Πώς να πει πότε ζευγαρώνουν οι Γερβίλοι;

Τα αρσενικά γερβίλια μπορεί να φαίνονται "κουτί" ή να παλεύουν με άλλα αρσενικά για να αποκρούσουν τους
Τα αρσενικά γερβίλια μπορεί να φαίνονται "κουτί" ή να παλεύουν με άλλα αρσενικά για να αποκρούσουν τους αντιπάλους τους για ζευγάρωμα.

Τα γερβίλια είναι μια δημοφιλής ποικιλία μικρών ζώων που διατηρούνται ως κατοικίδια ζώα. Όπως με πολλά μικρά ζώα προτιμούν τη συντροφιά άλλων του είδους τους. Συνήθως είναι καλύτερο να διατηρείτε μαζί δύο ζώα του ίδιου φύλου, αλλά αν έχετε ένα αρσενικό και ένα θηλυκό μαζί μπορεί να καταλήξουν να ζευγαρώσουν. Υπάρχουν πολλά σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε.

Μέθοδος 1 από 3: προσέλκυση του συντρόφου

 1. 1
  Ακούστε για ήχους. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι ο γερβίλος χτυπά και τα δύο πίσω πόδια. Ο ήχος είναι συνήθως γρήγορος ρυθμός, αλλά μπορεί να ποικίλει σε ρυθμό και ένταση. Αυτό μπορεί να εκληφθεί ως το ότι ο gerbil είναι ενθουσιασμένος για άλλους λόγους εκτός από το ζευγάρωμα.
  • Μερικές φορές τα γερβίλια εκτός από το ζευγάρωμα ζευγαρώματος θα «πιάσουν» και θα αρχίσουν να χτυπούν επίσης τα πόδια τους.
 2. 2
  Προσέξτε το αρσενικό γέρβι να τρίβει γύρω από το κλουβί. Αυτό είναι ένα άρωμα, και μπορεί να είναι ένα σημάδι του αρσενικού που σηματοδοτεί την καταλληλότητά του ως συντρόφου στο θηλυκό γέρβι. Μπορεί επίσης να δείτε το gerbil να τρίβει το στομάχι τους σε αντικείμενα κλουβιού.
  • Το αρσενικό gerbil, ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να το κάνει αυτό για να εδραιώσει την κυριαρχία και / ή να επισημάνει έδαφος.
 3. 3
  Ψάξτε για επιθετική συμπεριφορά στο αρσενικό. Το αρσενικό μπορεί να αντιδρά στην ετοιμότητα του θηλυκού να ζευγαρώσει. Το πρώτο σημάδι επιθετικής συμπεριφοράς είναι συνήθως μια δυνατή φωνή από το αρσενικό. Τα αρσενικά γερβίλια μπορεί να φαίνονται "κουτί" ή να παλεύουν με άλλα αρσενικά για να αποκρούσουν τους αντιπάλους τους για ζευγάρωμα. Μην το αφήσετε να συνεχίσει πολύ. Διαχωρίστε τα εάν είναι απαραίτητο.
  • Η επιθετική συμπεριφορά θα μπορούσε επίσης να είναι για μια απειλή που δεν σχετίζεται με το ζευγάρωμα.
Τα θηλυκά γερβίλια πρέπει να καλλωπιστούν μετά το ζευγάρωμα
Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά γερβίλια πρέπει να καλλωπιστούν μετά το ζευγάρωμα.

Μέθοδος 2 από 3: παρατήρηση της ζευγαρωτικής πράξης

 1. 1
  Προσέξτε το θηλυκό gerbil να τρέχει μπροστά από το αρσενικό. Αυτό συμβαίνει συνήθως αργότερα σε μια μέρα.
  • Οι Γερβίλοι τείνουν να ζευγαρώσουν το βράδυ.
 2. 2
  Αναζητήστε το αρσενικό gerbil για να ακολουθήσετε το θηλυκό. Πρέπει να την πλησιάσει από πίσω.
  • Το αρσενικό θα προσπαθήσει να τοποθετήσει το θηλυκό στη σειρά από πίσω για να μπει στη σωστή θέση ζευγαρώματος.
 3. 3
  Δείτε αν το θηλυκό gerbil δέχεται το στήριγμα ή γυρίζει και βλέπει το αρσενικό. Και τα δύο μπορεί να συμβούν με τσίμπημα.
  • Αν γυρίσει και αντιμετωπίσει το αρσενικό, έχει απορρίψει το αρσενικό ως σύντροφο.
  • Εάν το θηλυκό δεν γυρίσει, αλλά παραμείνει στη θέση του, έχει αποδεχτεί το ζευγάρι ζευγαρώματος.
 4. 4
  Ακούστε για ήχους ζευγαρώματος. Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά γερβίλια μπορούν να κάνουν αυτούς τους ήχους. Το αρσενικό μπορεί να χτυπήσει απαλά τα πίσω πόδια του κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος. Το θηλυκό μπορεί να τσιμπήσει. Και οι δύο συμπεριφορές ανδρών και γυναικών είναι σημάδια σεξουαλικού ενθουσιασμού.
 5. 5
  Ψάξτε για τα γερβίλια για να καλλωπιστούν. Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά γερβίλια πρέπει να καλλωπιστούν μετά το ζευγάρωμα. Το αρσενικό και το θηλυκό gerbil θα πρέπει να επιτρέπεται να καλλωπίζουν τα γεννητικά τους όργανα.
Μερικές φορές οι γερβίλοι εκτός από το ζευγάρωμα ζευγαρώματος θα «πιάσουν»
Μερικές φορές οι γερβίλοι εκτός από το ζευγάρωμα ζευγαρώματος θα «πιάσουν» και θα αρχίσουν να χτυπούν επίσης τα πόδια τους.

Μέθοδος 3 από 3: ανίχνευση εγκυμοσύνης στα γερβίλια

 1. 1
  Κοιτάξτε την κοιλιά του gerbil. Οι Γερβίλοι μπορούν να ζευγαρώσουν συχνά. Ένα θηλυκό μπορεί να είναι σε ζέστη κάθε 6 εβδομάδες για περιόδους 4 ημερών. Εάν είναι με έναν άντρα σύντροφο και δεν ζευγαρώσει θα πρέπει να ελέγξετε για εγκυμοσύνη. Θα πρέπει να περιμένετε περίπου μια εβδομάδα για να παρατηρήσετε ορατές αλλαγές στο σώμα. Κρατήστε ένα κομμάτι φαγητού ή σπόρου πάνω από το κεφάλι της γυναίκας μετά από περίοδο 2-3 εβδομάδων για να βρείτε την έξαρση στην κοιλιά της.
 2. 2
  Ζυγίστε τακτικά το θηλυκό γέρβιλο. Θα παρατηρήσετε αύξηση του βάρους της γυναικείας γέρπης καθώς μεταφέρει τα σκουπίδια της. Ζυγίστε το gerbil σε μια μικρή κλίμακα κατοικίδιων ζώων ή ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να το κάνει. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ζυγίστε ξανά το gerbil κάθε 10 ημέρες.
 3. 3
  Παρέχετε επιπλέον ιδιωτικότητα και άνεση. Οι γονείς του gerbil θα θέλουν περισσότερη ιδιωτικότητα και οι γυναίκες θα απαιτούν περισσότερη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αποκτήστε ένα κρησφύγετο από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων και δώστε επιπλέον ιστούς για κλινοσκεπάσματα για να αφήσετε τα gerbils να φτιάξουν μια φωλιά. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα πανί ή χαρτί ως κουρτίνα απορρήτου στο κλουβί τους. Ελέγξτε ότι το φαγητό που τους παρέχετε είναι ισορροπημένο για εγκύους γερβίλους. Θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 18% πρωτεΐνη.
 4. 4
  Παρέχετε μετρημένη βοήθεια για τα σκουπίδια. Η γέννηση συνήθως συμβαίνει τη νύχτα και μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες. Το gerbil θα τεντωθεί έως ότου το μωρό πρόκειται να βγει, φτάσει για να το βοηθήσει και στη συνέχεια να δαγκώσει και να φάει τον πλακούντα. Τα μωρά θα γεννηθούν άτριχα, τυφλά, κωφά και αβοήθητα. Θα εξαρτηθούν από τους γονείς τους για κλάψιμο για 21-35 ημέρες. Προσπαθήστε να διαταράξετε αυτήν τη διαδικασία όσο το δυνατόν λιγότερο για μερικές εβδομάδες εκτός από την αλλαγή φαγητού, νερού και υπερβολικά βρεγμένων κρεβατιών.
  • Μην εκπλαγείτε να δείτε τους δύο γονείς να ζευγαρώσουν ξανά αμέσως. Στη συνέχεια, το αρσενικό συχνά αποβάλλεται από το κρησφύγετο για λίγες μέρες προτού το θηλυκό του επιτρέψει να βοηθήσει τα μωρά.
  • Ο κανιβαλισμός είναι μια ανησυχία για τις μητέρες του gerbil και τα μωρά τους. Αυτό είναι σπάνιο και συμβαίνει συνήθως μόνο με νεκρά μωρά ή εάν η μητέρα είναι πολύ διαταραγμένη ή άρρωστη.

Συμβουλές

 • Τα αρσενικά θα δεχτούν νέες γυναίκες συντρόφους πιο εύκολα από ότι οι γυναίκες θα δεχτούν νέα αρσενικά.
 • Τα γερβίλια είναι σεξουαλικά ώριμα σε ηλικία 13 εβδομάδων.
 • Τα θηλυκά έχουν σκουπίδια 4-5 κουταβιών.
 • Διατηρήστε τους γερβίλους με παρόμοια ηλικία.

Προειδοποιήσεις

 • Μην επιτρέπετε σε ένα αρσενικό να ζευγαρώσει με πολλά θηλυκά σε κοντινή απόσταση. Τα θηλυκά μπορεί να σκοτώσουν τα μωρά των άλλων.
 • Μην παρεμβαίνετε στην πράξη ζευγαρώματος μόλις ξεκινήσει.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Το gerbil μου δεν έτρωγε και έχει εξάνθημα κάτω από το στομάχι της (αλλά δεν είναι έγκυος) και ανησυχώ. Τι να κάνω?
  Πάρτε την στον κτηνίατρο. Είναι πάντα καλύτερο να το συζητάς με έναν επαγγελματία παρά να ρισκάρεις να μην κάνεις τίποτα.
 • Ο γέρβιλ μου απέρριψε το αίτημα για σύντροφο του άλλου γέρβιλ και ο γέρβιλς προσπαθεί ακόμα να την κάνει να γίνει σύντροφος του. Είναι φυσιολογικό;
  Εάν το γέρβιλ θέλει να ζευγαρώσει, μπορεί να είναι αποφασισμένο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, ακόμα κι αν το θηλυκό εξακολουθεί να αρνείται. Εάν η γυναίκα αρχίσει να είναι επιθετική, προτείνω να επικοινωνήσετε με κάποιον που είναι ειδικευμένος στα ζώα.
 • Δεν ξέρω αν τα γέρβα μου είναι αγόρια, κορίτσια ή 1 αγόρι και 1 κορίτσι. Τι πρέπει να κάνω?
  Ακόμα κι αν το άρθρο Sex a hamster προορίζεται για χάμστερ, οι μέθοδοι θα σας επιτρέψουν να προσδιορίσετε το φύλο των γερβίλων σας.
 • Όταν το αρσενικό και το θηλυκό μου gerbil συντρόφου, τα θηλυκά δεν έχουν μωρά. Γιατί;
  Ένα από τα γερβίλια μπορεί να έχει κάτι λάθος με τα σεξουαλικά τους όργανα ή μπορεί να ζευγαρώσει εκτός εποχής. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να τα πάρετε στον κτηνίατρο εάν ανησυχείτε.
 • Τα ζευγάρια μου ζευγαρώνουν κάθε 4 εβδομάδες, είναι φυσιολογικό;
  Συνήθως, τα gerbils ζευγαρώνουν κάθε τέσσερις-πέντε ημέρες και οι εγκυμοσύνες τους διαρκούν 25 ημέρες.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail