Πώς να αντιμετωπίσετε τη διάρροια σε χάμστερ;

Για τη θεραπεία της διάρροιας σε χάμστερ, δοκιμάστε προσωρινά να απομακρύνετε φρέσκα λαχανικά από τη διατροφή του χάμστερ σας, καθώς πάρα πολλά λαχανικά μπορούν να προκαλέσουν διάρροια. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το χάμστερ σας έχει πρόσβαση σε φρέσκο, καθαρό νερό, ώστε να μην αφυδατωθεί. Μετά από μια ή δύο ημέρες τρώγοντας μόνο ξηρό φαγητό, το χάμστερ σας θα βελτιωθεί. Εάν όχι, πάρτε το για να δείτε έναν κτηνίατρο, καθώς θα μπορούσε να υποφέρει από κάτι πιο σοβαρό. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να διατηρήσετε το χάμστερ σας άνετο ενώ έχει διάρροια, μετακινηθείτε προς τα κάτω!

Δοκιμάστε προσωρινά να απομακρύνετε φρέσκα λαχανικά από τη διατροφή του χάμστερ σας
Για τη θεραπεία της διάρροιας σε χάμστερ, δοκιμάστε προσωρινά να απομακρύνετε φρέσκα λαχανικά από τη διατροφή του χάμστερ σας, καθώς πάρα πολλά λαχανικά μπορούν να προκαλέσουν διάρροια.

Γενικά, τα χάμστερ είναι πολύ υγιή ζώα. Ωστόσο, μπορεί να εμφανίσουν διάρροια για διάφορους λόγους, όπως η κατανάλωση πάρα πολλών λαχανικών. Εάν παρατηρήσετε σημάδια διάρροιας στο χάμστερ σας (μαλακά, υδαρή, ανοιχτόχρωμα κόπρανα), ξεκινήστε τη θεραπεία για τη διάρροια. Η αλλαγή της διατροφής του χάμστερ σας και η καθαρή και άνετη κλουβί του θα βοηθήσουν στην επίλυση της διάρροιας του χάμστερ σας.

Μέρος 1 από 2: αλλαγή της διατροφής του χάμστερ σας

 1. 1
  Σταματήστε να τρώτε φρέσκα λαχανικά χάμστερ. Σε μικρές ποσότητες, τα φρέσκα λαχανικά αποτελούν μέρος μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής χάμστερ. Είναι πολύ θρεπτικά και έχουν επιπλέον υγρασία που διατηρεί τα χάμστερ καλά ενυδατωμένα. Η κατανάλωση πάρα πολλών λαχανικών, ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει διάρροια λόγω υπερβολικής υγρασίας. Για να σταματήσετε τη διάρροια του χάμστερ σας, αφαιρέστε φρέσκα λαχανικά από τη διατροφή του. Τροφοδοτήστε μόνο το ξηρό φαγητό του χάμστερ (χάμστερ).
  • Τα σφαιρίδια χάμστερ είναι πολύ θρεπτικά, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι το χάμστερ σας δεν θα έχει αρκετές θρεπτικές ουσίες όταν τρώει μόνο ξηρά τροφή.
 2. 2
  Δώστε το χάμστερ σας γλυκό νερό. Όπως οι άνθρωποι, τα χάμστερ αφυδατώνονται εάν έχουν διάρροια. Βεβαιωθείτε ότι το χάμστερ σας έχει άφθονο φρέσκο, δροσερό νερό για να πιει, ώστε να μπορεί να ενυδατωθεί. Εάν παρατηρήσετε ότι το χάμστερ δεν πίνει νερό, δώστε το νερό με το χέρι:
  • Γεμίστε ένα μικρό σταγονόμετρο με κρύο νερό. Κρατώντας το χάμστερ σας, βάλτε το σταγονόμετρο στη γωνία του στόματος του. Πιέστε μερικές σταγόνες νερό κάθε φορά στο στόμα του χάμστερ σας.
  • Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να δίνετε νερό χάμστερ στο χέρι.
 3. 3
  Εξετάστε το ενδεχόμενο να ταΐσετε τα φύλλα ή το βελονάκι με σμέουρο χάμστερ. Τα φύλλα σμέουρων και τα βερίκοκα μπορούν να βοηθήσουν ένα χάμστερ να ανακάμψει από τη διάρροια. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας προτού τροφοδοτήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα είδη στο χάμστερ σας. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με το πόσα από αυτά τα είδη πρέπει να δώσετε στο χάμστερ σας για τη θεραπεία της διάρροιας.
  Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με το πόσα από αυτά τα είδη πρέπει να δώσετε στο χάμστερ
  Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με το πόσα από αυτά τα είδη πρέπει να δώσετε στο χάμστερ σας για τη θεραπεία της διάρροιας.
 4. 4
  Επαναφέρετε τα λαχανικά αφού σταματήσει η διάρροια. Μετά από μία ή δύο ημέρες χωρίς λαχανικά, η διάρροια του χάμστερ σας θα πρέπει να σταματήσει. Ωστόσο, μην αρχίσετε να ξαναζυγίζετε λαχανικά αμέσως. Για να μπορέσετε να χάσετε πλήρως το χάμστερ σας, περιμένετε μία έως δύο εβδομάδες πριν προσθέσετε λαχανικά στη δίαιτα.
  • Όταν ταΐζετε τα λαχανικά χάμστερ σας, κάντε το μέγεθος της μερίδας ίσο με μερικές σταφίδες. Τροφοδοτήστε τα λαχανικά μία φορά την ημέρα.
 5. 5
  Προσέξτε για βελτίωση. Με φυσιολογικές περιπτώσεις διάρροιας χάμστερ, το χάμστερ θα φαίνεται διαφορετικά υγιές (χωρίς καμινάδα ή απώλεια όρεξης) και θα είναι εντελώς υγιές και πάλι μετά από λίγες ημέρες τρώγοντας μια ξηρή διατροφή μόνο για φαγητό. Ωστόσο, με πιο σοβαρή διάρροια, ένα χάμστερ δεν θα βελτιωθεί μετά από μία ή δύο ημέρες. Στην πραγματικότητα, η διάρροια μπορεί να επιδεινωθεί και το χάμστερ μπορεί να φαίνεται πιο άρρωστο (θαμπά και βυθισμένα μάτια, αναστατωμένο παλτό, απώλεια βάρους).
  • Η σοβαρή διάρροια είναι ένα σύμπτωμα της υγρής ουράς, η οποία προκαλεί σοβαρή ασθένεια στα χάμστερ. Εάν το χάμστερ σας δεν βελτιώνεται, πάρτε το αμέσως στον κτηνίατρό σας για περαιτέρω θεραπεία.

Μέρος 2 από 2: διαχείριση του περιβάλλοντος του χάμστερ σας

 1. 1
  Κρατήστε το κλουβί του χάμστερ σας ζεστό. Ενώ αντιμετωπίζετε το χάμστερ σας για διάρροια, βεβαιωθείτε ότι το κλουβί του παραμένει ζεστό (70-29°C / 21-29°C). Η κανονική θερμοκρασία δωματίου είναι περίπου 22°C, οπότε φυλάξτε το κλουβί του χάμστερ σας σε ένα δωμάτιο χωρίς υγρασία που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Θα μπορούσατε επίσης να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι θέρμανσης (διαθέσιμα καταστήματα κατοικίδιων ζώων) κάτω από το κλουβί χρησιμοποιώντας αυτές τις προτάσεις:
  • Τοποθετήστε το μαξιλάρι θέρμανσης κάτω από ένα μικρό μέρος του κλωβού, ώστε το χάμστερ σας να μπορεί να απομακρυνθεί από τη θερμότητα όταν το θέλει.
  • Αφού το μαξιλάρι θέρμανσης είναι ανοιχτό για λίγο, αγγίξτε το κρεβάτι για να δείτε αν ζεσταίνεται.
  • Μην χρησιμοποιείτε ανθρώπινο ταμπλό θέρμανσης, καθώς αυτά τα ταμπόν σβήνουν αυτόματα και μπορεί να αφήσει το χάμστερ σας να κρυώσει.
 2. 2
  Καθαρίστε το κλουβί του χάμστερ σας. Αυτό είναι σημαντικό εάν το χάμστερ σας έχει σοβαρή διάρροια από το Wet Tail. Ένα βρώμικο κλουβί μπορεί να έχει συσσώρευση βακτηρίων ή άλλων επιβλαβών οργανισμών. Ο καθαρισμός του κλουβιού θα αφαιρέσει τους οργανισμούς που προκαλούν ασθένειες. Ακολουθούν προτάσεις καθαρισμού:
  • Καθημερινά, καθαρίζετε το μπολ φαγητού και το μπουκάλι νερό με ζεστό σαπούνι και νερό. Γεμίστε ξανά το φαγητό και το νερό.
  • Αλλάζετε τα κλινοσκεπάσματα κάθε εβδομάδα. Αφήστε ένα μικρό τμήμα παλαιού κρεβατιού στο κλουβί, έτσι ώστε το χάμστερ σας να αναγνωρίζει τη μυρωδιά του στο κρεβάτι.
  • Μία φορά την εβδομάδα, αφαιρέστε τα πάντα από το κλουβί. Καθαρίστε και απολυμάνετε το κλουβί και τα πλαστικά παιχνίδια.
  Ξεκινήστε τη θεραπεία για τη διάρροια
  Εάν παρατηρήσετε σημάδια διάρροιας στο χάμστερ σας (μαλακά, υδαρή, ανοιχτόχρωμα κόπρανα), ξεκινήστε τη θεραπεία για τη διάρροια.
 3. 3
  Αφαιρέστε τα μη φαγητά τρόφιμα. Κάθε μέρα, ελέγχετε το κλουβί του χάμστερ σας για μη φαγητό. Αφαιρέστε και πετάξτε αυτό το φαγητό. Εάν αφήσετε το φαγητό στο κλουβί, θα μπορούσε να χαλάσει και να γίνει ένα εύκολο μέρος για την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας. Τα βακτήρια και η μούχλα θα μπορούσαν να κάνουν το χάμστερ σας πολύ άρρωστο.

Συμβουλές

 • Τα χάμστερ είναι θηράματα στη φύση, οπότε είναι πολύ καλοί στο να κρύβουν ασθένειες. Μπορεί να μην παρατηρήσετε αμέσως εάν το χάμστερ σας έχει διάρροια.
 • Επειδή το πίσω άκρο ενός χάμστερ γίνεται υγρό και ακατάστατο με διάρροια, οι ιδιοκτήτες χάμστερ μπορούν αυτόματα να υποθέσουν ότι το χάμστερ τους έχει Wet Tail. Ωστόσο, δεν έχουν όλα τα χάμστερ με διάρροια Wet Tail.
  Οι ιδιοκτήτες χάμστερ μπορούν αυτόματα να υποθέσουν ότι το χάμστερ τους έχει Wet Tail
  Επειδή το πίσω άκρο ενός χάμστερ γίνεται υγρό και ακατάστατο με διάρροια, οι ιδιοκτήτες χάμστερ μπορούν αυτόματα να υποθέσουν ότι το χάμστερ τους έχει Wet Tail.
 • Η διάρροια λόγω της υγρής ουράς απαιτεί πρόσθετη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών και της διατροφής με το χέρι.

Προειδοποιήσεις

 • Η αφυδάτωση που οφείλεται στη διάρροια του Wet Tail μπορεί να αποβεί μοιραία μετά από λίγες μέρες.
 • Εκτός από την αφυδάτωση, η διάρροια μπορεί να έχει κακές συνέπειες, όπως πληγές γύρω από το πίσω άκρο, επανέναρξη βακτηρίων (χάμστερ τρώνε το δικό τους επίστεγο) και αναιμία (όχι αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια).

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τι σημαίνει όταν τα μάτια του είναι μεγάλα και ο παλμός του είναι γρήγορος;
  Το ζώο φοβάται και μπορεί να θέλει να μείνει μόνος του.
 • Η υγρή ουρά και η διάρροια μοιάζουν ή μοιάζουν διαφορετικά;
  Η υγρή ουρά και η διάρροια είναι το ίδιο πράγμα για ένα χάμστερ. Κανονικά η ουρά είναι υδαρή λόγω της διάρροιας.
 • Είναι αλήθεια ότι οι νάνοι χάμστερ δεν μπορούν να βραχούν;
  Όχι, όλα τα χάμστερ μπορούν να βραχούν. Νάνος, Σύριος ή Κινέζος - όλοι οι χάμστερ μπορούν να αγχωθούν και να αναπτύξουν υγρή ουρά.
 • Η ουρά του χάμστερ μου βρέχεται, τι πρέπει να κάνω;
  Πήγαινε στον κτηνίατρο. Βεβαιωθείτε ότι δεν βρίσκεται σε προσχέδιο. Το χάμστερ σας μπορεί να έχει υγρή ουρά, η οποία είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια, επομένως χρειάζονται ιατρική βοήθεια αμέσως.
 • Το χάμστερ μου έχει διάρροια, αλλά η περιοχή της κοιλιάς και του στομάχου του φαίνεται πολύ μεγεθυμένη, αυτό σημαίνει ότι έχει βρεγμένη ουρά;
  Αυτά είναι συμπτώματα υγρής ουράς. Πάρτε τον στον κτηνίατρο ή πάρτε υγρές σταγόνες ουράς για να τον θεραπεύσετε αμέσως.
 • Το χάμστερ μου είχε διάρροια. Θέλω να βεβαιωθώ ότι δεν είναι τίποτα πολύ σοβαρό. Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω πριν πάρω το χάμστερ μου στον κτηνίατρο;
  Θα πρότεινα να το δώσετε περίπου 24 ώρες, και εάν το χάμστερ σας εξακολουθεί να έχει διάρροια πέρα από αυτό, πάρτε το στον κτηνίατρο.
 • Το χάμστερ μου είχε διάρροια και δεν φαίνεται τόσο καλό, πρέπει να αλλάζω το φαγητό του πιο συχνά;
  Πρέπει να δείτε έναν κτηνίατρο. Τι είδους φαγητό το ταΐζεις; Πολλά τρόφιμα για χάμστερ δεν είναι πραγματικά καλά για αυτά. Προτείνω να ταΐσετε το χάμστερ σας Oxbow, VitaKraft VitaSmart ή Higgins Sunburst, μαζί με τους Missouri Rat and Mouse Pellets και μερικά φρέσκα λαχανικά. Ωστόσο, πρέπει να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο. Το χάμστερ σας μπορεί να είναι σοβαρά άρρωστο.
 • Το χάμστερ μου μόλις διάρροια σήμερα, τι πρέπει να κάνω;
  Ακολουθήστε τα βήματα σε αυτό το άρθρο. Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε, μεταφέρετέ τον στον κτηνίατρο.
 • Το χάμστερ μου φαίνεται φυσιολογικό, αλλά είναι υγρό και απαλό. Τι σημαίνει αυτό?
  Θα μπορούσε να είναι ότι το χάμστερ σας τάιζε κάτι που δεν το χρησιμοποιούσε επίσης, ή έτρωγε κάτι με μεγάλη ποσότητα νερού. Εάν αλλάξατε πρόσφατα το φαγητό τους σε μια νέα μάρκα, το επίθετό τους πιθανότατα θα είναι βρεγμένο. Εάν του δώσατε ένα φαγητό με μεγάλες ποσότητες νερού (όπως τα αγγούρια), τότε το κουτάβι τους είναι επίσης πιθανό να είναι υγρό. Εάν το χάμστερ εξακολουθεί να συμπεριφέρεται απόλυτα καλά και να περιποιείται τακτικά, τότε αυτό πρέπει να είναι καλό. Εάν αυτό συνίσταται τις επόμενες ημέρες έως μια εβδομάδα ή / και η συμπεριφορά τους αλλάζει, ίσως θελήσετε να δείτε έναν κτηνίατρο.

Σχόλια (2)

 • allengrace
  Ευχαριστώ, ανησυχώ τόσο πολύ για το χάμστερ μου, οπότε παρακολούθησα αυτόν τον ιστότοπο και με κάνει να νιώθω καλύτερα. Μακάρι να χάσω το χάμστερ μου.
 • britneyschultz
  Το χάμστερ της αδερφής μου είχε διάρροια, οπότε αυτό ήταν πραγματικά χρήσιμο. Ευχαριστώ πολύ!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail