Πώς να φτιάξετε μια ασφαλή παιδική χαρά για τα κατοικίδια ζώα σας;

Για να χτίσετε μια ασφαλή παιδική χαρά για τους αρουραίους κατοικίδιων ζώων σας, ξεκινήστε κόβοντας μερικές δεκάδες πάνελ ίσου μεγέθους από κουτιά από χαρτόνι και δένοντας μαζί τις άκρες των πάνελ. Στη συνέχεια, απλώστε μια κουβέρτα σε μια επίπεδη επιφάνεια και στηρίξτε την αλυσίδα των χαρτονένιων πάνελ προς τα πάνω σε έναν κύκλο για να δημιουργήσετε ένα φράγμα ώστε οι αρουραίοι σας να μην μπορούν να βγουν Τέλος, γεμίστε την κλειστή περιοχή με διασκεδαστικά παιχνίδια και αξεσουάρ για τους αρουραίους σας, όπως σωλήνες, ένα πλαστικό δοχείο γεμάτο βρωμιά και ένα φρούριο από χαρτόνι. Για να μάθετε πώς να παίζετε με ασφάλεια με τους αρουραίους κατοικίδιων ζώων σας στη νέα παιδική χαρά τους, κάντε κύλιση προς τα κάτω!

Είναι η καλύτερη επιλογή για να διασκεδάσετε τους αρουραίους σας χωρίς να καταστρέψετε την περιουσία σας
Η δημιουργία ασφαλούς περιοχής παιχνιδιού αρουραίων, από την άλλη πλευρά, είναι η καλύτερη επιλογή για να διασκεδάσετε τους αρουραίους σας χωρίς να καταστρέψετε την περιουσία σας.

Οι αρουραίοι χρειάζονται πολλή άσκηση και χώρο για να περιπλανηθούν. Σε αντίθεση με τα μικρά τρωκτικά, όπως ποντίκια και χάμστερ, δεν μπορούν να περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε ένα κλουβί. Μερικοί ιδιοκτήτες αφήνουν τους αρουραίους τους να τρέχουν ελεύθερα στο σπίτι, αλλά αν το σπίτι σας δεν έχει πιστοποιηθεί με αρουραίους, είναι συνήθως κακή ιδέα. Η δημιουργία ασφαλούς περιοχής παιχνιδιού αρουραίων, από την άλλη πλευρά, είναι η καλύτερη επιλογή για να διασκεδάσετε τους αρουραίους σας χωρίς να καταστρέψετε την περιουσία σας.

Μέθοδος 1 από 3: δημιουργία κλειστής περιοχής

 1. 1
  Καθαρίστε την περιοχή από οτιδήποτε μπορεί να βλάψει τους αρουραίους σας. Ενώ η περιοχή παιχνιδιού θα περιβάλλεται από ένα φράγμα, έντονα φώτα και αεραγωγούς χαμηλής θέρμανσης, φροντίστε να διατηρείτε τα ηλεκτρικά καλώδια εκτός δρόμου. Τα ηλεκτρικά καλώδια μπορεί να βλάψουν τον αρουραίο σας. Καθαρίστε την περιοχή των χημικών ουσιών, των καλωδίων, των αιχμηρών αντικειμένων και οτιδήποτε εκπέμπει καπνό (όπως ένα κερί). Επιλέξτε μια τοποθεσία μακριά από την κίνηση των ποδιών και άλλα ζώα.
  • Το καλύτερο μέρος για να διατηρήσετε μια περιοχή παιχνιδιού αρουραίων είναι στη γωνία ενός καθιστικού ή σε ένα πάτωμα από σκληρό ξύλο. Απλώς κρατήστε την περιοχή παιχνιδιού μακριά από πράγματα που δεν θέλετε να μασάτε και μακριά από καταστήματα.
 2. 2
  Τοποθετήστε μια κουβέρτα ή ένα μουσαμά σε μια επίπεδη επιφάνεια για να την προστατέψετε από ζημιές. Είναι καλύτερο να σχεδιάσετε μια περιοχή παιχνιδιού σε μια υπερυψωμένη επιφάνεια, αλλά μπορείτε να το δημιουργήσετε στο πάτωμα εάν δεν έχετε χώρο. Οι αρουραίοι θέλουν ενστικτωδώς να μασούν τα πράγματα, γι 'αυτό προστατέψτε το πάτωμα ή το τραπέζι σας με πλαστική μουσαμά ή κουβέρτα προτού προσθέσετε οτιδήποτε άλλο. Επιπλέον, εάν ανακουφίζονται στην περιοχή, απλώς πρέπει να πλένετε την μουσαμά ή την κουβέρτα αντί να σπάσετε το σπρέι καθαρισμού.
  • Εάν βάλετε την παιδική χαρά σε ένα τραπέζι, ίσως να μην χρειάζεται να τοποθετήσετε ένα φράχτη γύρω από την περιοχή του παιχνιδιού, καθώς οι αρουραίοι δεν θα πηδήξουν από ένα ύψος που θα τους βλάψει. Χρησιμοποιήστε τη δική σας κρίση και τη γνώση της συμπεριφοράς των αρουραίων σας για να αποφασίσετε αν θα τη διατηρήσετε ελεύθερη ή θα δημιουργήσετε ένα εμπόδιο.
  • Η διατήρηση της περιοχής παιχνιδιού στο πάτωμα σας επιτρέπει να παρακολουθείτε καλύτερα τους αρουραίους, αν και μπορεί να μασήσουν το χαλί σας εάν περάσουν από την κουβέρτα ή το μουσαμά.
 3. 3
  Κόψτε και κολλήστε μαζί επίπεδες, χαρτόνι ίσου μεγέθους. Πάρτε μερικά κουτιά, τα απλώστε και κόψτε κάθε πλευρά έως ότου έχετε τουλάχιστον μερικές δεκάδες κομμάτια ίσου μεγέθους. Χρησιμοποιήστε ταινία αγωγού για να κλείσετε τρύπες και να ισοπεδώσετε κομμάτια που διπλώνουν προς τα κάτω, έτσι ώστε κάθε πάνελ να είναι πλήρως ισοπεδωμένο. Ευθυγραμμίστε τα πάνελ δίπλα-δίπλα και κολλήστε τον αγωγό στις άκρες για να σχηματίσετε ένα μόνο μακρύ, εύκαμπτο φράγμα.
  • Είναι καλύτερο να κάνετε την περιοχή παιχνιδιού αρουραίου σας πλάτος 4-6 πόδια (1,2-1,8 m) προς όλες τις κατευθύνσεις, οπότε αφήστε το φράγμα αρκετά μεγάλο για να ενθυλακώσει αυτήν την περιοχή όταν το τοποθετήσετε στο tarp.
  • Διπλώστε τα κομμάτια ένα προς ένα για να σχηματίσετε ένα σχήμα ακορντεόν. Αυτό επιτρέπει την εύκολη αποθήκευση του φράγματος από χαρτόνι, το οποίο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά.
  • Χρησιμοποιήστε κομμάτια από χαρτόνι ύψους τουλάχιστον 2 μέτρων (0,61 μ.) Για να αποτρέψετε το άλμα των αρουραίων σας. Χρησιμοποιήστε ψηλότερα κομμάτια εάν οι αρουραίοι σας είναι ιδιαίτερα ευκίνητοι.
  Για να μάθετε πώς να παίζετε με ασφάλεια με τους αρουραίους κατοικίδιων ζώων σας στη νέα παιδική χαρά τους
  Για να μάθετε πώς να παίζετε με ασφάλεια με τους αρουραίους κατοικίδιων ζώων σας στη νέα παιδική χαρά τους, κάντε κύλιση προς τα κάτω!
 4. 4
  Τοποθετήστε το φράγμα από χαρτόνι γύρω από την περιοχή που έχετε επιλέξει σε κύκλο. Φροντίστε να διατηρήσετε το φράγμα στην κουβέρτα ή το μουσαμά, περιβάλλετε την περιοχή με το χαρτόνι σε κυκλικό σχήμα έως ότου τα δύο άκρα συναντηθούν. Συνδέστε τα δύο άκρα με συνδετήρες και ελέγξτε ξανά για τυχόν τρύπες που οι αρουραίοι μπορούσαν να γλιστρήσουν. Κολλήστε αυτές τις τρύπες και είστε έτοιμοι να αρχίσετε να προσθέτετε παιχνίδια και παιχνίδια.
  • Η χρήση συνδετήρων για τη στερέωση των άκρων μαζί αντί της ταινίας καθιστά αυτό το φράγμα επαναχρησιμοποιήσιμο. Απλώς αφαιρέστε τα συνδετικά όταν τελειώσουν οι αρουραίοι και διπλώστε ξανά το φράγμα σε σχήμα ακορντεόν ξανά.
  • Εάν το φράγμα από χαρτόνι σας είναι πολύ μεγάλο για να παραμείνει εντός των ορίων του καλύμματος ή της κουβέρτας, κόψτε ένα πάνελ κάθε φορά έως ότου περιβάλλει την περιοχή χωρίς καμία από τις υποκείμενες επιφάνειες να κρυφοκοιτάσουν.

Μέθοδος 2 από 3: προσθήκη παιχνιδιών και αξεσουάρ

 1. 1
  Χρησιμοποιείτε μόνο παιχνίδια και αξεσουάρ χωρίς αιχμηρά άκρα ή κινούμενα μέρη. Οι αρουραίοι θέλουν να παίζουν με σχεδόν τα πάντα, αλλά αποφύγετε να παρέχετε αυτά τα είδη παιχνιδιών ή ο αρουραίος σας μπορεί να πιαστεί και να τραυματιστεί σοβαρά. Οι αρουραίοι θέλουν να σύρουν τις ουρές τους πίσω τους, έτσι θα μπορούσε να παγιδευτεί σε ένα παιχνίδι με μπαταρία ή σε ένα κοφτερό μέταλλο. Επιλέξτε μαλακά, στρογγυλεμένα παιχνίδια.
  • Ένας τροχός αρουραίου είναι μία από τις λίγες εξαιρέσεις σε αυτό. Εφόσον το εσωτερικό πλαίσιο καλύπτεται πλήρως, ο αρουραίος δεν πρέπει να κολλήσει την ουρά του σε κινούμενα μέρη. Αγοράστε έναν τροχό ειδικά κατασκευασμένο για αρουραίους, καθώς οι τροχοί ποντικιού και χάμστερ είναι πολύ μικροί για να το χρησιμοποιήσουν.
 2. 2
  Δημιουργήστε ένα χαρτόνι "φρούριο αρουραίων" μέσα στην περιοχή παιχνιδιού. Κόψτε μερικές τρύπες σε μέγεθος αρουραίου σε λίγα μικρά κουτιά, όπως κουτιά παπουτσιών, και τακτοποιήστε τα το ένα πάνω στο άλλο τυχαία για να δημιουργήσετε μια ψηλή δομή για να εξερευνήσουν οι αρουραίοι σας. Κόψτε επίσης μερικές τρύπες στις κορυφές των κουτιών έτσι ώστε οι αρουραίοι σας να μπορούν να σέρνονται μέσα στο φρούριο. Τακτοποιήστε άλλα αξεσουάρ όπως θέλετε, όπως μικρά κομμάτια υφάσματος για να δημιουργήσετε κουρτίνες ή ταινίες από χαρτόνι για να φτιάξετε σκάλες.
  • Προσθέστε λιχουδιές τυλιγμένες σε χαρτί στο εσωτερικό του φρουρίου, το οποίο δελεάζει τους αρουραίους σας να εξερευνήσουν κρυμμένο θησαυρό!
 3. 3
  Προσθέστε μερικές σήραγγες από PVC ή ύφασμα για να σέρνεται ο αρουραίος σας. Ο σωλήνας PVC είναι ιδανικός για τη δημιουργία περίπλοκων λαβυρίνθου για τους αρουραίους σας. Μεταβείτε στο τοπικό σας κατάστημα υλικού για μια ποικιλία σωλήνων PVC πλάτους τουλάχιστον 2,5 ιντσών (6,4 cm). Συνδέστε γωνιακούς σωλήνες, ευθύγραμμους σωλήνες και συνδέσμους σωλήνων μαζί σε τυχαίες ρυθμίσεις για να δημιουργήσετε ένα λαβύρινθο σήραγγας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε σήραγγες υφάσματος κόβοντας τα πόδια ή τα μανίκια των παλαιών ρούχων και γεμίζοντάς τα με σωλήνες χαρτιού τουαλέτας.
  • Ο σωλήνας PVC είναι καλύτερος για αρουραίους που τους αρέσει να μασούν πολύ, ενώ μια υφασμάτινη σήραγγα σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε πού βρίσκεται ο αρουραίος σας στο λαβύρινθο.
  • Απλώς αποσυνδέστε τους σωλήνες PVC ο ένας από τον άλλο όταν είστε έτοιμοι να κατεβάσετε την περιοχή παιχνιδιού αρουραίων - μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό μοτίβο λαβυρίνθου την επόμενη φορά που θα αφήσετε τους αρουραίους να βγουν έξω!
 4. 4
  Δημιουργήστε μια λίμνη ψαρέματος μπιζελιού με ένα ρηχό πιάτο και βράχια. Γεμίστε ένα ρηχό πιάτο, βάθους όχι μεγαλύτερο από 1 σε (2,5 cm), στα μισά του δρόμου με νερό. Τοποθετήστε μερικά βράχια αρκετά μεγάλα για να σπρώξετε έξω από το νερό και προσθέστε μερικά κατεψυγμένα μπιζέλια. Οι αρουραίοι που αγαπούν το νερό θα λατρέψουν την ευκαιρία να βραχούν και να πάρουν ένα σνακ ταυτόχρονα, ενώ οι αρουραίοι που φοβούνται το νερό μπορούν να σταθούν με ασφάλεια σε ένα βράχο ή στην άκρη και να αρπάξουν μπιζέλια που επιπλέουν!
  • Ένας δίσκος βαφής που προορίζεται για κυλίνδρους βαφής είναι ιδανικός για αυτό, καθώς έχει βαθύ άκρο και ρηχό άκρο. Οι αρουραίοι σας μπορούν να σταθούν στη μία πλευρά και να ψαρέψουν, ή να κάνουν μια βουτιά στο βαθύτερο άκρο.
  Τη γνώση της συμπεριφοράς των αρουραίων σας για να αποφασίσετε αν θα τη διατηρήσετε ελεύθερη
  Χρησιμοποιήστε τη δική σας κρίση και τη γνώση της συμπεριφοράς των αρουραίων σας για να αποφασίσετε αν θα τη διατηρήσετε ελεύθερη ή θα δημιουργήσετε ένα εμπόδιο.
 5. 5
  Προσθέστε ένα μικρό κάδο απορριμμάτων για να ριζώσουν οι αρουραίοι σας. Γεμίστε ένα μικρό καλάθι σκουπιδιών, ένα που θα κρατούσατε κάτω από ένα γραφείο, με τσαλακωμένο χαρτί, ρολά χαρτιού τουαλέτας, επιπλέον κομμάτια από χαρτόνι και άλλα μαλακά, ασφαλή υλικά για αρουραίος για να σκάψει. Οι αρουραίοι αγαπούν τραγικούς θορύβους και συλλέγουν κομμάτια σκουπιδιών για τον εαυτό τους, οπότε χρησιμοποιήστε μια ποικιλία υλικών για να διασκεδάσετε τον αρουραίο σας.
  • Περιηγηθείτε στον κάδο απορριμμάτων και ανακύκλωσης για μικρά αντικείμενα που είναι ασφαλή για τον αρουραίο σας εάν θέλετε να εξοικονομήσετε πόρους.
  • Μην προσθέτετε απορριμμένα τρόφιμα ή βιολογικά προϊόντα, σαν να έχουν πάθει άσχημα ο αρουραίος σας μπορεί να αρρωστήσει. Εάν θέλετε να προσθέσετε φαγητό στον κάδο, προσθέστε μερικά σνακ αρουραίων στο κάτω μέρος πριν το γεμίσετε με σκουπίδια, καθώς αυτό προσελκύει τους αρουραίους σας να σκάψουν βαθύτερα.
 6. 6
  Δημιουργήστε ένα σκάψιμο με πλαστικό δοχείο, βρωμιά και λαχανικά λαχανικών. Γεμίστε ένα τετράγωνο πλαστικό δοχείο στη μέση με κανονικό, καθαρό χώμα και, στη συνέχεια, φυτέψτε τους σπόρους βλαστών, τους σπόρους σιταριού και τους σπόρους χόρτου. Ποτίστε το χώμα μέχρι να είναι ελαφρώς κορεσμένο κάθε μέρα για περίπου μία εβδομάδα. Όταν τα λαχανάκια αρχίσουν να εμφανίζονται, αφήστε τους αρουραίους σας να σκάψουν και να γευτούν στο πράσινο!
  • Οι αρουραίοι μπορούν να τρώνε σχεδόν οτιδήποτε, αλλά αποφύγουν τη φύτευση σπόρων παπαρούνας στο σκάψιμο. Έχει αποδειχθεί ότι οι παπαρούνες μπορούν να σκοτώσουν αρουραίους.
  • Εάν προτιμάτε να μην περιμένετε μια εβδομάδα καθώς μεγαλώνουν τα λάχανα, απλώς θάβετε μερικές από τις αγαπημένες λιχουδιές των αρουραίων σας κάτω από τη βρωμιά και αφήστε τους να τις σκάψουν. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε καθαρό χώμα, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε σε οποιοδήποτε κατάστημα κηπουρικής.
  • Οι αρουραίοι αγαπούν επίσης τα μάσημα των φυτών γενικά, οπότε αν έχετε φυτά που πεθαίνουν και σκοπεύετε να τα πετάξετε ούτως ή άλλως, αφήστε τους αρουραίους σας να διασκεδάσουν πρώτα μαζί τους!

Μέθοδος 3 από 3: ασφαλές παιχνίδι με τους αρουραίους σας

 1. 1
  Αφήστε τους αρουραίους σας για ελεύθερο χρόνο παιχνιδιού τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Οι αρουραίοι χρειάζονται άσκηση και ελεύθερο χρόνο περιπλάνησης για την πρόληψη της πλήξης και του πυρετού στην καμπίνα. Οι αρουραίοι που δεν εκτοξεύονται τείνουν να γίνουν εδαφικοί, επιθετικοί απέναντι στους ανθρώπους και ντροπαλοί. Αφήστε τους αρουραίους σας να ξεφύγουν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα στην περιοχή παιχνιδιού τους για τουλάχιστον μία ώρα. Εάν έχετε το χρόνο, αφήστε τους πιο συχνά για περισσότερο και μην ξεχάσετε να αλληλεπιδράσετε μαζί τους όταν είναι έξω!
  • Οι αρουραίοι είναι εξαιρετικά κοινωνικά ζώα και θα αισθάνονται περιορισμένοι και βαριεστημένοι εάν παραμείνουν στο κλουβί τους χωρίς αλληλεπίδραση. Ακόμα κι αν έχετε μερικούς αρουραίους, το κλουβί απλά δεν έχει αρκετό χώρο για να περιπλανηθούν και να είναι περίεργοι.
  • Χειριστείτε τους αρουραίους σας με προσοχή, καθώς οι αρουραίοι που έχουν υποστεί κακομεταχείριση μπορεί να αρχίσουν να δυσπιστούν τους ανθρώπους και να γίνουν επιθετικοί. Ποτέ μην πιέζετε ή πετάτε τους αρουραίους σας, κρατήστε τους μόνο στην παλάμη σας ή αφήστε τους να περπατήσουν στα χέρια σας.
 2. 2
  Παρακολουθήστε τους αρουραίους καθώς παίζουν για να παρακολουθούν διαφυγές και αγώνες. Οι αρουραίοι είναι πολύ γρήγοροι και πολύ ευκίνητοι, οπότε ακόμα κι αν νομίζετε ότι το φράγμα από χαρτόνι είναι αρκετά ψηλό, ένας αρουραίος μπορεί να το πηδήσει αν είναι αρκετά απελπισμένος. Οι αρουραίοι επίσης πολεμούν αρκετά συχνά, αλλά διαλύουν μάχες που γίνονται ιδιαίτερα άγριες. Ποτέ μην φύγετε από το δωμάτιο στο οποίο παίζουν οι αρουραίοι ή δεν θα μπορείτε να τους αποτρέψετε να δραπετεύσουν, να πολεμήσουν ή να μασήσουν πράγματα που δεν θα έπρεπε.
  • Όταν παίζετε, οι αρουραίοι θα τσιμπήσουν και θα πέσουν, αλλά όταν πραγματικά πολεμούν, η γούνα τους σηκώνεται και κραυγάζουν πολύ πιο δυνατά και πολύ πιο συχνά, συνήθως ενώ παλεύουν αρκετά άγρια. Διαλύστε τους αγώνες που φαίνονται πολύ τραχύι, αλλά αφήστε τους αρουραίους σας να παίζουν εάν δεν ξύνουν ή δαγκώνουν ενεργά ο ένας τον άλλον.
  • Ελέγξτε τους αρουραίους σας για γρατσουνιές και δαγκώματα εάν ο αγώνας έγινε πολύ έντονος. Κρατήστε τους αρουραίους χωρισμένους μέχρι να ηρεμήσουν και οι δύο εάν κάποιος τραυματίστηκε. Για ιδιαίτερα κακούς τραυματισμούς, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας για βοήθεια.
 3. 3
  Αποφύγετε το κάπνισμα ή τον ατμό στο ίδιο δωμάτιο με τους αρουραίους Οι αρουραίοι είναι εξαιρετικά επιρρεπείς σε αναπνευστικά προβλήματα - στην πραγματικότητα, είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτων αρουραίων. Μην καπνίζετε ή κάνετε ατμό στο ίδιο δωμάτιο με τους αρουραίους σας ποτέ, και απενεργοποιήστε τους διαχύτες λαδιού και βγάλτε επίσης κεριά στο ίδιο δωμάτιο.
  • Χρησιμοποιήστε επένδυση χωρίς σκόνη για το κλουβί και καθαρίστε το τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγετε περαιτέρω προβλήματα αναπνευστικών.
  Για να χτίσετε μια ασφαλή παιδική χαρά για τους αρουραίους κατοικίδιων ζώων σας
  Για να χτίσετε μια ασφαλή παιδική χαρά για τους αρουραίους κατοικίδιων ζώων σας, ξεκινήστε κόβοντας μερικές δεκάδες πάνελ ίσου μεγέθους από κουτιά από χαρτόνι και δένοντας μαζί τις άκρες των πάνελ.
 4. 4
  Καθαρίστε τα βρώμικα μόλις εμφανιστούν, και πλύνετε την κουβέρτα ή το μουσαμά μεταξύ των χρήσεων. Εάν δείτε το ποντίκι σας ή το επίστεγο στην περιοχή παιχνιδιού, σκουπίστε το ή σηκώστε το με στεγνή χάρτινη πετσέτα και απορρίψτε το. Καθαρίστε την υποκείμενη μουσαμά ή κουβέρτα μεταξύ χρήσεων για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να αρρωστήσετε τους αρουραίους σας ή να βρωμίσετε την περιοχή παιχνιδιού.
  • Εάν η κουβέρτα ή ο μουσαμάς δεν μυρίζει ή δεν έχει λεκέδες, είναι συνήθως καλό να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον μία ακόμη φορά πριν από το πλύσιμο. Πάντα να πλένετε και να καθαρίζετε την τάπα ή την κουβέρτα σας εάν οι αρουραίοι σας ανακουφίζονται από αυτό.
 5. 5
  Πλύνετε και επισκευάστε τα παιχνίδια καθώς οι αρουραίοι βρώμουν και τα καταστρέψουν. Ξεπλύνετε τα παιχνίδια από χαρτόνι κάτω από το νερό, πλύνετε τις σήραγγες υφασμάτων τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και αντικαταστήστε τα κουτιά από χαρτόνι καθώς αρχίζουν να μυρίζουν και μαστίζονται. Αυτό διασφαλίζει ότι η περιοχή παιχνιδιού των αρουραίων σας είναι φρέσκια και καθαρή κάθε φορά και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων ή ασθενειών.
  • Εάν το ίδιο το φράγμα καταστραφεί, δοκιμάστε πρώτα την ταινία αγωγών για να καλύψετε τις οπές, αλλά ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε τα κατεστραμμένα πάνελ και να επανασυνδέσετε νέα αν οι οπές δεν είναι επιδιορθώσιμες.

Συμβουλές

 • Αποθηκεύστε όλα τα καθαρισμένα αναλώσιμα αρουραίων σε πλαστική μπανιέρα για εύκολη πρόσβαση αργότερα. Κρατήστε την μπανιέρα δίπλα στο κλουβί για εύκολη εγκατάσταση την επόμενη φορά που θέλετε να βγάλετε τους αρουραίους σας!
 • Μην εργάζεστε πολύ σκληρά για να κάνετε τα πάντα να φαίνονται όμορφα, εκτός αν θέλετε πραγματικά. Θυμηθείτε ότι οι αρουραίοι σας πιθανότατα θα το σκίσουν.

Προειδοποιήσεις

 • Ελέγχετε πάντα τα υλικά σας για αιχμηρά αντικείμενα ή επικίνδυνα μέρη.
 • Όταν επιλέγετε σκουπίδια για επαναχρησιμοποίηση ως παιχνίδια αρουραίων, κόψτε ό, τι μπορούσαν να κολλήσουν τα πόδια ή το κεφάλι τους.
 • ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε μια μπάλα που τρέχει γύρω από έναν αρουραίο. Μπορεί να βλάψει μόνιμα τη σπονδυλική στήλη τους!

Πράγματα που θα χρειαστείτε

Δημιουργία κλειστής περιοχής

 • Κολλητική ταινία
 • Μεσαία-μεγάλα κουτιά από χαρτόνι
 • Ψαλίδι ή ένα μαχαίρι X-ACTO

Προσθήκη παιχνιδιών και αξεσουάρ

 • Μικρά κουτιά από χαρτόνι
 • Σωλήνες από PVC ή υφάσματα
 • Καλάθι απορριμμάτων
 • Ρηχό δίσκο ή δίσκος κυλίνδρων χρωμάτων
 • Πετρώματα
 • Καθαρό χώμα
 • Διάφοροι σπόροι λαχανικών
 • Πλαστικό δοχείο

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Μπορώ να έχω δύο αρσενικούς αρουραίους στο ίδιο κλουβί; Θα πολεμήσουν ο ένας τον άλλον;
  Ναι, πρέπει να διατηρείτε αρουραίους σε ζευγάρια του ίδιου φύλου. Οι αρσενικοί αρουραίοι δεν θα πολεμούν ο ένας τον άλλον εάν ήταν σύντροφοι κλουβιών / απορριμμάτων πριν τους πάρετε. Έχω τρεις αρσενικούς αρουραίους, δύο είναι συνάδελφοι απορριμμάτων και ένας είναι μεγαλύτερος, αλλά δεν πολεμούν ο ένας τον άλλον επειδή τους παρουσίασα σωστά. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι το κλουβί σας είναι αρκετά μεγάλο. Οι αρουραίοι που τονίζονται λόγω του ότι φυλάσσονται σε μικρά κλουβιά είναι πιο πιθανό να πολεμήσουν.
 • Μπορούν οι αρουραίοι μου να ζήσουν πατρικά σε κουτιά από χαρτόνι αντί για κλουβί;
  ΟΧΙ δεν μπορουν. Δεδομένου ότι οι αρουραίοι είναι τρωκτικά, μασούν πολύ γρήγορα το χαρτόνι.
 • Τι γίνεται αν έχω δύο αρουραίους που είναι επιδέξιος και δεν με αφήνουν να τα κρατήσω;
  Δώστε τους χρόνο. Δείτε αν θα σέρνονται σε μια τσέπη με κουκούλα. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να χτυπήσετε το χέρι σας και να δείτε αν θα το ερευνήσουν, αν το κάνουν, είναι καλό σημάδι. Εάν δεν διερευνήσουν, δοκιμάστε να προσφέρετε λιχουδιές.
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια μεγάλη πλαστική μπανιέρα αντί να δημιουργήσω τη δική μου αρένα;
  Όχι, η αμμωνία από τα ούρα τους θα απορροφηθεί από το πλαστικό και οι αρουραίοι έχουν πολύ εύθραυστα αναπνευστικά συστήματα. Θα μπορούσε να λειτουργήσει αν η μπανιέρα ήταν πολύ, πολύ μεγάλη και το καθαρίζατε σχολαστικά κάθε μέρα, αλλά θα έλεγα ότι είναι περισσότερη δουλειά από το να δημιουργείτε μόνοι σας. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε πολύ προσεκτικά τους αρουραίους σας για φτέρνισμα ή τυχόν σημάδια αναπνευστικής λοίμωξης.
 • Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μια μεγάλη πλαστική μπανιέρα αντί να φτιάξω μια αρένα για αυτούς;
  Όχι. Το πλαστικό συγκρατεί μυρωδιές και η αμμωνία από τα ούρα τους μπορεί να συσσωρευτεί στην μπανιέρα και να προκαλέσει βλάβη στους ευαίσθητους πνεύμονες. Εάν είναι αρκετά μεγάλο - και μιλάω πολύ μεγάλο - και το καθαρίζετε καλά κάθε μέρα, τότε ίσως θα ήταν εντάξει. Παρακολουθήστε τους αρουραίους σας για τυχόν φτέρνισμα.
 • Πώς μπορώ να βοηθήσω τον αρουραίο μου να γίνει λιγότερο ντροπαλός;
  Δοκιμάστε τις μεθόδους στο Bond με το κατοικίδιο ζώο σας.
 • Τι γίνεται αν έχω έναν τυφλό αρουραίο, πώς θα περάσει;
  Οι αρουραίοι δεν χρειάζονται τα μάτια τους όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Είναι πολύ καλοί στο να χρησιμοποιούν τις άλλες αισθήσεις τους για να μετακινηθούν. Θα συνιστούσα ένα μικρό φράχτη ή όριο γύρω από το τραπέζι και να παρακολουθείτε τον αρουραίο σας ανά πάσα στιγμή. Εκτός από αυτό, θα πρέπει να είναι μια χαρά! Απλά μην φτιάχνεις πολύ ψηλά σπίτια που θα μπορούσε να πέσει.
 • Ξανασυνδέθηκα ένα κοριτσάκι που επρόκειτο να γίνει δείπνο για τον πύθωνα της κόρης μου. Ήταν λίγο τραυματισμένη, αλλά μετά από λιγότερο από μια εβδομάδα αρχίζει ήδη να ηρεμεί. Πόσο καιρό μέχρι να είναι εντελώς φυσιολογική;
  Κανένας τρόπος να πει κανείς με βεβαιότητα, αλλά αν συνεχίσετε να εργάζεστε για να την κοινωνικοποιήσετε, πιθανότατα θα βελτιωθεί σύντομα. Προσπαθήστε να είστε υπομονετικοί.
 • Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια πόλη αρουραίων για ποντίκια;
  Ναι, απλώς λάβετε υπόψη ότι τα ποντίκια είναι γενικά πιο ανήσυχα και λιγότερο κοινωνικά από τους αρουραίους. Μπορεί να μην απολαμβάνουν τόσο πολύ από το κλουβί τους, οπότε απλώς παρακολουθήστε τα ποντίκια σας για τυχόν σημάδια ταλαιπωρίας.
 • Οι αρουραίοι έχουν μικρόβια που σκοτώνουν ανθρώπους;
  Ορισμένοι αρουραίοι μπορεί να έχουν ασθένειες που μπορεί να είναι θανατηφόρες για τον άνθρωπο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα, ειδικά στις ΗΠΑ. Πάντα πλένετε τα χέρια σας αφού αγγίξετε τον αρουραίο σας και αν ο αρουραίος σας δαγκώσει και σπάσει το δέρμα, φροντίστε να εφαρμόσετε κάποια αλοιφή αντιβιοτικού στην πληγή.

Σχόλια (3)

 • patrick50
  Η εικόνα με βοήθησε οπτικά να δω τι κάνω. Σας ευχαριστώ.
 • fheathcote
  Μου άρεσαν πολύ και οι δύο ιδέες. Νομίζω ότι οποιοσδήποτε αρουραίος θα λατρέψει μια φοβερή πόλη αρουραίων, όπως προτείνει αυτό το άρθρο!
 • fbenizelos
  Μου έδωσε ένα χώρο παιχνιδιού για να παίξω μαζί τους.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail