Πώς να κρατήσετε κρότωνες από τα σκυλιά σας;

Για να κρατήσετε κρότωνες από το σκυλί σας, προσπαθήστε να το ελέγχετε καθημερινά ενώ χτενίζετε τη γούνα του, κάτι που μπορεί να αποτρέψει μια προσβολή νωρίς. Θα πρέπει επίσης να προσπαθείτε να το πλένετε κάθε δύο εβδομάδες με ένα σαμπουάν κατά του τσιμπούρι για να σκοτώσετε τυχόν τσιμπούρια που μπορεί να έχουν πάρει στη γούνα του. Εκτός από τη διατήρηση της γούνας του σκύλου σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα κολάρο απωθητικό τσιμπούρι, το οποίο απελευθερώνει χημικές ουσίες για να διατηρεί τα τσιμπούρια μακριά. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως χάπια, κρέμες και σπρέι, για την καταπολέμηση των κροτώνων. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου αναγνώρισης και αντιμετώπισης μιας προσβολής στο σκύλο σας, διαβάστε!

Αυτά τα σαμπουάν περιέχουν συστατικά που σκοτώνουν τυχόν τσιμπούρια που μπορεί να υπάρχουν ήδη στα σκυλιά
Αυτά τα σαμπουάν περιέχουν συστατικά που σκοτώνουν τυχόν τσιμπούρια που μπορεί να υπάρχουν ήδη στα σκυλιά σας και απωθούν τυχόν τσιμπούρια που προσπαθούν να δαγκώσουν τα σκυλιά σας αργότερα.

Τα τσιμπούρια μπορεί να είναι ένα αρκετά συχνό πρόβλημα εάν έχετε σκύλους. Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες, όπως η ερχίχωση, η αναπλάσμωση και η μωσαϊσμός, καθώς και η νόσος του Lyme, η οποία μπορεί να επηρεάσει και τους ανθρώπους. Η τακτική φροντίδα των σκύλων σας και η διατήρηση της καθαριότητας των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του σπιτιού σας μπορούν να αποτρέψουν τα σκυλιά σας από τα τσιμπούρια. Μπορείτε επίσης να δώσετε στα σκυλιά σας μια ποικιλία προληπτικών φαρμάκων που απωθούν και σκοτώνουν τα τσιμπούρια. Εάν βρείτε τσιμπούρια στα σκυλιά σας, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την επιδείνωση της προσβολής. Οι περισσότερες ασθένειες που προκαλούνται από τσιμπούρια χρειάζονται περισσότερο από 24 ώρες συνεχή προσκόλληση τσιμπουριού για μετάδοση. Ως εκ τούτου, ο καθημερινός έλεγχος των σκύλων σας για κρότωνες και η απομάκρυνσή τους αμέσως μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών.

Μέθοδος 1 από 4: παροχή τακτικής φροντίδας στα σκυλιά σας

 1. 1
  Χρησιμοποιήστε ένα απωθητικό κολάρο στα σκυλιά σας. Εάν τα σκυλιά σας φορούν ένα κολάρο απωθητικό τσιμπούρι μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε τα τσιμπούρια μακριά από το κεφάλι και το λαιμό τους. Αυτοί οι τύποι κολάρων κάθονται στο δέρμα των σκύλων σας και απελευθερώνουν χημικές ουσίες ή δραστικές ενώσεις στον λιπώδη ιστό ακριβώς κάτω από το δέρμα των σκύλων σας.
  • Αυτές οι χημικές ουσίες δεν θα βλάψουν τα σκυλιά σας, αλλά θα σκοτώσουν και θα απωθήσουν τα τσιμπούρια.
  • Τοποθετήστε το κολάρο προσεκτικά στα σκυλιά σας, ώστε να μην είναι σε θέση να γυρίσουν τα κεφάλια τους και να το μασήσουν ή να το δαγκώσουν.
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα προϊόν με άδεια για να σκοτώσετε τσιμπούρια, όπως το Seresto, διαφορετικά ο σκύλος σας δεν θα έχει επαρκή προστασία.
 2. 2
  Ελέγξτε τα σκυλιά σας μία φορά την ημέρα για κρότωνες. Κάθε μέρα, πρέπει να χτενίζετε τη γούνα των σκύλων σας και να ελέγχετε για κρότωνες, ειδικά εάν τα σκυλιά σας περνούν πολύ χρόνο έξω. Μπορεί να βρείτε περιστασιακά ένα ή δύο, και να τα βγάζετε από τα σκυλιά σας κάθε μέρα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε μια σοβαρή προσβολή.
  • Τοποθετήστε τα σκυλιά σας σε ένα λευκό φύλλο έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε καλύτερα εάν τυχόν κρότωνες πέφτουν όταν χτενίζετε τη γούνα τους.
  • Χρησιμοποιώντας είτε τα δάχτυλά σας είτε μια χτένα, χτενίστε τη γούνα κατά μήκος της πλάτης και της κοιλιάς του σκύλου σας, φροντίζοντας να φτάσετε μέχρι το δέρμα του σκύλου σας. Καθώς χτενίζετε, αναζητήστε τσιμπούρια, τα οποία μερικές φορές μοιάζουν με γκρι φασόλια ή σπόρους μαύρης παπαρούνας ή μικρότερα.
  • Εάν το σκυλί σας έχει μακριά μαλλιά, τότε μπορείτε να ψαλιδίσετε τα μαλλιά σας για να διευκολύνετε την εύρεση των κροτώνων.
 3. 3
  Λάβετε τακτικά τα σκυλιά σας. Θα πρέπει να σαμπουάντε τα σκυλιά σας κάθε δύο εβδομάδες με ένα σαμπουάν κατά των τσιμπουριών. Αυτά τα σαμπουάν περιέχουν συστατικά που σκοτώνουν τυχόν τσιμπούρια που μπορεί να υπάρχουν ήδη στα σκυλιά σας και απωθούν τυχόν τσιμπούρια που προσπαθούν να δαγκώσουν τα σκυλιά σας αργότερα.
  • Το να κολυμπάτε τα σκυλιά σας είναι ένας καλός τρόπος για να αποτρέψετε τα τσιμπούρια, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με φάρμακα ψύλλων. Το να βασίζεσαι μόνο στα λουτρά πιθανότατα δεν θα αποτρέψει τα σκυλιά σου από το να κτυπά.
Ειδικά εάν τα σκυλιά σας περνούν πολύ χρόνο έξω
Κάθε μέρα, πρέπει να χτενίζετε τη γούνα των σκύλων σας και να ελέγχετε για κρότωνες, ειδικά εάν τα σκυλιά σας περνούν πολύ χρόνο έξω.

Μέθοδος 2 από 4: συντήρηση του σπιτιού και της αυλής σας

 1. 1
  Κενό συχνά. Εσείς και τα σκυλιά σας μπορείτε εύκολα να φέρετε τσιμπούρια στο σπίτι από έξω, οπότε ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψετε μια προσβολή είναι να καθαρίζετε τακτικά το σπίτι σας. Η ηλεκτρική σκούπα βοηθά να απορροφήσει ζωντανά τσιμπούρια, καθώς και τυχόν αυγά που μπορεί να έχουν εισέλθει σε εσάς ή τα σκυλιά σας.
  • Θα πρέπει να αδειάσετε ολόκληρο το σπίτι σας, αλλά επίσης να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές όπου τα σκυλιά σας κρέμονται περισσότερο - κοντά στα κρεβάτια τους ή στα αγαπημένα σημεία ύπνου και παιχνιδιού.
 2. 2
  Διατηρήστε την αυλή και τον κήπο σας. Μπορείτε να αποτρέψετε την είσοδο των κροτώνων στην αυλή σας, φροντίζοντας να διατηρούνται τακτοποιημένα γρασίδι και φυτά. Κόψτε συχνά το γρασίδι σας, αποφύγετε να αποθηκεύετε οποιοδήποτε από τα εργαλεία της αυλής σας κοντά στην άκρη της αυλής σε ψηλά χόρτα και συχνά κόβετε φυτά και θάμνους.
 3. 3
  Κρατήστε τα σκυλιά σας μακριά από περιοχές με έντονη δάση. Εάν εσείς και τα σκυλιά σας κάνετε συχνές βόλτες, προσπαθήστε να αποφύγετε περιοχές με μεγάλες δασώδεις περιοχές ή περιοχές με πολύ ψηλό γρασίδι. Αυτοί οι τύποι περιοχών είναι ο φυσικός βιότοπος των τσιμπουριών και το να περνάτε τα σκυλιά σας μέσα από αυτούς τους τύπους περιοχών εγγυάται σχεδόν ότι τα σκυλιά σας θα πάρουν μερικά τσιμπούρια.
Η διέλευση των σκύλων σας από αυτούς τους τύπους περιοχών εγγυάται σχεδόν ότι τα σκυλιά σας θα πάρουν μερικά
Αυτοί οι τύποι περιοχών είναι ο φυσικός βιότοπος των τσιμπουριών και η διέλευση των σκύλων σας από αυτούς τους τύπους περιοχών εγγυάται σχεδόν ότι τα σκυλιά σας θα πάρουν μερικά τσιμπούρια.

Μέθοδος 3 από 4: χρήση προληπτικών φαρμάκων

 1. 1
  Χορηγήστε από του στόματος φάρμακα. Σημειώστε προληπτικά φάρμακα από το στόμα - συνήθως με τη μορφή χαπιών - είναι διαθέσιμα στον πάγκο ή από τον κτηνίατρό σας. Αυτά τα χάπια στοχεύουν τσιμπούρια σε όλα τα στάδια, συμπεριλαμβανομένων των κροτώνων αυγών, προνυμφών, κουταβιών και ενηλίκων.
  • Θα πρέπει να χορηγείτε τα σκυλιά σας σε αυτό το φάρμακο τακτικά, συνήθως μία φορά το μήνα. Ελέγξτε τη συσκευασία ή μιλήστε στον κτηνίατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τη σωστή δοσολογία και συχνότητα.
  • Η χορήγηση από του στόματος φαρμάκων στα σκυλιά σας εμποδίζει επίσης την επαφή παιδιών με άλλα φάρμακα ή άλλα κατοικίδια ζώα.
 2. 2
  Εφαρμόστε μια επιτόπου θεραπεία. Οι θεραπείες spot-on συνήθως έρχονται σε υγρή μορφή και είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, χωρίς χρέωση σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων και από τον κτηνίατρό σας. Ωστόσο, χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα που διαθέτουν άδεια για να σκοτώσουν ή να απωθήσουν τα τσιμπούρια. Αυτό σημαίνει ότι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά και θα παρέχουν στα σκυλιά σας την καλύτερη προστασία. Αυτός ο τύπος φαρμάκου πρέπει να εφαρμόζεται στη βάση του λαιμού του σκύλου σας ή ανάμεσα στις ωμοπλάτες τους.
  • Αυτός ο τύπος φαρμάκου εφαρμόζεται επίσης κάθε μήνα ή μία φορά κάθε δύο εβδομάδες ανάλογα με το προϊόν. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας σχετικά με το εάν ένα φάρμακο επιτόπου ή από του στόματος είναι καλύτερο για τα σκυλιά σας.
  • Εάν χρησιμοποιείτε θεραπεία επί τόπου, βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας ή άλλα κατοικίδια ζώα δεν έρχονται σε επαφή με αυτήν.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι κατά του τσιμπούρι. Τα σπρέι τσιμπούρι εφαρμόζονται τοπικά και λειτουργούν πολύ πιο γρήγορα από μια στοματική ή κηλίδα θεραπεία. Απλώστε το σπρέι σε όλο το σώμα των σκύλων σας.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψεκασμό τσιμπούρι σε συνδυασμό με τα περισσότερα φάρμακα τσιμπούρι, αλλά βεβαιωθείτε πάντα ότι ελέγχετε και τα δύο σετ συσκευασίας για αντενδείξεις.
  • Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε ψεκασμό τσιμπούρι αφού έχετε εισέλθει από μια μεγάλη βόλτα.
  • Όταν χρησιμοποιείτε το σπρέι, φροντίστε να αποφύγετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα των σκύλων σας.
 4. 4
  Ανακινήστε σε σκόνη κατά του τσιμπούρι. Σκόνες μπορούν επίσης να εφαρμοστούν τοπικά στο κατοικίδιο ζώο σας για να απαλλαγείτε από τα τσιμπούρια. Όπως με ένα σπρέι κατά του τσιμπούρι, θα πρέπει να εφαρμόσετε τη σκόνη σε όλο το σώμα των σκύλων σας. Θα πρέπει να επιλέξετε μια σκόνη που να είναι συγκεκριμένη για την ηλικία και το μέγεθος των σκύλων σας.
  • Προσέξτε να μην εισπνεύσετε τη σκόνη μόνοι σας ή να αφήσετε τα σκυλιά σας να την εισπνεύσουν.
 5. 5
  Εφαρμόστε μια βουτιά. Το Tick dip είναι μια συμπυκνωμένη χημική ουσία που μπορεί να εφαρμοστεί με ένα καθαρό πανί, σφουγγάρι ή βαμβακερό στυλεό στο δέρμα και τη γούνα των σκύλων σας, αφού αραιωθεί η βουτιά με νερό. Η βουτιά δεν χρειάζεται να ξεπλυθεί, αλλά πρέπει να μουλιάσει στο δέρμα των σκύλων σας.
  • Μην χρησιμοποιείτε εμβάπτιση σε πολύ νεαρά σκυλιά (κάτω των τεσσάρων μηνών) ή σε έγκυες ή θηλάζουσες σκύλους. Μερικές βουτιές δεν είναι επίσης κατάλληλες για ορισμένες φυλές, όπως τα Τσιουάουα, γι 'αυτό ελέγχετε πάντα πρώτα την ετικέτα.
Εξωτερικών χώρων του σπιτιού σας μπορούν να αποτρέψουν τα σκυλιά σας από τα τσιμπούρια
Η τακτική φροντίδα των σκύλων σας και η διατήρηση της καθαριότητας των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του σπιτιού σας μπορούν να αποτρέψουν τα σκυλιά σας από τα τσιμπούρια.

Μέθοδος 4 από 4: αντιμετώπιση μιας προσβολής

 1. 1
  Αναγνωρίστε τα σημάδια μιας προσβολής. Μερικές φορές, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας στην πρόληψη, τα σκυλιά σας μπορεί να πάρουν τσιμπούρια. Εάν τα σκυλιά σας φαίνονται ληθαργικά, παρουσιάζουν χωλότητα ή έχουν πυρετό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας και να κλείσετε ραντεβού για να ελέγξετε τα τσιμπούρια.
  • Λάβετε υπόψη ότι τα τσιμπούρια δαγκώνουν επίσης τους ανθρώπους και ότι, ως εκ τούτου, μπορείτε να δείξετε σημάδια ότι υπάρχουν κρότωνες σε εσάς, τα σκυλιά σας ή στο σπίτι σας. Εάν έχετε εξάνθημα, πόνο στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους ή πυρετό, ελέγξτε τον γιατρό σας και ζητήστε από τα κτηνίατρό σας να ελέγξουν τα σκυλιά σας.
 2. 2
  Προσέξτε να τα αφαιρέσετε. Εάν βρείτε μόνο ένα ή δύο τσιμπούρια στα σκυλιά σας, μπορείτε να τα αφαιρέσετε μόνοι σας, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη τεχνική. Πιάστε το τσιμπούρι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δέρμα και με μια γρήγορη κίνηση αφαιρέστε το τσιμπούρι. Αποφύγετε να πιέσετε το σώμα του τσιμπούρι, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει τον εμετό του στομαχιού του περιεχομένου (με μολυσματικούς παράγοντες) στην κυκλοφορία του αίματος του σκύλου σας.
  • Χρησιμοποιήστε ένα τσιμπιδάκι με λεπτή μύτη ή μια ειδική συσκευή αφαίρεσης τσιμπουριού. Προσέξτε να μην αφήσετε τα στόματα στο δέρμα του σκύλου, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει κοκκώδες τσιμπούρι, το οποίο μπορεί να απαιτεί θεραπεία.
  • Χρήση άλλων κοινώς προτεινόμενες μέθοδοι των αφαιρώντας τα τσιμπούρια μπορούν επίσης να κάνουν την κατάσταση χειρότερη. Αποφύγετε τη χρήση ζελατίνας πετρελαίου για να ασφυξήσετε τα τσιμπούρια ή φωτιά για να κάψετε τα τσιμπούρια.
 3. 3
  Καλέστε τον κτηνίατρό σας. Εκτός αν τα σκυλιά σας έχουν μόνο ένα ή δύο τσιμπούρια, δεν πρέπει να προσπαθήσετε να τα αφαιρέσετε μόνοι σας. Καλέστε τον κτηνίατρό σας και ζητήστε ραντεβού, αλλά επίσης μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τα σκυλιά σας στο μεταξύ.

Συμβουλές

 • Τα τσιμπούρια μπορούν να παρατηρηθούν περισσότερο κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι καθώς μεγαλώνουν και αναπαράγονται γρηγορότερα σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Προειδοποιήσεις

 • Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας εάν δεν είστε σίγουροι για τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος ή εάν υπάρχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail