντά στη δεξαμενή του. Η απόκρυψη πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη ώστε το γκέκο σας να χωράει άνετα. Μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας δορές με δοχεία Tupperware ή να αγοράσετε δέρματα που μοιάζουν με φυσικές πηγές από το τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας. Προσπαθήστε να έχετε μια ζεστή και δροσερή απόκρυψη στη δεξαμενή για μέγιστη άνεση. Δεν συνιστάται η απόκρυψη που ανεβαίνει στο πλάι της δεξαμενής, καθώς χάνουν τον σκοπό και δεν κρύβουν το γκέκο σας.
  • Τοποθετήστε το ζεστό δέρμα στη θερμή πλευρά του δοχείου. Το γκέκο σου θα το χρησιμοποιήσει για να χωνέψει το φαγητό του και να ζεσταθεί όταν αισθάνεται κρύο.
  • Τοποθετήστε το δροσερό κρύψιμο στη δροσερή πλευρά του δοχείου. Το γκέκο σας θα χρησιμοποιήσει αυτό το κρυφό για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός του όταν αισθάνεται πολύ ζεστό και πρέπει να κρυώσει.
 3. 3
  Κάντε μια ζεστή, υγρή απόκρυψη για το γκέκο σας. Ένα υγρό δέρμα θα βοηθήσει τη λεοπάρδαλη σας να διατηρήσει μια ισορροπημένη θερμοκρασία σώματος και να απολαύσει μεγαλύτερη υγρασία στη δεξαμενή του. Αυτό είναι επίσης για αποβολή. Ευθυγραμμίστε το με υγρή πετσέτα χαρτιού, Eco earth ή βρύα σφάγνου.
  • Μπορείτε να κάνετε ένα υγρό καταφύγιο από ένα μικρό πλαστικό δοχείο με μέγεθος σάντουιτς.
  • Θα πρέπει να ψεκάσετε το φλοιό ή τα βρύα καθημερινά με ένα μπουκάλι νερό ψεκασμού, ώστε να παραμείνει υγρό, αλλά όχι υγρό.
  • Μπορείτε επίσης να αγοράσετε προκατασκευασμένα υγρά καταφύγια στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας.
 4. 4
  Τοποθετήστε ένα μπολ με φαγητό και νερό στη δεξαμενή. Αναζητήστε ένα συνδυασμό μπολ με φαγητό και νερό φτιαγμένο για γκέκο Leopard στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας. Το μπολ φαγητού απαιτείται μόνο εάν χρησιμοποιείτε τα σκουλήκια γεύματος ως κανονική διατροφή. Γεμίστε το μπολ νερού κάθε φορά που το νερό είναι χαμηλό ή βρώμικο. Χρησιμοποιήστε εμφιαλωμένο νερό, νερό βρύσης που αφήνεται για 24 ώρες, νερό επεξεργασμένο με reptisafe (βρίσκεται σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων) ή οποιοδήποτε φιλτραρισμένο νερό.
  • Μην πάρετε ένα μπολ νερού που είναι πολύ βαθύ, καθώς το γκέκο σας θα μπορούσε να δυσκολευτεί να αποκτήσει πρόσβαση στο νερό σε ένα μπολ με βαθιά νερά και μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο πνιγμού. Βεβαιωθείτε ότι το μπολ νερού είναι αρκετά μεγάλο για να κολυμπήσει το γκέκο σας.
 5. 5
  Προσθέστε φυτά ή / και πετρώματα ή κορμούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωντανά ή τεχνητά φυτά στη δεξαμενή για να δώσετε στο γκέκο σας επιπλέον ασφάλεια και σημεία για να κρυφτεί. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να μην βαρεθεί το γκέκο σας. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε ζωντανά φυτά, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι τοξικά και ασφαλή για τα λεμόνια. Τα ζωντανά φυτά μπορεί να φαίνονται πιο ελκυστικά, αλλά απαιτούν περισσότερη συντήρηση και μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα υγρασίας της δεξαμενής.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πετρώματα ή μικρά μπαστούνια και κορμούς στη δεξαμενή για να δώσετε τα σημεία του γκέκο σας σε κούρνιασμα ή να ανεβείτε. Πάντα να καθαρίζετε τυχόν βράχους ή μπαστούνια για να απομακρύνετε τη βρωμιά και τα βακτήρια πριν τα βάλετε στη δεξαμενή. Θα πρέπει επίσης να εξομαλύνετε τυχόν αιχμηρές γωνίες ή πλευρές στο βράχο, ώστε το γκέκο σας να μην τραυματιστεί.
  • Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε τα ραβδιά του φλοιού τους για να απαλλαγείτε από βακτήρια ή παράσιτα. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα ραβδιά ή το ξύλο στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά για να σκοτώσετε τυχόν παράσιτα πάνω τους πριν τα βάλετε στη δεξαμενή του γκέκο σας. Ίσως θελήσετε να βάλετε χαρτοπετσέτα στη γωνία του μπάνιου και αν το αλλάξετε όποτε το χρησιμοποιείτε.
Υγρού κρυψώνα για το γκέκο σας
Για περισσότερες πληροφορίες από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου δημιουργίας ενός ζεστού, υγρού κρυψώνα για το γκέκο σας, διαβάστε!

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Δεξαμενή 15-20 γαλλονιών (56,8-75,7 L)
 • Καλώδιο τεραριού με σύρμα ή πλέγμα
 • όπλο θερμοκρασίας ή ψηφιακό θερμόμετρο χωρίς αισθητήρα
 • Θερμοσίφωνα
 • Ξηρό οικολογικό χώμα ή πλακάκια με υφή
 • Δύο έως τρεις δορές
 • Πλαστικό δοχείο για βρύα
 • Ψεκάστε το μπουκάλι με νερό
 • Ζωντανά ή τεχνητά φυτά
 • Διακοσμητικά πετρώματα
 • Διακοσμητικά ραβδιά και κορμούς
 • Τρόφιμα και μπολ με νερό

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Η λεοπάρδαλη μου είναι νεανική και έχει δεξαμενή 40 λίτρων. Παρακολούθησα ένα βίντεο που έλεγε ότι αν η δεξαμενή είναι πολύ μεγάλη, το γκέκο σου θα αγχωθεί, αλλά η δική μου έχει μια παχιά ουρά και είναι πολύ υγιής.
  Ένα σαράντα γαλόνι είναι τεράστιο για ένα μόνο γκέκο, ειδικά για ένα νεαρό, αλλά όσο η δεξαμενή είναι γεμάτη κρυψώνες και όχι πολύ άδεια, η σαύρα θα πρέπει να είναι εντάξει.
 • Πρέπει να πλένω τα χέρια μου αφού αγγίξω άλλο ζώο προτού αγγίξω το λεμόνι μου;
  Ναι, πλύνετε πάντα τα χέρια σας πριν και μετά το χειρισμό του γκέκο σας.
 • Μπορώ να κρατήσω δύο κορίτσια μαζί;
  Ναι, εφόσον και οι δύο έχουν τουλάχιστον 10 γαλόνια το καθένα.
 • Μπορούν οι γκέκοι λεοπάρδαλης να τρέφονται μόνο με σκουλήκια γεύματος;
  Ένα γκέκο θα μπορούσε να επιβιώσει σε αυτό, αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Θα πρέπει πάντα να έχετε μια ποικιλία τροφών για το γκέκο σας, τους γρύλους, τους σκουλήκια γεύματος, τους κηρούς ή τις κατσαρίδες της Ντούμπια. Λάβετε υπόψη ότι τα κεριά έχουν πολύ λίπος, γι 'αυτό θα πρέπει να τα δίνετε μόνο 3 κάθε 3 εβδομάδες.
 • Πρέπει να έχω θερμόμετρο;
  Ναι, γιατί αν δεν έχετε, θα είναι πολύ δύσκολο να πείτε τη θερμοκρασία. Αυτό μπορεί να αφήσει το βιότοπο πολύ κρύο ή πολύ ζεστό, πιθανόν να βλάψει το Gecko σας.
 • Ποια είναι η γωνιά τουαλέτα;
  Οι Leopard geckos θα επιλέξουν ένα σημείο για να αποθέσουν τα απόβλητά τους στη δεξαμενή τους, συνήθως σε μια σκοτεινή γωνία ή κάπου μακριά από το αγαπημένο κρησφύγετο του gecko. Αυτό είναι αρκετά βολικό, καθώς καθιστά ευκολότερο τον καθαρισμό του γκέκο σας.
 • Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε ερπετό άμμο για ένα γκέκο;
  Οχι! Η άμμος είναι θανατηφόρα για σχεδόν οποιοδήποτε ερπετό, καθώς μπορεί να προκαλέσει πρόσκρουση. Η επίπτωση είναι όταν κάτι προκαλεί απόφραξη στο πεπτικό κομμάτι του ερπετού σας. Όταν το γκέκο σας επιτίθεται στο φαγητό του, πιθανότατα θα καταπιεί και κάποια άμμο. Με την πάροδο του χρόνου, η άμμος θα συσσωρευτεί στο σύστημα του γκέκο σας, οδηγώντας σε έναν μακρύ, αργό και οδυνηρό θάνατο. Μην χρησιμοποιείτε άμμο calci. Ξέρω ότι η εταιρεία σας λέει ότι είναι εύπεπτο, αλλά δεν είναι.
 • Πρέπει να έχετε μια αιώρα ερπετών;
  Δεν χρειάζεστε ένα, αλλά τα γκέκο τους αγαπούν.
 • Πρέπει να έχω τρία σημεία απόκρυψης;
  Ναι: μία δροσερή απόκρυψη, μια καυτή απόκρυψη και μια υγρή απόκρυψη. Αλλά μπορείτε επίσης να έχετε περισσότερα αν το επιθυμείτε. απλά μην το υπερφορτώσετε με πάρα πολλές δορές.
 • Πώς μπορώ να πω αν το γκέκο μου πίνει αρκετά;
  Ελέγξτε τα μάτια του. Αν είναι ωραία και φωτεινά, το γκέκο σας είναι καλό. Φαίνεται να βυθίζονται, πρέπει να το δώσετε νερό ή να ψεκάσετε ελαφρά το γκέκο αμέσως.

Σχόλια (10)

 • martin91
  Πήγε βήμα προς βήμα και ήταν κατανοητό.
 • richmondwuckert
  Δεν ήμουν σίγουρος τι είδους υπόστρωμα θα ήταν καλύτερο έως ότου κοίταξα αυτό το άρθρο. Σας ευχαριστώ.
 • susie98
  Το αρσενικό μου γκέκο μου αρέσει η απόκρυψη που έκανα.
 • fletcher28
  Ήταν κατανοητό!
 • khuels
  Χρήσιμο, όπως πάντα. Με ενοχλεί να βλέπω καταστήματα κατοικίδιων ζώων και άλλες εγκαταστάσεις που δίνουν λάθος πληροφορίες σε νέους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Τουλάχιστον έχουμε μια αξιόπιστη πηγή στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση η κοινότητα.
 • politeschloe
  Ως αρχάριος στην περιοχή της λεοπάρδαλης, αυτό βοηθάει τους τόνους να μου δώσουν μια γενική ιδέα για το τι πρέπει να υπάρχει στη δεξαμενή μου. Ευχαριστώ πολύ!
 • thrasyboulosmic
  Το πιο χρήσιμο μέρος ήταν ότι είναι πολύ εύκολο να φροντίσετε το γκέκο λεοπάρδαλης. Απλά πρέπει να το φροντίσετε.
 • mschowalter
  Μου άρεσε πολύ να ξέρω τι να κάνω και τι να μην κάνω. Συνεχίστε να δημοσιεύετε τέτοια πράγματα, είναι πολύ χρήσιμα.
 • jlueilwitz
  Πολύ όμορφα γραμμένο και χρήσιμο. Σας ευχαριστώ.
 • suzanne26
  Μου αρέσει πώς δίνετε τις οδηγίες βήμα προς βήμα. Ο τρόπος που το κάνατε είναι τέλειος, γιατί τώρα αν κολλήσω σε κάτι, μπορώ να επιστρέψω σε αυτήν την ιστοσελίδα και να κοιτάξω.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail