Πώς να ενθαρρύνετε έναν αφρικανικό γκρίζο παπαγάλο να μιλήσει;

Για να ενθαρρύνετε έναν αφρικανικό γκρίζο παπαγάλο να μιλάει, προσπαθήστε να μιλάτε τακτικά σε αυτόν και χρησιμοποιήστε έναν ενθουσιώδη τόνο, καθώς ο αφρικανικός γκρίζος παπαγάλος μαθαίνει λέξεις γρηγορότερα όταν μιλάνε με ενέργεια και ενθουσιασμό. Ομοίως, προσπαθήστε να μιλήσετε δυνατά και καθαρά, ώστε το πουλί σας να μπορεί να ακούσει εύκολα αυτό που θέλετε να επαναλάβει. Ξεκινήστε με απλές λέξεις όπως "γεια", "αντίο" και το όνομα του πουλιού σας. Επιπλέον, μπορείτε να εκπαιδεύσετε το πουλί σας με ανταμοιβές δίνοντάς του μια απόλαυση αφού πείτε μια φράση. Στη συνέχεια, μόλις εκπαιδευτεί να περιμένει μια απόλαυση, περιμένετε να πουν τη λέξη πριν την ανταμείψετε. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του πώς να επιλέξετε τι να διδάξετε τον παπαγάλο σας να πει, διαβάστε!

Για να ενθαρρύνετε έναν αφρικανικό γκρίζο παπαγάλο να μιλάει
Για να ενθαρρύνετε έναν αφρικανικό γκρίζο παπαγάλο να μιλάει, προσπαθήστε να μιλάτε τακτικά σε αυτόν και χρησιμοποιήστε έναν ενθουσιώδη τόνο, καθώς ο αφρικανικός γκρίζος παπαγάλος μαθαίνει λέξεις γρηγορότερα όταν μιλάνε με ενέργεια και ενθουσιασμό.

Οι αφρικανικοί γκρίζοι παπαγάλοι είναι γνωστοί για την ικανότητά τους στην αναπαραγωγή της ανθρώπινης ομιλίας. Φυσικά οι παπαγάλοι θέλουν να ταιριάζουν με το κοπάδι τους, οπότε όταν ο σύντροφός τους είναι άνθρωπος, μιμούνται την ομιλία για να είναι σαν τον ιδιοκτήτη τους. Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να αποκτήσετε έναν αφρικανικό γκρι παπαγάλο, τότε πιθανότατα θα θέλατε να το διδάξετε να μιλά. Η ενθάρρυνση του αφρικανικού γκρίζου παπαγάλου σας να μιλήσει μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός και ελκυστικός τρόπος για να περάσετε χρόνο με το κατοικίδιο ζώο σας.

Μέρος 1 από 3: βοηθώντας το πουλί σας να μάθει να μιμείται

 1. 1
  Συζητήστε τακτικά με το πουλί σας. Κάνε τη συνήθεια να μιλάς με το πουλί σου ακόμα και πριν αρχίσεις να το εκπαιδεύεις για να μιμείταις αυτό που λες. Τα αφρικανικά γκρι είναι κοινωνικά πουλιά που θέλουν να αλληλεπιδράσουν μαζί σας. Θα μάθουν να μιλούν έτσι ώστε να μπορούν να χωρέσουν στο νοικοκυριό όπως θα έκαναν σε ένα κοπάδι στην άγρια φύση. Ωστόσο, το πουλί σας θα μάθει να μιλά μόνο εάν αναγνωρίζει ότι είναι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνείτε.
  • Πείτε τους για την ημέρα σας και τι κάνετε. Για παράδειγμα, πείτε "Ώρα να ταΐσετε τον Χένρι", "Ας παρακολουθήσουμε τηλεόραση " ή "ύπνο."
 2. 2
  Ξεκινήστε με απλές λέξεις. Ξεκινήστε με απλές λέξεις όπως "Γεια", "Αντίο" και το όνομα του πουλιού σας. Μόλις το πουλί σας αποκτήσει απλές λέξεις, μπορείτε να προσπαθήσετε να το διδάξετε φράσεις.
 3. 3
  Πείτε λέξεις και φράσεις με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά. Το πουλί σας θα μάθει μέσω της επανάληψης και της αναγνώρισης των προτύπων, γι 'αυτό να είστε συνεπείς με τη διατύπωση σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να διδάξετε τον παπαγάλο σας να λέει "Γεια" όταν περπατάτε λέγοντας "Γεια" κάθε φορά που μπαίνετε. Ωστόσο, δεν θα μάθει να σας χαιρετάει αν μερικές φορές λέτε πράγματα, "Hey," "Τι συμβαίνει" ή "Howdy."
 4. 4
  Χρησιμοποιήστε έναν ενθουσιώδη τόνο. Το πουλί σας θα μάθει καλύτερα φράσεις που λέγονται με ενέργεια. Οι ιδιοκτήτες είναι συχνά αναστατωμένοι όταν περνούν εβδομάδες προσπαθώντας να κάνουν ένα πουλί να πει "Ευχαριστώ" μόνο για να το μάθουν "Σκάσε!" αφού το άκουσα μια φορά. Χρησιμοποιήστε έναν ενθουσιασμένο τόνο όταν λέτε τι θέλετε να μάθει το πουλί έτσι ώστε να μιμείται τη λέξη ή τη φράση.
  Μιλάει ο θηλυκός γκρίζος παπαγάλος περισσότερο από τον αρσενικό γκρίζο παπαγάλο;
  Μιλάει ο θηλυκός γκρίζος παπαγάλος περισσότερο από τον αρσενικό γκρίζο παπαγάλο;
 5. 5
  Μιλήστε δυνατά και καθαρά. Μην φωνάζετε, αλλά χρησιμοποιήστε έναν τόμο που καθιστά τη λέξη ή τη φράση εύκολη για το πουλί σας. Αυτό θα βοηθήσει το πουλί σας να σας ακούσει καθαρά, ώστε να μιμείται τους ήχους.
  • Φροντίστε να εκφωνείτε τα λόγια σας αντί να τα μουρμουρίζετε, καθώς ο παπαγάλος σας δεν θα μπορεί να μιμείται με ακρίβεια τον ήχο εάν είναι σιγασμένος.
  • Μερικά πουλιά επωφελούνται από την ακρόαση μιας ηχογράφησης της φωνής σας. Θα πρέπει να το παίξετε για 30 λεπτά κάθε φορά.
 6. 6
  Επαναλάβετε την ίδια λέξη σε διαφορετικούς τόνους. Πείτε τη λέξη που θέλετε να μαθαίνει επανειλημμένα το πουλί σας, ώστε να παίρνει τον ήχο. Οι αφρικανικοί γκρίζοι μαθαίνουν συχνά να μιμούνται συνηθισμένους οικιακούς ήχους όπως το κουδούνι, το κουδούνισμα του τηλεφώνου ή τους ήχους που γίνονται από άλλα κατοικίδια ζώα επειδή επαναλαμβάνονται συνεχώς. Θα πρέπει να κάνετε το ίδιο με τις λέξεις που το διδάσκετε. Δοκιμάστε να αλλάξετε τον τόνο της φωνής σας, τον τόνο και τον τρόπο που λέτε τις λέξεις. Αυτό θα κάνει τη λέξη ή τη φράση να ξεχωρίζει για το πουλί, κάτι που θα το κάνει ενδιαφέρον.
  • Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια υψηλή φωνή.
 7. 7
  Επαναλάβετε αυτό που νομίζετε ότι προσπαθεί να πει το πουλί σας. Εάν νομίζετε ότι το πουλί σας προσπαθεί να μιλήσει, επαναλάβετε αυτό που νομίζετε ότι λέει. Δείξτε στο πουλί σας ότι είστε ενθουσιασμένοι χαμογελαστός και ενθουσιώδης. Δώστε του λιχουδιές αν δεν είχε ήδη πάρα πολλά για εκείνη την ημέρα.
 8. 8
  Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε μαθημένες λέξεις και φράσεις. Ο παπαγάλος σας μπορεί να ξεχάσει τι μαθαίνει, οπότε μην υποθέσετε ότι μόλις μάθει μια λέξη ή φράση ότι θα συνεχίσει να το λέει. Πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις λέξεις και τις φράσεις που θέλετε να θυμάστε και να ανταμείψετε το πουλί σας για τη συνεχή επιτυχία.
 9. 9
  Επιβραβεύστε το πουλί σας. Δώστε στα πουλιά σας τόνους επαίνους και μια μικρή απόλαυση που δίνετε μόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ξεκινήστε λέγοντας τη λέξη και μετά δίνοντας την απόλαυση. Αφού εκπαιδεύσετε το πουλί να περιμένει μια απόλαυση, περιμένετε το πουλί σας να προσπαθήσει να πει τη λέξη προτού δώσετε τη λιχουδιά. Με την πάροδο του χρόνου, το πουλί θα μάθει να λέει τη λέξη χωρίς να χρειάζεται να το ανταμείψετε.

Μέρος 2 από 3: επιλογή τι να διδάξετε τον παπαγάλο σας

 1. 1
  Εστίαση σε κοινές φράσεις. Οι κοινές φράσεις όπως οι χαιρετισμοί είναι ευκολότεροι για να μάθει το πουλί σας. Επειδή αυτές οι φράσεις είναι τυποποιημένες και επαναλαμβάνονται συχνά, το πουλί μπορεί ακόμη και να τις χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο. Για παράδειγμα, το πουλί σας μπορεί να μάθει να σας λέει πράγματα όπως "Καλημέρα", "Γεια σας" και "Καλώς ήλθατε στο σπίτι".
  • Συνήθεια να λέτε την ίδια κοινή φάση στο πουλί σας την κατάλληλη στιγμή. Για παράδειγμα, πείτε το "Καλημέρα" όταν αφαιρείτε το κάλυμμα του κλουβιού.
  Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να αποκτήσετε έναν αφρικανικό γκρίζο παπαγάλο
  Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να αποκτήσετε έναν αφρικανικό γκρίζο παπαγάλο, τότε πιθανότατα θα θέλατε να το διδάξετε να μιλά.
 2. 2
  Συζητήστε με άλλους μπροστά από το πουλί σας. Για παράδειγμα, ζητήστε από έναν φίλο ή άλλο μέλος του νοικοκυριού σας να σας βοηθήσει να εκπαιδεύσετε το πουλί καλωσορίζοντας το σπίτι σας μετά τη δουλειά ή ρωτώντας για την ημέρα σας. Το πουλί σας θα παρακολουθήσει αυτές τις αλληλεπιδράσεις και θα προσπαθήσει να τις μιμηθεί. Πολύ σύντομα, το πουλί σας θα σας καλωσορίσει στο σπίτι και θα ρωτήσει για την ημέρα σας όταν επιστρέψετε από τη δουλειά.
 3. 3
  Διδάξτε στο πουλί σας τα ονόματα των τροφίμων του. Το αφρικανικό γκρι σας είναι ικανό να μάθει και να θυμάται τι ονομάζεται κάθε φαγητό. Αυτό σημαίνει ότι το πουλί σας μπορεί πραγματικά να σας μιλήσει για το τι του αρέσει να τρώει.
  • Πείτε το όνομα του φαγητού καθώς το βάζετε στο κλουβί του πουλιού. Όταν το πουλί αρχίσει να προσπαθεί να πει το όνομα του φαγητού, δώστε το ένα κομμάτι ως ανταμοιβή.
 4. 4
  Διδάξτε τους να επισημάνουν τα πράγματα. Ακριβώς όπως μπορούν να μάθουν τα ονόματα των τροφίμων τους, οι αφρικανικοί γκρίζοι μπορούν να μάθουν να επισημαίνουν άλλα αντικείμενα, όπως τα παιχνίδια τους ή κομμάτια ξύλου. Μπορούν ακόμη και να μάθουν να αναγνωρίζουν τα χρώματα των αντικειμένων.
 5. 5
  Παίξτε παιχνίδια κλήσης και απόκρισης για να διδάξετε απαντήσεις. Μερικοί παπαγάλοι θα μάθουν να απαντούν σε ερωτήσεις. Για να τους διδάξετε απαντήσεις, δηλώστε ήσυχα την ερώτηση και, στη συνέχεια, πείτε με ενθουσιασμό την απάντηση. Το πουλί θα πάρει την ενθουσιασμένη απάντηση, κάτι που θέλετε να μιμηθεί. Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να κάνετε την ερώτηση και να λάβετε τη διδασκαλία απάντηση.
  • Ένα κοινό παράδειγμα είναι "Ποιο είναι ένα όμορφο πουλί;" ακολουθούμενο από το "Είμαι!"

Μέρος 3 από 3: αποφυγή προβλημάτων

 1. 1
  Αποφύγετε τη διδασκαλία των βωμολοχιών σας. Οι παπαγάλοι θέλουν να επαναλαμβάνουν πράγματα που τραβούν την προσοχή επειδή θέλουν να είναι μέλη του νοικοκυριού. Αυτό σημαίνει ότι συχνά μαθαίνουν βωμολοχίες επειδή προσελκύει την προσοχή όλων, και η απάντηση είναι συχνά χιούμορ. Παρακολουθήστε τη γλώσσα σας γύρω από το πουλί σας και ζητήστε από τους καλεσμένους σας να κάνουν το ίδιο.
  • Δώστε οδηγίες στην οικογένειά σας και στους επισκέπτες σας να μην αντιδράσουν αν το πουλί λέει βωμολοχίες.
  • Ζητήστε από τους ανθρώπους να μην καταραστούν μπροστά από το πουλί.
 2. 2
  Αγνοήστε τις λέξεις και τις φράσεις που θέλετε να σταματήσει να επαναλαμβάνει το πουλί σας. Εάν το πουλί σας λέει το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, αγνοήστε το πουλί ενώ μιλάει. Μην κοιτάτε το πουλί σας και μην απαντάτε σε αυτό.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να πείτε μια διαφορετική λέξη κάθε φορά που το πουλί λέει τη λέξη ή τη φράση που θέλετε να σταματήσει να λέει.
  Η ενθάρρυνση του αφρικανικού γκρίζου παπαγάλου σας να μιλήσει μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός
  Η ενθάρρυνση του αφρικανικού γκρίζου παπαγάλου σας να μιλήσει μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός και ελκυστικός τρόπος για να περάσετε χρόνο με το κατοικίδιο ζώο σας.
 3. 3
  Δώστε στα πουλιά σας διαλείμματα. Ενώ το πουλί χρειάζεται επανάληψη για να μάθει, διαστήστε τις προπονήσεις. Χρησιμοποιήστε την ίδια λέξη περίπου έξι φορές ανά συνεδρία και διαδώστε περιόδους προπόνησης καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εάν πιέσετε το πουλί σας πολύ σκληρά, θα μπορούσε να απογοητευτεί και να αρνηθεί να μάθει.
 4. 4
  Αποδεχτείτε ότι μερικοί αφρικανικοί γκρίζοι μπορεί να μην μάθουν να μιλούν. Ενώ τα αφρικανικά γκρι είναι γνωστά ως τα καλύτερα πουλιά, το πουλί σας μπορεί να μάθει μόνο λίγες λέξεις ή μπορεί να μην μάθει να μιλά καθόλου. Μην θυμώνετε το πουλί σας εάν δεν μπορεί να μάθει να μιλά. Συνεχίστε να το ανταμείβετε όταν προσπαθεί να κάνει ήχους.
 5. 5
  Τοποθετήστε το πουλί σε μια περιοχή υψηλής κυκλοφορίας. Μην απομονώσετε το πουλί σας, χωρίζοντάς το σε μια περιοχή χαμηλής κυκλοφορίας, όπως ένα κλειστό υπνοδωμάτιο. Κάντε το κατοικίδιό σας σημείο εστίασης του σπιτιού σας. Εάν ζείτε με άλλους, μεταχειριστείτε το πουλί σας ως μέλος της οικογένειας. Εάν ζείτε μόνος, μεταχειριστείτε το πουλί σας ως παιδί ή συγκάτοικο.
  • Πάντα χαιρετάτε το πουλί σας όταν φτάσετε στο σπίτι και πείτε αντίο όταν φεύγετε.
  • Πες το καλημέρα και καληνύχτα.
  • Αφήστε το πουλί σας να πετάξει έξω από το κλουβί του όποτε μπορείτε να το επιβλέπετε.

Συμβουλές

 • Δεν υπάρχει προτιμώμενη ώρα της ημέρας για να εκπαιδεύσετε τον παπαγάλο σας για να μιλήσει, οπότε επιλέξτε μια ώρα που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και τον παπαγάλο σας.
 • Το πουλί σας μπορεί να μάθει να τραγουδά μαζί σας.
 • Παρόλο που μπορεί να μην αρχίσουν να μιλούν μόνο μετά την ηλικία ενός έτους, θα πρέπει να μιλήσετε με τον παπαγάλο σας ακόμα κι αν δεν προσπαθεί να μιμηθεί.

Προειδοποιήσεις

 • Οι παπαγάλοι μαθαίνουν ανυπόμονα άτακτα λόγια, βωμολοχίες και φράσεις όπως "Σκάσε", επομένως παρακολουθήστε τη γλώσσα σας γύρω από το πουλί σας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Μιλάει ο θηλυκός γκρίζος παπαγάλος περισσότερο από τον αρσενικό γκρίζο παπαγάλο;
  Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο επιρρεπείς σε ομιλία, αλλά και τα δύο φύλα παπαγάλων της Αφρικής είναι ικανά να μάθουν να μιλούν με ευκολία.

Σχόλια (1)

 • sklabounosmarga
  Απολαμβάνω και χρησιμοποιώ όλες τις περιοχές του ιστότοπου, αλλά μόλις το βρήκα περίπου μια ώρα πριν. Kudos παντού, μέχρι τώρα! Μπράβο.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail