Πώς να διδάξετε έναν παπαγάλο Quaker να μιλήσει;

Για να διδάξετε στον παπαγάλο Quaker να μιλάει, επιλέξτε μια απλή λέξη ή φράση, όπως "Γεια" ή "Γεια σας." Επαναλάβετε τη φράση γύρω από τον παπαγάλο σας συχνά, όπως όποτε φεύγετε ή εισέρχεστε στο δωμάτιο. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε τον ίδιο τόνο φωνής κάθε φορά, καθώς αυτό θα διευκολύνει τον παπαγάλο να πάρει τη λέξη. Καθώς το πουλί σας αρχίζει να μαθαίνει τη νέα λέξη, κάντε υπομονή. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για ορισμένους παπαγάλους να πάρουν το περιθώριο να λένε μια λέξη ή να την προφέρουν σωστά. Αν θέλετε, δοκιμάστε να διδάξετε τον παπαγάλο σας ένα μικρό τραγούδι ή μελωδία. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για συμβουλές από τον κτηνίατρο συν-συγγραφέα μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ανταμοιβής του παπαγάλου σας για ομιλία!

Για να διδάξετε στον παπαγάλο Quaker να μιλάει
Για να διδάξετε στον παπαγάλο Quaker να μιλάει, επιλέξτε μια απλή λέξη ή φράση, όπως "Γεια" ή "Γεια σας."

Οι παπαγάλοι Quaker, που ονομάζονται επίσης μοναχοί parakeets, είναι έξυπνα, αστεία πουλιά που απολαμβάνουν να μιμούνται αυτά που ακούνε γύρω τους. Απολαμβάνουν επίσης να αλληλεπιδρούν μαζί σας, οπότε συχνά αρχίζουν να παίρνουν φράσεις καθώς τους μιλάτε. Η συνομιλία μαζί τους όλη την ημέρα είναι χρήσιμη, αλλά μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε μια συγκεκριμένη φράση που θέλετε να λένε επαναλαμβάνοντας την συχνά.

Μέρος 1 από 2: διδασκαλία λέξεων και τραγουδιών στον παπαγάλο quaker

 1. 1
  Ξεκινήστε με κάτι απλό. Μην ξεκινήσετε με μια μακρά πρόταση. Αντ 'αυτού, κολλήστε με μια απλή φράση ή λέξη, όπως "Γεια" ή "Αντίο." Το πουλί σας είναι πιο πιθανό να πάρει σύντομες φράσεις στην αρχή.
 2. 2
  Πείτε τη φράση ξανά και ξανά. Για να συνηθίσετε τον παπαγάλο σας στην ιδέα, η επανάληψη είναι το κλειδί. Πείτε συχνά τη φράση, όπως όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από το δωμάτιο. Εάν το πουλί το ακούει αρκετά συχνά, πιθανότατα θα αρχίσει να το επαναλαμβάνει.
  • Φροντίστε να πείτε τη λέξη ή τη φράση με σαφήνεια και ευκρίνεια.
 3. 3
  Κρατήστε τον ίδιο τόνο. Ο παπαγάλος Quaker δεν παίρνει μόνο τον ήχο. Επίσης παίρνει τον τόνο. Εάν χρησιμοποιείτε τον ίδιο τόνο ή τονισμό, κάθε φορά που λέτε τη φράση, θα είναι πιο εύκολο για το πουλί σας να το πάρει.
  • Μια υψηλή, ενθουσιασμένη φωνή λειτουργεί συχνά καλά.
 4. 4
  Κάνε υπομονή. Χρειάζονται πολλές επαναλήψεις για να μάθει ένα πουλί μια φράση. Συχνά, το πουλί θα συνεχίσει να το παίρνει για πολύ πριν προσπαθήσει να το πει. Εάν έχετε ένα νεαρό πουλί, μπορεί να περιμένει έως ότου είναι λίγο μεγαλύτερο για να αρχίσει να μιλά.
 5. 5
  Δοκιμάστε να τραγουδήσετε μελωδίες. Τα κουάκερα πουλιά, όπως πολλά πουλιά, λατρεύουν να ακούνε μικρά τραγούδια και συχνά τα παίρνουν πιο γρήγορα από τις φράσεις. Αν τραγουδάτε το ίδιο μικρό τραγούδι στο πουλί σας κάθε μέρα, πιθανότατα θα το πάρει και θα το τραγουδήσει ξανά.
Τραγουδιών στον παπαγάλο quaker
Μέρος 1 από 2: διδασκαλία λέξεων και τραγουδιών στον παπαγάλο quaker.

Μέρος 2 από 2: ενθαρρυντική και ικανοποιητική ομιλία

 1. 1
  Πραγματοποιήστε συνομιλίες με τον παπαγάλο σας. Όπως και τα παιδιά, οι παπαγάλοι παίρνουν τη γλώσσα με την πάροδο του χρόνου. Όσο περισσότερο τους μιλάτε, τόσο περισσότερες λέξεις θα πάρει. Απλώς συμπεριλάβετε τις σε συνομιλίες για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε λιχουδιές για να ανταμείψετε την ομιλία. Όπως κάθε συμπεριφορά, η θετική ενίσχυση λειτουργεί καλά για να εκπαιδεύσει την ομιλία. Όταν αρχίζετε να λέτε μια φράση, δώστε στον παπαγάλο μια ανταμοιβή κάθε φορά που το λέτε. Τότε δώστε τους μόνο όταν σας κοιτάζουν όταν το λέτε. Μόλις το πουλί το κάνει αυτό, δώστε τους τη λιχουδιά μόνο όταν αρχίσει να λέει τη λέξη. Τέλος, προσφέρετε τη λιχουδιά μόνο όταν το πουλί πλησιάζει να το πει πραγματικά.
  • Μερικές καλές λιχουδιές περιλαμβάνουν τους ηλιόσπορους, μια αμύγδαλο ή λίγο σταφύλι.
  • Κάνετε μόνο πέντε ή έξι απολαύσεις σε μία συνεδρία.
  • Μπορεί να σας βοηθήσει αν χρησιμοποιείτε ένα κλικ όταν ανταμείβετε το πουλί σας με μια απόλαυση. Όταν το πουλί σας μιλάει, κάντε κλικ στο clicker και μετά δώστε του την απόλαυση. Σύντομα, θα συσχετίσει τον ήχο του κλικ με καλή συμπεριφορά, κάτι που θα τον ενθαρρύνει να συνεχίσει να μιλά.
 3. 3
  Διδάξτε τους φράσεις για συγκεκριμένες καταστάσεις. Οι παπαγάλοι Quaker είναι αρκετά έτοιμοι μαθητές και μπορείτε να τους βοηθήσετε να μάθουν φράσεις για διαφορετικές καταστάσεις. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τη φράση "Οι κροτίδες είναι νόστιμοι" όταν δίνετε στο πουλί σας μια κροτίδα ως απόλαυση. Εάν δώσετε στο πουλί σας ένα μήλο, πείτε "Τα μήλα είναι νόστιμα." Τελικά, το πουλί σας πιθανότατα θα μάθει να διακρίνει τις φράσεις.
 4. 4
  Διατηρήστε τις συνεδρίες σας σύντομες. Φυσικά, θα θέλατε να συνεχίσετε να επαναλαμβάνετε τη λέξη μέχρι να το πάρει ο Quaker. Ωστόσο, μπορείτε να κουράσετε το πουλί σας, όπως και να κουράσετε ένα σκυλί που προσπαθεί να το διδάξει να καθίσει. Δοκιμάστε λίγα λεπτά αρκετές φορές την ημέρα.
 5. 5
  Παράλειψη εκπαιδευτικών ταινιών. Οι ταινίες προπόνησης επαναλαμβάνουν ήχους και φράσεις για να μάθει ένα πουλί. Ωστόσο, τα περισσότερα μεγαλύτερα πουλιά, συμπεριλαμβανομένων των Quakers, προτιμούν να αλληλεπιδρούν μαζί σας. Απολαμβάνουν το χρόνο που περνούν μαζί σας, οπότε είναι πιο πιθανό να ασχοληθούν με τη συζήτηση για να σας ευχαριστήσουν από ό, τι εάν η ταινία το επαναλαμβάνει.
Ποτέ μην μιλάτε με σκληρό τόνο στον παπαγάλο σας
Ποτέ μην μιλάτε με σκληρό τόνο στον παπαγάλο σας, ακόμα κι αν έχουν κάνει κάτι λάθος.

Προειδοποιήσεις

 • Να είστε έτοιμοι για κάποια αναταραχή. Οι παπαγάλοι Quaker έχουν αίσθηση του χιούμορ και θα το εμφανίσουν στην ομιλία τους. Για παράδειγμα, μπορεί να καταλάβουν αυτά που λέτε όταν σας τσιμπήσουν και, στη συνέχεια, να το επαναλάβουν προτού σας δαγκώσουν με τσουγκράνα ή κροτάλισμα.
 • Να είστε έτοιμοι να πάρουν άλλους ήχους και φράσεις. Ενώ μπορείτε να τους διδάξετε λέξεις και φράσεις, οι Quakers είναι φυσικοί μιμητές. Αυτό σημαίνει ότι συχνά μαζεύουν πράγματα που δεν θα προτιμούσατε, όπως το φτέρνισμα, το σπάσιμο, οι ήχοι συναγερμού και τα χλευαστικά λόγια, ειδικά αν τα λέτε με ενθουσιασμό.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πόσος χρόνος χρειάζεται για να εκπαιδεύσετε έναν παπαγάλο Quaker για να μιλήσετε;
  Χρειάζονται περίπου 6-12 μήνες. Με την κατάλληλη προπόνηση θα είναι 2-3 μήνες πριν αρχίσει να μιλά.
 • Έχω ένα νέο Quaker. Είχα τα άλλα μου 14 χρόνια και ήταν αρκετά ομιλητής. Μου είπαν ότι είναι 6 μηνών. Μοιάζει πολύ, για προσοχή, φαίνεται. Τι συμβαίνει? Δεν έχει μιλήσει ακόμη.
  Μερικά πουλιά δεν είναι πολύ φωνητικά. Επίσης, το φύλο παίζει μεγάλο ρόλο στο εάν ένα πουλί θα ενδιαφέρεται να μιλήσει ή να σφυρίζει. Τα περισσότερα θηλυκά έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα να μάθουν πώς να μιλούν, ενώ ένα αρσενικό θα είναι καλύτερο να το πάρει.
 • Ο παπαγάλος Quaker μου, η Sammy, του αρέσει να πίνει από το κάτω χείλος μου και να τσιμπάει / δαγκώνει τα δόντια μου, γιατί γιατί;
  Το πράσινο μάγουλο μου κάνει αυτό και πολύ. Είναι πιθανό η Sammy να συλλέγει τα υπολείμματα φαγητού που έχουν κολλήσει στα δόντια σας. Αυτό μπορεί επίσης να είναι ένδειξη του ζητώντας προσοχή. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε - δεν είναι τίποτα σοβαρό. Απλώς ψάχνω για μια πηγή ψυχαγωγίας.
 • Τι θα συμβεί αν τους πω κάτι που σημαίνει;
  Οι παπαγάλοι, φυσικά, δεν μπορούν να καταλάβουν αγγλικά. Εάν τους επαναλάβετε κάτι πολλές φορές θα πάρουν τη λέξη. Εάν δεν θέλετε ο παπαγάλος σας να έχει κακή γλώσσα, μην πείτε άσχημα πράγματα γύρω τους. Ποτέ μην μιλάτε με σκληρό τόνο στον παπαγάλο σας, ακόμα κι αν έχουν κάνει κάτι λάθος.
 • Βοηθά ένας καθρέφτης στο κλουβί ή εμποδίζει τη μάθηση να μιλάει;
  Σας προτείνω να βγείτε τον καθρέφτη. Ο παπαγάλος σας θα αρχίσει να σκέφτεται ότι ο προβληματισμός του είναι ο σύντροφός του και θα αλληλεπιδρά λιγότερο μαζί σας.
 • Εάν έχω 2 quakers, θα ήταν πιο δύσκολο να τους κάνω να μιλήσουν;
  Ναί. Τα πουλιά συνήθως συνδέονται όταν ζουν μαζί και ουσιαστικά γίνονται καλύτεροι φίλοι. Μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους για μάθηση κόλπα όταν συνδέονται.
 • Πόσο χρονών πρέπει να είναι ένας παπαγάλος μοναχός για να μιλήσει;
  Δεν υπάρχει καθορισμένη ηλικία για ένα πουλί να αρχίσει να μιλά. Ξεκινήστε να τον διδάσκετε να μιλάει όσο νωρίτερα θέλετε.

Σχόλια (1)

 • kirsty33
  Αυτό το άρθρο μου έδωσε μερικές χρήσιμες ιδέες για όταν παίρνω το πρώτο μου Quaker αυτήν την εβδομάδα.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail