Πώς να φροντίσετε τις γάτες που έχουν υποστεί φυσική κακοποίηση;

Εάν το κρησφύγετο βγαίνει από την κρυψώνα της
Εάν το κρησφύγετο βγαίνει από την κρυψώνα της, προσέξτε να μην στέκεστε ανάμεσα σε αυτήν και το ασφαλές μέρος.

Η αποκατάσταση μιας γάτας με σωματική κακοποίηση είναι μια εξαιρετικά ικανοποιητική υπόθεση, αλλά απαιτεί τεράστια υπομονή. Εάν φιλοξενήσετε μια γάτα που έχει κακοποιηθεί, είναι απίθανο η γάτα να συναντηθεί οικειοθελώς με ανθρώπους. Από τις προηγούμενες εμπειρίες της, η σχέση με τα ανθρώπινα όντα σημαίνει πόνο, και έτσι αντιμετωπίζει όσο καλύτερα είτε κρύβεται μακριά για να τους αποφύγει, είτε γίνεται επιθετική όταν πλησιάζει.

Μέρος 1 από 3: δημιουργία ενός ασφαλούς, ήρεμου περιβάλλοντος

 1. 1
  Ελέγξτε τη γάτα από έναν κτηνίατρο μόλις την φέρετε στο σπίτι. Όταν φέρνετε για πρώτη φορά μια κακοποιημένη γάτα στο σπίτι, είναι καλή ιδέα να την ελέγξετε από κτηνίατρο.
  • Ζητήστε από τον κτηνίατρο να ελέγξει εάν οι σωματικοί τραυματισμοί της έχουν επουλωθεί πλήρως και εάν υπάρχουν περιοχές που εξακολουθούν να είναι ευαίσθητες ή επώδυνες για τη γάτα.
  • Αυτό σας επιτρέπει να κρίνετε τις ιατρικές ανάγκες της και να διασφαλίσετε ότι όλα τα μαθήματα θεραπείας είναι πλήρη. Σας βοηθά επίσης να καταλάβετε εάν υπάρχουν μέρη του σώματός της που πρέπει να αποφύγετε να αγγίξετε.
 2. 2
  Δώστε στη γάτα όλα όσα χρειάζεται. Φέρτε τη γάτα σπίτι και στήστε την σε ένα ήσυχο δωμάτιο με όλα όσα χρειάζεται. Αυτό περιλαμβάνει: φαγητό, νερό, κρεβάτι και δίσκο απορριμμάτων. Παρέχετε παιχνίδια αλλά μην αισθάνεστε κακό όταν τα αγνοεί για αρκετές εβδομάδες.
 3. 3
  Δώστε στη γάτα χρόνο να προσαρμοστεί στο νέο της περιβάλλον. Σε αυτό το πρώιμο στάδιο πρόκειται να κάνει τη γάτα να αισθάνεται ασφαλής στο νέο της περιβάλλον, ακόμα κι αν αυτός ο χώρος είναι σχετικά μικρός για να ξεκινήσει.
  • Είναι ωραίο να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή, αρκεί να μην υπάρχουν θορυβώδη κατοικίδια ζώα που θα εισβάλλουν στο χώρο της και θα την αναστατώσουν. Εάν συμβαίνει αυτό, κλείστε την πόρτα.
  • Καθώς η εμπιστοσύνη της χτίζεται τότε μπορεί ελεύθερα να ερευνήσει το υπόλοιπο σπίτι στον δικό της χρόνο.
 4. 4
  Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο διαθέτει πολλά κρησφύγετα φιλικά προς τις γάτες. Οι γάτες αισθάνονται ασφαλείς εάν προστατεύονται από όλες τις πλευρές, αλλά μπορούν να καταλάβουν, γι 'αυτό οι γάτες αγαπούν τόσο πολύ τα κουτιά από χαρτόνι. Δώστε μια ποικιλία πυκνών, ίσως κουτιών σε διαφορετικά μεγέθη που βρίσκονται στις πλευρές τους και κάντε τα να είναι άνετα με την προσθήκη κουβέρτας ή δέρας.
 5. 5
  Αφήστε τη γάτα να κρυφτεί. Μπορεί να χρειαστούν ημέρες, εβδομάδες ή μήνες για να βγει από το κρύψιμο, αλλά θυμηθείτε ότι ακολουθείτε το χρονοδιάγραμμά της και όχι το δικό σας.
  • Ωστόσο, μόλις συνειδητοποιήσει ότι αυτό το περιβάλλον είναι πολύ διαφορετικό από το καταχρηστικό νοικοκυριό, θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε μια αλλαγή σε αυτήν.
  • Το πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει σίγουρα ένα μέρος όπου είναι ασφαλής (το κρησφύγετό της) και όταν έχει εμπιστοσύνη σε αυτό μπορεί να αρχίσει να εξερευνά ευρύτερα.
 6. 6
  Βεβαιωθείτε ότι η γάτα μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση σε φαγητό και νερό από το κρυφό της σημείο. Πόροι όπως το φαγητό και το νερό είναι περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας για μια γάτα. Είναι πιθανό ότι στο καταχρηστικό νοικοκυριό αυτά είτε παρακρατήθηκαν είτε ήταν πολύ επικίνδυνο να τα αναζητήσουν. Ως εκ τούτου, το άγχος της γάτας μειώνεται πολύ εάν έχει αυτούς τους πόρους εύκολα διαθέσιμους.
  • Εάν κρύβεται κάτω από ένα κρεβάτι, βάλτε ένα πιατάκι μπισκότων κοντά στην άκρη, ώστε να μπορεί να σνακ χωρίς να χρειάζεται να περάσει ένα άγνωστο, τρομακτικό δωμάτιο για να φτάσει σε αυτά.
 7. 7
  Αφήστε πάντα τη γάτα με μια διαδρομή διαφυγής. Εάν το σκάσιμο βγαίνει από την κρυψώνα της, προσέξτε να μην στέκεστε ανάμεσα σε αυτήν και το ασφαλές μέρος. Εάν της φανεί ότι η διαδρομή διαφυγής της έχει διακοπεί μπορεί να πανικοβληθεί.
 8. 8
  Μην αναγκάζετε τη γάτα να κοινωνικοποιηθεί με άλλους ανθρώπους. Εάν καταλάβετε ότι η γάτα είναι επιφυλακτική για τους ανθρώπους, μην την αναγκάσετε ποτέ να κοινωνικοποιηθεί. Είτε την βάζετε στο ασφαλές δωμάτιό της όταν έρχονται φίλοι ή βεβαιωθείτε ότι ξέρουν να μην κοιτάζουν ή να πλησιάζουν τη γάτα. Αυτό τουλάχιστον θα ελαχιστοποιήσει την απειλή καθώς την αντιλαμβάνεται.
Όταν φέρετε για πρώτη φορά μια κακοποιημένη γάτα στο σπίτι
Όταν φέρετε για πρώτη φορά μια κακοποιημένη γάτα στο σπίτι, είναι καλή ιδέα να την ελέγξετε από κτηνίατρο.

Μέρος 2 από 3: γνωριμία μεταξύ τους

 1. 1
  Αποφύγετε την επαφή με τη γάτα για τις πρώτες 2 έως 3 ημέρες. Για τις πρώτες 2 έως 3 ημέρες, η επαφή με τη γάτα είναι εκτός παιχνιδιού. Βεβαιωθείτε ότι έχει όλα όσα χρειάζεται και ότι ο δίσκος είναι καθαρός, ανανεώστε το νερό και συμπληρώστε το φαγητό, αλλά αφήστε το σε αυτό.
  • Αφήστε την να συνηθίσει τα νέα αξιοθέατα, τους ήχους και τις μυρωδιές γύρω της. Εάν θέλει να βγει από μόνη της και να ερευνήσει μια χαρά, αλλά αν όχι, αφήστε την να είναι.
  • Πάντα να μιλάτε με ήσυχη, απαλή φωνή, ακόμα κι αν βγαίνει έξω και είναι βίαια απέναντί σας.
 2. 2
  Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Ποτέ μην αντιμετωπίζετε τη γάτα κοιτάζοντας την στην κρυψώνα της. Η άμεση επαφή με τα μάτια κάνει μια γάτα να αισθάνεται απειλή, διότι στη γλώσσα της γάτας το άμεσο βλέμμα είναι μια πρόκληση της εξουσίας.
  • Για αυτούς, το να κοιτάς το βλέμμα είναι ένα μήνυμα ότι η γάτα που κοιτάζει επίμονα θέλει να είναι αφεντικό και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται μια κακοποιημένη γάτα σε ένα νέο σπίτι, όπου θέλετε να αισθάνεται σίγουρη και ασφαλής.
 3. 3
  Ξεκινήστε να χτίζετε μια σχέση καθισμένοι στο ίδιο δωμάτιο με τη γάτα. Αφού περάσουν 2 έως 3 ημέρες, περάστε λίγο χρόνο στο ίδιο δωμάτιο με τη γάτα. Πάρτε ένα καλό βιβλίο και μια τσάντα με λιχουδιές γάτας, χαλαρώστε για να διαβάσετε και να πάρετε μερικές λιχουδιές στο χέρι σας.
  • Η ιδέα είναι να την αφήσετε να συνηθίσει στην εταιρεία σας και να δείτε ότι δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να καθίσετε ήσυχα.
  • Τελικά, εάν αισθάνεται αρκετά τολμηρή, μπορεί να κάνει ένα προσωρινό βήμα έξω από την κρυψώνα της.
 4. 4
  Πετάξτε μια απόλαυση. Αφήστε το ρολόι σας για λίγα λεπτά και μετά πετάξτε απαλά μια απόλαυση προς την κατεύθυνση της. Αν το τρώει υπέροχα, αλλά αν ξαναγυρίζει κάτω από το κάλυμμα δεν φοβάται, είναι αναμενόμενο.
  • Εδώ μπαίνει το κουβά με υπομονή επειδή πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να κάθεστε με αυτόν τον τρόπο κάθε μέρα για μια ώρα ή περισσότερο, εάν είναι απαραίτητο.
  • Ακόμα και τότε μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για ορισμένες γάτες να δημιουργήσουν την αυτοπεποίθηση να αρχίσουν να παίρνουν τις λιχουδιές.
 5. 5
  Πλησιάστε τη γάτα πιο κοντά σας με ένα ίχνος λιχουδιών. Μόλις η γάτα πάρει μια απόλαυση από απόσταση, αρχίστε να αφήνετε τη θεραπεία λίγο πιο κοντά κάθε φορά, θέτοντας ένα ίχνος για να την ακολουθήσει που την πλησιάζει.
  • Τελικά, ο στόχος είναι να την πλησιάσει αρκετά κοντά για να πάρει μια απόλαυση από το χέρι σας, και τελικά να σας επιτρέψει να την τρυπάτε απαλά.
  • Με αυτόν τον τρόπο, πάρτε τη γάτα με μοτίβο σε λιχουδιές, κάτι που θα τη βοηθήσει να σας συνδέσει με ευχάριστα πράγματα.
 6. 6
  Σκεφτείτε να ξαπλώσετε στο πάτωμα για να αποφύγετε τον εκφοβισμό της γάτας. Μια συμβουλή για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη της γάτας όταν αποτολμάζει να κρυφτεί είναι να ξαπλώσει στο πάτωμα.
  • Όταν σηκώνεται όρθιος, ένας άνθρωπος είναι ένα επιβλητικό θέαμα σε μια γάτα. Ξαπλωμένος στο πάτωμα φαίνεται λιγότερο εκφοβιστικός, καθιστώντας πιο ασφαλές για τη γάτα να πλησιάσει.
  • Μην ξεχάσετε να κρατήσετε αυτές τις λιχουδιές εύχρηστες, ώστε να μπορείτε να τις διασκορπίζετε στο πάτωμα καθώς πλησιάζει.
  • Και πάλι, καθώς η γάτα εξερευνά ποτέ δεν έκοψε τη διαδρομή διαφυγής της σε περίπτωση που χρειαστεί να ξαναβρεί τα βήματα της βιαστικά.
 7. 7
  Κάνε υπομονή. Θυμηθείτε ότι πίσω από τον φόβο και τη ντροπή υπάρχει μια υπέροχη γάτα που πρέπει να ξαναμάθει την εμπιστοσύνη. Χρειάζεται χρόνος, αλλά αν είστε υπομονετικοί και ευγενικοί, αυτά τα ζώα μπορούν να ξεπληρώσουν αυτή την καλοσύνη χίλιες φορές. Υπάρχει τόση ευχαρίστηση που μπορεί να είχαμε, μήνες κάτω από τη γραμμή, να αναγνωρίσουμε την τεράστια πιθανή ανάκαμψη σε αυτά τα ζώα.
Η αποκατάσταση μιας γάτας με σωματική κακοποίηση είναι μια εξαιρετικά ικανοποιητική υπόθεση
Η αποκατάσταση μιας γάτας με σωματική κακοποίηση είναι μια εξαιρετικά ικανοποιητική υπόθεση, αλλά απαιτεί τεράστια υπομονή.

Μέρος 3 από 3: αντιμετώπιση αρνητικών συμπεριφορών

 1. 1
  Προσδιορίστε τους φόβους της γάτας ώστε να μπορείτε να τους αποφύγετε. Η υπηρεσία διάσωσης μπορεί να σας δώσει κάποια ιδέα για το είδος της κακοποίησης που υπέστη η γάτα. Εάν όχι, προσέξτε πώς αντιδρά και τι φαίνεται να φοβάται περισσότερο. Μόλις εντοπίσετε τι φοβάται, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να αποφύγετε την έκθεσή της σε αυτά τα πράγματα.
  • Όταν φοβάται, τα μάτια της θα διαστέλλονται και οι μαθητές γίνονται τεράστιες και σκοτεινές. Η γούνα της μπορεί να σταθεί στο κεφάλι και κρατά την ουρά της ευθεία και η γούνα είναι όρθια έτσι μοιάζει με μια βούρτσα μπουκαλιών. Τα αυτιά της θα γυρίσουν πίσω και θα ισιώσουν στο κρανίο της.
  • Εάν μπορεί να φύγει, πιθανότατα θα φουσκώσει κοντά στο έδαφος, κινείται γρήγορα. Εάν αισθάνεται παγιδευμένη θα αψίδα την πλάτη, τον σφύριγμα και το φτύσιμο.
 2. 2
  Αποφύγετε να αγγίξετε τη γάτα σε περιοχές "απαγόρευση". Οι περιοχές "No go" δεν είναι ασυνήθιστες σε κακοποιημένες γάτες. Για παράδειγμα, εάν μια γάτα είχε προηγουμένως κλωτσήσει και σπάσει τη λεκάνη της, δεν θα ξέρει ότι το χαϊδεύτηκε στους γοφούς της είναι ένα ευχάριστο πράγμα, αλλά το συσχετίζει με τον πόνο. Έτσι είναι πιο πιθανό να σφυρίζει όταν πας να την αγγίξεις εκεί ή να προσπαθήσεις να φύγεις.
  • Εάν γνωρίζετε πού θέλει να την αγγίξει λιγότερο, σεβαστείτε αυτό και μην επιχειρήσετε να την αγγίξετε εκεί. Μην επιμείνετε στην αναγκαστική φυσική επαφή με αυτήν την περιοχή με την εσφαλμένη πεποίθηση ότι θα συνηθίσει σε αυτήν.
  • Ίσως στα επόμενα χρόνια μπορεί να σας αφήσει, αλλά μέχρι τότε πρέπει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη της και αυτό σημαίνει να κάνετε ακριβώς αυτό που θέλει!
 3. 3
  Αντιμετωπίστε με προσκολλητική συμπεριφορά. Ορισμένες διασώστες γάτες γίνονται προσκολλημένες στον νέο ιδιοκτήτη τους Ο ιδιοκτήτης αντιπροσωπεύει την ασφάλεια και η γάτα φοβάται να την εγκαταλείψει.
  • Εάν συμβαίνει αυτό, βάλτε μερικά από τα ρούχα σας στο κρεβάτι της γάτας της, έτσι ώστε να έχει τη μυρωδιά σας για να την παρηγορήσει.
  • Μερικές φορές βοηθά ακόμη και να έχει ένα άλλο κατοικίδιο ζώο για να διατηρήσει τη συντροφιά της. Αυτό βοηθά επίσης την κακοποιημένη γάτα γιατί βλέποντάς σας να αλληλεπιδράτε απαλά με ένα άλλο ζώο την καθησυχάζει.
 4. 4
  Αντιμετωπίστε οποιαδήποτε επιθετικότητα. Ορισμένες γάτες έχουν κακοποιηθεί τόσο πολύ και γίνονται επιθετικές. Αυτές οι γάτες μπορεί να είναι επικίνδυνες, καθώς μπορεί να παραβιάζουν τους κανονικούς κανόνες της γάτας να μην επιτίθενται εκτός εάν προκληθούν και να επιτεθούν μόνο επειδή έχετε πλησιάσει. Στα μάτια της, το να πλησιάζεις κοντά της μπορεί να είναι αρκετά προκλητικό.
  • Μέρος της δυσκολίας με τέτοια επιθετικότητα είναι η απρόβλεπτη. Αυτές οι γάτες μπορεί να μην σας δώσουν τα τυπικά προειδοποιητικά σήματα του γρυλίσματος, του συριγμού, της ταλάντευσης της ουράς, της ισοπέδωσης των αυτιών και των διασταλμένων μαθητών. Αντ 'αυτού μπορεί να χτυπήσουν χωρίς προειδοποίηση.
  • Ωστόσο, πολλές από αυτές τις γάτες μπορούν να κερδίσουν με υπομονή και χρόνο. Η επιθετικότητά τους βασίζεται στον φόβο και η επίθεση είναι η καλύτερη μορφή άμυνας τους. Χρειάζεται ένας συνδυασμός του να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει πίεση για πόρους και να ξαναγυρίσουμε να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους για να γίνουν λιγότερο επιθετικοί.
 5. 5
  Σκεφτείτε πρώτα την ασφάλεια. Δεν μπορείτε να αναγκάσετε μια γάτα να μην είναι επιθετική - και πάλι, είναι θέμα της διδασκαλίας της ότι δεν είστε απειλή.
  • Εάν έχετε αμφιβολίες, απομακρυνθείτε από τη γάτα, μην την προκαλέσετε για να αποδείξετε ότι δεν είστε εκφοβισμένοι. Αυτό θα τελειώσει με γδαρμένο ή δαγκωμένο, και μια πολύ θυμωμένη γάτα.
  • Αντ 'αυτού, πίσω και αφήστε την να ηρεμήσει.
 6. 6
  Χρησιμοποιήστε φερομόνες γάτας για να μειώσετε τα επίπεδα άγχους της γάτας. Δεν υπάρχουν θαύματα θαύμα, αλλά οι φερομόνες του αιλουροειδούς προσώπου μπορούν τουλάχιστον να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων άγχους της γάτας.
  • Οι φερομόνες είναι χημικές ουσίες που εκπέμπονται από τη γάτα όταν αισθάνεται χαλαρή και ευτυχισμένη. Οι γάτες παράγουν φυσικά αυτές τις φερομόνες για να επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά υπάρχουν διαθέσιμες συνθετικές εκδόσεις (όπως το Feliway για αγορά).
  • Ψεκάστε το Feliway στο κρεβάτι της ή χρησιμοποιήστε ένα διαχύτη Feliway στο δωμάτιο που περνά τον περισσότερο χρόνο, καθώς αυτό βοηθά να την καθησυχάσει. Οι φερομόνες χαρακτηρίζουν την περιοχή ως κάπου παγωμένη και χαλαρή, σαν να παίζεις χαλαρωτική μουσική και να εγχέεις τον αέρα με λεβάντα σε ένα σπα.
Οι περισσότερες γάτες που έχουν υποστεί κακομεταχείριση από την καταχρηστική κατάσταση αποκρίνονται
Οι περισσότερες γάτες που έχουν υποστεί κακομεταχείριση από την καταχρηστική κατάσταση αποκρίνονται αποσύροντας σε ένα μέρος που θεωρούν ασφαλές, κάμπινγκ εκεί και είναι απρόθυμοι να εμφανιστούν.

Συμβουλές

 • Οι βασικοί κανόνες της φροντίδας για μια κακοποιημένη γάτα είναι να παρέχουν στη γάτα όλα όσα χρειάζεται (φαγητό, νερό, χώρο ύπνου και δίσκο απορριμμάτων) χωρίς να εργάζεται για αυτούς και να παρέχουν ένα ήρεμο, ήσυχο περιβάλλον για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Προειδοποιήσεις

 • Οι περισσότερες γάτες που έχουν υποστεί κακομεταχείριση από την καταχρηστική κατάσταση αποκρίνονται αποσύρονται σε ένα μέρος που θεωρούν ασφαλές, κάμπινγκ εκεί και είναι απρόθυμοι να εμφανιστούν. Είναι δυσπιστία στους ανθρώπους και αποσύρονται και καταθλιπτικοί. Εάν προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε μια κακοποιημένη γάτα στη φωλιά της, θα αυξήσετε το άγχος της και μπορεί να επιτίθεται επιθετικά.
 • Ακόμη και με μήνες αποκατάστασης, η ψυχολογική βλάβη που προκαλείται από την κακοποίηση μπορεί να είναι πολύ μεγάλη για τη γάτα να ενσωματωθεί πλήρως στην κανονική οικογενειακή ζωή.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Η διασωθείσα γάτα φαίνεται να έχει κακοποιηθεί από ανθρώπους λόγω σωματικής βλάβης. Πώς μπορώ να διδάξω στη γάτα μου να γνωρίζει ότι δεν σκοπεύω να βλάψω και γενικά πόσο καιρό χρειάζεται για να αισθάνομαι ασφαλής γύρω μου;
  Εξαρτάται πραγματικά από την ηλικία του: τα γατάκια έως και 10 εβδομάδων είναι γενικά εύκολο να κοινωνικοποιηθούν (θα σας πάρει λίγους μήνες) και οι μεγαλύτερες γάτες είναι δύσκολη (μπορεί να χρειαστούν έως και μερικά χρόνια) αλλά όχι αδύνατες! Πρώτα απ 'όλα, υπομονή. Χρησιμοποιήστε λιχουδιές για να ανταμείψετε τις καλές συμπεριφορές του και να θυμάστε να μην τον φωνάζετε ποτέ αν συμπεριφέρεται εσφαλμένα καθώς αυτό θα τον φοβόταν. Να είστε ευγενικοί και να καταλαβαίνετε τα όριά του, να τον κατοικείτε μόνο αν είναι άνετα με αυτό. Μια καλή τεχνική είναι να τον χτυπάτε απαλά και αργά ενώ τρώει, καθώς θα συνδέει το φαγητό με τον ανθρώπινο χρόνο. Θυμηθείτε να σταματήσετε εάν φοβάται και δεν θέλετε να φάτε εάν τον κατοικείτε. Συνηθίστε τον στη φωνή και την παρουσία σας και προσέξτε γύρω του.
 • Πήρα τη γάτα μου από την κοιλιά με το ένα χέρι επιθετικά και της φώναξα δυνατά. Πώς μπορώ να αποκαταστήσω μαζί της
  Ποτέ μην το ξανακάνετε, υπάρχουν καλύτερες μέθοδοι για την πειθαρχία της γάτας σας. Δεν είναι αθεράπευτο, αλλά οι γάτες έχουν μακρές αναμνήσεις ότι βλάπτονται, οπότε θα πρέπει να το επεξεργαστείτε. Να είστε εξαιρετικά ευγενικοί γύρω της, να του δίνετε λιχουδιές όταν είναι πιο στοργικός και να την κατοικείτε απαλά. Εάν θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες / μήνες, αλλά θα σας εμπιστευτεί ξανά αν της δώσετε τις λιχουδιές πιο συχνά και παίζετε μαζί της.
 • Τι πρέπει να κάνω εάν η γάτα μου κακοποιήθηκε και αρνείται να φάει;
  Επειδή η γάτα σας κακοποιήθηκε, μπορεί να είναι το γεγονός ότι δεν εμπιστεύονται τους ανθρώπους. Εξαιτίας αυτού, θα χρειαστεί χρόνος για τη γάτα να προσαρμοστεί και να κερδίσει εμπιστοσύνη σε εσάς. Επίσης, μην πεινάτε ποτέ τη γάτα σας να τρώει ένα συγκεκριμένο είδος τροφής. Δοκιμάστε διαφορετικά πράγματα για να δείτε αν είναι επιλεκτικοί για τα τρόφιμα. Εάν εξακολουθούν να μην τρώνε, συνιστάται να τα πάρετε σε κτηνίατρο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως επιπλοκή στο ήπαρ. Σημειώστε επίσης εάν χρησιμοποιούν το κουτί απορριμμάτων και πίνουν νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια εικόνα για το πόσο υγιείς είναι.
Αναπάντητες ερωτήσεις
 • Τι πρέπει να κάνω εάν η γάτα μου κακοποιήθηκε άσχημα και αρνείται να φάει;

Σχόλια (3)

 • chrysostomos34
  Αυτός ο οδηγός με δίδαξε πραγματικά πώς να φροντίζω τη νέα και κακοποιημένη γάτα μου.
 • dbrakus
  Υιοθέτησα μια γάτα που κακοποιήθηκε. Τον έχω 3 χρόνια και δεν έχει αναρρώσει.
 • iosephmpogre
  Αυτό το άρθρο ήταν πραγματικά χρήσιμο επειδή δεν ήξερα ότι δεν υποτίθεται ότι θα έρθει σε επαφή με τα μάτια και ότι πρέπει να είμαστε ήσυχοι.
Σχετικά Άρθρα
 1. Πώς να αναλάβετε δράση για να σώσετε ζώα;
 2. Πώς μποϊκοτάρετε κουτάβια μύλους;
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail