Πώς να διατηρήσετε ένα Macaw κατειλημμένο;

Για να κρατήσετε ένα Macaw απασχολημένο, δώστε παιχνίδια που θα τονώσουν τον παπαγάλο σας σωματικά και διανοητικά, όπως σκάλες και σχοινιά ή ένα παιχνίδι παζλ. Επειδή τα Macaws στη φύση ξοδεύουν πολύ χρόνο μάσημα, δώστε επίσης στο πουλί σας τεμαχισμένα παιχνίδια από μη τοξικό ξύλο, δέρμα ή χαρτόνι. Μόλις έχετε πολλά παιχνίδια, επιλέξτε μερικά για να τα βάλετε στο κλουβί του Macaw για 7 έως 10 ημέρες και, στη συνέχεια, περιστρέψτε τα για διαφορετικά παιχνίδια. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο να βαρεθεί το Macaw σας και επίσης να σας δοθεί η ευκαιρία να καθαρίσετε τα παιχνίδια ενδιάμεσα. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του πώς να εκπαιδεύσετε το Macaw σας να κάνει κόλπα ή να μιλήσετε, μετακινηθείτε προς τα κάτω!

Για να διατηρήσετε το Macaw σας απασχολημένο
Για να διατηρήσετε το Macaw σας απασχολημένο, δώστε του πολλά παιχνίδια, κάντε το κλουβί ενδιαφέρον και περάστε πολύ χρόνο με αυτό.

Τα μακώ είναι εξαιρετικά έξυπνα και κοινωνικά πουλιά. Χρειάζονται διέγερση κάθε μέρα για να τους κρατήσει ευτυχισμένους και υγιείς Οι βαριεστημένοι παπαγάλοι μπορούν να υποστούν κατάθλιψη και να αναπτύξουν σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα. Για να διατηρήσετε το Macaw σας απασχολημένο, δώστε του πολλά παιχνίδια, κάντε το κλουβί ενδιαφέρον και περάστε πολύ χρόνο με αυτό.

Μέθοδος 1 από 3: επιλογή παιχνιδιών

 1. 1
  Δώστε τα παιχνίδια χειραγώγησης παπαγάλων σας. Οι παπαγάλοι μπορούν να παραμείνουν απασχολημένοι παίζοντας με παιχνίδια που τα διεγείρουν διανοητικά και σωματικά. Τα χειραγωγημένα παιχνίδια επιτρέπουν στον παπαγάλο να μετακινεί κομμάτια ή να αλληλεπιδρά με το παιχνίδι, κάτι που συχνά απαιτεί να σκέφτεται ο παπαγάλος. Οι σκάλες και τα σχοινιά μπορούν να προσφέρουν φυσική διέγερση, ενώ τα παιχνίδια παζλ μπορούν να παρέχουν διανοητική διέγερση. Μερικά χειραγωγημένα παιχνίδια επιτρέπουν στους παπαγάλους να αποσυνδέουν τους κόμβους ή να αποσυναρμολογούν τα παιχνίδια.
  • Μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια χειραγώγησης στο διαδίκτυο ή σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε παιχνίδια χειραγώγησης για μικρά παιδιά και να τα δώσετε στον παπαγάλο σας.
 2. 2
  Προσθέστε μάσημα και τεμαχισμένα παιχνίδια στο κλουβί. Τα μακώ ξοδεύουν πολύ χρόνο μασώντας στη φύση. Η τοποθέτηση παιχνιδιών στο κλουβί που μπορεί να μασήσει ή να τεμαχίσει το Macaw σας μπορεί να τους προσφέρει ώρες διασκέδασης για να τους κρατήσει απασχολημένους. Παιχνίδια από ξύλο, δερμάτινα παιχνίδια, χαρτόνι ή χαρτί είναι καλά για μάσημα και τεμαχισμό. Φροντίστε να επιλέξετε μη τοξικά ξύλα και αντικείμενα.
  • Μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα παιχνίδια online ή μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας. Κλέψτε κομμάτια δέρματος, ξύλου ή χαρτονιού από κουτί αυγών. Τοποθετήστε ένα ρολό χαρτιού τουαλέτας στο κλουβί για να διασκεδάσετε το Macaw σας ή προσθέστε παλιά βιβλία ή κουτιά από χαρτόνι.
  Οπότε το κρύψιμο φαγητού γύρω από το κλουβί μπορεί να κρατήσει το Macaw σας απασχολημένο για λίγο
  Τα πουλιά λατρεύουν να τρέφουν ζωοτροφές, οπότε το κρύψιμο φαγητού γύρω από το κλουβί μπορεί να κρατήσει το Macaw σας απασχολημένο για λίγο.
 3. 3
  Περιστρέψτε τα παιχνίδια συχνά. Τα μακώ είναι έξυπνα πουλιά που μπορούν να βαρεθούν με τα ίδια πράγματα στο κλουβί τους. Η αλλαγή των παιχνιδιών στο κλουβί του παπαγάλου σας μία φορά κάθε επτά έως δέκα ημέρες μπορεί να τους κρατήσει απασχολημένους. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο να βαρεθεί το Macaw σας.
  • Κρατήστε τα παιχνίδια που βγάζετε. Καθαρίστε τα και φυλάξτε τα μέχρι να τα περιστρέψετε σε λίγες εβδομάδες αργότερα.
  • Πλύνετε τα παιχνίδια σε ένα καθαριστικό για πτηνά, όπως ένα ήπιο απορρυπαντικό πιάτων ή ξύδι και νερό. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε ατμό, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει καλά για παιχνίδια που έχουν πολλές ρωγμές και ρωγμές. Στεγνώστε τα με ένα καθαρό πανί και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.

Μέθοδος 2 από 3: καθιστώντας το κλουβί ενδιαφέρον

 1. 1
  Κάντε το μακώ σας κυνήγι για φαγητό γύρω από το κλουβί. Τα πουλιά λατρεύουν να τρέφουν ζωοτροφές, οπότε το κρύψιμο φαγητού γύρω από το κλουβί μπορεί να κρατήσει το Macaw σας απασχολημένο για λίγο. Μπορείτε να κρύψετε φαγητό κάτω από αντικείμενα στο κλουβί, όπως παιχνίδια ή μπολ. Εάν το Macaw σας κάνει καλό σε αυτό, μπορείτε να βάλετε παιχνίδια ζωοτροφών στο κλουβί, όπου πρέπει να καταλάβει πώς να βγάλει την απόλαυση από το παιχνίδι παζλ.
  • Μπορείτε να κρύψετε φαγητό σε ρολά χαρτιού τουαλέτας ή χαρτοσακούλες. Μπορείτε επίσης να καλύψετε το μπολ τους με χαρτί ή κολλητική ταινία, ώστε να πρέπει να καταλάβουν πώς να το πάρουν. Δοκιμάστε να κρεμάσετε πολύχρωμα λαχανικά σε ένα κορδόνι στο κλουβί τους για να καταλάβουν.
 2. 2
  Αφήστε το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση. Τα πουλιά μπορούν να μείνουν μοναχικά όταν οι άνθρωποι τους εξαφανίζονται για οκτώ έως δέκα ώρες. Τα μακώ είναι κοινωνικά ζώα, οπότε αφήνοντας την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ενεργοποιημένο μπορούν να τους βοηθήσουν να μην αισθάνονται τόσο μόνοι. Παίξτε απαλή ορχηστρική μουσική ή ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με χαμηλό επίπεδο άγχους.
  • Το Macaw σας μπορεί να πάρει λέξεις και προτάσεις από προγράμματα με λέξεις, οπότε προσέξτε να μην το αφήσετε σε κάτι που δεν θέλετε να επαναλάβει το Macaw σας.
  • Μην αφήνετε την τηλεόραση στο κανάλι της φύσης, επειδή το πουλί μπορεί να θεωρήσει τα ζώα ως απειλές.
  Η παροχή μιας ποικιλίας διαφορετικών κούρνων για το Macaw σας μπορεί να σας βοηθήσει να τους κρατήσετε
  Η παροχή μιας ποικιλίας διαφορετικών κούρνων για το Macaw σας μπορεί να σας βοηθήσει να τους κρατήσετε απασχολημένους ενώ βρίσκονται στο κλουβί τους.
 3. 3
  Ρυθμίστε διαφορετικές πέρκες. Η παροχή μιας ποικιλίας διαφορετικών κούρνων για το Macaw σας μπορεί να σας βοηθήσει να τους κρατήσετε απασχολημένους ενώ βρίσκονται στο κλουβί τους. Ρυθμίστε πέρκες διαφορετικού υλικού, όπως ξύλο και πέτρα. Τοποθετήστε τα σε διαφορετικές περιοχές και αλλάξτε τις τοποθεσίες τους κάθε εβδομάδα περίπου για να το κρατήσετε ενδιαφέρον.
  • Το μέγεθος των κούρνων σας πρέπει να κυμαίνεται από περίπου μισή ίντσα έως 6 εκατοστά (1,27 έως 6,35 cm). Αυτή η παραλλαγή είναι το μέγεθος που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα πόδια σας δυνατά καθώς και να τα κρατήσετε απασχολημένα.
  • Οι παπαγάλοι λατρεύουν την ταλάντευση σχοινιών, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε μία ή περισσότερες ως επιπλέον κούρνια στο κλουβί. Οι κούνιες δίνουν επίσης στο Macaw σας έναν τρόπο άσκησης.

Μέθοδος 3 από 3: αλληλεπίδραση με τον παπαγάλο σας

 1. 1
  Αλληλεπιδράστε με τον παπαγάλο σας καθημερινά. Τα μακώ είναι εξαιρετικά κοινωνικά πουλιά. Αγαπούν να βρίσκονται γύρω από τους ανθρώπους τους και να αλληλεπιδρούν μαζί τους. Φροντίστε να μιλάτε με το πουλί σας κάθε μέρα. Σκεφτείτε να εκπαιδεύσετε το Macaw σας. Είναι πολύ έξυπνα πουλιά και μπορούν να μάθουν πολλά κόλπα. Ο χρόνος που αφιερώνετε στην εκπαίδευση του πουλιού σας μπορεί να το βοηθήσει να μην αισθάνεται μοναξιά και να ενισχύσει τον δεσμό σας.
  • Μπορείτε επίσης να διδάξετε στο Macaw σας να μιλά.
 2. 2
  Τοποθετήστε το κλουβί σε μια κεντρική περιοχή. Το Macaw σας είναι μέρος της οικογένειάς σας και βλέπει εσάς και τα άλλα μέλη του σπιτιού ως πακέτο τους. Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε το κλουβί σε μια περιοχή του σπιτιού όπου περνάτε χρόνο. Ποτέ μην αφήνετε ένα Macaw σε ένα κλουβί σε ένα άδειο δωμάτιο που κανείς δεν χρησιμοποιεί, ειδικά αν είναι μόνοι στο κλουβί.
  • Οι ιδανικές περιοχές για κλουβιά Macaw είναι υψηλές περιοχές σε πυκνά και σαλόνια, επειδή είναι ασφαλείς περιοχές που εσείς και η οικογένειά σας συχνά.
  • Τα κλουβιά Macaw δεν πρέπει να βρίσκονται στην κουζίνα λόγω όλων των αναθυμιάσεων που προέρχονται από αυτήν την περιοχή. Επίσης, δεν πρέπει να βρίσκονται σε άμεσο ηλιακό φως ή κοντά σε αεραγωγούς ή σε άλλες περιοχές ροής αέρα, όπως πόρτες.
  • Το ελάχιστο μέγεθος κλουβιού για Macaw είναι 102 εκατοστά (100 εκατοστά) πλάτος από 76 εκατοστά (76 εκατοστά) βάθος από 6 μέτρα (1,8 μέτρα) ύψος.
  Για να κρατήσετε ένα Macaw απασχολημένο
  Για να κρατήσετε ένα Macaw απασχολημένο, δώστε παιχνίδια που θα τονώσουν τον παπαγάλο σας σωματικά και διανοητικά, όπως σκάλες και σχοινιά ή ένα παιχνίδι παζλ.
 3. 3
  Αφήστε το μακώ έξω από το κλουβί. Ο παπαγάλος σας πρέπει να ασκηθεί και να περάσει χρόνο κοντά σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το αφήνετε έξω από το κλουβί του κάθε μέρα. Βάλτε παιχνίδια γύρω από το σπίτι για να παίξετε το Macaw, όπως γυμναστήρια ζούγκλας, χώρους παιχνιδιού πουλιών, κούρνια και σχοινιά.
  • Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο στο οποίο αφήνεται το Macaw είναι ασφαλές. Δεν πρέπει να περιέχει άλλα κατοικίδια ζώα, ανοιχτά παράθυρα ή πόρτες, να έχουν εκτεθειμένα καλώδια ή να έχει οποιαδήποτε επιβλαβή ουσία στο πουλί σας.
  • Θα πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν ηλεκτρικά καλώδια, τα οποία θα μπορούσε να μασήσει το πουλί σας.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail