Πώς να πιάσετε τους γυρίνους;

Για να πιάσετε τους γυρίνους, ξεκινήστε κατευθυνόμενοι σε μια κοντινή λίμνη, ρέμα ή βάλτο. Όταν φτάσετε εκεί, αναζητήστε ομάδες γυρίνων που κολυμπούν στις όχθες ή στα ρηχά νερά. Μόλις εντοπίσετε μερικούς γυρίνους, βάλτε τους με ένα πλέγμα ή ένα μικρό βάζο. Στη συνέχεια, βάλτε τα αμέσως σε έναν κάδο γεμάτο με καθαρό νερό για να διατηρήσετε τους γυρίνους ζωντανούς έως ότου μπορείτε να τους φέρετε σπίτι. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι χλωριωμένο και δεν περιέχει αλάτι, καθώς το αλάτι και το χλώριο μπορούν να βλάψουν τους γυρίνους. Για συμβουλές σχετικά με το πώς να φροντίσετε τους γυρίνους σας όταν τους φτάσετε στο σπίτι, μετακινηθείτε προς τα κάτω!

Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να πιάσουν τους γυρίνους τοποθετώντας ένα βάζο στο νερό
Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να πιάσουν τους γυρίνους τοποθετώντας ένα βάζο στο νερό και περιμένοντας τους γυρίνους να κολυμπήσουν στο βάζο.

Οι γυρίνοι είναι μικρές προνύμφες που τελικά θα μετατραπούν σε βάτραχους. Μετά τη λήψη των γυρίνων μπορείτε να τα διατηρήσετε ως κατοικίδια ζώα ή να τα απελευθερώσετε ξανά στη φύση. Εάν αποφασίσετε να πιάσετε γυρίνους, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμάσει τα αναλώσιμα προτού επιχειρήσετε να πιάσετε έναν γυρίνο. Μόλις τραβήξετε τους γυρίνους από το νερό με ένα μικρό δίχτυ ή ένα βάζο, θα θελήσετε να μπορείτε να τα μεταφέρετε κάπου αμέσως για να τα μεταφέρετε στο σπίτι. Εάν επιλέξετε να αυξήσετε τους γυρίνους, φροντίστε να τους φροντίζετε σωστά. Βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές και νόμιμο να πιάσετε γυρίνους στην περιοχή σας πριν επιχειρήσετε να το κάνετε.

Μέρος 1 από 3: σύλληψη των γυρίνων

 1. 1
  Συγκεντρώστε τις προμήθειές σας. Πριν ξεκινήσετε να καταγράφετε έναν γυρίνο, θα θελήσετε να έχετε έτοιμα ορισμένα αναλώσιμα. Μπορείτε να βρείτε τις περισσότερες απαραίτητες προμήθειες γύρω από το σπίτι σας. Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε συγκεκριμένα αναλώσιμα, μπορείτε να τα αγοράσετε σε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο.
  • Θα χρειαστείτε ένα λεπτό δίχτυ ή δίχτυ για να μαζέψετε τους γυρίνους από το νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα βάζο κτιστών, εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα δίχτυ, αλλά ένα δίχτυ θα σας δώσει καλύτερο έλεγχο.
  • Θα πρέπει να έχετε κάτι για να γυρίσετε τα γυρίσματα μετά τη σύλληψή τους. Πρέπει να τα τοποθετήσετε αμέσως σε ένα δοχείο καθαρού νερού χωρίς χλώριο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να φέρετε μαζί σας ένα κουβά με νερό όταν πηγαίνετε να πιάσετε γυρίνους. Κάποιο από το νερό που πιάσατε τους γυρίνους μπορεί να γλιστρήσει μέσα στο δοχείο, οπότε μην το γεμίσετε πλήρως.
  • Μπορεί να θέλετε να φοράτε γάντια όταν πιάνετε γυρίνους. Ανάλογα με την περιοχή όπου πιάνετε γυρίνους, οι μπότες μπορεί επίσης να είναι χρήσιμες. Φορέστε μπότες εάν πιάνετε γυρίνους σε μια λασπώδη περιοχή.
 2. 2
  Βρείτε μια περιοχή όπου είναι πιθανό να βρείτε γυρίνους. Για να συλλάβετε τους γυρίνους, θα πρέπει να γνωρίζετε πού συνήθως συγκεντρώνονται. Μπορεί να έχετε δει γυρίνους κάπου γύρω από το σπίτι ή τη γειτονιά σας. Αυτό θα ήταν ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Ωστόσο, εάν δεν έχετε ξαναδεί γυρίνους, αναζητήστε τους σε περιοχές όπου βρίσκονται συνήθως.
  • Οι γυρίνοι τείνουν να ζουν σε ρυάκια, βάλτους, πισίνες και λίμνες.
  • Οι γυρίνοι βρίσκονται συχνά κοντά στις όχθες τέτοιων χώρων και σε ρηχά νερά. Μπορείτε να τους δείτε να κολυμπούν σε μεγάλες ομάδες.
  • Περιστασιακά, οι βάτραχοι μπορεί να γεννήσουν αυγά σε πλημμυρισμένα τμήματα χόρτου μετά από έντονη βροχή.
 3. 3
  Κουτάλα γυρίνοι έξω από το νερό. Μόλις εντοπίσετε τους γυρίνους, η σύλληψή τους είναι αρκετά εύκολη. Απλά πρέπει να τοποθετήσετε τη συσκευή σας στη λίμνη, στο ρέμα, στη λίμνη ή σε άλλο νερό. Χρησιμοποιήστε τη συσκευή σας για να μαζέψετε μερικούς γυρίνους.
  • Ένα δίχτυ λειτουργεί καλύτερα, καθώς μπορείτε να κάνετε γρήγορες κινήσεις με αυτό. Απλά βυθίστε το δίχτυ στο νερό κοντά στους γυρίνους και προσπαθήστε να βγάλετε νερό που περιέχει γυρίνους έξω από τη λίμνη.
  • Εάν δεν έχετε δίχτυ, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα βάζο. Ωστόσο, προσπαθήστε πάντα να μαζέψετε γυρίνους. Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να πιάσουν τους γυρίνους τοποθετώντας ένα βάζο στο νερό και περιμένοντας τους γυρίνους να κολυμπήσουν στο βάζο. Οι γυρίνοι είναι απίθανο να κολυμπήσουν σε ένα άγνωστο αντικείμενο.
  Εξετάστε το ενδεχόμενο να φέρετε μαζί σας ένα κουβά με νερό όταν πηγαίνετε να πιάσετε γυρίνους
  Εξετάστε το ενδεχόμενο να φέρετε μαζί σας ένα κουβά με νερό όταν πηγαίνετε να πιάσετε γυρίνους.
 4. 4
  Μεταφέρετε τους γυρίνους σας σε καθαρό νερό. Μόλις πιάσετε τους γυρίνους σας, μεταφέρετέ τους αμέσως σε ένα δοχείο καθαρού νερού. Το νερό σας δεν πρέπει να περιέχει χλώριο ή αλάτι. Όταν έχετε πιάσει όσους γυρίνους θέλετε, μπορείτε να μεταφέρετε το δοχείο σας μέσα και να μεταφέρετε τους γυρίνους σε ασφαλές περιβάλλον.
  • Μερικά από το νερό που πιάσατε τους γυρίνους θα εισέλθουν στο καθαρό νερό, καθώς θα είναι δύσκολο να αφαιρέσετε τους γυρίνους με το χέρι. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε μόνο μια μικρή ποσότητα νερού από μια λίμνη ή μια λίμνη στο καθαρό νερό σας.
  • Διαλέξτε ένα δοχείο που μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα. Θα πρέπει να έχετε κάτι σαν κουβά, που έχει λαβή ή ένα μικρό σφραγισμένο δοχείο Tupperware με κάποιες τρύπες στο καπάκι. Δεν θέλετε να πέσετε κατά λάθος τους γυρίνους σας κατά τη μεταφορά τους στο σπίτι σας, καθώς αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να τους σκοτώσει.

Μέρος 2 από 3: φροντίδα των γυρίνων

 1. 1
  Διαλέξτε το κατάλληλο δοχείο. Θέλετε να αποθηκεύσετε τους γυρίνους σας σε ένα ενυδρείο ή σε παρόμοιο τύπο δοχείου. Το δοχείο πρέπει ιδανικά να είναι κατασκευασμένο από γυαλί, αν και αρκούν κιβώτια από αφρό ή πλαστικά προϊόντα. Δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε γυρίνους σε μεταλλικό δοχείο.
  • Τα κοντύτερα, ευρύτερα δοχεία είναι καλύτερα από τα μακρύτερα, στενότερα δοχεία.
  • Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο έχει καπάκι. Εάν το δοχείο διαθέτει σύστημα εξαερισμού, βεβαιωθείτε ότι αυτό το σύστημα διαθέτει επίσης καπάκι. Οι γυρίνοι μπορούν να κολυμπήσουν σε αγωγούς εξαερισμού και να πεθάνουν.
 2. 2
  Δημιουργήστε το σωστό περιβάλλον. Σε αντίθεση με τα ψάρια ή άλλα υδρόβια ζώα, οι γυρίνοι δεν απαιτούν δεξαμενή με πυθμένα επενδεδυμένη με μούχλα ή βράχια. Μπορείτε να αφήσετε το κάτω μέρος μιας δεξαμενής ψαριών γυμνό και να το γεμίσετε με νερό.
  • Κρατήστε τη δεξαμενή γυρίνου σε μια περιοχή στο σπίτι σας με σκιά 95%.
  • Όταν το νερό είναι θολό, αφαιρέστε τους γυρίνους χρησιμοποιώντας ένα βάζο ή δίχτυ. Αφήστε τα στην άκρη σε μικρότερο δοχείο και καθαρίστε τη δεξαμενή.
 3. 3
  Βεβαιωθείτε ότι το νερό σας είναι ασφαλές για τους γυρίνους. Οι γυρίνοι χρειάζονται καθαρό νερό ή δεν θα επιβιώσουν. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φρέσκο νερό βρύσης. Μην καθαρίζετε μια δεξαμενή γυρίνου με χημικά καθαριστικά, καθώς ακόμη και μικρά ίχνη χημικών ουσιών μπορούν να βλάψουν μια πισίνα.
  • Εάν έχετε ένα σύστημα φιλτραρίσματος νερού, όπως ένα φίλτρο Brita, είναι καλή ιδέα να το χρησιμοποιήσετε για να φιλτράρετε την είσοδο στη δεξαμενή του γυρίνου. Μερικές φορές εντοπίζονται ποσότητες χλωρίου στο νερό της βρύσης. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα χλωρίου είναι θανατηφόρα σε ένα γυρίνο.
  Νόμιμο να πιάσετε γυρίνους στην περιοχή σας πριν επιχειρήσετε να το κάνετε
  Βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές και νόμιμο να πιάσετε γυρίνους στην περιοχή σας πριν επιχειρήσετε να το κάνετε.
 4. 4
  Ταΐστε τους γυρίνους σας με μια υγιεινή διατροφή. Τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων πωλούν νιφάδες για γυρίνους, τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακολουθώντας τις προτάσεις τροφοδοσίας στη συσκευασία. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να βρείτε νιφάδες γυρίνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπανάκι ή μαρούλι για να δημιουργήσετε φαγητό γυρίνος στην κουζίνα σας.
  • Βράστε το σπανάκι ή το μαρούλι για 10 έως 15 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε καλά. Χρησιμοποιήστε γάντια ή γάντια φούρνου κατά την αποστράγγιση για να αποφύγετε να κάψετε τα χέρια σας.
  • Κόψτε το βραστό μαρούλι ή το σπανάκι σας σε μικρά κομμάτια. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας ανά γυρίνο στη δεξαμενή σας μία φορά την ημέρα. Για παράδειγμα, εάν έχετε τέσσερις γυρίνους, πρέπει να τους ταΐζετε τέσσερις κουταλιές της σούπας μαρούλι ή σπανάκι μία φορά την ημέρα.
 5. 5
  Απελευθερώστε τους γυρίνους αν δεν μπορείτε να τους φροντίσετε. Ένας γυρίνος είναι ένα ζωντανό πράγμα. Δεν πρέπει να κρατάτε τους γυρίνους ως κατοικίδια ζώα εάν δεν έχετε τους πόρους για να τους φροντίσετε μακροπρόθεσμα. Εάν δεν θέλετε το χρόνο και τη δέσμευση που συνοδεύει τους γυρίνους, αφήστε τους ξανά στη φύση.

Μέρος 3 από 3: αποφυγή παγίδων

 1. 1
  Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή όπου πιάνετε γυρίνους είναι ασφαλής. Οι γυρίνοι μερικές φορές τείνουν να συγκεντρώνονται σε βάλτους. Εάν σκοπεύετε να πιάσετε γυρίνους, βεβαιωθείτε ότι η περιοχή είναι απαλλαγμένη από δηλητηριώδη ζιζάνια και δύσκολες εκτάσεις που θα μπορούσαν να σας κάνουν να γλιστρήσετε και να τραυματιστείτε. Φορέστε κατάλληλα παπούτσια, όπως βαριά πάνινα παπούτσια ή μπότες, εάν πιάνετε γυρίνους σε μια βαλτώδη περιοχή.
 2. 2
  Ελέγξτε τους κανονισμούς κατάστασης. Δεν είναι νόμιμο να συλλαμβάνεις γυρίνους παντού. Ορισμένες πολιτείες ενδέχεται να έχουν νόμους κατά της απομάκρυνσης των ζώων από την άγρια φύση, ακόμη και στο στάδιο της προνύμφης. Ελέγξτε την ιστοσελίδα του τοπικού σας Τμήματος Φυσικών Πόρων. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες εκεί, μπορείτε να καλέσετε το DNR κατά τις ώρες γραφείου.
  Προσπαθήστε να βγάλετε νερό που περιέχει γυρίνους έξω από τη λίμνη
  Απλά βυθίστε το δίχτυ στο νερό κοντά στους γυρίνους και προσπαθήστε να βγάλετε νερό που περιέχει γυρίνους έξω από τη λίμνη.
 3. 3
  Αποφύγετε τη λήψη πάρα πολλών γυρίνων. Μπορεί να είναι εύκολο να καταλήξετε σε αρκετούς γυρίνους σε μία κίνηση, καθώς τείνουν να κολυμπούν κοντά. Εάν σκοπεύετε να αυξήσετε τους γυρίνους, θυμηθείτε ότι μια μέρα θα μεγαλώσουν σε βάτραχους. Δεν θέλετε να μείνετε με 10 ή 20 βάτραχους για να φροντίσετε. Προσέξτε να πιάσετε μια διαχειρίσιμη ποσότητα γυρίνων, όπως 3 έως 4. Εάν καταλήξετε με περισσότερα από όσα θέλετε, μπορείτε να απελευθερώσετε μερικούς γυρίνους πίσω στη λίμνη ή το ρεύμα πριν πάρετε τους γυρίνους σας σπίτι.

Συμβουλές

 • Δεν είναι όλοι οι βάτραχοι κατάλληλα κατοικίδια. Τα Bullfrogs, για παράδειγμα, μεγαλώνουν για να είναι πολύ μεγάλα για ένα ενυδρείο οικιακής χρήσης. Και μπορεί να χρειαστεί να γυρίσετε γυρίνους στο ενυδρείο σας, το οποίο μπορεί να κάνει εξίσου καλά κατοικίδια αλλά απαιτεί διαφορετική φροντίδα.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Τι ώρα του χρόνου γεννούν τα αυγά τους βάτραχοι / φρύνοι;
  Συνήθως γεννούν τα αυγά τους το χειμώνα, ώστε να μπορούν να εκκολαφθούν και να αναπτυχθούν καθ 'όλη την άνοιξη.
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα χέρια μου για να πιάσω γυρίνους;
  Ναί. Φροντίστε να βάζετε τα χέρια σας στη λίμνη στην οποία τα πιάνετε. Δεν θα τους σκοτώσει.
 • Σε ποιο μέρος ενός σώματος νερού πιθανότατα να βρω αυγά γυρίνου;
  Οι γυρίνοι προτιμούν συνήθως τα ρηχά νερά, οπότε κοιτάξτε κατά μήκος των άκρων μιας λίμνης ή λίμνης.
 • Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό δίχτυ για να τα πιάσετε;
  Ναί. Ένα δίχτυ ψαριών είναι ένα εργαλείο που λειτουργεί για να πιάσει τους γυρίνους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα βάζο κτιστών, αλλά το δίχτυ μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα.
 • Γιατί δεν μπορώ να πιάσω γυρίνους; Διάβασα τις οδηγίες, αλλά συνεχίζουν να πηδούν έξω από το δοχείο μου
  Το κοντέινερ σας είναι πιθανώς πολύ μικρό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κομμάτι πλέγματος για να τους εμποδίσετε να πέσουν έξω.
 • Πώς μπορώ να βρω γυρίνους;
  Κοιτάξτε πού βρίσκονται οι βάτραχοι, κοντά στις λασπωμένες όχθες λιμνών ή βάλτων.
 • Εάν έχω τους γυρίνους μου σε ένα μακρύ (αλλά όχι παχύ) δοχείο, θα τους σκοτώσει;
  Οι γυρίνοι θα χρειαστούν πολύ χώρο για να αναπτυχθούν. Δεν θα συνιστούσα να τα φυλάσσετε σε ένα μικρό δοχείο και θα ήταν καλύτερο να έχετε μεγαλύτερη επιφάνεια από το βάθος.
 • Μπορώ να έχω γυρίνους και να καθαρίζω τα σαλιγκάρια μαζί σε μια δεξαμενή;
  Όχι, θα τους σκοτώσει. Πάρτε το νερό στο οποίο γεννήθηκαν και βάλτε το και τους γυρίνους σε μια άλλη δεξαμενή.
 • Ποια περιοχή ενός σκαμνί θα ήταν καλύτερα να βρείτε γυρίνους και τι είδους φίλτρο δεξαμενής θα λειτουργούσε καλύτερα;
  Οι βάτραχοι μερικές φορές γεννούν αυγά σε ένα σκαμμένο. Θα πρέπει να παρακολουθήσετε και να περιμένετε μέχρι να δείτε τους γυρίνους να κολυμπούν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σύστημα φιλτραρίσματος, βεβαιωθείτε ότι έχει ένα καπάκι. Οι γυρίνοι είναι πολύ μικροί και μπορούν εύκολα να κολυμπήσουν σε αγωγούς και να πεθάνουν.
 • Είχαμε γυρίνους σε μια μικρή πισίνα έξω από τον καυτό ήλιο. Αποφάσισα ότι ήταν πολύ ζεστό, οπότε τα μετέφεραν σε έναν κάδο ενώ μετέφερα την πισίνα στη σκιά με φρέσκο νερό βρύσης και έβαλα τις σταγόνες του χλωρίου. Πρόσθεσα επίσης ένα φυσαλίδων. Την επόμενη μέρα, είχα πολλούς νεκρούς γυρίνους. Τι εκανα λαθος?
  Ζεστάθηκαν πολύ, και τους υποβάλατε να τους αφαιρέσετε από εκεί που ήταν πριν.

Σχόλια (2)

 • powlowskiashlei
  Αυτό που με βοήθησε περισσότερο ήταν η συμβουλή να μην συλλάβω πάρα πολλούς γυρίνους. Αυτό μου ξεχώρισε, γιατί έπαιρνα τόσα πολλά και δεν μπορούσα να τα ταΐσω όλα, γι 'αυτό σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.
 • xrohan
  Πολύ εκπαιδευτικές και χρήσιμες συμβουλές!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail