Πώς να εκπαιδεύσετε σέλτες;

Για να εκπαιδεύσετε το σπίτι σας, πάρτε το έξω σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως αφού ξυπνήσει, τρώει και πίνει νερό, ώστε να μην έχει ατύχημα. Θα πρέπει να το βγάζετε στο ίδιο μέρος, όπως το κατώφλι σας, κάθε φορά, ώστε να αναγνωρίζει ότι εκεί είναι που πρέπει να πάει στο μπάνιο. Για να ενθαρρύνετε περαιτέρω το sheltie σας, δώστε τον άφθονο έπαινο κάθε φορά που εξαλείφεται έξω. Θυμηθείτε, εάν το σπίτι σας έχει ατύχημα στο σπίτι, μην το τιμωρήσετε, καθώς αυτό θα το κάνει να σας φοβάται και δεν θα σας βοηθήσει να το εκπαιδεύσετε στο σπίτι. Αντ 'αυτού, απλώς καθαρίστε την περιοχή με ένα ενζυματικό καθαριστικό που είναι ασφαλές για κατοικίδια ζώα, ώστε να μην εμφανιστεί ξανά ατύχημα στην ίδια περιοχή. Για να μάθετε πώς να διδάξετε τις εντολές sheltie σας, διαβάστε περισσότερα από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας!

Εκπαιδεύστε τον πώς να είναι άνετο με το περπάτημα σε ένα λουρί
Εάν το sheltie σας φαίνεται λίγο νευρικό με λουριά, εκπαιδεύστε τον πώς να είναι άνετο με το περπάτημα σε ένα λουρί.

Τα Shelties (Shetland Sheepdogs) είναι έξυπνα, ενεργητικά και αγαπούν τα σκυλιά. Η ευφυΐα και η επιθυμία τους να παρακαλώ μπορούν να τους κάνουν εύκολο να εκπαιδευτούν. Ωστόσο, οι θήκες μπορεί επίσης να είναι πολύ έξυπνοι για το καλό τους και λίγο πεισματάρης, οπότε ίσως χρειαστεί να εργαστείτε λίγο πιο σκληρά για να διατηρήσετε το δικό σας κέφι κίνητρο και εστίαση κατά τη διάρκεια της προπόνησής του. Με το χρόνο και την υπομονή, θα είστε σε θέση να εκπαιδεύσετε το sheltie σας και να τον βοηθήσετε να γίνει ένα καλό συμπεριφορά και πιστό μέλος της οικογένειας.

Μέρος 1 από 3: κιβώτιο που εκπαιδεύει το sheltie σας

 1. 1
  Μάθετε τα οφέλη της κατάρτισης κλουβιών. Η εκπαίδευση σε κιβώτια θα έχει πολλά οφέλη. Για παράδειγμα, θα επιτρέψει στο sheltie σας να δει το κιβώτιο ως μέρος ασφάλειας και άνεσης. Επιπλέον, η εκπαίδευση σε κιβώτια θα διευκολύνει τη μεταφορά του όταν έρθει η ώρα να πάει στον κτηνίατρο. Η προπόνηση με κιβώτιο θα κρατήσει επίσης το sheltie σας σε περιορισμένο και άνετο χώρο μέχρι να καταλάβει τους κανόνες του σπιτιού.
  • Στο τέλος της προπόνησης του κιβωτίου, το sheltie σας θα έχει τη θέση να καλέσει το δικό του στο σπίτι σας.
 2. 2
  Αγοράστε ένα κιβώτιο. Διατίθενται διάφοροι τύποι κιβωτίων. Τα κιβώτια που έχουν εγκριθεί από την αεροπορική εταιρεία είναι ιδανικά επειδή είναι πολύ ανθεκτικά. ρωτήστε στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας για αυτόν τον τύπο κλουβιού. Ένα πτυσσόμενο ύφασμα κλουβί δεν θα ήταν καλή επιλογή, καθώς το κέλυφος σας θα μπορούσε να το κάνει να καταρρεύσει όταν δεν τον παρακολουθείτε. Επιλέξτε ένα κιβώτιο στο οποίο θα μπορούσε να σηκωθεί και να ξαπλώσει άνετα, αλλά δεν έχει αρκετό χώρο για να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό χώρο μπάνιου.
  • Ένα καφάσι καλής διαστάσεων για σέλτες είναι 76 εκατοστά μήκος x 53 εκατοστά πλάτος x 61 εκατοστά ύψος (76 cm x 53 cm x 61 cm).
 3. 3
  Κάντε το κιβώτιο άνετο. Όσο πιο άνετα και άνετα φτιάχνετε το κιβώτιο, τόσο πιθανότερο είναι το θήκη σας να θέλει να περάσει χρόνο μέσα σε αυτό. Βάλτε μερικά από τα αγαπημένα του παιχνίδια μέσα στο κιβώτιο, μαζί με μερικά παιχνίδια παζλ τροφίμων (π.χ. παιχνίδια Kong). Εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε μια κουβέρτα ή μερικές πετσέτες πάνω από το κιβώτιο για να του δώσετε μια ζεστή αίσθηση σαν τζιν Επιπλέον, τοποθετήστε μια άνετη κουβέρτα μέσα στο κιβώτιο στο οποίο μπορεί να ξαπλώσει.
  • Μαζί με το μπολ φαγητού του, επιλέξτε ένα ανθεκτικό και αδιάβροχο μπολ νερού για να μπείτε μέσα στο κιβώτιο.
  • Τοποθετήστε το κιβώτιο σε μια περιοχή του σπιτιού σας με πολλή ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως το οικογενειακό δωμάτιο.
 4. 4
  Παρουσιάστε το κέλυφος σας στο κιβώτιο. Το κέλυφος σας μπορεί γρήγορα και ευτυχώς να μπαίνει στο κιβώτιο μόνος του, ή μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο και επιπλέον πείρα. Όταν τον φέρνετε στο κιβώτιο για πρώτη φορά, μιλήστε μαζί του με μια φωτεινή και χαρούμενη φωνή. Εάν εξακολουθεί να φαίνεται λίγο διστακτικός, δελεάστε τον με φαγητό: βάλτε πρώτα μερικά κομμάτια φαγητού λίγο έξω από το κιβώτιο και, στη συνέχεια, βάλτε το φαγητό όλο και πιο μακριά στο κιβώτιο του, μέχρι να φτάσει το ράφι σας.
  • Ένας ενήλικος sheltie μπορεί να μην είναι τόσο πρόθυμος να μπει στο κιβώτιο, ειδικά αν έχει περάσει όλη του τη ζωή έξω από ένα κιβώτιο. Πιθανότατα θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να κάνει την ιδέα της προπόνησης του κιβωτίου.
  • Μην πιέζετε ή πιέζετε το κέλυφος σας στο κιβώτιο. Θα μπει στο κιβώτιο όταν είναι έτοιμος, γι 'αυτό δουλέψτε με το ρυθμό του.
  • Κρατήστε ανοιχτή την πόρτα του κιβωτίου έτσι ώστε το κουτάλι σας να μπορεί να εισέλθει και να βγει από το κιβώτιο όταν το επιλέξει.
 5. 5
  Τροφοδοτήστε το κέλυφος σας μέσα στο κιβώτιο. Όταν το sheltie σας είναι άνετο να μπαίνει στο κιβώτιο, αρχίστε να του ταΐζετε τα γεύματά του στο κιβώτιο. Ενώ τρώει το φαγητό του, κλείστε απαλά την πόρτα πίσω του. Ανοίξτε την πόρτα όταν τελειώσει το φαγητό. Μετά από κάθε γεύμα, αφήστε την πόρτα κλειστή για σταδιακά μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.
  • Αν κλαίει, περιμένετε μέχρι να σταματήσει να κλαίει για να ανοίξει την πόρτα. Δεν θέλετε να μάθει ότι ο κλαψούρισμα είναι ο τρόπος του να βγει από το κιβώτιο όταν η πόρτα είναι κλειστή.
 6. 6
  Αφήστε το κέλυφος σας στο κιβώτιο για αυξανόμενες χρονικές περιόδους. Στο τέλος της προπόνησης του κιβωτίου, το κέλυφος σας θα πρέπει να μπορεί να παραμείνει στο κιβώτιο για αρκετές ώρες κάθε φορά, συμπεριλαμβανομένης της διανυκτέρευσης. Για να το επιτύχετε αυτό, κλείστε την πόρτα του κιβωτίου όταν μπαίνει μέσα (εκτός του γεύματος), φύγετε από το δωμάτιο και επιστρέψτε στο κιβώτιο σε τυχαία χρονικά διαστήματα.
  • Δώστε στο sheltie μια προφορική εντολή (π.χ. «kennel», «crate») για να μπείτε στο κιβώτιο. Δώστε του προφορικό έπαινο και μια απόλαυση μόλις μπαίνει μέσα στο κιβώτιο.
  • Εξασκηθείτε να τον αφήσετε στο κιβώτιο όταν φεύγετε από το σπίτι. Αφήστε και επιστρέψτε χωρίς πανηγύρι, ώστε να μην δημιουργείτε υψηλά επίπεδα άγχους ή προσδοκίας.
  • Θυμηθείτε ότι τα κουτάβια δεν μπορούν να κρατήσουν την ουροδόχο κύστη τους για πολύ καιρό. Για παράδειγμα, ένα κουτάβι 4 μηνών μπορεί να κρατήσει την κύστη του μόνο για περίπου 4 ώρες. Είτε κουτάβι είτε ενήλικας, μην αφήνετε το κελυφωτό σας για περισσότερο από 6 ώρες κάθε φορά, εκτός κι αν τον κάνετε κλουβί.
Το sheltie σας θα έχει τη θέση να καλέσει το δικό του στο σπίτι σας
Στο τέλος της προπόνησης του κιβωτίου, το sheltie σας θα έχει τη θέση να καλέσει το δικό του στο σπίτι σας.

Μέρος 2 από 3: εκπαίδευση στο σπίτι σας

 1. 1
  Κρατήστε το κέφι σας σε μια περιορισμένη περιοχή του σπιτιού σας. Όταν αρχίζετε να εκπαιδεύετε το σπίτι σας, κρατήστε τον σε ένα μικρό δωμάτιο (π.χ. μπάνιο) ή σε μια μικρή περιοχή ενός μεγαλύτερου δωματίου (π.χ. κουζίνα) όπου τα πατώματα είναι εύκολο να καθαριστούν. Τοποθετήστε ένα κουτάβι κατσαρόλα σε εκείνη την περιοχή, έτσι ώστε το κέλυφος σας να έχει ένα μέρος για να εξαλειφθεί εάν έχετε φύγει για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όταν εκπαιδεύεται στο σπίτι, μπορεί να έχει πρόσβαση σε περισσότερες περιοχές του σπιτιού σας.
  • Λάβετε υπόψη ότι η χρήση ενός κατούρου μπορεί να είναι δύσκολο να ενθαρρύνετε το sheltie σας να εξαλείφει μόνο έξω.
 2. 2
  Επιλέξτε έναν εξωτερικό χώρο όπου μπορεί να εξαλειφθεί το sheltie Εάν έχετε πίσω αυλή, μεταφέρετε το κέλυφος σας σε μια περιοχή που είναι σχετικά προστατευμένη από τα στοιχεία (π.χ. άνεμος, βροχή). Αφήστε τον να επιλέξει το συγκεκριμένο σημείο εξάλειψης σε αυτήν την περιοχή. Μόλις αφήσει το άρωμά του εκεί, θα πηγαίνει σε αυτό το σημείο κάθε φορά που τον παίρνετε έξω.
  • Εάν δεν έχετε πίσω αυλή, σκεφτείτε να επιλέξετε έναν ανοιχτό χώρο όπου θα μπορούσε να απομακρύνει κατά τη διάρκεια του περπατήματος. Βεβαιωθείτε ότι αυτή η περιοχή δεν βρίσκεται στην ιδιωτική ιδιοκτησία κάποιου άλλου και καθαρίστε τα κόπρανά του αμέσως.
 3. 3
  Πάρτε το sheltie σας έξω σε κανονικό πρόγραμμα. Η προπόνηση στο σπίτι θα είναι πολύ πιο εύκολη όταν το sheltie ξέρει πότε αναμένεται να πάει στο μπάνιο. Εάν έχετε ένα κουτάβι sheltie, πάρτε το έξω αφού ξυπνήσει, τρώει ή πίνει νερό. Πρέπει επίσης να τον αφήσετε να απομακρυνθεί πριν πάτε για ύπνο και όποτε τον αφήσετε να βγει από το κιβώτιο.
  • Τα ενήλικα σκυλιά δεν χρειάζεται να βγαίνουν τόσο συχνά όσο τα κουτάβια, αλλά θα πρέπει να ακολουθούν ένα καθορισμένο πρόγραμμα. Για παράδειγμα, αφαιρέστε το ενήλικο sheltie σας μετά από κάθε γεύμα.
 4. 4
  Δοξάστε το sheltie σας όταν αποβάλλει έξω. Δεδομένου ότι τα shelties είναι πρόθυμα να ευχαριστήσουν, το sheltie σας θα χρειαστεί τον προφορικό έπαινο και την έγκρισή σας («καλό σκυλί!» Ή «καλή δουλειά!») Όταν αποβάλλει έξω. Όταν λαμβάνει θετικά σχόλια από εσάς, θα συσχετίσει την απομάκρυνση εκτός με μια ανταμοιβή, καθιστώντας τον πιο πιθανό να επαναλάβει την ίδια καλή συμπεριφορά.
 5. 5
  Καθαρίστε τα ατυχήματα χωρίς να τιμωρήσετε το σέλφι σας. Εάν το σπίτι σας έχει ατύχημα στο σπίτι, καθαρίστε το χωρίς πανηγύρι ή τιμωρία. Χρησιμοποιήστε ένα ενζυματικό καθαριστικό (χωρίς αμμωνία) που θα εξαλείψει το άρωμα των ούρων, ώστε να μην έχει ατύχημα στην ίδια περιοχή. Αν μπορείτε, κρατήστε τον έξω από το δωμάτιο, ώστε να μην σας δει να καθαρίσετε το ατύχημα. αν σε δει, μπορεί να πιστεύει ότι είναι εντάξει να εξαλείψεις μέσα στο σπίτι.
  • Να μην τιμωρήσει Sheltie σας! Ανεξάρτητα από το εάν ήσασταν μάρτυρες του ατυχήματος όπως συνέβη, τρίβοντας τη μύτη του στα ούρα ή τα κόπρανα δεν θα τον αποθαρρύνει να κάνει άλλο ατύχημα. Θα τον κάνει να φοβάται μόνο εσένα.
Οπότε πρέπει να εκπαιδεύσετε το sheltie σας για να μην γαβγίζει τόσο πολύ
Ο φλοιός ενός sheltie μπορεί να είναι δυνατός και διαπεραστικός, οπότε πρέπει να εκπαιδεύσετε το sheltie σας για να μην γαβγίζει τόσο πολύ.

Μέρος 3 από 3: διδασκαλία των εντολών sheltie

 1. 1
  Εκπαιδεύστε το sheltie σας για να ακολουθείτε βασικές εντολές. Τα Shelties είναι πολύ έξυπνα και έξυπνα, οπότε μάλλον δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για το sheltie σας να μάθει βασικές εντολές. Μπορούν συχνά να μάθουν μια εντολή την πρώτη φορά που θα δοθεί. Οι βασικές εντολές για να διδάξετε το sheltie σας περιλαμβάνουν καθίσματα, διαμονή, ελάτε και φτέρνα.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε σε ένα μάθημα υπακοής για να του διδάξετε βασικές εντολές. Μην εκπλαγείτε αν καταλήξει να είναι στην κορυφή της τάξης!
  • Μόλις ο sheltie κυριαρχήσει μια εντολή, προχωρήστε στην επόμενη. Το sheltie σας θα βαρεθεί αν συνεχίσετε να ασκείτε μια εντολή που έχει ήδη κυριαρχήσει.
  • Προκαλέστε τον με διαφορετικά κόλπα και εντολές, όπως να παίζετε νεκρούς και να σας δίνει το πόδι του.
 2. 2
  Διαχειριστείτε το γαύγισμα του sheltie σας. Η φυσική προστατευτικότητά σας μπορεί να τον κάνει να γαβγίζει πολύ. Ο φλοιός ενός sheltie μπορεί να είναι δυνατός και διαπεραστικός, οπότε θα πρέπει να εκπαιδεύσετε το sheltie σας για να μην γαβγίζει τόσο πολύ. Αυτή η προπόνηση θα σας εμπλέξει πρώτα να τον φλοιό («μιλήστε») και μετά να «σιωπήσετε». Αυτές οι δύο εντολές θα σας επιτρέψουν να ελέγξετε πότε γαβγίζει το sheltie σας.
 3. 3
  Εγγραφείτε στο sheltie σας στην προπόνηση ευκινησίας. Η ευφυΐα του sheltie και το υψηλό επίπεδο ενέργειας του καθιστούν έναν εξαιρετικό υποψήφιο για προπόνηση ευκινησίας. Η προπόνηση ευκινησίας περιλαμβάνει άλματα, αναρρίχηση και πλοήγηση πάνω από εμπόδια. Θα κρατήσει το sheltie σας σωματικά ενεργό και ψυχικά διεγερμένο. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας ή άλλους ιδιοκτήτες sheltie για προτάσεις σχετικά με τα κοντινά μαθήματα ευελιξίας.
 4. 4
  Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε στο sheltie σας στην εκπαίδευση βοοειδών. Τα Shelties έχουν ένα έντονο ένστικτο βοσκής. Εάν ζείτε σε ένα αγρόκτημα, ίσως θελήσετε να ακονίσετε τις ικανότητές σας στο Sheltie. Λάβετε υπόψη ότι το sheltie σας μπορεί να χρειαστεί πρώτα να περάσει ένα «τεστ ένστικτου» για να βεβαιωθείτε ότι έχει το ένστικτο στο κοπάδι, αντί να κυνηγάει ζώα.
  • Αναζητήστε κτηνοτροφικούς συλλόγους στην περιοχή σας.
  • Μπορείτε επίσης να διδάξετε το sheltie σας στο κοπάδι μόνοι σας.
  • Μην ενθαρρύνετε τη συμπεριφορά βοσκής εάν δεν ζείτε σε περιβάλλον που απαιτεί βοσκή. Για παράδειγμα, εάν έχετε παιδιά, μην τα έχετε τα κοπάδια σας - αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο δάγκωμα των παιδιών σας.

Συμβουλές

 • Η θετική ενίσχυση (λεκτικός έπαινος, λιχουδιές, επιπλέον χάιδεμα) είναι πολύ χρήσιμη κατά την προπόνηση ενός sheltie
 • Η κοινωνικοποίηση του sheltie σας θα τον βοηθήσει να γίνει ένα καλά προσαρμοσμένο και σίγουρο σκυλί. Το νηπιαγωγείο, η εκπαίδευση υπακοής και η εισαγωγή του σε νέους ανθρώπους θα βοηθήσουν το sheltie σας να γίνει καλά κοινωνικοποιημένο.
 • Εάν το sheltie σας φαίνεται λίγο νευρικό με λουριά, εκπαιδεύστε τον πώς να αισθάνεται άνετα με το περπάτημα στο λουρί.
 • Το Flyball, η παρακολούθηση και η ανταγωνιστική εκπαίδευση υπακοής είναι εξαιρετικοί τρόποι για να συνεχίσετε την προπόνηση και να προκαλέσετε το sheltie σας.
Θα είστε σε θέση να εκπαιδεύσετε το sheltie σας
Με το χρόνο και την υπομονή, θα είστε σε θέση να εκπαιδεύσετε το sheltie σας και να τον βοηθήσετε να γίνει ένα καλό συμπεριφερόμενο και πιστό μέλος της οικογένειας.

Προειδοποιήσεις

 • Ένα στέλεχος με ένα ανεξέλεγκτο ένστικτο βοσκής μπορεί να κυνηγήσει τα αυτοκίνητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού. Εάν δεν έχετε κλειστή αυλή, σκεφτείτε να κρατάτε το λουρί σας με λουρί κάθε φορά που πηγαίνει έξω.
 • Τα σπίτια μπορεί να υποφέρουν από άγχος χωρισμού. Η σωστή εκπαίδευση σε κιβώτια μπορεί να μειώσει αυτό το άγχος. Ωστόσο, εάν το άγχος διαχωρισμού του sheltie σας τον κάνει να είναι καταστροφικό ή να κλαίει ασταμάτητα, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας ή έναν κτηνιατρικό συμπεριφοριστή για βοήθεια.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Το Sheltie μου είναι 4 μηνών και αρνείται να ασήμαντο έξω. Μπορώ να είμαι έξω μαζί της και δεν θα ασήμαντο μέχρι να μπει μέσα. Οποιαδήποτε βοήθεια;
  Δοκιμάστε τις μεθόδους στο House εκπαιδεύστε ένα κουτάβι.
 • Πώς μπορώ να κοινωνικοποιήσω μια 6χρονη Sheltie; Σε περιπάτους φαίνεται να φοβάται άλλα σκυλιά, ειδικά εκείνα που έχουν πτυσσόμενα λουριά που τείνουν να τον πνεύμονα, να φλοιό και να γρυλίζουν.
  Είναι φυσιολογικό ένα σκυλί να θέλει να αποφύγει τους άλλους που τους βγαίνουν, φλοιό ή γρυλίζουν, γιατί αυτή η συμπεριφορά δεν ελέγχεται και θεωρείται συνήθως ως εχθρική. Η κοινωνικοποίηση ξεκινά καλύτερα σε νεαρή ηλικία. μπορεί ακόμα να γίνει παλαιότερο, αλλά ο σκύλος μπορεί να είναι πιο επιφυλακτικός και ντροπαλός από έναν σκύλο που ξεκίνησε νεότερος. Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να τον πάρετε μαζί σας οπουδήποτε μπορείτε. Αν πάτε να πάρετε κάποια τροφή για κατοικίδια, πάρτε τον σε ένα κατάστημα που επιτρέπει στα κατοικίδια ζώα και τον φέρετε μαζί. Εάν πρόκειται να φάτε, δοκιμάστε να βρείτε ένα εστιατόριο που επιτρέπει σκύλους. Πηγαίνετε τον σε ένα μέρος όπου βρίσκονται άλλα σκυλιά και προσπαθήστε να τον μετακινήσετε γύρω από άλλα σκυλιά που δεν είναι πολύ στο πρόσωπό σας για να τον βοηθήσετε να συνηθίσετε σε άλλα ζώα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail