Πώς να κατοικείτε ένα άγριο άλογο;

Η γνωριμία με τους ανθρώπους που φροντίζουν τα άγρια άλογα με τη δουλειά ή τον εθελοντισμό σε ένα από αυτά
Η γνωριμία με τους ανθρώπους που φροντίζουν τα άγρια άλογα με τη δουλειά ή τον εθελοντισμό σε ένα από αυτά τα μέρη θα αυξήσει την πιθανότητά σας να είστε σε θέση να τρυπήσετε ένα άγριο άλογο.

Τα άλογα είναι όμορφα ζώα που μπορούν να είναι υπέροχοι βοηθοί και σύντροφοι. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μόνο με εξημερωμένα άλογα. Τα άγρια άλογα, από την άλλη πλευρά, είναι άγρια άλογα που δεν χρησιμοποιούνται για τους ανθρώπους. Για να ασφαλίσετε ένα κατοικίδιο, πρέπει να αναζητήσετε ένα που είναι εξημερωμένο και θα πρέπει να γίνει υπό την επίβλεψη ενός επαγγελματία κατάρτισης αλόγων. Ακόμα και όταν χαϊδεύετε ένα άγριο άλογο που εξημερώνεται, θα πρέπει να προσέχετε πολύ, ώστε να μην κλωτσάτε ή να δαγκώσετε.

Μέθοδος 1 από 2: εύρεση κατάλληλων άγριων αλόγων για κατοικίδια

 1. 1
  Μην πλησιάζετε άλογα στη φύση. Τα άγρια άλογα που περιφέρονται ελεύθερα δεν θα αντιδράσουν καλά όταν προσπαθείτε να τα αγγίξετε. Θα κάνουν ό, τι πρέπει να κάνουν για να υπερασπιστούν τον εαυτό σας από εσάς, κάτι που μπορεί να περιλαμβάνει κλοτσιές, δαγκώματα και φυγή. Δεδομένου ότι τα άλογα είναι πολύ ισχυρά ζώα, αυτό μπορεί να σας τραυματίσει σοβαρά.
  • Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσπαθούν να τρυπήσουν ένα άλογο στη φύση θα προσπαθήσουν να το κρυφτούν. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, καθώς ένα φοβισμένο ή τρομακτικό άλογο πιθανότατα θα προσπαθήσει να σας κλωτσήσει πολύ σκληρά.
  • Τα άγρια άλογα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα αν έχουν πουλάρι, καθώς θα κάνουν ό, τι μπορούν για να υπερασπιστούν τα πουλάρια τους από αντιληπτούς αρπακτικούς.
 2. 2
  Επισκεφθείτε ένα αγρόκτημα αλόγων που έχει υιοθετήσει άγρια άλογα. Επειδή υπάρχουν τόσα πολλά άγρια άλογα στη Δυτική Ευρώπη, ένας τρόπος με τον οποίο το Γραφείο Διαχείρισης Γης μειώνει τους αριθμούς είναι με την υιοθέτηση ορισμένων. Πολλές εκμεταλλεύσεις που τις υιοθετούν είναι εκμεταλλεύσεις, όχι ιερά. Επικοινωνήστε με τις εκμεταλλεύσεις αλόγων που έχουν υιοθετήσει αυτά τα ζώα για να δουν εάν επιτρέπουν στους επισκέπτες να τα κατοικίδια ζώα.
  • Οι ιπποκαλλιέργειες στη δυτική Ευρώπη είναι πιο πιθανό να έχουν άγρια άλογα από τις ιπποδρομίες σε άλλα μέρη. Επομένως, ίσως χρειαστεί να ταξιδέψετε σε αυτήν την περιοχή για να κατοικείτε ένα άγριο άλογο.
  • Συζητήστε με τους αγρότες για να δείτε αν υπάρχουν άγρια άλογα που έχουν συνηθίσει να αλληλεπιδρούν με ανθρώπους αρκετά για να χαϊδεύουν.
  Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσπαθούν να τρυπήσουν ένα άλογο στη φύση θα προσπαθήσουν να το κρυφτούν
  Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσπαθούν να τρυπήσουν ένα άλογο στη φύση θα προσπαθήσουν να το κρυφτούν.
 3. 3
  Εθελοντής ή εργασία σε καταφύγιο άγριου αλόγου ή οργάνωση διάσωσης. Πολλά από τα άγρια άλογα που συλλέγονται από το Γραφείο Διαχείρισης Γης δέχονται άτομα που θέλουν να τους δώσουν ένα ασφαλές μέρος για να ζήσουν. Υπάρχει μια ποικιλία οργανώσεων που βοηθούν στην τοποθέτηση αυτών των αλόγων σε καλά σπίτια και υπάρχουν ιχθυοτροφεία όπου ζουν αυτά τα άλογα. Η γνωριμία με τους ανθρώπους που φροντίζουν τα άγρια άλογα με τη δουλειά ή τον εθελοντισμό σε ένα από αυτά τα μέρη θα αυξήσει την πιθανότητά σας να είστε σε θέση να τρυπήσετε ένα άγριο άλογο.
  • Γενικά θα χρειαστείτε συγκεκριμένα προσόντα για να εργαστείτε ή να προσφέρετε εθελοντικά σε ένα καταφύγιο, συμπεριλαμβανομένης πολλής εμπειρίας με τα άλογα. Ωστόσο, υπάρχουν συχνά μερικές εργασίες, όπως εργασίες γραφείου ή καθήκοντα καθαρισμού, οι οποίες δεν απαιτούν πολλή εμπειρία, αλλά μπορεί να σας επιτρέψουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με τα άλογα περιστασιακά.
  • Αυτά τα ιερά συνήθως δεν θέλουν οι επισκέπτες να αγγίζουν τα άλογα, αλλά αν εργάζεστε σε ένα, μπορεί να έχετε μια ειδική ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε στενά με τα άλογα.
  • Μπορείτε να βρείτε καταφύγια άγριων αλόγων στην περιοχή σας κάνοντας μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο που περιλαμβάνει το όνομα της περιοχής σας και τις λέξεις "καταφύγιο άγριων αλόγων".

  Συμβουλή: Τα περισσότερα καταφύγια άγριων αλόγων καλωσορίζουν τους επισκέπτες, γιατί έτσι αντλούν χρήματα για τις επιχειρήσεις τους. Ωστόσο, δεν θα σας αφήσουν να πληρώσετε χρήματα για να κατοικείτε πραγματικά τα άλογά τους.

Μέθοδος 2 από 2: πλησιάζοντας με ασφάλεια ένα άγριο άλογο

 1. 1
  Φορέστε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό. Δεδομένου ότι τα άγρια άλογα μπορεί να είναι απρόβλεπτα, είναι σημαντικό να προστατεύσετε το σώμα σας πριν τα χάσετε. Φορέστε μπότες ιππασίας ή εργασίας για να προστατεύσετε τα πόδια σας. Επίσης, φορέστε ένα κράνος ιππασίας για να προστατεύσετε το κεφάλι σας.
  • Είναι σημαντικό να φοράτε τα κατάλληλα εργαλεία όποτε πρόκειται να είστε γύρω από άλογα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν προσπαθείτε να ζωολογήσετε ένα άγριο άλογο.

  Συμβουλή: Παρόλο που δεν πρόκειται να κάνετε ιππασία στο άγριο άλογο, η χρήση εξοπλισμού ιππασίας μπορεί να σας δώσει κάποια προστασία εάν το άλογο σας γυρίσει.

 2. 2
  Προσεγγίστε το άλογο από το πλάι. Τα μάτια ενός αλόγου είναι στις πλευρές του κεφαλιού του, οπότε δεν μπορεί να δει άμεσα μπροστά ή πίσω. Για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζει ότι έρχεστε, περπατήστε προς αυτήν από το πλάι.
  • Εάν ένα άλογο μπορεί να σε νιώσει αλλά δεν μπορεί να σε δει, πιθανότατα θα τρομάξει και μπορεί να σε τραυματίσει κατά λάθος.
  • Προσεγγίστε μόνο το άλογο υπό την ενεργό επίβλεψη εκπαιδευμένου επαγγελματία.
  Δεν θα πλησίαζα μόνο ένα άγριο άλογο
  Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη συμπεριφορά των αλόγων, τότε όχι, δεν θα πλησίαζα μόνο ένα άγριο άλογο.
 3. 3
  Προχωρήστε αργά και ήρεμα προς το άλογο. Χρησιμοποιήστε αργές κινήσεις ενώ μιλάτε σε αυτήν με μια χαμηλή, χαλαρωτική φωνή. Αυτό θα κρατήσει το άλογο ήρεμο ενώ θα το αφήνει να ξέρει ότι πλησιάζεις.
  • Βεβαιωθείτε ότι είστε πολύ ήρεμοι και προσεκτικοί, καθώς τυχόν ξαφνικές κινήσεις ή δυνατοί θόρυβοι μπορεί να τρομάξουν το άλογο.
  • Καθώς πλησιάζετε στο άλογο, δοκιμάστε να μιμηθείτε το άλογο του αλόγου. Αυτός ο θόρυβος θα ερμηνευτεί ως "δεν θα σε βλάψω" από το άλογο.

  Συμβουλή: Μην κοιτάτε στα μάτια του αλόγου καθώς πλησιάζετε, καθώς το άλογο μπορεί να το δει ως απειλή.

 4. 4
  Προσεγγίστε το χέρι σας και απαλά ζωάρετε το άλογο Χτυπήστε απαλά το άλογο στο κεφάλι, το λαιμό ή την πλευρά του. Κρατήστε τα δάχτυλά σας πιεσμένα μεταξύ τους και όχι έξω και δώστε το απαλό χτύπημα.
  • Χρησιμοποιήστε ελαφριά πίεση και απομακρύνετε το χέρι σας εάν το άλογο αρχίσει να κινείται.
 5. 5
  Χρησιμοποιήστε το άλογο στην παρουσία σας αν αντιστέκεται στο χάιδεμά σας. Εάν το άλογο αντιστέκεται στην αρχή με το τρέξιμο ή το τρέξιμο μακριά, καθίστε στο βοσκότοπο ή στο μαντρί που κοιτάζει μακριά από το άλογο και περιμένετε. Εξοικειωθείτε με την παρουσία σας για λίγα λεπτά πριν προσπαθήσετε ξανά.
  • Τα περισσότερα άλογα είναι πολύ περίεργα, οπότε μπορεί να φτάσουν σταδιακά προς εσάς.
  • Μετά από περίπου 5 λεπτά χωρίς πρόοδο, πάρτε μια απόλαυση, κρατήστε την και δοκιμάστε ξανά. Θυμηθείτε να μην δώσετε στο άλογο τη θεραπεία μέχρι να σας αφήσει τουλάχιστον να στηρίξετε την παλάμη σας πάνω του.
Μπορείτε να βρείτε καταφύγια άγριων αλόγων στην περιοχή σας κάνοντας μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο
Μπορείτε να βρείτε καταφύγια άγριων αλόγων στην περιοχή σας κάνοντας μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο που περιλαμβάνει το όνομα της περιοχής σας και τις λέξεις "ιερό άγριων αλόγων".

Προειδοποιήσεις

 • Πραγματικά άγρια, άγρια άλογα δεν πρέπει ποτέ να αγγίζονται.
 • Μην πλησιάζετε ένα άλογο που είναι ορατά ερεθισμένο ή κλοτσιές. Μην προσπαθήσετε να ζωολογήσετε το άλογο καθόλου εάν το έχετε δει να κλωτσάει, καθώς μπορεί να σας τραυματίσει.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 • Είναι ασφαλές να πλησιάζετε μόνο ένα άλογο;
  Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη συμπεριφορά των αλόγων, τότε όχι, δεν θα πλησίαζα μόνο ένα άγριο άλογο.
 • Τι γίνεται αν δεν είμαι υπομονετικός;
  Μπορεί να σας κλωτσήσει ή να φύγει.
 • Πώς μπορώ να πάρω ένα άλογο σε ένα άγριο άλογο για να το οδηγήσω πίσω στον αχυρώνα μου;
  Δεν πρέπει να το κάνεις αυτό. Όχι μόνο είναι άδικο για το άγριο άλογο, αλλά είναι επικίνδυνο. Τα άγρια άλογα δεν είναι εξημερωμένα και δεν θα αντιδράσουν ευγενικά σε κάποιον που προσπαθεί να τους σταματήσει. Θα μπορούσατε να τραυματιστείτε.
 • Εάν υπάρχει ένα κοπάδι άγριων αλόγων και θέλω να κάνω ένα κατοικίδιο ζώο, τι πρέπει να κάνω;
  Βεβαιωθείτε ότι το άλογο που χαζεύετε εμπιστεύεται τους ανθρώπους και ότι δεν είναι κακομεταχειρισμένο.
 • Πώς μπορώ να γίνω καλύτεροι φίλοι με ένα άλογο;
  Τα άγρια άλογα πρέπει να προσεγγίζονται με προσοχή. Δεν υπάρχει «να γίνεις καλύτεροι φίλοι» με άγρια ζώα. Χρειάζεται υπομονή, εκπαίδευση και ακόμη περισσότερη υπομονή για να τα συνηθίσετε. Η εξημέρωση είναι καλύτερα από ειδικούς σε αυτόν τον τομέα. Εάν το ζώο είναι άγριο, κατανοήστε ότι μπορεί να θέλει να αμυνθεί ανά πάσα στιγμή.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail