Πώς να φροντίσετε το σκυλί σας το χειμώνα;

Για να φροντίσετε το σκυλί σας το χειμώνα, αυξήστε τον αριθμό των θερμίδων που το ταΐζετε κατά 10 τοις εκατό προσθέτοντας περισσότερο φαγητό στο καθημερινό του μέγεθος, καθώς αυτό θα αντισταθμίσει την ενέργεια που χρησιμοποιεί προσπαθώντας να παραμείνει ζεστό. Επιπλέον, θα πρέπει να το κάνετε σε μικρότερους περιπάτους και να το φορέσετε σε ένα άνετο μπουφάν, καθώς μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο στο κρύο. Δεδομένου ότι τα πόδια του σκύλου σας θα είναι πιο επιρρεπή σε ερεθισμό και ξηρότητα, ξεπλύνετε με ζεστό νερό μετά από κάθε εκδρομή και σκουπίστε τυχόν παρατεταμένο αλάτι ή τρίξιμο μεταξύ των μαξιλαριών. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε το σκυλί σας με μποτάκια που θα προστατεύουν τα πόδια του εάν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο κρύο. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου συμπλήρωσης της διατροφής του σκύλου σας το χειμώνα, συνεχίστε να διαβάζετε!

Εάν ο σκύλος σας πρέπει να αυξήσει σημαντικά τις θερμίδες του
Εάν ο σκύλος σας πρέπει να αυξήσει σημαντικά τις θερμίδες του, σκεφτείτε να αλλάξετε την κανονική τροφή για σκύλους για μια φόρμουλα με υψηλότερες θερμίδες.

Τα περισσότερα σκυλιά είναι φυσικά εξοπλισμένα για να χειρίζονται χειμερινές συνθήκες. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες σημαντικές προσαρμογές που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινή τους φροντίδα για να διασφαλίσετε ότι το σκυλί σας θα παραμείνει ευτυχισμένο και υγιές κατά τους κρύους μήνες. Δεδομένου ότι οι σκύλοι ανταποκρίνονται σε εποχιακές αλλαγές, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε πώς αλλάζουν και οι ανάγκες διατροφής, περιποίησης και άσκησής τους. Αφιερώστε χρόνο για να προστατέψετε το σκυλί σας όταν η θερμοκρασία πέσει δίνοντας τη διατροφή και το περίβλημά τους, παλτά και πόδια λίγο περισσότερη προσοχή.

Μέθοδος 1 από 3: σίτιση και στέγαση του σκύλου σας το χειμώνα

 1. 1
  Τροφοδοτήστε τους περισσότερες θερμίδες. Εάν το σκυλί σας είναι εργαζόμενος ή πηγαίνει έξω πολύ, θα καίει ακόμη περισσότερες θερμίδες από το κανονικό για να μείνει ζεστό. Κάθε σκύλος, ακόμη και ένας σκύλος που πηγαίνει έξω μερικές φορές την ημέρα για να κάνει τη δουλειά του, θα καταναλώνει λίγο περισσότερες θερμίδες ρυθμίζοντας απλώς τις θερμοκρασίες του σώματός τους. Για να αντισταθμιστεί αυτό, είναι καλή ιδέα να αυξήσετε τη θερμιδική πρόσληψη του σκύλου σας ανάλογα με την αυξημένη κατανάλωση ενέργειας το χειμώνα.
  • Το ποσό των επιπλέον θερμίδων θα εξαρτηθεί από το μέγεθος, το παλτό, την ηλικία, το επίπεδο δραστηριότητας και την έκθεση του σκύλου σας, καθώς και τη σοβαρότητα του κλίματος. Τα περισσότερα σκυλιά δεν θα απαιτούν περισσότερο από 10% χτύπημα στην πρόσληψη θερμίδων τους, αλλά τα σκυλιά που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να απαιτούν σχεδόν διπλάσιες θερμίδες. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για να λάβετε τις συστάσεις χειμερινής διατροφής για το κατοικίδιο ζώο σας.
  • Ενώ τα σκυλιά χρειάζονται γενικά περισσότερες θερμίδες το χειμώνα, (όπως και εμείς) έχουν επίσης μεγαλύτερη τάση να τρώνε υπερβολικά κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών. Εάν το σκυλί σας αρχίσει να αυξάνει το βάρος, επιστρέψτε στην κανονική του διατροφή και συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.
 2. 2
  Προσαρμόστε την πρόσληψη τροφής και το πρόγραμμά τους. Εκτός από το ότι χρειάζονται γενικά περισσότερες θερμίδες, τα σκυλιά επωφελούνται από μια πιο συνεπή πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο ευκολότερος τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον θερμίδες είναι να προσθέσετε λίγο περισσότερο φαγητό στο καθημερινό μέγεθος μερίδας του κατοικίδιου ζώου σας. Εάν ταΐζετε συνήθως το σκυλί σας μία φορά την ημέρα, σκεφτείτε να αλλάξετε σε δύο φορές την ημέρα και να αυξήσετε τη συνολική ημερήσια μερίδα του, έτσι ώστε το σκυλί σας να έχει πιο σταθερή θερμιδική πρόσληψη.
  • Εάν ο σκύλος σας πρέπει να αυξήσει σημαντικά τις θερμίδες του, σκεφτείτε να αλλάξετε την κανονική τροφή για σκύλους για μια φόρμουλα με υψηλότερες θερμίδες. Όταν αλλάζετε τρόφιμα, φροντίστε πάντα να παρακολουθείτε το σκυλί σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί πεπτικά προβλήματα. Προσέξτε να πει συμπτώματα όπως έμετο ή διάρροια.
  • Δεν είναι απαραίτητο να ταΐσετε τα σκυλιά ζεστό φαγητό ή ζεστό νερό για να τους βοηθήσετε να παραμείνουν ζεστοί. Αυτό μπορεί να χάσει την πέψη και να αναστατώσει το στομάχι του σκύλου σας. Είναι καλύτερα να διατηρήσετε τη διατροφή του σκύλου σχετικά σταθερή.
 3. 3
  Δώστε τα συμπληρώματα ιχθυελαίου σκύλου σας. Τα ιχθυέλαια προσφέρουν φυσικά λιπαντικά που μπορούν να ωφελήσουν το σκυλί σας κατά τους κρύους μήνες. Η προσθήκη περισσότερων Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρών οξέων στη διατροφή του σκύλου σας το χειμώνα μπορεί να τους βοηθήσει να αποτρέψουν τυχόν δυνητικούς ερεθισμούς που σχετίζονται με τον καιρό στο δέρμα και τα πόδια τους.
  • Μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό για τα μεγαλύτερα σκυλιά στην ανακούφιση του πόνου της αρθρίτιδας που επιδεινώνεται από ψυχρές παθήσεις.
 4. 4
  Δώστε τους συνεχή πρόσβαση σε καθαρό νερό. Συχνά ξεχνάμε ότι η ενυδάτωση είναι εξίσου κρίσιμη κατά τους χειμερινούς μήνες όπως και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει πάντα ένα πιάτο γλυκού νερού κοντά σας, ακόμη και τη νύχτα.
  • Εάν έχετε το σκυλί σας έξω, φροντίστε να ελέγχετε τακτικά το νερό τους για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι παγωμένο.
 5. 5
  Προστατέψτε το σκυλί σας από αντιψυκτική δηλητηρίαση. Χρησιμοποιούμε πολύ αντιψυκτικό το χειμώνα, μια ουσία που είναι νόστιμη αλλά τοξική για τα κατοικίδια ζώα μας. Φροντίστε να το φυλάξετε μακριά από το σκυλί σας σε ένα υψηλό ράφι ή σε ένα ασφαλώς κλειδωμένο ντουλάπι. Να καθαρίζετε πάντα τυχόν διαρροές αμέσως.
 6. 6
  Βάλτε τα μαξιλάρια για τα σκυλιά σας. Εάν έχετε δάπεδα από σκληρό ξύλο ή πλακάκια, μπορεί να κρυώσει πάρα πολύ τη νύχτα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα σκυλιά, όπως και εσείς, απολαμβάνουν άνετα και άνετα. Όταν αγωνίζονται να βρουν ένα ζεστό σημείο, μπορούν να χάσουν τον ύπνο ή ακόμη και να διαταράξουν τον δικό σας με την ανησυχία τους. Αγοράστε μερικά μαξιλάρια ή μαξιλάρια για το σκύλο σας ή βάλτε μερικές παλιές κουβέρτες για να φωλιάσει ο σκύλος.
 7. 7
  Κρατήστε τα σκυλιά μέσα όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από την κατάψυξη, τα σκυλιά θα πρέπει να βρίσκονται πολύ περισσότερο από ό, τι είναι έξω. Σε γενικές γραμμές, δεν θέλετε να αφήσετε τα σκυλιά έξω για περισσότερο από ό, τι θα μείνατε έξω στο χειμερινό παλτό σας. Ακόμα και τα μακριά μαλλιά σκυλιά μπορεί να είναι ευπαθή σε κρυοπαγήματα και υποθερμία.
  • Εάν ο σκύλος σας κοιμάται συνήθως έξω, δοκιμάστε να τον αφήσετε να κοιμηθεί μέσα σε μια καθορισμένη περιοχή (όπως το γκαράζ, την κουζίνα ή την είσοδο) όταν πέσει κάτω από τη θερμοκρασία ψύξης το χειμώνα.
 8. 8
  Παρέχετε επαρκές καταφύγιο εάν το σκυλί σας χρειάζεται να μείνει έξω. Οι υψηλοί άνεμοι και οι κρύες θερμοκρασίες μπορεί να είναι θανατηφόρα για τους σκύλους εξωτερικού χώρου. Είναι απολύτως απαραίτητο να τους παρέχετε ένα σπίτι σκύλου και διαλείμματα ανέμου.
  • Εάν δεν έχετε ήδη, αγοράστε ή χτίστε ένα σπίτι σκύλων. Κρατήστε το σκυλί σας πιο ζεστό ανυψώνοντας το πάτωμα του σκύλου από το έδαφος με υπερυψωμένο δάπεδο ή παλέτες. Καλύψτε τον πυθμένα με παχύ, στεγνό κρεβάτι (όπως κουβέρτες και άχυρο) για να φωλιάσει ο σκύλος σας.
  • Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα θερμαινόμενο σπίτι σκύλου για το κατοικίδιο ζώο σας. Ωστόσο, μην δοκιμάζετε εναλλακτικές λύσεις DIY, όπως θερμαντήρες χώρου ή ηλεκτρικές κουβέρτες, καθώς μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους πυρκαγιάς.
Αγοράστε μερικά μαξιλάρια ύπνου ή μαξιλάρια για το σκυλί σας ή βάλτε μερικές παλιές κουβέρτες
Αγοράστε μερικά μαξιλάρια ύπνου ή μαξιλάρια για το σκυλί σας ή βάλτε μερικές παλιές κουβέρτες για να φωλιάσει ο σκύλος.

Μέθοδος 2 από 3: αφαίρεση σκύλων στο κρύο

 1. 1
  Μην αφήνετε τον σκύλο του σπιτιού σας χωρίς παρακολούθηση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ανοχή του σκύλου σας σε κρύες θερμοκρασίες. Ενώ τα περισσότερα σκυλιά είναι φυσικά εξοπλισμένα για να αντιμετωπίζουν ψυχρές καταστάσεις, πολλά δεν τα έχουν συνηθίσει και μπορεί να δυσκολευτούν να τα αντιμετωπίσουν. Ειδικά αν ο σκύλος σας είναι συνήθως σκύλος εσωτερικού χώρου, προσέξτε πάντα όταν είναι έξω σε κρύο καιρό.
  • Προσέξτε για συμπτώματα τυχόν πιθανών προβλημάτων, ειδικά υποθερμία. Εάν το σκυλί σας αρχίσει να τρέμει ή να κλαίει, μοιάζει να εξασθενεί ή να επιβραδύνεται σημαντικά, πάρτε τα αμέσως σε εσωτερικούς χώρους.
  • Ελέγξτε τον σκύλο σας για κρυοπαγήματα παρακολουθώντας πρώιμα συμπτώματα, όπως κηρώδες δέρμα και φουσκάλες.
 2. 2
  Πηγαίνετε σε μικρότερους περιπάτους. Το κατοικίδιο ζώο σας θα εξακολουθεί να χρειάζεται καθημερινή άσκηση, αλλά εάν το σκυλί σας είναι ευαίσθητο σε κρύες θερμοκρασίες, κάντε τους περιπάτους σχετικά σύντομους για να κρατήσετε το σκυλί όσο πιο ζεστό και υγιεινό γίνεται.
 3. 3
  Αποφύγετε το παγωμένο νερό. Λίμνες, ποτάμια, λίμνες και ρυάκια μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα για το κατοικίδιο ζώο σας και εσάς κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το σπάσιμο του πάγου μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε πνιγμό ή υποθερμία. Συχνά είναι δύσκολο να διαπιστωθεί εάν ο πάγος που καλύπτει ένα νερό είναι αρκετά παχύς για να υποστηρίξει το βάρος του σκύλου σας, οπότε είναι καλύτερο να το αποφύγετε εντελώς.
 4. 4
  Φορέστε μικρά και κοντά μαλλιά σκυλιά με πουλόβερ ή μπουφάν. Πολύ μικρά σκυλιά, όπως τα Τσιουάουα, και τα σκυλιά με σύντομη επίστρωση, όπως τα Μπόξερ, είναι συχνά πολύ πιο κρύα κατά τους χειμερινούς μήνες και μπορεί να χρειαστούν λίγη επιπλέον βοήθεια όταν πάνε έξω. Εάν έχετε μια μικρή ή κοντά μαλλιά φυλή, πάρτε στο σκυλί σας ένα πουλόβερ ή σακάκι που ταιριάζει άνετα και θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν τη θερμότητα τους.
  • Αυτά είναι συνήθως διαθέσιμα σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων ή μπορείτε να το πλέξετε μόνοι σας.
 5. 5
  Τοποθετήστε το σκυλί σας με μποτάκια. Εάν ζείτε σε ένα σταθερά κρύο κλίμα με μεγάλους χειμώνες ή τα πόδια του σκύλου σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο αλάτι ή το κρύο, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε το σκύλο σας πανί ή καουτσούκ μποτάκια για να προστατεύσετε τα πόδια τους.
  • Δεδομένου ότι πρόκειται για ειδικά είδη, τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων δεν θα τα αποθηκεύουν πάντα και η παραγγελία τους στο διαδίκτυο μπορεί να είναι ευκολότερη. Εάν τα παραγγείλετε στο διαδίκτυο, φροντίστε να μετρήσετε τα πόδια του σκύλου σας και να ελέγξετε το ειδικό διάγραμμα μεγέθους των μποτών για να πάρετε τη σωστή εφαρμογή. Δεν υπάρχουν τυπικά μεγέθη παπουτσιών για σκύλους, οπότε είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε αυτό που χρησιμοποιείται από την επωνυμία μποτάκια που παραγγέλνετε.
  • Οι μπότες για σκύλους πρέπει να ταιριάζουν άνετα, αλλά να αφήνουν αρκετό χώρο για να αναπνέουν τα πόδια του σκύλου σας, καθώς ρυθμίζουν τη θερμότητα μέσω των μαξιλαριών των ποδιών τους.
  • Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για το σκυλί σας για να προσαρμοστεί στη φθορά παπουτσιών, οπότε φροντίστε να τα κρατάτε στην αρχή μέχρι να προσαρμοστούν στο περπάτημα σε αυτά. Εάν παρατηρήσετε ότι τα μποτάκια γλιστρούν, σταματήστε και ρυθμίστε τους ιμάντες velcro έως ότου ταιριάζουν αρκετά σφιχτά για να παραμείνουν.
 6. 6
  Φορέστε φώτα ή / και ανακλαστικά εργαλεία. Ο χειμερινός καιρός σημαίνει ότι το σκοτάδι ξεκινά νωρίς. Βεβαιωθείτε ότι τόσο εσείς όσο και ο σκύλος σας μπορείτε να ταιριάζετε με φωτεινά ή αντανακλαστικά ρούχα.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε το σκύλο σας ένα κολάρο με φώτα, ώστε να μην τα χάσετε και είναι ορατά σε άλλους ανθρώπους, ποδηλάτες και αυτοκινητιστές.
  • Φορέστε ένα σακάκι ή γιλέκο με αντανακλαστικές λωρίδες έτσι ώστε το σκυλί σας και άλλοι να μπορούν να σας δουν.
 7. 7
  Κρατήστε μια πετσέτα δίπλα στην πόρτα. Πάντα φροντίζετε να στεγνώνετε το σκυλί σας και να καθαρίζετε τα πόδια τους κάθε φορά που μπαίνουν από το χιόνι. Εκτός από τη δημιουργία ενός μεγάλου χάους στο σπίτι σας, τα πόδια που αφήνονται βρεγμένα και βρώμικα θα αρχίσουν μερικές φορές να σπάσουν ή να χωριστούν και μπορεί να γίνουν πολύ επώδυνα.
 8. 8
  Παίξτε μέσα, αντί να βγείτε έξω. Εάν εσείς ή ο σκύλος σας δεν θέλετε να βγείτε έξω λόγω του κρυολογήματος, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να κάνετε το σκυλί σας άσκηση κάθε μέρα. Βρείτε μια περιοχή μέσα, όπως ένας μακρύς διάδρομος μακριά από έπιπλα και παίξτε φέροντα ή άλλα παιχνίδια για να διατηρήσετε το σκύλο σας κατάλληλο.
Κρατήστε το σκυλί σας πιο ζεστό ανυψώνοντας το πάτωμα του σκύλου από το έδαφος με υπερυψωμένο δάπεδο
Κρατήστε το σκυλί σας πιο ζεστό ανυψώνοντας το πάτωμα του σκύλου από το έδαφος με υπερυψωμένο δάπεδο ή παλέτες.

Μέθοδος 3 από 3: περιποίηση του σκύλου σας το χειμώνα

 1. 1
  Μην ξυρίζετε το σκυλί σας και μην κόβετε μακρυμάλλης φυλές. Τα μεσαία ή μακριά μαλλιά σκυλιά, που χρειάζονται συχνή περιποίηση, πρέπει να έχουν πάντα τα μαλλιά τους όσο το δυνατόν πιο μακριά και παχιά κατά τους χειμερινούς μήνες. Κανένας σκύλος δεν πρέπει να ξυριστεί εάν ζει σε κρύο κλίμα. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος για να τους βοηθήσει να παραμείνουν ζεστοί και καθαροί κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού.
 2. 2
  Βουρτσίστε τα σκυλιά τακτικά. Δεδομένου ότι τα σκυλιά είναι πιο επιρρεπή σε ξηρό δέρμα και πιτυρίδα το χειμώνα, είναι σημαντικό να τα χτενίζετε με μια μαλακή βούρτσα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να βοηθήσετε στην κατάσταση των παλτών και του δέρματος τους. Κάτι τέτοιο θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ενώ θα διανέμει τα φυσικά έλαια στο δέρμα τους που βοηθούν στην προστασία τους από τα στοιχεία.
  • Τα σκυλιά με διπλή επίστρωση, όπως τα Huskies και τα Collies, πρέπει να βουρτσίζονται καθημερινά για να διατηρήσουν το υπόστρωμά τους, κάτι που τους κρατά μονωμένους.
 3. 3
  Λούστε τα πολύ σπάνια. Ο κρύος καιρός στεγνώνει το δέρμα του σκύλου σας και το μπάνιο τους μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Εάν χρειάζεται να πλύνετε το σκύλο σας, χρησιμοποιήστε μόνο νερό ή υποαλλεργικό, ενυδατικό σαμπουάν.
  • Ποτέ μην αφήνετε το σκυλί σας σε εξωτερικούς χώρους με βρεγμένο παλτό. Οι κρύες θερμοκρασίες μπορούν γρήγορα να οδηγήσουν σε κατεψυγμένη χαίτη και υποθερμία, οπότε δώστε πάντα στο σκυλί σας αρκετό χρόνο για να στεγνώσει μετά το μπάνιο πριν φύγει έξω. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνωτήριο αν είναι απαραίτητο για να επιταχύνετε τη διαδικασία.
 4. 4
  Δώστε επιπλέον προσοχή στα νύχια τους. Ίσως χρειαστεί να κόψετε τα νύχια του σκύλου σας πιο συχνά το χειμώνα, καθώς πιθανότατα πηγαίνουν έξω λιγότερο και συναντιούνται με λιγότερο σκληρές επιφάνειες όταν το κάνουν.
 5. 5
  Προσέξτε επιπλέον τα πόδια τους. Τα πόδια του σκύλου σας χτυπούν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω πάγου, χιονιού και αλάτι βράχου. Διατηρήστε τα καθαρά και τακτοποιημένα για να αποφύγετε ερεθισμό, ξηρότητα και ρωγμές.
  • Ξεπλύνετε τα πόδια του σκύλου σας με ζεστό νερό μετά από κάθε εκδρομή. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να σκουπίσετε μεταξύ των μαξιλαριών των ποδιών σας για να απαλλαγείτε από τυχόν παρατεταμένο αλάτι, τρίξιμο ή πάγο.
  • Ελέγξτε τα μαξιλάρια του σκύλου σας για σημάδια τραχύτητας ή ρωγμών. Εάν είναι, χρησιμοποιήστε ένα εξειδικευμένο βάλσαμο ποδιών ή ένα φυσικό μαγειρικό λάδι όπως καρύδα ή ελαιόλαδο για να τα μαλακώσετε. Προστατέψτε τα τακάκια τους τρίβοντάς τα με βαζελίνη πριν το σκυλί σας βγει έξω.
  • Κρατήστε τα μαλλιά γύρω από τα πόδια του σκύλου σας και τα μαξιλάρια των ποδιών του σκύλου σας κοντά. Το τακτοποιώντας τακτικά με ένα ψαλίδι θα αποτρέψει το χιόνι και τον πάγο να χαλάσουν στη γούνα τους ή να σχηματίσουν μπάλες που είναι επώδυνες για το σκυλί σας να περπατήσει.
Εξακολουθεί να είναι σημαντικό να κάνετε το σκυλί σας άσκηση κάθε μέρα
Εάν εσείς ή ο σκύλος σας δεν θέλετε να βγείτε έξω λόγω του κρυολογήματος, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να κάνετε το σκυλί σας άσκηση κάθε μέρα.

Συμβουλές

 • Αυτές οι προτάσεις ισχύουν μόνο για περιοχές που έχουν κρύους χειμώνα. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τη φροντίδα του σκύλου σας εάν ζείτε σε ένα κλίμα ζεστό ή εύκρατο όλο το χρόνο.
 • Προσέξτε ιδιαίτερα με ηλικιωμένους σκύλους το χειμώνα. Είναι πιο ευαίσθητα στον πόνο στις αρθρώσεις και σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες σε κρύο καιρό, οπότε είναι καλύτερο να το πάρετε εύκολο μαζί τους και να τα φέρετε στον κτηνίατρο για έλεγχο υγείας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Ο σκύλος μου βρίσκεται ακόμη σε φάση δαγκώματος. Τρώει το στρώμα της, τι να κάνω;
  Όταν την βλέπετε να μασάει στο στρώμα, απλώς την σκάστε και δώστε της ένα παιχνίδι ή κάτι που της επιτρέπεται να μασάει. Αυτό θα της θυμηθεί τι μπορεί και δεν μπορεί να μασήσει. Το κάνω αυτό γιατί προσπαθώ να πω "όχι" μόνο σε κακές συνθήκες. Μοιάζει πολύ όταν τα σκυλιά μπαίνουν σε μάχες.
 • μου είπαν να κόβω όλη τη γούνα κάτω από τα μαξιλάρια σκύλων. είναι αλήθεια
  Είναι καλύτερο να κόβετε τη γούνα τα ραβδιά από τα πέλματα του σκύλου έτσι ώστε να μην συσσωρεύεται χιόνι και πάγος. Το χιόνι και ο πάγος μπορεί τελικά να σχηματιστούν σκληρές μπάλες γύρω από τα μαλλιά που είναι πολύ οδυνηρές για να περπατήσει το σκυλί σας.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail