Πώς να κρατήσετε ένα κουνάβι ευτυχισμένο;

Βεβαιωθείτε ότι ο γούνινος χαριτωμένος σύντροφος σας έχει ένα ασφαλές
Παίζοντας παιχνίδια με το κουνάβι σας, παρέχοντας κάδους εμπλουτισμού για να παίξουν και βεβαιωθείτε ότι ο γούνινος χαριτωμένος σύντροφος σας έχει ένα ασφαλές και χαρούμενο σπίτι, όλα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το μοναδικό σας κουνάβι.

Τα κουνάβια είναι παιχνιδιάρικα κατοικίδια ζώα που ταιριάζουν εξίσου καλά όπως κάνουν σε ομάδες. Η διατήρηση ενός κουνάβι δεν είναι πολύ διαφορετική από τη διατήρηση πολλαπλών κουνάβων. Ωστόσο, τα κουνάβια είναι έξυπνα και κοινωνικά. Χωρίς φίλους, θα χρειαστούν περισσότερο διαδραστικό χρόνο παιχνιδιού και χρόνο από το κλουβί τους για να συνδεθούν μαζί σας. Παίζοντας παιχνίδια με το κουνάβι σας, παρέχοντας κάδους εμπλουτισμού για να παίξουν και βεβαιωθείτε ότι ο γούνινος χαριτωμένος σύντροφος σας έχει ένα ασφαλές και χαρούμενο σπίτι, όλα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το μοναδικό σας κουνάβι.

Μέρος 1 από 3: παίζοντας με το κουνάβι σας

 1. 1
  Αφιερώστε χρόνο παιχνιδιού κάθε μέρα. Τα κουνάβια χρειάζονται πολλή προσοχή και πρέπει να λαμβάνουν αρκετό χρόνο εκτός κλουβιού κάθε μέρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον μία ώρα για να παίξετε ένα προς ένα με το κουνάβι σας σε καθημερινή βάση, καθώς ο υπερβολικός χρόνος κλουβιού μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και ασθένεια.
  • Τα κουνάβια είναι πολύ έξυπνα και ενεργά, οπότε πρέπει να ασχοληθείτε με το παιχνίδι. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μεμονωμένα κουνάβια, τα οποία μπορούν να βαρεθούν χωρίς σύντροφο. Αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα για να παίξετε με το κουνάβι σας με τρόπους που προσφέρουν τόσο σωματική όσο και ψυχική διέγερση.
  • Τα μεμονωμένα κουνάβια χρειάζονται περισσότερη προσοχή από τα κουνάβια που διατηρούνται σε ζευγάρια ή ομάδες. Μια ώρα είναι ο ελάχιστος χρόνος που πρέπει να ξοδεύετε παίζοντας με το κουνάβι σας σε καθημερινή βάση.
 2. 2
  Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να κάνετε ένα παιχνίδι. Πάρτε μια παλιά πετσέτα και κουνήστε την γύρω από το κουνάβι σας για να τους ενδιαφέρεστε. Το κουνάβι σας θα αρχίσει να κυνηγάει την πετσέτα. Όταν πιάσουν μια άκρη, μπορείτε να τραβήξετε το κουνάβι σας γύρω από το δωμάτιο. Όταν αφήσουν, ξεκινήστε ξανά ολόκληρο το παιχνίδι.
  • Αυτό το παιχνίδι λειτουργεί επίσης με παιχνίδια με σχοινί, που διατίθενται από τα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων ζώων.
 3. 3
  Κυνηγητό. Τα κουνάβια θέλουν να κυνηγούν και τους αρέσει να κυνηγούν. Αυτό καθιστά την ετικέτα ένα τέλειο παιχνίδι για ένα σόλο κουνάβι. Κυνηγήστε το κουνάβι σας γύρω από το δωμάτιο και χτυπήστε απαλά το κεφάλι ή το σώμα του για να το επισημάνετε. Στη συνέχεια, ξεκινήστε να τρέχετε μακριά από το κουνάβι σας και αφήστε το να σας πιάσει. Πηγαίνετε μπρος-πίσω όσο εσείς και το κουνάβι σας είναι και οι δύο πρόθυμοι.
  • Για να κάνετε το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό για το κουνάβι σας, κατεβείτε τα χέρια και τα γόνατά σας. Αυτό σας φέρνει πιο κοντά στο επίπεδό τους.
  • Τα κουνάβια είναι διαβόητα δάχτυλα, οπότε φροντίστε να φοράτε κλειστά παπούτσια όταν παίζετε ένα παιχνίδι όπου το κουνάβι σας υποτίθεται ότι θα σας πιάσει.
 4. 4
  Κρατήστε πολλά παιχνίδια γύρω από το σπίτι σας. Όπως τα σκυλιά ή οι γάτες, τα κουνάβια αγαπούν να παίζουν με τα παιχνίδια. Θα τους τραβήξουν, θα τους κυνηγήσουν και θα τους μασήσουν. Κρατήστε μερικές σκληρές λαστιχένιες μπάλες, σχοινιά και άλλα ανθεκτικά παιχνίδια γύρω από το σπίτι που μπορεί να φέρει το κουνάβι σας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
  • Τα παιχνίδια δεν χρειάζεται να κατασκευάζονται ειδικά για κουνάβια. Πολλά παιχνίδια για σκύλους και γάτες θα λειτουργήσουν. Απλά βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια είναι αρκετά παχιά και σταθερά ώστε το κουνάβι σας να μην μπορεί να τα μασήσει και αρκετά μικρό ώστε το κουνάβι σας να τα μετακινεί.
  • Βεβαιωθείτε ότι είστε πάντα εκεί για να επιβλέπετε όταν εισάγετε ένα νέο παιχνίδι στο κουνάβι σας. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το κουνάβι σας θα παίξει με το παιχνίδι με ασφάλεια και ότι δεν θα καταπιεί κανένα κομμάτι του.
 5. 5
  Απόκρυψη λιχουδιών γύρω από το σπίτι. Η απόκρυψη λιχουδιών επιτρέπει στο κουνάβι σας να μιμείται κάποιες κυνηγετικές συμπεριφορές. Αυτό το παιχνίδι προκαλεί το μυαλό τους διατηρώντας τους ενεργούς. Βάλτε μερικές κουνάβι σε διαφορετικές περιοχές γύρω από το σπίτι σας, όπως σε μια γωνία ή κάτω από κάποια έπιπλα. Στη συνέχεια, αφήστε το κουνάβι σας να τρέξει και να τα βρει.
  • Αυτό είναι ένα υπέροχο παιχνίδι για μεμονωμένα κουνάβια, καθώς δεν χρειάζεται να ανταγωνίζονται για απολαύσεις.
Ένα μονό κουνάβι χρειάζεται ένα κλουβί με χώρο για παιχνίδι
Ένα μονό κουνάβι χρειάζεται ένα κλουβί με χώρο για παιχνίδι και χώρο για ξεκούραση.

Μέρος 2 από 3: κατασκευή κάδων εμπλουτισμού κουναβιού

 1. 1
  Δημιουργήστε ένα σκάψιμο. Πάρτε ένα πλαστικό δοχείο αποθήκευσης ή παιδική πισίνα και γεμίστε το με τέσσερις έως πέντε ίντσες (10 έως 13 εκατοστά) βρωμιάς ή ρυζιού μεγάλου κόκκου. Κρύψτε παιχνίδια και λιχουδιές στον κάδο και αφήστε το κουνάβι σας να σκάψει για να βρει κρυμμένους θησαυρούς.
  • Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ρύζι, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι άμεσο. Το στιγμιαίο ρύζι μπορεί να προκαλέσει εντερικά μπλοκαρίσματα όταν καταπίνονται άψητα.
 2. 2
  Φτιάξτε μια μπάλα. Παρόμοια με το σκάψιμο, ένα μπαλάκι επιτρέπει στο κουνάβι σας να παίζει και να εξερευνά νέες επιφάνειες. Προσθέστε στρώματα μπάλες πινγκ πονγκ σε έναν κάδο αποθήκευσης, μαζί με μερικά από τα αγαπημένα παιχνίδια του κουνάβι σας. Στη συνέχεια, απλώς αφήστε το κουνάβι σας να εξερευνήσει.
  • Θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές μπάλες στον κάδο ώστε το κουνάβι σας να μπορεί να κινείται μεταξύ τους, αλλά όχι τόσο πολλές ώστε να βυθίζονται πλήρως.
 3. 3
  Χρησιμοποιήστε φιστίκια συσκευασίας αραβοσίτου. Τα φιστίκια συσκευασίας αποτελούν μια άλλη εξαιρετική επιλογή για να παίξει το κουνάβι σας. Απλώς φροντίστε να χρησιμοποιήσετε την ποικιλία αμύλου αραβοσίτου αντί για τα φελιζόλ. Αυτά διαλύονται στο νερό και δεν προκαλούν εντερικά μπλοκαρίσματα σε περίπτωση μάσησης και κατάποσης.
Η διατήρηση ενός κουνάβι δεν είναι πολύ διαφορετική από τη διατήρηση πολλαπλών κουνάβων
Η διατήρηση ενός κουνάβι δεν είναι πολύ διαφορετική από τη διατήρηση πολλαπλών κουνάβων.

Μέρος 3 από 3: κάνοντας το κουνάβι του σπιτιού σας φιλικό

 1. 1
  Κουνάρετε το σπίτι σας. Τα κουνάβια μπορούν να δαγκώσουν και να δαγκώσουν το σπίτι σας και είναι επιρρεπείς να κολλήσουν σε στενές περιοχές. Μετακινήστε τυχόν αντικείμενα που μπορεί να μασήσει ή να καταπιεί το κουνάβι σας σε μια ασφαλή τοποθεσία και να προσθέσετε μανδάλια σε ντουλάπια και συρτάρια με χαμηλό κρεβάτι. Για κινδύνους που δεν μπορούν να μετακινηθούν, αποκλείστε τους όσο καλύτερα μπορείτε.
  • Αν έχετε καναπέ με ξύλινα πόδια, για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε τα πόδια με ένα πιο ανθεκτικό υλικό, όπως το μέταλλο.
  • Τα ηλεκτρικά καλώδια και οι πρίζες αποτελούν σοβαρούς κινδύνους, οπότε βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται πλήρως. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα αποτρεπτικό σπρέι για να κρατήσετε τα κουνάβια μακριά από ηλεκτρικούς κινδύνους.
Αυτό είναι ένα υπέροχο παιχνίδι για μεμονωμένα κουνάβια
Αυτό είναι ένα υπέροχο παιχνίδι για μεμονωμένα κουνάβια, καθώς δεν χρειάζεται να ανταγωνίζονται για απολαύσεις.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ, ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Η τουαλέτα, το πλυντήριο πιάτων και το πλυντήριο ρούχων είναι πλήρως κλειστά προτού αφήσετε το κουνάβι σας έξω.

 1. 1
  Αφήστε το κουνάβι σας να βγαίνει από το κλουβί του κάθε μέρα. Εκτός από τον ενεργό χρόνο παιχνιδιού σας, δώστε στο κουνάβι σας μερικές ώρες έξω από το κλουβί του για εξερεύνηση κάθε μέρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μεμονωμένα κουνάβια, που δεν έχουν φίλους για να παίξουν όλη την ημέρα. Συνολικά, ένα κουνάβι πρέπει να βγαίνει από το κλουβί του για τουλάχιστον τέσσερις ώρες κάθε μέρα, αλλά όσο περισσότερο χρόνο βγαίνει, τόσο το καλύτερο.
  • Δεν χρειάζεται να κυνηγάτε ενεργά ή να παίζετε με το κουνάβι σας καθ 'όλη τη διάρκεια του κλουβιού. Βεβαιωθείτε ότι έχουν πρόσβαση σε παιχνίδια, καθώς και σε τρόφιμα και νερό όταν βγαίνουν έξω, έτσι ώστε να μπορούν να παραμείνουν ερεθισμένοι.
 2. 2
  Δώστε στο κουνάβι σας ένα άνετο κλουβί. Ένα μονό κουνάβι χρειάζεται ένα κλουβί με χώρο για παιχνίδι και χώρο για ξεκούραση. Πολλοί ιδιοκτήτες κουνάβι επιλέγουν δύο κλουβιά ιστορίας για αυτόν τον λόγο. Κρατήστε το φαγητό, το νερό και μια άνετη αιώρα για να χαλαρώσετε το κουνάβι σας, και βάλτε παιχνίδια, κουτί απορριμάτων και εμπόδια όπως σωλήνες PVC και σκηνές παιχνιδιού στο κάτω μέρος, ώστε το κουνάβι σας να διασκεδάσει.
 3. 3
  Παρακολουθήστε προσεκτικά για συρρίκνωση συμπεριφορών. Τα κουνάβια λατρεύουν να αποκρύπτουν τα πράγματα, και τα κουνάβια έχουν συχνά πολλές κρυφές. Μερικά από τα αγαπημένα τους είδη περιλαμβάνουν φαγητό, κάλτσες, χαρτόνια, στυλό, πατάτες, χρήματα και κλειδιά. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε το κουνάβι από το να κρυφτεί, αλλά θα πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά τις κρυφές συμπεριφορές ενώ είναι έξω από το κλουβί. Εάν βρείτε ένα κουνάβι, αφαιρέστε τυχόν αντικείμενα που είναι επικίνδυνα.
  • Ορισμένα αποθηκευμένα προϊόντα, όπως ρολά χαρτιού τουαλέτας, μπορεί να κολλήσουν στο κουνάβι σας και να δυσκολευτούν να το δουν ή να μετακινηθούν, γεγονός που μπορεί να τους οδηγήσει να δράσουν ακανόνιστα και να τραυματιστούν.
  • Άλλα κρυμμένα αντικείμενα, όπως στυλό και πέλματα παπουτσιών, θα μπορούσαν να προκαλέσουν εμπόδια στο πεπτικό τους σύστημα εάν κατάποση κατά λάθος.

Σχόλια (2)

 • marcelle42
  Το άρθρο είναι απλό, ενημερωτικό και οι φωτογραφίες είναι χαριτωμένες.
 • elisha99
  Σκέφτομαι να βρω κουνάβι. Δεν μπορώ να αντέξω περισσότερα από ένα, γι 'αυτό ήθελα να μάθω πώς να κρατήσω μόνο ένα χαρούμενο. Αυτό το άρθρο βοήθησε πολύ, σας ευχαριστώ!
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail