Πώς να διατηρήσετε έναν παπαγάλο Pionus ψυχαγωγικό;

Εάν ο παπαγάλος Pionus σας έχει βαρεθεί, προσφέρετέ του μια ποικιλία παιχνιδιών που είναι ασφαλή για τον παπαγάλο για να το διατηρήσετε δεσμευμένο και διασκεδαστικό. Ορισμένες καλές επιλογές περιλαμβάνουν παιχνίδια ζωοτροφών ή παζλ, παιχνίδια προετοιμασίας και παιχνίδια άσκησης. Επιπλέον, ο παπαγάλος σας μπορεί να επωφεληθεί από υλικά που μπορεί να τεμαχίσει, όπως χαρτόνι και παιχνίδια άνεσης από μαλακά υλικά. Μπορείτε επίσης να διασκεδάσετε τον παπαγάλο ξοδεύοντας χρόνο παίζοντας και αλληλεπιδρώντας με αυτό για τουλάχιστον 10-15 λεπτά, δύο φορές την ημέρα. Θα μπορούσατε να ενσωματώσετε δραστηριότητες στην καθημερινή σας ρουτίνα όπως να περπατήσετε, να παίξετε peekaboo ή να τραγουδήσετε και να χορέψετε με το πουλί σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες συμβουλές από τον κτηνίατρο συν-συγγραφέα μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να κρατήσετε τον παπαγάλο Pionus χαρούμενο ενώ βρίσκεστε μακριά.

Προσφέρετέ του μια ποικιλία παιχνιδιών που είναι ασφαλή για τον παπαγάλο για να το διατηρήσετε δεσμευμένο
Εάν ο παπαγάλος Pionus σας έχει βαρεθεί, προσφέρετέ του μια ποικιλία παιχνιδιών που είναι ασφαλή για τον παπαγάλο για να το διατηρήσετε δεσμευμένο και διασκεδαστικό.

Οι παπαγάλοι Pionus μπορούν εύκολα να αγχωθούν εάν βαρεθούν, οπότε είναι σημαντικό να τους δοθεί μεγάλη διέγερση καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Προσπαθήστε να τους αφήσετε έξω από το κλουβί τους όσο το δυνατόν συχνότερα, ώστε να μπορούν να πετούν και να πηδούν. Αγοράστε άφθονα παιχνίδια για να μασάτε και να τεμαχίζετε, να παίζετε παιχνίδια μαζί τους και να τους παρέχετε ψυχαγωγία ενώ είστε έξω από το σπίτι.

Μέθοδος 1 από 3: παροχή παιχνιδιών για τον παπαγάλο σας

 1. 1
  Αγοράστε παιχνίδια ζωοτροφών. Τα πουλιά έχουν μια φυσική ώθηση να κυνηγούν το φαγητό τους στην άγρια φύση, οπότε παρέχουν παιχνίδια που τα κάνουν να λειτουργούν για λιχουδιές. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα εφοδιασμού κατοικίδιων ζώων και αναζητήστε μεσαίου μεγέθους παιχνίδια πουλιών με διαμερίσματα στα οποία μπορείτε να απολαύσετε και, στη συνέχεια, αφήστε τον παπαγάλο σας να λειτουργεί μέσα από αυτά τα παζλ μία φορά την ημέρα.
  • Φτιάξτε το δικό σας ζωοτροφές, κολλώντας τους σπόρους σε ένα φάκελο ή φίλτρο καφέ και στρίβοντας το κλειστό. Κρεμάστε το από μια χορδή μέσα στο κλουβί και αφήστε το πουλί σας να προσπαθήσει να το ανοίξει για να φτάσει στη θεραπεία.
 2. 2
  Παρέχετε παιχνίδια που προετοιμάζουν. Εάν ο παπαγάλος σας βαριέται ή αγχώνεται, θα υπερβάλουν ή θα μαζέψουν τα φτερά τους. Αγοράστε παιχνίδια που προετοιμάζουν για να τους δώσετε μια υγιή διέξοδο για αυτή την επιθυμία. Ψάξτε για παιχνίδια με σχοινί, φτερά ή κορδόνια για να μαζέψουν.
  • Αν έχετε εφεδρικό σχοινί στο σπίτι, μπορείτε απλά να κόψετε το άκρο για να το ξεφτιστεί και μετά να το δέσετε γύρω από μια ράβδο του κλουβιού.
  • Μην αφήνετε το πουλί σας χωρίς επίβλεψη με παιχνίδια που προετοιμάζουν, καθώς τα πόδια τους μπορούν να μπλέκονται στα κρεμαστά μέρη.
 3. 3
  Επιλέξτε παιχνίδια τεμαχισμού. Ανακατευθύνετε μέρος της πλήξης του παπαγάλου σας δίνοντάς τους παιχνίδια που μπορούν να τεμαχίσουν. Αναζητήστε παιχνίδια με κυματοειδές χαρτόνι ή παγίδες με δάχτυλο χαρτιού. Ή αγοράστε μια διατομή καρύδας, η οποία θα ικανοποιήσει την ανάγκη του παπαγάλου σας να τεμαχίσει και να μασήσει.
  • Εάν έχετε χαρτί από χαρτί στο σπίτι, μπορείτε να το πλέξετε μέσα από τις ράβδους του κλουβιού και να αφήσετε τον παπαγάλο σας να απολαμβάνει το κομμάτι του.
  Εάν ο παπαγάλος σας βαριέται ή αγχώνεται
  Εάν ο παπαγάλος σας βαριέται ή αγχώνεται, θα υπερβάλουν ή θα μαζέψουν τα φτερά τους.
 4. 4
  Επιλέξτε παιχνίδια άνεσης. Οι παπαγάλοι αρέσουν στη φυσική επαφή μεταξύ τους στη φύση, οπότε επιλέξτε παιχνίδια που παρέχουν αυτή την αίσθηση άνεσης στο σπίτι σας. Αναζητήστε μαλακά, κρεμαστά κούρνια ή μικρές σκηνές με τις οποίες μπορούν να σέρνονται ή να αγκαλιάζονται.
 5. 5
  Αγοράστε παιχνίδια άσκησης. Ο παπαγάλος σας πρέπει να κινείται και να ασκείται στο κλουβί τους, οπότε αγοράστε σκάλες ή κούνιες για να σκαρφαλώσουν και να ανέβουν. Αναζητήστε πέρκες με χορδές και ξύλινες χάντρες και, στη συνέχεια, κρεμάστε τις από την κορυφή του κλουβιού για να επιτρέψετε στο πουλί σας να κινείται με διάφορους τρόπους.
 6. 6
  Βρείτε ένα γυμναστήριο για τον παπαγάλο σας. Τα γυμναστήρια παιχνιδιού είναι δομές που έχουν πολλά κλαδιά και σκάλες για τον παπαγάλο σας να κινείται πάνω-κάτω και είναι ιδανικά για παιχνίδι εκτός του κλουβιού. Αναζητήστε ένα που είναι κάτω από 5 μέτρα (1,5 μ.) Καθώς ένα ψηλότερο δέντρο οδηγεί σε μια πιθανώς επικίνδυνη πτώση εάν χάσουν την ισορροπία τους.
  • Μην ξεχάσετε να ανταλλάξετε τα παιχνίδια του παπαγάλου σας καθημερινά, ώστε να μην βαρεθείτε μαζί τους.

Μέθοδος 2 από 3: αλληλεπίδραση με τον παπαγάλο σας

 1. 1
  Περάστε τουλάχιστον 10 έως 15 λεπτά δύο φορές την ημέρα με τον παπαγάλο σας. Διαφορετικοί παπαγάλοι θα θέλουν διαφορετικά επίπεδα προσοχής. Αλλά το πουλί σας θα αρχίσει να αισθάνεται βαριεστημένο ή παραμελημένο εάν τα αγνοήσετε για μέρες κάθε φορά. Περάστε τουλάχιστον 10 έως 15 λεπτά δύο φορές την ημέρα παίζοντας με τον παπαγάλο σας και προσθέστε περισσότερο χρόνο εάν εξακολουθούν να φαίνεται ότι ενδιαφέρονται να παίξουν πέρα από αυτό.
 2. 2
  Καθιερώστε μια ρουτίνα. Οι παπαγάλοι αρέσουν στη ρουτίνα, οπότε αφήστε τους να είναι μέρος του καθημερινού σας προγράμματος. Αφήστε τους να έρθουν στο μπάνιο το πρωί ενώ βουρτσίζετε τα μαλλιά σας ή τα φέρνετε στην κουζίνα ενώ πίνετε καφέ. Προσπαθήστε να κάνετε αυτά τα πράγματα την ίδια ώρα κάθε μέρα, έτσι ώστε ο παπαγάλος σας να μπορεί να τα περιμένει.
  • Ποτέ μην αφήνετε τον παπαγάλο σας να βρίσκεται στην κουζίνα ενώ η σόμπα είναι αναμμένη. Θα μπορούσαν να προσγειωθούν σε έναν καυτό καυστήρα και να τραυματιστούν.
  Ζητήστε από έναν φίλο να επισκεφτεί τον παπαγάλο σας δύο φορές την ημέρα για να τον αφήσει να βγει από
  Ζητήστε από έναν φίλο να επισκεφτεί τον παπαγάλο σας δύο φορές την ημέρα για να τον αφήσει να βγει από το κλουβί και να παίξει.
 3. 3
  Πηγαίνετε βόλτες. Αγοράστε ένα λουρί και λουρί για τον παπαγάλο σας και πάρτε τα σε περιπάτους γύρω από το τετράγωνο. Εάν αυτό είναι πολύ αγχωτικό για το πουλί σας, δοκιμάστε απλώς την αυλή ή τη βεράντα σας. Ποτέ μην τους αφήνετε χωρίς επίβλεψη έξω, καθώς θα μπορούσαν να γίνουν θύματα ενός άλλου ζώου.
 4. 4
  Παίξτε peekaboo με τον παπαγάλο σας. Μερικοί παπαγάλοι λατρεύουν να παίζουν peekaboo, οπότε δοκιμάστε το με το δικό σας κρατώντας μια μικρή κουβέρτα ή φύλλο μπροστά από το πρόσωπό σας. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, τραβήξτε το προς τα κάτω γρήγορα και χαμογελάστε, φτιάξτε ένα αστείο πρόσωπο ή έκπληξη.
  • Μια εναλλακτική λύση για το peekaboo είναι το κρυφτό. Αφήστε το δωμάτιο, κρύψτε στη γωνία και περιμένετε να σας κυνηγήσει ο παπαγάλος σας.
 5. 5
  Τραγουδήστε και χορέψτε με τον παπαγάλο σας. Τραγουδήστε το αγαπημένο σας τραγούδι στον παπαγάλο σας ή τραγουδήστε ένα που έχει ειδικές κινήσεις χορού που ταιριάζουν. Επαναλάβετε αυτό τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ώστε να μάθουν την επανάληψη. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε τον παπαγάλο σας να αρχίσει να επαναλαμβάνει μερικές από τις κινήσεις.
  • Για παράδειγμα, ενώ τραγουδάτε "Κεφάλι, ώμοι, γόνατα και δάχτυλα ποδιών", αγγίξτε κάθε ένα από αυτά τα μέρη του σώματός σας για να διδάξετε στο πουλί σας τι είναι.
 6. 6
  Διδάξτε τον παπαγάλο σας να μιλήσει. Εάν έχετε έναν παπαγάλο Maximillian ή Blue-Headed Pionus μπορείτε να τους διδάξετε να μιλούν. Ξεκινήστε με λέξεις για τα πράγματα που τους ενδιαφέρουν περισσότερο, όπως καρύδι, μπανάνα ή μήλο. Κρατήστε το κομμάτι του φαγητού και πείτε το όνομα αρκετές φορές την ημέρα. Εάν αρχίσουν να τονίζουν κάτι που μοιάζει με το όνομά του, δώστε τους το κομμάτι του φαγητού ως ανταμοιβή.
  • Άλλες λέξεις για να τους διδάξετε είναι "Γεια", "Αντίο", "Ελάτε", "Καληνύχτα" ή " Ώρα ύπνου".
  • Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα κλικ για να επισημάνετε κάθε φορά που το πουλί σας λέει κάτι. Αφού κάνετε κλικ στο clicker, δώστε του μια απόλαυση ώστε να αρχίσει να συσχετίζει τον θόρυβο με μια ανταμοιβή. Τελικά, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το clicker για να επισημάνετε αμέσως την καλή συμπεριφορά του πουλιού σας.

Μέθοδος 3 από 3: να τους κρατήσετε χαρούμενους ενώ λείπετε

 1. 1
  Τοποθετήστε το κλουβί τους κοντά σε ένα παράθυρο που δεν έχει άμεσο ηλιακό φως. Τακτοποιήστε το κλουβί του παπαγάλου σας, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν έναν πολυσύχναστο δρόμο ή πεζοδρόμιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ή βάλτε τα από ένα πίσω παράθυρο και, στη συνέχεια, βάλτε τροφή πουλιών στην πίσω αυλή για να προσελκύσετε άγρια πουλιά για να παρακολουθήσει ο παπαγάλος σας.
  • Γνωρίστε την προσωπικότητα του παπαγάλου σας. Εάν άλλα πτηνά τα πιέζουν υπερβολικά, κρατήστε το κλουβί τους αρκετά μακριά από ένα παράθυρο που είναι απίθανο να δει.
  Αφήστε τον παπαγάλο σας να λειτουργεί μέσα από αυτά τα παζλ μία φορά την ημέρα
  Επισκεφτείτε ένα κατάστημα εφοδιασμού κατοικίδιων ζώων και αναζητήστε μεσαίου μεγέθους παιχνίδια πουλιών με διαμερίσματα στα οποία μπορείτε να απολαύσετε και, στη συνέχεια, αφήστε τον παπαγάλο σας να λειτουργεί μέσα από αυτά τα παζλ μία φορά την ημέρα.
 2. 2
  Αφήστε το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση. Ενεργοποιώντας το ραδιόφωνο για τον παπαγάλο σας μπορεί να προσφέρει άνετο θόρυβο και φωνές ενώ είστε έξω. Μπορεί να ενδιαφέρονται ακόμη και για την τηλεόραση αν μπορούν να τη δουν. Απλώς αποφύγετε τα κανάλια της φύσης, δεδομένου ότι η προβολή μεγάλων αρπακτικών στην τηλεόραση θα μπορούσε να τους τονίσει.
 3. 3
  Βάλτε δύο κλουβιά πουλιών το ένα κοντά στο άλλο. Εάν τυχαίνει να έχετε δύο παπαγάλους, τοποθετήστε τα κλουβιά τους το ένα κοντά στο άλλο ενώ είστε έξω. Μην τα τοποθετείτε αρκετά κοντά ώστε να μπορεί να φτάσει μπροστά και να δαγκώσει το άλλο, απλώς να τα βάλετε αρκετά κοντά ώστε να μπορούν να κολλήσουν τα πόδια τους και να παίξουν υποπόδιο αν το θέλουν.
 4. 4
  Νοικιάστε έναν φροντιστή εάν θα φύγετε για περισσότερο από μια ημέρα. Τα πουλιά αισθάνονται παραμελημένα αν μείνουν μόνα τους για πολύ καιρό, οπότε κάποιος να σταματήσει αν θα φύγεις για δύο μέρες. Ζητήστε από έναν φίλο να επισκεφτεί τον παπαγάλο σας δύο φορές την ημέρα για να τον αφήσει να βγει από το κλουβί και να παίξει. Εναλλακτικά, νοικιάστε έναν sitter από μια τοπική επιχείρηση κατοικίδιων ζώων για να κάνετε μια επίσκεψη.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail