Πώς να φτιάξετε ένα κλουβί χάμστερ;

Η αγορά ενός κλουβιού χάμστερ από το κατάστημα κατοικίδιων ζώων μπορεί να είναι δαπανηρή, αλλά ευτυχώς μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας κλουβί από έναν πλαστικό κάδο, κάποια αναλώσιμα και μερικά εργαλεία. Χρησιμοποιήστε πλαστικό δοχείο 15 έως 20 λίτρων με καπάκι. Κόψτε ένα μεγάλο ορθογώνιο από το καπάκι και αντικαταστήστε το με συρματόπλεγμα, το οποίο θα κρατήσει τον κλωβό καλά αεριζόμενο. Σκουπίστε το εσωτερικό του κάδου με ένα αραιωμένο διάλυμα χλωρίνης για να αποτρέψετε το χάμστερ σας να αρρωστήσει από επιβλαβείς χημικές ουσίες. Μόλις στεγνώσει ο κάδος, βάλτε 5 εκατοστά χαρτιού, ινών κυτταρίνης ή ροκανιδιών στο κάτω μέρος του κλουβιού. Προσθέστε έναν τροχό χάμστερ, μασήματα ξύλου, ένα μπουκάλι νερό και ένα μπολ φαγητού για να κρατήσετε το χάμστερ σας ευτυχισμένο και υγιές. Για να μάθετε πώς να διατηρείτε τον κάδο χάμστερ καθαρό, συνεχίστε να διαβάζετε!

Μπορώ να συνδέσω ένα κλουβί χάμστερ σε ένα κλουβί δοχείου;
Μπορώ να συνδέσω ένα κλουβί χάμστερ σε ένα κλουβί δοχείου;

Κλουβιά χάμστερ από το κατάστημα κατοικίδιων ζώων μπορεί να είναι ακριβό. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε το δικό σας προσιτό κλουβί χάμστερ με ένα πλαστικό κάδο, μερικά αναλώσιμα και μερικά εργαλεία. Πριν δημιουργήσετε το σπίτι του χάμστερ σας, είναι σημαντικό να δώσετε στον κλωβό τον κατάλληλο εξαερισμό και να το ρυθμίσετε με τα σωστά υλικά και εξοπλισμό για να επιτρέψετε στο χάμστερ σας να αναπτυχθεί. Εάν κατασκευάσετε σωστά το περιβάλλον του χάμστερ και παρέχετε επαρκή τροφή, νερό και κλινοσκεπάσματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υγιές περιβάλλον για το κατοικίδιο ζώο σας.

Μέρος 1 από 3: μέτρηση και κοπή του καπακιού

 1. 1
  Αγοράστε ένα διαυγές πλαστικό δοχείο 15-20 US gal (57000-76000 ml). Αποκτήστε ένα πλαστικό δοχείο με καπάκι στο διαδίκτυο ή από πολυκατάστημα. Σύμφωνα με το RSPCA, θα πρέπει να έχετε ένα κλουβί που έχει μέγεθος τουλάχιστον 30 × 15 × 15 in (76 × 38 × 38 cm) για κάθε χάμστερ. Αυτό θα του δώσει αρκετό χώρο για να μετακινηθείτε και να παίξετε.
  • Μπορείτε να διατηρήσετε μαζί τους χάμστερ νάνους, αλλά θα πρέπει να αυξήσετε ανάλογα το μέγεθος του κλουβιού.
  • Πρέπει να στεγάσετε κινέζικα και συριακά χάμστερ σε ξεχωριστά κλουβιά.
 2. 2
  Σχεδιάστε ένα περίγραμμα ενός ορθογωνίου στο καπάκι του κάδου. Αφήστε ένα κενό 2 in (5,1 cm) μεταξύ των γραμμών του ορθογωνίου και της άκρης του καπακιού. Αυτός ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση συρμάτινου πλέγματος έτσι ώστε ο κλωβός σας να αερίζεται.
 3. 3
  Κόψτε το κέντρο του καπακιού του κάδου. Μόλις σχεδιάσετε το περίγραμμα, τρυπήστε τη γραμμή με ένα μαχαίρι ή ξυράφι για να μπορέσετε να αρχίσετε να το κόβετε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για να κόψετε τη γραμμή και να βγάλετε το ορθογώνιο κομμάτι πλαστικού.
 4. 4
  Τρυπήστε τρύπες κάθε 3 in (7,6 cm) γύρω από την εξωτερική άκρη του καπακιού. Σημειώστε μικρούς κύκλους γύρω από την εξωτερική άκρη του καπακιού κάθε 3 in (7,6 cm) με ένα μαρκαδόρο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το καπάκι στο δοχείο και να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι με ένα 1/4 ίντσας (0,64 cm) ή μεγαλύτερο λεπίδα τρυπανιού να κάνουν τις τρύπες σε καθεμία από τις σημάνσεις.
  • Αυτές οι οπές θα σας επιτρέψουν να συνδέσετε το συρματόπλεγμα στο καπάκι του κλουβιού.
Διατηρώντας το κλουβί χάμστερ καθαρό θα αποτρέψει το χάμστερ σας να αρρωστήσει
Διατηρώντας το κλουβί χάμστερ καθαρό θα αποτρέψει το χάμστερ σας να αρρωστήσει και θα σταματήσει να σχηματίζουν κακές οσμές.

Μέρος 2 από 3: σύνδεση πλέγματος υλικού

 1. 1
  Κόψτε ένα κομμάτι πλέγματος υλικού που έχει το ίδιο μέγεθος με το καπάκι. Αγοράστε πλέγμα υλικού online ή σε κατάστημα υλικού. Το πλέγμα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, έτσι ώστε το χάμστερ σας να μην μπορεί να μασήσει έξω από το κλουβί. Μετρήστε το μήκος και το πλάτος του καπακιού στο δοχείο σας με μεζούρα ή χάρακα. Στη συνέχεια, κόψτε ένα κομμάτι του πλέγματος που έχει το ίδιο μέγεθος με το καπάκι του κάδου.
  • Το πλέγμα θα κρατήσει τον κλουβί αερισμό χωρίς να αφήνει χώρο για τα χάμστερ σας να διαφύγουν.
  • Χρησιμοποιήστε κοπτικά σύρματα ή ένα ισχυρό ψαλίδι για να κόψετε το συρματόπλεγμα.
 2. 2
  Συνδέστε το πλέγμα στο καπάκι με φερμουάρ. Περάστε το φερμουάρ μέσα από το πλέγμα και στη συνέχεια μέσα από τις τρύπες που τρυπήσατε στο καπάκι. Ασφαλίστε το φερμουάρ και τραβήξτε το άκρο του για να το σφίξετε στο κλουβί. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία μέχρι να στερεώσετε το πλέγμα στο καπάκι σε κάθε τρύπα.
 3. 3
  Περάστε τα πλεονάζοντα άκρα από τους φερμουάρ. Κόψτε τα άκρα των φερμουάρ ώστε να μην κολλήσουν. Το κλουβί χάμστερ σας αερίζεται τώρα. Πριν τοποθετήσετε το χάμστερ στο νέο κλουβί του, βεβαιωθείτε ότι το έχετε ρυθμίσει σωστά.
Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε το δικό σας προσιτό κλουβί χάμστερ με ένα πλαστικό κάδο
Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε το δικό σας προσιτό κλουβί χάμστερ με ένα πλαστικό κάδο, μερικά αναλώσιμα και μερικά εργαλεία.

Μέρος 3 από 3: εγκατάσταση του κλουβιού

 1. 1
  Σκουπίστε το εσωτερικό του κάδου με αραιωμένο διάλυμα λευκαντικού. Γεμίστε ένα μπολ με κρύο νερό και μια σταγόνα υγρού λευκαντικού. Φορέστε ένα ζευγάρι γάντια και βυθίστε ένα πανί στο διάλυμα και σκουπίστε το εσωτερικό του κάδου, το πλέγμα και το καπάκι για να το απολυμάνετε. Στη συνέχεια, στεγνώστε το εσωτερικό του κλουβιού με πανί ή χαρτοπετσέτα.
  • Το σκούπισμα του κλουβιού με το διάλυμα λευκαντικού θα αποτρέψει το χάμστερ σας να αρρωστήσει από τυχόν επιβλαβείς χημικές ουσίες που ενδέχεται να προσβληθούν στον κάδο όταν κατασκευάζεται.
 2. 2
  Τοποθετήστε ένα στρώμα 2 ιντσών (5,1 cm) στο κλουβί. Το κρεβάτι θα απορροφήσει τα ούρα του χάμστερ και θα κάνει ένα άνετο σπίτι για αυτό. Αγοράστε χάρτινα κλινοσκεπάσματα, ίνες κυτταρίνης ή ξέσματα ασβεστίου στο διαδίκτυο ή από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων και ρίξτε το στο κάτω μέρος του κλουβιού. Ακόμα και έξω από το κρεβάτι μέχρι να υπάρχει στρώμα 2-4 in (5,1-10,2 cm).
  • Μην συσκευάζετε το κρεβάτι έτσι ώστε το χάμστερ να μπορεί να σκάσει μέσα από αυτό, χρησιμοποιήστε περίπου 6-18 εκατοστά
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ξέσματα πεύκου και κέδρου, γιατί μπορεί να δώσει θραύσματα χάμστερ και να το τραυματίσετε.
  • Χρησιμοποιήστε κλινοσκεπάσματα χωρίς βαφή για να αποτρέψετε την αρρώστια του χάμστερ σας.
 3. 3
  Πάρτε έναν τροχό χάμστερ για να ασκήσετε το χάμστερ σας. Ένας τροχός χάμστερ θα επιτρέψει στο χάμστερ σας να τρέξει και να ασκηθεί ακόμα κι αν δεν υπάρχει πολύς χώρος στο κλουβί του. Τα νεαρά χάμστερ πρέπει να ασκούνται περισσότερο από τα παλαιότερα χάμστερ, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα έτσι ώστε το χάμστερ σας να μεγαλώσει για να είναι υγιές και δυνατό.
  • Αποκτήστε έναν τροχό 17 εκατοστών (17 cm) για χάμστερ νάνους και αποκτήστε έναν τροχό 20 εκατοστών (20 cm) για κινέζικα, συριακά και άλλα μεγάλα χάμστερ.
 4. 4
  Τοποθετήστε ένα μπουκάλι νερό για να δώσετε στο χάμστερ σας πηγή νερού. Αγοράστε ένα μπουκάλι νερό χάμστερ online ή σε κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Συνδέστε τις λωρίδες εντολών ή το velcro στο πίσω μέρος της φιάλης. Στη συνέχεια, συνδέστε την άλλη πλευρά του velcro μέσα στο κλουβί σε μια περιοχή στην οποία μπορεί να φτάσει το χάμστερ σας. Τα χάμστερ αρέσουν στο γλυκό νερό, άδειο το μπουκάλι και αντικατάσταση του κάθε μέρα.
  • Μην γεμίζετε ένα μπολ με νερό γιατί το χάμστερ μπορεί να πνιγεί.
 5. 5
  Βάλτε ένα μπολ με φαγητό στο κάτω μέρος του κλουβιού. Πάρτε ένα μπολ με μικρά κατοικίδια στο διαδίκτυο ή από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων και τοποθετήστε το πάνω από το κρεβάτι στο κλουβί σας. Μπορείτε να τροφοδοτείτε το χάμστερ σας 10 g (0,35 oz) τροφής χάμστερ κάθε μέρα. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε περιστασιακά τη διατροφή της με μερικά φρούτα και λαχανικά.
  • Τα χάμστερ θα αποθηκεύουν τρόφιμα στα μάγουλά τους και θα τα κρύβουν γύρω από το κλουβί.
  • Αντικαταστήστε το φρέσκο φαγητό, όπως τα φρούτα, κάθε μέρα για να αποφύγετε τη μούχλα.
 6. 6
  Δώστε τα παιχνίδια και τα αξεσουάρ χάμστερ για να το κρατήσετε απασχολημένο. Μπορείτε να αγοράσετε μικρά σπίτια, μασάδες ξύλου, ξύλινες μπάλες και άλλα αξεσουάρ για το χάμστερ σας. Αυτό θα του δώσει κάτι να κάνει και θα του δώσει ένα μέρος για να κρύψει τα τρόφιμα και να κρυφτεί. Ένα χάμστερ που έχει μέρη να κρυφτεί στο κλουβί τους θα είναι πιο χαλαρό από ένα χάμστερ χωρίς παιχνίδια ή αξεσουάρ.
 7. 7
  Καθαρίστε το κλουβί καθημερινά και αντικαταστήστε το κρεβάτι μία φορά την εβδομάδα. Τα χάμστερ συνήθως πηγαίνουν στο μπάνιο στο ίδιο σημείο στο κλουβί τους. Καθαρίζετε αυτήν την περιοχή καθημερινά για να κάνετε τον εβδομαδιαίο καθαρισμό σας πιο εύκολο. Αντικαταστήστε το κρεβάτι και σκουπίστε το εσωτερικό του κλουβιού με ένα αραιωμένο διάλυμα χλωρίνης μία φορά την εβδομάδα για να το διατηρήσετε καθαρό.
  • Διατηρώντας το κλουβί χάμστερ καθαρό θα αποτρέψει το χάμστερ σας να αρρωστήσει και θα σταματήσει να σχηματίζουν κακές οσμές.
Αλλά ευτυχώς μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας κλουβί από έναν πλαστικό κάδο
Η αγορά ενός κλουβιού χάμστερ από το κατάστημα κατοικίδιων ζώων μπορεί να είναι δαπανηρή, αλλά ευτυχώς μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας κλουβί από έναν πλαστικό κάδο, κάποια αναλώσιμα και μερικά εργαλεία.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • 15-20 γαλόνια (57000-76000 ml) πλαστικός κάδος
 • Σημάδι
 • Μαχαίρι ή ξυράφι
 • Ψαλίδια
 • Τρυπάνι
 • Πλέγμα υλικού
 • Φερμουάρ
 • Λευκαντικό
 • Κύπελλο ή μπολ
 • Κουρέλι
 • Λαστιχένια γάντια
 • Κλινοσκεπάσματα από χαρτί, ίνες κυτταρίνης ή ξέσματα ασβεστίου
 • Μπολ με μικρά κατοικίδια
 • Μπουκάλι νερό χάμστερ
 • Τροχός χάμστερ

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Ποια μάρκα δοχείου πρέπει να χρησιμοποιώ;
  Δεν πειράζει. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι ένα μεγάλο κάδο. Πολύ μικρό δοχείο δεν θα ήταν ιδανικό σπίτι για το χάμστερ σας.
 • Είναι τα κλουβιά για τα χάμστερ;
  Τα κλουβιά είναι καλά, αρκεί να είναι καλά αεριζόμενα και αρκετά μεγάλα για να προσφέρουν στους χάμστερ σας αρκετό χώρο για να παίξετε, να εξερευνήσετε και να κρύψετε. Έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι λιγότερο ακριβά από τα μεταλλικά κλουβιά. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε μεταλλικό κλουβί ή ανθεκτικότερη δεξαμενή εάν το χάμστερ σας αρέσει να μασάει πολύ, καθώς θα μπορούσαν εύκολα να καταστρέψουν το πλαστικό.
 • Μπορώ να τους κάνω μπάνιο;
  Αποφύγετε το μπάνιο του χάμστερ σας εάν είναι δυνατόν. Λούστε το χάμστερ σας μόνο εάν υπάρχει κάτι κολλημένο στη γούνα του ή εάν έχει έρθει σε επαφή με μια τοξική χημική ουσία. Το να κολυμπάτε το χάμστερ σας σε νερό ξεπλένει τα φυσικά τους έλαια και μπορεί να τα βλάψει σοβαρά.
 • Μπορούν να μπουν χάμστερ;
  Ναί.
 • Μπορώ να πάρω ένα διάφανο κάδο και να τρυπήσω τρύπες στο πάνω μέρος του καπακιού και στην κορυφή των πλευρών
  Ναί. Εφόσον οι τρύπες δεν είναι αρκετά μεγάλες για να περάσει το χάμστερ και υπάρχουν αρκετές από αυτές, δεν διαφέρει από το να έχει καλώδιο.
 • Μπορείτε να βάλετε ένα χάμστερ σε μια δεξαμενή ψαριών;
  Ναι, αρκεί η δεξαμενή να είναι αρκετά μεγάλη (π.χ. περίπου 40 γαλόνια ή περίπου 150 λίτρα). Εάν πρόκειται για γυάλινη δεξαμενή, προσέξτε πολύ να μην την τοποθετήσετε σε περιοχή όπου θα έχει άμεσο ηλιακό φως. Οι γυάλινες δεξαμενές διατηρούν τη θερμότητα πολύ καλά, οπότε υπάρχει κίνδυνος να ζεσταθεί πολύ. Φροντίστε να το ολοκληρώσετε με πλέγμα για καλό εξαερισμό.
 • Μπορώ να συνδέσω ένα κλουβί χάμστερ σε ένα κλουβί δοχείου;
  Σίγουρος. Μπορείτε να στερεώσετε κλουβιά με σωλήνες απλώς φερμουάρ, συνδέοντας κομμάτια σύνδεσης και συνδέοντας τους σωλήνες ως συνήθως.
 • Έχω ένα νάνο χάμστερ και πρόκειται να συνδέσω τον κάδο στο critter trail, πώς θα το έκανα αυτό;
  Λέω απλώς να απαλλαγείτε από το critter trail καθώς είναι πολύ μικρό για κάθε χάμστερ. Απλώς αγοράστε ένα πραγματικά φθηνό κάδο online ή στο Target
 • Μπορεί ένα χάμστερ να βγει από ένα πλαστικό δοχείο;
  Είναι σίγουρα δυνατό, ειδικά εάν έχετε μπουκάλια νερό ή παιχνίδια κατά μήκος των πλευρών του κάδου στο οποίο θα μπορούσε να ανεβεί το χάμστερ. Συνιστάται πάντα να τοποθετείτε ένα ανθεκτικό, καλά αεριζόμενο καπάκι σε οποιοδήποτε περίβλημα χάμστερ.
 • Πώς προσθέτετε ένα μπουκάλι νερό σε ένα κλουβί;
  Πάρτε μια βεντούζα και συνδέστε το στο δοχείο και στη συνέχεια συνδέστε το μπουκάλι νερό.

Σχόλια (1)

 • eliopoulouarist
  Με τη βοήθεια αυτού του άρθρου, μπόρεσα να δημιουργήσω ένα ικανοποιητικό κλουβί για το χάμστερ μου. Οι οδηγίες ήταν πολύ απλές και εύκολο να ακολουθηθούν. Ευχαριστώ, οδηγός.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail