Πώς να κάνετε το Cockatiel σας να σταματήσει να γεννά αυγά;

Για να κάνετε το cockatiel σας να σταματήσει να γεννά αυγά, κάντε το λιγότερο γόνιμο δίνοντάς του μια δίαιτα με χαμηλά λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Για παράδειγμα, αυξήστε τα φρούτα και τα λαχανικά του και μειώστε τους σπόρους πουλιών. Επιπλέον, καταργήστε πιθανές τοποθεσίες φωλιάσματος, συμπεριλαμβανομένων περιοχών που είναι σκοτεινές και ήσυχες. Ένας άλλος τρόπος για να αποτρέψετε το cockatiel σας να γεννήσει αυγά είναι να μειώσει την έκθεσή του στο άμεσο ηλιακό φως, καθώς η επιθυμία να ζευγαρώσει ξεκινά όταν υπάρχουν περισσότερες από 12 ώρες φωτός της ημέρας. Εάν το κοκτέιλ σας έχει ήδη γεννήσει αυγά, αποτρέψτε το να γεννήσει περισσότερο μετακινώντας το κλουβί του σε διαφορετική τοποθεσία, κάτι που θα προκαλέσει την τήξη του πουλιού σας. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου διαχωρισμού του cockatiel σας από άλλα πουλιά για να αποτρέψετε το να γεννά αυγά, συνεχίστε να διαβάζετε!

Ακόμα κι αν θέλετε να σταματήσετε την ωοτοκία του cockatiel σας
Ακόμα κι αν θέλετε να σταματήσετε την ωοτοκία του cockatiel σας, θα πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε εάν και πότε αρχίζει να γεννά αυγά.

Τα συνοδευτικά πουλιά, όπως τα κοκτέιλ, μπορούν μερικές φορές να γεννήσουν αυγά όταν δεν έχουν σύντροφο. Στην πραγματικότητα, τα cockatiels έχουν μια γενετική προδιάθεση που τους καθιστά πιο πιθανό να γεννήσουν αυγά από άλλα είδη πουλιών. Παρόλο που μπορεί να εκπλαγείτε εάν το θηλυκό κοκατέλι σας συνεχίζει να γεννά αυγά, φαινομενικά χωρίς κανένα λόγο, υπάρχουν στην πραγματικότητα διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να το κάνει αυτό. Ευτυχώς, υπάρχουν ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε τη συνεχή ωοτοκία της.

Μέθοδος 1 από 2: αποτροπή της ωοτοκίας του cockatiel σας

 1. 1
  Αλλάξτε τη διατροφή του cockatiel σας. Στην άγρια φύση, τα cockatiels θα είναι έτοιμα να ζευγαρώσουν όταν έχουν πρόσβαση σε πηγές λίπους και πρωτεϊνών στο περιβάλλον τους. Εάν η διατροφή του cockatiel σας είναι πλούσια σε λιπαρά και πρωτεΐνες, το σώμα της θα είναι ουσιαστικά σε συνεχή κατάσταση να είναι έτοιμη να ζευγαρώσει και να γεννήσει αυγά. Δεν πρέπει να φτάσετε μέχρι να αφαιρέσετε όλο το λίπος και την πρωτεΐνη από τη διατροφή της, αλλά μπορείτε να αρχίσετε να της δίνετε περισσότερα τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά, όπως φρούτα και λαχανικά.
  • Μειώστε την πρόσληψη σπόρων πουλιών, καθώς συνήθως έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
  • Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό των πτηνών σας για οδηγίες σχετικά με την υγιεινή διατροφή της χωρίς να κόψετε σημαντικά θρεπτικά συστατικά.
 2. 2
  Κατάργηση πιθανών ιστότοπων ένθεσης. Όσο περισσότερα μέρη μπορεί να βρει το cockatiel σας, τόσο πιθανότερο είναι να γεννήσει αυγά. Πιθανές τοποθεσίες φωλιάσματος περιλαμβάνουν σχεδόν όλες τις περιοχές που είναι σκοτεινές και ήσυχες στο εσωτερικό όπου μπορεί να κρύψει, όπως άδεια κουτιά από χαρτόνι, μικρές σκηνές πουλιών και παλιά ρούχα. Εάν αφήνετε περιστασιακά το κοκτέιλ σας έξω από το κλουβί της, μπορεί επίσης να προσπαθήσει να αναζητήσει άλλες τοποθεσίες για φωλιά, όπως ντουλάπες και κενά ντουλάπια.
  • Το να κρατάς πιο συχνά στο κλουβί της θα μειώσει τις πιθανότητες να βρει θέσεις στο σπίτι σου για φωλιά.
 3. 3
  Μειώστε την έκθεση του cockatiel σας στο άμεσο ηλιακό φως. Για άγρια και αιχμαλωτισμένα cockatiels, η επιθυμία να ζευγαρώσει θα ξεκινήσει όταν υπάρχουν περισσότερες από 12 ώρες φωτός της ημέρας (άνοιξη και καλοκαίρι). Το cockatiel σας μπορεί να γεννά αυγά επειδή το κλουβί της δέχεται 12 ή περισσότερες ώρες άμεσου ηλιακού φωτός. Δοκιμάστε να μετακινήσετε το κλουβί της σε μια περιοχή του σπιτιού σας όπου δεν θα βρίσκεται στο άμεσο μονοπάτι του ηλιακού φωτός για περισσότερο από το ήμισυ της ημέρας.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να καλύψει μερικώς το κλουβί της με μια πετσέτα ή σεντόνια κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγει το άμεσο ηλιακό φως.
  Έτσι ώστε το κοκτέιλ σας να μην αισθάνεται ότι δεν έβαλε αρκετά αυγά
  Αντικαταστήστε αυτά τα αυγά με ψεύτικα αυγά, έτσι ώστε το κοκτέιλ σας να μην αισθάνεται ότι δεν έβαλε αρκετά αυγά.
 4. 4
  Αποτρέψτε την ακατάλληλη σύνδεση ζεύγους. Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο για να συνδεθείτε με το κοκτέιλ σας, ίσως να μην συνειδητοποιήσετε ότι μπορεί να σας δει ως σύντροφο. Κάνοντας πράγματα όπως το χάιδεμα του κεφαλιού της ή το ξύσιμο κάτω από τα φτερά της μιμείται τι κάνουν οι κοκατέιλ στην άγρια φύση με τον σύντροφό τους, είτε ως τελετουργικό ζευγαρώματος είτε ως τακτική προετοιμασία. Αν και θέλετε να έχετε μια καλή σχέση με το κοκτέιλ σας, σίγουρα δεν θέλετε να σας κάνει λάθος ως αντικείμενο της αγάπης της!
  • Μιλώντας με το κοκατέλι σας και το να έχετε μαζί σας στο δωμάτιο είναι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενώσετε χωρίς να σας δει ως σύντροφό της. Οι κοκατέιλ είναι πολύ φωνητικοί και απολαμβάνουν να μιλούν, οπότε μπορεί ακόμη και να αρχίσει να σας μιλάει.
  • Το cockatiel σας μπορεί επίσης να δει ένα άψυχο αντικείμενο, όπως ένα γεμισμένο ζώο ή καθρέφτη, ως πιθανό σύντροφο. Αφαιρέστε αυτά τα αντικείμενα από το κλουβί της.
 5. 5
  Προκαλεί τήξη. Το Molting συμβαίνει όταν ένα πουλί ρίχνει τα παλιά φτερά της και μεγαλώνει καινούργια. Ένα θηλυκό πουλί συνήθως θα λιώσει αφού τελειώσει να γεννά τα αυγά της και να απογαλακτίζει τα μωρά της. Για το κοκτέιλ σας, η παρακίνηση της να λιώσει αφού γεννήσει τα αυγά της, θα στείλει ένα μήνυμα στο σώμα της ότι δεν πρέπει να προσπαθήσει να γεννήσει άλλα αυγά. Μπορείτε να προκαλέσετε μολύνσεις κάνοντας αλλαγές στο περιβάλλον της, όπως μετακίνηση του κλουβιού της σε διαφορετική τοποθεσία ή αναδιάταξη ορισμένων αντικειμένων στο κλουβί της.
 6. 6
  Διαχωρίστε το cockatiel σας από το άλλο πουλί. Αυτό θα είναι σημαντικό εάν έχετε περισσότερα από ένα κοκτέιλ. Εάν έχετε δύο θηλυκά και ένα είναι ένα χρόνιο στρώμα αυγών, μπορεί να διεγείρει και το άλλο θηλυκό σας να γεννήσει αυγά. Εάν έχετε ένα αρσενικό και ένα θηλυκό cockatiel, το αρσενικό μπορεί να θέλει να ζευγαρώσει με το θηλυκό cockatiel σας. Εάν οποιαδήποτε από τις δύο περιπτώσεις ισχύει για εσάς, θα ήταν καλό να διαχωρίσετε τα cockatiels σας για να μειώσετε την πιθανότητα υπερβολικής ωοτοκίας.
  • Εάν έχετε αρσενικό και θηλυκό cockatiel, η προσπάθεια αναπαραγωγής τους για να την εμποδίσετε να γεννήσει αυγά δεν συνιστάται για διάφορους λόγους. Πρώτον, απλώς μπορεί να μην είναι ένας καλός συνδυασμός μεταξύ τους. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου εάν δεν γνωρίζετε την κατάσταση της νόσου. Επιπλέον, η σχέση σας με το θηλυκό κοκατέλι σας μπορεί να υποφέρει, ειδικά εάν προσπαθείτε να την ζευγαρώσετε και κάτι πάει στραβά.
 7. 7
  Τοποθετήστε "ψεύτικα" αυγά στο χώρο της φωλιάς της. Κατά μέσο όρο, ένα θηλυκό cockatiel θα γεννήσει περίπου πέντε έως οκτώ αυγά κάθε φορά. Θα είναι σε θέση να νιώσει τα αυγά της κάτω από αυτήν όταν γεννάει και θα ξέρει πότε έβαλε όλα τα αυγά της. Για να τονώσετε την αίσθηση ότι έχει τελειώσει να γεννά όλα τα αυγά της, μπορείτε να τοποθετήσετε μάρμαρα ή σκωτσέζικα νομισματοκοπεία στο χώρο της φωλιάς της.
  • Τοποθετήστε τα ψεύτικα αυγά στον τόπο ωοτοκίας όταν το κοκατέλι σας σηκωθεί και απομακρυνθεί από τον τόπο ωοτοκίας.
  • Τα πλαστά αυγά είναι επίσης διαθέσιμα στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας.
Για να κάνετε το cockatiel σας να σταματήσει να γεννά αυγά
Για να κάνετε το cockatiel σας να σταματήσει να γεννά αυγά, κάντε το λιγότερο γόνιμο δίνοντάς του μια δίαιτα με χαμηλά λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Μέθοδος 2 από 2: να ξέρετε τι να κάνετε όταν το κοκατέλι σας γεννά

 1. 1
  Βελτιώστε τη διατροφή της. Ακόμα κι αν θέλετε να σταματήσετε την ωοτοκία του cockatiel, θα πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε εάν και πότε αρχίζει να γεννά αυγά. Η ωοτοκία μπορεί να επιβαρύνει πολύ το σώμα του κοκτέιλ σας, οπότε θα είναι σημαντικό να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή διατροφική κατάσταση. Ένα θρεπτικό συστατικό που θα χρειαστεί άφθονο είναι το ασβέστιο. Το Cuttlebone είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου και μπορεί να βρεθεί στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας.
  • Μπορεί επίσης να χρειαστεί μια πολυβιταμίνη για να προσθέσει περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα στη διατροφή της, ειδικά εάν τρώει κυρίως σπόρους πουλιών.
  • Εάν το κοκατέλι σας ακολουθεί δίαιτα με σβόλους, μπορεί να μην χρειαστεί επιπλέον συμπλήρωση ασβεστίου.
  • Η υπερβολική συμπλήρωση δεν είναι καλή για το cockatiel σας. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό των πτηνών σας για να προσδιορίσετε τι συμπληρώματα μπορεί να χρειαστεί το cockatiel σας για να το διατηρήσει υγιές για την παραγωγή ωαρίων.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχει επίσης πρόσβαση σε άφθονο γλυκό νερό.
 2. 2
  Μην αφαιρείτε αμέσως τα αυγά. Επειδή το cockatiel σας θα είναι σε θέση να αισθανθεί όταν έχει τελειώσει να γεννά τα αυγά της, αφαιρώντας τα αυγά από τον τόπο ωοτοκίας πολύ σύντομα, ουσιαστικά θα την αφαιρέσει. Θα συνεχίσει να γεννά αυγά έως ότου αισθάνεται ότι έχει γεννήσει αρκετά, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή ανεπάρκεια ασβεστίου και άλλα ιατρικά προβλήματα. Συνιστάται να περιμένετε οπουδήποτε από έντεκα ημέρες έως τρεις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των αυγών της για να τα αφαιρέσετε από την τοποθεσία φωλιάσματος.
  • Μια γυναίκα κοκατέιλ, άγρια ή αιχμαλωσία, συνήθως θα εγκαταλείψει τα αυγά της τρεις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωσή της.
  • Αφαιρέστε τα αυγά σταδιακά - ένα κάθε φορά και κάθε δεύτερη μέρα - μέχρι να τα αφαιρέσετε όλα. Η αργή αφαίρεσή τους θα την βοηθήσει να καταλάβει ότι τα αυγά δεν είναι γόνιμα.
  • Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για το τι να κάνετε με τα αυγά που έχετε αφαιρέσει.
 3. 3
  Εξετάστε τα αυγά. Η εμφάνιση και η αίσθηση των αυγών μπορούν να χρησιμεύσουν ως ένδειξη της συνολικής υγείας του cockatiel σας. Για παράδειγμα, εάν το κέλυφος φαίνεται λανθασμένο ή αισθάνεται μαλακό και λεπτό, το cockatiel σας μπορεί να πάσχει από διατροφική ανεπάρκεια. Τα κελύφη με μη φυσιολογική εμφάνιση θα μπορούσαν επίσης να υποδηλώνουν λοίμωξη στην αναπαραγωγική οδό του cockatiel. Επειδή οι διατροφικές ανεπάρκειες και οι λοιμώξεις είναι σοβαρές ιατρικές καταστάσεις που απαιτούν άμεση θεραπεία, πάρτε το cockatiel σας στον κτηνίατρό των πτηνών σας εάν τα αυγά του πουλιού σας είναι σε κακή κατάσταση.
  • Τα αυγά που είναι σπασμένα ή σπασμένα πρέπει να αφαιρούνται αμέσως, καθώς είναι πιο ευαίσθητα στην ανάπτυξη βακτηρίων. Αντικαταστήστε αυτά τα αυγά με ψεύτικα αυγά, έτσι ώστε το κοκτέιλ σας να μην αισθάνεται ότι δεν έβαλε αρκετά αυγά.
  Η προσπάθεια αναπαραγωγής τους για να την εμποδίσετε να γεννήσει αυγά δεν συνιστάται για διάφορους λόγους
  Εάν έχετε αρσενικό και θηλυκό cockatiel, η προσπάθεια αναπαραγωγής τους για να την εμποδίσετε να γεννήσει αυγά δεν συνιστάται για διάφορους λόγους.
 4. 4
  Παρακολουθήστε το cockatiel σας για ασθένεια. Υπάρχουν ορισμένες ιατρικές παθήσεις που μπορεί να προκύψουν από την υπερβολική ωοτοκία, όλα απαιτούν κτηνιατρική θεραπεία. Μια προϋπόθεση είναι η δέσμευση των αυγών, στην οποία το αυγό κολλάει στην αναπαραγωγική οδό του κοκατέλι και δεν μπορεί να αποβληθεί από το σώμα της. Εάν το κοκατέλι σας δείχνει σημάδια ταλαιπωρίας ή παλεύει να γεννήσει τα αυγά της, μεταφέρετέ το στον κτηνίατρό σας για άμεση θεραπεία.
  • Άλλα σημάδια δέσμευσης των αυγών είναι η δυσκολία στην αναπνοή και το αίμα που προέρχεται από την κοιλότητα του κοκατέλι (όπου περνάει το αυγό).
  • Η υπερβολική ωοτοκία μπορεί επίσης να οδηγήσει στην αναπαραγωγή της αναπαραγωγικής οδού του κοκατέλι σας μέσα από το άνοιγμα της. Αυτό θα απαιτούσε επίσης άμεση κτηνιατρική θεραπεία.
  • Το cockatiel σας θα μπορούσε επίσης να αναπτύξει υπερλιπιδαιμία, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πολύ λίπος στο αίμα της. Αυτό προκαλείται από το υπερβολικό λίπος και την πρωτεΐνη στο αίμα της κατά την ανάπτυξη των ωαρίων. Το αίμα της θα μπορούσε να πυκνώσει εάν υπάρχει πάρα πολύ κυκλοφορούν λίπος, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο.
  • Το cockatiel σας μπορεί επίσης να έχει σπασμένα οστά ως αποτέλεσμα της υπερβολικής ωοτοκίας, λόγω της απώλειας ασβεστίου.

Συμβουλές

 • Εάν το cockatiel σας συνεχίσει να γεννά αυγά αφού προσπαθήσετε να το αποτρέψετε από αυτό, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση τμημάτων του αναπαραγωγικού σωλήνα του κοκατέλι σας (υστερεκτομή). Αυτή η διαδικασία ενέχει σημαντικό κίνδυνο και ο κτηνίατρός σας μπορεί να μην έχει μεγάλη εμπειρία με τις υστερεκτομές των πτηνών. Επίσης, ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα σε cockatiels δεν σταματούν τα αυγά και μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό σε ένα cockatiel.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Γιατί το cockatiel μου κάνει αργές κινήσεις προς τα εμπρός με το κεφάλι του;
  Το cockatiel σας προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του συνεργάτη ή του ιδιοκτήτη του, ή είναι απλά χαρούμενο!
 • Πώς μπορώ να πω αν τα πουλιά μου ζευγαρώθηκαν ή όχι;
  Κερί τα αυγά για να δούμε αν είναι γόνιμα ή όχι. Εάν τα αυγά είναι γόνιμα, τα πουλιά σας έχουν ζευγαρώσει.
 • Το κοκατέλι μου έβαλε 5 αυγά, αλλά δεν κάθεται πάνω τους. Πρέπει να τα αφαιρέσω;
  Όχι, δεν πρέπει να τα αφαιρέσετε. Διαφορετικά, η κότα κόταλι θα γεννήσει περισσότερα αυγά.
 • Είναι φυσιολογικό το κοκτέιλ μου να γεννά πολλά αυγά;
  Είναι φυσιολογικό το cockatiel να γεννά 5-8 αυγά, αλλά εάν γεννούν υπερβολικά αυγά, πάρτε το cockatiel σας στον κτηνίατρο.
 • Πόσες φορές το χρόνο γεννάει ένα κοκτέιλ αυγά;
  Στην άγρια φύση, τα cockatiels έχουν μια περίοδο αναπαραγωγής που ενεργοποιεί την παραγωγή αυγών. Στην αιχμαλωσία, ο τεχνητός φωτισμός και η θέρμανση μπορούν να διεγείρουν ένα θηλυκό να γεννά αυγά όλο το χρόνο. Μερικά πουλιά γεννούν ένα αυγό κάθε δεύτερη μέρα, αλλά αυτό επιβαρύνει την υγεία του πουλιού και πρέπει να σταματήσει.
 • Το cockatiel μου έβαλε 103 αυγά. Δεν νομίζω ότι είναι φυσιολογικό. Γιατί θα συμβεί αυτό;
  Ναι, αυτό είναι μια πολύ ανώμαλη ποσότητα αυγών. Τους έχετε μετακινήσει; Πάρτε την για κτηνίατρο αμέσως.
 • Μπορούν τα κοκτέιλ να γεννήσουν αυγά χωρίς ζευγάρωμα;
  Ναι, ένα θηλυκό μπορεί να γεννήσει αυγά χωρίς ζευγάρωμα, αλλά τα αυγά είναι αποστειρωμένα αφού δεν γονιμοποιούνται. Σκεφτείτε το σαν μια κότα που γεννά αυγά για το τραπέζι πρωινού σας - αυτά τα αυγά είναι επίσης μη γονιμοποιημένα.
 • Είναι φυσιολογικό για ένα cockatiel να γεννά μόνο ένα αυγό την πρώτη φορά;
  Ναι, είναι φυσιολογικό.
 • Μπορούν τα αυγά cockatiel να εκκολάψουν χωρίς αρσενικό;
  Όχι, αν και το θηλυκό μπορεί να γεννήσει αυγά που δεν είναι γονιμοποιημένα, αυτά τα αυγά δεν θα εκκολάψουν. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει έμβρυο για να ξεσπάσει.
 • Τι άλλο μπορώ να χρησιμοποιήσω εκτός από το cuttlebone για να σταματήσω να ζευγαρώσω τα cockatiels μου;
  Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ένα πρόσθετο ασβεστίου στα τρόφιμά τους, αλλά οι σουπιές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό φθηνά.

Σχόλια (12)

 • tyriquedietrich
  Έχουμε μια γυναίκα κοκατέιλ και η κατανόησή της είναι πολύ χρήσιμη και ως εκ τούτου την καθιστά λιγότερο αγχωτική σε ολόκληρο το σπίτι.
 • lloydwunsch
  Μεγάλος. Πολύ, πολύ χρήσιμο. Ευχαριστώ πολύ.
 • sakellariouiero
  Αυτό που νόμιζα ότι ήταν το αρσενικό μου κοκτέιλ έγινε τώρα θηλυκό μου γιατί βρήκα αυτό το αυγό να βάζει στο κάτω μέρος του κλουβιού της σήμερα το πρωί. Αυτό το άρθρο βοηθά να απαντήσω σε πολλές ερωτήσεις που είχα.
 • ashley96
  Κατάλαβα ότι το κοκατέλι μου δεν είναι έγκυο. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
 • turnersasha
  Ήταν πολύ χρήσιμο να μάθω πόσο καιρό να περιμένω προτού αφαιρέσω τα αυγά μου, καθώς έχει ήδη βάλει έναν συμπλέκτη (5) αυγών και δύο εβδομάδες αργότερα έβαλε 4 ακόμη. Νομίζω ότι η αφαίρεσή τους πολύ νωρίτερα την έκανε να βάλει περισσότερα.
 • isabelhunt
  Ήταν πολύ χρήσιμο να μάθουμε πώς να την εμποδίσουμε να γεννήσει αυγά.
 • bschaden
  Μου αρέσουν οι πληροφορίες, βοήθησαν πολύ.
 • james54
  Πώς να προσδιορίσετε τη διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών.
 • nickmartin
  Τώρα ξέρω πολύ περισσότερα. Σας ευχαριστώ!!!
 • eldridge22
  Χρειαζόμουν απαντήσεις στο κοκτέιλ μου που έβαλε αυγά και πότε να τα αφαιρέσω από το κλουβί
 • kailey99
  Οι πληροφορίες ήταν πολύ χρήσιμες. Σας ευχαριστώ.
 • austinhoeger
  Πολλές καλές συμβουλές! Δεν ήξερα ότι η διατροφή και το φως του ήλιου θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ωοτοκία.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail