Πώς να ξέρετε αν είστε έτοιμοι για μια γάτα;

Η υιοθέτηση μιας νέας γάτας είναι συναρπαστική, αλλά πριν πάρετε το άλμα στην γονιμότητα του γατάκι, αφιερώστε ένα λεπτό για να σκεφτείτε εάν έχετε τα χρήματα, το χώρο και τον τρόπο ζωής για να το κάνετε να λειτουργήσει. Το κόστος της τροφής, της κτηνιατρικής φροντίδας και άλλων προμηθειών μπορεί να προσθέσει έως και αρκετές εκατοντάδες δολάρια το χρόνο, οπότε φροντίστε να το λάβετε υπόψη στον προϋπολογισμό σας. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε εάν έχετε αρκετό χώρο για να τρέχετε μια γάτα, καθώς και μέρη για να κρυφτείτε και να εξερευνήσετε. Μαζί με αρκετό χώρο, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρόνο να παίζετε με αυτό κάθε μέρα. Εάν δεν έχετε το χρόνο ή τους πόρους αυτή τη στιγμή για να φροντίσετε μια γάτα αυτή τη στιγμή, μπορείτε να κρατήσετε και να υιοθετήσετε μια γάτα όταν είστε έτοιμοι. Για περισσότερες συμβουλές από τον συν-συγγραφέα της Κτηνιατρικής μας, όπως πώς να πείτε εάν τα άλλα κατοικίδια ζώα σας θα δεχτούν μια νέα γάτα, συνεχίστε να διαβάζετε!

Θα πρέπει να σκεφτείτε εάν είστε έτοιμοι να είστε ιδιοκτήτης γάτας
Ωστόσο, πριν υιοθετήσετε μια γάτα, θα πρέπει να σκεφτείτε εάν είστε έτοιμοι να είστε ιδιοκτήτης γάτας.

Οι γάτες είναι υπέροχα κατοικίδια ζώα σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο, πριν υιοθετήσετε μια γάτα, θα πρέπει να σκεφτείτε εάν είστε έτοιμοι να είστε ιδιοκτήτης γάτας. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως η κατάσταση διαβίωσης και το εισόδημά σας, που μπορεί να κάνουν μια κακή στιγμή για να πάρετε μια γάτα. Τελικά, αφού μιλήσετε με την οικογένειά σας ή τους συγκατοίκους σας, εξετάζοντας εάν έχετε τα χρήματα ή το χώρο για μια γάτα και αναλογιστείτε τον τρόπο ζωής σας, θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το εάν πρέπει να πάρετε μια γάτα.

Μέρος 1 από 3: συζήτηση με την οικογένεια ή τους συγκατοίκους σας

 1. 1
  Ξεκινήστε μια συνομιλία με όλους όσοι ζείτε. Ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι να μιλήσετε με όλους όσους ζουν στο σπίτι σας. Χωρίς τη συνεργασία και τη συγκατάθεση όλων όσων ζείτε, δεν θα είστε έτοιμοι να υιοθετήσετε μια γάτα.
  • Μοιραστείτε τα σχέδιά σας με την οικογένειά σας, σημαντικούς άλλους ή συγκατοίκους.
  • Καλέστε μια σύσκεψη τη στιγμή που όλοι μπορούν να παρευρεθούν. Μια καλή στιγμή θα ήταν περίπου το δείπνο την ημέρα της εβδομάδας.
  • Μοιραστείτε την πρόθεσή σας να αποκτήσετε μια γάτα και μερικές από τις ιδιαιτερότητες, συμπεριλαμβανομένου του πού θα είναι το κουτί απορριμμάτων και πού θα πάρετε τη γάτα.
  • Κρατήστε έναν διάλογο ανοιχτό με τους συγκατοίκους σας και / ή την οικογένειά σας. Μπορεί να σκεφτούν προβλήματα μετά από λίγο προβληματισμό. Επιπλέον, μπορεί επίσης να μπορείτε να αποδείξετε σε αυτούς (ενεργώντας υπεύθυνα) ότι είστε έτοιμοι για μια γάτα.
 2. 2
  Ακούστε τις ανησυχίες όλων. Μόλις μοιραστείτε την πρόθεσή σας να αποκτήσετε μια γάτα και ξεκινήσετε μια συζήτηση σχετικά με αυτήν, θα πρέπει να ζητήσετε σχόλια σχετικά με την ιδέα. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς τα άτομα με τα οποία ζείτε μπορεί να έχουν χρήσιμες ιδέες ή σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το εάν είστε έτοιμοι να πάρετε μια γάτα.
  • Καταστήστε σαφές ότι θέλετε να ακούσετε οποιεσδήποτε σκέψεις μπορεί να έχουν σχετικά με τη λήψη γάτας.
  • Μην διακόψετε κανέναν καθώς μοιράζονται τις ιδέες τους σχετικά με τη λήψη γάτας.
  • Εάν οι άνθρωποι εγείρουν σημαντικές ανησυχίες, ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε μια γραπτή λίστα με τα προβλήματα που πιστεύουν ότι θα προκύψουν από τη λήψη γάτας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κοιτάξετε πάνω στη λίστα αργότερα και να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα κάθε φορά.
  Αυτό σημαίνει ότι δεν είστε έτοιμοι να πάρετε μια γάτα
  Εάν ζείτε στο σπίτι και οι γονείς σας λένε όχι, αυτό σημαίνει ότι δεν είστε έτοιμοι να πάρετε μια γάτα.
 3. 3
  Αποφύγετε να πάρετε μια γάτα εάν κάποιος αντιτίθεται. Εάν κάποιος από τους ανθρώπους με τους οποίους ζείτε αντιτίθεται σοβαρά να πάρετε μια γάτα, δεν πρέπει να πάρετε μια γάτα. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς η γάτα θα είναι ένα άλλο μέλος της οικογένειάς σας. Η μεταφορά μιας γάτας στο σπίτι πρέπει να είναι μια απόφαση που όλοι παίρνουν μαζί.
  • Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα που δεν επιτρέπει κατοικίδια ζώα, δεν πρέπει να πάρετε γάτα. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι μπορείτε να κρύψετε τη γάτα από τον ιδιοκτήτη σας, αυτό δεν είναι δίκαιο για τη γάτα και μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα ή ακόμη και έξωση.
  • Εάν έχετε συγκατοίκους ή μέλος της οικογένειας που είναι αλλεργικός στις γάτες, δεν πρέπει να πάρετε ένα.
  • Εάν ζείτε στο σπίτι και οι γονείς σας λένε όχι, αυτό σημαίνει ότι δεν είστε έτοιμοι να πάρετε μια γάτα. Τελικά, θα είστε έτοιμοι να αποκτήσετε μια γάτα όταν είστε ανεξάρτητοι από τους γονείς σας και έχετε το δικό σας σπίτι.
  • Εάν κάποιος αντιτίθεται επειδή πιστεύει ότι θα καταλήξει να φροντίζει τη γάτα, θα πρέπει να σκεφτείτε τον ισχυρισμό του. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο δεν πιστεύει ότι είστε έτοιμοι να πάρετε μια γάτα. Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη αυτήν την ανησυχία.

Μέρος 2 από 3: προσδιορισμός εάν έχετε τους πόρους

 1. 1
  Να είστε έτοιμοι να πληρώσετε για προκαταβολικά έξοδα. Αφού μιλήσετε με τους συγκατοίκους ή την οικογένειά σας και όλοι έχουν συναινέσει, θα πρέπει να αποτιμήσετε εάν έχετε τα χρήματα για να πληρώσετε για πράγματα που θα χρειαστείτε αμέσως. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς οι γάτες χρειάζονται σημαντικό αριθμό αντικειμένων όταν τα παίρνετε. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αγοράσετε:
  • Χρέωση υιοθέτησης ή φιλοξενίας. Αυτό θα μπορούσε να ποικίλει ευρέως, από τίποτα έως μερικές εκατοντάδες δολάρια.
  • Ένα μπολ με νερό, ένα μπολ φαγητού και ένα κουτί απορριμμάτων. Ανάλογα με το πού παίρνετε αυτά τα αντικείμενα, θα μπορούσαν να φτάσουν έως και 37€
  • Τρόφιμα και λιχουδιές για τις πρώτες εβδομάδες. Αυτό θα κοστίσει 15 έως 30€ ανά γάτα.
  • Μια εξέταση κτηνιάτρου και το κόστος των αρχικών εμβολιασμών. Αυτό μπορεί να σας φέρει περίπου 110€
  • Εάν η γάτα δεν ψεκάζεται ή στειρωθεί, θα χρειαστεί να κάνετε προϋπολογισμό για χειρουργική επέμβαση. Το κόστος της χειρουργικής επέμβασης είναι συνήθως περίπου 150€, αλλά αυτό μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τον τύπο της χειρουργικής επέμβασης που επιλέγετε και τον τόπο διαμονής σας.
 2. 2
  Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πληρώσετε για επαναλαμβανόμενα κόστη. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα χρήματα για να πληρώσετε για πράγματα που θα χρειαστείτε τακτικά για τη γάτα σας. Τελικά, εάν δεν έχετε αρκετά εισοδήματα για να πληρώσετε αυτά τα είδη, δεν πρέπει να πάρετε γάτα. Θα πρέπει να πληρώσετε για:
  • Κόστος φαγητού, που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 75€ και 150€ το χρόνο, ανάλογα με το φαγητό που επιλέγετε.
  • Litter, τα οποία θα μπορούσαν να προσθέσουν έως και 150€ το χρόνο ανά γάτα.
  • Ετήσιες εξετάσεις κτηνιάτρων και εμβολιασμοί, οι οποίοι θα μπορούσαν να σας κοστίσουν μεταξύ 75€ και 220€
  • Θεραπεία και πρόληψη παρασίτων, η οποία είναι συνήθως 75€ έως 150€ ετησίως.
  • Παιχνίδια και λιχουδιές, που θα μπορούσαν να τρέχουν έως και 75€ το χρόνο.
  Δεν θα είστε έτοιμοι να υιοθετήσετε μια γάτα
  Χωρίς τη συνεργασία και τη συγκατάθεση όλων που ζείτε, δεν θα είστε έτοιμοι να υιοθετήσετε μια γάτα.
 3. 3
  Βεβαιωθείτε ότι έχετε χώρο. Πολλοί άνθρωποι, ειδικά εκείνοι στις αστικές περιοχές, μπορεί να μην έχουν το χώρο που χρειάζονται για να πάρουν μια γάτα. Ενώ οι γάτες είναι μικρές και μπορεί να είναι πολύ ικανοποιημένες να ζουν σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να σκεφτείτε τις περιστάσεις σας όταν καθορίζετε εάν είστε έτοιμοι να πάρετε μια γάτα.
  • Πόσο μεγάλο είναι το σπίτι σας; Εάν ζείτε σε μια 500 m2 διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη με 2 συγκατοίκους, πιέζοντας το 4ο ζωντανό ον σε αυτό το χώρο θα μπορούσε να το κάνει πάρα πολύ σφιχτά.
 4. 4
  Βεβαιωθείτε ότι άλλα κατοικίδια ζώα θα δεχτούν μια νέα γάτα. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα άλλα κατοικίδια ζώα που ζουν στο σπίτι θα δεχτούν μια νέα γάτα. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς ορισμένα κατοικίδια ζώα μπορεί να είναι εδαφικά και να αντιδρούν βίαια σε ένα νέο κατοικίδιο.
  • Παρακολουθήστε για να δείτε πώς συμπεριφέρεται ο σκύλος σας (ή ο συγκάτοικος ή το μέλος της οικογένειάς σας) γύρω από τις γάτες στον κτηνίατρο, σε μια εγκατάσταση επιβίβασης ή σε καταφύγιο ζώων.
  • Εάν εσείς, η οικογένειά σας ή ένας συγκάτοικος έχετε ήδη κατοικίδιο ζώο, ρωτήστε έναν άλλο φίλο εάν μπορεί να φέρει τη γάτα του στο σπίτι σας. Παρακολουθήστε προσεκτικά για να δείτε πώς συμπεριφέρεται το κατοικίδιο ζώο που ήδη ζει στο σπίτι σας γύρω από τη γάτα που επισκέπτεται. Αυτό μπορεί να υποδείξει πώς θα συμπεριφέρεται το κατοικίδιο ζώο σας γύρω από μια νέα γάτα.
  • Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πώς συμπεριφέρονται τα κατοικίδια ζώα στο σπίτι, καθώς αυτή είναι η επικράτειά τους και μπορεί να αντιδράσουν διαφορετικά από ό, τι αν συνάντησαν μια νέα γάτα έξω από το σπίτι.

Μέρος 3 από 3: προβληματισμός σχετικά με τον τρόπο ζωής σας

 1. 1
  Δεσμευτείτε για τη ζωή της γάτας. Πριν πάρετε μια γάτα, πρέπει να αποφασίσετε αν έχετε δεσμευτεί να φροντίζετε αυτήν τη γάτα για το υπόλοιπο της ζωής της. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς οι γάτες μπορούν να ζήσουν σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν το σκεφτείτε αυτό, θυμηθείτε ότι:
  • Η μέση γάτα θα ζήσει μεταξύ 10 και 20 ετών.
  • Ορισμένες φυλές έχουν αυξημένη μακροζωία. Για παράδειγμα, τα European Shorthairs ζουν μεταξύ 15 και 20 ετών.
  • Εάν αποφασίσετε να απαλλαγείτε από τη γάτα σας, θα είναι πολύ δύσκολο να βρείτε κάποιον που θα υιοθετήσει τη γάτα σας. Σε πολλές περιοχές, οι περισσότερες γάτες που εγκαταλείπονται ή πέφτουν σε τοπικά καταφύγια ζώων θανατώνονται. Είναι πολύ απίθανο να βρείτε ένα σπίτι φροντίδας και αγάπης για τη γάτα σας αφού μεγαλώσει από το γατάκι.
  Μπορεί επίσης να μπορείτε να αποδείξετε σε αυτούς (ενεργώντας υπεύθυνα) ότι είστε έτοιμοι για μια γάτα
  Επιπλέον, μπορεί επίσης να μπορείτε να αποδείξετε σε αυτούς (ενεργώντας υπεύθυνα) ότι είστε έτοιμοι για μια γάτα.
 2. 2
  Βεβαιωθείτε ότι έχετε χρόνο. Πριν πάρετε μια γάτα, πρέπει να ρίξετε μια ματιά στη ζωή σας και να προγραμματίσετε και να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιπλέον χρόνο που θα μπορείτε να μοιραστείτε με μια γάτα. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς θα πρέπει να παίξετε και να κοινωνικοποιήσετε τη γάτα σας.
  • Εάν εργάζεστε πολλές ώρες, όπως 10 έως 14 ώρες την ημέρα, πιθανότατα δεν πρέπει να πάρετε γάτα.
  • Εάν βρίσκεστε σε μεταβατικό χρόνο στη ζωή σας και είστε απασχολημένοι με μια σειρά από σχετικές με την εργασία, ακαδημαϊκές ή κοινωνικές δραστηριότητες, σκεφτείτε πριν πάρετε μια γάτα.
 3. 3
  Προσδιορίστε εάν μπορείτε να είστε φροντιστής γάτας. Ακριβώς επειδή έχετε χρόνο και χρήμα για μια γάτα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πάρετε ένα. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή ιδιοσυγκρασία για να είστε φροντιστής και γονέας κατοικίδιων ζώων σε μια γάτα. Κατά τον προσδιορισμό αυτού, σκεφτείτε:
  • Απογοητεύεστε εύκολα; Εάν ναι, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις δυσκολίες του να έχετε ένα γατάκι.
  • Σας αρέσει η αγάπη των ζώων; Η γάτα σας είναι πιθανό να περπατήσει επάνω ή να περπατήσει γύρω σας για στοργή στις πιο περίεργες στιγμές. Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασίσουν να καθίσουν στο πληκτρολόγιό σας ενώ εργάζεστε.
  • Χρειάζεστε συνεχή στοργή ή προσοχή από ένα κατοικίδιο; Η γάτα σας μπορεί να μην σας παρέχει συνεχή και άνευ όρων αγάπη. Στην πραγματικότητα, είναι πιο πιθανό ότι η γάτα σας θα σας προσφέρει μόνο αγάπη με τους όρους τους.
 4. 4
  Αποφύγετε να πάρετε μια γάτα εάν κινείστε συχνά Εάν για οποιονδήποτε λόγο κινείστε πολύ συχνά, πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές πριν πάρετε μια γάτα. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προκλήσεων που θα αντιμετωπίσετε ως ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων που κινείται συνεχώς. Σκεφτείτε ότι:
  • Η γάτα σας θα υποστεί μια μεγάλη ποικιλία από στρες που σχετίζονται με την κίνηση.
  • Ενδέχεται να επιβαρυνθείτε με έξοδα επιβίβασης ή αποστολής ζώων.
  • Εάν νοικιάσετε ένα διαμέρισμα, θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον τέλη, καταθέσεις και άλλα. Για παράδειγμα, μια χρέωση για κατοικίδια μπορεί να κοστίζει έως 750€ ανάλογα με το μέγεθος του διαμερίσματός σας και την περιοχή στην οποία μετακινείστε.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Πηγαίνω σε άλλη χώρα κάθε χρόνο. Πρέπει να ρωτήσω τον θείο μου που έχει γάτες για κατοικίδια;
  Εάν οι γάτες σας συνεχίσουν μαζί του, μπορεί να είναι εντάξει. Θέλετε να επικοινωνήσετε με τον θείο σας για να βεβαιωθείτε ότι έχει χρόνο και ενδιαφέρεται να σας ταιριάζει. Διαφορετικά, μια cattery είναι μια επιλογή.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail