Πώς να βρείτε ένα καλό σπίτι όταν πρέπει να εγκαταλείψετε το κατοικίδιο ζώο σας;

Παρατηρήστε πώς σχετίζεται ο δυνητικός υιοθετής με το κατοικίδιο ζώο σας
Παρατηρήστε πώς σχετίζεται ο δυνητικός υιοθετής με το κατοικίδιο ζώο σας και πώς αλληλεπιδρά το κατοικίδιο ζώο σας με τον πιθανό υιοθετή.

Εάν μια προσωπική δυσκολία, μια αλλαγή στην κατάσταση διαβίωσης ή άλλα ζητήματα καθιστούν απαραίτητη την εγκατάλειψη του κατοικίδιου ζώου σας, η εύρεση ενός καλού σπιτιού είναι η πιο σημαντική ανησυχία σας. Θα θελήσετε το ζώο σας να έχει ένα σταθερό περιβάλλον με έναν νέο ιδιοκτήτη. Βάζοντας το καλύτερο πόδι του κατοικίδιου σας, βγάζοντας τη λέξη και προσεκτικά αξιολογώντας πιθανά νέα σπίτια, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας θα είναι ευτυχισμένο και υγιές με τη νέα του οικογένεια.

Μέρος 1 από 3: να βγάλεις τη λέξη

 1. 1
  Παρουσιάστε το κατοικίδιό σας στα καλύτερά του με μια ωραία φωτογραφία και ελκυστική περιγραφή. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε λεπτομέρειες σχετικά με την προσωπικότητα του κατοικίδιου ζώου σας, τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειές του και γιατί θα έκανε μια καλή προσθήκη στην οικογένεια κάποιου. Λάβετε υπόψη ότι τα κατοικίδια ζώα είναι πιο πιθανό να υιοθετηθούν γρήγορα εάν σπρωχθούν ή στειρωθούν και ενημερωμένα σχετικά με τους εμβολιασμούς.
  • Κάντε μπάνιο και περιποίηση του κατοικίδιου ζώου σας πριν τραβήξετε φωτογραφίες, ώστε να φαίνεται όσο πιο ελκυστικό γίνεται.
  • Να είστε ειλικρινείς για οποιαδήποτε από τις μεγάλες αδυναμίες του κατοικίδιου ζώου σας. Εάν δεν είστε, το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να αποκατασταθεί από τον υιοθέτη, χωρίς εσάς εκεί για να βεβαιωθείτε ότι θα πάρει ένα καλό σπίτι. Αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην περιγραφή σε περίπτωση που πρόκειται για παραβίαση συμφωνιών για πιθανούς υιοθέτες.
  • Είναι επίσης σημαντικό να αποκαλυφθούν τυχόν ιατρικά προβλήματα ή προβλήματα συμπεριφοράς. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οποιοσδήποτε πιθανός υιοθέτης έχει επίγνωση των πιθανών οικονομικών ευθυνών και ότι διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να τις χειριστεί.
 2. 2
  Ξεκινήστε λέγοντας στους ανθρώπους που αναζητάτε ένα νέο σπίτι για το κατοικίδιο ζώο σας. Το καλύτερο σπίτι για το κατοικίδιο ζώο σας είναι με ένα αξιόπιστο μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο που μπορεί να είναι ήδη εξοικειωμένος με το κατοικίδιο ζώο σας, οπότε ρωτήστε τους αν ενδιαφέρονται. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τους συναδέλφους σας ή τους συναδέλφους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που ίσως γνωρίζετε από το πάρκο σκύλων.
  • Όταν πλησιάζετε άτομα, θα μπορούσατε να πείτε: "Ψάχνω για ένα νέο σπίτι για τον Fido και παρατήρησα πόσο καλά ταιριάζετε. Θα σας ενδιέφερε να προσθέσετε ένα νέο σκυλί στην οικογένειά σας;"
  • Εάν κάποιος σας απορρίψει, αντιδράστε ευγενικά και ρωτήστε αν μπορεί να γνωρίζει κάποιον που ψάχνει ένα νέο κατοικίδιο ζώο: "Σας ευχαριστώ που είσαστε μπροστά μου για το ότι δεν μπορέσατε να πάρετε άλλο κατοικίδιο τώρα. ποιος μπορεί να ψάχνει για κατοικίδιο και να ταιριάζει με τον Φίντο; "
  • Είναι επίσης καλή ιδέα να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας και τον γαμπρό σας. Μπορεί να γνωρίζουν κάποιον που μπορεί να υιοθετήσει το κατοικίδιο ζώο σας.
 3. 3
  Δημιουργήστε φυλλάδια και δημοσιεύστε τα όπου θα τα δουν οι άνθρωποι. Χρησιμοποιήστε τη φωτογραφία και το προφίλ που γράψατε. Υπάρχουν συχνά κοινοτικοί πίνακες ανακοινώσεων σε καφετέριες, παντοπωλεία, βιβλιοθήκες και εκκλησίες όπου μπορείτε να δημοσιεύσετε το φυλλάδιο σας.
  • Ενδέχεται επίσης να μπορείτε να δημοσιεύσετε το φυλλάδιο σας σε κτηνιατρικά γραφεία, καταστήματα κατοικίδιων ζώων και στον χώρο εργασίας σας.
 4. 4
  Δημοσιεύστε το προφίλ του κατοικίδιου σας στο διαδίκτυο για να προσεγγίσετε ένα ευρύ κοινό. Ιστότοποι όπως το http://getyourpet.com και το http://rehome.adoptapet.com εστιάζουν στο να βοηθούν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να βρουν νέα σπίτια για τα κατοικίδια τους. Μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε σχετικά με το κατοικίδιο ζώο σας στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων και να ζητήσετε από τους φίλους σας να μοιραστούν τις αναρτήσεις σας.
  • Ορισμένα καταφύγια και διασώσεις ενδέχεται να είναι πρόθυμα να δημοσιεύσουν το προφίλ του κατοικίδιου ζώου σας στους ιστότοπούς τους. Επικοινωνήστε με το τοπικό καταφύγιο και τις σωτηρίες σας για να ρωτήσετε εάν θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό για εσάς.
 5. 5
  Επικοινωνήστε με ένα τοπικό καταφύγιο ζώων ή διάσωσης ως έσχατη λύση. Θα χρειαστεί πιθανώς να κλείσετε ραντεβού για να παραδώσετε το κατοικίδιο ζώο σας. Λάβετε υπόψη ότι ίσως χρειαστεί να πληρώσετε ένα τέλος παράδοσης (συνήθως 22€-37€).
  • Ερευνήστε το καταφύγιο εκ των προτέρων αναζητώντας διαδικτυακές κριτικές, μιλώντας με άτομα που έχουν υιοθετήσει ζώα από το καταφύγιο και, εάν είναι δυνατόν, επισκέπτονται αυτοπροσώπως.
  • Κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού σας, ρωτήστε σχετικά με την αμοιβή παράδοσης ή οποιεσδήποτε άλλες απαιτήσεις, ώστε να είστε προετοιμασμένοι.
  • Εάν έχετε καθαρόαιμο ζώο, μπορεί να υπάρχει ειδική διάσωση για τη φυλή που μπορείτε να επικοινωνήσετε.
Μπορείς να σκεφτείς κάποιον που μπορεί να ψάχνει ένα κατοικίδιο
Μπορείς να σκεφτείς κάποιον που μπορεί να ψάχνει ένα κατοικίδιο και να ταιριάζει με τον Φίντο;

Μέρος 2 από 3: αξιολόγηση πιθανών νέων σπιτιών

 1. 1
  Ελέγξτε τους υποψηφίους μέσω τηλεφώνου για να δείτε εάν φαίνονται υπεύθυνοι. Είναι καλή ιδέα να μετρήσετε την εμπειρία του δυνητικού υιοθετή με τα ζώα ρωτώντας αν είχαν προηγουμένως ένα κατοικίδιο και τι συνέβη σε αυτό. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε πόσο καιρό σκέφτονται να προσθέσουν ένα κατοικίδιο στην οικογένειά τους για να βεβαιωθείτε ότι είναι μια προσεκτική απόφαση.
  • Εάν ο καλών είναι παιδί ή έφηβος, ζητήστε να μιλήσετε με έναν ενήλικα στο νοικοκυριό. Εάν το άτομο φαίνεται νεαρό, ρωτήστε εάν η κατάστασή του είναι σταθερή ή εάν θα πάει στο κολέγιο, θα μετακομίσει σύντομα ή θα μπεί στο στρατό.
  • Ρωτήστε αν το κατοικίδιο είναι για αυτούς ή δώρο για κάποιον. Σε γενικές γραμμές, το δώρο κατοικίδιων ζώων δεν είναι καλή ιδέα, ειδικά αν πρόκειται για ένα παιδί. Η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη και ο νέος ιδιοκτήτης του κατοικίδιου ζώου πρέπει να συμμετέχει στην απόφαση να το αναλάβει.
 2. 2
  Γνωρίστε υποσχόμενους υποψήφιους για να τους αξιολογήσετε αυτοπροσώπως. Κρατήστε τον τόνο σας συνομιλία και υπογραμμίστε ότι τους παίρνετε συνεντεύξεις επειδή θέλετε να βρείτε ένα καλό σπίτι για το κατοικίδιο ζώο σας. Ρωτήστε τι ψάχνει ο δυνητικός υιοθέτης σε ένα κατοικίδιο και ποιοι είναι οι παραβάτες των συναλλαγών τους για να ελέγξουν αν είναι κατάλληλο.
  • Ο δυνητικός υιοθετών θα πρέπει να φαίνεται σίγουρος ότι μπορεί να προσφέρει στο κατοικίδιό σας ένα καλό σπίτι και να έχει μια ρεαλιστική άποψη για τις ευθύνες της ιδιοκτησίας των κατοικίδιων. Ένας καλός τρόπος να το μετρήσετε είναι να ρωτήσετε πώς σκοπεύουν να φροντίζουν το κατοικίδιο ζώο σας σε καθημερινή βάση.
  • Ζητήστε αναφορές που θα έχουν εικόνα για τον υιοθέτη ως ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων. Αυτό θα μπορούσε να είναι κτηνίατρος, ιδιοκτήτης ή γείτονες. Άλλες δυνατότητες περιλαμβάνουν κάποιον που ο δυνητικός υιοθετής έχει σκύλους για κατοικίδια ή για περπάτημα.
 3. 3
  Αξιολογήστε την πιθανή νέα οικογένεια του κατοικίδιου ζώου σας. Ρωτήστε αν ο δυνητικός υιοθετών έχει παιδιά και πόσο χρονών είναι. Θα πρέπει να ρωτήσετε για άλλα κατοικίδια ζώα στο σπίτι του δυνητικού υιοθετή και πώς θα τα πάνε μαζί με άλλα ζώα.
  • Τα παιδιά κάτω των έξι ετών δεν είναι κατάλληλα για ένα νεαρό ζώο, επειδή το παιδί μπορεί να μεταχειρίζεται το ζώο χονδρικά και θα αντιδράσει άσχημα. Ένα ενήλικο ζώο είναι συνήθως πιο ανεκτικό στα μικρά παιδιά και μπορεί να έχει εμπειρία μαζί τους.
  • Λάβετε υπόψη ότι ακόμη και αν οι πιθανοί υιοθετών δεν έχουν δικά τους παιδιά, μπορεί να έχουν εγγόνια που επισκέπτονται τακτικά.
  • Σκεφτείτε την προσωπική ιδιοσυγκρασία του κατοικίδιου ζώου σας γύρω από άλλα κατοικίδια ζώα και παιδιά.
  • Εάν υπάρχουν άλλα ζώα στο σπίτι, ρωτήστε για το σχέδιο του δυνητικού υιοθετή για την εισαγωγή των ζώων μεταξύ τους.
 4. 4
  Αξιολογήστε το πιθανό νέο οικιακό περιβάλλον του κατοικίδιου ζώου σας. Εάν αισθάνεστε άνετα, ρωτήστε αν μπορείτε να δείτε πού θα ζει το ζώο σας. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε τα άλλα ζώα στο σπίτι και πώς φροντίζονται.
  • Εάν ο δυνητικός υιοθέτης ενοικιάσει, επιβεβαιώστε ότι η μίσθωση τους επιτρέπει τα κατοικίδια ζώα και ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί φυλής ή μεγέθους που θα επηρεάσουν το κατοικίδιο ζώο σας. Ίσως θελήσετε να ζητήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη τους, ώστε να μπορείτε να το επαληθεύσετε μόνοι σας.
  • Για τις γάτες, ρωτήστε αν θα τη διατηρούν σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Εξωτερική γάτες έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής λόγω σε τροχαία ατυχήματα και άλλες ατυχίες.
  • Για σκύλους, ρωτήστε πόσες ώρες θα είναι μόνος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν πρόκειται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ελέγξτε εάν ο δυνητικός υιοθέτης μπορεί να κανονίσει ρυθμίσεις για σκύλο περιπατητή ή παιδικό σταθμό.
 5. 5
  Εισαγάγετε τον καλύτερο υποψήφιο στο κατοικίδιο ζώο σας για να δείτε αν είναι κατάλληλο. Παρατηρήστε πώς σχετίζεται ο δυνητικός υιοθετής με το κατοικίδιο ζώο σας και πώς αλληλεπιδρά το κατοικίδιο ζώο σας με τον πιθανό υιοθετή. Προσπαθήστε να γνωρίσετε όλους όσους θα ζουν με το κατοικίδιο ζώο σας, συμπεριλαμβανομένων άλλων ζώων.
  • Συναντηθείτε μόνο με τον υιοθετημένο στο σπίτι σας εάν αισθάνεστε άνετα να το κάνετε. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να συναντηθείτε σε ένα ουδέτερο, χαλαρωτικό περιβάλλον για το κατοικίδιο ζώο σας, όπως ένα πάρκο σκύλου ή σε μια βόλτα στη γειτονιά.
  • Λάβετε υπόψη ότι το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να ντρέπεται αρχικά γύρω από το νέο άτομο. Εάν συμβαίνει αυτό, ένας καλός δυνητικός υιοθέτης θα αντιδράσει με ευαίσθητο τρόπο και θα παραμείνει ήρεμος και καθησυχαστικός.
  • Ο δυνητικός υιοθετής θα πρέπει να είναι υπομονετικός με το κατοικίδιο ζώο σας και να φαίνεται άνετος με αυτό. Παρακολουθήστε για να βεβαιωθείτε ότι χειρίζονται το κατοικίδιο ζώο σας σωστά.
 6. 6
  Χρεώστε ένα τέλος υιοθέτησης για να βεβαιωθείτε ότι ο υιοθέτης είναι σοβαρός. Η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων δεν είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και ο υιοθέτης πρέπει να είναι πρόθυμος να αναλάβει τις οικονομικές ευθύνες. Εάν προτιμάτε να μην χρεώσετε τέλος υιοθέτησης, μπορείτε να τους ζητήσετε να κάνουν μια δωρεά σε ένα τοπικό καταφύγιο ζώων.
  • Μπορεί να θέλετε να παραιτηθείτε από το τέλος υιοθέτησης εάν το κατοικίδιο ζώο σας υιοθετείται από μέλος της οικογένειας ή από στενό φίλο.
Χωρίς εσάς εκεί για να βεβαιωθείτε ότι θα πάρει ένα καλό σπίτι
Εάν δεν είστε, το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να αποκατασταθεί από τον υιοθέτη, χωρίς εσάς εκεί για να βεβαιωθείτε ότι θα πάρει ένα καλό σπίτι.

Μέρος 3 από 3: εξασφάλιση ομαλής μετάβασης

 1. 1
  Συγκεντρώστε όλα τα αρχεία του κατοικίδιου ζώου σας και δώστε τα στον νέο κάτοχο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει άδειες σκύλου και εμβολιασμό ή ιατρικά αρχεία. Είναι επίσης καλή ιδέα να παρέχετε στοιχεία επικοινωνίας για τον κτηνίατρό σας.
  • Εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει ευαισθησίες ή αλλεργίες στα τρόφιμα, θα πρέπει να παρέχετε γραπτώς αυτές τις πληροφορίες στον νέο ιδιοκτήτη.
 2. 2
  Στείλτε το κατοικίδιο ζώο σας στο νέο του σπίτι με τα αγαπημένα του πράγματα. Αυτό μπορεί να είναι κρεβάτι σκύλου, κουβέρτα ή παιχνίδια. Αυτά τα είδη θα έχουν γνωστά αρώματα και θα βοηθήσουν το κατοικίδιο ζώο σας να νιώσει άνετα στο νέο του περιβάλλον.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο ψεκασμού των αντικειμένων με σπρέι φερομόνης που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του άγχους. Αυτά μπορούν να αγοραστούν στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων σας.
  • Εάν ο νέος ιδιοκτήτης του κατοικίδιου ζώου σας τα χρειάζεται, μπορείτε επίσης να μεταφέρετε αντικείμενα όπως λουριά, μπολ φαγητού και τροφή για κατοικίδια.
 3. 3
  Ρωτήστε τον υιοθέτη εάν μπορείτε να καλέσετε για έλεγχο σε λίγες εβδομάδες. Αυτό θα σας δώσει ηρεμία για το πώς έχει το κατοικίδιο ζώο σας στο νέο του σπίτι. Μπορεί επίσης να μπορείτε να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση οποιωνδήποτε ζητημάτων εάν το κατοικίδιο ζώο σας δεν προσαρμόζεται καλά.
  • Μόλις έχετε επαρκή διαβεβαίωση ότι το κατοικίδιο ζώο σας φροντίζεται καλά, είναι καιρός να το αφήσετε. Δεν θέλετε να ενοχλείτε τους νέους ιδιοκτήτες και θέλετε το κατοικίδιο ζώο σας να εγκλιματιστεί με επιτυχία στο νέο του σπίτι και να συνδεθεί με τη νέα του οικογένεια.
  • Είναι εντάξει να θλίψεις. Θυμηθείτε ότι έχετε κάνει το καλύτερο που μπορείτε για το κατοικίδιο ζώο σας, βρίσκοντάς το ένα καλό σπίτι.
  • Μπορεί να είναι χρήσιμο να επικεντρωθείτε στις καλές στιγμές που είχατε με το κατοικίδιο ζώο σας και να έχετε κατά νου ότι θα έχει μια ευτυχισμένη ζωή και στο νέο του σπίτι.
Ο δυνητικός υιοθετών θα πρέπει να φαίνεται σίγουρος ότι μπορεί να προσφέρει στο κατοικίδιό σας ένα καλό
Ο δυνητικός υιοθετών θα πρέπει να φαίνεται σίγουρος ότι μπορεί να προσφέρει στο κατοικίδιό σας ένα καλό σπίτι και να έχει μια ρεαλιστική άποψη για τις ευθύνες της ιδιοκτησίας των κατοικίδιων.

Προειδοποιήσεις

 • Μπορεί να μην χρειάζεται να εγκαταλείψετε το κατοικίδιο ζώο σας λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς. Ορισμένες συμπεριφορές, όπως η ούρηση στο σπίτι, θα μπορούσαν να προκληθούν από μια θεραπευτική ιατρική κατάσταση. Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρό σας για να δείτε εάν συμβαίνει αυτό.
 • Τα προβλήματα συμπεριφοράς που δεν προκαλούνται από ιατρικές παθήσεις μπορούν συχνά να αντιμετωπιστούν με την εκπαίδευση. Εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή ζώων.
 • Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη φροντίδα του κατοικίδιου ζώου σας λόγω οικονομικής κρίσης, επικοινωνήστε με το τοπικό καταφύγιο ζώων ή τη διάσωση για βοήθεια με τροφές για κατοικίδια, εκπαίδευση συμπεριφοράς και χαμηλού κόστους ή δωρεάν κτηνιατρική φροντίδα. Αναζητήστε καταφύγια και διασώσεις στην περιοχή σας στο http://theshelterpetproject.org.
 • Εάν εσείς ή η οικογένειά σας είστε αλλεργικοί στο κατοικίδιο ζώο σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά αέρα HEPA, συχνά να πλένετε τα έπιπλα υφασμάτων σας, να κάνετε μπάνιο το κατοικίδιο ζώο σας εβδομαδιαίως και να πυροβολείτε αλλεργίες ή φάρμακα για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Είμαι παιδί, πώς μπορώ να διαφημίσω για τα τσιντσιλά μου;
  Απλώς ζητήστε από έναν γονέα ή άλλο ενήλικα να σας βοηθήσει να τοποθετήσετε μια διαφήμιση (για παράδειγμα στη λίστα craigslist) Χρησιμοποιήστε τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Εάν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, θα μπορούσατε επίσης να ρωτήσετε γύρω στο σχολείο και να δείτε εάν κάποιοι άλλοι μαθητές (ή ακόμη και δάσκαλοι) μπορεί να ενδιαφέρονται για ένα τσιντσιλά.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail