Πώς να αποτρέψετε καρδιακή νόσο σε γάτες;

Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της καρδιακής νόσου είναι να δώσετε στη γάτα σας ένα προληπτικό φάρμακο μία φορά το μήνα, το οποίο μπορεί να συνταγογραφηθεί από τον κτηνίατρό σας. Επιπλέον, πρέπει να τοποθετείτε οθόνες στα παράθυρα για να αποτρέψετε την είσοδο των κουνουπιών στο σπίτι σας και τη μεταφορά της νόσου στη γάτα σας. Εάν πιστεύετε ότι η γάτα σας μπορεί να έχει ήδη καρδιακή νόσο, προσέξτε για συμπτώματα όπως βήχα, έμετο και διάρροια. Εάν η γάτα σας έχει κάποιο από αυτά τα ζητήματα, θα πρέπει να την πάρετε στον κτηνίατρο για διάγνωση. Για να μάθετε πώς να θεραπεύσετε καρδιακές παθήσεις στη γάτα σας, διαβάστε περισσότερα από τον κτηνίατρο συν-συγγραφέα μας.

Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της καρδιακής νόσου είναι να δώσετε στη γάτα σας ένα προληπτικό φάρμακο
Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της καρδιακής νόσου είναι να δώσετε στη γάτα σας ένα προληπτικό φάρμακο μία φορά το μήνα, το οποίο μπορεί να συνταγογραφηθεί από τον κτηνίατρό σας.

Η καρδιακή νόσος συνδέεται συνήθως με σκύλους. Ωστόσο, οι γάτες μπορούν επίσης να αποκτήσουν αυτήν την ασθένεια εξάπλωσης κουνουπιών και να υποστούν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Μάθετε πώς μπορείτε να αποτρέψετε καρδιαγγειακά σκουλήκια στις γάτες, ώστε να μπορείτε να προστατεύσετε το κατοικίδιο ζώο σας.

Μέθοδος 1 από 3: πρόληψη μολύνσεων καρδιακών σκουληκιών

 1. 1
  Δώστε στη γάτα σας προληπτικό φάρμακο. Όπως και οι περισσότερες ασθένειες, η πρόληψη είναι το ασφαλέστερο και οικονομικότερο μέτρο. Οι γάτες μπορούν να χορηγούνται μία φορά το μήνα προληπτικό φάρμακο που σκοτώνει τους καρδιακούς σκώληκες. Αυτά τα προληπτικά φάρμακα διατίθενται από τον κτηνίατρό σας με τη μορφή συνταγής.
  • Σε περιοχές με ζεστό καιρό όλο το χρόνο, η γάτα σας πρέπει να λαμβάνει αυτό το φάρμακο όλο το χρόνο.
  • Για γάτες που ζουν σε περιοχές με πολύ κρύους χειμώνες, το φάρμακο πρέπει να χορηγείται μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της περιόδου των κουνουπιών. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πότε είναι αυτοί οι μήνες.
 2. 2
  Αποτρέψτε την αναπαραγωγή κουνουπιών στην αυλή σας. Η αποτροπή κουνουπιών από το να συγκεντρωθούν στην αυλή σας και να γλιστρήσει στο σπίτι σας είναι επίσης ένα εξαιρετικό προληπτικό μέτρο. Απορρίψτε, καλύψτε ή ανοίξτε τρύπες σε οποιοδήποτε δοχείο, πιατάκι καλλιεργητή, μουσαμά, παιδικά παιχνίδια, καροτσάκια, παλιά ελαστικά ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να συγκρατήσει περισσότερο από 0,60 cm νερό. Τα αντικείμενα που συγκρατούν το νερό μπορούν να μετατραπούν σε χώρους αναπαραγωγής κουνουπιών. Θα πρέπει επίσης να συμπληρώσετε τυχόν σημεία στην ιδιοκτησία σας, όπου το νερό κυματίζει.
  • Απορρίψτε τα λουτρά πουλιών με στάσιμο νερό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
  • Διατηρείτε τις υδρορροές καθαρισμένες, έτσι ώστε το νερό να ρέει ελεύθερα μετά από βροχές.
 3. 3
  Παρέχετε προληπτική φροντίδα για γάτες εσωτερικού χώρου. Ενώ οι γάτες σε εξωτερικούς χώρους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών σκουληκιών, οι εσωτερικές γάτες μπορούν επίσης να πάρουν καρδιακοί σκώληκες. Τα κουνούπια μεταφέρουν τους καρδιακούς σκώληκες και οι εσωτερικές γάτες εκτίθενται επίσης σε κουνούπια. Φροντίστε να δώσετε στην εσωτερική σας γάτα προληπτικό καρδιακό φάρμακο.
  • Τοποθετήστε οθόνες σε παράθυρα και πόρτες για να αποτρέψετε την είσοδο κουνούπια στο σπίτι σας.
Τα δύο κύρια συμπτώματα για καρδιακή νόσο στις γάτες είναι αναπνευστικά
Τα δύο κύρια συμπτώματα για καρδιακή νόσο στις γάτες είναι αναπνευστικά και πεπτικά προβλήματα.

Μέθοδος 2 από 3: αναγνώριση των συμπτωμάτων των καρδιακών μολύνσεων στις γάτες

 1. 1
  Προσέξτε για αναπνευστική δυσχέρεια. Ένα σύμπτωμα της καρδιακής νόσου στις γάτες είναι αναπνευστικά προβλήματα. Αυτό μπορεί να εμφανιστεί στη γάτα σας ως βήχα ή χάκερ. Η γάτα σας μπορεί επίσης να έχει δυσκολία στην αναπνοή. Η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να είναι βαριά, δυσάρεστη ή ασυνήθιστα γρήγορη αναπνοή.
  • Σε σοβαρές περιπτώσεις, η γάτα σας μπορεί να έχει οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω θρόμβων.
  • Τα αναπνευστικά προβλήματα στις γάτες που οφείλονται σε καρδιακή νόσο συχνά λανθασμένα διαγιγνώσκονται ως άσθμα γάτας ή βρογχίτιδα. Αυτά είναι τα σημάδια της σκληρής. HARD προκαλείται όταν η προνύμφη του σκουλήκι καταλήγει στις πνευμονικές αρτηρίες όπου μπορεί να πεθάνει και να προκαλέσει φλεγμονή των αρτηριακών τοιχωμάτων.
 2. 2
  Ελέγξτε για πεπτικά προβλήματα. Μερικές φορές, η γάτα σας μπορεί να έχει πεπτικά προβλήματα εάν έχει καρδιακές αρθρώσεις. Η γάτα σας μπορεί να αρχίσει να κάνει εμετό ή να έχει διάρροια. Μπορεί επίσης να αρχίσει να χάνει πολύ βάρος και να εμφανίζει σημάδια λήθαργου.
  • Δεδομένου ότι αυτά είναι μη ειδικά σημάδια που μπορούν να δείξουν πολλές ασθένειες, θα πρέπει να μεταφέρετε τη γάτα σας στον κτηνίατρο για μια συγκεκριμένη διάγνωση.
 3. 3
  Να γνωρίζετε ότι δεν μπορούν να παρατηρηθούν πολλές επιπλοκές καρδιακών σκουληκιών. Τα δύο κύρια συμπτώματα για καρδιακή νόσο στις γάτες είναι αναπνευστικά και πεπτικά προβλήματα. Άλλες επιπλοκές που προκαλούνται από τα σκουλήκια μπορούν να εντοπιστούν μόνο από τον κτηνίατρό σας. Η γάτα σας μπορεί να έχει ταχυκαρδία ή καρδιακό μουρμούρισμα. Η γάτα σας μπορεί επίσης να έχει σημάδια αναιμίας ή άλλα προβλήματα που σχετίζονται με το αίμα.
  • Ο κτηνίατρός σας μπορεί να βρει στοιχεία για νεκρά ή σπασμένα κομμάτια σκουληκιών στους πνεύμονες, τα έντερα, την καρδιά, τον εγκέφαλο ή τη σπονδυλική στήλη της γάτας σας, γεγονός που οδηγεί σε διάφορα εσωτερικά προβλήματα.
  • Οι γάτες μπορούν να πεθάνουν ξαφνικά λόγω μολύνσεων από καρδιακό σκουλήκι. Επειδή μερικές φορές μια γάτα δεν παρουσιάζει συμπτώματα για καρδιακούς σκώληκες, η γάτα σας μπορεί να πεθάνει χωρίς άλλα συμπτώματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να ελέγχετε τη γάτα σας για καρδιακά σκουλήκια και να προσπαθείτε να τα αποτρέψετε.
Τα αναπνευστικά προβλήματα στις γάτες που οφείλονται σε καρδιακή νόσο συχνά λανθασμένα διαγιγνώσκονται ως
Τα αναπνευστικά προβλήματα στις γάτες που οφείλονται σε καρδιακή νόσο συχνά λανθασμένα διαγιγνώσκονται ως άσθμα γάτας ή βρογχίτιδα.

Μέθοδος 3 από 3: Θεραπεία καρδιακών σκουληκιών αιλουροειδών

 1. 1
  Πάρτε τη γάτα σας στον κτηνίατρο. Εάν η γάτα σας εμφανίζει σημάδια αναπνευστικών ή πεπτικών προβλημάτων, θα πρέπει να τον πάρετε αμέσως στον κτηνίατρο. Αυτά τα σημεία είναι κοινά σημεία για πολλές διαφορετικές ασθένειες. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να κάνει μια εξέταση για να προσδιορίσει τη βασική αιτία των συμπτωμάτων.
  • Ακόμα κι αν η γάτα σας δεν εμφανίζει σημάδια, θα πρέπει να τον πάρετε στον κτηνίατρο για εξετάσεις όπου ο κτηνίατρός σας τον ελέγχει για καρδιοσκώληκες.
 2. 2
  Διάγνωση των συμπτωμάτων. Κατά τη διάρκεια μιας φυσικής εξέτασης της γάτας, ο κτηνίατρος μπορεί να παρατηρήσει καρδιακά προβλήματα, όπως αρρυθμία ή καρδιακό μουρμούρισμα. Διαφορετικά, ο κτηνίατρος μπορεί να παρατηρήσει μη ειδικό αναπνευστικό πρόβλημα ή η εξέταση μπορεί να είναι φυσιολογική. Δοκιμές για αντιγόνο καρδιακών σκουληκιών ή αντισώματα έναντι καρδιακών σκουληκιών μπορούν να γίνουν στο αίμα.
  • Οι ακτινογραφίες ή οι υπέρηχοι του θώρακα μπορεί να παρουσιάσουν διογκωμένες αρτηρίες, μεταβολές στους πνεύμονες ή μια διευρυμένη καρδιά, οι οποίες θα μπορούσαν να υποδηλώσουν λοίμωξη από καρδιακό σκουλήκι.
 3. 3
  Αντιμετωπίστε τη λοίμωξη του καρδιακού σκώληκα. Σε αντίθεση με τους σκύλους, δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για γάτες με καρδιακούς σκώληκες. Μια ένεση σκληρού φαρμάκου μπορεί να δοθεί στη γάτα, αλλά είναι πολύ επικίνδυνη και ανασφαλής για τις γάτες. Μια χειρουργική διαδικασία για την απομάκρυνση των ενήλικων σκουληκιών από την καρδιά μπορεί να πραγματοποιηθεί από εκπαιδευμένους κτηνιάτρους, αλλά αυτό είναι επίσης επικίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.
  • Η πιο συνηθισμένη θεραπεία είναι η θεραπεία των συμπτωμάτων, ειδικά εάν η γάτα σας έχει σκληρό.
  • Μερικές φορές ένας αυθόρμητος θάνατος των σκουληκιών συμβαίνει εντός δύο έως τριών ετών, οπότε δεν μπορεί να χρειαστεί θεραπεία εκτός από τη θεραπεία οποιωνδήποτε συμπτωμάτων.
Εάν πιστεύετε ότι η γάτα σας μπορεί να έχει ήδη καρδιακή νόσο
Εάν πιστεύετε ότι η γάτα σας μπορεί να έχει ήδη καρδιακή νόσο, προσέξτε για συμπτώματα όπως βήχα, έμετο και διάρροια.

Συμβουλές

 • Ο έλεγχος των κουνουπιών γύρω από το σπίτι και την αυλή σας όχι μόνο μειώνει τις πιθανότητες της γάτας σας να προσβληθεί από καρδιακή νόσο, αλλά θα συμβάλει επίσης στην πρόληψη της εξάπλωσης άλλων κουνουπιών που προσβάλλουν άλλα ζώα και ανθρώπους.
 • Ζητήστε από τη γάτα σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο από έναν κτηνίατρο να πιάσει κάποια ασθένεια νωρίς και να αφήσει τον κτηνίατρό σας να εξοικειωθεί με τη γάτα σας προτού δυνητικά αρρωστήσει.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail