Πώς να στεγάσετε ένα καναρίνι;

Για να στεγάσετε ένα καναρίνι, αγοράστε το μεγαλύτερο κλουβί για το οποίο έχετε χώρο, καθώς τα καναρίνια αγαπούν να πετούν και να παραμείνουν ενεργά. Βεβαιωθείτε ότι το κλουβί δεν έχει αιχμηρά σημεία που θα μπορούσαν να τραυματίσουν το πουλί. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε ότι η κλειδαριά είναι ανθεκτική, ώστε το πουλί σας να μην μπορεί να ξεφύγει. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κλουβί ψηλά από το έδαφος σε ένα ενεργό μέρος του σπιτιού, ώστε το πουλί σας να έχει πολλά πράγματα να δει. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το κλουβί δεν βρίσκεται σε άμεσο ηλιακό φως ή πολύ κοντά σε πόρτες και παράθυρα, καθώς τα κρύα ρεύματα μπορούν να βλάψουν το πουλί σας. Επιπλέον, ευθυγραμμίστε το κάτω μέρος του κλουβιού με εφημερίδα, ώστε να έχετε ευκολότερο χρόνο να καθαρίσετε το κλουβί. Για συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας για το πώς να ταΐσετε το καναρίνι σας, διαβάστε!

Για να στεγάσετε ένα καναρίνι
Για να στεγάσετε ένα καναρίνι, αγοράστε το μεγαλύτερο κλουβί για το οποίο έχετε χώρο, καθώς τα καναρίνια αγαπούν να πετούν και να παραμείνουν ενεργά.

Τα καναρίνια είναι γλυκοί τραγουδιστές που χρειάζονται μεγάλα σπίτια για να βεβαιωθούν ότι έχουν αρκετή άσκηση. Εάν παίρνετε ένα καναρίνι, βεβαιωθείτε ότι το σπίτι τους είναι καλό δίνοντάς τους ένα ευρύχωρο κλουβί γεμάτο με φαγητό, κούρνια και παιχνίδια. Ο εβδομαδιαίος καθαρισμός και η φροντίδα θα διασφαλίσουν ότι το καναρίνι σας αγαπά το σπίτι τους όσο και εσάς.

Μέρος 1 από 4: επιλογή του σωστού κλουβιού

 1. 1
  Πάρτε ένα μεγάλο κλουβί. Τα καναρίνια λατρεύουν να πετούν και χρειάζονται ένα κλουβί αρκετά μεγάλο για να τους κρατήσει ενεργούς και χαρούμενους. Ένα καναρίνι πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 41 εκατοστά (41 εκατοστά) και πλάτος 76 εκατοστά (76 εκατοστά). Στην ιδανική περίπτωση, ωστόσο, θα πρέπει να αγοράσετε το μεγαλύτερο κλουβί για το οποίο έχετε χώρο.
  • Για τα καναρίνια, η απόσταση μεταξύ των ράβδων δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 12 ίντσες (13 mm) πλάτος. Αυτό θα τους εμποδίσει να κολλήσουν τα κεφάλια τους.
 2. 2
  Διαλέξτε ένα μεταλλικό κλουβί. Ένα κλουβί κατασκευασμένο από σίδηρο ή ατσάλι με επίστρωση σε σκόνη παρέχει ένα ασφαλές σπίτι για το καναρίνι σας. Τα καναρίνια δεν είναι επιθετικά μάσημα, οπότε θα πρέπει να είναι καλά σε ένα ξύλινο ή πλαστικό κλουβί, αλλά τα μεταλλικά κλουβιά τείνουν να είναι η πιο ασφαλής επιλογή συνολικά.
 3. 3
  Επιλέξτε ένα κλουβί που είναι πλάτος και όχι ψηλό. Όταν τα καναρίνια πετούν, προτιμούν μεγάλες διαδρομές πτήσης από το ύψος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε ένα φαρδύ, οριζόντιο κλουβί, όχι ένα ψηλό και κοκαλιάρικο κλουβί.
  • Τα καλά κλουβιά πρέπει να έχουν ορθογώνιο σχήμα και όχι στρογγυλό. Τα στρογγυλά κλουβιά εμποδίζουν τη σωστή ανάρτηση των κούρνων και μειώνουν την ποσότητα του χώρου πτήσης.
 4. 4
  Ελέγξτε ότι το κλουβί είναι ασφαλές. Επιθεωρήστε το κλουβί για να βεβαιωθείτε ότι το πουλί δεν μπορεί να τραυματιστεί. Ένα καλοφτιαγμένο κλουβί δεν θα πρέπει να έχει αιχμηρά σημεία ή σχισμές πάνω του. Ελέγξτε την κλειδαριά στην πόρτα για να βεβαιωθείτε ότι είναι ανθεκτική.
 5. 5
  Αγοράστε ξεχωριστά κλουβιά για κάθε καναρίνι. Τα καναρίνια μπορούν να γίνουν εδαφικά σε μικρούς χώρους, όπως κλουβιά. Εάν διατηρηθούν μαζί, μπορεί να πολεμήσουν ή να τραυματίσουν ο ένας τον άλλον. Εάν σκοπεύετε να έχετε περισσότερα από ένα καναρίνια, θα πρέπει να διατηρείτε ένα ξεχωριστό κλουβί για κάθε ένα.
  • Ενώ μπορεί να είστε σε θέση να διατηρήσετε ένα ζευγάρι ανδρών και γυναικών κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, θα πρέπει να διαχωριστούν καθ 'όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.
Πάρτε το καναρίνι σας στον κτηνίατρο για να επιβεβαιώσετε την αιτία
Πάρτε το καναρίνι σας στον κτηνίατρο για να επιβεβαιώσετε την αιτία και να λάβετε θεραπεία για το καναρίνι σας.

Μέρος 2 από 4: εγκατάσταση του κλουβιού

 1. 1
  Τοποθετήστε το κλουβί ψηλά πάνω από το έδαφος. Το κλουβί πρέπει να ανυψωθεί έτσι ώστε να είναι στο επίπεδο των ματιών σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε το κλουβί σε βάση ή σε ένα έπιπλο. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να κρεμάσετε το κλουβί από το έδαφος χρησιμοποιώντας ένα βραχίονα τοίχου.
 2. 2
  Τοποθετήστε το κλουβί σε ενεργό μέρος του νοικοκυριού. Ένα σαλόνι ή ένα γραφείο στο σπίτι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ένα καναρίνι. Αυτά τα δωμάτια προσφέρουν στα καναρίνια πράγματα για να τα παρακολουθήσετε και να τα κοιτάξετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Θα πρέπει να υπάρχει άφθονο φως σε αυτό το δωμάτιο, αλλά αποφύγετε να τοποθετήσετε το κλουβί σε άμεσο ηλιακό φως.
  • Μην βάζετε το κλουβί στην κουζίνα. Οι αναθυμιάσεις από το μαγείρεμα μπορεί να είναι θανατηφόρες σε ένα καναρίνι.
 3. 3
  Βάλτε το στον τοίχο. Το καναρίνι σας θα αισθανθεί πιο ασφαλές εάν έχει τουλάχιστον έναν τοίχο στο κλουβί τους. Η τοποθέτηση του κλουβιού σε μια γωνία μπορεί να βοηθήσει το καναρίνι να αισθανθεί ακόμη πιο ασφαλές. Μην βάζετε το κλουβί έξω ή στο κέντρο ενός δωματίου.
 4. 4
  Απλώστε εφημερίδα ή σκουπίδια στο κάτω μέρος του κλουβιού. Το κάτω μέρος του κλουβιού πρέπει να είναι επενδεδυμένο έτσι ώστε να μπορείτε να το καθαρίσετε εύκολα. Η εφημερίδα λειτουργεί καλύτερα επειδή είναι φθηνή και εύκολα διαθέσιμη, και τα σκουπίδια λειτουργούν επίσης καλά. Αποφύγετε τη χρήση απορριμμάτων γάτας ή ξύσματος στο πάτωμα, καθώς αυτά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα αναπνοής στο καναρίνι.
  • Θα πρέπει να αντικαθιστάτε την εφημερίδα καθημερινά.
 5. 5
  Ρυθμίστε τη θερμοκρασία. Η θερμοκρασία του δωματίου πρέπει να είναι μεταξύ 60-21°C (16-21°C), αν και οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι τόσο χαμηλές όσο 4°C τη νύχτα. Τοποθετήστε το κλουβί μακριά από παράθυρα, πόρτες ή αεραγωγούς όπου μπορούν να εισέλθουν ρεύματα και αποφύγετε την τοποθέτηση του κλωβού σε άμεσο ηλιακό φως.
Ένα καναρίνι πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 41 εκατοστά (41 εκατοστά)
Ένα καναρίνι πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 41 εκατοστά (41 εκατοστά) και πλάτος 76 εκατοστά (76 εκατοστά).

Μέρος 3 από 4: παροχή των αναγκών

 1. 1
  Διαθέστε φαγητό και νερό. Βάλτε ξεχωριστά πιάτα στο κλουβί για φαγητό και νερό. Αποφύγετε να τα βάζετε κάτω από πέρκες για να αποτρέψετε το πουλί από τα αφόδεια. Το καναρίνι σας θα πρέπει να αντικαθιστά το φαγητό και το νερό του κάθε μέρα. Εναλλακτικά από τα μπολ φαγητού, μπορείτε να βάλετε τροφοδότες που κρέμονται από την κορυφή του κλουβιού για να πέρνουν τα πουλιά ενώ τρώνε.
  • Τα καναρίνια χρειάζονται ποικίλη διατροφή με σβόλους, φρέσκα φρούτα και φυλλώδη λαχανικά.
 2. 2
  Δώστε τους δύο ή τρεις πέρκες. Τα καναρίνια χρειάζονται πολύ χώρο για να πετάξουν και οι πέρκες τους αφήνουν να κάνουν ζουμ μεταξύ δύο σημείων στο κλουβί τους. Πρέπει να τοποθετήσετε τουλάχιστον δύο ή τρεις κούρνια σε διαφορετικά άκρα του κλουβιού.
  • Οι πέρκες πρέπει να έχουν διάμετρο μεταξύ 38 ίντσες (9,5 mm) και 34 ίντσες (19 mm). Μεταβάλλετε τη διάμετρο που χρησιμοποιείται για κάθε πέρκα.
  • Προσπαθήστε να κρατήσετε περίπου 41 εκατοστά (41 εκατοστά) μεταξύ των πέρκες, έτσι ώστε το καναρίνι να έχει αρκετό χώρο για να πετάξει μεταξύ τους.
 3. 3
  Βάλτε μερικά παιχνίδια. Τα καναρίνια δεν χρειάζονται πολλά παιχνίδια για να διασκεδάσουν, αλλά εκτιμούν δύο ή τρία αντικείμενα με τα οποία μπορούν να σπρώξουν, να τραβήξουν ή να παίξουν. Τα καλά παιχνίδια καναρινιών περιλαμβάνουν:
  • Πλαστικές μπάλες.
  • Κούνιες.
  • Υποκαταστήματα από έξω.
  • Καμπάνες.
  • Μπάλες αμπέλου.
 4. 4
  Βάλτε ένα λουτρό πουλιών μέσα. Τα καναρίνια λατρεύουν να βουτούν και να κάνουν μπάνιο. Μπορείτε να αγοράσετε ένα λουτρό πουλιών που προσκολλάται στις ράβδους του κλουβιού τους ή μπορείτε απλά να τοποθετήσετε ένα μπολ με κρύο νερό μέσα στο κλουβί. Αφήστε το μπολ μπάνιου στο κλουβί για μικρό χρονικό διάστημα και αλλάζετε το νερό κάθε μέρα.
Εάν παίρνετε ένα καναρίνι
Εάν παίρνετε ένα καναρίνι, βεβαιωθείτε ότι το σπίτι τους είναι καλό δίνοντάς τους ένα ευρύχωρο κλουβί γεμάτο με φαγητό, κούρνια και παιχνίδια.

Μέρος 4 από 4: συντήρηση του κλουβιού

 1. 1
  Καθαρίζετε το κλουβί κάθε εβδομάδα. Τοποθετήστε το καναρίνι σε έναν φορέα πουλιών ενώ τρίβετε το κλουβί. Πετάξτε οποιαδήποτε παλιά επένδυση. Χρησιμοποιήστε ζεστό, σαπουνόνερο για να πλύνετε το κλουβί, τα πιάτα με φαγητό και νερό, το μπάνιο και τις πέρκες. Καθώς καθαρίζετε, ελέγξτε το κλουβί για τυχόν ελαττώματα. Αφήστε το να στεγνώσει εντελώς πριν αντικαταστήσετε την επένδυση και μετακινήστε το πουλί σας πίσω στο κλουβί τους.
  • Εάν το κλουβί χρειάζεται καθαρό, χρησιμοποιήστε ένα πλυντήριο και ζεστό νερό.
 2. 2
  Μην χρησιμοποιείτε έντονα αρώματα κοντά στο κλουβί. Τα καναρίνια έχουν πολύ ευαίσθητες αναπνευστικές οδούς. Αποσμητικά χώρου, αρωματικά κεριά, σπρέι αεροζόλ και καπνός τσιγάρου μπορεί να είναι θανατηφόρα στο καναρίνι. Κρατήστε τα έξω από το δωμάτιο με το κλουβί.
 3. 3
  Καλύψτε το κλουβί τη νύχτα. Κατά το ηλιοβασίλεμα, τοποθετήστε μια κουβέρτα ή ένα κάλυμμα πάνω από το κλουβί έτσι ώστε να αποκλείεται οποιοδήποτε τεχνητό φως από το δωμάτιο. Αυτό θα βοηθήσει το πουλί να κοιμηθεί τη νύχτα και να εξασφαλίσει ότι θα πάρει πολύ ξεκούραση.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Υπάρχει πρόβλημα με το να κρατάτε έξω το κλουβί στο μπαλκόνι, να κρεμάτε στον τοίχο και να καλύπτετε τη νύχτα;
  Εφόσον δεν είναι πολύ κρύο (δεν θα ρισκάρω κάτω από 21°C) και είναι προστατευμένο από αρπακτικά ζώα όπως γεράκια, δεν βλέπω πρόβλημα. Ο καθαρός αέρας και το φως του ήλιου θα προσθέσουν σίγουρα στην ποιότητα ζωής τους.
 • Τι πρέπει να χρησιμοποιήσω για να καθαρίσω το κλουβί;
  Θα πρότεινα να διαβάσετε το άρθρο του οδηγού σχετικά με τον καθαρισμό ενός κλουβιού πουλιών για μερικές συμβουλές.
 • Πού πηγαίνει το πουλί ενώ το κλουβί καθαρίζεται και στεγνώνει;
  Εάν δεν ανησυχείτε για την ακατάστασή σας, μπορείτε να το βάλετε στο δωμάτιό σας. Εάν έχετε άλλα κατοικίδια ζώα, όπως σκύλους, γάτες, φίδια ή οποιοδήποτε άλλο ζώο που μπορεί να θέλει να φάει ένα πουλί, θα θελήσετε να κλείσετε και να κλειδώσετε την πόρτα. Εάν δεν θέλετε τα πράγματα να γίνουν ακατάστατα, μπορείτε να βάλετε το πουλί σε ένα κλειστό κουτί με τρύπες μέσα σε αυτό, ώστε το πουλί να μπορεί να αναπνεύσει.
 • Γιατί το καναρίνι μου έχασε τα φτερά στο κεφάλι του;
  Το καναρίνι σας μπορεί να βιώνει ένα μη φυσιολογικό πουλάρι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει την απώλεια όλων των φτερών στο κεφάλι του. Ωστόσο, μπορεί επίσης να προκληθεί από ακάρεα φτερών ή ψείρες. Πάρτε το καναρίνι σας στον κτηνίατρο για να επιβεβαιώσετε την αιτία και να λάβετε θεραπεία για το καναρίνι σας.
 • Γιατί το καναρίνι μου χάνει τόσα πολλά φτερά;
  Θα μπορούσε απλώς να είναι molting, που είναι μια κανονική ετήσια διαδικασία, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Εάν δεν πιστεύετε ότι το πουλί σας λιώνει ή εάν παρουσιάζει άλλα συμπτώματα όπως έλλειψη όρεξης, ίσως θελήσετε να μεταφέρετε το πουλί σας στον κτηνίατρο.

Σχόλια (1)

 • jordynroberts
  Παίρνω ένα πουλί, και αυτά τα άρθρα βοήθησαν πολύ. Σας ευχαριστούμε που με βοηθήσατε, αυτός είναι ένας καλός ιστότοπος!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail