Πώς να επιλέξετε ανάμεσα σε καταφύγιο ή σκύλο αναπαραγωγής;

Για να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα καταφύγιο ή σκύλο αναπαραγωγής, σκεφτείτε εάν μπορείτε να αφιερώσετε το χρόνο και την ενέργεια στην εκπαίδευση ενός κουταβιού, το οποίο πιθανότατα θα πρέπει να κάνετε εάν αγοράσετε από έναν κτηνοτρόφο. Από την άλλη πλευρά, η πλειονότητα των σκύλων σε ένα καταφύγιο είναι ενήλικες, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για τις ιδιοσυγκρασίες τους και πιθανότατα θα είναι ήδη οικιακά. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να ερευνήσετε προβλήματα υγείας για φυλές που σας ενδιαφέρουν, καθώς είναι σύνηθες για τα καθαρόαιμα σκυλιά να κληρονομούν προβλήματα που απαιτούν επιπλέον φροντίδα. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να αναγνωρίσετε τα ηθικά οφέλη της υιοθέτησης, διαβάστε!

Για να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα καταφύγιο ή σκύλο αναπαραγωγής
Για να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα καταφύγιο ή σκύλο αναπαραγωγής, σκεφτείτε εάν μπορείτε να αφιερώσετε το χρόνο και την ενέργεια στην εκπαίδευση ενός κουταβιού, το οποίο πιθανότατα θα πρέπει να κάνετε εάν αγοράσετε από έναν κτηνοτρόφο.

Έχετε αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσετε ένα νέο σκυλί και δεν θα μπορούσατε να είστε πιο ενθουσιασμένοι. Όταν διαλέγετε ένα νέο σκυλί, πρέπει να αποφασίσετε πού να το πάρετε, είτε από καταφύγιο είτε από κτηνοτρόφο. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και για τις δύο επιλογές, οπότε πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε μια λίστα πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων για να οργανώσετε τις σκέψεις σας. Αυτό μπορεί να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις σας και να σας βοηθήσει να λάβετε τη σωστή απόφαση.

Μέρος 1 από 2: αποφασίζοντας να πάρετε ένα σκύλο από έναν κτηνοτρόφο

 1. 1
  Αποφασίστε εάν θέλετε ένα κουτάβι ή ένα ενήλικο σκυλί. Μία από τις μεγάλες διαφορές μεταξύ καταφυγίου και κτηνοτρόφων είναι η ηλικία του σκύλου όταν τον παίρνετε σπίτι. Ενώ τα καταφύγια έχουν κουτάβια, γεννημένα από εγκύους σκύλους που είχαν εγκαταλειφθεί, μακράν η πλειονότητα των σκύλων που έχουν είναι ενήλικες. Ωστόσο, το αντίστροφο ισχύει για τους κτηνοτρόφους. Ασχολείται με την πώληση κουταβιών και τα ενήλικα σκυλιά τους σπάνια πωλούνται καθώς είναι κατοικίδια ζώα ή ζώα αναπαραγωγής.
 2. 2
  Εξετάστε τα πλεονεκτήματα του να αποκτήσετε ένα κουτάβι. Τα πλεονεκτήματα ενός κουταβιού είναι ότι έχετε το σκυλί από νεαρή ηλικία, το οποίο σας δίνει την ευκαιρία να διαμορφώσετε το νέο του μυαλό. Σας επιτρέπει να κοινωνικοποιήσετε σωστά το κουτάβι, εκθέτοντάς το σε κάθε είδους διαφορετικά αξιοθέατα και ήχους.
  • Μπορεί επίσης να νιώσετε ότι θα κολλήσετε καλύτερα με ένα κουτάβι, καθώς έχετε εμπλακεί από το να είστε πολύ νέοι.
  Όταν υιοθετήσετε ένα σκυλί καταφυγίου
  Όταν υιοθετήσετε ένα σκυλί καταφυγίου, θα υπογράψετε μια συμφωνία για να το επαναφέρετε.
 3. 3
  Αναρωτηθείτε αν έχετε το χρόνο και την ενέργεια για ένα κουτάβι. Το μειονέκτημα ενός κουταβιού είναι ότι είναι χρονοβόρα, ακατάστατα και ενδέχεται να σας ξυπνήσουν τη νύχτα. Ένα κουτάβι δεν είναι εκπαιδευμένο στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να παίρνετε το κουτάβι έξω κάθε μισή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Το κουτάβι μπορεί επίσης να ξυπνήσει τη νύχτα, να κλαίει και να πρέπει να πάει στο μπάνιο, όλα ενοχλώντας τον ύπνο σας.
  • Τα κουτάβια λατρεύουν να μασούν, οπότε τίποτα στο σπίτι δεν είναι ασφαλές, εκτός αν είναι κρυμμένο μακριά και μακριά. Είναι επίσης πολύ ενεργητικοί και βαριούνται εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε πολύ χρόνο για να παίξετε μαζί τους και να τους διασκεδάσετε.
  • Εάν δεν είστε σίγουροι ότι έχετε το χρόνο και την ενέργεια για να αντιμετωπίσετε τη δύσκολη φάση του κουταβιού, τότε σκεφτείτε να υιοθετήσετε ένα ενήλικο σκυλί από ένα καταφύγιο.
 4. 4
  Μάθετε τα πρόσθετα μειονεκτήματα της επιλογής ενός σκύλου από έναν εκτροφέα. Υπάρχουν μειονεκτήματα στην επιλογή ενός σκύλου από έναν κτηνοτρόφο πέραν εκείνων που σχετίζονται με την υιοθέτηση ενός κουταβιού. Αυτά κυμαίνονται από υλικοτεχνικά προβλήματα, όπως θα πρέπει να λάβετε στον σκύλο όλους τους εμβολιασμούς και τις ιατρικές του διαδικασίες, έως ηθικά προβλήματα, το ισχυρότερο από αυτά είναι ότι με τον αριθμό των άστεγων σκύλων εκεί έξω είναι συζητήσιμο εάν πρέπει να φέρουμε περισσότερα ο κόσμος από επιλογή.
  • Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι τα καθαρόαιμα σκυλιά έχουν συχνά προβλήματα υγείας που κληρονομούν. Αυτά εξαρτώνται από τη φυλή, οπότε θα πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με κοινά προβλήματα υγείας στις φυλές που σκέφτεστε.
Κατ 'αρχάς δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις με το μέγεθος
Κατ 'αρχάς δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις με το μέγεθος και τον τύπο παλτού ενός ενήλικου σκύλου καταφυγίου.

Μέρος 2 από 2: αποφασίζοντας να πάρετε ένα σκυλί από ένα καταφύγιο

 1. 1
  Εξετάστε τα πλεονεκτήματα ενός ενήλικα σκύλου. Κατ 'αρχάς δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις με το μέγεθος και τον τύπο παλτού ενός ενήλικα σκύλου καταφυγίου. Λάβετε υπόψη ότι τα κουτάβια μεγαλώνουν, οπότε αυτό που μοιάζει με μια χαριτωμένη δέσμη χνούδι ηλικίας 8 εβδομάδων θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα τεράστιο ενήλικο σκυλί που δεν περιμένατε.
  • Τα ενήλικα σκυλιά είναι συχνά ήδη εκπαιδευμένα και σπασμένα στο σπίτι, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δείξετε στον σκύλο τα σχοινιά στο σπίτι σας, όπως το σημείο όπου βρίσκεται η τουαλέτα και, στη συνέχεια, να ενισχύσετε την εκπαίδευση που έχει ήδη ο σκύλος.
  • Θα πρέπει επίσης να έχετε μια καλή ιδέα για την ιδιοσυγκρασία ενός ενήλικου σκύλου καταφύγιο, καθώς συνήθως υποβάλλονται σε ουσιαστικές εκτιμήσεις συμπεριφοράς πριν από το σπίτι. Τα καταφύγια διαθέτουν πρωτόκολλα για να ελέγξουν πώς αντιδρούν τα σκυλιά σε παράξενα σκυλιά, ξένοι, γάτες και αν είναι νευρικοί ή αυτοπεποίθηση. Από αυτό είναι εξειδικευμένοι στο να ταιριάζουν με το σκύλο με τον πιθανό ιδιοκτήτη, έτσι ώστε να μην καταλήξετε στο σπίτι ένα ακατάλληλο σκυλί. Είναι προς το συμφέρον του καταφυγίου να πάρει αυτό το δικαίωμα, καθώς μια κακή αντιστοιχία σημαίνει ότι ο σκύλος επιστρέφει στο καταφύγιο.
 2. 2
  Σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα ενός σκύλου καταφυγίου. Τα σκυλιά καταφυγίου ελέγχονται συνήθως από έναν κτηνίατρο πριν από τη στέγαση, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Αντιπαραβάλλετε αυτό με ένα γενεαλογικό κουτάβι από έναν κτηνοτρόφο. Δυστυχώς, τα καθαρόαιμα σκυλιά τείνουν να έχουν συσχετισμένα προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις στα Cavalier King Charles spaniels και δυσπλασία ισχίου στο Labradors.
  • Αυτά τα προβλήματα υγείας συχνά δεν εμφανίζονται έως ότου το κατοικίδιο ζώο είναι νεαρός ενήλικας ή μεσήλικας, που σημαίνει ότι το αγαπημένο σας γενεαλογικό κουτάβι ζει μια σύντομη ζωή.
  • Ένα άλλο πλεονέκτημα ενός σκύλου καταφυγίου για ενήλικες είναι ότι εμβολιάζονται, αφυδατώνουν, μικροτσίπ και αποξηραίνονται. Πληρώνετε ένα τέλος υιοθέτησης στο καταφύγιο, αλλά αυτό είναι ένα κλάσμα του κόστους όλων αυτών των διαδικασιών που προστίθενται, πόσο μάλλον ένα μέρος του κόστους ενός γενεαλογικού κουταβιού.
  • Όταν υιοθετήσετε ένα σκυλί καταφυγίου, θα υπογράψετε μια συμφωνία για να το επαναφέρετε. Αυτό είναι ένα θετικό μπόνους, καθώς σας δίνει ηρεμία. Οι κτηνοτρόφοι, ωστόσο, είναι συχνά απρόθυμοι να δεχτούν τα κουτάβια πίσω, επειδή όσο μεγαλύτερο είναι το κουτάβι τόσο πιο δύσκολο είναι να πουλήσουν. Ενώ υπάρχουν εξαιρετικοί ανθρωπιστικοί κτηνοτρόφοι εκεί έξω που αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη και θα δεχτούν τα κουτάβια πίσω, υπάρχουν επίσης πολλοί κτηνοτρόφοι που διευθύνουν την εγκατάστασή τους ως επιχείρηση και ένα κουτάβι που επέστρεψε είναι μια διαρροή πόρων.
  Είτε από καταφύγιο είτε από κτηνοτρόφο
  Όταν διαλέγετε ένα νέο σκυλί, πρέπει να αποφασίσετε πού να το πάρετε, είτε από καταφύγιο είτε από κτηνοτρόφο.
 3. 3
  Ζυγίστε το μειονέκτημα της υιοθέτησης ενός σκύλου καταφυγίου. Το μειονέκτημα της υιοθέτησης ενός κατοικίδιου καταφυγίου είναι ότι δεν γνωρίζετε το προηγούμενο ιστορικό τους, οπότε ο σκύλος μπορεί να έχει κρυμμένα προβλήματα συμπεριφοράς που εμφανίζονται μόνο όταν συμβαίνει μια σκανδάλη. Με ένα σκύλο αναπαραγωγής, επειδή έχετε το κουτάβι από νεαρή ηλικία, μπορείτε να ελέγξετε την έκθεσή τους σε δυσάρεστες εμπειρίες και να βοηθήσετε στην οικοδόμηση ενός σίγουρου, καλά προσαρμοσμένου σκύλου.
 4. 4
  Θυμηθείτε το καλό που κάνετε όταν υιοθετείτε ένα σκυλί καταφυγίου. Όταν φιλοξενείτε ένα σκύλο καταφύγιο, σώζετε δυνητικά δύο ζωές: αυτό του σκύλου που φέρετε στο σπίτι και εκείνου του σκύλου που κινείται στο άδειο ρείθρο τους για τη διάσωση. Ωστόσο, η αγορά ενός σκύλου αναπαραγωγής ενθαρρύνει τον υπερπληθυσμό του σκύλου, επειδή οι κτηνοτρόφοι δημιουργούν νέα ζωή για να το πουλήσουν σαν ένα προϊόν (αν και αυτό γίνεται με ελπιδοφόρα φροντίδα και υπεύθυνο τρόπο).

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Θέλω πραγματικά να υιοθετήσω από ένα καταφύγιο, αλλά οι γονείς μου δεν το κάνουν. Πώς πρέπει να τους πείσω;
  Τα σκυλιά καταφυγίου είναι εξίσου καλά με οποιοδήποτε άλλο σκυλί. Αλλά αν είναι πραγματικά σε καθαρόαιμο, υπάρχουν πολλά καταφύγια που περιμένουν σπίτια. Εάν ρίξετε μια ματιά στο Petfinder.com, θα σας βοηθήσει να βρείτε όλα τα είδη σκύλων που περιμένουν να βρουν το σπίτι τους για πάντα σε καταφύγια κοντά σας. Τα σκυλιά καταφυγίων, τις περισσότερες φορές, δεν είναι έτοιμα για υιοθεσία επειδή είναι κακοί σκύλοι. Τις περισσότερες φορές είναι τέλεια κουτάβια, αλλά ο ιδιοκτήτης τους δεν μπορούσε να τα φροντίσει περισσότερο και έπρεπε να τα παραδώσει. Σώζεις μια ζωή υιοθετώντας, και ο σκύλος που υιοθετείς θα είναι για πάντα ευγνώμων.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail