Πώς να αποτρέψετε την αρθρίτιδα σε σκύλους;

Για να αποτρέψετε την αρθρίτιδα σε σκύλους, βεβαιωθείτε ότι ταΐζετε στο σκύλο σας μια υγιεινή ποσότητα τροφής, καθώς τα σκυλιά που είναι υπέρβαρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης αρθρίτιδας. Επίσης, δώστε στο σκύλο σας συμπληρώματα που περιέχουν λιπαρά οξέα, γλυκοζαμίνη ή χονδροϊτίνη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αρθρίτιδας. Εκτός από μια υγιεινή διατροφή, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας ασκεί μεγάλη άσκηση για να μειώσει το βάρος του. Απλώς αποφύγετε την υπερβολική άσκηση του σκύλου σας, καθώς η υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει άγχος στις αρθρώσεις και τραυματισμούς που οδηγούν σε αρθρίτιδα αργότερα. Για να μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα της αρθρίτιδας σε σκύλους, κάντε κύλιση προς τα κάτω!

Για να αποτρέψετε την αρθρίτιδα σε σκύλους
Για να αποτρέψετε την αρθρίτιδα σε σκύλους, βεβαιωθείτε ότι ταΐζετε στον σκύλο σας μια υγιεινή ποσότητα τροφής, καθώς τα σκυλιά που είναι υπέρβαρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης αρθρίτιδας.

Η αρθρίτιδα είναι μια κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει τις αρθρώσεις του σκύλου σας, καθιστώντας δυσάρεστο και δύσκολο να κινηθεί. Δεν υπάρχει θεραπεία για την αρθρίτιδα μόλις αναπτυχθεί. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της αρθρίτιδας στο σκύλο σας είναι να το αποτρέψετε από την ανάπτυξη. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης αρθρίτιδας του σκύλου σας και να το κρατήσετε ευτυχισμένο και υγιές.

Μέθοδος 1 από 3: να τρώτε καλά το σκυλί σας

 1. 1
  Μάθετε πόσο να ταΐσετε το σκυλί σας. Τα σκυλιά που είναι υπέρβαρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης αρθρίτιδας. Η μεταφορά επιπλέον σωματικού βάρους θα προκαλέσει επιπλέον πίεση στις αρθρώσεις και τα οστά του σκύλου σας, πιθανόν να οδηγήσει σε αρθρίτιδα. Βεβαιωθείτε ότι ταΐζετε στο σκυλί σας μια υγιή ποσότητα τροφής και ότι διατηρείται το κατάλληλο βάρος του.
  • Η ποσότητα τροφής που τρέφετε το σκυλί σας θα βασίζεται στο μέγεθος και τα επίπεδα δραστηριότητάς του.
  • Τα μεγαλύτερα σκυλιά μπορεί να μην χρειάζεται να τρώνε όσο τα νεότερα σκυλιά.
  • Ακριβώς πόσα χρειάζεστε για να ταΐσετε το σκυλί σας θα είναι μοναδικό για το συγκεκριμένο σκυλί σας. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για να μάθετε περισσότερα.
 2. 2
  Αποφύγετε να προσφέρετε πάρα πολλές λιχουδιές ή να παραδοθείτε σε επαιτεία. Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε όχι σε ένα σκυλί που ψάχνει για μια θεραπεία, η αναστολή είναι στην πραγματικότητα μια καλύτερη ιδέα. Ελέγχοντας το επίπεδο πρόσληψης τροφής του σκύλου σας, θα βοηθήσετε να το αποτρέψετε από το να γίνει υπέρβαρο και να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης αρθρίτιδας. Πάντα να κάνετε τους χρόνους γεύματος του σκύλου σας ακριβείς και ελεγχόμενους για να διατηρήσετε το σκυλί σας άπαχο και υγιές.
  • Τροφοδοτήστε το σκυλί σας μόνο κατά τις ώρες γεύματος.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πάρα πολλές λιχουδιές κατά την εκπαίδευση του σκύλου σας. Οι λιχουδιές που χρησιμοποιούνται για την προπόνηση θα πρέπει να είναι πολύ μικρές, ώστε να είναι αρκετά μεγάλες για να δώσουν στο σκυλί σας μια γεύση.
  Δοκιμάστε να δώσετε μερικά από αυτά τα συμπληρώματα στο σκυλί σας για να βοηθήσετε στην πρόληψη της
  Δοκιμάστε να δώσετε μερικά από αυτά τα συμπληρώματα στο σκυλί σας για να βοηθήσετε στην πρόληψη της αρθρίτιδας.
 3. 3
  Δοκιμάστε να προσφέρετε συμπληρώματα. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του διαβήτη. Αυτά τα συμπληρώματα πιστεύεται ότι στοχεύουν την υγεία των αρθρώσεων, αποκαθιστούν τον χαμένο χόνδρο και συγκρατούν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Δοκιμάστε να δώσετε μερικά από αυτά τα συμπληρώματα στο σκυλί σας για να βοηθήσετε στην πρόληψη της αρθρίτιδας:
  • Γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη.
  • Λιπαρά οξέα, όπως το λιπαρό οξύ Omgea-3.

Μέθοδος 2 από 3: φροντίδα του σκύλου σας

 1. 1
  Δημιουργήστε ένα άνετο περιβάλλον για το σκυλί σας. Το άγχος στις αρθρώσεις είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην ανάπτυξη αρθρίτιδας σε σκύλους. Το περιβάλλον στο σπίτι του σκύλου σας μπορεί να είναι σκληρό στις αρθρώσεις του, αυξάνοντας τον κίνδυνο αρθρίτιδας. Βεβαιωθείτε ότι βοηθάτε το σκυλί σας να φροντίζει για τις αρθρώσεις του στο σπίτι και την καθημερινή ζωή σας.
  • Τα γυμνά δάπεδα μπορεί να γλιστρούν για να περπατήσει ο σκύλος σας και μπορεί να προκαλέσει στρες στις αρθρώσεις. Σιγουρευτείτε ότι παρέχετε χαλιά για να περπατήσουν.
  • Το άλμα μέσα και έξω από αυτοκίνητα, κρεβάτια ή άλλους χώρους γύρω από το σπίτι μπορεί να βλάψει τους αρθρώσεις. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ράμπα για να χρησιμοποιήσει το σκυλί σας.
  • Τα αυξημένα μπολ με φαγητό και νερό μπορούν να διευκολύνουν το φαγητό και το ποτό του σκύλου σας.
 2. 2
  Δώστε αρκετή άσκηση για το σκυλί σας. Η τακτική άσκηση του σκύλου σας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αρθρίτιδας από την ανάπτυξη αργότερα στη ζωή του. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει το σκυλί σας δυνατό και να αποφύγει τραυματισμούς που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε περίπτωση αρθρίτιδας. Η τακτική δραστηριότητα μπορεί επίσης να μειώσει το σωματικό βάρος του σκύλου σας, μειώνοντας το άγχος στις αρθρώσεις του. Πάντα σιγουρευτείτε ότι πηγαίνετε για πολλούς περιπάτους και να περάσετε λίγο καλό παιχνίδι για να βοηθήσετε να κρατήσετε την αρθρίτιδα.
  • Η κολύμβηση του σκύλου σας μπορεί να είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης χαμηλού αντίκτυπου.
  • Δοκιμάστε να κάνετε τακτικές βόλτες με το σκυλί σας.
  • Το να παίζετε το fetch είναι ένας κλασικός τρόπος για να τρέχετε το σκυλί σας σε καλή κατάσταση.
  • Σταματήστε πάντα την άσκηση εάν ο σκύλος σας φαίνεται κουρασμένος, αρχίζει να σέρνεται ή εμφανίζει σημάδια δυσφορίας ή πόνου.
  Η τακτική άσκηση του σκύλου σας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αρθρίτιδας από την ανάπτυξη αργότερα
  Η τακτική άσκηση του σκύλου σας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αρθρίτιδας από την ανάπτυξη αργότερα στη ζωή του.
 3. 3
  Αποφύγετε την υπερβολική άσκηση του σκύλου σας. Αν και η τακτική άσκηση θα βελτιώσει την υγεία του σκύλου σας, μπορεί να έχει πάρα πολύ καλό πράγμα. Η άσκηση πάρα πολύ ή πολύ έντονα θα είναι αγχωτική στις αρθρώσεις του σκύλου σας και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει τραυματισμούς. Το άγχος και οι τραυματισμοί θα κάνουν πιο πιθανό το σκυλί σας να αναπτύξει αρθρίτιδα αργότερα στη ζωή του. Παρακολουθείτε πάντα τα επίπεδα δραστηριότητας των σκύλων σας και βεβαιωθείτε ότι παίρνουν μια ασφαλή άσκηση.
  • Τραυματισμοί και υπερβολική άσκηση θα αυξήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης αρθρίτιδας στο σκύλο σας.
  • Ένας σκύλος που κάθεται όλη την εβδομάδα και παίζει σκληρά μόνο το σαββατοκύριακο κινδυνεύει να τραυματιστεί από την άσκηση.
  • Η άσκηση θα πρέπει να σταματήσει εάν ο σκύλος σας φαίνεται κουρασμένος, πόνος ή πόνος.
  • Η υπερβολική άσκηση σε καθημερινή βάση θα αυξήσει επίσης τις πιθανότητες τραυματισμού.
 4. 4
  Κρατήστε τα νύχια του σκύλου σας κομμένα. Ένας απλός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διατηρήσετε την αρθρίτιδα του σκύλου σας ελεύθερη είναι να κόβετε τα νύχια σας τακτικά. Τα νύχια που είναι πολύ μακριά μπορεί να προκαλέσουν το σκυλί σας να περπατήσει διαφορετικά από ό, τι συνήθως, προσθέτοντας απαλά περισσότερο άγχος στις αρθρώσεις τους. Αυτό το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο αρθρίτιδας. Τακτοποιήστε τακτικά τα νύχια του σκύλου σας για να διατηρήσετε το βάδισμα φυσικό και να αποτρέψετε την αρθρίτιδα.
  • Μπορείτε να κόψετε τα νύχια του σκύλου σας στο σπίτι με ένα ζευγάρι ειδικά σχεδιασμένων κουρευτών νυχιών σκύλου.
  • Ο κτηνίατρός σας θα σας βοηθήσει να κόψετε τα νύχια του σκύλου σας εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να το κάνετε.
  • Πολλές επαγγελματικές υπηρεσίες περιποίησης κατοικίδιων ζώων θα σας κόψουν τα νύχια του σκύλου σας.

Μέθοδος 3 από 3: κατανόηση της αρθρίτιδας σε σκύλους

 1. 1
  Μάθετε ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου. Η γνώση του τι θα κάνει το σκυλί σας πιο πιθανό να αναπτύξει αρθρίτιδα είναι κρίσιμη. Μόλις γνωρίζετε τους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν αρθρίτιδα στο σκυλί σας, μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε για να τους αποφύγετε. Ρίξτε μια ματιά σε μερικούς από αυτούς τους κοινούς παράγοντες κινδύνου που μπορεί να προκαλέσουν στο σκύλο σας να αναπτύξει αρθρίτιδα:
  • Άγχος στις αρθρώσεις
  • Να είναι κάποιος υπέρβαρος
  • Τραυματισμοί
  • Γηράσκων
  • Γενετικοί παράγοντες
  Δώστε τα σκυλιά σας συμπληρώματα που περιέχουν λιπαρά οξέα
  Επίσης, δώστε τα σκυλιά σας συμπληρώματα που περιέχουν λιπαρά οξέα, γλυκοζαμίνη ή χονδροϊτίνη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αρθρίτιδας.
 2. 2
  Προσέξτε τα συμπτώματα. Η αρθρίτιδα είναι μια κατάσταση που αντιμετωπίζεται καλύτερα νωρίς. Επειδή δεν μπορεί να θεραπευτεί, η αρθρίτιδα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να αποφευχθεί η επιδείνωση. Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας από νωρίς μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση της άνεσης του σκύλου σας αργότερα στη ζωή. Ελέγξτε μερικά από αυτά τα κοινά συμπτώματα αρθρίτιδας σε σκύλους για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα αρθρίτιδας στο δικό σας σκύλο:
  • Ακαμψία
  • Σύρετε ένα χέρι ή ένα πόδι ή χρησιμοποιείτε κάποια άκρα περισσότερο από άλλα
  • Σημάδια πόνου
  • Άκαμπτες αρθρώσεις
  • Να είσαι νευρικός όταν πηδάς ή ανεβαίνεις σκάλες ή σκαλοπάτια
 3. 3
  Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας. Εάν υποψιάζεστε ότι το σκυλί σας έχει αρθρίτιδα ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να το αποτρέψετε, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας. Ο κτηνίατρός σας θα είναι σε θέση να προτείνει μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε το σκυλί σας υγιές και ευτυχισμένο. Μπορεί επίσης να είναι σε θέση να συνταγογραφήσουν ορισμένα φάρμακα και θεραπείες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την επιδείνωση τυχόν συμπτωμάτων αρθρίτιδας που μπορεί να υπάρχουν ήδη. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας στο σκυλί σας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Υπάρχουν ορισμένοι τύποι φυλών που μπορούν να το πάρουν ή όλες οι φυλές;
  Όλες οι φυλές σκύλου μπορεί να πάσχουν από αρθρίτιδα. Ωστόσο, μεγαλύτερες φυλές σκύλων, ηλικιωμένοι και υπέρβαροι σκύλοι είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αρθρίτιδα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail