Πώς να αναλάβετε δράση για να σώσετε ζώα;

Μερικά αναμνηστικά κατασκευάζονται από απειλούμενα ζώα ή από απειλούμενα είδη δέντρων από δάση στα οποία
Μερικά αναμνηστικά κατασκευάζονται από απειλούμενα ζώα ή από απειλούμενα είδη δέντρων από δάση στα οποία βασίζονται τα ζώα για να επιβιώσουν.

Θέλετε να βοηθήσετε να σταματήσετε την εξαφάνιση; Υπάρχουν τρόποι που ακόμη και ένα απλό άτομο μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά, ζητώντας από εκείνους που κάνουν έχουν τη δύναμη να κάνουν αλλαγές, να το πράξουν. Και υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και εσείς!

Βήματα

 1. 1
  Στείλτε μια επιστολή στους τοπικούς εκπροσώπους σας ή σε μέλη του κοινοβουλίου για να πείτε πώς αισθάνεστε για την επικείμενη εξαφάνιση των ζώων. Χρησιμοποιήστε στοιχεία για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για αυτό που γράφετε. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να αναζητάτε αξιόπιστους ιστότοπους στο Διαδίκτυο, όπως ιστότοπους κυβερνητικών, Ηνωμένων Εθνών και διεθνών οργανισμών διατήρησης.
 2. 2
  Σχεδιάστε εικόνες και δημιουργήστε μια πινακίδα ή μια αφίσα. Τοποθετήστε αυτό το σύμβολο κάπου στο σχολείο ή όπου θα το δουν οι άνθρωποι και χρησιμοποιήστε φωτεινά χρώματα για να τραβήξετε την προσοχή. Προσθέστε κείμενο που καθιστά σαφές γιατί ανησυχείτε για την απώλεια ενός είδους ή ζώου. Εάν το κάνετε τοπικό (δηλαδή, επιλέξτε ένα ζώο από την περιοχή σας), αυτό θα έχει μεγαλύτερη απήχηση με τους ανθρώπους που το διαβάζουν και μπορεί να τους παρακινήσει να κάνουν κάτι.
 3. 3
  Μελετήστε την άγρια ζωή και τα ζώα και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε κάθε γεγονός για αυτά. Αυτό θα σας επιτρέψει να μιλήσετε με την εξουσία για το θέμα, το οποίο πάντα πείθει τους ανθρώπους περισσότερο από το να λένε γενικά σχόλια χωρίς τίποτα να υποστηρίξει τις ανησυχίες σας.
  Θα μπορούσατε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο ορισμένα μέρη όπου μπορείτε να βοηθήσετε τα ζώα
  Θα μπορούσατε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο ορισμένα μέρη όπου μπορείτε να βοηθήσετε τα ζώα.
 4. 4
  Δημιουργήστε ένα βιβλίο με γεγονότα του αγαπημένου σας ζώου. Αυτό θα βοηθήσει και μπορεί να σκεφτείτε ακόμη και να το δημοσιεύσετε. Χρησιμοποιήστε τα δικά σας λόγια και μην αντιγράψετε τίποτα. Αναγνωρίστε τις ιδέες των άλλων αν έχετε βασιστεί σε αυτές. Διανείμετε το βιβλίο σας σε βιβλιοθήκες, κέντρα κοινότητας και σε άλλα μέρη όπου οι άνθρωποι θέλουν να μαζεύουν υλικό.
 5. 5
  Κάντε μια παράσταση κουκλοθέατρου και προσπαθήστε να την κάνετε αστεία. Χρησιμοποιήστε το κουκλοθέατρο για να στείλετε ένα μήνυμα σχετικά με την κατάσταση των ειδών και των ζώων που αντιμετωπίζουν εξαφάνιση. Γράψτε ένα σενάριο έτσι ώστε να μην αφήνετε να ψάχνετε λέξεις.
 6. 6
  Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια λέσχη ή να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Θα μπορούσατε ακόμη και να συνδυάσετε ένα κλαμπ σε έναν ιστότοπο. Προσθέστε κείμενο σχετικά με τις ανησυχίες σας σχετικά με την εξαφάνιση, φορτώστε φωτογραφίες των επιστολών σας, τα σημάδια σας στην οθόνη και ακόμη και βίντεο της παράστασης κουκλοθέατρου. Κάντε τον ιστότοπο διαδραστικό - έχετε ένα μέρος όπου οι χρήστες μπορούν να αφήνουν σχόλια. Εάν το κάνετε σε ένα κλαμπ, έχετε ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να συμμετάσχουν. Μπορεί επίσης να είναι μια υπέροχη ιδέα να τους δώσετε εθελοντικές δραστηριότητες, ώστε να μπορούν να ενταχθούν και να βοηθήσουν και τα ζώα.
 7. 7
  Αποφύγετε την αγορά προϊόντων που προέρχονται από απειλούμενα είδη. Όταν ταξιδεύετε, προσέξτε τι αγοράζετε. Μερικά αναμνηστικά κατασκευάζονται από απειλούμενα ζώα ή από απειλούμενα είδη δέντρων από δάση στα οποία βασίζονται τα ζώα για να επιβιώσουν. Προτιμήστε χειροποίητα αντικείμενα από βιώσιμους πόρους που ωφελούν τόσο την κοινότητα που κατασκευάζει αυτά τα αντικείμενα όσο και προστατεύει την τοπική άγρια φύση.
 8. 8
  Παρακολουθήστε τη διατροφή σας. Πολλά από τα είδη ψαριών μας υπεραλιεύονται και ωθούνται σε εξαφάνιση. Είναι σημαντικό να τρώτε μόνο ψάρια που προέρχονται από βιώσιμη πηγή. Ακόμα και το κρέας και μερικά σιτηρά και φασόλια έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ενδιαιτημάτων που θέτουν σε κίνδυνο τα τοπικά εγγενή ζώα. Πάντα να κάνετε πρώτα την εργασία σας και αν ανακαλύψετε μια τροφική αλυσίδα που έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή των οικοτόπων της άγριας ζωής, επιστρέψτε στο βήμα 1 και γράψτε στους εκπροσώπους σας ή στα μέλη του κοινοβουλίου και ζητήστε να ληφθούν αμέσως μέτρα για να σταματήσει αυτό και να προωθηθεί η βιώσιμη γεωργία.
Χρησιμοποιήστε το κουκλοθέατρο για να στείλετε ένα μήνυμα σχετικά με την κατάσταση των ειδών
Χρησιμοποιήστε το κουκλοθέατρο για να στείλετε ένα μήνυμα σχετικά με την κατάσταση των ειδών και των ζώων που αντιμετωπίζουν εξαφάνιση.

Συμβουλές

 • Χρησιμοποιήστε σεβαστή γλώσσα όταν γράφετε στους εκπροσώπους σας ή στα μέλη του κοινοβουλίου.
 • Δοκιμάστε το καλύτερό σας - δεν μπορείτε να είστε τέλειοι και οι άνθρωποι σέβονται την προσπάθεια και το πάθος περισσότερο από την τελειότητα.
 • Ποτέ μην τα παρατάς. Ακόμα κι αν αυτό που προσπαθείτε να συμβεί δεν συμβαίνει, μην το παρακολουθείτε και μην τα παρατάτε. Θυμηθείτε ότι έχετε μεγάλη δύναμη, χρησιμοποιήστε τη φωνή σας επειδή έχετε το δικαίωμα να μιλήσετε. Χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας, αλλά μην είστε αγενής ή οι άνθρωποι μπορεί να μην σας παίρνουν στα σοβαρά. Παλέψτε για αυτό που πιστεύετε.

Προειδοποιήσεις

 • Αποφύγετε την αγορά ελεφαντόδοντου, μη πιστοποιημένων επίπλων από σκληρό ξύλο (μπορεί να προέρχεται από είδη που απειλούνται με εξαφάνιση σε τροπικά δάση και άλλα δάση), χελώνα, κοράλλια, σφουγγάρια κ.λπ.
 • Να είστε προσεκτικοί με οποιαδήποτε τέχνη. εάν χρησιμοποιείτε την εργασία άλλων ατόμων, βεβαιωθείτε ότι έχετε άδεια ή αναζητάτε έργα στον δημόσιο τομέα.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

 • Υλικό γραφής επιστολών
 • Υλικά αφίσας
 • Βιβλία βιβλιοθήκης
 • Υλικά μαριονετών

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Ποιος είναι ένας εύκολος τρόπος για να σώσετε ζώα;
  Εθελοντής στο τοπικό καταφύγιο ζώων ή δωρεά σε έναν οργανισμό. Θα μπορούσατε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο ορισμένα μέρη όπου μπορείτε να βοηθήσετε τα ζώα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail