Πώς να ταΐσετε τη χελώνα σας εάν αρνείται να φάει;

Για να ταΐσετε τη χελώνα σας εάν αρνείται να φάει, δοκιμάστε να της δώσετε ζωντανή τροφή, όπως σκουλήκια γεύματος και γυμνοσάλιαγκες, αντί για ξηρούς σβόλους, καθώς οι χελώνες έλκονται από την κίνηση. Εναλλακτικά, βυθίστε τα σφαιρίδια σε κονσερβοποιημένο νερό τόνου για να τους δώσετε μια ισχυρότερη, πιο δελεαστική μυρωδιά. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία μέσα στο ενυδρείο ή το κουτί της χελώνας είναι μεταξύ 68 και 72 βαθμών, καθώς οι χελώνες δεν θα τρώνε εάν η θερμοκρασία είναι πολύ κρύα. Θα πρέπει επίσης να παρέχετε στη χελώνα σας 12 έως 14 ώρες φωτός μέσω ενός λαμπτήρα UVB και ενός λαμπτήρα πυρακτώσεως για να ενισχύσετε την όρεξή του. Για περισσότερες συμβουλές από τον κτηνιατρικό μας κριτικό, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο βεβαιωθείτε ότι η χελώνα σας τρώει μια ισορροπημένη διατροφή, συνεχίστε να διαβάζετε!

Εάν η χελώνα σας έχει λευκό
Εάν η χελώνα σας έχει λευκό, ανοξείδωτο αποχρωματισμό στο κέλυφος της και αρνείται να φάει, η χελώνα σας μπορεί να πάσχει από έλλειψη βιταμίνης Α.

Μπορεί να προκύψει ανησυχία εάν δείτε ότι η χελώνα σας αρνείται να φάει. Όχι μόνο αυξάνει την πιθανότητα λιμοκτονίας, αλλά θα μπορούσε επίσης να αρρωστήσει. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να τρώτε τη χελώνα σας και τι να κάνετε εάν εξακολουθεί να αρνείται να μασήσει. Πολλοί ιδιοκτήτες χελωνών δυσκολεύονται να φάνε τα κατοικίδια ζώα τους. Η χελώνα σας πιθανότατα δεν τρώει λόγω περιβαλλοντικών προβλημάτων. Ωστόσο, η χελώνα σας μπορεί επίσης να πάσχει από κάποιο είδος ασθένειας. Ρυθμίζοντας το περιβάλλον της χελώνας σας, αναγνωρίζοντας σημάδια ασθένειας και είστε δημιουργικοί κατά τη διάρκεια της σίτισης, μπορείτε να τρώτε τη χελώνα σας.

Μέθοδος 1 από 3: προσδιορισμός γιατί η χελώνα σας δεν θα φάει

 1. 1
  Ελέγξτε τη θερμοκρασία. Οι χελώνες είναι ερπετά ψυχρού αίματος και δεν θα τρώνε εάν η θερμοκρασία είναι πολύ κρύα. Εάν έχετε εσωτερική χελώνα κουτί, παρέχετε μια ζεστή περιοχή και μια δροσερή περιοχή. Η δροσερή περιοχή πρέπει να είναι μεταξύ 68 και 22°C και η ζεστή περιοχή πρέπει να είναι 29°C κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα, η θερμοκρασία μπορεί να μειωθεί μεταξύ 60 και 24°C.
  • Για τις υδρόβιες χελώνες, η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι περίπου 26°C. Η περιοχή απομόνωσης πρέπει να είναι μεταξύ 80 και 29°C.
  • Εάν η χελώνα του κουτιού σας ζει έξω, η χελώνα θα γίνει πολύ κρύα εάν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 16°C. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε έναν κεραμικό θερμαντήρα στο περιβάλλον της χελώνας σας για να φτάσει σε επαρκή θερμοκρασία.
  • Ελέγξτε τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος της χελώνας σας χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο και κάντε προσαρμογές εάν είναι απαραίτητο.
 2. 2
  Παρέχετε περισσότερο φως. Η χελώνα σας χρειάζεται επίσης επαρκές φως για να έχει μια υγιή όρεξη. Οι υδρόβιες χελώνες χρειάζονται φως UVA και UVB στη δεξαμενή τους. Δώστε στη χελώνα σας 12 έως 14 ώρες φωτός ακολουθούμενη από 10 έως 12 ώρες σκοτάδι. Οι χελώνες κουτιού χρειάζονται φως για τουλάχιστον 12 ώρες κάθε μέρα. Αυτό μπορεί να είναι άμεσο ηλιακό φως ή συνδυασμός λαμπτήρα UVB και λαμπτήρα πυρακτώσεως.
  • Εάν η χελώνα σας παίρνει λιγότερο από 12 ώρες φωτός την ημέρα, πιθανότατα θα σταματήσει να τρώει.
  • Εάν έχετε μια εξωτερική χελώνα κουτί, θα πρέπει να προσαρμόσετε την πηγή φωτός με τις εποχές. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο τεχνητό φωτισμό το φθινόπωρο και το χειμώνα καθώς οι μέρες είναι μικρότερες και δεν χρειάζεστε τεχνητό φωτισμό το καλοκαίρι.
 3. 3
  Ελέγξτε για σημάδια ασθένειας. Εάν η χελώνα σας δεν τρώει και έχετε ελέγξει το περιβάλλον, η χελώνα σας μπορεί να πάσχει από ασθένεια. Άγχος και ασθένειες όπως ανεπάρκεια βιταμίνης Α, δυσκοιλιότητα, αναπνευστική λοίμωξη, οφθαλμικά προβλήματα ή εγκυμοσύνη. Εάν η χελώνα σας δεν τρώει, αναζητήστε άλλα συμπτώματα για να αποφασίσετε εάν η χελώνα σας είναι άρρωστη και πρέπει να επισκεφτείτε έναν κτηνίατρο.
  • Εάν η χελώνα σας έχει λευκό, ανοξείδωτο αποχρωματισμό στο κέλυφος της και αρνείται να φάει, η χελώνα σας μπορεί να πάσχει από έλλειψη βιταμίνης Α. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α συνδέεται επίσης με αναπνευστικές λοιμώξεις σε χελώνες.
  • Άλλα συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης περιλαμβάνουν συριγμό, δυσκολία στην αναπνοή, φτέρνισμα, καταρροή, πρησμένα μάτια και έλλειψη ενέργειας.
  • Εάν η χελώνα σας έχει σταματήσει να τρώει και έχει σταματήσει να πηγαίνει στο μπάνιο, η χελώνα σας μπορεί να δυσκοιλιωθεί.
  • Εάν η χελώνα σας έχει προβλήματα ματιών και δεν μπορεί να δει, η χελώνα σας δεν θα φάει. Ελέγξτε τα μάτια της χελώνας σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά, χωρίς συντρίμμια και γυαλιστερά.
  Εάν η χελώνα σας έχει προβλήματα ματιών
  Εάν η χελώνα σας έχει προβλήματα ματιών και δεν μπορεί να δει, η χελώνα σας δεν θα φάει.
 4. 4
  Προσδιορίστε εάν η χελώνα σας βρίσκεται σε κατάσταση αδρανοποίησης. Οι χελώνες της Ασίας, της Ευρώπης και της Βόρειας Ευρώπης μπορεί να αδρανοποιήσουν για τη χειμερινή περίοδο. Ακόμα κι αν η χελώνα σας έχει το κατάλληλο περιβάλλον και άφθονο φαγητό, μπορεί ακόμα να επιλέξει την αδρανοποίηση. Εάν έχετε ελέγξει το περιβάλλον και τη φυσική υγεία της χελώνας σας και εξακολουθεί να μην τρώει, μεταφέρετε τη χελώνα σας στον κτηνίατρο για να δείτε εάν η χελώνα σας προσπαθεί να νάρκη.
  • Η αδρανοποίηση δίνει άγχος στο σώμα. Μόνο υγιείς χελώνες θα πρέπει να αδρανοποιούνται.
  • Εάν ο κτηνίατρός σας λέει ότι είναι εντάξει για την αδρανοποίηση της χελώνας σας, αρχίστε να μειώνετε τη θερμοκρασία στον βιότοπό της κατά 2 ή 3 βαθμούς κάθε μέρα. Αυτό θα βοηθήσει στην επιβράδυνση του μεταβολισμού της χελώνας σας.
  • Μην αφήσετε τη θερμοκρασία να πέσει κάτω από τους 10°C. Αρχίστε να αυξάνετε τη θερμοκρασία κατά μερικούς βαθμούς κάθε μέρα μετά από 10 εβδομάδες.
  • Συνεχίστε να ταΐζετε τη χελώνα σας μέχρι να σταματήσει εντελώς να τρώει.

Μέθοδος 2 από 3: δελεάζοντας τη χελώνα σας να φάει

 1. 1
  Δώστε στη χελώνα σας ζωντανό φαγητό. Η χελώνα σας προσελκύεται από κίνηση και μπορεί να προτιμά να τρώει ζωντανά τρόφιμα όπως γρύλοι, σκουλήκια, σκουλήκια, γαιοσκώληκες, σαλιγκάρια, γυμνοσάλιαγκες ή μικρά ποντίκια ροζ. Το ζωντανό φαγητό έχει επίσης μια έντονη μυρωδιά που είναι ελκυστική για τη χελώνα σας.
  • Προσέξτε να σκάβετε γαιοσκώληκες και να τους δίνετε στη χελώνα σας. Εάν το γκαζόν έχει υποστεί επεξεργασία με χημικά, μην δίνετε τους γαιοσκώληκες στη χελώνα σας. Είναι καλύτερο να αγοράσετε γαιοσκώληκες από ένα κατάστημα δόλωμα.
  • Η χελώνα σας μπορεί επίσης να απολαύσει να τρώει μύγες, σκαθάρια, σφάλματα χάπι, καραβίδες, μύγες, ακρίδες, σκουλήκια αίματος και αράχνες.
 2. 2
  Συνδυάστε τα σφαιρίδια με άλλα τρόφιμα. Τα σφαιρίδια ή τα τρόφιμα ξηράς χελώνας αποτελούν βασικό στοιχείο της διατροφής πολλών χελωνών. Συντρίψτε τα σφαιρίδια και ανακατέψτε τα με λίγο ζωντανό φαγητό για να φάνε η χελώνα σας. Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε τα σφαιρίδια σε κονσερβοποιημένο νερό τόνου για να δώσετε στα σφαιρίδια μια ισχυρότερη, πιο δελεαστική μυρωδιά.
  • Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε τα σφαιρίδια σε χυμό φρούτων ή ένα αθλητικό ποτό χωρίς καφεΐνη για να ενθαρρύνετε τη χελώνα σας να φάει.
  • Εάν έχετε μια χελώνα κουτιού, δοκιμάστε να τοποθετήσετε αυτό το φαγητό σε νερό, καθώς η χελώνα σας μπορεί να προτιμά να τρώει κάτω από το νερό αντί για ξηρά.
 3. 3
  Παρέχετε φαγητά με έντονα χρώματα. Η χελώνα σας προσελκύεται σε έντονα χρωματισμένα τρόφιμα. Προσφέρετε τις φράουλες, τις ντομάτες, την παπάγια, το μάνγκο, το καρπούζι, τα ροδοπέταλα ή άλλα λαμπρά λαχανικά και φρούτα. Τα φρούτα δεν πρέπει να αποτελούν βασικό στοιχείο στη διατροφή της χελώνας σας, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεκινήσει η χελώνα να τρώει.
  • Μπορείτε να συνδυάσετε έντονα χρώματα με ζωντανή τροφή για να έχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Το φωτεινό χρώμα και η έντονη οσμή μπορεί να είναι διπλά ελκυστικά.
  • Τα λαχανικά είναι πιο σημαντικά για τη χελώνα σας από τα φρούτα. Δοκιμάστε να μουλιάσετε τα λαχανικά σε νερό τόνου για να τρώτε τη χελώνα σας.
  Εάν η χελώνα σας δεν τρώει
  Εάν η χελώνα σας δεν τρώει και έχετε ελέγξει το περιβάλλον, η χελώνα σας μπορεί να πάσχει από ασθένεια.
 4. 4
  Αλλάξτε τη διατροφή. Η χελώνα σας μπορεί να μην τρώει απλώς και μόνο επειδή δεν της αρέσει το φαγητό που προσφέρετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να ψιλοκόψετε ψιλοκομμένα λαχανικά και σφαιρίδια και να τα βυθίσετε σε χυμό σκουληκιού μια μέρα και στη συνέχεια να παρέχετε μάνγκο και σβόλους σε νερό τόνου την επόμενη μέρα. Η χελώνα σας έχει προτιμήσεις που πρέπει να μάθετε.
  • Μπορεί να είναι χρήσιμο να κρατάτε ένα ημερολόγιο με ταΐσματα και πώς αντιδρά η χελώνα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μάθετε τι της αρέσει η χελώνα σας.
  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να δώσετε τη χελώνα σας τροφή στην ξηρά και στο νερό για να δείτε αν αυτό επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο τρώει η χελώνα σας.
 5. 5
  Τροφοδοτήστε τη χελώνα σας νωρίς το πρωί. Οι χελώνες τείνουν να είναι ενεργές νωρίς το πρωί και προτιμούν να τρώνε τότε. Πολλές χελώνες θα αρνηθούν να φάνε αν τους δοθεί τροφή σε άλλες ώρες της ημέρας. Δοκιμάστε να δώσετε το φαγητό της χελώνας στις 4:30 π.μ. ή 5:30 π.μ. ή όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αυγή.
  • Εκτός από την ώρα της ημέρας, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τον χρόνο σίτισης με βάση την εποχή. Για παράδειγμα, εάν έχετε εξωτερική χελώνα, μπορεί να είναι πολύ κρύο για φαγητό την αυγή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ίσως θελήσετε να δώσετε το φαγητό της χελώνας σας λίγο αργότερα την ίδια μέρα.
  • Οι χελώνες του κουτιού θέλουν επίσης να τρώνε τα βροχερά πρωινά, γιατί συμβαίνει όταν εντοπίζονται εύκολα γαιοσκώληκες και γυμνοσάλιαγκες.
 6. 6
  Πάρτε τη χελώνα σας στον κτηνίατρο. Εάν η χελώνα σας δεν ανταποκρίνεται σε κανένα από τα τρόφιμα που προσφέρετε και τις περιβαλλοντικές αλλαγές, επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας. Όχι μόνο θα μπορούσε η χελώνα σας να καταπολεμά μια ασθένεια, αλλά η υγεία της κινδυνεύει επίσης όταν αρνείται να φάει. Η λήψη επαγγελματικής ανάλυσης αυξάνει τις πιθανότητες ανακάλυψης του προβλήματος και μια ταχύτερη λύση εξαλείφει την πιθανότητα επιδείνωσης της κατάστασης της χελώνας σας.
  • Ένας κτηνίατρος έρπη είναι καλύτερα εξοπλισμένος για τη θεραπεία της χελώνας σας. Αυτοί οι κτηνίατροι έχουν λάβει επιπλέον εκπαίδευση σχετικά με το ερπετό φάρμακο.
  • Εάν δεν μπορείτε να βρείτε έναν κτηνίατρο έρπητα, επικοινωνήστε με τον τοπικό ζωολογικό κήπο, την ανθρώπινη κοινωνία ή τα πανεπιστήμια (π.χ. τμήμα κτηνιατρικής, επιστήμη υγείας των ζώων κ.λπ.)

Μέθοδος 3 από 3: παροχή υγιεινής διατροφής

 1. 1
  Τροφοδοτήστε τη χελώνα σας με μια ισορροπημένη διατροφή. Η χελώνα σας πρέπει να τρώει μια ισορροπημένη διατροφή που αποτελείται από φρούτα, λαχανικά και κρέας. Εάν η χελώνα σας είναι υδρόβια, η διατροφή της θα πρέπει να είναι από 65% έως 90% κρέας (π.χ. γαιοσκώληκες, σαλιγκάρια, μαλάκια, κατεψυγμένα ποντίκια ροζ, αποξηραμένα χελώνες / σφαιρίδια) και 10% έως 35% με βάση τα λαχανικά (π.χ. χόρτα, τριμμένα καρότα, σταφύλια, μάνγκο, πεπόνι). Εάν έχετε μια χελώνα κουτί, η διατροφή της θα πρέπει να είναι 50% κρέας (γρύλοι, στίγματα, σαλιγκάρια, σαλιγκάρια) και 50% με βάση τα λαχανικά (π.χ. μούρα, πράσινα φασόλια, χειμερινή σκουός, κεφάλια λουλουδιών).
  • Οι νεαρές χελώνες χρειάζονται περισσότερο κρέας από τις πιο ώριμες χελώνες.
  • Αυτοί είναι γενικοί κανόνες για τις χελώνες, αλλά η διατροφή θα διαφέρει ανάλογα με το είδος της χελώνας σας.
  • Τροφοδοτείτε πάντα τη χελώνα σας με φρέσκα τρόφιμα.
  Για να ταΐσετε τη χελώνα σας εάν αρνείται να φάει
  Για να ταΐσετε τη χελώνα σας εάν αρνείται να φάει, δοκιμάστε να της δώσετε ζωντανά τρόφιμα, όπως σκουλήκια γεύματος και γυμνοσάλιαγκες, αντί για ξηρούς σβόλους, καθώς οι χελώνες έλκονται από την κίνηση.
 2. 2
  Συμπληρώστε τη διατροφή με ασβέστιο. Η χελώνα σας θα πρέπει να λαμβάνει όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται εάν παρέχετε μια ολοκληρωμένη διατροφή. Ωστόσο, οι περισσότερες χελώνες θα επωφεληθούν από τα συμπληρώματα ασβεστίου. Μπορείτε να συμπληρώσετε ασβέστιο δίνοντας μπλοκ ασβεστίου χελώνας, οστό σουπιών ή σκόνη. Δώστε τα συμπληρώματα χελωνών μία φορά την εβδομάδα.
  • Τοποθετήστε τα μπλοκ ασβεστίου ή το κόκαλο σουπιάς στον βιότοπο της χελώνας σας για να χτυπήσετε τις χελώνες τους.
  • Μπορείτε επίσης να επικαλύψετε το φαγητό της χελώνας σας με σκόνη ασβεστίου προτού το δώσετε.
  • Μπορείτε επίσης να δώσετε στη χελώνα ένα ερπετό ή πολυβιταμίνη χελώνας δύο φορές την εβδομάδα.
 3. 3
  Μάθετε ποια τρόφιμα πρέπει να αποφύγετε. Η χελώνα σας θα ευδοκιμήσει εάν δοθεί μια ποικιλία τροφίμων με μέτρο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να δώσετε τη χελώνα σας. Αποφύγετε τα ακόλουθα τρόφιμα:
  • Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα (π.χ. τυρί, γιαούρτι)
  • Καραμέλα, σοκολάτα, ψωμί, εκλεπτυσμένη ζάχαρη και αλεύρι
  • Κονσερβοποιημένα και μεταποιημένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και συντηρητικά
  • Οτιδήποτε στην οικογένεια κρεμμυδιών και σκόρδου
  • Ραβέντι
  • Αβοκάντο
  • Όλοι οι σπόροι φρούτων

Συμβουλές

 • Συμβουλευτείτε πάντα έναν κτηνίατρο εάν έχετε απορίες σχετικά με τη διατροφή της χελώνας σας.
 • Τροφοδοτήστε τη χελώνα σας με μια ποικιλία τροφίμων. Προσπαθήστε να τα ταΐσετε με φρούτα και λαχανικά όταν είναι σεζόν.
 • Δώστε πολύ μεγάλη αγάπη στη χελώνα σας, ώστε να γνωρίζει ότι είναι σε καλά χέρια και σε ένα καλό μέρος.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για να ταΐσετε τη χελώνα σας;
  Χρησιμοποιώ τα πλωτά σφαιρίδια από την ExoTerra για το φαγητό της χελώνας μου. Ανάλογα με την κατάσταση διαβίωσης της χελώνας σας, ρίξτε το φαγητό στο πλάι της δεξαμενής απέναντι από το φίλτρο, για να ελαχιστοποιήσετε την απόφραξη του φίλτρου.
 • Έχω ένα κίτρινο ρυθμιστικό μωρό που δεν θα φάει. Τι πρέπει να κάνω?
  Ελέγξτε τη θερμοκρασία του χώρου διαβίωσης. Εάν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, τότε οι χελώνες κανονικά δεν τρώνε. Δοκιμάστε να τρίψετε τα σφαιρίδια τους και να τα ανακατέψετε στο νερό. Θα πάρουν τη διατροφή τους. Ωστόσο, το Google για περισσότερες απαντήσεις και βοήθεια. Υπάρχουν φόρουμ που παρέχουν επαγγελματικές απαντήσεις.
 • Τρέφω τα αγγούρια της χελώνας μου και μερικές φορές τη σαλάτα. Μόλις προσπάθησα να του δώσω κάποια φρούτα. Γιατί αρνήθηκε να το φάει;
  Πιθανότατα απλώς δεν του αρέσει ο τύπος των φρούτων που δοκιμάσατε ή δεν πεινάτε εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι μεγάλη υπόθεση.
 • Πόσο καιρό μπορεί να πάει μια χελώνα χωρίς φαγητό;
  Μερικές φορές μια χελώνα παραλείπει μια μέρα φαγητού μία φορά την εβδομάδα.
 • Βρήκα μια χελώνα κουτιού και δεν τρώει τα σφαιρίδια. Τι πρέπει να κάνω?
  Δοκιμάστε μερικά φρούτα και σκουλήκια.
 • Βρήκα μια χελώνα με κόκκινα αυτιά και δεν τρώει. Έχω δοκιμάσει εμπορικά φαγητά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, και κρέας, απλώς σβήνει τα τρόφιμα. Τι να κάνω?
  Έχω τρία ρυθμιστικά κόκκινα αυτιά μωρού που έχουν μεγαλώσει. Συνήθως όταν είναι νέοι δεν τρώνε συχνά. Προτιμούν επίσης ζωντανά τρόφιμα και κρέας από φρούτα και λαχανικά.
 • Είναι εντάξει ότι η ασιατική χελώνα του μωρού μου μερικές φορές παραλείπει μια μέρα φαγητού;
  Αυτό θα το κάνουν περιστασιακά. Εξαρτάται πραγματικά τι και πόσο τους ταΐζετε. Μην ανησυχείτε πολύ γι 'αυτό.
 • Τα πόδια της μικρής χελώνας μου κολλάνε μεταξύ τους. Τι πρέπει να κάνω?
  Τρίψτε λίγο δροσερό νερό στα πόδια.
 • Τι γίνεται αν νομίζω ότι η χελώνα είναι δυσκοιλιωμένη;
  Πηγαίνετε στον κτηνίατρο και εξηγήστε τα συμπτώματά του και ζητήστε του να ελέγξει το ζώο για προβλήματα υγείας.
 • Μόλις αγόρασα μια χελώνα και αρνήθηκε να φάει για 2 ημέρες τώρα. Τι πρέπει να κάνω?
  Όταν παίρνετε ένα νέο κατοικίδιο ζώο, μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες για να νιώσετε άνετα στο νέο περιβάλλον και να αρχίσετε να τρώτε. Δώσε του λίγο χρόνο. Δοκιμάστε διαφορετικούς τύπους τροφίμων. Θα φάει τελικά.

Σχόλια (12)

 • willhintz
  Τον άφησα να τρέχει γύρω από την αυλή και να λερωθεί. Πρόσθεσα μια λάμπα θερμότητας στη δεξαμενή του. Το μεγαλύτερο πράγμα για μένα ήταν να τον κάνει να φάει από τότε που σταμάτησε πριν από μια εβδομάδα. Έβαλα το φαγητό του σε λίγο χυμό τόνου και το ανέβασε στη δεξαμενή του, υποβρύχια. Ευχαριστώ.;)
 • larue63
  Εξαιρετικές πληροφορίες! Ελπίζω να βοηθήσει τη χελώνα μου να φάει, ανησυχώ γι 'αυτήν!
 • epalmer
  Ανακάλυψα ότι η χελώνα μου δεν έτρωγε λόγω του φωτισμού, επειδή ζει στο δωμάτιό μου και δεν παίρνει πολύ φως. Ευχαριστώ τους ανθρώπους αυτής της ιστοσελίδας.
 • jasminehunt
  Απλό και ακριβές, αυτό που χρειαζόμουν. Κάνω διάσωση χελωνών από τα σούπερ μάρκετ στη λεωφόρο, και αυτό ήταν εξαιρετικά χρήσιμο.
 • sscott
  Οι λεπτομέρειες με βοήθησαν να κρατήσω ζωντανή τη χελώνα μου.
 • phreiderikeanag
  Μου άρεσε πολύ που μου έδωσε την προσοχή στη θερμοκρασία και το χρόνο. Δεν το είχα ξαναδεί.
 • wilma65
  Δοκίμασα ό, τι έχετε δημοσιεύσει και ήταν πολύ χρήσιμο. Σας ευχαριστώ.
 • keely89
  Ήταν η δεύτερη μέρα που είχα τη χελώνα μου. ο οδηγός είναι καταπληκτικός, καθώς το έψαξα και τώρα ξέρω πολλά πράγματα, όπως τι να τους δώσω, τι όχι και τι να κάνω όταν σταματήσουν να τρώνε, ευχαριστώ.
 • cassinannetta
  Με βοήθησε να μου πει πώς να φροντίσω τη χελώνα μου και να τον βοηθήσω να αρχίσει να τρώει, ευχαριστώ.
 • zacharoula89
  Υπέροχες πληροφορίες! Εφαρμόστηκα μερικές από τις συμβουλές για τη στίγματα της χελώνας μου με ευνοϊκά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ!
 • jfay
  Ευχαριστώ για τα γεγονότα σχετικά με τις χελώνες μωρών!
 • weliopoulos
  Σας ευχαριστώ πολύ που βοηθήσατε και για εσάς η χελώνα μου (Raphael) άρχισε να τρώει ξανά και να γίνω υγιής. Συνεχίστε την καλή δουλειά.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail