Πώς να φτιάξετε ένα κλουβί C και C για ένα ινδικό χοιρίδιο;

Για να φτιάξετε ένα κλουβί C και C για ένα ινδικό χοιρίδιο, ξεκινήστε οργανώνοντας μερικά πλέγματα αποθήκευσης σε ένα ορθογώνιο στο πάτωμα που είναι τουλάχιστον 7,5 m2. Στη συνέχεια, ασφαλίστε τα πλέγματα μαζί με γραβάτες και συνδέστε όρθια πλέγματα αποθήκευσης γύρω από τις άκρες για να φτιάξετε τα τοιχώματα του κλουβιού. Στη συνέχεια, μετρήστε τη βάση του κλουβιού και σημειώστε τις μετρήσεις σε κάποιο σώμα, προσθέτοντας 15 εκατοστά σε κάθε πλευρά. Τέλος, διπλώστε τις άκρες του σωληνίσκου για να φτιάξετε τοίχους, κολλήστε τις γωνίες μαζί και τοποθετήστε το μέσα στο κλουβί του πλέγματος αποθήκευσης. Για να μάθετε πώς να γεμίζετε και να διακοσμείτε το κλουβί σας C και C, κάντε κύλιση προς τα κάτω!

Μεταφέρετε το ινδικό χοιρίδιο σας από το παλιό κλουβί του στο νέο κλουβί C
Μεταφέρετε το ινδικό χοιρίδιο σας από το παλιό κλουβί του στο νέο κλουβί C και C που δημιουργήσατε.

Τα ινδικά χοιρίδια βόσκουν ζώα και χρειάζονται χώρο για να περιπλανηθούν και να παίξουν. Παρόλο που μπορείτε να πάρετε μεγάλα κλουβιά για το ινδικό χοιρίδιο σας από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων, μια πιο οικονομική επιλογή είναι να φτιάξετε το δικό σας με πλέγματα αποθήκευσης κύβων και coroplast, επίσης γνωστά ως κλουβιά C και C. Τα κλουβιά C και C μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σχήμα και είναι εύκολο να κατασκευαστούν ένα απόγευμα. Μόλις ολοκληρωθεί το κλουβί σας, θα έχετε ένα νέο σπίτι που θα λατρέψουν τα ινδικά χοιρίδια σας!

Μέρος 1 από 3: κατασκευή του κλουβιού

 1. 1
  Αγοράστε ένα σύνολο πλεγμάτων αποθήκευσης κύβων. Οι κύβοι πλέγματος αποθήκευσης είναι εύκολες στην κατασκευή μεταλλικές επιλογές αποθήκευσης που χρησιμοποιούνται συνήθως για φθηνές επιλογές ραφιών. Αναζητήστε πλέγματα κύβων που έχουν ανοίγματα μεταξύ 112 - 212 ίντσες (3,8-6,4 cm). Βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον 12 κομμάτια πλέγματος για το κλουβί σας.
  • Τα πλέγματα αποθήκευσης μπορούν να αγοραστούν από το τοπικό σουπερμάρκετ ή διαδικτυακά.
  • Τα ινδικά χοιρίδια μπορεί να κολλήσουν σε ανοίγματα που είναι 112 (3,8 cm) ή μικρότερα και προκαλούν ασφυξία.
 2. 2
  Τοποθετήστε το πλέγμα στο πάτωμα για να φτιάξετε ένα ορθογώνιο τουλάχιστον 712 τετραγωνικά πόδια (0,70 m2). Απλώστε τα κομμάτια πλέγματος σε ένα τραπέζι ή στο πάτωμα του δωματίου όπου σκοπεύετε να διατηρήσετε τα ινδικά χοιρίδια σας. Βεβαιωθείτε ότι οι άκρες ευθυγραμμίζονται έτσι ώστε το κλουβί να μην επικαλύπτεται. 2age "> μετρήστε την τετραγωνική επιφάνεια της βάσης για να επιβεβαιώσετε ότι είναι τουλάχιστον 712 τετραγωνικά πόδια (0,70 m2). Αυτό θα σχηματίσει τη βάση του κλουβιού σας.
  • Εάν στεγάζετε περισσότερα από 2 ινδικά χοιρίδια, προσθέστε 3 m2 (0,28 m2) για κάθε επιπλέον ζώο.
  • Τα περισσότερα κομμάτια πλέγματος είναι 12 σε × 12 ίντσες (30 cm × 30 cm), οπότε χρειάζεστε μόνο 8 κομμάτια για να φτιάξετε το δάπεδο σας.
  • Μπορείτε να αφήσετε το κλουβί στο έδαφος ή να το βάλετε σε ένα τραπέζι.

  Συμβουλή: Αλλάξτε το σχήμα του κλουβιού εάν ένα ορθογώνιο δεν χωράει στο δωμάτιό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα κλουβί σχήματος L, εφόσον εξακολουθεί να είναι τουλάχιστον 712 τετραγωνικά πόδια (0,70 m2).

 3. 3
  Ασφαλίστε τα κομμάτια του πλέγματος μαζί με 2-3 γραβάτες φερμουάρ ανά πλευρά. Κρατήστε τα άκρα της βάσης μαζί ώστε να αγγίζουν. Συνδυάστε τα κομμάτια τυλίγοντας 1 γραβάτα γύρω τους σε κάθε γωνία. Εάν η σύνδεση αισθάνεται χαλαρή μεταξύ των τεμαχίων πλέγματος, προσθέστε μια άλλη γραβάτα στη μέση. Συνεχίστε να τυλίγετε τα φερμουάρ γύρω από κάθε κομμάτι πλέγματος μέχρι να τελειώσει το δάπεδο σας.
  • Μπορείτε να αγοράσετε φερμουάρ από το τοπικό σας κατάστημα υλικού.
  Και τρία ινδικά χοιρίδια θα χρειαζόταν 12m²
  Δύο ινδικά χοιρίδια θα χρειαζόταν 1m², και τρία ινδικά χοιρίδια θα χρειαζόταν 12m².
 4. 4
  Συνδέστε τα όρθια κομμάτια πλέγματος κατά μήκος των πλευρών της βάσης για να φτιάξετε τους τοίχους. Κρατήστε ένα κομμάτι πλέγματος έτσι ώστε να στέκεται πάνω στην εξωτερική άκρη του δαπέδου σας. Χρησιμοποιήστε 2-3 ακόμη φερμουάρ ανά τεμάχιο πλέγματος για να συνδέσετε τους τοίχους σας στο πάτωμα. Δέστε τα κομμάτια τοίχου μαζί με περισσότερους δεσμούς με φερμουάρ.
  • Συνεργαστείτε με έναν συνεργάτη για να διευκολύνετε τη διαδικασία κατασκευής.
 5. 5
  Κόψτε τις ουρές των φερμουάρ, ώστε τα ινδικά χοιρίδια σας να μην μασούν. Όταν τραβάτε τους δεσμούς με φερμουάρ, θα υπάρχουν υπερβολικές ουρές που θα κολλήσουν στη μέση του κλουβιού σας. Χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για να κόψετε οποιονδήποτε από τους υπερβολικούς δεσμούς φερμουάρ. Πηγαίνετε γύρω από ολόκληρο το κλουβί σας και αφαιρέστε τα ώστε τα ινδικά χοιρίδια σας να μην μπορούν να τα μασήσουν.
  • Κόψτε τις ουρές με φερμουάρ καθώς τις φοράτε, ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε τόσα πολλά αργότερα.

Μέρος 2 από 3: κοπή και βαθμολόγηση του coroplast

 1. 1
  Μετρήστε τη βάση του κλουβιού σας από μέσα. Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για να βρείτε τις διαστάσεις στο εσωτερικό του κλουβιού σας. Σημειώστε το μήκος τουλάχιστον 2 πλευρών εάν το κλουβί σας έχει ορθογώνιο σχήμα. Εάν έχετε ένα κλουβί παράξενο σχήμα, μετρήστε κάθε πλευρά της βάσης.
  • Ακόμα κι αν χρησιμοποιήσατε κομμάτια πλέγματος μήκους 12 ιντσών (30 cm), μετρήστε την εσωτερική βάση, καθώς μπορεί να έχει ελαφρώς διαφορετικό μέγεθος.
 2. 2
  Σημειώστε τις μετρήσεις πάνω σε coroplast, προσθέτοντας 6 in (15 cm) σε κάθε πλευρά. Το Coroplast είναι ένα αδιάβροχο υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή πινακίδων γκαζόν. Μεταφέρετε τις μετρήσεις σας σε ένα μεγάλο κομμάτι coroplast τραβώντας το με ένα μαρκαδόρο. Αφήστε αρκετό χώρο για επιπλέον 6 ίντσες (15 cm) σε κάθε πλευρά, ώστε να μπορείτε να τις διπλώσετε αργότερα στους τοίχους.
  • Το Coroplast μπορεί να αγοραστεί διαδικτυακά ή σε καταστήματα που πωλούν πινακίδες.
  • Εάν δεν μπορείτε να πάρετε ένα φύλλο χαρουπλάστρου αρκετά μεγάλο για το κλουβί σας, χρησιμοποιήστε πολλά κομμάτια και κολλήστε τα μαζί αργότερα.
 3. 3
  Κόψτε ένα τετράγωνο 6 in × 6 in (15 cm × 15 cm) από κάθε γωνία. Μετρήστε 6 in (15 cm) από τη γωνία σε κάθε πλευρά του coroplast και σχεδιάστε ένα τετράγωνο στον coroplast σας. Χρησιμοποιήστε ένα βοηθητικό μαχαίρι για να κόψετε το coroplast κατά μήκος του περιγράμματος της πλατείας. Αφαιρέστε εντελώς το τετράγωνο, ώστε να μπορείτε να διπλώσετε τους τοίχους. Επαναλάβετε τις περικοπές για τις υπόλοιπες γωνίες.
  Ένα πρότυπο κλουβί C
  Ένα πρότυπο κλουβί C και C πρέπει να είναι τουλάχιστον 7,5 m2 για δύο ινδικά χοιρίδια.
 4. 4
  Χρησιμοποιήστε ένα ευθύ μαχαίρι και ένα μαχαίρι χρησιμότητας για να σημειώσετε το κάτω μέρος των τοιχωμάτων των σωμάτων. Κρατήστε την ευθεία στο κάτω μέρος των τοίχων σας. Κόψτε στο coroplast στη μέση για να σκοράρετε το υλικό. Βαθμολογήστε κατά μήκος κάθε γραμμής μέτρησης, ώστε να είναι πιο εύκολο να διπλώσετε το σώμα σας σε τοίχους.
  • Δεν έχει σημασία ποια πλευρά του κοραπλάστ βαθμολογείτε.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν κόβετε τελείως το σωληνάριο αλλιώς θα μπορούσε να σπάσει τους τοίχους.

  Συμβουλή: Εάν δεν έχετε ίσια άκρη που να είναι αρκετά μεγάλη για ολόκληρο το μήκος της περικοπής σας, σταματήστε το κόψιμο στη μέση και μετακινήστε την ευθεία στο δεύτερο ημίχρονο για να συνεχίσετε να σκοράρετε το coroplast.

Μέρος 3 από 3: φινίρισμα του κλουβιού

 1. 1
  Διπλώστε τους τοίχους κατά μήκος των αποτελεσμάτων. Αναποδογυρίστε το κομμάτι της πλάκας σας έτσι ώστε τα σκορ σας να είναι κλειστά. Λυγίστε αργά τα τοιχώματα κατά μήκος της χαραγής έως ότου οι τοίχοι σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών προς τη βάση. Βεβαιωθείτε ότι οι γωνίες κάθονται επίπεδες μεταξύ τους.
  • Εάν οι γωνίες των τοίχων σας δεν ευθυγραμμίζονται, είτε κόψτε τις εάν είναι πολύ μεγάλες ή κολλήστε επιπλέον coroplast εάν πρέπει να γεμίσετε το κενό.
 2. 2
  Αγωγός κολλήστε μαζί τις γωνίες του κοροπλάστη. Κόψτε ταινίες αγωγού 6 σε (15 cm) με ένα ψαλίδι. Χρησιμοποιήστε 1 ταινία σε κάθε γωνία της βάσης σας για να συγκρατήσετε τους τοίχους. Τοποθετήστε την ταινία στο εξωτερικό του κοροπλάστη, ώστε τα ινδικά χοιρίδια σας να μην μπορούν να μασήσουν.
  • Ζητήστε από έναν συνεργάτη να κρατά ψηλά τα τείχη ενώ κολλάτε τις γωνίες, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να καταρρεύσουν.
 3. 3
  Τοποθετήστε το coroplast στο κλουβί του πλέγματος. Βάλτε το coroplast στο κάτω μέρος του κλουβιού έτσι ώστε να καλύπτουν το πλέγμα. Σπρώξτε τη βάση του coroplast προς τα κάτω στο καφέ μέχρι να ξεπλυθεί με τα κομμάτια πλέγματος κάτω από αυτό.
 4. 4
  Παρέχετε κλινοσκεπάσματα και κρυψώνες για το ινδικό χοιρίδιο σας. Καλύψτε το κάτω μέρος του καινούργιου σας κλουβιού με ασβέστη, αποξηραμένα με κλίβανο ή ξύλινα σφαιρίδια, ώστε τα ινδικά χοιρίδια σας να μπορούν να είναι άνετα στο νέο τους σπίτι. Επειδή τα ινδικά χοιρίδια χρειάζονται μέρη για ύπνο μακριά από το φως, παρέχετε καλύμματα ιγκλού ή πλαστικές σήραγγες, ώστε να μπορούν να κρυφτούν.
  • Ευθυγραμμίστε τις περιοχές ύπνου ή κρυψίματος με δέρας, ώστε τα ινδικά χοιρίδια σας να είναι ακόμη πιο άνετα.
  • Παρέχετε περισσότερες από 1 περιοχές όπου κρύβετε πολλά ινδικά χοιρίδια.
  • Αποφύγετε τη χρήση ξυρισμάτων ασπένων, καθώς τα αρωματικά έλαια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.
  Για να φτιάξετε ένα κλουβί C
  Για να φτιάξετε ένα κλουβί C και C για ένα ινδικό χοιρίδιο, ξεκινήστε οργανώνοντας μερικά πλέγματα αποθήκευσης σε ένα ορθογώνιο στο πάτωμα που είναι τουλάχιστον 7,5 m2.
 5. 5
  Εισαγάγετε το ινδικό χοιρίδιο στο νέο κλουβί του. Μεταφέρετε το ινδικό χοιρίδιο σας από το παλιό κλουβί του στο νέο κλουβί C και C που δημιουργήσατε. Όταν βάζετε για πρώτη φορά το ινδικό χοιρίδιο στο κλουβί, αφήστε τους να εξερευνήσουν και να εξοικειωθούν με το νέο τους περιβάλλον για μια μέρα πριν αλληλεπιδράσουν ξανά μαζί τους.

Προειδοποιήσεις

 • Βεβαιωθείτε ότι τα ανοίγματα του πλέγματος σας δεν είναι μικρότερα από 112 (3,8 cm), καθώς τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να κολλήσουν και να ασφυκτούν.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Πλέγματα αποθήκευσης κύβων
 • Φερμουάρ
 • Ψαλίδια
 • Μετροταινία
 • Σημάδι
 • Coroplast
 • Βοηθητικό μαχαίρι
 • Κολλητική ταινία

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πόσος χώρος χρειάζεται ένα ινδικό χοιρίδιο;
  Ένα μοναχικό ινδικό χοιρίδιο (το οποίο δεν συνιστάται από μόνο του) θα χρειαστεί τουλάχιστον 07m², τουλάχιστον. Δύο ινδικά χοιρίδια θα χρειαζόταν 1m², και τρία ινδικά χοιρίδια θα χρειαζόταν 12m². Ωστόσο, όσο μεγαλύτερο μπορείτε να κάνετε, τόσο το καλύτερο! Αγαπούν να τρέχουν γύρω από τα κλουβιά τους.
 • Μπορώ να το χρησιμοποιήσω για έναν σκαντζόχοιρο και αν ναι, πόσο μεγάλο πρέπει να είναι;
  Ναι μπορείς! Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή κλωβού για έναν σκαντζόχοιρο. Με τους σκαντζόχοιρους, ένα πλέγμα 28inX28in (2x2) είναι το ελάχιστο.
 • Πόσα ινδικά χοιρίδια μπορούν να χωρέσουν και πόσα κύβους για τις πλευρές;
  Μπορείτε να σχεδιάσετε και να κατασκευάσετε το κλουβί C και C όπως θέλετε. Ένα πρότυπο κλουβί C και C πρέπει να είναι τουλάχιστον 7,5 m2 για δύο ινδικά χοιρίδια.
 • Είναι εύκολο να συνδέσετε τα πλέγματα αποθήκευσης σε ορθογώνιο σχήμα;
  Ναι, αν και εάν είστε νεότεροι, μπορεί να χρειαστείτε κάποια βοήθεια από έναν γονέα.
 • Πώς δημιουργείτε μια κορυφή για αυτό; Ευχαριστώ, εξαιρετικές συμβουλές.
  Για το καπάκι, τοποθετήστε δύο ή τέσσερα μπλοκ C και C (η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του κλουβιού). Δέστε τους για να σχηματίσουν το καπάκι.
 • Πρέπει να βάλω μερικά φύλλα κύβου πλέγματος στο κάτω μέρος της δομής;
  Αποφύγετε την τοποθέτηση κυβικών πλεγμάτων στο κάτω μέρος του κλουβιού. Πρέπει να ευθυγραμμίσετε το κλουβί με μια επίπεδη, συμπαγή επιφάνεια και μαλακό κρεβάτι. Τα πόδια των ινδικών χοιριδίων είναι ευαίσθητα και απαιτούν μαλακό υλικό για να περπατούν.
 • Πόσα ινδικά χοιρίδια πρέπει να πάρω;
  Τα ινδικά χοιρίδια είναι φυσικά κοινωνικά ζώα και είναι πιο ευτυχισμένα σε ομάδες. Δύο ινδικά χοιρίδια αρκούν για να συντηρήσουν ο ένας τον άλλον, αλλά μπορείτε να έχετε έως και τρία αν έχετε αρκετά μεγάλο κλουβί. Θυμηθείτε να τα αγοράσετε μαζί για να αποφύγετε πιθανή επιθετικότητα ή εδαφική συμπεριφορά.
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω ανθεκτικό χαρτόνι;
  Αν θέλετε ινδικά χοιρίδια, όχι, επειδή είναι τρωκτικά, θα μασήσουν το χαρτόνι.
 • Πόσο διαρκεί αυτή η διαδικασία και πόσο ακριβή είναι;
  Είναι αρκετά εύκολο να φτιάξετε το κλουβί, αλλά ο χρόνος που απαιτείται εξαρτάται από το μέγεθος του κλουβιού που κάνετε και τι χρησιμοποιείτε για να το κρατήσετε μαζί. Το κόστος εξαρτάται από το πού αγοράζετε τα αναλώσιμα. Θυμηθείτε, αν είναι ακριβό, αξίζει πολύ περισσότερο από τα μικροσκοπικά κλουβιά καταστημάτων κατοικίδιων ζώων και οι χοίροι θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς.
 • Μπορεί το ινδικό χοιρίδιο να ξεφύγει από την κορυφή του τοίχου;
  Όχι για τα περισσότερα ινδικά χοιρίδια. Συνήθως δεν τους αρέσει να ανεβαίνουν ή να πηδούν πάνω από τίποτα, οπότε αυτό δεν πρέπει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Εξαρτάται από το ινδικό χοιρίδιο. Παρακολουθήστε τη δική σας για να δείτε τι είδους δραστηριότητα θα αναλάβει.

Σχόλια (2)

 • nkapetanake
  Εξαιρετικές συμβουλές! Θα φτιάξω ένα μεγάλο κλουβί C&C για τα piggies μου. Ακούγεται επίσης ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί από τα τυπικά κλουβιά καταστημάτων κατοικίδιων ζώων.
 • lcrona
  Ότι ήταν πολύ λεπτομερές. Τώρα σίγουρα θα φτιάξω ένα κλουβί C και C και δεν θα αγοράσω ένα κλουβί καταστήματος κατοικίδιων ζώων.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail