Πώς να βοηθήσετε τα σκυλιά με προβλήματα αρθρώσεων και δυσκαμψία;

Για να βοηθήσετε ένα σκυλί με προβλήματα στις αρθρώσεις και δυσκαμψία, πάρτε το σε συνεχείς βόλτες καθημερινά, ώστε να διατηρεί ένα υγιές βάρος και οι αρθρώσεις του να μην αρπάξουν. Ωστόσο, η υπερβολική άσκηση δεν είναι καλή, οπότε φροντίστε να συμβουλευτείτε πρώτα τον κτηνίατρό σας. Μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε το σκυλί σας για να το ασκήσετε χωρίς να ασκήσετε μεγάλη πίεση στις αρθρώσεις του. Επίσης, κρατήστε το σκυλί σας ζεστό το βράδυ χρησιμοποιώντας κουβέρτες ή θερμαινόμενο κρεβάτι, καθώς το κρύο μπορεί να κάνει τις αρθρώσεις να σκληρύνουν. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να βοηθήσετε το σκυλί σας να χρησιμοποιεί θεραπεία μασάζ ή φάρμακα, μετακινηθείτε προς τα κάτω!

Εάν το σκυλί σας έχει προβλήματα αρθρώσεων
Εάν το σκυλί σας έχει προβλήματα αρθρώσεων και δυσκαμψία, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα για να τους βοηθήσετε να αισθανθούν καλύτερα.

Τα κοινά προβλήματα είναι κοινά σε ηλικιωμένους σκύλους ως αποτέλεσμα της κανονικής διαδικασίας γήρανσης. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε νεαρά σκυλιά λόγω τραυματισμού στις αρθρώσεις. Πολλοί διαφορετικοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στη νόσο των αρθρώσεων, συμπεριλαμβανομένων γενετικών τάσεων προς δυσπλασία ισχίου και αγκώνα και πρώιμη αρθρίτιδα. Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι γεγονός της ζωής σε ορισμένα στάδια για τα κατοικίδια ζώα μας και πρέπει να βοηθήσετε το σκυλί να ζήσει μια άνετη ζωή. Εάν το σκυλί σας έχει προβλήματα αρθρώσεων και δυσκαμψία, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα για να τους βοηθήσετε να αισθανθούν καλύτερα.

Μέρος 1 από 2: κατανόηση κοινών θεμάτων

 1. 1
  Μάθετε για τις αρθρώσεις του σκύλου σας. Η άρθρωση είναι μια σύνδεση μεταξύ δύο ή περισσότερων κομματιών οστών. Οι αρμοί είναι ένα θαύμα γιατί επιτρέπουν ένα ευρύ φάσμα κινήσεων σε ένα επίτευγμα της φυσικής μηχανικής. Μια άρθρωση σχηματίζεται όταν δύο ή περισσότερα οστά συναντώνται σε μια κινητή άρθρωση. Οι σημαντικές δομές που πρέπει να ανησυχούν είναι το οστό, ο χόνδρος που ευθυγραμμίζει την άρθρωση, οι σύνδεσμοι που συγκρατούν τα οστά μαζί και οι τένοντες με προσκολλημένους μυς που τραβούν το οστό και τους αναγκάζουν να κινηθούν.
  • Η λίπανση παρέχεται από μια ιξώδη ουσία γνωστή ως αρθρικό υγρό, το οποίο παρέχει επίσης θρεπτικά συστατικά στο στρώμα του χόνδρου. Αυτό το υγρό παράγεται από την αρθρική μεμβράνη που επενδύει την κάψουλα άρθρωσης και τους συνδέσμους. Και οι δύο είναι σημαντικές δομές που βασικά συγκρατούν την άρθρωση ή τα οστά μαζί.
 2. 2
  Κατανοήστε τα κοινά προβλήματα. Ένα πρόβλημα στις αρθρώσεις μπορεί να αναπτυχθεί όταν οποιοδήποτε από τα κομμάτια του συνδέσμου έχει υποστεί ζημιά. Για παράδειγμα, όταν η επένδυση του χόνδρου σπάσει, ένας σύνδεσμος σπάσει ή ένας μυς διαστρέψει, ο σκύλος σας θα υποφέρει από τραυματισμό στις αρθρώσεις.
  • Υπάρχουν ορισμένες φυλές που έχουν προδιάθεση για προβλήματα αρθρώσεων. Οι λαμπραντόρ, οι χρυσοί και οι Γερμανοί βοσκοί έχουν γενετική τάση για δυσπλασία ισχίου και αγκώνα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρώιμη αρθρίτιδα. Γιγαντιαίες φυλές όπως οι Leonbergers, St. Bernards και Great Danes μπορούν να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα και να καταστρέψουν τα μαλακά τους οστά κατά τη διαδικασία, οδηγώντας σε αρθρώσεις των αρθρώσεων.
 3. 3
  Αναγνωρίστε τα σημάδια. Το βασικό σημάδι ότι το σκυλί σας έχει πρόβλημα στις αρθρώσεις είναι ο πόνος, ο οποίος συχνά εμφανίζεται ως σκωληκοειδής. Εάν ο σκύλος σας ξεκινά ξαφνικά, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τη δραστηριότητά του. Μπορεί επίσης να δείξει άλλα σημάδια, όπως αδέξιες κινήσεις, δυσκολία στη στάση, πρησμένες αρθρώσεις, άρνηση άλματος, αποστροφή στο χάιδεμα και κακή ιδιοσυγκρασία.
  • Εάν έχει πόνο αρκετά για να σταματήσει ή έχει οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα, το περαιτέρω τρέξιμο, το κυνήγι ή το περπάτημα θα προκαλέσει μόνο περισσότερη φλεγμονή, περισσότερο πόνο και θα επιδεινώσει το πρόβλημα. Επίσης, δεν πρέπει να συνεχίσετε να παίζετε fetch ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι με το σκυλί σας.
  Τι μπορώ να δώσω σε ένα παλιό σκυλί για να ανακουφίσω τον πόνο των προβλημάτων των αρθρώσεων;
  Τι μπορώ να δώσω σε ένα παλιό σκυλί για να ανακουφίσω τον πόνο των προβλημάτων των αρθρώσεων;
 4. 4
  Απαντήστε σε χωλότητα. Εάν ο σκύλος σας ξαφνικά κουβαλήσει, φέρετέ το σπίτι και κρατήστε τον ξεκούραστο. Εάν ο σκύλος δείχνει χωλότητα κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, ανάλογα με τη σοβαρότητα της χωλότητας, μεταφέρετέ τον στο σπίτι. Μην χορηγείτε φάρμακα από το φαρμακείο σας. Εάν χρειάζεται ανακούφιση από τον πόνο, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας. Εάν γνωρίζετε ποια άρθρωση έχει τραυματιστεί, δοκιμάστε να βάλετε ένα πακέτο πάγου σε αυτό για 10 λεπτά.
  • Εάν είναι πολύ μεγάλος για να τον πάρει, βάλτε τον στο προβάδισμα και ενθαρρύνετε τον να περπατήσει αργά.
  • Εάν παραμείνει κουτσός, ειδικά εάν δεν υπάρχει βελτίωση μετά από 24 ώρες, αναζητήστε κτηνιατρική βοήθεια. Κρατήστε τον ξεκούραστο μέχρι να το κάνει έξω.
 5. 5
  Παρατηρήστε τη γενική δυσκαμψία. Υπάρχουν μερικά εμφανή συμπτώματα δυσκαμψίας των μυών και των αρθρώσεων, το οποίο είναι ένα κοινό πρόβλημα, ειδικά σε ηλικιωμένα κατοικίδια ζώα. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων βλέπουν συχνά το κατοικίδιο ζώο τους να αισθάνεται άκαμπτο ή να παλεύει με τους πόνους στις αρθρώσεις όταν περπατούν με δύσκαμπτο βάδισμα ή αδυναμία, γίνονται λιγότερο δραστήριοι ή αγωνίζονται να σηκωθούν. Άλλα συμπτώματα είναι πολύ δύσκολο τέντωμα, απροθυμία στην άσκηση και διακοπή της βόλτας και δυσκολία στην αναρρίχηση των σκαλοπατιών.
  • Μερικά ζώα θα γλείψουν επίσης επώδυνες αρθρώσεις, κάνοντας το δέρμα μολυσμένο και πονό. Τα κρύα πρωινά μετά από μεγάλες περιόδους ανάπαυσης είναι συχνά τα πιο δύσκολα για κατοικίδια με προβλήματα αρθρώσεων ή μυών. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να ξεκινήσει το κατοικίδιο ζώο σας αυτά τα πρωινά.

Μέρος 2 από 2: αντιμετώπιση κοινών θεμάτων

 1. 1
  Περπατήστε το σκυλί σας. Για οξείς (ξαφνικούς) τραυματισμούς, η ανάπαυση είναι απαραίτητη. Ωστόσο, για τα μεγαλύτερα σκυλιά που είναι δύσκαμπτα με αρθρίτιδα, είναι χρήσιμο να τα διατηρείτε σε κίνηση. Εάν δεν ασκηθούν υπάρχει πιθανότητα οι αρθρώσεις τους να αρπάξουν. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βρείτε το σωστό επίπεδο άσκησης για το κατοικίδιο ζώο σας. Αυτό γίνεται κατά περίπτωση και ο κτηνίατρός σας είναι σε θέση να σας συμβουλεύσει. Ωστόσο, προσπαθήστε να διατηρήσετε την ποσότητα της άσκησης σταθερή. Η άσκηση του ίδιου χρόνου κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του πόνου και την απώλεια βάρους. Η άσκηση θα συμβάλει στην ενθάρρυνση της κίνησης και της ευελιξίας των άκρων. Δεν συνιστάται υπερβολική άσκηση και πολύ λίγη θα προκαλέσει μεγαλύτερη δυσκαμψία.
  • Για παράδειγμα, μην πηγαίνετε για 10 λεπτά βόλτες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και στη συνέχεια κάντε το για 2 ώρες με τα πόδια το σαββατοκύριακο. Ο σκύλος θα καταλάβει τη Δευτέρα το πρωί και θα είναι πραγματικά επώδυνος.
  • Πολλοί σύντομοι περίπατοι την ημέρα είναι ιδανικοί και είναι καλύτεροι από έναν μακρύ περίπατο.
 2. 2
  Κολυμπήστε με το σκυλί σας. Εάν θέλετε να ασκήσετε το σκυλί σας με άλλο τρόπο, μπορείτε να κολυμπήσετε το σκυλί σας. Το κολύμπι είναι εξαιρετική άσκηση για τον σκληρό σκύλο σας, επειδή η σωματική δραστηριότητα ρυθμίζει τους μυς του και κάνει τις αρθρώσεις να κινούνται. Είναι διαφορετικό από το περπάτημα, ωστόσο, επειδή οι αρθρώσεις δεν χρειάζεται να πάρουν το βάρος του σκύλου. Βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε με το σκυλί σας, επειδή υπάρχουν περισσότερα για την υδροθεραπεία από το να τοποθετείτε το σκυλί σας στην πλησιέστερη πισίνα.
  • Δεν είναι όλα τα σκυλιά υπέροχοι κολυμβητές και μπορεί να πανικοβληθεί και να πνιγεί. Δεν είναι επίσης εξαιρετικά υγιεινό. Εάν μπορείτε, παρακολουθήστε μια ειδική μονάδα υδροθεραπείας σκύλου που στελεχώνεται από έναν κτηνίατρο ή έναν κτηνιατρικό φυσιοθεραπευτή. Αυτές οι πισίνες έχουν συνήθως ένα λουρί έτσι το σκυλί σας στηρίζεται στο νερό και δεν κινδυνεύει να πνιγεί.
  • Η θερμοκρασία του νερού ελέγχεται προσεκτικά και είναι ευχάριστο για τον σκύλο. Επιπλέον, το νερό απολυμαίνεται. Οι πιο εξελιγμένες πισίνες χρησιμοποιούν πίδακες νερού που βουρτσίζουν στα πόδια του σκύλου σας για να διεγείρουν κινήσεις κωπηλασίας.
  Υπάρχουν μερικά εξωχρηματιστηριακά συμπληρώματα αρθρώσεων που μπορεί να θέλετε να δώσετε στο σκυλί σας
  Υπάρχουν μερικά εξωχρηματιστηριακά συμπληρώματα αρθρώσεων που μπορεί να θέλετε να δώσετε στο σκυλί σας για να βοηθήσετε στον πόνο στις αρθρώσεις.
 3. 3
  Εργαστείτε για τον έλεγχο βάρους. Εάν τα προβλήματα των αρθρώσεων του σκύλου σας οφείλονται στο βάρος, ο κτηνίατρός σας θα προτείνει να χάσει βάρος. Βοηθώντας το σκυλί σας να χάσει βάρος βοηθά στην κινητικότητα αρθριτικών και προβληματικών αρθρώσεων. Ένας υπέρβαρος σκύλος πρέπει να φέρει περισσότερο βάρος, γεγονός που δίνει επιπλέον πίεση στα πονεμένα πόδια. Για μερικούς σκύλους στα αρχικά στάδια της αρθρίτιδας, η διατροφή και η μείωση του φυσιολογικού, υγιούς βάρους κάνει τη διαφορά μεταξύ της ανάγκης έναρξης φαρμακευτικής αγωγής ή όχι.
  • Εάν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας αρέσει να τρώει υπερβολικά, μην αφήνετε να χτυπάει για να φάει όλη την ημέρα. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε την ποσότητα τροφής που τρώει την ημέρα, ειδικά εάν τρώει πολλά γεύματα κονσερβοποιημένων τροφίμων. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε κονσερβοποιημένα και ξηρά τρόφιμα ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθήσετε το σκυλί σας να χάσει βάρος.
  • Η άσκηση του σκύλου σας περισσότερο θα τον βοηθήσει να χάσει βάρος. Εάν οι αρθρώσεις του πονάνε πάρα πολύ, αυξήστε αργά το ποσό που τον περπατάτε κάθε μέρα. Κάθε λίγο θα τον βοηθήσει να κερδίσει δύναμη και να χάσει κιλά.
  • Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με έναν άλλο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να μειώσετε αυτά τα ανεπιθύμητα κιλά.
 4. 4
  Δοκιμάστε φυσιοθεραπεία. Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τις θεραπείες φυσιοθεραπείας για το σκυλί σας. Εάν ο σκύλος σας είναι αρθριτικός ή έχει προβλήματα στις αρθρώσεις, θα πρέπει να ζεσταθεί τις αρθρώσεις του πριν αρχίσει να εργάζεται. Αυτές οι δύσκαμπτες αρθρώσεις μπορεί ακόμη και να υποστούν περαιτέρω ζημιά εάν δεν ζεσταθεί πριν πάει για μια βόλτα. Προσπαθήστε να συνηθίσετε να κάνετε τη συνιστώμενη παθητική φυσιοθεραπεία με τον σκύλο σας στο σπίτι πριν ξεκινήσετε τη βόλτα.
  • Οι κτηνίατροι συνήθως θα προτείνουν παθητική φυσιοθεραπεία, η οποία περιλαμβάνει ορισμένα είδη δραστηριοτήτων. Ενθαρρύνετε το σκυλί να βρίσκεται στο πλευρό του. Τρίψτε απαλά όλους τους μυς και των δύο άνω άκρων, λειτουργώντας ένα πόδι κάθε φορά. Στη συνέχεια, πιέστε το πόδι του και συμπιέστε απαλά το πόδι έτσι ώστε όλες οι αρθρώσεις να λυγίσουν, αλλά αρκετά μακριά ώστε να μην προκαλεί πόνο. Στη συνέχεια, τραβήξτε απαλά το πόδι για να επεκτείνετε το πόδι.
  • Επαναλάβετε αυτό 10-20 φορές για κάθε πόδι. Ζητήστε από το σκυλί να ανατραπεί και κάντε το ίδιο στην αντίθετη πλευρά. Τότε μπορεί να πάει για τον πρωί του περίπατο.
 5. 5
  Θερμάνετε τον τη νύχτα. Υπάρχουν περιβαλλοντικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στον πόνο και την ακαμψία των αρθρώσεων του σκύλου σας. Πολλά μεγαλύτερα, αρθριτικά σκυλιά σκληραίνουν όλη τη νύχτα επειδή οι μύες και οι αρθρώσεις τους κρυώνουν. Οι αρθρώσεις μπορούν να επαναστατήσουν ενάντια στο κρύο ξεκίνημα και ο σκύλος αρχικά είναι άκαμπτος. Για να το μειώσετε, διατηρήστε το κατοικίδιο ζεστό όλη τη νύχτα. Δοκιμάστε στρατηγικές όπως να του δώσετε ένα θερμαινόμενο κρεβάτι ή ένα κρεβάτι στο οποίο μπορεί να αγκαλιάσει και να διατηρεί τις αρθρώσεις του ζεστές.
  • Εάν σας αφήσει, καλύψτε τον με μια κουβέρτα το βράδυ και βεβαιωθείτε ότι δεν έχει κανένα σχέδιο. Προσπαθήστε να σηκώσετε λίγο το κρεβάτι του από το πάτωμα.
 6. 6
  Χρησιμοποιήστε συσκευασίες θερμότητας. Εάν ο σκύλος σας έχει μία ή δύο ενοχλητικές αρθρώσεις, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε πακέτα θερμότητας Πάρτε ένα πακέτο θερμότητας με φούρνο μικροκυμάτων και απλώστε το ζεστό πακέτο στην πληγείσα άρθρωση. Προσέξτε να μην κάψετε το σκυλί. Εάν το πακέτο φαίνεται πολύ ζεστό, τυλίξτε το σε μια πετσέτα πριν το βάλετε στην άρθρωση. Για να εκτιμήσετε το θερμαντικό πακέτο για να δείτε εάν είναι ασφαλές για το σκύλο, κρατήστε το πάνω στο δέρμα σας για ένα ή δύο λεπτά.
  • Πρέπει να είναι ευχάριστα ζεστό και όχι άβολα ζεστό. Εάν έχετε την επιθυμία να αφαιρέσετε το πακέτο πριν από δύο λεπτά επειδή αισθάνεται ζεστό, τότε το πακέτο είναι πολύ ζεστό. Προσθέστε ένα επιπλέον στρώμα μόνωσης τυλίγοντας το σε μια πετσέτα.
  • Εάν ο σκύλος σας έχει πολύ πόνο ή τσακίζει, μιλήστε ήρεμα στο σκυλί σας για να τον καθησυχάσετε. Η ζέστη τελικά θα κάνει τη δουλειά της και θα τον κάνει να νιώσει καλύτερα.
  Για να βοηθήσετε ένα σκυλί με προβλήματα στις αρθρώσεις
  Για να βοηθήσετε ένα σκυλί με προβλήματα στις αρθρώσεις και δυσκαμψία, πάρτε το σε συνεχείς βόλτες κάθε μέρα, ώστε να διατηρεί ένα υγιές βάρος και οι αρθρώσεις του να μην αρπάξουν.
 7. 7
  Δοκιμάστε τη θεραπεία μασάζ. Το μασάζ έχει πολύ ευεργετική επίδραση αυξάνοντας την παροχή αίματος στους μύες, καθώς και την περιποίηση και την ενίσχυση τους. Οι μύες υποστηρίζουν τις αρθρώσεις, έτσι βοηθώντας τους μυς θα βοηθήσουν τις αρθρώσεις. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο κτηνιατρικό φυσιοθεραπευτή ο οποίος μπορεί να επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα μασάζ που έχει σχεδιαστεί για εσάς μεμονωμένο σκυλί. Θα δείξει πώς να κάνετε το μασάζ, ώστε να είστε αρκετά σίγουροι για να το κάνετε στο σπίτι.
  • Πάντα να αναζητάτε επαγγελματικές συμβουλές πριν ξεκινήσετε το μασάζ. Θα μπορούσατε να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό αν χειριστήκατε ένα άκρο με ακατάλληλο τρόπο.
 8. 8
  Δώστε τα αντίθετα συμπληρώματα. Υπάρχουν μερικά εξωχρηματιστηριακά συμπληρώματα αρθρώσεων που μπορεί να θέλετε να δώσετε στο σκυλί σας για να βοηθήσετε στον πόνο στις αρθρώσεις. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για τη γλυκοζαμίνη, ένα αμινο σάκχαρο που είναι το σημείο εκκίνησης για την παραγωγή νέου χόνδρου και είναι θεμελιώδες για τη διατήρηση της λειτουργίας των αρθρώσεων. Μπορείτε επίσης να του δώσετε χονδροϊτίνη, ένα σημαντικό συστατικό του χόνδρου που διατηρεί τη σπογγώδη υφή. Αυτό είναι απαραίτητο για την απορρόφηση του σοκ, καθώς και για τη θρέψη και τη λίπανση των αρθρώσεων.
  • Η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη έχουν συνεργική δράση. Αυτό σημαίνει ότι η χορήγηση και των δύο μαζί στο ίδιο συμπλήρωμα έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα από ό, τι θα περίμενε κανείς. Αναζητήστε ένα συμπλήρωμα που περιέχει γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη.
  • Προσθέστε λάδι από συκώτι μπακαλιάρου στο φαγητό του για να βοηθήσετε στην ακαμψία. Ωστόσο, το CLO απορροφά λιποδιαλυτές βιταμίνες, δίνοντάς του έτσι καθημερινά στερεί από τον σκύλο πολύτιμη διατροφή. Είναι καλύτερο να χορηγείτε CLO κάθε δεύτερη μέρα, ώστε η γενική του υγεία να μην υποφέρει.
  • Μπορείτε επίσης να δώσετε στο σκύλο σας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστό ότι βοηθούν στη φλεγμονή της αρθρίτιδας.
  • Πάντα συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας προτού δώσετε στο σκυλί σας συμπληρώματα.
 9. 9
  Εξετάστε το φάρμακο. Εάν η κατάσταση του σκύλου σας δεν βελτιώνεται με τη διατροφή, την άσκηση και άλλες μεθόδους, μιλήστε στον κτηνίατρό σας σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή. Δεν είναι η πρώτη επιλογή για θεραπεία, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο εάν ο σκύλος σας εξακολουθεί να πονάει αφού δοκιμάσετε άλλες μεθόδους. Η φαρμακευτική αγωγή ανακουφίζει τον πόνο και επίσης μειώνει τη φλεγμονή, η οποία μπορεί να μειώσει την πιθανότητα περαιτέρω βλάβης. Τα φάρμακα που συνταγογραφούνται ευρύτερα είναι μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, γνωστά ως ΜΣΑΦ.
  • Αυτά τα φάρμακα δεν περιέχουν στεροειδή, μειώνουν τη φλεγμονή και αναστέλλουν τις οδούς που προκαλούν πόνο. Έχουν περάσει από εκτεταμένες δοκιμές ασφάλειας και είναι ασφαλείς για τα σκυλιά σας. Τα ΜΣΑΦ είναι σχετικά ασφαλή φάρμακα, ειδικά όταν χορηγείται η σωστή δόση με τροφή στο στομάχι του σκύλου σας.
  • Ο κτηνίατρός σας μπορεί επίσης να θέλει να ελέγξει τη λειτουργία των νεφρών του σκύλου σας πριν από την έναρξη της θεραπείας. Πολλά φάρμακα απεκκρίνονται μέσω των νεφρών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συσσωρευτούν στη ροή του αίματος εάν τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά. Η κύρια παρενέργεια είναι το γαστρικό έλκος, το πρώτο σημάδι του οποίου είναι ο έμετος.
  • Εάν ο σκύλος σας έχει συνταγογραφηθεί ΜΣΑΦ και αρχίσει να κάνει εμετό, σταματήστε το φάρμακο και επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας για συμβουλές.
  • Πάντα συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας προτού δώσετε στο σκυλί σας φάρμακα που δεν έχουν συνταγογραφηθεί ειδικά.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Γιατί ο κτηνίατρός μου θα πήγαινε κατευθείαν για ΜΣΑΦ για ένα σκύλο 13 ετών, αντί για γλυκοζαμίνη;
  Τα ΜΣΑΦ και η γλυκοζαμίνη κάνουν δύο διαφορετικά πράγματα. Με λίγα λόγια, τα ΜΣΑΦ παρέχουν ανακούφιση από τον πόνο και είναι καλύτερα για έναν σκύλο που σκουπίζει λόγω πόνου στις αρθρώσεις. Η γλυκοζαμίνη βοηθά στη θρέψη των αρθρώσεων, αλλά δεν ανακουφίζει τον πόνο. Έτσι, για έναν πονεμένο σκύλο, ένας παυσίπονος είναι η καλύτερη επιλογή, ενώ η γλυκοζαμίνη και άλλα θρεπτικά φαρμακευτικά προϊόντα είναι χρήσιμα «πρόσθετα» αλλά όχι επαρκή θεραπεία από μόνα τους.
 • Μπορώ να δώσω ένα σκυλί ασπιρίνη;
  Δυστυχώς, είναι πολύ εύκολο να τα πάρετε υπερβολική δόση, επομένως δεν συνιστάται η χορήγηση ασπιρίνης (εκτός εάν η δόση υπολογίζεται προσεκτικά από κτηνίατρο). Οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν σοβαρό έλκος στομάχου και βλάβη στα νεφρά, οπότε δεν αξίζει τον κίνδυνο
 • Πώς μπορώ να απλώσω το ισχίο του σκύλου, ώστε να χαλαρώσει το ισχίο για να βάλει θερμότητα στο σημείο που πρέπει να θεραπεύσω;
  Κάντε απαλό μασάζ έως ότου ο σκύλος αρχίσει να χαλαρώνει το πόδι και μετά τρίψτε απαλά το πόδι, επεκτείνοντάς το λίγο κάθε φορά μέχρι να επεκταθεί πλήρως. Στη συνέχεια, εφαρμόστε θερμότητα.
 • Τι μπορώ να δώσω σε ένα παλιό σκυλί για να ανακουφίσω τον πόνο των προβλημάτων των αρθρώσεων;
  Μπορείτε να δώσετε χάπια ή άλλες φυσικές θεραπείες. Εάν ο κτηνίατρός σας επιτρέπει χάπια, μπορεί να θέλετε ο σκύλος να χάσει βάρος ή να τυλίξει τις αρθρώσεις.
 • Γιατί το σκυλί μου σέρνει τα πίσω πόδια του;
  Αυτό μπορεί να είναι ενδεικτικό ενός σοβαρού προβλήματος, ή κάτι τόσο απλού όσο η μυϊκή αδυναμία. Θα συνιστούσα να μεταφέρετε το σκυλί σας σε κτηνίατρο για εξετάσεις.
 • Πόση ιβουπροφαίνη δίνω σε ένα μικρό σκυλί για πόνο στις αρθρώσεις;
  Μην χρησιμοποιείτε ιβουπροφαίνη. Χρησιμοποιώ το μισό μωρό Aspirin για το μπουλντόγκ των 60 lb, αλλά η δόση ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος και τη φυλή. Θα ήταν καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο πριν δώσετε τα πάντα στο σκυλί σας.
 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω πετσέτες εμποτισμένες με ζεστό νερό για να μετριάσω την ακαμψία των αρθρώσεων του σκύλου μου;
  Θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα ταμπλό θέρμανσης σε χαμηλή ή μεσαία το πολύ. Η χρήση υγρής πετσέτας μπορεί να τσιμπήσει το σκυλί σας λόγω του υγρού υπολείμματος σε αυτό.
Αναπάντητες ερωτήσεις
 • Πώς μπορώ να βοηθήσω τον σκύλο μου με ένα άκαμπτο πόδι αφού κλωτσήθηκε από μια αγελάδα;
 • Η 10χρονη pitbull της έσκισε το ACL πριν από 3 χρόνια και τώρα έσπασε το ACL σε άλλο πόδι. Λαμβάνει φάρμακα για τον πόνο από τον κτηνίατρο και λαμβάνει επίσης γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη. Πρέπει να της δώσω τα φάρμακα μία φορά την ημέρα ή δύο φορές;
 • Πόσο κουρκούμη πρέπει να δώσω τον 14χρονο Τζακ Ράσελ με αρθρίτιδα ώμου;

Σχόλια (8)

 • charalampidoume
  Οι πληροφορίες ήταν πολύ χρήσιμες.
 • ckoepp
  Είμαι απελπισμένος να βοηθήσω το 13χρονο σκύλο μου, το Snoop, και αυτό το άρθρο με βοήθησε να βάλω τα πράγματα σε προοπτική. Μου έδωσε ένα μέρος για να κάνω ερωτήσεις σχετικά με τα φάρμακα και παρείχα κάποιες βασικές ιδέες, καθημερινά, στο σπίτι για να βοηθήσω στην ανακούφιση (και τη δική μου, χρειάζομαι επίσης υδροθεραπεία) δυσκαμψία / πόνο.
 • epapadopoulos
  Αυτό το άρθρο ήταν πολύ καλά γραμμένο. Ήταν σαφές και περιεκτικό και μου επέτρεψε να κάνω μια συνομιλία με τον κτηνίατρο που ήταν βήμα προς βήμα.
 • zampetamarkopou
  Εξαιρετικές συμβουλές. Ήμουν πραγματικά ενοχλημένος στο παρελθόν και έχω μερικές εξαιρετικές αποφάσεις τώρα.
 • madalyn21
  Μου έδωσε ένα σημείο εκκίνησης με το πώς να βοηθήσω το σκυλί μου με αυτοπεποίθηση χωρίς τον κτηνίατρο. Αλλά πάντα θα συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο όταν απαιτείται
 • kleio60
  Αυτό το άρθρο είχε πολλές καλές πληροφορίες για διάφορες πτυχές των κοινών ζητημάτων. Ο σκύλος μου περπατούσε σκληρά τον τελευταίο καιρό, και μόλις τώρα είχε ένα οδυνηρό επεισόδιο με το πόδι του. Αυτό το άρθρο μου έδωσε μια καλή ιδέα για το τι μπορεί να περάσει και ποιες είναι οι πιθανές θεραπείες. Ευχαριστούμε που γράψατε ένα απλό, αλλά πλούσιο σε πληροφορίες άρθρο. Χρειαζόμουν πραγματικά αυτό.
 • sophia74
  Καλά οργανωμένη και καθαρή πληροφορία με υπέροχες εικόνες. Οι πληροφορίες για το μασάζ και τα τεντώματα ήταν πολύ χρήσιμες.
 • tamtakoseirene
  Υπέροχες πληροφορίες για το υπέροχο 11χρονο κίτρινο εργαστήριό μου, το οποίο άρχισε να περνάει ελαφρώς. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρήσιμο άρθρο σας.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail