Πώς να αναπαράγετε τυπικά ινδικά χοιρίδια;

Για την αναπαραγωγή τυπικών ινδικών χοιριδίων, επιλέξτε ένα αρσενικό και ένα θηλυκό και εξετάστε τα από έναν κτηνίατρο για να επιβεβαιώσετε ότι είναι υγιή και έτοιμα για αναπαραγωγή. Στη συνέχεια, εισαγάγετε το ζευγάρι μεταξύ τους στο κλουβί θηλυκό ινδικό χοιρίδιο όταν είναι κοντά στον κύκλο θερμότητας της. Αφήστε τους να ζήσουν μαζί στο κλουβί χωρίς άλλα ινδικά χοιρίδια και αφήστε τη φύση να ακολουθήσει. Φροντίστε να τα κρατήσετε μαζί σε ολόκληρο τον κύκλο θερμότητας για να αυξήσετε την πιθανότητα εγκυμοσύνης. Για συμβουλές σχετικά με τη φροντίδα ενός έγκυου ινδικού χοιριδίου, διαβάστε!

Εκτρέφονται με εξαιρετικούς αγριόχοιρους ή αρσενικά ινδικά χοιρίδια
Αυτό σημαίνει ότι μόνο εκπληκτικές χοιρομητέρες, ή θηλυκά ινδικά χοιρίδια, εκτρέφονται με εξαιρετικούς αγριόχοιρους ή αρσενικά ινδικά χοιρίδια.

Εάν διαθέτετε Standard Guinea Pigs, τα οποία ονομάζονται επίσης cavies, ίσως θελήσετε να τα αναπαραγάγετε ως κατοικίδια ζώα ή να τα πουλήσετε σε άλλους λάτρεις των ινδικών χοιριδίων. Η αναπαραγωγή των τυποποιημένων ινδικών χοιριδίων δεν είναι για την εξασθενημένη καρδιά γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνη και απαιτεί πολλή προσοχή και δέσμευση. Για την επιτυχή αναπαραγωγή, είναι απαραίτητο να συνδυάσετε προσεκτικά το σωστό κάπρο και να σπέρνετε και να φροντίσετε κατάλληλα για αυτούς και τα σκουπίδια τους.

Μέρος 1 από 4: προετοιμασία αναπαραγωγής τυπικών ινδικών χοιριδίων

 1. 1
  Να γνωρίζετε τους κινδύνους αναπαραγωγής ινδικών χοιριδίων. Η αναπαραγωγή ινδικών χοιριδίων ενέχει ορισμένους σημαντικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού ποσοστού θνησιμότητας για έγκυα ζώα. Λάβετε υπόψη τους κινδύνους αναπαραγωγής ινδικών χοιριδίων και σκεφτείτε εάν αυτή είναι η σωστή απόφαση για το ζώο σας και για εσάς.
  • Μην αναπαράγετε ποτέ ινδικά χοιρίδια για διασκέδαση. Η αναπαραγωγή ινδικών χοιριδίων είναι επικίνδυνη και μπορεί να βλάψει ή να σκοτώσει το αγαπημένο σας κατοικίδιο.
  • Οι χοιρομητέρες ινδικών χοιριδίων έχουν υψηλό ποσοστό θνησιμότητας που σχετίζεται με την κέτωση της εγκυμοσύνης, το οποίο είναι ένα μεταβολικό πρόβλημα όπου η χοιρομητέρα δηλητηριάζει αργά και πεθαίνει από δηλητηρίαση από αίμα. Τα χοιρίδια είναι επίσης μεγάλα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα κατά τον τοκετό (αλλά η τοξαιμία είναι η κύρια αιτία θανάτου).
  • Εάν σκέφτεστε να αναπαραγάγετε τη χοιρομητέρα σας, ακολουθήστε τις προτάσεις ηλικίας αναπαραγωγής για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο επιπλοκών.
  • Εάν σπέρνετε χρειάζεστε καισαρική τομή λόγω επιπλοκών κατά τη γέννηση, το ποσοστό επιβίωσης είναι πολύ χαμηλό.
  • Εκτός αν έχετε ορίσει σπίτια για κουτάβια ή ζώα που δεν θέλετε να διατηρήσετε μετά την αναπαραγωγή, μην τα αναπαράγετε. Πολλοί άνθρωποι που λένε ότι θα πάρουν τα κουτάβια εξαφανίζονται βολικά μόλις γεννηθούν.
 2. 2
  Βεβαιωθείτε ότι έχετε προμήθειες για αναπαραγωγή και στέγαση κουταβιών. Εάν σκοπεύετε να αναπαραγάγετε ινδικά χοιρίδια, ο πληθυσμός των ζώων στο σπίτι σας πιθανότατα θα αυξηθεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή εφόδια για τη φροντίδα αναπαραγωγής ζώων και των κουταβιών τους.
  • Θα χρειαστείτε αρκετό χώρο στο κλουβί για να στεγάσετε όλα τα ζώα. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει επίσης να διαχωρίσετε αρσενικά και θηλυκά για να τα αποτρέψετε από την αναπαραγωγή.
  • Ο χώρος του κλουβιού θα απαιτήσει κατάλληλα κλινοσκεπάσματα και σανό, οπότε σκεφτείτε να αγοράσετε επιπλέον και να διατηρήσετε ένα αποθεματικό όταν καθαρίζετε την περιοχή των ινδικών χοιριδίων. Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε περισσότερα αξεσουάρ, όπως παιχνίδια ή κρυφές τρύπες για να απολαύσετε τα ινδικά χοιρίδια σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά σφαιρίδια τροφίμων και μπουκάλια νερό για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε υγιή τα ινδικά χοιρίδια.
  • Αφιερώστε αρκετό χρόνο για να καθαρίσετε σωστά τα κλουβιά των ινδικών χοιριδίων σε καθημερινή, εβδομαδιαία και μηνιαία βάση για να διατηρήσετε τους χοίρους σας υγιείς.
 3. 3
  Επιλέξτε τα ινδικά χοιρίδια για αναπαραγωγή. Θέλετε να βρείτε την καλύτερη ποιότητα αναπαραγωγής ινδικών χοιριδίων. Η επιλογή των σωστών ινδικών χοιριδίων μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση της υγείας τους και στη συνέχιση του ποιοτικού αποθέματος αναπαραγωγής.
  • Το σχέδιο αναπαραγωγής «καλύτερο στο καλύτερο» χρησιμοποιείται συχνά από επαγγελματίες όταν εξετάζουν συντρόφους. Αυτό σημαίνει ότι μόνο εκπληκτικές χοιρομητέρες, ή θηλυκά ινδικά χοιρίδια, εκτρέφονται με εξαιρετικούς αγριόχοιρους ή αρσενικά ινδικά χοιρίδια.
  • Όπου είναι δυνατόν, ελέγξτε την καταγωγή και των δύο ινδικών χοιριδίων. Υπάρχουν πολλές κληρονομικές ασθένειες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα ινδικά χοιρίδια και τα κουτάβια τους ή να προκαλέσουν τη λεγόμενη "θανατηφόρο" ή ένα κουτάβι με σοβαρές παραμορφώσεις.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο κάπρος και η χοιρομητέρα είναι κατάλληλη ηλικία για αναπαραγωγή.
  • Εάν δεν είστε σίγουροι για το φύλο του ινδικού χοιριδίου σας, μπορείτε να ελέγξετε ακριβώς πάνω από τον πρωκτό κρατώντας απαλά το ινδικό χοιρίδιο στην πλάτη του. Ένα αρσενικό θα έχει αυτό που φαίνεται να είναι σχισμή ή ορατό όρχεις. Ένα θηλυκό θα έχει μια πτυχή δέρματος που έχει σχήμα Υ πάνω από τον πρωκτό.
 4. 4
  Επιλέξτε έναν αγριογούρουνο για να ζευγαρώσετε με μια χοιρομητέρα. Μέρος της αναπαραγωγής του σωστού ζευγαριού ινδικών χοιριδίων είναι η επιλογή ενός αγριόχοιρου ή αρσενικού ινδικού χοιριδίου για να ζευγαρώσει. Η επιλογή του κάπρου καλής ποιότητας μπορεί να διασφαλίσει ότι μια χοιρομητέρα φέρει καλής ποιότητας και υγιή κουτάβια.
  • Ένας καλός κάπρος θα έχει φαρδύ κεφάλι και τολμηρό μάτι.
  • Η μέση ηλικία για τους περισσότερους αγριόχοιρους για πρώτη φορά είναι 5 μήνες. Τα ινδικά χοιρίδια πιστεύεται ότι φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα στις 10 εβδομάδες, ωστόσο τα περισσότερα φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα από 4 εβδομάδες. Επομένως, για την πρόληψη της αναπαραγωγής, τα αρσενικά πρέπει να αφαιρεθούν από τα θηλυκά στις 3 εβδομάδες.
 5. 5
  Επιλέξτε μια χοιρομητέρα για να ζευγαρώσετε με έναν αγριογούρουνο. Ακριβώς όπως η επιλογή του αγριογούρουνου είναι επίσης σημαντική, είναι επίσης σημαντικό να βρεθεί μια καλή ποιότητα χοιρομητέρα ή θηλυκό ινδικό χοιρίδιο. Η επιλογή της σωστής χοιρομητέρας μπορεί να βοηθήσει στην εξασφάλιση της ποιότητας και της υγείας των απορριμμάτων της.
  • Η χοιρομητέρα πρέπει να έχει καλό σχήμα κεφαλιού, τολμηρό μάτι και καλό ρύγχος.
  • Τα ινδικά χοιρίδια πιστεύεται ότι φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα στις 10 εβδομάδες, ωστόσο τα περισσότερα φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα από 4 εβδομάδες. Επομένως, για την πρόληψη της αναπαραγωγής, τα αρσενικά πρέπει να αφαιρεθούν από τα θηλυκά στις 3 εβδομάδες. Μια χοιρομητέρα μπορεί να ζευγαρωθεί οπουδήποτε από 4-7 μήνες για πρώτη φορά.
  • Είναι σημαντικό η χοιρομητέρα να είναι κάτω των 7 μηνών για μια πρώτη εγκυμοσύνη για να αποφευχθούν οι καταστάσεις σύμφυσης και δυστοκίας.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να επιλέξετε μια χοιρομητέρα που είχε χρόνο να ξεκουραστεί μεταξύ των απορριμμάτων για να διασφαλίσετε την ποιότητα των επόμενων απορριμμάτων.
Μέρος της αναπαραγωγής του σωστού ζευγαριού ινδικών χοιριδίων είναι η επιλογή ενός αγριόχοιρου ή αρσενικού
Μέρος της αναπαραγωγής του σωστού ζευγαριού ινδικών χοιριδίων είναι η επιλογή ενός αγριόχοιρου ή αρσενικού ινδικού χοιριδίου για να ζευγαρώσει.

Μέρος 2 από 4: αναπαραγωγή του επιλεγμένου ζεύγους

 1. 1
  Ελέγξτε την υγεία κάθε ινδικού χοιριδίου. Δεν μπορείτε να εισαγάγετε έναν αγριογούρουνο και τη σπορά εκτός εάν είστε βέβαιοι ότι και οι δύο είναι υγιείς. Μεταφέρετε κάθε ζώο σε κτηνίατρο για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να είναι ανθυγιεινό το ένα ζώο.
  • Εάν αντιμετωπίζετε τακτικά τα ινδικά χοιρίδια σας για ακάρεα, αυτό πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν τα αναπαραγάγετε για να αποτρέψετε την επίδραση του Ivermectin στα κουτάβια.
 2. 2
  Καραντίνα νέα ινδικά χοιρίδια για δύο εβδομάδες. Εάν αποφασίσετε να ζευγαρώσετε το ινδικό χοιρίδιο σας με ένα ινδικό χοιρίδιο από άλλο σπίτι, καραντίνα το νέο ινδικό χοιρίδιο για δύο εβδομάδες. Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι κανένα ζώο δεν είναι άρρωστο ή έχει παράσιτα.
  • Μπορείτε να καραντίσετε νέα ινδικά χοιρίδια απλώς διατηρώντας τα κλουβιά τους σε ξεχωριστά δωμάτια. Επίσης, φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας όποτε αγγίζετε τα ζώα και τις ζωοτροφές ή το κρεβάτι τους.
  • Μην αφήνετε τα ινδικά χοιρίδια να αλληλεπιδράσουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
  • Εάν αναπαράγετε ινδικά χοιρίδια που έχετε, δεν χρειάζεται καραντίνα.
 3. 3
  Παρουσιάστε το ζευγάρι ζευγαρώματος. Μόλις είστε βέβαιοι ότι κάθε ινδικό χοιρίδιο είναι υγιές, μπορείτε να παρουσιάσετε το ζευγάρι. Μπορεί να χρειαστούν λίγες μέρες για να συνηθίσουν τα ινδικά χοιρίδια.
  • Κρατήστε το ζευγάρι στο κανονικό κλουβί για να μειώσετε το άγχος και να αυξήσετε την πιθανότητα εγκυμοσύνης. Εάν δεν είναι έτοιμη να αναπαραχθεί, μπορεί να απορρίψει το αρσενικό ψεκάζοντάς το ή δείχνοντας τα δόντια της.
  • Ποτέ μην επιτρέπετε περισσότερες από μία επαφές κάπρων με τη χοιρομητέρα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές μάχες μεταξύ των αρσενικών.
  • Εάν έχετε πολλές χοιρομητέρες που συνήθως ζουν μαζί, αφαιρέστε τις χοιρομητέρες που δεν αναπαράγετε σε διαφορετικό κλουβί για να αποφύγετε το περιττό άγχος. Διατηρήστε τη συντροφιά μεταξύ των χοιρομητέρων, επιτρέποντάς τους να «κάνουν χρόνο στο πάτωμα » μαζί, διατηρώντας ταυτόχρονα το ζευγάρι αναπαραγωγής μαζί την πλειοψηφία του χρόνου.
 4. 4
  Μην ενοχλείτε το ζευγάρι αναπαραγωγής κατά τη διάρκεια του κύκλου θερμότητας. Ο κύκλος θερμότητας μιας χοιρομητέρας μπορεί να διαρκέσει από 15 έως 17 ημέρες. Το ζευγάρι αναπαραγωγής πρέπει να διατηρείται μαζί σε ολόκληρο τον κύκλο για να αυξήσει την πιθανότητα εγκυμοσύνης.
  • Το ζευγάρι μπορεί να προσπαθήσει να ζευγαρώσει καθ 'όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά η χοιρομητέρα μπορεί να μείνει έγκυος μόνο κατά τη διάρκεια ενός μικρού χρονικού διαστήματος 24 - 48 ωρών ανά κύκλο.
  • Ελέγξτε το ζευγάρι αναπαραγωγής αρκετά συχνά για να διασφαλίσετε την υγεία και την ευτυχία τους και να διαβεβαιώσετε τα ινδικά χοιρίδια ότι τα φροντίζετε.
Εάν σκοπεύετε να αναπαραγάγετε ινδικά χοιρίδια
Εάν σκοπεύετε να αναπαραγάγετε ινδικά χοιρίδια, ο πληθυσμός των ζώων στο σπίτι σας πιθανότατα θα αυξηθεί.

Μέρος 3 από 4: προσδιορισμός της εγκυμοσύνης και υποβοήθηση της γέννησης

 1. 1
  Ελέγξτε εάν η χοιρομητέρα είναι έγκυος. Μετά από τουλάχιστον 18 ημέρες, ελέγξτε εάν η χοιρομητέρα είναι έγκυος. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας - δείτε πώς μπορείτε να πείτε εάν το ινδικό χοιρίδιο σας είναι έγκυο - αλλά μόνο ένας κτηνίατρος θα είναι σε θέση να πει με σιγουριά.
  • Μια έγκυος γυναίκα μπορεί να εμφανίσει πολλά συμπτώματα εγκυμοσύνης, όπως η διαταραγμένη κοιλιά και η αυξημένη κατανάλωση τροφής και νερού. Μια χοιρομητέρα μπορεί να τρώει 2-3 φορές την κανονική της ποσότητα όταν είναι έγκυος.
  • Ένας κτηνίατρος μπορεί επίσης να καθορίσει μια εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης.
  • Μπορεί να χρειαστούν αρκετοί κύκλοι θερμότητας για να μείνει έγκυος η χοιρομητέρα. Να είστε υπομονετικοί ώστε να μην τονίζετε τα ινδικά χοιρίδια σας.
 2. 2
  Φροντίστε για τη χοιρομητέρα κατά τη διάρκεια της περιόδου κύησης. Μόλις γίνετε έγκυος, η περίοδος κύησης 63-70 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι σημαντικό να αποφευχθεί το άγχος όσο το δυνατόν περισσότερο.
  • Μην κάνετε αλλαγές στο κλουβί της χοιρομητέρας και μην μειώσετε την έκθεση σε οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει άγχος, όπως δυνατούς θορύβους.
  • Χειριστείτε τη χοιρομητέρα ελάχιστα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και καθόλου τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Μπορείτε να την πείσετε σε μια πετσέτα ή ένα κουτί για την παράδοση.
  • Μπορείτε να αφήσετε τον κάπρο στο κλουβί με τη χοιρομητέρα για να την παρηγορήσετε.
  • Συνιστάται να αφαιρέσετε άλλα ινδικά χοιρίδια από το χώρο της χοιρομητέρας και να την αφήσετε να σκουπίζει μόνη της.
 3. 3
  Αυξήστε τη διατροφή της χοιρομητέρας. Η ποσότητα τροφής και νερού που καταναλώνει μια χοιρομητέρα θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δώστε της περισσότερο φαγητό για να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι χρειάζεται πολύ θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξει τα αναπτυσσόμενα κουτάβια.
  • Αυξήστε την ποσότητα των φρέσκων λαχανικών που προσφέρονται σε 1,5 έως 2 φλιτζάνια την ημέρα.
 4. 4
  Ελέγξτε για προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η εγκυμοσύνη είναι πολύ κίνδυνος για τις χοιρομητέρες επειδή τα κουτάβια είναι μεγάλα. Ελέγχετε προσεκτικά τη χοιρομητέρα καθημερινά αναζητώντας σημάδια ασθένειας και ζυγίζοντας τη χοιρομητέρα.
  • Τα σημάδια της ασθένειας μπορεί να περιλαμβάνουν φλοιώδη μάτια, μύτη ή αυτιά. και ένα αραιωμένο ή παλτό.
  • Η χοιρομητέρα θα πρέπει σταδιακά να αυξήσει το βάρος, αν και πόσο εξαρτάται από το άτομο και το μέγεθος των απορριμμάτων.
  • Ελέγξτε ότι τρώει. Ένα έγκαιρο προειδοποιητικό σημάδι της τοξαιμίας της εγκυμοσύνης είναι η έλλειψη όρεξης. Κάθε έγκυος χοιρομητέρα που δεν τρώει για περισσότερο από 12 ώρες θα πρέπει να δει έναν κτηνίατρο.
  • Εάν παρατηρήσετε προβλήματα με το ινδικό χοιρίδιο σας, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης κίνησης των αγέννητων κουταβιών της, συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο.
 5. 5
  Ετοιμαστείτε για τη γέννηση των κουταβιών. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τη γέννησή σας γύρω στις εννέα εβδομάδες. Το να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για τη γέννηση με ιατρικά εφόδια μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τυχόν επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν.
  • Τα ινδικά χοιρίδια δεν εμφανίζουν εξωτερικά σημάδια επικείμενης γέννησης και δεν κάνουν συγκεκριμένες προετοιμασίες για τοκετό, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς πότε θα γεννηθεί η χοιρομητέρα.
  • Μπορεί να παρατηρήσετε μια ελαφρά διεύρυνση των πυελικών οστών στη χοιρομητέρα ακριβώς πριν γεννήσει.
  • Συμπληρώστε μια σύριγγα, την οποία ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε ένα νεογέννητο στόμα κουταβιών.
  • Είναι καλή ιδέα να ειδοποιήσετε έναν κτηνίατρο όταν η χοιρομητέρα φτάσει σε εννέα εβδομάδες, ώστε να γνωρίζουν ότι μπορεί να χρειαστεί να παρέμβουν και μπορεί να είναι στη διάθεσή σας για να παρακολουθήσουν αμέσως τη σπορά εάν προκύψει επιπλοκή.
 6. 6
  Περιμένετε σύντομη εργασία εάν δεν υπάρχουν επιπλοκές. Χρειάζονται ινδικά χοιρίδια 10-30 λεπτά για να γεννήσουν εάν μια χοιρομητέρα δεν έχει επιπλοκές. Εάν ο τοκετός διαρκεί περισσότερο από μία ώρα, καλέστε τον κτηνίατρό σας ή πάρτε τη χοιρομητέρα για ιατρική περίθαλψη.
  • Μην συσσωρεύετε τη γυναίκα ενώ εργάζεται. Έχετε μόνο ένα άτομο μαζί της για να επιβλέπει τη γέννηση και μην την αγγίζετε.
  • Μια χοιρομητέρα πρέπει να γεννά κάθε 5-10 λεπτά. Μια χοιρομητέρα θα έχει συνήθως 1-5 κουτάβια.
  • Η χοιρομητέρα θα γεννήσει καθισμένος και καμπουρίζοντας ή με οκλαδόν.
  • Πάρτε το ινδικό χοιρίδιο σας σε γιατρό εάν η εργασία γίνει πολύπλοκη. Για παράδειγμα, εάν διαρκεί περισσότερο από μία ώρα, υπάρχουν περισσότερα από 15 λεπτά μεταξύ των κουταβιών, εάν εμφανίζει υπερβολική αιμορραγία ή πραγματοποιεί ακραίες κλήσεις άγχους.
Εξετάστε τα από έναν κτηνίατρο για να επιβεβαιώσετε ότι είναι υγιή
Για την αναπαραγωγή τυπικών ινδικών χοιριδίων, επιλέξτε ένα αρσενικό και ένα θηλυκό και εξετάστε τα από έναν κτηνίατρο για να επιβεβαιώσετε ότι είναι υγιή και έτοιμα για αναπαραγωγή.

Μέρος 4 από 4: χειρισμός των χοίρων μετά τη γέννηση

 1. 1
  Αφήστε τη χοιρομητέρα να καθαρίσει τα κουτάβια της. Μόλις γεννήσει η χοιρομητέρα σας, αφήστε την να καθαρίσει τα κουτάβια μόνη της. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης βακτηρίων στα νέα κουτάβια ή στη μητέρα που τα απορρίπτει. Είναι επίσης σημαντικό η μητέρα να κάνει μασάζ στην περιοχή γύρω από τους πνεύμονες για να βοηθήσει τα κουτάβια να αναπνέουν. Εάν το κουτάβι αφαιρεθεί από το μασάζ, μπορεί να πεθάνει.
  • Η μητέρα ή άλλοι σύντροφοι θα τρώνε τον πλακούντα και τις μεμβράνες.
 2. 2
  Περιμένετε συναγερμούς και πλήρως λειτουργικά κουτάβια Όταν γεννιούνται τα κουτάβια, θα πρέπει να εμφανίζονται πλήρως λειτουργικά και σαν μικροσκοπικοί ενήλικες. Σε περίπτωση που ένα κουτάβι δεν φαίνεται φυσιολογικό, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.
  • Τα νεογέννητα κουτάβια πρέπει να έχουν μαλλιά, ανοιχτά μάτια, ένα πλήρες σύνολο δοντιών και να είναι σε θέση να τρέχουν τριγύρω όπως άλλα ινδικά χοιρίδια.
  • Τα κουτάβια δεν χρειάζονται λαμπτήρα θερμότητας ή θερμαντικό κάλυμμα όσο το δωμάτιο είναι ζεστό. Πρέπει να διατηρούνται στην ίδια άνετη θερμοκρασία με τους γονείς.
  • Η μητέρα μπορεί να απορρίψει ένα από τα κουτάβια, συχνά το ρουτίνα των απορριμμάτων. Ίσως να μην υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό το κουτάβι, οπότε τρέφετε με το χέρι και συνεχίστε να το τοποθετείτε με τη μητέρα. Δοκιμάστε λίγο-ένα μεταξύ του κουταβιού και της μητέρας.
 3. 3
  Περιμένετε μια ολόκληρη μέρα πριν χειριστείτε τη μητέρα και τα κουτάβια. Τα ινδικά χοιρίδια δεν είναι ιδιαίτερα προστατευτικά ή προληπτικά με τα μικρά τους, αλλά δώστε στη μητέρα και τα κουτάβια μια ολόκληρη μέρα μετά τη γέννηση πριν τα χειριστείτε. Μετά από αυτό, μπορείτε να τα χειριστείτε όσο θέλετε.
  • Ενθαρρύνεται να χειριστείτε τα κουτάβια για να τους βοηθήσετε να κοινωνικοποιήσετε.
 4. 4
  Συνεχίστε να παρέχετε μια πλούσια διατροφή για τη μητέρα. Συνεχίστε να παρέχετε σανό αλφάλφα και επιπλέον σβόλους τροφής ενώ η μητέρα θηλάζει. Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η χοιρομητέρα θα παραμείνει υγιής καθώς ταΐζει τα κουτάβια της και θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο ότι η ποιότητα του γάλακτος της είναι κακή.
  • Η χοιρομητέρα μπορεί να αρχίσει να απογαλακτίζει τα κουτάβια της σε ηλικία 14-21 ημερών. Ωστόσο, τα χοιρίδια μπορούν να τρώνε στερεά τρόφιμα από μόλις πέντε ημέρες (επειδή γεννιούνται τόσο καλά ανεπτυγμένα), οπότε αν η μητέρα απορρίψει ένα χοιρίδιο, βεβαιωθείτε ότι η στερεά τροφή είναι διαθέσιμη και μπορεί να αρχίσει να τρώει για τον εαυτό του.
 5. 5
  Εξετάστε τα κουτάβια και τη μητέρα. Μια μέρα μετά τη γέννηση και περιστασιακά μετά από αυτό, εξετάστε τη μητέρα και τα κουτάβια. Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε "θανατηφόρους" και οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες. Συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο εάν παρατηρήσετε ιατρικά προβλήματα ή έχετε απορίες.
  • Το μέγεθος των κουταβιών θα ποικίλει αν και πρέπει να είναι περίπου 2,5 έως 3,5 oz και να είναι 3-10 εκατοστά. Για τις πρώτες 2 ημέρες το βάρος των κουταβιών μπορεί να μειωθεί, αλλά την τρίτη ημέρα θα πρέπει να αρχίσει να αυξάνεται ξανά.
  • Ένα μικρότερο κουτάβι μπορεί να επωφεληθεί από 15 λεπτά ένα προς ένα με τη μητέρα του μία ή δύο φορές την ημέρα.

Συμβουλές

 • Εάν η μητέρα απορρίψει τα κουτάβια, μπορείτε να τα οπώσετε πίσω μέχρι να είναι αρκετά μεγάλα για να φάνε μόνα τους.
 • Εάν πρέπει να ταΐσετε με τα χέρια τα κουτάβια, χρησιμοποιήστε τη φόρμουλα γατάκι και μια σύριγγα. Εάν το κουτάβι είναι υγιές, μέσα σε λίγες μέρες θα αρχίσει να τρώει σανό, γρασίδι και μαλακά λαχανικά όπως το μαρούλι.

Προειδοποιήσεις

 • Η χοιρομητέρα θα ζεσταθεί μόλις γεννήσει. Εάν ο κάπρος βρίσκεται ακόμα στο κλουβί, μπορεί να την εμποτίσει. Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε τον κάπρο για να αποτρέψετε μια άλλη άμεση εγκυμοσύνη. Αυτό θα επιτρέψει στην ανάκτηση της χοιρομητέρας.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Τουλάχιστον δύο κλουβιά.
 • Επιπλέον προμήθειες, όπως φαγητό και κλινοσκεπάσματα.
 • Δύο υγιή ινδικά χοιρίδια του αντίθετου φύλου.
 • Αρχεία του αγριόχοιρου και των χοιρομητέρων της οικογένειας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Μπορεί ένας χοιρομητέρας δύο ετών να μείνει έγκυος ή είναι πολύ επικίνδυνο;
  Αυτό θα ήταν επικίνδυνο. Τα πυελικά οστά μιας ώριμης γυναίκας συντήκονται στη θέση τους και δεν έχουν «δίνουν». Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δυσκολευτεί να γεννήσει και να χρειαστεί καισαρική. Αυτό προστίθεται στον ήδη σημαντικό κίνδυνο απειλητικής για τη ζωή τοξαιμίας εγκυμοσύνης.
 • Γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο εναντίον της αναπαραγωγής ινδικών χοιριδίων; Εάν κανείς δεν το έκανε, τα ινδικά χοιρίδια θα εξαφανίζονταν!
  Πολλοί ιδιοκτήτες και ειδικοί ινδικών χοιριδίων αντιτίθενται στην αναπαραγωγή, διότι η πλειονότητα των ανθρώπων που το αναπαράγουν το κάνουν για διασκέδαση, με λίγη έως καθόλου γνώση σχετικά με την αναπαραγωγή και τους κινδύνους της θανάτωσης της χοιρομητέρας στη διαδικασία. Η αναπαραγωγή είναι άσκοπη, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες ινδικά χοιρίδια που αναζητούν για πάντα σπίτια σε καταφύγια διάσωσης από όλες τις ηλικίες, φυλές και τύπους, συμπεριλαμβανομένων των κουταβιών και των εγκύων χοιρομητέρων. Η ομοιότητα των ινδικών χοιριδίων να εξαφανιστούν είναι πολύ λεπτή, οπότε αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί προς το παρόν.
 • Μπορούν τα θηλυκά ινδικά χοιρίδια να ζευγαρώσουν με τον πατέρα τους;
  ΜΠΟΡΟΥΝ, αλλά δεν πρέπει. Αυτό ονομάζεται "ενδογαμία" και μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές με τη γέννηση και τις μεγάλες παραμορφώσεις στα κουτάβια που θα προκαλούσαν την απόρριψη των χοιρομητέρων.
 • Ο κάπρος μου είναι δύο, αλλά η χοιρομητέρα μου είναι 6 μήνες. Μπορώ να τα αναπαράγω;
  Ναί. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η ηλικία της γυναίκας. Τα αρσενικά μπορούν να συνεχίσουν να μεγαλώνουν σε μεγάλη ηλικία.
 • Πρέπει το αρσενικό να διαχωριστεί από τη χοιρομητέρα και τα κουτάβια αμέσως μετά τη γέννηση;
  Ναί! Το αρσενικό μπορεί να εμποτίσει το θηλυκό μόλις 2 ώρες μετά τη γέννηση. Αυτές οι εγκυμοσύνες είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρες.
 • Μπορώ να πάρω τα μωρά υπαίθρια με τη μητέρα την επόμενη μέρα που γεννιούνται;
  Όχι, θα πρότεινα να περιμένετε περίπου 1-2 εβδομάδες για να τους αφήσετε έξω. Τα νεογέννητα έχουν ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα και θα μπορούσαν να αρρωστήσουν εάν εκτίθενται σε κάτι έξω.
 • Τι γίνεται αν η χοιρομητέρα μου απορρίπτει επανειλημμένα τον κάπρο μου ενώ προσπαθώ να ζευγαρώσω;
  Τα θηλυκά είναι γενικά επιλεκτικά και δεν θα θέλουν να ζευγαρώσουν εάν ο κάπρος δεν είναι στενός φίλος ή αρκετά καλός για αυτά. Τους εξοικειωθείτε ο ένας με τον άλλο πριν αποφύγετε τις προσδοκίες αναπαραγωγής τους.
 • Έχω δύο guineas που είναι 5 και 6 ετών - δεν μπορούν να αναπαραχθούν καθόλου - γιατί;
  Γενικά, τα ινδικά χοιρίδια ηλικίας 5 και 6 ετών είναι πραγματικά, πολύ παλιά, περίπου 80-90 σε ανθρώπινα χρόνια. Οπότε όχι, δεν πρόκειται να αναπαραχθούν, όπως οι ηλικιωμένοι δεν αναπαράγονται.
 • Πρέπει να διαχωρίσω τη χοιρομητέρα μου από τα άλλα ινδικά χοιρίδια μετά την αναπαραγωγή της;
  Ναι εάν στεγάζεται με άλλα αρσενικά. Εάν όχι, μπορεί να είναι πιο ευτυχισμένη με φίλους.
 • Μπορεί ο θηλυκός σύντροφος της μητέρας να είναι εκεί μαζί και τα κουτάβια;
  Ναί. Το θηλυκό σύντροφο κλουβί μπορεί να υποστηρίξει τη μητέρα και ακόμη και να βοηθήσει στη γέννηση.

Σχόλια (13)

 • phebroniapolite
  Με βοήθησε με πληροφορίες σχετικά με την αναπαραγωγή. Διάσωσε ένα 2χρονο άνδρα σήμερα και τον ονόμασε Χένρι! Λυπάμαι που τον αφήνεις μόνο του, οπότε είναι μαζί με τα 2 θηλυκά μου, το Bubble & Mini.
 • laskarouanaxago
  Έψαχνα μερικά βήματα για τον τρόπο αναπαραγωγής ινδικών χοιριδίων, γιατί έκανα λίγη έρευνα για αυτό. ο οδηγός με δίδαξε και τα χρησιμοποίησα.
 • ebaker
  Μου άρεσε πώς εξηγήσατε τι να κάνετε μετά και παρεμπιπτόντως, φωνάζοντας στα PopularMMOs.
 • xcook
  Εκτρέφω και έδειξα guineapigs πριν από 35 χρόνια. Πρόσφατα αποκτήσαμε ένα αρσενικό ζευγάρι αδελφών. Μου θύμισες όλες τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει με την αναπαραγωγή τους. Αποφάσισα να μην αναπαράγω ξανά. Θα μπορούσα να πάρω μερικά περισσότερα ως κατοικίδια.
 • haskell67
  Πρόκειται να αναπαράγω τα ινδικά χοιρίδια μου. Αυτός ο ιστότοπος είναι εξαιρετικός για να δώσει μια σαφή, ακριβή εξήγηση για το πώς πρέπει να ξεδιπλώνονται τα πράγματα και τι να κάνει σε συγκεκριμένα γεγονότα. Τα γραφικά βοηθούν πολύ.
 • gwilson
  Είμαι αρχάριος, ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες. Έχω σπείρει ηλικίας 1 έτους και έβαλα πρόσφατα μια τρύπα για αναπαραγωγή. Αφού περάσω τη σελίδα σας, υποθέτω ότι με έχεις σώσει από πιθανό καρδιακό σπάσιμο. Ευχαριστώ πολύ.
 • legrosbrayan
  Αυτό βοήθησε πραγματικά, σας ευχαριστώ! Όταν επέστρεψα από το σπίτι της θείας μου πήγα να ελέγξω το κλουβί των ινδικών χοιριδίων και υπήρχαν 3 μαμάδες που γέννησαν. Δυστυχώς, η Oreo (ένα από τα ινδικά χοιρίδια μου) είχε γεννήσει, αλλά το μωρό της πέθανε. Το κάστανο είχε 3 μωρά και ο καφές είχε 2 μωρά.
 • evielloyd
  Αυτό με βοήθησε να μάθω όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζω για την αναπαραγωγή ινδικών χοιριδίων. Σας ευχαριστώ.
 • orichards
  Αυτό το άρθρο επέκτεινε πραγματικά τις γνώσεις μου για τα ινδικά χοιρίδια, ειδικά επειδή πρόκειται να αναπαράγω το θηλυκό μου γουρουνάκι!
 • rkirlin
  Αυτό με βοήθησε πολύ, τώρα ξέρω ότι πρέπει να ξέρω για την αναπαραγωγή ινδικών χοιριδίων. Σας ευχαριστώ.
 • polymnia03
  Προσπαθώ να ζευγαρώσω τα δύο μου ινδικά χοιρίδια και αυτή η σελίδα είχε πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
 • wconn
  Αυτό το άρθρο ήταν τόσο υπέροχο! Δεν ήξερα τίποτα και τώρα νιώθω σαν ειδικός!! Ήταν τόσο φοβερό που το έστειλα στον φίλο μου γιατί θέλουμε να αναπαράγουμε τις guineas μας.
 • queendamore
  Βοήθησε να προσδιοριστεί η διαφορά μεταξύ ενός αγοριού και ενός κοριτσιού ινδικό χοιρίδιο.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail