Πώς να χειριστείτε ένα χάμστερ χωρίς να δαγκωθείτε;

Θα είστε σε θέση να χειριστείτε το χάμστερ σας χωρίς να το δαγκώσετε εάν τα χειριστείτε με προσοχή
Θα είστε σε θέση να χειριστείτε το χάμστερ σας χωρίς να το δαγκώσετε εάν τα χειριστείτε με προσοχή, αφιερώστε χρόνο για να εγκλιματιστείτε το χάμστερ σας και να τους εκπαιδεύσετε να μην δαγκώνουν.

Τα χάμστερ είναι μικρά, ασαφή τρωκτικά που κάνουν εξαιρετικά κατοικίδια ζώα. Πολλά χάμστερ, ιδιαίτερα τα πιο επιθετικά χάμστερ νάνοι, είναι επιρρεπή σε δαγκώματα. Ευτυχώς, αυτός ο αμυντικός μηχανισμός γίνεται λιγότερο ισχυρός όσο περισσότερο ένα χάμστερ γίνεται άνετο στο χώρο τους. Θα είστε σε θέση να χειριστείτε το χάμστερ σας χωρίς να το δαγκώσετε εάν τα χειριστείτε με προσοχή, αφιερώστε χρόνο για να εγκλιματιστείτε το χάμστερ σας και να τους εκπαιδεύσετε να μην δαγκώνουν.

Μέθοδος 1 από 3: χειρισμός του χάμστερ σας

 1. 1
  Πλύνε τα χέρια σου. Πριν επιχειρήσετε να σηκώσετε το χάμστερ σας, είναι σημαντικό να πλύνετε τα χέρια σας. Εάν τα χέρια σας μυρίζουν σαν φαγητό, καλλυντικά ή οτιδήποτε άλλο άρωμα, το χάμστερ θα είναι πολύ πιο πιθανό να τσιμπήσει. Επίσης, πλένοντας τα χέρια σας πριν τα χειριστείτε, θα κρατήσετε το χάμστερ σας ασφαλές από μικρόβια.
 2. 2
  Αποφύγετε να τους γλιστρήσετε. Τα χάμστερ θα γίνουν επιθετικά όποτε φοβούνται. Μπορείτε να αποφύγετε να δαγκωθείτε από το χάμστερ σας εάν δεν τους τρομάξετε. Οποτεδήποτε πρόκειται να τα χειριστείτε, βεβαιωθείτε ότι μπορούν να σας δουν να έρχονται. Δείξτε τους τα χέρια σας και αφήστε τα να σας μυρίσουν πριν επιχειρήσετε να τα σηκώσετε.
 3. 3
  Δελεάστε τα στο χέρι σας με μια απόλαυση. Εάν φτάσετε κατευθείαν στο κλουβί του χάμστερ σας και το πιάσετε, αυτό πιθανότατα θα τους κάνει αμυντικούς. Αντ 'αυτού, δελεάστε το χάμστερ σας να έρθει σε εσάς. Κρατήστε μια λιχουδιά (όπως ηλιόσπορο) και αφήστε το χάμστερ σας να έρθει και να το πάρει. Με μια δεύτερη απόλαυση, δελεάστε το χάμστερ σας να περπατήσει στην ανοιχτή παλάμη του άλλου χεριού σας. Στη συνέχεια, σηκώστε τα από το κλουβί.
  • Τα χάμστερ έχουν κακή όραση, οπότε αποφύγετε να κρατάτε λιχουδιές μεταξύ των δακτύλων σας. Εάν το κάνετε αυτό, το χάμστερ μπορεί να δαγκώσει κατά λάθος το δάχτυλό σας αντί για το φαγητό.
  Εάν πρέπει να χειριστείτε ένα χάμστερ προτού εκπαιδευτεί
  Εάν πρέπει να χειριστείτε ένα χάμστερ προτού εκπαιδευτεί, φροντίστε να φοράτε γάντια για να διατηρείτε τον εαυτό σας ασφαλή.
 4. 4
  Κρατήστε τα με τα δύο χέρια. Για να διατηρήσετε το χάμστερ σας ήρεμο, πρέπει να τον κρατήσετε σωστά. Κρατήστε τον με το ένα χέρι με τα δάχτυλά σας κουλουριασμένα απαλά κάτω από την κοιλιά του. Το άλλο σας χέρι πρέπει να υποστηρίζει το κάτω μέρος του. Όταν σηκώνετε το χάμστερ, χρησιμοποιείτε πάντα και τα δύο χέρια.
 5. 5
  Χρησιμοποιήστε ένα "scoop" για να τα μεταφέρετε. Τα χάμστερ θα γίνουν ιδιαίτερα αμυντικά όταν τα βγάλετε από τα κλουβιά τους. Μπορείτε να τους αποτρέψετε να σας δαγκώνουν χρησιμοποιώντας μια κουτάλα για να τα αφαιρέσετε από τα κλουβιά τους, αντί για το χέρι σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για οποιαδήποτε στιγμή πρέπει να τα μετακινήσετε γρήγορα. Μπορείτε να αγοράσετε μια κουταλιά από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή να κόψετε ένα μπουκάλι δύο λίτρων στο μισό για να φτιάξετε μια κουταλιά DIY.

Μέθοδος 2 από 3: εγκλιματισμός ενός νέου χάμστερ

 1. 1
  Αφήστε τους μόνοι για λίγες μέρες. Κάθε φορά που ένα χάμστερ μετακινείται σε νέο σπίτι, θα βιώνει κάποιο φόβο και άγχος. Αφήστε το χάμστερ σας να εγκατασταθεί για λίγες μέρες αφού τον φέρετε σπίτι. Μην προσπαθήσετε να τον παραλάβετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Όταν το νέο του σπίτι είναι άνετο και εξοικειωμένο, θα γίνει λιγότερο επιθετικός και θα είναι πιο ανοιχτός στην εκπαίδευση και την αλληλεπίδραση.
 2. 2
  Μιλήστε με το χάμστερ σας. Τα χάμστερ είναι αρκετά διορατικά, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν πρόβλημα να βλέπουν πράγματα που είναι κοντά. Για να αντισταθμιστεί αυτό, τα χάμστερ έχουν μια εξαιρετική αίσθηση ακοής. Για να βοηθήσετε το χάμστερ σας να σας συνηθίσει, αφήστε τους να συνηθίσουν τη φωνή σας. Βάλτε μουσική και τραγουδήστε κοντά στο κλουβί χάμστερ σας, πάρτε ένα τηλεφώνημα στο ίδιο δωμάτιο ή απλώς μιλήστε απευθείας στο χάμστερ σας.
 3. 3
  Συνηθίστε τους στο άρωμα σας. Εκτός από την εξαιρετική ακοή, τα χάμστερ αντισταθμίζουν την κακή όρασή τους με έντονη αίσθηση οσμής. Ένας άλλος τρόπος για να συνηθίσει το χάμστερ σας είναι να εξοικειωθείτε με το άρωμα σας. Απλώς καθίστε κοντά στο κλουβί για λίγο κάθε μέρα, ή τοποθετήστε ένα εμπόδιο από τα βρώμικα ρούχα σας κοντά στο κλουβί του χάμστερ.
  Πώς μπορώ να κάνω το χάμστερ μου να αρχίσει να ασκείται
  Πώς μπορώ να κάνω το χάμστερ μου να αρχίσει να ασκείται και να κινείται ξανά, γιατί κάθεται και κοιμάται;
 4. 4
  Ορίστε μια ώρα. Ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα για να εργάζεστε με το χάμστερ σας κάθε μέρα. Τα χάμστερ είναι νυχτερινά πλάσματα, που σημαίνει ότι θα κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα ξυπνούν τη νύχτα. Επιλέξτε μια ώρα το βράδυ, όταν το χάμστερ σας θα είναι ξύπνιο και δεσμευτείτε να εργάζεστε με το χάμστερ σας κάθε μέρα αυτή τη στιγμή. Εάν το κάνετε με συνέπεια για περίπου δύο εβδομάδες, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να χειριστείτε ένα πολύ ήσυχο και απαλό χάμστερ.
 5. 5
  Φόρεσε γάντια. Εάν πρέπει να χειριστείτε ένα χάμστερ προτού εκπαιδευτεί, φροντίστε να φοράτε γάντια για να διατηρείτε τον εαυτό σας ασφαλή. Οποιοδήποτε είδος γαντιών (όπως γάντια μιας χρήσης, γάντια πλυσίματος πιάτων ή χειμερινά γάντια) θα λειτουργήσει καλά.

Μέθοδος 3 από 3: εκπαιδεύστε το χάμστερ σας να μην δαγκώνει

 1. 1
  Πηγαίνετε σε ένα ήσυχο μέρος. Μόλις βγάλετε το χάμστερ σας από το κλουβί τους, πάρτε τους ένα ήσυχο μέρος. Πηγαίνετε σε ένα μικρό μέρος, όπου δεν μπορούν να χαθούν και όπου αυτό δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να τους βλάψει. Συνήθως ένα καλό μέρος για αυτό είναι το μπάνιο.
 2. 2
  Αλληλεπιδράστε με το χάμστερ σας. Βάλτε το χάμστερ σας στην αγκαλιά σας και αφήστε το να σέρνεται πάνω σας. Αλληλεπιδράστε με το χάμστερ χρησιμοποιώντας αργές, απαλές κινήσεις. Είναι σημαντικό να αποφύγετε να κάνετε το χάμστερ άγχος και συνεπώς επιθετικό. Κάθε φορά που παίζετε με το χάμστερ σας, κρατήστε τις κινήσεις σας ομοιόμορφες και ομαλές.
 3. 3
  Φυσήξτε στο πρόσωπό τους. Κάθε φορά που το χάμστερ πλησιάζει να σας δαγκώσει, μπορείτε να τους πειθαρχίσετε φυσώντας το πρόσωπό τους. Πρώτον, η γρήγορη εκπνοή στο πρόσωπο των χάμστερ σας θα πρέπει να τους αποτρέψει από το δάγκωμα και να λειτουργήσει ως μορφή πειθαρχίας για να τον δείξει ότι το δάγκωμα είναι λάθος.
  Κάθε βράδυ στην καθορισμένη "ώρα χάμστερ"
  Κάθε βράδυ στην καθορισμένη "ώρα χάμστερ", βγάλτε το χάμστερ από το κλουβί τους και αλληλεπιδράστε μαζί τους 10-20 λεπτά.
 4. 4
  Αλληλεπιδράστε τακτικά μαζί τους. Κάθε βράδυ στην καθορισμένη "ώρα χάμστερ", βγάλτε το χάμστερ από το κλουβί τους και αλληλεπιδράστε μαζί τους 10-20 λεπτά. Όταν τελειώσετε, μεταφέρετέ τα απαλά πίσω στο κλουβί τους. Κάντε το κάθε βράδυ για δύο εβδομάδες.
 5. 5
  Κάνε υπομονή. Αν κολλήσετε στο πρόγραμμα και αφιερώσετε ποιοτικό χρόνο με το χάμστερ σας κάθε βράδυ, σίγουρα θα γίνουν ήσυχοι και δεν θα δαγκώσουν. Ωστόσο, θα χρειαστεί λίγη υπομονή, γιατί αυτό δεν θα συμβεί εν μία νυκτί. Εάν απογοητευτείτε με το χάμστερ σας, είναι πιθανό να απογοητευτούν επίσης. Μείνετε ήρεμοι και θα παραμείνουν ήρεμοι.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Είναι αλήθεια ότι όταν ένα χάμστερ τρώει για να μην το αγγίξει ποτέ;
  Ναι, μην αγγίζετε το χάμστερ σας ενώ τρώτε καθώς μπορεί να πιστεύει ότι κάνει κάτι λάθος.
 • Η μόνη φορά που το χάμστερ με αφήνει να την αγγίξω είναι όταν τρώει. Διαφορετικά, τρέχει πολύ γρήγορα στη γωνία και δεν βγαίνει ξανά για μια μέρα. Τι να κάνω?
  Προσπαθήστε να την δελεάσετε με λίγο φαγητό στα χέρια σας. Αυτό θα της επιτρέψει να συνδέσει το χέρι σας με ένα καλό πράγμα. Δώστε της χρόνο να νιώσει άνετα με το χέρι σας έως ότου μπορείτε να την κατοικείτε χωρίς να την τρέχει.
 • Πώς μπορώ να βοηθήσω το χάμστερ μου να νιώσει άνετα, ώστε να μην προσπαθήσει να με δαγκώσει;
  Ξεκινήστε δίνοντας τους ηλιόσπορους χάμστερ σας. Κρατήστε τα έξω σε αυτόν, ώστε να συνηθίσει το άρωμά σας. Αφού το κάνετε αυτό για περίπου 1-2 εβδομάδες, μπορείτε να βάλετε ένα σπόρο στο χέρι σας και να περιμένετε να σέρνεται πάνω του.
 • Φοβάμαι πραγματικά ότι το χάμστερ θα με δαγκώσει, τι πρέπει να κάνω;
  Πιθανότατα δεν θα σας δαγκώσει αν δεν μυρίσετε σαν φαγητό γιατί δεν πλύνατε τα χέρια σας. Εάν το χάμστερ δαγκώσει, απλώς δοκιμάστε να το κρατήσετε ξανά αύριο. Θυμηθείτε απλώς να είστε υπομονετικοί. Χρησιμοποιήστε τις προτάσεις σε αυτό το άρθρο για να σας βοηθήσουμε.
 • Τι κάνω με ένα κακοποιημένο χάμστερ που δεν θα φάει;
  Φορέστε ένα γάντι (για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το δάγκωμα) και να τον κατοικείτε. Δώστε του φαγητό μέχρι να αρχίσει να σας εμπιστεύεται.
 • Πώς μπορώ να κάνω το χάμστερ μου να αρχίσει να ασκείται και να κινείται ξανά, γιατί κάθεται και κοιμάται;
  Τα χάμστερ είναι νυχτερινά ζώα. Αν θέλετε να τα δείτε σε δράση, δοκιμάστε να σηκωθείτε νωρίς και να κοιτάξετε στο κλουβί. Διαφορετικά, εάν δεν είναι καθόλου ενεργό, σκεφτείτε να δείτε έναν κτηνίατρο.
 • Το χάμστερ μου συνεχίζει να δαγκώνει τον φίλο μου, πώς τον κάνω να σταματήσει;
  Το χάμστερ σας είναι νευρικό γύρω από κάποιον που δεν ξέρει πολύ καλά. Δοκιμάστε να ξεκινήσετε αργά ο φίλος σας προσφέροντάς του μερικές λιχουδιές και αφήστε τον να συνηθίσει αργά στον φίλο σας. Αφήστε το να ανέβει μόνο του στο χέρι.
 • Γιατί το θηλυκό μου χάμστερ δαγκώνει και το αρσενικό δεν το κάνει;
  Είναι γενικά η αντίθετη συμπεριφορά. Είναι πιθανό ότι το θηλυκό χάμστερ σας είναι έγκυο ή δεν αισθάνεται καλά. Εάν συμπεριφέρεται περίεργα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, ίσως θελήσετε να την πάρετε στον κτηνίατρο. Εάν ενεργεί κανονικά εκτός από το δάγκωμα, θα μπορούσε απλώς να είναι η προσωπικότητά της.
 • Όταν δαγκώνουν, πονάει πολύ άσχημα;
  Όχι, μοιάζει περισσότερο με μια πρέζα. Είναι μικρότεροι από εσάς και δεν πρέπει να προκαλέσετε πραγματική ζημιά. Απλά πλύνετε όπου σας δαγκώνουν και βάλτε ένα λουράκι αν αιμορραγεί.
 • Μόλις πήρα το χάμστερ μου χθες το βράδυ. Έχω την αίσθηση ότι το κλουβί μου είναι πολύ μικρό και φοβάμαι ότι θα δαγκώσει και θα τονίσει και θα βρεθεί υγρή ουρά και θα πεθάνει. Τι πρέπει να κάνω? Είναι ένα μικρό μαλλί Συρίας χάμστερ, αρσενικό.
  Είστε πιθανώς πιο άγχος από ό, τι είναι! Οι Σύριοι είναι έξυπνοι και προσαρμόζονται γρήγορα στο νέο περιβάλλον. Εάν πιστεύετε ότι το κλουβί σας είναι πολύ μικρό, μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο φθηνά κλουβιά χάμστερ DIY (ή αν πρόκειται για στερεοτυπικό κλουβί χάμστερ, μπορείτε να επισυνάψετε πολλά σωληνάρια και επεκτάσεις). Εάν ανησυχείτε για την υγρασία του, δώστε του πολύ χρόνο για να συνηθίσετε στο νέο του σπίτι. Μία ή δύο ημέρες αφού τον έχετε πάρει, μπορείτε να αρχίσετε να κολλάτε το δάχτυλό σας στην είσοδο του κλουβιού, έτσι ώστε να έχει την επιλογή να έρθει και να το μυρίζει. Σιγουρευτείτε ότι πλένετε τα χέρια σας με αρωματικό σαπούνι εκ των προτέρων, ώστε να μην νομίζει ότι είστε φαγητό. Επίσης, είναι σημαντικό να καθοριστεί εάν δαγκώνει ή απλώς χτυπάει.

Σχόλια (6)

 • baileytyler
  Μου άρεσε πώς σου είπε πώς να κάνεις το χάμστερ σου άνετο, άρα δεν θέλω να δαγκώσω και κάποια άλλα ενδιαφέροντα κόλπα.
 • uvon
  Παίρνω χάμστερ και αυτές οι συμβουλές και κόλπα σίγουρα με βοηθούν να αισθάνομαι σίγουρος ότι είμαι έτοιμος για αυτήν την ευθύνη.
 • schimmeljeanie
  Οι συριακοί χάμστερ μου με έχουν δαγκώσει και προσπαθώντας να τους κρατήσω, να τον χειριστώ και να τους δώσω αγάπη. Έτσι, τώρα τους φοβάμαι πολύ, αλλά μου αρέσουν τα κομμάτια. Ήθελα απλώς να αποκτήσω την καλύτερη δυνατή εμπειρία για αυτούς και μαζί τους.
 • tcooper
  Η μέθοδος της απόλαυσης στο χάμστερ μου με βοήθησε περισσότερο, αλλά οι άλλες μέθοδοι βοήθησαν λίγο Ευχαριστώ.
 • whitesummer
  Με βοήθησε, αλλά συνήθως ξεχνάω να πλένω τα χέρια μου αφού τον ταΐσω.
 • robelpierce
  Ήταν τέλεια!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail