Πώς να σπάσει μια γενναία κότα;

Εάν έχετε μια γενναία κότα ή μια κότα που σταματά να ξαπλώνει για να καθίσει σε μια συλλογή αυγών, δοκιμάστε να την ενθαρρύνετε να φύγει από τη φωλιά. Φτάστε στο κιβώτιο ένθεσης και τοποθετήστε το σταθερά έξω από το κοτέτσι με το υπόλοιπο κοπάδι. Εάν συνεχίσει να προσπαθεί να επιστρέψει στο κοτέτσι, μπλοκάρετε την πόρτα για να την αναγκάσετε να τρέξει. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να την αποσπάσετε προσφέροντας μηδέν ή κρεμασμένο ένα κεφάλι λάχανου κοντά στα κοτόπουλα. Αυτό μπορεί να την βοηθήσει να βγάλει από τη γενναιόδωρη φύση της, αλλά αν δεν λειτουργεί, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μια άλλη τεχνική, όπως να την δροσίσετε. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο ψύξης μιας γεννημένης κότας, διαβάστε!

Εάν έχετε μια γενναία κότα ή μια κότα που σταματά να ξαπλώνει για να καθίσει σε μια συλλογή αυγών
Εάν έχετε μια γενναία κότα ή μια κότα που σταματά να ξαπλώνει για να καθίσει σε μια συλλογή αυγών, δοκιμάστε να την ενθαρρύνετε να φύγει από τη φωλιά.

Οι κότες Broody συμφωνούν να είναι μια τεράστια ενόχληση μεταξύ των κοινοτήτων κοτόπουλου, καθώς η παραγωγή αυγών τους σταματά δραστικά για να κάθεται σε μια συλλογή αυγών για εβδομάδες. Φυσικά, εάν αυτά τα αυγά δεν είναι γόνιμα τότε μπορείτε να περιμένετε να δείτε το κοτόπουλο σας να κάθεται εκεί για εβδομάδες στο τέλος. Αν και μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο, αν ακολουθήσετε τα σωστά βήματα, ελπίζουμε ότι θα σπάσετε τη γέννησή σας σε ένα θέμα χωρίς χρόνο.

Μέρος 1 από 6: προσδιορισμός μιας γενναίας κότας

 1. 1
  Ελέγξτε τα πλαίσια ένθεσης κάθε ώρα. Τα κοτόπουλα γεννούν μόνο ένα αυγό την ημέρα. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει μια κότα σε ένα κουτί φωλιάς, μπορεί να είναι γενναία ή άρρωστη. Εάν υποψιάζεστε ότι είναι άρρωστη, εξετάστε την και μεταφέρετέ την σε κτηνίατρο.
 2. 2
  Χτυπήστε την κότα σας. Όταν είναι γενναιόδωροι, οι περισσότερες όρνιθες μετατρέπονται σε φαύλο και προστατευτικό χαρακτήρα. Μπορεί να κάνει κάποιους θυμωμένους θορύβους ή να σας ραμφίσει. Ωστόσο, μερικές όρνιθες το κάνουν μόνο όταν τα αυγά τους έχουν εκκολαφθεί. Λέγεται μητρικό ένστικτο.
  • Προσπαθήστε να πάρετε τα αυγά της, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας ραμφίσει, δείχνοντας μια γενναία φύση.
 3. 3
  Εξετάστε την κότα σας. Στο φωλιά, αν τα φτερά του στήθους της ξεφουσκώσουν, είναι ένα σημάδι ότι ετοιμάζεται για νεοσσούς δημιουργώντας ένα πιο ζεστό περιβάλλον. Σε αυτήν την περίπτωση, έχετε μια γενναία κότα.
 4. 4
  Παρακολουθήστε τη συμπεριφορά της κότας σας. Η επιθετική φύση και τα φουσκωμένα φτερά δεν είναι τα μόνα σημάδια γενετότητας. Εάν σπάνια τη βλέπετε να βγαίνει έξω, εκτός από το φαγητό και το ποτό, είναι ένδειξη ότι είναι γενναία.

Μέρος 2 από 6: αφαίρεση της κότας σας

 1. 1
  Αφαιρέστε την κότα από το κουτάκι ένθεσης. Τραβήξτε σταθερά και τοποθετήστε την έξω από το κοτέτσι με το υπόλοιπο κοπάδι. Μην την ενοχλείτε εκτός αν επιστρέψει μέσα στο κοτέτσι.
 2. 2
  Κλείστε το κοτέτσι. Εάν η κότα σας συνεχίσει να επιστρέφει μέσα στο κοτέτσι, μπλοκάρετε την περιοχή και αναγκάστε την να τρέξει. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε ελεύθερη εμβέλεια των κοτόπουλων σας, κάτι που μπορεί να απομακρύνει το μυαλό της από τη γενετή φύση και να την ενθαρρύνει να εξερευνήσει.
 3. 3
  Αποσπάστε την κότα σας. Δημιουργήστε ειδικά παιχνίδια για το κοπάδι σας ή εισαγάγετε νέες λιχουδιές. Τα κοτόπουλα θέλουν να ραμφίζουν στο κρεμαστό λάχανο. Αγαπούν επίσης το μηδέν ως απόλαυση, αλλά το διατηρούν περιορισμένο κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού.
  • Τα κοτόπουλα είναι περίεργα πουλιά που μπορούν να αποσπούν την προσοχή από τα πιο απλά πράγματα.
 4. 4
  Κρατήστε το κοτέτσι κλειστό για μια μέρα. Αυτό δεν θα είναι πρακτικό για ένα μεγαλύτερο κοπάδι, αλλά με ένα κοπάδι τριών ή τεσσάρων ορνίθων μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της γέννησης της κότας σας. Κλείστε την είσοδο ή κλείστε την. Εναλλακτικά, εάν έχετε την ευκαιρία, μπορείτε να το αποκλείσετε μόνο για το κοτόπουλο.
Συνδέστε ή τυλίξτε πάνω από μια κουρτίνα / πετσέτα πάνω από κάθε κουτί φωλιάς για να κρύψετε την όραση
Συνδέστε ή τυλίξτε πάνω από μια κουρτίνα / πετσέτα πάνω από κάθε κουτί φωλιάς για να κρύψετε την όραση των αυγών στη γέννησή σας.

Μέρος 3 από 6: ψύξη του κοτόπουλου σας

 1. 1
  Ελέγξτε τον καιρό σε εξωτερικούς χώρους. Περιμένετε μέχρι μια ζεστή και ηλιόλουστη μέρα (ή ώρα της ημέρας) μέχρι να κρυώσετε το κοτόπουλο σας. Εάν ο καιρός είναι κρύος, μην δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο ή μην φέρετε την κότα σας σε εσωτερικούς χώρους.
 2. 2
  Κολλήστε ένα παγωμένο μπουκάλι νερό κάτω από την κότα σας. Ενώ βρίσκεται στη φωλιά της, σύρετε το παγωμένο μπουκάλι νερό κατευθείαν κάτω από το στομάχι της. Αυτό θα πρέπει να την βγάλει από τη γενναιόδωρη φύση της, καθώς το παγωμένο μπουκάλι την ενοχλεί από το να κάθεται στα αυγά.
 3. 3
  Ετοιμάστε μια μπανιέρα με κρύο / παγωμένο νερό. Γεμίστε μια μικρή μπανιέρα ή δοχείο με ένα ρηχό μέρος κρύου ή παγωμένου νερού και πιάστε μια πετσέτα. Βεβαιωθείτε ότι ο καιρός είναι ζεστός.
 4. 4
  Πιάσε τη γενναία κότα σου. Κρατήστε τα χέρια σας σταθερά πάνω από τα δύο φτερά της και βυθίστε πρώτα τα πόδια της εν μέρει στο νερό. Αφήστε μόνο το στομάχι της να καθίσει στο νερό για λίγα δευτερόλεπτα και επαναλάβετε.
 5. 5
  Στεγνώστε την κότα σας. Χρησιμοποιώντας την πετσέτα σας, στεγνώστε απαλά την κοιλιά της. Μην προκαλεί τριβή, καθώς θα καταστρέψει τα φτερά της Τοποθετήστε την πίσω στο κοτέτσι αφού στεγνώσει. Εάν είναι βρεγμένη θα κρυώσει και βρώμικη.
  • Επαναλάβετε εάν η γεννητικότητα επιμένει.

Μέρος 4 από 6: αλλαγή της φωλιάς

 1. 1
  Αποκλείστε την περιοχή φωλιάσματος. Ξεκινήστε με την αφαίρεση της κότας από τη φωλιά και την απόφραξη αυτής της συγκεκριμένης φωλιάς. Τα κοτόπουλα τείνουν να έχουν αγαπημένα όταν πρόκειται για φωλιές, οπότε μπορεί να μην επιλέξει άλλο διαθέσιμο κουτί φωλιάσματος. Εάν επιμένει σε οποιοδήποτε κουτί φωλιά, μπλοκάρετε όλα προσωρινά.
  • Αποκλεισμός των κουτιών φωλιών για μια ώρα και αν αυτό δεν λειτουργεί αποκλείστε τα για μια ημέρα.
 2. 2
  Αφαιρέστε το υλικό ένθεσης. Η στέρηση του κοτόπουλου σας από την επιλογή κατασκευής μιας κατάλληλης φωλιάς για την ανατροφή των νεοσσών της μπορεί να στερήσει τη γεννητικότητα της μαζί. Αυτό μπορεί να μην είναι πρακτικό για ένα μεγαλύτερο, καθιερωμένο κοπάδι, αλλά μόνο για ένα μικρό κοπάδι ορνίθων μπορεί να λειτουργήσει.
 3. 3
  Συλλέξτε αυγά δύο φορές την ημέρα. Εάν η γενναιόδωρη κότα σας δεν έχει αυγά για να καθίσει, μπορεί να εγκαταλείψει ολόκληρη την ιδέα της εκτροφής κοτόπουλων, ωστόσο, αυτό είναι αρκετά σπάνιο. Συλλέξτε τα αυγά πιο συχνά, καθώς θα κλέψει άλλα αυγά κοτόπουλου από το φωλιά τους.
  • Αφαιρέστε επίσης και τα αυγά κόλπων.
 4. 4
  Κρύψτε τα αυγά. Εάν τα κοτόπουλα σας τείνουν να γεννούν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που δεν μπορείτε να τα συλλέξετε, ή κατά τη διάρκεια της μέρας, μια καλή προσπάθεια θα ήταν να τα κρύψετε. Οι όρνιθες θα κλέψουν αυγά από άλλα κουτιά φωλιάσματος. Συνδέστε ή κολλήστε πάνω από μια κουρτίνα / πετσέτα πάνω από κάθε κουτί φωλιάς για να κρύψετε την όραση των αυγών στη γέννησή σας.
Μια γενναία κότα δεν είναι πάντα μια ελαττωματική κότα
Μια γενναία κότα δεν είναι πάντα μια ελαττωματική κότα, είναι ένστικτο να αναπαράγουν και να εκκολαφθούν αυγά, κάτι που είναι φυσιολογικό για τα περισσότερα ζώα.

Μέρος 5 από 6: χρήση μικρότερου κλουβιού

 1. 1
  Αγοράστε ένα μικρότερο κλουβί. Ένα μικρό κιβώτιο είναι αποτελεσματικό στο να σπάσει μια κότα από τη γενετή φύση της. Φυσικά, αυτά είναι πολύ μικρά για να στεγάσουν πραγματικά μια κότα, αλλά αντ 'αυτού λειτουργούν ως μέθοδος φυλάκισης για να σταματήσουν την κότα που θέλει να γεννήσει.
 2. 2
  Ανυψώστε το κλουβί από το έδαφος. Τοποθετήστε μερικά τούβλα από κάτω για να σηκώσετε το κλουβί. Η ιδέα είναι να φτιάξετε το κάτω μέρος του κλουβιού στο κοτόπουλο έτσι ώστε να μην θέλει πλέον να γεννήσει.
 3. 3
  Προσθέστε φαγητό και νερό. Το κοτόπουλο σας εξακολουθεί να απαιτεί πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό. Τοποθετήστε ένα μικρό μπολ με νερό και σφαιρίδιο, αλλά τίποτα άλλο. Η ιδέα είναι να την απομονώσει και να μην την κάνει να νιώσει σαν στο σπίτι της.
 4. 4
  Αφαιρέστε και προσθέστε την κότα σας στο κιβώτιο. Μετά από μια καλή διατήρηση της κότας σας μέσα στο κιβώτιο, τοποθετήστε την πίσω με το κοπάδι. Εάν επιμένει να δείξει συμπτώματα γεννητικότητας, πάρτε την πίσω στο κιβώτιο μέχρι να σταματήσει. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε αυτό μερικές φορές προτού εξαλείψει πραγματικά τη γενναιόδωρη φύση της.
Ελπίζουμε ότι θα σπάσετε τη γέννησή σας σε ένα θέμα χωρίς χρόνο
Αν και μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο, αν ακολουθήσετε τα σωστά βήματα, ελπίζουμε ότι θα σπάσετε τη γέννησή σας σε ένα θέμα χωρίς χρόνο.

Μέρος 6 από 6: αφήνοντας την γέννησή της

 1. 1
  Εξετάστε το ενδεχόμενο να επιτρέψετε στο κοτόπουλο σας να εκκολάψει αυγά. Ως έσχατη λύση, αφήστε τη γέννησή σας να μεγαλώσει τα δικά της κοτόπουλα. Μπορείτε αργότερα να πουλήσετε αυτά τα κοτόπουλα ή να τα κρατήσετε και να δημιουργήσετε ένα μεγαλύτερο κοπάδι. Ωστόσο, θα χρειαστείτε γόνιμα αυγά και αν δεν έχετε έναν εύφορο κόκορα γύρω σας δεν θα τα πάρετε τόσο εύκολα.
 2. 2
  Παραγγείλετε δώδεκα εύφορα αυγά. Χωρίς κόκορα θα πρέπει να αγοράσετε τα δικά σας γόνιμα αυγά. Μπορείτε να τα αγοράσετε online ή τοπικά, με την επιλογή της φυλής, εκτός αν θέλετε ένα μείγμα αυγών.
 3. 3
  Ελέγξτε τα αυγά για γονιμότητα. Εάν έχετε τον δικό σας κόκορα, ελέγξτε τα αυγά πριν τα δώσετε στην κότα σας για να καθίσετε. Το να σπάσετε ένα από ένα παρτίδα θα σας δώσει μια καλή εκτίμηση. Εάν το αυγό έχει λευκό κύκλο με δακτύλιο γύρω του, είναι γόνιμο.
 4. 4
  Κερί τα αυγά μετά από 1-2 εβδομάδες. Το κερί θα διασφαλίσει ότι τα αυγά είναι γόνιμα και μεγαλώνουν. Μπορείτε να κερίσετε τα αυγά σας τοποθετώντας τα ακριβώς πάνω από μια εκτεθειμένη, φωτεινή λάμπα και αναζητώντας ένα έμβρυο.
  • Απορρίψτε τα αυγά που δεν παρουσιάζουν σημάδια γονιμότητας ή ανάπτυξης. Αυτά θα σαπίσουν και θα μολύνουν τα υπόλοιπα.
 5. 5
  Ελέγχετε και εξετάζετε συχνά την κότα. Βεβαιωθείτε ότι παραμένει υγιής τρώγοντας και πίνοντας, αλλά επίσης ότι φροντίζει τα αυγά και δεν τα απορρίπτει. Πρέπει να βγαίνει κάθε πρωί για να φάει, να πιει και να τεντώσει τα φτερά της και μετά να επιστρέψει στα αυγά της μετά από λίγο.

Συμβουλές

 • Μια γενναία κότα δεν είναι πάντα μια ελαττωματική κότα, είναι ένστικτο να αναπαράγουν και να εκκολαφθούν αυγά, κάτι που είναι φυσιολογικό για τα περισσότερα ζώα.
 • Η αφαίρεση του κόκορα από το κοπάδι δεν θα εμποδίσει την κότα να γίνει γεννημένη. Ακόμα και τα κοπάδια χωρίς καθόλου κόκορες έχουν πολλά γενναία όρνιθες και προβλήματα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail