Πώς να επιλέξετε ένα προληπτικό καρδιακό σκουλήκι για τη γάτα σας;

Ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξετε ένα προληπτικό για τη γάτα σας είναι να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας, ο οποίος μπορεί να προτείνει την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες της γάτας σας. Στη συνέχεια, αποφασίστε εάν θέλετε να δώσετε στη γάτα σας τον καρδιακό σκουλήκι προληπτικό από το στόμα σε μορφή χαπιού ή τοπικά στο πίσω μέρος του λαιμού της. Όταν επιλέγετε μεταξύ των τύπων, σκεφτείτε πόσο συχνά βγαίνει η γάτα σας, καθώς και πόσο συχνά είναι τα κουνούπια και άλλα παράσιτα στην περιοχή σας. Τέλος, συγκρίνετε τις παρενέργειες για κάθε επιλογή που εξετάζετε για να επιλέξετε την καλύτερη θεραπεία για τη γάτα σας. Για περισσότερες συμβουλές, όπως πότε πρέπει να δοκιμάσετε τη γάτα σας για καρδιακά σκουλήκια, διαβάστε!

Οι περισσότεροι κτηνίατροι συνιστούν να διατηρούνται οι γάτες σε συνεχή προληπτική θεραπεία για τον καρδιακό
Οι περισσότεροι κτηνίατροι συνιστούν να διατηρούνται οι γάτες σε συνεχή προληπτική θεραπεία για τον καρδιακό σκουλήκι, με προληπτική φαρμακευτική αγωγή να χορηγείται μία φορά το μήνα.

Το Heartworm είναι μια σοβαρή ανησυχία για τις γάτες. Αυτά τα παράσιτα, τα οποία κατοικούν στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία της γάτας σας, μεταδίδονται από κουνούπια και μπορεί να είναι θανατηφόρα στις γάτες. Προκειμένου να αποτρέψει τη γάτα σας από τη συστολή του καρδιακού σκώληκα, πολλές εταιρείες κάνουν διάφορους τύπους προληπτικών ιατρικών προϊόντων. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιο προληπτικό προϊόν είναι καλύτερο για τη γάτα σας. Για να λάβετε αυτήν την απόφαση, θα πρέπει να συνομιλήσετε με τον κτηνίατρό σας και να αποφασίσετε μεταξύ των διαφόρων τύπων προληπτικών φαρμάκων.

Μέθοδος 1 από 3: συνεννόηση με τον κτηνίατρό σας

 1. 1
  Ελέγξτε τη γάτα σας για καρδιακό σκουλήκι. Ακόμα και προτού αρχίσετε να ψάχνετε για ένα προληπτικό καρδιακό σκουλήκι, θα πρέπει να μεταφέρετε τη γάτα σας στο γραφείο του κτηνιάτρου σας και να δοκιμάσετε το ζώο για καρδιακό σκουλήκι. Θα ήταν πολύ ατυχές να αρχίσετε να χορηγείτε προληπτικά φάρμακα στη γάτα σας, μόνο για να διαπιστώσετε ότι έχει ήδη καρδιακή δυσφορία.
  • Εάν τα αποτελέσματα των δοκιμών επανέλθουν θετικά, μπορείτε να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του καρδιακού σκουλήκι.
 2. 2
  Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με προληπτικά φάρμακα για τον καρδιακό σκουλήκι. Εάν οι εξετάσεις καρδιακών σκουληκιών της γάτας επανέλθουν αρνητικές, ρωτήστε τον κτηνίατρό σας σχετικά με την προληπτική φαρμακευτική αγωγή. Η πρόληψη καρδιακών σκουληκιών είναι πολύ φθηνότερη από τη θεραπεία, επομένως είναι σημαντικό να μην αναβάλουμε αυτήν τη συζήτηση. Οι περισσότεροι κτηνίατροι συνιστούν να διατηρούνται οι γάτες σε συνεχή προληπτική θεραπεία για τον καρδιακό σκουλήκι, με προληπτική φαρμακευτική αγωγή να χορηγείται μία φορά το μήνα.
  • Εάν έχετε υιοθετήσει πρόσφατα τη γάτα σας - ανεξάρτητα από το χρονοδιάγραμμά της, αυτό το ραντεβού για να συζητήσετε την πρόληψη καρδιακών σκουληκιών με τον κτηνίατρό σας το συντομότερο δυνατό.
  Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας σχετικά με την προληπτική φαρμακευτική αγωγή της καρδιάς
  Εάν οι εξετάσεις καρδιακών σκουληκιών της γάτας επανέλθουν αρνητικές, ρωτήστε τον κτηνίατρό σας σχετικά με την προληπτική φαρμακευτική αγωγή της καρδιάς.
 3. 3
  Φέρτε τη γάτα σας στον κτηνίατρο για ετήσιες εξετάσεις καρδιακών σκουληκιών. Οι γάτες μπορούν να προσβληθούν από καρκίνο από τσιμπήματα κουνουπιών και στις 50 πολιτείες (αν και τα κράτη με μεγαλύτερο πληθυσμό κουνουπιών έχουν υψηλότερα ποσοστά καρδιακών σκουληκιών), οπότε οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πρέπει να θεωρούν ότι οι γάτες τους είναι πάντα σε κίνδυνο. Ελέγχετε τη γάτα σας ετησίως για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν προσβληθεί από καρδιακό σκουλήκι.
  • Ακόμα κι αν η γάτα σας λαμβάνει προληπτικά φάρμακα για τον καρδιακό σκουλήκι, σκοπεύετε να τις δοκιμάζετε κάθε χρόνο. Κανένα φάρμακο δεν είναι 100% αποτελεσματικό και ο καρδιακός σκώληκας μπορεί να είναι θανατηφόρος για τις γάτες.

Μέθοδος 2 από 3: επιλογή ενός τύπου φαρμάκου για τα καρδιακά σκουλήκια

 1. 1
  Εξετάστε ένα από του στόματος χάπι ή δισκίο. Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι προληπτικών καρδιακών σκουληκιών. Τα στοματικά χάπια μπορούν να θρυμματιστούν και να τοποθετηθούν στα τρόφιμα της γάτας σας ή να ταΐσουν με άλλο τρόπο. Δεδομένου ότι τα από του στόματος φάρμακα πρέπει να χορηγούνται μόνο κάθε μήνα, τα χάπια ή τα δισκία δεν είναι πολύ ταλαιπωρημένα. Μερικοί έρχονται ακόμη και σε μια μασώμενη ποικιλία, με γεύση κρέατος ή τυριού που θα απολαύσει η γάτα.
  • Τα χάπια και τα δισκία από το στόμα διατίθενται μόνο με ιατρική συνταγή και ενδέχεται να περιέχουν ιβερμεκτίνη ή μιλμβεμυκίνη οξίμη.
 2. 2
  Απλώστε ένα τοπικό υγρό. Ο δεύτερος τύπος δημοφιλούς και αποτελεσματικού προληπτικού καρδιακού σκουληκιού για τις γάτες είναι ένα τοπικό υγρό, το οποίο εφαρμόζετε στο δέρμα της γάτας στο πίσω μέρος του λαιμού της. Τα επίκαιρα υγρά έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα της θανάτωσης ψύλλων Ωστόσο, σε ορισμένες γάτες μπορεί να μην τους αρέσει η αίσθηση του υγρού στο λαιμό τους και μπορεί να προσπαθήσουν να τρίβουν το υγρό στα έπιπλα ή στο χαλί.
  • Αυτά τα επίκαιρα υγρά μπορεί να είναι επιβλαβή για τις γάτες σε περίπτωση κατάποσης, οπότε ίσως χρειαστεί να παρακολουθήσετε τη γάτα σας μετά την εφαρμογή του υγρού για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα γλείφει κανένα υγρό που έχει τρίβει.
  • Τα τοπικά προληπτικά είναι επίσης διαθέσιμα μόνο με ιατρική συνταγή. Συνήθως περιέχουν τα φάρμακα σελαμεκτίνη ή μοξιδεκτίνη.
  Θα ήταν βαθύτατα ατυχές να αρχίσετε να χορηγείτε στη γάτα σας προληπτικό φάρμακο
  Θα ήταν βαθύτατα ατυχές να αρχίσετε να χορηγείτε στη γάτα σας προληπτικό φάρμακο, μόνο για να διαπιστώσετε ότι έχει ήδη καρδιακή δυσφορία.
 3. 3
  Μην δίνετε στις γάτες ένα προληπτικό ενέσιμο καρδιακό σκουλήκι Παρόλο που αυτή η θεραπεία - η οποία προστατεύει τα κατοικίδια ζώα από καρδιακό σκώληκα για έως και 6 μήνες κάθε φορά - χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία σκύλων, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με γάτες. Η θεραπεία και η πρόληψη καρδιακών σκουληκιών λειτουργεί διαφορετικά μεταξύ των δύο φυλών και η ενέσιμη θεραπεία, ενώ μπορεί να ωφελήσει τους σκύλους, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε γάτες.
  • Τα ενέσιμα προληπτικά καρδιακά σκουλήκια περιέχουν συνήθως το φάρμακο μοξιδεκτίνη, που χρησιμοποιείται επίσης σε τοπικά υγρά. Ωστόσο, αυτές οι ενέσιμες προληπτικές θεραπείες δεν είναι ασφαλείς για τις γάτες.

Μέθοδος 3 από 3: εύρεση της προληπτικής που ταιριάζει καλύτερα στη γάτα σας

 1. 1
  Προσδιορίστε πόσο συχνά θα είναι η γάτα σας έξω. Η κανονικότητα με την οποία η γάτα σας θα είναι έξω μπορεί να επηρεάσει τον τύπο της πρόληψης των καρδιακών σκουληκιών που χρησιμοποιείτε. Εάν η γάτα είναι κυρίως οικιακός, πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε προληπτικό που σκοτώνει τα παρασιτικά έντομα. Ωστόσο, εάν η γάτα σας ξοδεύει ώρες σε εξωτερικούς χώρους κάθε μέρα, σχεδιάστε να αγοράσετε ένα προληπτικό καρδιακό σκουλήκι που σκοτώνει τουλάχιστον ψύλλους.
  • Ειδικά εάν ζείτε στον Ευρωπαϊκό Νότο - ο οποίος έχει τον υψηλότερο αριθμό καρδιακών παθήσεων - από το κεντρικό Τέξας έως τη Βόρεια Καρολίνα, σχεδιάστε να βρείτε τη γάτα σας ως προληπτικό καρδιακό σκουλήκι που απωθεί τα κουνούπια και σκοτώνει άλλα παράσιτα.
 2. 2
  Αποφασίστε εάν θέλετε ένα προληπτικό καρδιακό σκουλήκι που σκοτώνει άλλα παράσιτα. Ανάλογα με το αν η γάτα σας είναι ευαίσθητη ή όχι σε άλλους τύπους παρασιτικών πλασμάτων, μπορεί να θέλετε μια θεραπεία με σκουλήκια που σκοτώνει και άλλα παράσιτα. Για παράδειγμα, πολλές τοπικές θεραπείες σκοτώνουν επίσης τους ψύλλους. Άλλα προληπτικά απωθούν τα κουνούπια και ορισμένα θεραπεύουν και αποτρέπουν τα ακάρεα του αυτιού.
  • Αυτό μπορεί επίσης να εξαρτάται από τον τύπο της περιοχής στην οποία ζείτε. Εάν ζείτε σε αγροτική τοποθεσία, η γάτα σας μπορεί να κινδυνεύει να συναντήσει ψύλλους, κρότωνες ή ακάρεα.
  • Εάν επιτρέπετε στη γάτα σας να κυνηγάει, ή εάν είναι συχνά έξω, θα πρέπει να λαμβάνει προληπτικό καρδιακό σκουλήκι που επίσης θεραπεύει και αποτρέπει άλλα παράσιτα.
  Θα πρέπει να μεταφέρετε τη γάτα σας στο γραφείο του κτηνιάτρου σας
  Ακόμη και προτού αρχίσετε να ψάχνετε για μια προληπτική καρδιακή νόσο, θα πρέπει να μεταφέρετε τη γάτα σας στο γραφείο του κτηνιάτρου σας και να δοκιμάσετε το ζώο για καρδιακό σκουλήκι.
 3. 3
  Εξετάστε τις παρενέργειες του φαρμάκου. Ανάλογα με τον τύπο και τη μάρκα προληπτικών καρδιακών σκουληκιών που επιλέγετε, μπορεί να προκαλέσει μία ή περισσότερες ιατρικές παρενέργειες στη γάτα σας. Φροντίστε να διαβάσετε πλήρως την ετικέτα προτού δώσετε στη γάτα σας το φάρμακο. Μπορείτε να αφήσετε τις πιθανές παρενέργειες να σας βοηθήσουν να καθοδηγήσετε την απόφασή σας: εάν κάποια προληπτικά διαφημίζουν πιο σοβαρές παρενέργειες, αποφύγετε να τις δώσετε στη γάτα σας.
  • Αυτό είναι επίσης ένα κατάλληλο θέμα για να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας. Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν κάποιο συγκεκριμένο προληπτικό καρδιακό σκουλήκι θα βλάψει τη γάτα σας ή όχι ή θέλετε να συζητήσετε τις πιθανές παρενέργειες, μην διστάσετε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού.

Συμβουλές

 • Αν και ο καρδιακός σκώληκας σχετίζεται συχνότερα με σκύλους, οι γάτες μπορούν επίσης να προσβληθούν από την ασθένεια. Δυστυχώς, ο καρδιακός σκώληκας είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί στις γάτες από ότι στους σκύλους.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail