Πώς να προετοιμάσετε τα καρότα για το χάμστερ σας;

Εάν θέλετε να ταΐσετε τα καρότα χάμστερ, φροντίστε να τα πλύνετε πρώτα, καθώς τα προϊόντα που αγοράζονται στο σούπερ μάρκετ συχνά ψεκάζονται με εμπορικά φυτοφάρμακα που μπορεί να μην είναι καλό για το χάμστερ σας. Κόψτε και πετάξτε τυχόν μώλωπες ή κατεστραμμένα τμήματα των καρότων και, στη συνέχεια, χωρίστε σε τετράγωνα τα υπόλοιπα κομμάτια σε πιο μικρά και πιο μικρά κομμάτια. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα τρίφτη για να κόψετε γρήγορα το μεγαλύτερο μέρος του καρότου, αλλά φροντίστε επίσης να εξομαλύνετε κάθε κομμάτι, καθώς μια αιχμηρή άκρη μπορεί να βλάψει πραγματικά το χάμστερ σας. Για να σερβίρετε τις λιχουδιές στο χάμστερ σας, τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα σε ένα μπολ φαγητού και τοποθετήστε το μπροστά τους και, στη συνέχεια, δείτε αν τα πηγαίνουν. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου παρακολούθησης των πεπτικών αλλαγών μετά τη σίτιση των καρότων χάμστερ, μετακινηθείτε προς τα κάτω!

Πόσα καρότα μπορώ να ταΐσω το χάμστερ μου την εβδομάδα;
Πόσα καρότα μπορώ να ταΐσω το χάμστερ μου την εβδομάδα;

Τα καρότα μπορούν να είναι μια υπέροχη, υγιεινή θεραπεία για το χάμστερ σας. Ωστόσο, προτού τροφοδοτήσετε το χάμστερ με ένα καρότο, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να προετοιμάσετε το λαχανικό. Βεβαιωθείτε ότι είναι κομμένο σε μικρά, λεία κομμάτια. Αφήστε το χάμστερ σας λίγο χρόνο για να συνηθίσετε το νέο φαγητό. Στη συνέχεια, παρακολουθήστε τον για λίγες μέρες για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί εύκολα να αφομοιώσει τη νέα του λιχουδιά.

Μέθοδος 1 από 3: προετοιμασία του καρότου

 1. 1
  Πλύνετε καλά το καρότο. Τα προϊόντα που αγοράζονται στο σούπερ μάρκετ ψεκάζονται συχνά με εμπορικά φυτοφάρμακα προτού συλλεχθούν και πωληθούν. Είναι καλή ιδέα να πλένετε καλά τα καρότα πριν τα σερβίρετε σε χάμστερ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το καρότο σας δεν έχει μώλωπες ή ζημιές. Κόψτε τυχόν μώλωπες ή κατεστραμμένα τμήματα. Στη συνέχεια, πλύνετε τα χέρια σας για περίπου 20 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό χρησιμοποιώντας σαπούνι.
  • Κρατήστε το καρότο κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό. Τρίψτε το καρότο καθώς το πλένετε για να απαλλαγείτε από βρωμιά ή βρωμιά.
  • Στεγνώστε το καρότο με ένα καθαρό χάρτινο πανί ή πετσέτα.
 2. 2
  Κόψτε το σε μικρά μέρη. Καθώς τα χάμστερ είναι μικρά, θα πρέπει να κόψετε το καρότο πριν το σερβίρετε. Κόψτε το σε μικρά κομμάτια. Εάν έχετε επεξεργαστή τροφίμων ή τεμαχιστή τυριών, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συσκευή στο καρότο για να την αλέσετε σε λεπτά, τεμαχισμένα τμήματα. Αυτό θα είναι πιο εύκολο για το χάμστερ σας να τρώει.
 3. 3
  Περικοπή αιχμηρών άκρων. Αφού κόψετε το καρότο, ελέγξτε για αιχμηρές άκρες. Δεν πρέπει να δίνετε στο χάμστερ σας τροφή με αιχμηρές άκρες. Αυτά μπορούν να τρυπήσουν τα εσωτερικά του στόματος του χάμστερ σας και, σε σπάνιες περιπτώσεις, ακόμη και να προκαλέσουν απόστημα. Εάν δείτε μυτερά άκρα στο καρότο, κόψτε τα με ένα μαχαίρι για να σχηματίσετε μια πιο στρογγυλεμένη άκρη.
 4. 4
  Χρησιμοποιήστε φρέσκα καρότα χωρίς πρόσθετα. Τα αποξηραμένα λαχανικά που παρασκευάζονται για ανθρώπινη κατανάλωση συχνά περιέχουν πρόσθετα και συντηρητικά που ενδέχεται να μην είναι ασφαλή για το χάμστερ σας. Χρησιμοποιείτε μόνο φρέσκα καρότα που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία. Αυτά είναι τα ασφαλέστερα και πιο υγιεινά για το χάμστερ σας.
Θα ήταν εντάξει να δώσω στο χάμστερ μου μια μικρή ποσότητα κονσερβοποιημένων καρότων εάν δεν έχω φρέσκα;
Θα ήταν εντάξει να δώσω στο χάμστερ μου μια μικρή ποσότητα κονσερβοποιημένων καρότων εάν δεν έχω φρέσκα;

Μέθοδος 2 από 3: σερβίρισμα του καρότου

 1. 1
  Προετοιμάστε το μπολ φαγητού. Πρέπει να σερβίρετε το φαγητό χάμστερ και τις λιχουδιές σας σε ένα μικρό μπολ. Πηγαίνετε για ένα κεραμικό πιάτο πάνω από ένα πλαστικό. Τα κεραμικά πιάτα είναι πιο ανθεκτικά και τα χάμστερ είναι λιγότερο πιθανό να τα μασήσουν. Τοποθετήστε το μπολ σε μια περιοχή του κλουβιού που απέχει πολύ από το σημείο όπου το χάμστερ χρησιμοποιεί συνήθως το μπάνιο.
 2. 2
  Εισαγάγετε νέα τρόφιμα σε μικρές ποσότητες. Τα νέα τρόφιμα, ακόμη και τα υγιή τρόφιμα, πρέπει να εισαχθούν αργά. Οι άγνωστες ουσίες μπορούν να ενοχλήσουν την πέψη ενός χάμστερ, προκαλώντας δυσκοιλιότητα ή διάρροια. Δώστε το χάμστερ σας μόνο ένα μικρό μέρος του καρότου στην αρχή, όπως ένα λεπτό κομμάτι ή τεμαχισμένο.
 3. 3
  Αφήστε το χάμστερ σας να δοκιμάσει το καρότο. Αφού τοποθετήσετε το καρότο στο μπολ του χάμστερ σας, αφήστε τον να φάει το νέο του φαγητό. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αναμίξετε το καρότο με τα κανονικά σφαιρίδια ή το ξηρό φαγητό του για να τον ενθαρρύνετε να δοκιμάσει το καρότο.
  • Δεν παίρνει κάθε χάμστερ σε κάθε τύπο λαχανικών. Το χάμστερ σας μπορεί απλώς να αντιπαθεί τα καρότα. Εάν συμβαίνει αυτό, υπάρχουν διάφορα άλλα λαχανικά που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή του χάμστερ σας.
Συμπεριλαμβανομένου του τρόπου παρακολούθησης των πεπτικών αλλαγών μετά τη σίτιση των καρότων χάμστερ
Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου παρακολούθησης των πεπτικών αλλαγών μετά τη σίτιση των καρότων χάμστερ, μετακινηθείτε προς τα κάτω!

Μέθοδος 3 από 3: προχωρώντας

 1. 1
  Προσέξτε για πεπτικές αλλαγές. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το χάμστερ σας μπορεί να αφομοιώσει καλά τα καρότα. Εάν το χάμστερ σας αντιμετωπίζει πρόβλημα με την επεξεργασία καρότων, θα θελήσετε να τα αφαιρέσετε από τη διατροφή του. Παρακολουθήστε το χάμστερ σας για λίγες μέρες μετά την εισαγωγή του νέου φαγητού για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε θέση να το κρατήσει κάτω.
  • Εξετάστε το πίσω άκρο του χάμστερ σας. Εάν παρατηρήσετε κηλίδες ή λεκέδες, μπορεί να έχει διάρροια. Μια υγρή ουρά είναι επίσης ένα σημάδι διάρροιας σε ένα χάμστερ. Μπορεί επίσης να υποδηλώνει βακτηριακή λοίμωξη στο έντερο.
  • Εάν παρατηρήσετε απουσία περιττωμάτων στο κλουβί του χάμστερ σας, μπορεί να υποφέρει από δυσκοιλιότητα. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν εισαγάγετε ένα νέο φαγητό.
  • Οποιαδήποτε πεπτικά προβλήματα συνεχίζονται για περισσότερο από μία εβδομάδα πρέπει να αξιολογούνται από κτηνίατρο.
 2. 2
  Αυξήστε την ποσότητα καρότου εάν το χάμστερ σας το απολαμβάνει. Εάν το χάμστερ σας αφομοιώσει το καρότο και φαίνεται να απολαμβάνει το φαγητό, προσθέστε περισσότερο καρότο στη διατροφή του. Αυξήστε σταδιακά την ποσότητα καρότου που του ταΐζετε.
  • Ωστόσο, διατηρήστε την ποσότητα καρότου σχετικά μικρή συνολικά. Το χάμστερ σας χρειάζεται θρεπτικά συστατικά από τα σφαιρίδια του και άλλα τρόφιμα που αγοράστηκαν από το κατάστημα. Πάρα πολύ από ένα συγκεκριμένο φαγητό που απολαμβάνει, όπως τα καρότα, μπορεί να τον αποθαρρύνει από το να τρώει τα σφαιρίδια του.
 3. 3
  Σκεφτείτε να εισαγάγετε το χάμστερ σας σε άλλα φρέσκα λαχανικά. Οι χάμστερ απολαμβάνουν μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Για λαχανικά, μπορείτε να δοκιμάσετε σκουός, μπρόκολο, κουνουπίδι, αγγούρι, μαρούλι romaine και σπανάκι. Για φρούτα, δοκιμάστε μούρα, μήλα, μπανάνες και αχλάδια.
  • Μην ταΐζετε εσπεριδοειδή χάμστερ όπως λεμόνια ή πορτοκάλια. Τα εσπεριδοειδή μπορεί να είναι τοξικά για ένα χάμστερ.
  • Πλύνετε καλά όλα τα προϊόντα που τροφοδοτείτε το χάμστερ σας. Πάντα εισαγάγετε σταδιακά νέα τρόφιμα.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Είναι καλύτερο μείγμα σπόρων ή σφαιριδίων για χρήση με καρότα; Πόσα φρούτα και λαχανικά πρέπει να τα δίνω καθημερινά;
  Τα καρότα είναι μια απόλαυση, οπότε δεν επηρεάζουν το κανονικό μείγμα. Δεν χρειάζεται να δίνετε καρότα κάθε μέρα, αλλά ένα μικρό κομμάτι καθημερινά είναι μια χαρά.
 • Πρέπει να δώσω στο χάμστερ μου ένα μήλο κομμένο σε μικρές φέτες;
  Εάν έχετε συριακό χάμστερ μπορείτε; Ωστόσο, φροντίστε να ελέγξετε το σπίτι του για να βεβαιωθείτε ότι δεν το αποθηκεύει και θα διαμορφωθεί. Η Apple περιέχει πολλή ζάχαρη και τα χάμστερ νάνοι μπορούν να πάρουν διαβήτη, οπότε ένα μικρό κομμάτι αγγούρι θα ήταν καλύτερο.
 • Θα ήταν εντάξει να δώσω στο χάμστερ μου μια μικρή ποσότητα κονσερβοποιημένων καρότων εάν δεν έχω φρέσκα;
  Ναι, αρκεί η λίστα συστατικών να είναι μόνο καρότα, νερό και αλάτι. Αλλά μην ταΐζετε συχνά τα κονσερβοποιημένα καρότα γιατί το πρόσθετο αλάτι δεν είναι καλό για αυτούς.
 • Πώς μπορώ να δώσω το κουνουπίδι χάμστερ μου;
  Ξεπλύνετε, ψιλοκόψτε το και στεγνώστε το. Αυτή είναι μια αγαπημένη απόλαυση μεταξύ των χάμστερ.
 • Μπορώ να ταΐσω μωρά καρότα στο χάμστερ μου;
  Ναι, θα το λατρέψουν. Αλλά η χρήση ως θεραπεία, μπορεί να είναι ένα καλό κίνητρο κατά τη διάρκεια της προπόνησης και της σύνδεσης.
 • Τι τρώω το χάμστερ μου;
  Μπορείτε να ταΐσετε φρούτα χάμστερ και λαχανικά όπως μαρούλι (χωρίς παγόβουνο), φράουλες, μήλα, σταφύλια ως λιχουδιές Και μπορείτε να αγοράσετε σβόλους χάμστερ σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων.
 • Πόσα καρότα μπορώ να ταΐσω το χάμστερ μου την εβδομάδα;
  Δώστε στο χάμστερ σας ένα ή δύο καρότα μωρών την εβδομάδα. Μην τους δίνετε πολλά γιατί τα καρότα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
 • Μπορώ να ταΐσω με χάμστερ μια φράουλα;
  Ναί!
 • Μπορώ να συνδυάσω καρότο με νερό και να το βάλω στο μπουκάλι νερό;
  Αυτό δεν είναι σκόπιμο, απλώς τροφοδοτήστε τον με τα καρότα όπως περιγράφεται στο άρθρο.

Σχόλια (1)

 • heleutheriou
  Αυτή η ιστορία με βοήθησε γιατί έχω χάμστερ και πρέπει να γνωρίζω πληροφορίες σχετικά με αυτό. Θυμηθείτε: μην υπερβάλλετε τα ζώα σας!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail